- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
- Mini PC
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- NVIDIA GeForce RTX 3060 (GA106)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hockeyapu
senior tag
Ha valahol várok, akkor telefon amin szintén pocketbook vagy mon+reader, egyébként meg otthon az ebookon .
De néha olvasok laptopon is , Calibrén .
Viszont szégyen, de papírkönyvet nagyon régen vettem a kezembe !
-
Bozek
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Egy normális tokkal az se sérülékenyebb, de nem akarok én itt meggyőzni senkit. Nem az a lényeg, hogy min, hanem hogy olvassanak az emberek.
Felraktam a Xiaomi 14T Pro-ra a Moon+ Reader Pro-t, de nekem az olvasó után már fura. Idővel biztos megszoknám megint, korábban Sony Compact-okon olvastam.Akkor neked egyértelműen az ebook olvasó a jobb megoldás.
Nem mintha munka közben nagyon lenne időm olvasni. Az is max. 20 perc, míg hazaérek, tehát nagyon ott sincs idő rá.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Egy 6 colos olvasó is lehet nálad mindig. Az még zsebben is elfér, bár én táskában hordom általában, csak eltört a tok. De alapvetően olyan munkám van, hogy havonta kb. 5 napot vagyok a munkahelyen, a többi home office.
Persze egyéni preferencia, hogy ki mit kedvel. Nekem jobban bejön az olvasó, amióta megvettem. Plusz nekem az egyik szemem a műtét óta amúgy is érzékeny a fényre.
-
csibe1
veterán
válasz
Arolotifar
üzenetére
Sajnáltam amikor eltűntek a Symbian-os telefonok, volt Nokia 6300-asom is,
azt is szerettem, csak az aksija volt kicsi.
A mostani nyomógombosok a nyomába se érnek, nagyon gagyi az összes, a Nokiák is.Párszor már gondolkoztam új ebook olvasón, de valahogy sose éreztem rá késztetést.
Ha lesz is valamikor akkor valószínűleg valamelyik PocketBook lesz megint, háttérvilágítással.
-
-
csibe1
veterán
Kinek mi jön be.

Szeretek napközben is olvasgatni, ezért is nem lett új olvasó, mert a telefon meg
mindig nálam van.
A képarány nem zavar, inkább a betűméretet állítom ha nem a nekem megszokott.
Ha néha sötétben olvasok, akkor meg ferdén tartom a telefont, még éjszakai módban is.A Moon+ Reader Pro-ról jut eszembe: akad pár különbség ugyanazzal a verziójú olvasó programmal az eltérő android verzióknál, pedig elméletileg nem kellene, hogy legyen.
Apróságok, csak néha felfigyelek rájuk.
Samsung meg legközelebb nem lesz, nem szeretem a rendszerüket, nem hagyta telepíteni a kedvenc olvasó programom régebbi verzióját. Honor 200-on meg simán fut, android 16 alatt. -
csibe1
veterán
válasz
Arolotifar
üzenetére
Nekem az első "ebook olvasóm" egy HP vagy Compaq PDA volt.

Navigálni vettem, de az nem igazán jött össze. Azon olvastam mobi, prc ebookokat.
Aztán jött a Nokia 9300-as (nagyon szerettem a Symbian rendszert, volt rá egy Mobipocket Reader Desktop 6.2 nevű program - Win alól települt a telefonra, az mindent vitt, nem foglalkozott a DRM-el, simán megnyitotta a védett mobit, prc-t
), utána meg egy Lumia 630-as, iPhone 5, Honor 8-as,
Huawei P Smart Z stb. -
Bozek
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Én is sokat olvastam anno telefonon (Moon+ Reader Pro-val), de a legfőbb bajom azzal csak annyi, hogy hiába 6,67 colos kijelzője van a telefonnak, de a 20:9-es képarány miatt nekem még a 6 colos Pocketbook Touch HD 3-on is kellemesebb az olvasás.
Plusz ugye a telefon direkbe szembe világít, az olvasó meg nem. Az is sokat jelent szerintem, hiába mindenféle szemkímélő meg hasonló PR-szöveg.
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
Én is ezért vettem könyvolvasót, már max a meglévő, be nem fejezett, sorozataimat veszem meg fizikálisan is, a többi e-book, most épp Lee Child Reacher könyvei.
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Nagyon sokat költöttem papírkönyvekre, le sem merem írni, hogy mennyit. De aztán, ahogy emelkedtek az árak és romlott a könyvek minősége (kivül és belül egyaránt), úgy döntöttem, hogy elég volt
Már csak ritkán veszek könyvet, mert életem végéig van olvasnivalóm
Nyaraláskor meg nagyon nem mindegy, hogy 45 dekás olvasót viszek 100 könyvvel, vagy 5 könyvet 3-4 kilóval 
-
tibaimp
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
csibe1:
Arolotifar: Én akkoriban könyvet vettem, de maxisokat, aminek most iszom/ittam a levét, mert nem férek
illetve csináltathattam speciális könyvespolcokat a lakáshoz illetve a szobához igazítva. -
-
csibe1
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
Akkor szívesen.

Nekem egy régi Pocketbook Basic talán a 614-es van, de nem használom.
Anno sajnos nem háttérvilágítósat vettem.
Telefonon szoktam olvasgatni, a szemkímélő mód be van kapcsolva.
A CoolReader, az Eboox, és a a Moon+ Reader régebbi verzióját, használom.
Ezek még nem akarnak hozzáférést a névjegyekhez, hívásokhoz. Amihez nem tudom mi köze lenne egy olvasó programnak?
A telefon meg mindig ott van nálam, pár napja épp a hivatalban olvasgattam;
másfél órát.
"telefonon meg nehezen olvasok, kicsik betűk, zavarja a szemem a panel, gondolom."
Lehet betűméretet, típust állítani a telefonos olvasóprogramokban, van kékfény szűrő, szemvédelem vagy sárgás fényű verzió olvasáshoz valamelyik telefonon.
Akad alapból sötét mód a telefon rendszerbeállításoknál, meg van éjszakai mód mindhárom programnál, én mindig úgy használom őket.
Az akksit is kevésbé merítik a fekete alapon fehér betűk.Sajnos mostanában nem igazán "divatos" az olvasás, legalábbis a szűkebb környezetemben ezt látom.
Majd megnézzük filmen a kötelező olvasmányokat is.
Attól biztos előrébb lesznek, ha a könyv mondanivalójának a fele el sem ér hozzájuk.
A youtube, tiktok, insta, konzolos játék meg a többi hasonló az megy ész nélkül.
Ha meg olvasni, értelmezni kell valamit akkor sokszor csak a nyökögés van.
Régen ez nem így működött, nem is volt még internet meg egyebek; viszont azért ennyire nem hagyták, hogy félhülye legyél, ne tudjál normálisan olvasni.
Aztán ez attól is függött, hogy ki milyen környezetbe született. -
Cs1csó
titán
válasz
kisveréb
üzenetére
Szia, a régi Kindle-höz - pontos típus alapján - érdemes lenne venni egy akkut. A YouTube-on vagy máshol is van videó (főleg Kindle-höz biztos, hiszen a legnépszerűbb olvasókat gyártja) szétszedő-összerakó (assembley ha jól tudom) és ez alapján szétszedni lehúzni a régi akkut és rádugni az újat.
Ha van ennek buktatója az is meg lesz említve a videóban.
Keresgéltem és 5-8k HUF-ért már kapható akku persze a pontos olvasó generációra rákeresni még jobban lehet szűkíteni. -
hockeyapu
senior tag
Az Enyém sosincs kikapcsolva !
Kinyitom és ott folytatom, ahol abbahagytam, 1nap 2nap vagy 1hét, mindegy ! Frissítéseket meg már rég nem kapok (android10), de ez inkább pozitív, mert nem rontanak rajta megint a szar frissítésekkel ! -
tibaimp
nagyúr
doc, Arolotifar: Ott a pont! Pontosan így döntöttem én is, most állítottam be rajta!

Nagy THX
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Felesleges a wifi. 2-4 hetente bekapcsolod és kész
Mostanában kevesebb időm van olvasásra, sokszor napokig nem tudom kezembe venni a Note-ot. Olvasok 3-4 órát egy menetben, aztán hagyom kikapcsolni 15 perc után. Majd pár hónap alatt kitapasztalod, hogy neked mi és hogyan jó 
-
tibaimp
nagyúr
@Pal, doc: A Wi-fi nekem is eszembe jutott, mert most be van kapcsolva, de mivel Android 15 van rajta, még bőven kap frissítéseket, kapott is nemrég egy nagyobbat, újra is kellett indítani (kb. mint a telefonoknál). Ezért hagytam bekapcsolva.Gondolom, itt az elején még hagyni kellene, hagy frissüljön?
Ha jól nézem a beállításokat van olyan opció, hogy mikor ebben a készenléti állapotban van, akkor nem aktív a Wi-fi, csak mikor amúgy is használom.
-
Meglivorn
aktív tag
Hali!
Csak most néztem ide
Nekem egy Page van de a rendszer nagyjából ugyan az. Nem hiszem hogy "az utolsó olvasott könyv"-et be lehet állítani, mert ugye androidon bármilyen olvasó appot használhatsz, és ahhoz bele kellene látnia hogy a Neoreaderben/koreaderben/kindle appban mit nyitottál meg.
Viszont a hosszú nyomásra beteheted a "multitasking switcher" opciót (az android toolbaron a dupla kis négyzet) ami behozza az uccsó appokat, köztük a könyvolvasó(i)det ahol kiléptél, azaz az utoljára megnyitott könyvvel. Ez akkor is működik, ha közben az olvasó teljesen lekapcsolt (nem csak alvó). -
@Pal
tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Már több mint 6 éve használok egy Nova 2-es tabletet. Sokféle tesztet csináltam rajta. A fogyasztást is vizsgáltam. Szeretek spórolni a dolgaimmal. Tényleg sok lehetőség van és az akku használatot is lehet optimalizálni apponként. Emellett a nem használtakat le lehet fagyasztani. Azt tapasztaltam, hogy ezzel is nőtt az üzemidő. A wifi és a hangrendszer használata viszont nyeli rendesen az energiát. A tiéd sokkal újabb verzió, de lehet, hogy ezek a dolgok még mindig számítanak.
A 24 vagy 48 órás készenlét szerintem is jó beállítás, ha legalább naponta egyszer használod. Nagyon keveset fogyasztanak ezek az eszközök alvó módban. Azt is tapasztaltam, hogy kikapcsoltan is merül az akkumulátora a Booxnak, de a PocketBook fél év kikapcsolt állapot után se merül. -
tibaimp
nagyúr
válasz
csibe1
üzenetére
Dehogynem! Hogyne volna, sőt. Eleve kösz, hogy foglalkoztál a kérdésemmel, vetted a fáradságot, hogy vissza is írj, stb.
Én nem írtam meg elsőre, hogy milyen típus. Mondjuk, direkt Androidos-t vettem. Eszméletlen mennyi beállítási lehetőség van, csak nézek...
Eddig, mocsok jó, olvasni is rajta, használni, stb. pedig féltem tőle, mert ez az első olvasóm, monitoron, telefonon meg nehezen olvasok, kicsik betűk, zavarja a szemem a panel, gondolom. Könyvet semmi esetre se olvasnék olyanon. -
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
csibe1, Arolotifar, Helios, jan herz, Cs1csó, Apollyon: Remélem, nem maradt ki senki

Köszi mindenkinek

Napi használatban van, jelenleg reggel olvasok, akkor használom, utána egész nap nem, majd másnap reggel. De, igen, én is erre gondoltam, hogy az állandó boot, többet fogyasztja, mint a sima készenlét. Köszi, átteszem 48 órára. Egyébként, mint fentebb írtam már, Onyx Boox Note Air 5C -
Apollyon
Korrektor
válasz
tibaimp
üzenetére
Attól függ mennyit használod egy héten. Ha mindennap csak egy órára is használod, akkor nem ajánlott kikapcsolni, mert a boot folyamat több energiát fogyaszt, mintha csak alvó módból ébreszted fel az eszközt, másrészt utóbbi esetben azonnal tudod is használni az olvasót.
-
Cs1csó
titán
-
-
tibaimp
nagyúr
Ha minden nap használatban van az e-könyv olvasó, Ti hagyjátok hogy teljesen kikapcsoljon, vagy elég csak az "alvó módot" választani. Nekem most 4 óra inaktivitás után teljesen kikapcsol, ez volt az alap beállítás.
-
-
kisveréb
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy új kindlét (pw) mert a régit már naponta kellett tölteni. És nem találom, hogy hol lehet azt beállítani, hogy mutassa az időt olvasás közben (a lap tetején van ). Arra emlékszem, hogy a régin is nehezen találtam meg hogy hogyan kell, de a megoldást már elfelejtettem. Két napja tanulmányozom a lehetőségeket, nézem a régit is meg az újat is de nem jövök rá a megoldásra. Előre is köszönöm ha valaki elmondja .
-
tibaimp
nagyúr
válasz
errorcode06
üzenetére
Nagykeres téma
-
tibaimp
nagyúr
válasz
errorcode06
üzenetére
Amúgy én voltam a balf@sz
mert fordítva akartam rátenni a tokot, mármint a csukható részt hátra (azt hittem az valami kitámasztó féle), pedig az az eleje, így viszont már szépen a mágnes fogja, így már fasza a tok is!!
Ez az eleje: [link] -
tibaimp
nagyúr
Csak megvettem az Onyx Boox Note Air 5C-t. Maga az olvasó nagyon tetszik, full fém az egész, nagyon minőségi cucc, de a gyári tok egy fos. Konkrétan kicsúszik, belőle, nem is értem....
Illetve kikapcsolt állapotban is a kijelzőn látni halványan egy ábrát, azt, ami itt van a gyári fotókon is nem olyan "üres" kijelző, mint a telefonoknál, ez normális??
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Mi van, nem tudsz aludni?
Igen az enyém is jól működik 6. éve ! És tényleg nem hiányzik semmi !
-
rebla
aktív tag
Sziasztok! BOOX Go Color 7 vásároltam, a kérdés hogy be lehet állítani egyik gombot hosszú nyomásra hogy az utoljára olvasott könyvet dobja be? A gomboknál a listába nem találok ilyet. Köszi!
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Hát az enyémet már elfelejtették !
-
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Na megnézem az Én még régebbi Not Airemet is !
Bár eddig csak rontottak a frissítésekkel !
-
A 4 éves Note Air 2 olvasómhoz jött frissítés. Kicsit meglepődtem

4.1.1-es verzió főbb újdonságai:
Jegyzetelő alkalmazás: Gyorsabb megnyitás és mentés, továbbfejlesztett lasszó kijelölő eszköz lebegő menüvel, valamint jobb jegyzet-linkelési funkciók.
Rendszerjavítások: Megoldották azt a hibát, amely miatt osztott képernyős módban eltűnt az állapotjelző vagy a navigációs sáv.
EinkWise (korábban E Ink Center): Frissített képfrissítési módok a szellemképesedés csökkentésére, különösen "Speed" módban.
Olvasási élmény: Egy érintéssel elérhető olvasási témák PDF-ekhez (eredeti, tiszta, görgetés, kétoldalas nézet).
Helyi biztonsági mentés: Lehetőség a könyvek, jegyzetek és annotációk közvetlenül az eszközre történő mentésére.
Akkumulátorvédelem: Új funkció, amely lehetővé teszi a töltés 80%-ra korlátozását az akkumulátor élettartamának növelése érdekében. -
Cs1csó
titán
Kijött az új KOREADER, "Snowflake" néven. Érdekes elnevezés így a tavasz elején.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android szakmai topik
- Subaru topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hónap garancia, számlával!
- Honor 400 5G 512 GB Desert Gold karcmentes (8 GB /512 Gb)
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aztán nálam is könyvolvasó lett ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már csak ritkán veszek könyvet, mert életem végéig van olvasnivalóm
illetve csináltathattam speciális könyvespolcokat a lakáshoz illetve a szobához igazítva.
Anno Nokia 3650-en kezdtem el olvasni

Kinyitom és ott folytatom, ahol abbahagytam, 1nap 2nap vagy 1hét, mindegy ! Frissítéseket meg már rég nem kapok (android10), de ez inkább pozitív, mert nem rontanak rajta megint a szar frissítésekkel !
Fentebb írtam is