Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Raspberry Pi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Szintén 2004-óta üzemel a Junkers kombi cirkónk, 5 éve meghibásodott a vezérlése, 15000 forintért vettem felújítottat egy év garanciával, a rosszat ott kellett hagynom. Ki és beszerelés sk.
15 éve minden ősszel alaposan, ecset és porszívó segítségével portalanítom az egészet, kiszerelem az égőfejet és rézkefével ragyogóra tisztítom. -
iatti
aktív tag
az én vaillant gázkazánom 2004 őszén lett beüzemelve. azóta tavaly volt kint először szerelő. kitakarítattam vele a tűzteret. fél óra 25 pénz volt. utólag látva, levegővel megtudtam volna én is fújatni. mondta, az újak már nem ebből az anyagból vannak megcsinálva. szomszéd pár nap mondja, lerogyott a két éves baxi kazán, a 3 klímából kettő, mintha a mosógépet is mondta volna. építőipari vállalkozó, azért van rálátása szerintem a dolgokra.
-
BBéci
legenda
válasz
Wind-Storm #91076 üzenetére
Zanussi Turbodry. 1997 októbere óta üzemel, szerelő akkor látta, amikor a barátom eljött főzőlapot beépíteni.
-
ádika86
aktív tag
-
tibbike01
őstag
válasz
ádika86 #91072 üzenetére
Bosch tavalyi model és 70db a centri hangja...a többi régebbi és hangosabb.
Egyértelműen Bosch, bár én a szárítóhoz való mosógépet venném.
Így szépen összeillenek. Vagy bocsi, lehet hogy ez sem pont az, össze kell nézni a képeket, hogy ugyanabból a szériából legyen. -
BBéci
legenda
válasz
ádika86 #91072 üzenetére
Szubjektív véleményem: Gorenjét semmiképpen, Electrolux is nagyon jó, de a Boschokat választanám.
Más kérdés, hogy egy jó Bosch mosógép önmagában közel 300000 Ft, éppen azokat (minimum Serie 6, de inkább 8) nézegetem, hátha bedöglik a 28 éves Zanussi.
Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy amit kinéztél az nem jó, mert szintén 6-os. -
ádika86
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi verziók közül szerintetek melyik a legjobb? Megéri a Bosch az extra pénzt?
1, Gorenje WPNA84A2TSWIFI mosógép + Gorenje DPNA83WIFI szárítógép ~ 359.000 Ft
2, Electrolux EW7F3684E mosógép + Electrolux EW6D283AE szárítógép ~ 381.000 Ft
3, Bosch WGG244Z4BY mosógép + BOSCH WQG24101BY szárítógép ~ 426.000 Ft
Köszi! -
tibbike01
őstag
Van itt valakinek LG Washtowere? Lenne egy kérdésem.
-
rúdporszívót vennék, akkusat
azt mondják csak Dyson-t szabad, de 150-nél többet nem szánnék rá, ha nem feltétlen kell
Bosch, Philips, Dreame ezek közül van vállalható? -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #91041 üzenetére
Sziasztok!
Visszatérve a korábbi kérdésemre netán mint alternativa (a nagyon limitált 30cm beépitési mélység miatt...) valaki épitett már körbe sima szabadonálló mikrót?
Vagy az sosem lesz igazán normálisan kinéző megoldás?
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Korábban, ha mosógép vagy mosogatógép problémám volt, az Omray műveket hívtam, de a srác lehúzta a rolót. Tudtok esetleg valakit ajánlani Budapesten, aki Miele mosógépeket javít? Elkezdett hibát dobni, és tekintve, hogy már 10 éve nem volt karban tartva, a javítás mellett gondoltam, át is nézetném egyszerre.
Megköszönök minden ajánlást! -
Wind-Storm
őstag
Bsmarkabolt-nál találkozom ezzel: "Egy kosaras mosás"
Ez pontosan mit takar?
Beállítható, hogy egy kosárral mosson, vagy pedig külön beállítás nélkül ha kiveszem a felsőt, nem okoz gondot a gépnek?
Hűtőgép alkatrészeit már mosogattam el úgy serie 1 gépben, hogy a felső kosarat kivettem, -
-
BB9000
senior tag
Nekem most egy alap LG van. Nem olyan rossz, de sajnos nem hozza azt a szintet, amit az előd Bosch-tól megszoktam.
Apróságok, de bosszantó:
8 Kg kapacitásúnak írja, de sokkal kevesebb ruha fér el benne, mint a szintén 8 kilósra írt Bosch-ban. (18 ing, vs 13 ing.)
Zenél, ha kész van, de közvetlenül zenélés után még nem lehet kinyitni, várni kell amíg letelik a biztonsági idő, kb 2-3 perc. Miért nem akkor zenél, ha már tényleg kész? Bosszantó!
Az egyes mosóprogramok hossza nincs benne a leírásban és nem is jelzi ki a gép. Úgy kellett kikísérletezni.
60 C fokos mosásnál erős kátrányszagot áraszt a gép. 40 C fokos mosásnál nincs semmi szaga. Lehet, hogy csak az enyém ilyen, de ez gáz. Azt hittem, hogy idővel majd elmúlik, de nem múlt el. -
BB9000
senior tag
Inkább egy Bosch-t vennék. A megadott ársáv környékén pl.ezt: WGG244F9BY
-
Sziasztok!
Nem egy konkrét mosógéptípus kapcsán kérnék segítséget, hanem inkább egy elméleti kérdésem lenne:
ha választhatnátok, inkább vennétek 250-260 ezerért egy mosógépet, majd hozzá +2 év extra biztosítást, vagy pedig vennétek inkább olcsóbban, kb 150-200 ezerért egy gépet és ahhoz +3 év biztosítást?
Hogy a példa érthetőbb legyen, egy 9 kilós LG F4WR909P3W gépet akartam venni (260k), de felmerült a 10 kilós LG F4WR509SWW modell is (200k). -
simico
aktív tag
válasz
Wind-Storm #91019 üzenetére
Nincs (túl) szorosan berakva a gép a konyhaszekrénybe? Nálunk a gép nagyon szorosan van kétoldalról (bútorasztalos éppcsak 60cm helyet hagyott ki a mosogatógépnek
), emiatt időnként hajlamos berezonálni a szekrény géppel érintkező része jól hallható mély búgással amikor nagyobb teljesítményen dolgozik a szivattyú.
-
Elemental
addikt
Akinek van zeolitos mosogatógépe, a szárítási fázisban szintén morajlik, zúg a gép?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Beépithető mikróknál mennyire van tapasztalat a "felsőszekrénybe" épithetőekkel? Esetleg tuti tipp létezhet topiklakóknál 300mm max beépítési mélységűre?
Nekem csak ott lenne hely. Kicsit át kéne szabni a szekrényt, de talán nem lehetetlen. Illusztrációnak egy régi mikróval a hekyzet...
Alapvetően nekem sajnos limitált a mélység, 292mm+18mm ajtó. Az abszolút minimum mélység igén 300mm, de azt a 8mm-ert max kihézagolom valahogy vagy kivágom ott a hátlapot.
Ha jól látom kb ilyen 17 literes mikrókra volnék limitált. Ez kellemetlen, de ez van. Az ideiglenes megoldásom elég undi egy új konyhában. Azt hittem elfér majd a pulton a szétüthetetlen példány. Tévedtem. Zavaró
Mondjuk a Candy nem tudom mennyire alja, ez még megfizethető volna. Vagy Candyt ne?
-
hotkar
senior tag
válasz
STC Speed #91037 üzenetére
Ha jobban kinyitom az ajtót, akkor lehet látni a fehér hőszigetelő paplant, de az le van hajtva a "földig", bemegy a takarólemez alá. Az ajtó nem éri el (3-4 cm távolság marad az ajtó és a paplan között).
Ha a képet megnézed, nálam a takarólemez sokkal szélesebb, mint a tiéd. Lehet, hogy spóroltak 3 gramm műanyagot?
-
Gömbike
senior tag
válasz
w.miki #91034 üzenetére
Egy az egyben a mikró nem tudja kiváltani az air fryert. Azért is gyártják külön.
A tányér nélküli technológiával még nem volt szerencsém, így nem tudom véleményezni.
De amit tudok, az a saját tapasztalatom:Igen, lehet a mikróban olaj nélkül sütni, de ehhez kell egy crisp tál. A wh/ bau gyártó, de a samu is mellékel hozzá.
Az sem hátrány, ha dual crisp, azaz kettő magnetron van a gépben [link] , így szinte minden megsül a tálban, mert az egyik magnetron a tál aljának adja az energiát, a másik pedig az ételt süti, s ezt lehet kombinálni forró levegővel.
Amit linkeltem korábban, az tudja, a samu is szépen sütötte a krumplit, abban felülről is ment rá a forró levegő emlékeim szerint.
Mi mindig fagyasztott sült krumplit használunk, sokkal egyszerűbb az élet vele.
Tulajdonképpen elkészül ezekben a mikrókban a sült csirkétől kezdve a joghurtig minden, de panírozott ételekhez nem igazán alkalmas. Ott jön elő a kimondott Air Fryer előny.
Ki kell tapasztalni, mi hogyan készül el, ezt az utat mi is megjártuk. De egyrészt erősen gépfüggő, másrészt ízlésfüggő.
Szerintem Neked ez a gép lenne ideális: [link]
Mivel a kijelzőben van magyar nyelv is, így könnyebb a használata.
-
w.miki
veterán
válasz
Gömbike #90971 üzenetére
CASO MCG 25 Ceramic chef tud air fryként működni?
Aki árulja, azt mondja szerinte igen, én nem találtam ilyet a leírásában. -
axlfsi
veterán
válasz
BB9000 #91006 üzenetére
Eddig nem, de most, hogy írtad igen; gyakorlatilag egy hirdetés van, az is használt, ... ezt nem venném semmiképp sem használtan. Azért köszi a tippet, ... egyelőre várok hát tovább (tavaly májusban volt legutóbb, hátha van egy tendencia és várható évente legalább egyszer).
-
Met
nagyúr
Alza+-al ez most jó áron van ahogy nézem.
WHIRLPOOL W2F HD624 125k [link]
Kérdés a minőség -
Wind-Storm
őstag
Előbb olvastam, de most nem találom melyik hozzászólásokban. A maguktól atónyitós gépek is szárítanak kondenzálva, hogy nyitás után kevesebb gőz távozzon belőlük?
-
válasz
Elemental #91000 üzenetére
Reméljük, ma meg is érkezett.
Alig több mint 24 óra telt el rendelés óta.
Tavaly felújításkor volt eszembe, le kéne cserélni a fehér mosogatót, hogy színben passzoljon a konyhához.
5 év 5 hónapot ment a Beko.5 év gari volt rá. Bár szerintem javítható, vhol zárlat lett.
-
-
STC Speed
őstag
-
hotkar
senior tag
válasz
STC Speed #91022 üzenetére
Bizony, vissza kell ragasztani. Csak azt nem tudom, mivel. Esetleg damil, spárga, stb. nincs otthon? Az oldalsó lemezeken lehet, hogy vannak tartalék lyukak, azokba bele lehetne fűzni a madzagot, és átlósan felfogatni a paplant.
(Nekem is Whirlpool mosogatóm van, 2 éves, de szerencsére ez a szigetelés nem jött le róla. Kicsit jobban is odatehették volna magukat
)
-
pjen
félisten
válasz
Wind-Storm #91019 üzenetére
Nem, azokra a lapátokra gondolom amik a talcák alatt fölött forognak, szórják a vizet.
-
pjen
félisten
válasz
Wind-Storm #91017 üzenetére
A lapátokat nézd meg, esetleg nincs minden a helyén, de lehet csapágyas a keingető.
-
Wind-Storm
őstag
Sziasztok!
Bosch SMS25AW05E mosogatógép esetén, amikor magas teljesítményre kapcsol a BLDC keringető motor, klímakompresszor-szerű mély búgást hallat, ami nem is közel állva zavaró, hanem a lakás legtávolabbi pontján hallva.
Milyen a lapátkialakítása, vagy mi lehet ennek a magyarázata?
-
tobias40
veterán
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
Megjött a whirlpool mosogatogép, de nem irja a leírás, hogy mi tartozik szemétnek és mi nem? Hatulján körbe bevan epitve hungarocell. Plusz volt egy lelógó fehér szövet is a hátulján mint a tetejen de ez már kibontaskor leesett. Csatoltam képeket. -
8
senior tag
válasz
tobias40 #91004 üzenetére
ikeában van fiskars 1990Ft https://www.ikea.com/hu/hu/p/aspekt-kesfeno-fekete-57145296/
vagy másik fajta háromfázisú 3990Ft https://www.ikea.com/hu/hu/p/skaerande-kesfeno-fekete-50289169/
lidlben is szokott lenni jó masszív fogású háromfázisú 2-3000Ft-ért videó, képHáztartási felhasználásra hibátlanul működik mind, hozzáértés nem szükséges. Vizesen is használhatóak (és úgy ajánlott).
Az elsőt és a harmadikat személyes tapasztalat alapján nagyon ajánlom. -
axlfsi
veterán
2Sziasztok!
Aldi-s SODASTAR gépet keresek, várom, hogy újra legyen a boltokban, de valahogy nem akaródzik; beszéltem az ügyfélszolgálattal, de természetesen nem tudják, hogy mikor lesz (ha egyáltalán lesz).
Aki ismeri a hozzá tartozó flakonokat: mit gondoltok, kompatibilis lehet más gépekkel is? Pár hónapja volt akcióban csak a flakon, vettem vagy kettőt és gépet is szerettem volna, de nem volt és azóta sem, ezért kérdezem...
Köszi előre is, aki hozzá tud szólni!
-
tobias40
veterán
Face dobta fel,valóban ér ennyit ha nem tudsz kést élezni vagy van ennél olcsóbb-jobb gép vagy megoldás?
"Chefs Choice 312 by Graef 20°-os 2 fázisú késélező"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest