-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
kelna91
senior tag
Nekem 1 db akksis Makita van, és mindent tisztán tartok vele. Felújításkor a téglaport is bírja.
Persze felmosni nem tud, azt most külön kell. De hamarosan beszerzek egy robotot, az majd azt is elintézi (mondjuk kíváncsi vagyok, milyen minőségben).
-
Winnie The P
őstag
válasz
nandinho1334 #92869 üzenetére
Üdv!
LG? -
válasz
+1 a Bosch -ra.
-
válasz
Elemental #92865 üzenetére
Nekem 6 porszívóm van használatban, plusz van 2 tartalék!
Samsung porzsákos (a ciklon előszűrő miatt tartom meg) ,
Miele C3 porzsákos,
Rowenta porzsákos (csak autó porszívózásra),
Ilife robot , Philips 2 in 1 akkus kézi, Derame R10 pro akkus kézi.
Tartaléknak egy Electrolux és egy Karcher.
Első olvasásra talán soknak tűnik, de mind kell. -
tibbike01
őstag
válasz
En a Bosch-t mondnám. A Samsungnak törik a mosószeradagoló tartálya. Nem pont ennek a típusnak, de valahogy én nem gondolom erősnek a Samsungot mosógépben.
-
-
nandinho1334
csendes tag
Sziasztok,
Pár napja behalt a Beko WMY 71033 PTLMB3 mosógépem, jelentem pár hónap híján 9 évet bírt. Viszont új mosógép kell, most már 2 gyerekkel, visszaolvastam és 9 kg-os, 1400-as fordulatos és <=72dB modelleket kerestem, A-energiahatékonysággal. Az alábbiak maradtak versenyben, kérem segítsetek dönteni:
BOSCH WGG244Z4BY – szállítással ~170k Alzáról. 10 év motor garancia (bár gondolom nem az fog tönkremenni), ami tetszik: 70dB, többlet víz, aquastop, újratöltés funkció, rendszeresen kimarad valami, de nem létszükséglet.
SAMSUNG WW90CGC04DAELE – 20 év motor garancia, 72dB. Wifis, letölthető programokkal. A gép benne van a Samsung Készülékváltási programban, ami szerint a régi készülékért cserébe 30k kedvezmény jár, illetve még kuponkód is van rá, így már hihetetlen számomra de így ingyen szállítással ~119k lenne. Gyémánt alakú dob borításnak van értelme?Mindkettőnek rengeteg funkció, különböző parasztvakító nevekkel, nem tudom mennyire megalapozottak. A Bosch 6,5 kilóval nehezebb, ez utalhat a jobb anyaghasználatra? Bármit lehet tudni a javíthatóságukról, típushibákról, érdemes plusz garanciát intézni?
Köszönöm a válaszokat!
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Keskeny, kulonallo mosogatogepet szeretnek venni.
A kerdes hogy jo ar/ertek aranyban ki mit ajanlana?
Fontos, hogy:
- fem legyen a belseje,
- legyen idozitoje,
- mutassa a hatralevo idot,
- legyen fent evoeszkoz tarolo talcaja,
- es automatikus ajtonyitassal rendelkezzen.
100-200eFt -t koltenek ra, de ha 150eFt -bol kijonne azzal is elegedett lennek
Koszonom a valaszt. -
Dorian
félisten
Meghát banyek, a zemberek 99,9%-ának simán megy az a dolog, hogy ugyanazzal az autóval elvégezze a bevasárlást, a hosszú utazást, a munkába járast meg a kirándulasokat is. Valszeg porszivóból sem fog senki használni 3 félét.
Ma pl krv jót szerpentineztem a kombimmal a Tátrában. Biztos még jobb lett volna vmi sportautóval de csak ezért külön ki tart egyet... -
Varázsgömb hiányában távolról elég nehéz megállapítani az okot. A fűtőszál testzárlat tud hasonló tüneteket okozni, de ha visszakapcsolás után egyáltalán nem indul, akkor ez arra utal, hogy nem csak a fűtőszállal van baj. Meg kellene mutatni egy szerelőnek. Szerelő kihívásánál az ár erősen lokációfüggő. Link
-
BBéci
legenda
Szerintem ugyanarról beszéltek, egyezik a véleményetek, amihez csatlakozom. Rémesen elfuserált kategória a SUV (telekjáró), igazából semmilyen téren nem teljesit kiválóan, olyan, mint a négyévszakos gumiabroncs.
Legszívesebben Audi TT RS-sel furikáznék, bevásárlásra pedig valami kombit tartanék fenn. Ha a pénz nem számítana, hobbiautónak Porsche 911 Turbo S állna rendelkezésemre. -
Gömbike
senior tag
válasz
Voice24 #92857 üzenetére
A felültöltős wiccpúl és származékai, [link] csak a felültöltőseinél rohad. Tervezési hiba, az ajtóban van a mosószer adagoló és felnyitáskor az onnan kifolyó víz a zsanérra folyik. Utána az oxidáció képes kivégezni a palástot is pár év alatt. Saját, megélt tapasztalat.
A 9 év nem tűnik rossznak, a saját AEG gépem, mely egy felültöltős indesittet váltott le, 2011.01. elején állt be a családhoz mosni és azóta is teszi a dolgát.
Mint minden gépnél, a mosógépnél is igaz, hogy ha minőségi anyagokat használ a gyártó, annak bizony megkéri az árát.
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, van egy Fagor elöltöltős mosógépem ami az indítás után pár perccel hirtelen megállt és le is csapta a kismegszakítót a lakásban (amit visszanyomtam, de azóta nem indul újra. Mi lehet a baja, mi mehetett benne tönkre? Érdemes majd ezt még javítattni vagy annyi lenne a költsége h már nem éri meg? Mik a tapasztalatok erről? Fűtőszál zárlatos lehet a gép, vagy más gond miatt állhatott le? Manapság mennyibe kerül amúgy egy szerelő kihívása és javíttatás? Köszi!
-
Voice24
őstag
Hali!
A napokban lecseréltük mosógépünket, ami egy Whirlpool awo/ic81400 volt. Rosszul emlékeztem a korára, fiatalabbnak gondoltam, de megnéztem a regisztrációs adatokat, 2016. júliusában vásároltuk. Vagyis 9 évet lehúzott kisebb hibákkal, de mivel megint előjött ugyanaz, ami miatt már egyszer javítva volt (mosószeradagoló), és 37 ezer lett volna csak az alkatrész, úgy döntöttünk, ennyi idősen ennyit már nem költünk rá. Amúgy egyetlen rozsdapötty sincs rajta, kívülről szinte újnak néz ki, pedig olvastam itt olyan véleményeket, hogy a Whirlpoolok korán rohadnak.
Az új gép egy Samsung WW80CGC04DTELE lett, MM-ban jó áron volt, remélem, ez is kihúzza addig, mint az elődje.
A Whirlpool is úgy volt használva, hogy egy csavaros összeépítő kerettel egy szintén Whirlpool szárító volt a tetején. Nos, a Samu nem pont passzolt a keret rögzítő pántjaihoz, de egy kis sufnituninggal megoldottuk ezt is (plusz fúrás nélkül). -
Krend
csendes tag
Köszönöm. bízom benne, hogy jó terméket kapok, holnap meg fogok vizsgálni egy kiállítottat.
off: IKEA-nak sikerült 5 termékből 3 selejtet küldeni, úgyhogy
Melyik modell volt nektek?
BEKO RCSA270K40SN -t nézegettem [link]
2 egyéb hűtőn is gondolkozom még, az OK. OFK 599 E IN [link] és a GORENJE RK416EPS4 [link] (de gorenjénél szokás 1-2 év alatt széttörniük a fagyasztórekeszeknek)
Egyébként 2mm-en műlik hogy a drágább liebherr nem fér be széltében, lehet lenne értelme magasítóval szórakozni, mert a szegély fölé emelve beférne.
Ezzel van valakinek tapasztalata? -
Nagya21
addikt
Hali!
Csak hogy legyen egy ellenvélemény is.....
Beko szárítógép, immár 7. éve rendületlenül teszi a dolgát. semmi baja (eddig), a mosógép egy Elin (alias Beko) most fél éve lett beüzemelve, (a pandémia alatt vettem az Aldiban tartaléknak) mert az Elux 8 év után elhalálozott (csapágyas lett), eddig jól teszi a dolgát.
Üdv Nagya -
w.miki
veterán
Akkus rúdporszívó, ami egyszerre felmosni is tud, olyanból van ajánlott?
Philips-ek milyenek? -
Krend
csendes tag
Jól elterveztem, hogy bemegyek és ezt megteszem...
Kimérem mégegyszer a helyet, a konyhapult, meg a fal szegélye pont annyi helyet vesz el, hogy nem fér be. Úgyhogy eldöntöttem, én feladom.
@opr nagyon úgy tűnik, hogy bepróbálom a beko-t, max ha szar, akkor elállok a vételtől...
-
I02S3F
addikt
Vettem 10-12e-ért egy turmix gépet. Nagyon kevésszer használom. Azonban most csináltam egy dinnye turmixot és nagyon finom lett. Most érzem, hogy megérte
.
Nem sűrű, de elég jó!
Raktam bele magszegény dinnyét, vanília aromát, sót, eritritet és egy pohár vizet.
-
tibbike01
őstag
válasz
seamus #92839 üzenetére
Általában a Bosch gépeket szeretik sokan, én is azt akartam mindenből aztán végül semmi nem az lett.
Csak címszavakban, Elux főzőlap zafír matt üveggel, elux teljesen rejtett elszívő H2Hoob funkcióval, whirlpool hűtő zen (csendes) inverterrel óriási beltérrel, whirpool mikró a chrips funkció és feleségem szerint a legszebb. Mosogatógép Gorenje 2025ös EU-ban gyárottt modell 38Db csendes, UV fény, auto gél adagolás, világítás, extra ventillator szárítás..stb. Samsung sütő 76liter beltérrel.Itt az én gépeim listája:
Páraelszívó: Electrolux LFG716R
Főzőlap: Electrolux EIS62453IZ
Sütő: Samsung NV7B41301AK/U3
Hűtő: Whirlpool WHC20T573
Mosogatógép: Gorenje GV693A65UVAD
Mikró: Whirlpool WMN14BB -
seamus
csendes tag
Sziasztok,
Konyhai gépek (sütő, mikro, főzőlap, páraelszívó, mosogatógép, hűtő) esetén van esetleg ajánlott márka? Főleg középkategóriás gépek érdekelnek, igazi ár/érték bajnokok.
Elolvasva a fórumot, főleg az Electrolux tűnik nekem befutónak. Minden évszakban akcióznak, plusz vannak a kuponok is. Viszont, van bármi értelme csak egy márkából felszerelni az egész konyhát? Érdemes közvetlenül a gyártótól megvenni a gépeket vagy a konkrét típust meg fogjuk vajon találni árukeresőn külön-külön boltoknál olcsóbban? Bennem valamiért a garancia miatt Media Markt és Euronics főleg az alternatíva.
Bocsi a sok kérdésért, tudom hogy jó része kis szorgalommal kideríthető. Azonban hátha valaki hasonló cipőben járt az elmúlt időszakban és tud hasznos tanácsokat.
Köszi!
-
Szevam
senior tag
Mégsem aktualis. Törölhető hsz. -
válasz
envagyok #92835 üzenetére
Ha állás közben megtelik a dob vízzel, akkor a vízbeeresztő szelep lesz a ludas. Az a legvalószínűbb, hogy egy vízkő darab miatt nem zár teljesen. Gyakori hiba. Javítható. A szelep kiszerelése után vízkőmentesíteni kell és visszaszerelés után ismét használható lesz a gép. Ha nem bízol ebben a javítási módban (és a pénz nem számít), akkor új szelepet is vehetsz. A szelep ki-beszerelése se túl bonyolult, bár ha még soha nem szedted szét a mosógéped, akkor lehetnek meglepetések. Ezen YT videó alapján kis kézügyességgel meg lehet csinálni. Nem biztos, hogy pont ugyanilyen a te géped belülről, mint a videóban.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #92783 üzenetére
Sziasztok.
AEG Lavamat w 1020 mosógépemen most olyan gond jött elő, hogy ha le is ürül a dobból a víz mosáskor, , 6-8 óra alatt a dob harmadáig töltődik fel állásában.
Gondolom van valami szelep, ami nem zár rendesen?
Az javítható, vagy cserélni kell?Fura egyébként, mert az volt eredetileg a probléma, hogy szénkefe kopás miatt nem forgott a dob.
-
BBéci
legenda
Nézd, majd hallgasd meg a kompresszorát!
Miután a második hűtőszekrényemet elszállították, megbeszéltem a Media Mark ügyfélszolgálati vezetőjével, hogy kapcsoltassák be az inverteres modellt, mert meg akarom hallgatni. Így történt, letérdeltem a hátulja mögé és 10 centiről füleltem a működési zaját. Megfelelőnek véltem és lassan 6 éve teszi a dolgát a konyhámban.
Annyira halk, hogy külön oda kell figyelni rá, ha kíváncsi vagyok, működik-e. Olyan, mint a Mitsubishi klímám. Szinte észrevehetetlenül dolgoznak. Kivéve természetesen a hűvös és száraz levegőt, amit előállít. -
Beko-t itt a topikban nagyon szeretik a népek, de szerintem annál fosabb márka kevés van. Legalábbis a saját tapasztalatok alapján egy gagyi, megbízhatatlan foshalom az egész. Kb candy kategória.
Beko pro hűtőnek pl olyan hangja volt, hogy nem tudott tőle aludni az asszony. A hűtő lent volt a konyhában, a háló meg az emeleten van. Nappaliban, filmezés mellett lehetett hallani, két zárt ajtó mögött, rendes 5.1 házimozi mellett...
Vissza is lett küldve, cseredarab ugyan ilyen volt. Most lett helyette liebherr, az csendes. Legalábbis nincs olyan hangja, mintha két házzal odébb fúrnának. -
BBéci
legenda
válasz
RudiLicenc #92828 üzenetére
A 20000 forintos hangnyomásmérő gyerekjáték kategóriába tartozik. De ami az órákban van, az is, bármennyire csúcskategóriás maga az óra. Ráadásul az emberi beszéd frekvencia-tartományára van hangolva.
Amit Dorian említett, azt használjuk házimoziban, csak maga a mikrofon 55000 Ft és laptophoz kell csatlakoztatni. [link] -
Krend
csendes tag
És meddig számít alsókategóriásnak egy liebherr? 300 000ig? 2 000 000ig?
Pl van mégegy hűtőjük ami még játszhat nálam:
Liebherr CNsfc 5023: https://www.liebherr.com/hu-hu/p/cnsfc-5023-3121231
Ehhez már lehet felesleges tartozékokat is adni, meg talán van praktikátlan érintőképernyő is valahol rajta..
De én már a mediamarkt saját márkás hűtője meg a beko felé kacsingatok, csak azoknak akármi baja lenne, az asszony azzal szekálna az idők végezetéig.
-
tomy86
addikt
válasz
ahopka #92801 üzenetére
Ahogy korábban is írtam nem (csak) a kompresszor gyártóján múlik. Az én Liebherr hűtőmben osztrák Secop kompresszor van és ugyanolyan hangos hulladék. Részben az oldallemezek zörögnek, részben a kompresszor is hangos. Liebherr által küldött szerelő véleménye, hogy az alsó kazegóriás cuccuk ilyen hulladék. Javaslata, hogy béleljem körbe kőzetgyapottal a kompresszort. Itt engedtem el az egészet.
Ráadásul azért vettem Liebherr hűtőt, mert német rokonság nagy megelégedéssel használ több példányt is évek óta. -
válasz
Dorian #92827 üzenetére
Véleményem szerint 12 dB eltérést a szakvélemény és saját méréseink között semmilyen körítés nem indokol. Szintén saját véleményem, de valamivel jobban is hiszek két csúcskategóriás órába épített mikrofonnak és algoritmusnak, mint egy 20 ezres hangnyomásmérőben.
De nagyon elviszem offtopicba a témát, megszülöm majd mit kezdek az üggyel, annak örülök viszont, hogy így a Googleben lesz nyoma az esetnek.
-
Dorian
félisten
válasz
RudiLicenc #92826 üzenetére
Bármilyen mikrofon egyre pontatlanabb ahogy felelé haladunk a frekvenciasávban.
Egy UMIK-en is vannak ott a korrekciós fájlban 3-4 dB-es eltérések is. Egy telefonos meg órába épített mikrofont meg inkább hagyjunk. Azok relatív lehetnek valamennyire pontosak, de abszoludt hangnyomás mérésére nem. -
Fogalmam sincs, gondolom igen.
Nem néztem meg, milyen modell volt. Csak felteszem, hogy ilyennel dolgozik...
Én több Apple Watchal mértem, amik külföldi kutatások szerint relatív pontosak és a pontosságuk is inkább lefele hibáz, tehát az eset szempontjából számomra kedvező az algoritmus. Illetve iPhone appal, de az eléggé random volt valóban.mérésünk kb 1 méter távból, ahonnan mérte a szakértő
kutatás1
kutatás2Ezeket csatoltam (videókat ahogy mérjük), de leszarják. Az én két levelem öt oldalt tesznek ki, az ő válaszuk egyet.
-
Dorian
félisten
Nálam az elhelyezés kissé szerencsétlen. A hűtő egy falfülkében van és vele szemben alig több mint ajtónyitás távolságra teli felületű bútorajtó mennyezetig.
A hűtőnek van egy középfrekvenciás hangja, de ha nincs benn a bútor, vagy nyitva vannak az ajtajai, akkor szinte elnyelődik. Gondoltam, h bevonom valami csillapítóval a hűtővel szembeni bútorajtókat, de annyira nem zavaró, h meg is tegyem. -
BBéci
legenda
válasz
RudiLicenc #92823 üzenetére
Biztosan hitelesített hangnyomásmérője volt az emberkének? Aki nálam járt, a leggagyibb "konrádos" vacakkal mért, a nyugalmi alapzajra 20 dB-t mutatott, ami lehetetlen. Ehhez képest a kompreszor zaját 40-nek mérte, így jogosnak minősítette a reklamációmat.
Saját, profi műszerem 50+ dB-t jelzett. -
válasz
BB9000 #92822 üzenetére
Világos, bár maga a "szakvélemény" mint definíció érdekes, hiszen zajt mérni elég egzakt módon lehet, és jelen esetben nem igazán kell semmilyen technikai hozzáértés, hogy tudj egy megállapítást tenni. Szívesen szembesíteném a szerelő kollégát úgy, hogy előhúzok egy másik hitelesített mérőt. De persze ez már nem fog megtörténni, hiszen kijöttek, elzárkóznak a probléma megoldása elől. (szerk.: illetve vennem is kéne egyet.)
Lehet szimplán eladom, egy családi házba elveszne a hangja sztem. Panelba nekünk biztosan nem való. Jobban járok néhány tízezer bukóval, mintha tönkrevágnám az idegrendszerem az igazságérzetem(tudatom) ellenére. Bíróságra ilyen összegért semmiképp sem mennék.
Megírtam nekik, hogy azért kapnak majd egy szép review bombingot ha lesz szabadidőm. Aztán ha buknak miattam 0.00001%-ot az éves nyereségükből, még az is pár millió Ft, és segítettem néhány embernek.
El tudom képzelni, milyen lehet velük dealelni ha fél milliós TV-kről van szó. A feketére is azt mondanák, hogy fehér.
-
válasz
RudiLicenc #92820 üzenetére
Úgy érdemes indulnod, hogy készíttetsz egy szakvéleményt, ami a Samsung által felkért "szakértő" szakvéleményével szemben azt mutatja ki, hogy a hűtőgép nem felel meg a gyártói specifikációjának, mivel túl hangos.
Ha van egy ilyen szakvéleményed, akkor lehet értelme hadakozni. Sajnos ilyen esetekben, amikor a szakvélemények egymásnak ellentmondóak, nem a békéltető a legmegfelelőbb fórum a vita eldöntésére. Valószínű, hogy afelé fogják terelni a dolgot, hogy a bíróság hozza meg a döntést.
A bíróságon sajnos nem lesz egyszerű bizonyítanod, hogy a te szakvéleményed tartalmazza az igazságot, az ellenfél szakvéleménye hamis. Sajnos van tapasztalatom hasonló szakvélemény-ütközéssel: az általam elmtett ügyben teljesen egyértelmű volt az ellenfél szakértője által készített szakvélemény hamissága, a "kedves" bírónő ennek ellenére teljesen figyelmen kívül hagyta az igazságot tartalmazó szakvéleményt, amit a másikkal szembeállítottunk. Másodfokra menni pedig nagyon fájdalmas lett volna, (időben is és pénzben is nagyon sokat kellett volna még belefeccölni) így inkább beletörődtünk a dologba. -
ahopka
újonc
A.)
Nem akartam én drámát kreálni, csak leírtam a saját tapasztalataimat. Valószínűleg sokan megelégedéssel használják a Liebherr hűtőjüket (pl: Nagya21). Akiknek nincs gondja, vagy nem zavarja a hangosság, vagy külön helyiségben van elhelyezve és nem hallani a lakótérben, ők ritkán írnak ide. Egyébiránt visszaolvasva a fórumot, azért elég sokan panaszkodtak itt a Jiaxipera kompresszoros hűtőkre és nemcsak az olcsó Liebherr-el kapcsolatban korábban is (pl. BBéci 2019-ben 400eFt-os Sharp hűtője).B.)
"Jiaxipera's products are exported to more than 120 refrigerator enterprises in over 40 countries. It has established strategic partnerships with BSH, Liebherr, Whirlpool, Electrolux, GE, Haier, Hisense and other world-famous refrigerator enterprises"Ok, de ez engem nem vigasztal, plusz:
1. nyilván rengeteg típust gyárt, lehetnek világszínvonalú(bb) termékei a sok típus között
2. lehet, hogy az olcsóbb kompresszoraiknál kevésbé szigorúak a gyártási paraméterek
3. lehet, hogy az én KPe290-es hűtőm konstrukciójával, fizikai felépítésével nem kompatibilis az ebben használt kompresszoruk
(nekünk volt olyan reklamációnk, hogy egy adott cégnél (ez a GREE volt) a mi termékünk egyes daraboknál (nem mindegyiknél) működési zavart okozott a GREE adott termékében , miközben a mi termékünk a katalógusban megadott adatoknak megfelelt és a többi vevőnél semmilyen probléma nem volt)
Az élet összetett és bonyolult, ezt én belátom. -
-
válasz
RudiLicenc #92817 üzenetére
nem tudom mennyi a gép, de ha 200 ezer alatt volt a kisker ára, akkor mindegy, hogy mit szeretne, kötelező alávetnie magát a döntésnek.
-
ahopka
újonc
Igen, ez volt a probléma nálam is, csak nekem 150cm a max. hely ahová befér a hűtő, plusz ráadásul olyan hűtőt kerestünk amiben belül van egy kis fagyasztórekesz is. Csak ezt a Lieberr KPe290-est találtam.
Na ez a probléma, hogy eljutottunk oda, hogy "hosszas keresgélés után mindről kiderül, hogy problémás".
Legyél szerencsésebb mint én. -
válasz
RudiLicenc #92529 üzenetére
Sziasztok,
A mai nap folyamán megkaptam a választ a Samsung sehsupport emailről. Kaptam egy jegyzőkönyvet, amiben benne van az összes levelem, és a válaszuk.
A legérdekesebb rész a legalján található: egyenesen megmondják, hogy a békéltető testület teljesen felesleges, mivel úgy sem fogunk egyetérteni, ezért csak ajánlás fog születni, aminek pedig nem fognak eleget tenni.
Lényegében a szakvélemény a szentírás, amiről egyébként biztos vagyok benne, hogy szándékos csalás volt, mi nem tudtuk az abban leírt dB szintet reprodukálni semmilyen mérésünkkel.
Az biztos, hogy én tőlük még egy mikrót sem veszek többet. Még egy cserét sem ajánlottak fel az ügyben.
-
Krend
csendes tag
Ha nem limitálna a hely akkor kevésbé pörögnék ezen.
Szellőzésnek helyet hagyva max 175cm fér most be nálam, itt nemigen van választék és hosszas keresgélés után mindről kiderül, hogy problémás. -
kcsa
veterán
Aztán a márkahitre egy plusz gondolat:
"Jiaxipera's products are exported to more than 120 refrigerator enterprises in over 40 countries. It has established strategic partnerships with BSH, Liebherr, Whirlpool, Electrolux, GE, Haier, Hisense and other world-famous refrigerator enterprises"
-
kcsa
veterán
az én ~7 éves Liebherr CNPEL4313-asom is inverteres, Jiaxipera (emlékszem, kibontás után nézegettem is hogy ez meg mi...) kompresszoros. Azt ugyan nem mondanám hogy extrém csendes, de jelentősen halkabb mint a levegőt keringető Samsung elődje (ami be is szart). Szeretem a hátsó hőleadót, az egész jól átgondolt használhatóságot, szinte biztos újra ezt a márkát választanám ha kellene.
Ezt csak ellenpontként hoztam a kialakuló dráma miatt
-
headhunter
addikt
Side By Side hűtőnél a csomagolt méret kb. mennyivel térhet el a megadott termék méretétől? (+5-10cm?)
pl.:
Hűtőszekrény magassága: 177 cm
Hűtőszekrény szélessége: 91,2 cm
Hűtőszekrény mélysége:70,4 cm -
Krend
csendes tag
válasz
ahopka #92811 üzenetére
Hétszentség hogy valami manager kitalálta, hogy a BOM legyen olcsóbb a hulladék 50-60 eurós (ha magánszemélyként 1esével rendeled) kompresszorral, majd kapott valami gigantikus bónuszt, meg előléptetést.
Én szívesen vennék valamit drágábban, hogy ne kelljen a minőséggel lottózni, de persze sajnos ez nem ilyen egyszerű haha.
-
ahopka
újonc
Igen, a múltkor már írtál erről, én pedig visszakerestem az írásaidat 2019-ből. Meghallgattam a video-kat is. Az enyém nem olyan hangot ad, nyilván más típus. Az enyém ilyen pulzáló, lüktető jól hallható hangot ad ami a konyha ill. a lakás különböző pontjain különböző erősséggel hallható. Nagy kár volt kidobni a 25 éves működőképes Elux-ot, annak semmi hangja nem volt ugyanezen a helyen, és semmi, de semmi probléma nem volt vele a 25 év alatt. Van a garázsunkban egy Zanussi fagyasztóláda az már több mint 30 éves, hangtalan, az se látott szerelőt még (remélem nem kiabálom el).
Nem tudom mivel vannak tisztában vagy mivel nem a Liebherrnél, de mind a kettő probléma kellene, hogy legyen egy normális világban. Ha tudnak róla azért, mert nem tesznek semmit, ha nem tudnak róla akkor meg azért, mert milyen vezetés van ott ebben az esetben. A hang mellett vannak azért olyan -számomra- problémák ( a nyugdíjba menetelem előtt az utolsó 13 évben én vevői reklamációkkal foglalkoztam egy amerikai multinál-igaz ott cégek reklamáltak és nem egyéni emberek, sok mindent megtapasztaltam, hogy milyen kritikusak a vevők (főleg az ázsiaiak (LG, Huawei, BYD, Hitachi, Hisense, de kisebb nevek is )), is mint: az oldallemezek illesztésénél rés van, kilátszik a "szigetelő" hab (és ez szem előtt van!!!), hátul ez még borzasztóbban néz ki (az nincs szem előtt na de mégis..), a hőfokszabályozója olyan "laza", hogy az edények ki-be pakolásakor el lehet állítani (az első kettő az ilyen volt, a mostani az"szoros"-jó).
Egyébként erősen elgondolkodtam azon, hogy írok valami levelet eme termék minőségéről valami főmuftinak Ausztriába , bár értelmes választ, vagy egyáltalán választ nem várok, de legalább magamból kiírnám a dolgokat, hogy lássák, lenne tovább fejlődniük, ha jelen akarnak lenni ebben a szegmensben-(ha akarnak)-Persze egy fecske nem csinál nyarat, meg vannak felsőbb szempontok is azt jól tudom. -
Krend
csendes tag
válasz
ahopka #92801 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót.
Felmentem a Liebherr weboldalára és letöltöttem a CUele 281 hátnézeti képét a (oldal forrásából lehetett csak lol).
Úgy tűnik ezt akkor lehet inkább kerülöm és inkább veszek valami olcsóbb hűtőt, amivel szemben nincsenek elvárásaim.
Még egyszer köszönöm, ezzel nagyon sok bosszúságot megspóroltál nekem.
-
ahopka
újonc
válasz
Nagya21 #92806 üzenetére
Ja, ja, elcsépelt szlogen de úgy tűnik igaz--régen minden jobb volt.
Mindenhol csak a költségcsökkentés, vagy a folyamatos fejlesztés ( ki kell találni valami újat mert ha nem akkor nem tartunk lépést a fejlődéssel?), aztán az eredmény: egyre sz@rabb termékek.
Más: elromlott a 7 éves Bosch mosogatógépünk, az agya ment tönkre, csere, pedig az egy nagyon felhasználóbarát készülék volt. Az előző egy Electrolux volt, 14 évet működött. Gondoltam, akkor most újra Eluxot veszek. Na most: ezen belül van a főkapcsoló, nekem nehéz megszokni a Bosch után , aztán a programokat minden egyes mosogatásnál gombok nyomogatásával kell kiválasztani, aztán aktiválni, --- (Boschnál, Főkapcs be, a kiválasztott program ami fix volt be ( be volt állítva, mert jellemzően ugyanazon a programon mosogattunk) és kész mosogat)--- a kosárba nehéz be és kipakolni, az alsó kosár kihúzásakor egy hatalmas bukkanón jön ki, de ami a legbosszantóbb, hogyha vízszintbe van állítva a gép, az alsó kosár visszagurul a gép belsejébe, ergo: nem tudsz ki-be pakolni, vagy egy kézzel fogni kell a kosarat, a másikkal meg pakolsz(úgyhogy most úgymond előre van döntve a gép, hogy ne guruljon vissza a kosár). Ehhh...Öregszem
-
BBéci
legenda
válasz
ahopka #92801 üzenetére
A 2019-ben 395000 forintért árult Sharpban szintén Jiaxipera kompresszor visított, nonszensz. A második után a 100000-rel drágább, inverteres Panasonic kompresszoros modellt (SJ-EX820FBE [link] ) választottam, (némi alkudozással 45000 forinttal kevesebbet kellett ráfizetnem), az gyakorlatilag hangtalan.
Érthetetlen a Liebherr üzletpolitikája. Nem hiszem el, hogy nincsenek tisztában azzal, mennyire hulladék a Jiaxipera. -
BBéci
legenda
válasz
garga pista #92777 üzenetére
Értem, köszönöm a választ!
-
ahopka
újonc
Szia,
Nekem volt alkalmam igénybe venni őket. A szervizek területileg ki vannak szervezve, én a salgótarjáni szervizhez tartoztam, csak róluk tudok nyilatkozni.
Igaz, én először a forgalmazónál reklamáltam (egy belépő szintű KPe290 hűtőt vettem májusban, ami nagyon hangosan működött). A forgalmazó még aznap továbbította a panaszomat a szervizhez, akik még aznap válaszoltak, hogy 3 munkanapon belül felveszik a kapcsolatot velem. Úgy is lett, szerelő jött (kb 80 km-re lakom Salgótarjántól) --külön szólt, hogy kb. mikor ér hozzám, és tartotta is az időpontot--, megállapította, hogy kompresszor hiba, kicseréli a kompresszort. Nos, itt volt egy kis probléma, mert az nincs raktáron, úgyhogy 4 hét múlva szólt, hogy másnap jönne ( ha nem jött volna, akkor az azt jelentette volna, hogy 30 napon belül nem sikerült megjavítani a készüléket és ebben az esetben a Liebherrnek (ill. az adott vállakozásnak) szó nélkül cserélnie kell a készüléket) . De jött, hozta az új kompresszort. Lelkiismeretesen és hozzáértően dolgozott 3 órán keresztül, de a kompresszor cseréje nem oldotta meg a problémát. Szó nélkül írta, hogy készülékcsere. Nagyon megvoltam vele elégedve.
A többi már csak "mese" részemről: a Liebherr 8 napon belül küldte a csere hűtőt ( egyenesen Bulgáriából jött névre szólóan)-durván sérülten, de kipróbáltam a kompresszort, az is hangos. Szó nélkül cserélte Liebherr. De az újabb cserekészülék is hangos ( gyakorlatilag a 4. kompresszor), de itt most már feladtam (ill. a család, "rábeszélt", hogy most már fogadjam el, hogy ez ilyen), megpróbálom megszokni (nem nagyon megy, de ha elegem lesz belőle, reklamálok megint). Ezek a belépőszintű Liebherrek Jiaxipera kompresszorral vannak szerelve. Lutri, hogy melyik nem lesz hangos.Szóval:
a salgótarjáni szervizzel, Liebherrr ügyfélszolgálattal mondhatni maximálisan meg voltam elégedve.
A készülékkel már nem !! Akár belépő szint, akár nem, ez a minőség ebben a kategóriában nem méltó a Liebbherr névhez (szerintem). Úgyhogy ha tudod, nézd meg, hogy a választott típusod milyen kompresszorral van szerelve , mert ha az is Jiaxipera, lehet szívás vele.
(Bocs a sok szövegért)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest