Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
<>jana<> #1197 üzenetére
abszolút ízlés kérdése a hangszórók száma... sokan a 16 centis+tweeter pár elől passzív hangváltóval, mélynyomó hátul összeállításra esküsznek. nekem jobban tetszik a 16 centis + 8 centis pár elől aktív hangváltóval, mély hátul - de nagyon hiányzik még két 8 centis hátulról, úgyhogy nemsokára oda is kerülnek... persze ez drágább is, akkor az igazi ha minimum 6+2 (mély hídba kötve) csatornányi erősítéssel van megtámogatva, de komolyabb rendszerbe a 8+2*2 csatorna kell...
-
Lui76
őstag
Na most én kérek segítséget .
Van aki az Octavia II-be hátsó oldalajtóba szerelt már
hangszórót? Mekkorát ? Milyen kerettel ?
Az alsó mély helye érdekelne. -
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1187 üzenetére
jólenne,lassan elkell kezdenem utánajárni.itt a jóidő lehet befeküdni a kocsi alá
-
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1185 üzenetére
azóta én is néztem,én asszem lemondok a felső ködlámpáról
valahogy majd a köténybe barkácsolom bele
[Szerkesztve] -
misimagaki
aktív tag
Jana!
Megnéztem a múltkor a kocsin a ködlámpa helyét. Csak akkor maradtam el éppen egy kicsit a fórumról. Szóval. Teljesen esélytelen a ködlámpa projekt, mert nincs kialakítva a helye. Csak a lámpatest csere segít, meg persze a kábelezés házi megoldása. -
<>jana<>
senior tag
mostanában elég jó áron lehet venni gps-t a kocsiba.én is gondolkodom eggyen
eh eh ujjra senior tag lettem
[Szerkesztve] -
Nakata
tag
Ha már GPS akkor Nokia N70-re olyan jó kis GPS-t tudnak telepíteni,hogy pöpec
(Nah meg persze a többi telóra is én csak a magam nevében beszéltem)Kocsiba kihangosítón van úgyis a telefon a GPS csak egy gomb és azt mindíg viszed magaddal és nem foglal dupla annyi helyet
-
Peter789
senior tag
-
Peter789
senior tag
-
Peter789
senior tag
-
russodeby
csendes tag
Sziasztok!! Tudjátok,hogy honnan lehet beszerezni olcsón az alkatrészeket?? PL.: első lámpa búra,hűtőrács... Előre is köszi!!
[Szerkesztve] -
Robi7903
csendes tag
Vagy nem tudtok egy bontót, ahol találok ilyet.
-
Robi7903
csendes tag
Nincs valakinek eladó Octaviához (SDI) sebváltója?
-
Robi7903
csendes tag
Nincs valakinek eladó Octavia SDI sebváltója?
-
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1152 üzenetére
inkább csak munka a szigetelés. nekem is csak eggy bánatom van nagyobb fordulaton kipuffogó elég zavaró frekvencián szól. nem hangos csak zavaró.főleg normál zenehalgatás mellet hallom még.
-
-
<>jana<>
senior tag
azért mink sem vagyunk semmik,a régi járgánynál nagyságrendekkel halkabb a járgány,két hónappal később már a hangszigetelésen jár az agyam
-
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1145 üzenetére
Utána kérdezek, hogy van-e és hogy mennyiért ...
Jana, neked is! -
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1141 üzenetére
én saját agam csináltam eggy centis polifómból.kettőt összeragasztottam majd úgy fel a motorház tetőre.
-
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1141 üzenetére
Motorháztető szigetelést elvilegy bontóban meg lehet szerezni, ha érdekel megszerzem neked. Van egy két bontó, akik roncsolással, roncsoltatással is foglalkoznak nekünk....
-
misimagaki
aktív tag
válasz
<>jana<> #1138 üzenetére
Szerintem a futómű zajt nem tudod eltüntetni, mert elsősorban a rezgések jönnek át, amit a komolyabb autóknál a segédkeretre helyezett futóművel rekesztik, vagy jobban odafigyelnek a tervezéskor. Ajánlom figyelmedbe ezt, bár ez biztos garancia vesztés: [link]
A téligumi is hangos tud lenni. Nem tudom, hogy a Te Infinity gumijaid hova tartoznak ilyen szempontból. Én pl. ezért várom a nyári gumikat, hátha kisebb lesz a gördülési zajuk, mint a Dunlop télinek. Igaz azok a gyári Matadorok.
A motorháztető szigetelést hol, és ha nem bizalmas mennyi pénzért szerezted? -
marsu
veterán
Kinek a Octaviájában van PC beépítve?
-
Kraptor
őstag
Na 80et bírt a motor. Beszartak a tömítések a hegnerben és ezért szökik a nyomás->csökken a fordulatszám, 2 PDTI. Elvileg tomítés cserével orvosolható.
-
Octi
aktív tag
Üdv skoda tulajok.
Rég jártam erre. Ennek pedig az az oka, hogy készült az octáv bezenésítése.
Elkészült, és igen brutális lett. Az összetevők:
JVC KD-AVX1 fejegység
SPL Usa AX4-1000 (4x100W RMS - 4 ohm, 4x125W RMS - 2 ohm) a szettnek
SPL Usa AX2-2000 (2x370W RMS - 4 ohm, 2x450W RMS - 2 ohm) a mélynek
Soundstream LS60C 16.5 cm-es komponens szett (a magas sugárzók egyedi ''A'' oszlopba beépítve)
KOLE KMX 15 mélysugárzó (2x2 ohm, 1000W RMS)
Power Acoustik PC2.0F 2F-os kondenzátor
Gvox, 7''-os, motoros in-dash TFT monitor
Cordial RCA kábelek
Orion 50-es és 20-as tápkábe
DLD hangszóró kábel -
marsu
veterán
Nekem az előző autóm egy passat volt, azon is volt gyári hangszigetelés a motorháztetőn. Elég hatásos. Bár az 1.6 benzines motor egyábként sem hangos, de a hangszigetelés tényleg jó dolog. Emlékeim szerint a tűzfalon is volt borítás, kívül is valami fekete szövet-szerű dolog, belül meg valami szavicsos dolog. Utólag ezeket megcsinálni elég macerás, szerintem, de a végeredmény az jó, mert menetközben tényleg csak a szél süvít, motorhang alig hallatszik be.
Vagy jól fel kell hangosítani a zenét ... -
<>jana<>
senior tag
a motorháztető egyszerü utt megvan a helye csak valamiért nemrakták bele,vagy csak lehet a dieseleknek van. homlokfalhoz le kell szedjem a műszerfalat teljesen,ráadásul oda valami vékony és jó hangszigetelő kellene.annak meg utána kell még járni.vagy kívülről ragasztok rá valamit,de az meg a csúnya megoldás.
-
Lui76
őstag
válasz
misimagaki #1120 üzenetére
Na de casco üvegkár esetén sztem nincs min összeg hanem csak % -ez ált
10vagy 20% (inkább 10%-al találkoztam)
Ami 70.000,- forint javításnál is csak 7e ! -
<>jana<>
senior tag
ma nekiálltam csendesíteni az autón,első körben kapott a motorház tetőre hangszigetelés. elég sokat számít ez is. de sajnos úgy nézt ki hogy a homlokfalat is lekell szigetelni..
-
Peter789
senior tag
válasz
misimagaki #1116 üzenetére
fedélzeti computer van? havíts még kicsit a gáztechnikán... ;) lehet ugyanannyival menni egy literrel többel/kevesebbel is...
-
Peter789
senior tag
mondok egyszerűbbet az üvegre: keresel egy főútra betorkolló kavicsos mellékutat, majd kivársz egy teherautót. felírod a rendszámát, bezúzod az üveget, majd elmész megcsináltatni és benyújtod a számlát a közútkezelőnek, hogy kavicsos volt az aszfalt, felhajított egyet a teher kereke... ki fogják fizetni, mivel az ő dolguk lett volna tisztán tartani, a teherautós nem üti meg a bokáját hiszen ő nem tehet róla...
-
<>jana<>
senior tag
sajnos a teherautóknál is van bonus remdszer már,de talán egy szélvédő még megoltható
-
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1115 üzenetére
ok majd összehozzuk valahogy.
-
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1122 üzenetére
Erről beszélek ... És ez lehet kevesebb, mint a casco önrész ... -
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1120 üzenetére
Na de ha az előtted haladó teherautó által felkapott kavics töri be az ablakot, akkor az ő kötelező biztosítására lehet a szélvdőcserét megoldani ...
-
misimagaki
aktív tag
Az a baj, hogy egy első szélvédő itt: [link]
2001-2004 1U0845011E Sedan/Combi/Fehér 23000
1U0845011F Sedan/Combi/Zöld 24000
1U0845011AA Sedan/Combi/+alv.szám+csík 25000
Szerintem az munkadíjjal együtt sem éri el az általánosan elterjedt 10 %, vagy 50 eFT önrészt. DE lehet, hogy rosszul kalkuláltam. -
misimagaki
aktív tag
Az az, az volt az.
Köszönöm a kiigazítást.
Egy kicsit a hatása alatt vagyok még a dolognak. Az út után tízkor feküdtem, és hajnal háromkor keltem ma reggel. Ilyenkor előfordul az emberrel, hogy keveri a dolgokat. Nekem sem tetszett valami a névvel, csak sehogy sem tudtam rájönni, hogy mi az.
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1116 üzenetére
Szia!
Polgárdi és az M3 autópálya valahogy nekem nem jön össze ....
Nem Polgár felé mentetek? -
misimagaki
aktív tag
Tegnap volt egy monstre túránk. Bp - Mátészalka mellé. Oda-vissza kicsivel több mint 600 km, ebből 320 km autópálya.
Az M3-on végig Polgárdiig 140 km/h sebességgel. Beálltam 4200 körüli fordulatra és csak mentünk, és csak mentünk. Fogyasztást úgy tudok mondani, hogy 160 km autópálya után 140 km mentünk közúton 60- 120 km/h sebességgel. Így volt 7,8 lit/100 km.
Úgy érzem 4500 fölött már nagyon megjön a motor hangja, és már nem volt szivem ott hajtani. Egyébként saját erejéből könnyedén megfutotta a 160-t.
Ami még jó volt az a stabilítás, ami ezzel a sebességgel párosult. -
misimagaki
aktív tag
válasz
<>jana<> #1114 üzenetére
Szia!
Szerintem semmi esélyed a garanciális cserére. Nem a gyártó tehet róla, hogy valami a lapát alá került - szerintem ezzel fogják indokolni.
Nézz utána valami szélvédő javító műhelyne!. Polírozás, vagy valami ilyesmi...
Nem felejtettem el az ajánlatod, csak ídőhiányban szenved az egész család.
Én úgy érzem, hogy lesz egy olyan alkalom, ami mindkettönkenek a legkisebb gond lesz alkalmas. -
<>jana<>
senior tag
egyre joban zavar az a csikarás a szélvédőn!
szerintetek érdemes megfutni egy garanciális cserét? mégis csak 4 hónapos az autó
-
tomej
aktív tag
bocs, ez má télleg nagyon off volt
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia