- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóhifi
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethYeti
addikt
-
pethYeti
addikt
Megjött nekem is. Nagyon tetszik egyelőre
-
csibe1
addikt
válasz
csstriker86
üzenetére
Köszi az infót, ilyen vackot se veszek.

Ahogy már ajánlották, konvertáld át az összes részt epub formátumra.
-
Cs1csó
titán
válasz
csstriker86
üzenetére
Üdv, ilyenről nem hallottam, de ajánlom, főleg PocketBook-nál, hogy MINDEN könyvet EPUB formátumban tegyél fel rá: erre kiválóan alkalmas a Calibre program.
-
szkaroly
őstag
válasz
csstriker86
üzenetére
1. Kérdés az, hogy aki az azw file-t csinálta milyen munkát végzett (valószínűleg nem túl jót).
2. Pl. pc-n külső programmal megnyitva is duplán lapoz?
3. Konvertálod epub-ba, kipróbálod öröklődik-e a hiba. -
csstriker86
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék nem járt e valaki hasonló cipőben mint én. Pocketbook verse pro color-t vettem eddig nem volt probléma de mostanság az egyik könyvel ami .azw3 formátumban van azt 2 oldalanként lapozza. Az olvasó a legfrissebbre frissítve, a könyvet usb-n keresztül másoltam az olvasóra. Azon könyvnek van még további 2 része a 2. rész .mobi formátumban az is duplán lapoz. a 3 része pedig .epub ezt jól lapozza. Érdemes lenne az első két könyvet .ebura átkonvertálni? Pedig az olvasó ismeri a formátumot és támogatott is. Még ez előtt vettem egy Bemi 6 típusú (ebből is színest) olvasót azt már az első nap elvérzett a formátum háborúban az vissza lett küldve. -
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Nekem az sem lenne gond, ha egy kínai tényleg jó lenne (minőségi panel, minőségi összeszerelés)
és mellé lenne angol nyelvű menü, és rámenne a KOREADER. Ami itt 50-60k HUF és ezt tudnák szállítással együtt 30-ért akkor érdekelne még a magyar nyelv sem lenne gond.
Nyilván miután felment rá a Koreader az már ugye magyarul is tudna stb. -
Cs1csó
titán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Csak "fing" reszelés.
Ami kellene:
- olcsóbb panelok
- gyorsabb válaszidő (hogy akár olvasááson kívű böngészésre is alkalmas legyen esetle, de egy kicsit olvasás közben is segítene, ha gyorsabb lenne
- a színes kijelző TÉNYLEG e-ink technológiával lenne megvalósítva (jelenleg egy fekete-fehér e-ink panel elé tesznek egy véjony lcd réteget ami a színek megjelenítéséért felelSajnos világ szinten az olvasás nem annyira népszerű tevékenység (a magyar adatok kiábrándítóak)
És egy e-könyv olvasó akár 6-8-10 évig is simán használható ezért nem akkora piac mint pl. az okostelefon (ami ugye MINDENKINEK kell, és átlagban 3 évente cserélik az emberek, és a haszon is több lehet rajtuk mert drágább eszközök.Ezért a fejlesztésre keveset költenek. Komoly verseny sincs.
Én annak is örülök hogynlétezik ez a technológia.
Nekem abban segített, hogy merészebben vágjak bele sorozatokba, mert könyvtárban sokszor foghíjasak, nincsenek benn a részek stb. de a boltbsn is sok már kifutott nem elérhető.
Egy "nemzeti" könyvtár pedig nem mindenkinek opció. -
hockeyapu
senior tag
Szerintem itt hagyjuk abba !
Aki akarja olvassa, mert lehet !!
Akinek meg nem felel meg, az ne olvassa a nemebook formátumokat
!
Inkább arról beszéljünk, láttok-e valamilyen előrelépést az e-inkes technológiában, meg úgy általában . -
hockeyapu
senior tag
Melyik volt előbb ? A tyúk vagy atojás ?
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Régen volt ez a tökjó blog, ott olvashatsz az ekönyv formátumok tördelésének szépségeiről.
-
tibaimp
nagyúr
Erre valaki: [link] Köszi
-
hockeyapu
senior tag
A PDF technikailag tekinthető e-könyv formátumnak, mivel digitális dokumentumok olvasására szolgál, de alapvetően nyomtatásra optimalizálták. A PDF rögzíti az oldalelrendezést, betűtípusokat és képeket, így minden eszközön ugyanúgy jelenik meg, de nem tördeli át a szöveget a képernyő méretéhez, mint az ePub vagy Mobi formátumok.
-
Dr.NX
veterán
válasz
eagleberg
üzenetére
Van benne világítás, csak a termékoldalt kellett volna megnézned:
https://www.amazon.de/kindle-2024/dp/B0CP32JG8B -
eagleberg
aktív tag
Sziasztok!
Az Amazon Kindle (2024) 16GB olvasóról szeretnék kérdezni.
Van benne beépített világítás? Teljes sötétben, ágyban fekve is kényelmesen lehet vele olvasni, vagy kell hozzá külső fényforrás? -
Úgy hívják, mert sokan azt torrentezik le és azt olvassák.

A PDF egy digitális papír, aminek az a célja, hogy ha átviszed egy másik gépre, ott is ugyanúgy nézzen ki. Bárhol, bármivel nyomtatod ki, ugyanazt kapod.
Az egyik gond az vele, hogy ha kicsi a kijelzö, akkor nem látsz belőle semmit. Persze bele lehet nagyítani, de akkor meg mozogni kell rajta, hogy tudd olvasni. Mostanra már van szoftver, ami újra tudja tördelni a szöveget egy olvasón is, valamilyen eredménnyel, de régebben nem voltak ilyenek. Ha képek is vannak a PDF-ben, pl. én sok tud. folyóirat cikket olvasok, akkor ez az újratördelés sem hoz tökéletes eredményt. A másik gond, hogy a PDF-ben lehetnek simán csak képek, gyakorlatilag egy szken, ami kezelhetetlenné teszi az olvasókon.Az ebook formátumok megoldották a fenti problémát, újratördelhető a bennük lévő szöveg. Mindegy, hogy mekkora a kijelző, vagy hogy változtatod a betűméretet, folytonos marad a szöveg.
-
Cs1csó
titán
az Epub, Mobi, Kepub, AZW, PRC, ezek e-könyv formátumok. Vannak olyanok amiből viszonylag könnyű e-köny formátumot csinálni pl. a docDE a PDF gyakorlatilag egy statikus kép. DE tény, hogy ebből is lehet e-könyv formátumot csinálni:
1. rá kell ereszteni egy OCR (optikai karkter felismerő) programot, pl. Abby vagy Adobe
2. ha ez kész akkor jön a neheze, ezt a "nyers" szöveget (mert ez már nem statikus kép hanem valódi szöveg lesz) át kell nézni, igazítani szerkeszteni rajta stb.
3. ezt kész tisztázott szöveget már lehet pl. EPUB formátumba konvertálni és olvasható.Az 1. ponttal az a nehéz, hogy egy jó OCR program drága, a 2. ponttal meg hogy akár sok időt is felemészthet, hogy minőségi e-könyv legyen az OCR-ezett szöveg.
-
BoB
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
És ezt az állításod mivel szeretnéd alátámasztani?
A pdf mindenhol ebook formátumként szerepel.
Hívhatod nem annak, de amúgy az egész világ annak hívja
-
-
BoB
veterán
válasz
Meglivorn
üzenetére
A cambridge értelmező szótár szerint az ebbok definíciója: "Elektronikus könyv amit kisméretű személyi számítógéppel olvasni lehet."
Az hogy tördelni lehet vagy nem az más kérdés.
-
hockeyapu
senior tag
Nem mindegy, hogy e-book formátum, vagy nem ha ezt is lehet olvasni ?
Szoktam komplett könyveket olvasni pdf-ben ! -
Meglivorn
aktív tag
PDF lényege hogy nem áttördelhető, hanem akár egy nyomtatott oldal, mindig fixen ugyanúgy néz ki. Nem véletlen hogy eleinte az adobe printerként illesztette a rendszerbe (ma már ugyan mindenki és a nagymamája tud pdf-be menteni de még mindig létezika Prrint to PDF opció).
Ilyen értelemben nem "ebook" mert nem egy rugalmas formátum, ami igazodik az olvasódhoz. Ráadásul ha valami grafikusabb darab akkor teljesítmény is kell neki.Ha ebook = digitális (akár szkennelt) kiadvány, akkor nevezhetjük annak, de alapvetően más a kettő célja.
-
nyipp
csendes tag
Én egy Tab ultra C-t használtam erre a célra elég nagy megelégedéssel, 10+ colon már a legtöbb pdf jól olvasható/annotálható. Hozzáteszem, hogy a szövegdarabok kiszedése jegyzetkhez kicsit döcögős, illetve a split módhoz még ez a képernyő is kicsi.
-
tibaimp
nagyúr
Én is ezt a 10,2 colos színes Onyx Air 5c-t néztem ki, ettől kisebbet tuti nem vennék! Ami szintén mellette szól, hogy "sima" Android alapú, Android 15-el jön ki.
-
-
-
BoB
veterán
Én a Note Max alá nem mennék, az 13,3"-as ami jó lehet. 12.1"-es tableten be kell zoomolgatnom a pdf könyvekbe (értsd olyan könyvek amik nem csak szövegből állnak, illetve különböző magazinok), ezek olvasása ettől a mérettől kisebb epapír kijelzős eszközön olyan élmény lenne hogy szerintem 2 nap múlva inkább széttörném.

Ki kellene próbálnod azokkal a könyvekkel amiket olvasni akarsz hogy milyen.
-
radar
tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Igazából a Air 5c és a go7 fekete-fehér között vacilálok.
Nem tudom melyik lenne jobb olvasáshoz. -
-
radar
tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Air 5c jó válsztás lenne?
-
-
radar
tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Mindenképpen e book olvasót szeretnék olvasáshoz.
-
-
radar
tag
Sziasztok.
PDF tanulásra szeretnék egy android e book olvasót 200.000ft-ig.
Mit javasoltok?
Köszönöm! -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
És minden lapozás után fizetni kell !
-
-
Dharma9
újonc
Sziasztok!
Vacilálok a pocketbook vers és a vers pro között. Nézegettem már videókat, olvastam véleményeket. Nem fontos a tárhely, csak olvasásra használnám, de a kontraszt és a minőség igen.
Aki esetleg élőben!!! látta már mind a kettőt, a kettő közötti különbséget, az leírnál nekem a véleményét,hogy melyik érné meg jobban?
15+ éves kindle touch 4 lenne cserélve. -
Csedit
aktív tag
Megérkezett az Xteink X4!!

December 25-én rendeltem AliExpress-en és ma ért ide.
Azonnal feltettem rá a crosspoint firmware-t, ezzel teljesen használható. Második olvasónak terveztem használni a boox page mellett.
Nagyon tetszik. 😊 Hihetetlenül pici...

-
axioma
veterán
En a tomegkozin. Vettem vegul egy regi sony olvasot 10e-ert HA-n, nincs hattervilagitas, nem erintos, nagybetus dupla ekezettel nehol hadilabon all de ugyis ritka, de amire nekem kell, pont eleg: akar kesztyuben is bekapcsolom, lapozok; eleg vastag hogy ne kelljen a taskaban (persze tokban van) felnem hogy valami megnyomja, es nem a mobilommal farasztom le magam pl. reggel mar melo elott, meg nem a kornyezetem nyugjeit kell hallgatni. Ennyit nekem tokre megert!
Regen olvastam mar hosszabb es irodalomnak nevezheto konyvet, most ez a holt ido pont jo erre. Ossz egyszer mentem helykozi busszal par megallot ami este nem kapcsolt vilagitast, maskor mindig van eleg feny. -
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Pedig totál egyértelmű, de eszembe nem jutott volna....
Mondjuk nappal, lehet nem jó, inkább este, csak én este nem olvasok, mert egyszerűen belealszok a könyvbe, bármennyire is izgalmas, tompul az agyam, és azt veszem észre, hogy nem is emlékszem mit olvastam az előző 2-3 oldalon, így meg semmi értelme. Hiába na, nem fiatalodok én sem....
-
hockeyapu
senior tag
Mi az a konertálás ?
6. évében jár a booxom, még nem kellett használnom !
Full iInverz módban a legjobb olvasni, fekete háttér, fekete betűk, tök sötétben, háttérvilágítás nélkül, na tuti nem romlik a szemetek !
-
Apollyon
Korrektor
Akinek Xteink X4-e van, itt egy Chrome(ium) kiegészítő hozzá, amivel tud cikkeket küldeni a kis olvasójára:
Send to X4Nem én vagyok a dev, csak megosztom.)
-
tibaimp
nagyúr
MLA: OK, köszi
. Van még könyv, addig. bőven! Mindenesetre, ami írtál, lementem. 
Arolotifar: Köszi
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
Bocs, de most az Onyx Book-ról van szó igaz? Csak mert még előbb meg is kellene vennem
. Ha minden jól megy, február vége. -
-
Doris
kezdő
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Szerintem is ez a legegyszerűbb az emailes epub küldés mellett
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
Igen., csak könyv olvasása a cél.
-
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Persze, én tudom
Csak valaki szerint USB-vel elég átmásolni, Calibre nélkül
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
AZW3-ra kell konvertálni, natívan nem fog az epub működni.
A legegyszerűbb, amúgy USB-n áttolni Calibre-vel, mert az menetközben konvertál is egyet.
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar
üzenetére
Dropbox fiókba rakom a könyvet majd wifin szinkronizálom és kész. AMúgy tény, hogy nem vagyunk egyformák, változó kinek mi a gond.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Arolotifar
üzenetére
SZERINTEM, ez a legkisebb gond, én pl. MINDEN könyvet EPUB formátumban teszek fel az olvasómra (Pocketbook touch lux 5)
Fenn van a gépemen a Calibre és áttolom rajta akármilyen formátum a lényeg, az olvasóra EPUB-ban teszem fel.Ezt ugyanúgy el lehet végezni AZW formátumra is, és akkor nincs gond.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
Ez a terv
!
Mondom, ezt csak azért kértem kölcsön egy hétre, hogy teszteljem magam, mennyire tudok olvasni e-ink képernyőn, mert mobilon, monitoron, TV-n kb. semennyire, folyton elveszítem a sort, zavar a "világos" felület, stb. OK, híreket, cikket persze elolvasom "normál" kijelzőn is, de könyvhöz nem fognék hozzá.
Eddig csak fizikai könyveket olvastam, de mivel már nem férek, így ezt a megoldást próbálnám ki. -
-
Szerintem olvasd el még egyszer, hogy mit írtam. Másolj fel pl. epub-ot a Kindle-re csak USB-n keresztül, meglátjuk, hogy milyen "képet" vág hozzá
Pláne, hogy sok oldalon .prc illetve .epub kiterjesztésű könyveket lehet vásárolni. A mobi/prc támogatást pedig már szerintem kivezette pár éve az Amazon, ha jól tudom. -
tibaimp
nagyúr
Doris, Cs1csó, Arolotifar, hockeyapu: Köszi mindenkinek
Jó bonyolult ez, legalábbis a Kindle esetében. Mondjuk csak "olvasó próbára" van itt nálam, de nem ilyet, hanem a fentebb link-eltet szándékozom majd venni, ebben erősített meg ez a próba is. Arra lettem volna kíváncsi, meg a gazdája is, hogy az epub/mobi/docx stb file-okat felismeri-e. Jelenleg csak .pdf-ek vannak rajta, azokat felismeri.Cs1csó: Nem dobott fel semmilyen kérdés az USB-re kötés után, szóval...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- HP Elite x2 1012 G1,12",FHD+ ,m5-6Y54,8GB,256GB,WIN10, LTE
- Samsung Galaxy A54 8/128 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)? Áttördeli a könyveket?

400e lesz az alap, háttérvilágítás nélküli verzió és a fanok nem fogják drágának tartani