Hirdetés
- Még két évnyi memóriaparát jósol az AMD globális alelnöke
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen széket vegyek?
-
29393 - 29301
29393 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-04 15:50 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. május
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
matti70
tag
-
pethYeti
addikt
-
doc
nagyúr
-
pethYeti
addikt
Nyilván nem személy szerint te, pethYeti, de nem tudni mit csinál az a plugin - a mellékelt ábra alapján valamit nem jol. Nem egyből az olvasóra kell mutogatni hogy sz@r ha valami “házi kokanyolt” dolog nem úgy néz ki rajta mint szeretnéd.
ha gondolod megnezem a Kobo store-bol származó kepubbal hogy néz ki, mintha vettem volna onnan magyar nyelvu könyvet is
Hát nem tudom tényleg, olvasni azért olyat, hogy azért a sorkizárt szöveget nem feltétlen kezeli minden esetben jól az olvasó ha kepub a formátum.
-
doc
nagyúr
Nyilván nem személy szerint te, pethYeti, de nem tudni mit csinál az a plugin - a mellékelt ábra alapján valamit nem jol. Nem egyből az olvasóra kell mutogatni hogy sz@r ha valami “házi kokanyolt” dolog nem úgy néz ki rajta mint szeretnéd.
ha gondolod megnezem a Kobo store-bol származó kepubbal hogy néz ki, mintha vettem volna onnan magyar nyelvu könyvet is
-
pethYeti
addikt
Hát lehet. Bár azon kívül hogy calibrevel rácsatlakozom a kobora és nyomok egy küldést ami automatikusan convertál kepubra... nem tudom mit lehet szarul csinálni
De ha epubot olvasol akkor nyilván nem találkozol ezzel a jenséggel
-
doc
nagyúr
Az volt a kérdés hogy saját konvertalas-e. Erre az volt a válaszod hogy dibooktol vásárolt. Hogy jön ide az epub motor meg a statisztika? Egyenként én kb csak epubot olvasok rajta, egy-egy speciális esetet leszámítva nincs gondom a sebességgel.
szerintem siman szarul konvertaltad, ennyi.
-
pethYeti
addikt
-
doc
nagyúr
Vásárolt dibook könyv. De semmi extra nincs benne. És bármilyen könyvnél jön ez a jelenség nyitó idézőjel után. Főleg ha több soros mondjuk egy idézett és több hely van hogy térközök legyenek a szavak között. Attól függ az egész hogy a sorkizárás mennyit nyújt. Ha sokat akkor több a space a „ után.
Szerintem a dibook nem is árul kepubot, csak epub meg mobi van naluk
-
pethYeti
addikt
Vásárolt dibook könyv. De semmi extra nincs benne. És bármilyen könyvnél jön ez a jelenség nyitó idézőjel után. Főleg ha több soros mondjuk egy idézett és több hely van hogy térközök legyenek a szavak között. Attól függ az egész hogy a sorkizárás mennyit nyújt. Ha sokat akkor több a space a „ után.
-
doc
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Bekrepált az Inkpad 3 Pro. Most akkor vegyek megint Pocketbookot ha fizikai nyomógombokat akarok, és várjak a szoftverfrissítésekre? Az Inkpad 3 Pro vásárláskor olyan kacat volt, hogy KOReadert kellett rá rakni, kb. 1 év után jött egy update ami rendbe tette az olvasót.
(PocketBook 743K3 InkPad Color 3 Stormy Sea)Szerintem igen, jó a Pocketbook.
-
pethYeti
addikt
Mobilereaden már válaszoltak neked, ez kepub probléma lesz. De megnéztem én is, Libra 2-n is ugyanez a helyzet, de a könyv első oldalain lévő ugyanilyen idézőjelezés nem érintett.
Egyértelműen úgy néz ki, hogy ez a szövegigazítás miatt van.
Nálam más a betűtípus (Caecilia), van kerning is, szóval nem a te készülékedben van a gond, hanem a kobo kepub render programjában.
Azt hozzáteszem, hogy még nem találkoztam ezzel a dologgal más könyvnél, vagy nem vettem észre / vagy csak nem emlékszem.Köszi. Igen ott is feltettem csak ott nagy általánosságban válaszoltak csak. És volt egy tipp máshol hogy full software reset lehet segít. De akkor hagyom és elfogadom ezt így.
-
Apollyon
Korrektor
Mobilereaden már válaszoltak neked, ez kepub probléma lesz. De megnéztem én is, Libra 2-n is ugyanez a helyzet, de a könyv első oldalain lévő ugyanilyen idézőjelezés nem érintett.
Egyértelműen úgy néz ki, hogy ez a szövegigazítás miatt van.
Nálam más a betűtípus (Caecilia), van kerning is, szóval nem a te készülékedben van a gond, hanem a kobo kepub render programjában.
Azt hozzáteszem, hogy még nem találkoztam ezzel a dologgal más könyvnél, vagy nem vettem észre / vagy csak nem emlékszem. -
pethYeti
addikt
Esetleg aki kepubot használ kobon meg tudja nézni hogy nála is megvan ez a jelenség? „ után van hogy több space van sorkizart szöveg esetén
-
rednifegnar
senior tag
nem sokat tudok rola, szoval nem vagyok relevans infok tudataban (x3). gyari fw eseten sztem magan a keszuleken nem lehet. app-bol nem tudom, azt nem tettem fel.
txt es epubot tamogat, mivel nem hasznalok epubot igy nem tudom azzal milyen.
utf8 txt hasznalok, bekezdesenkent egy sorba rendezve es azt ugy tordeli ahogy kifer.
igazitast se lehet allitani, sorkitoltest se.
tegnap egy olyan bug-ot(?) vettem eszre, hogy ha elforgatva olvasok es jobb oldalra vannak allitva az also gombjai akkor forditva lapoz mint ahogy az ember varna. tobbi iranynal jo, csak ez a legkenyelmesebb nekem a fel kezes olvasashoz utcan, igy egy kicsit zavaro. persze hamar meg lehet szokni csak nem logikus. (meg nem tettem ra semmi frissitest, nem tudom valtoztattak e rajta.)
ami viszont nagyon zavaro, hogy a ratoltott fajlaim random sorrenben vannak rajta. nem tudom mi alapjan rendezi de a fajlnevek alapjan biztos nem.
eleg gaz megkeresni 200 konyv kozott melyiket is akarom megnyitni. kereso sincs, ezert csak lapozgatassal lehet (szerencse hogy lehet oldalankent is lapozni).
ami hianyzik, hogy nem tudom keszuleken torolni azokat a konyveket amiket nem akarok elolvasni vagy mar olvastam. jo lenne ha nem kene kerulgetnem oket.
lehet ezeknek egy reszet az app megoldana csak nem nagyon szeretek ilyen kinai vackokat feltenni meg eszkozoket beengedni a privat halomba ha nem muszaj.
-
MLA
aktív tag
hetvegen nezegettem a crosspointot de nem annyira tudom kell e az nekem, igazabol nem nagyon van ami indokolja.
eleg gyoker modon hasznalom az olvasoimat, nekem annyi eleg hogy legyen rajta szoveg.
az ekezetek hianya se zavar, inkabb csak annyi, hogy ha van akkor ne kinai betuk meg kocukak legyenek.
alapban txt-t olvasok (ascii127 vagy 255, vagy ha viszi akkor utf8). siman fajlok, sd kartyarol, bt/wifit be se kapcsoltam rajta (annyi a zavaro hogy az idot nem tudja szinkonozni igy hulyeseget mutat, es menupont sincs a beallitasara).
legtobb fajlt magam konvertalom sajat irasu progival vagy egy regebbi calibre-vel.
van egy sony olvasom is (prs300), eleg massziv darab alu hazzal rengeteg gombbal, 5"-os a kijelzoje, de eleg vastag a kava, ekkora befoglalo meretben ma mar 6"-os olvasok vannak joval konyebbek, hattervilagitassal.
eleg lassu, nagyon regi (durva, hogy mar 17 eves). a kijelzoje se olyan jo mint az ujaknak. a tarhelye se tul nagy 500MB de azert ebbe sok fajl elfer. ezen rtf-et szoktam olvasni azt szepen kezeli (sztem az utf8 nem is opcio).
sajnos mar az akkuja elegge odavan, 1-2 napot bir max. nem tudom van e hozza csere, meg nem keresetem. az a baj vele, hogy tul nagy ahhoz hogy elvigyem magammal, bar epp tegnap probaltam ki es frankon befer a nadragom zsebibe
Az Xteink-en nem lehet állítani a tördelést?
-
Csedit
aktív tag
hetvegen nezegettem a crosspointot de nem annyira tudom kell e az nekem, igazabol nem nagyon van ami indokolja.
eleg gyoker modon hasznalom az olvasoimat, nekem annyi eleg hogy legyen rajta szoveg.
az ekezetek hianya se zavar, inkabb csak annyi, hogy ha van akkor ne kinai betuk meg kocukak legyenek.
alapban txt-t olvasok (ascii127 vagy 255, vagy ha viszi akkor utf8). siman fajlok, sd kartyarol, bt/wifit be se kapcsoltam rajta (annyi a zavaro hogy az idot nem tudja szinkonozni igy hulyeseget mutat, es menupont sincs a beallitasara).
legtobb fajlt magam konvertalom sajat irasu progival vagy egy regebbi calibre-vel.
van egy sony olvasom is (prs300), eleg massziv darab alu hazzal rengeteg gombbal, 5"-os a kijelzoje, de eleg vastag a kava, ekkora befoglalo meretben ma mar 6"-os olvasok vannak joval konyebbek, hattervilagitassal.
eleg lassu, nagyon regi (durva, hogy mar 17 eves). a kijelzoje se olyan jo mint az ujaknak. a tarhelye se tul nagy 500MB de azert ebbe sok fajl elfer. ezen rtf-et szoktam olvasni azt szepen kezeli (sztem az utf8 nem is opcio).
sajnos mar az akkuja elegge odavan, 1-2 napot bir max. nem tudom van e hozza csere, meg nem keresetem. az a baj vele, hogy tul nagy ahhoz hogy elvigyem magammal, bar epp tegnap probaltam ki es frankon befer a nadragom zsebibe
[link] ennek a weboldalnak a segítségével tudsz bármilyen firmware-t telepíteni, érdemes kipróbálni, utána bármikor visszatérhetsz az eredetihez, ha mégis az tetszik jobban.
-
rednifegnar
senior tag
talaltam akkut hozza (persze csak utangyartott van) rendeltem egyet hatha tovabb birja, meg akkor is ha nem lesz olyan mint a gyari (elvileg +1 het mire megjon).
a calibret meg a 2000-es evek vegen ezekhez a sonykhoz fejlesztette ki a srac. en is keszitettem egy eszkozt amivel ugy lehetett konyveket betenni ra, hogy lehuzas utan nem kellett egy fel napot varni mig lefrissiti a 200 db rajta levo konyv katalogusat. -
MLA
aktív tag
Hűűű ilyen Sony nekem is volt. Hát tényleg nem mai darab.
-
rednifegnar
senior tag
-
Csedit
aktív tag
idokozben szereztem egy Xteink 3-ast is. nem tudom van e a elteres a kulonfele x3 verziok kozt, kinait vettem, at lehet allitani angolra (nehany dologban maradnak kinai betuk meg a piheno kepernyo is kinai), lehet a tobbi is ilyen a fene se tudja de nem is igazan erdekel mert a lenyegi resze angol. frissitest meg nem tettem ra, es mintha lenne hozza custom firmware is.
azert ez se sokkal okosabb mint mint a kis kinai mp3-reader cucc, van amiben jobb van amiben gyengebb.
most inkabb az a gondom, hogy nincs tokom ezert ganyoltam ra egy sajatot amig megjon a normalis. gyari foliat is ratettem biztos ami biztos.
ugy lattam az x3-at problemasabb beszerezni, x4 az van konnyen elerheto de az x3 az kevesebb es dragabb is. nekem mindenkeppen a kisebb kellett.
alirol vettem mert ebayon nincs ami van az dupla aron.
az is eleg fura, hogy hiaba van alin, valojaban meg sincs. probaltam venni es utana derult ki hogy valojaban nincs, meg volt amit kifizettem es kis idovel jott, hogy problema van a keresekedonel es visszajottek a penzek.
vegul kerestem egy olyat aki dragabb volt es fizetos postaval. az elfogadta es komolyan mondom mint a villam itt volt. 4 nap alatt megjott kinabol, vegig reszletes track-el.
csak neztem, hogy ezt lehet igy is, nekem eddig mindig honapos atfutas volt a kinabol valo vasarlas.
Nekem is megvan az xteink X4 és az X3 is.
Előbb januárban az X4- et vettem, aztán nem bírtam magammal és megvettem az X3-at is.😊
Mindkettőn alternatív firmware van, szoktam próbálgatni, hogy melyik a legjobb.
Innen lehet őket letölteni: [link]
Most a CPR-vCodex tetszik a legjobban. -
GreatL
őstag
Bekrepált az Inkpad 3 Pro. Most akkor vegyek megint Pocketbookot ha fizikai nyomógombokat akarok, és várjak a szoftverfrissítésekre? Az Inkpad 3 Pro vásárláskor olyan kacat volt, hogy KOReadert kellett rá rakni, kb. 1 év után jött egy update ami rendbe tette az olvasót.
(PocketBook 743K3 InkPad Color 3 Stormy Sea) -
csibe1
veterán
Lassan aktuális lesz a Win10-et újratelepíteni, és inkább Win10 LTSC lesz, mert a 11-et nem teszem fel. A gép sem felelne meg - bár ki lehetne kerülni -; de nem szeretem a Win11-et, mert nagyon le van butítva.
Épp azon töprengek, hogy összerakom a régi gépemet, Win7-el, régebbi játékokhoz.
A Win7-en még gond nélkül mentek az Xp-s játékok is, és nem volt minden beállítás eldugva, mint a Win11-nél. -
Apollyon
Korrektor
Mondjuk ő biztos nem erre gondolt, de ha win11-et használ, annak a kódja 30%-át AI-jal íratták. Szóval végülis igaza van, mert tényleg használhatatlan oprendszer és az "AI" is benne van. ¯\_(ツ)_/¯
-
Bozek
nagyúr
A Badereader egy alja- és okádék oldal, inkább hanyagolja mindenki. Általában csak nagyokat mondanak, de hülyeséget, nem kell ezeket elhinni. Már ha épp nem valaki más írását / cikkét plagizálják.
Nem lesz kötelező AI cucc az olvasókon, legalábbis ha nem raksz fel rá. El sem bírja a hardver, internet nélkül meg nem fog működni. Ha meg nem Androidos olvasója van valakinek, nem is fog tudni feltenni rá ha akarná sem, de ha mégis, akkor megint ott van, internet-bézd lesz mind.
Ha meg valaki könyveket olvas, akkor eleve nem a neten lóg, szerintem.
De neki Androidos olvasója van. Ezt mindenki tudja már, aki valaha is olvasta a topikot.

Mondjuk az meg eléggé érdekes, hogy egy laptop miért használhatatlan az AI-tól... Ha nem akarja az ember, nem használja. Senki nem kötelez rá senkit.
-
Apollyon
Korrektor
A Badereader egy alja- és okádék oldal, inkább hanyagolja mindenki. Általában csak nagyokat mondanak, de hülyeséget, nem kell ezeket elhinni. Már ha épp nem valaki más írását / cikkét plagizálják.
Nem lesz kötelező AI cucc az olvasókon, legalábbis ha nem raksz fel rá. El sem bírja a hardver, internet nélkül meg nem fog működni. Ha meg nem Androidos olvasója van valakinek, nem is fog tudni feltenni rá ha akarná sem, de ha mégis, akkor megint ott van, internet-bézd lesz mind.
Ha meg valaki könyveket olvas, akkor eleve nem a neten lóg, szerintem.
-
hockeyapu
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
idokozben szereztem egy Xteink 3-ast is. nem tudom van e a elteres a kulonfele x3 verziok kozt, kinait vettem, at lehet allitani angolra (nehany dologban maradnak kinai betuk meg a piheno kepernyo is kinai), lehet a tobbi is ilyen a fene se tudja de nem is igazan erdekel mert a lenyegi resze angol. frissitest meg nem tettem ra, es mintha lenne hozza custom firmware is.
azert ez se sokkal okosabb mint mint a kis kinai mp3-reader cucc, van amiben jobb van amiben gyengebb.
most inkabb az a gondom, hogy nincs tokom ezert ganyoltam ra egy sajatot amig megjon a normalis. gyari foliat is ratettem biztos ami biztos.
ugy lattam az x3-at problemasabb beszerezni, x4 az van konnyen elerheto de az x3 az kevesebb es dragabb is. nekem mindenkeppen a kisebb kellett.
alirol vettem mert ebayon nincs ami van az dupla aron.
az is eleg fura, hogy hiaba van alin, valojaban meg sincs. probaltam venni es utana derult ki hogy valojaban nincs, meg volt amit kifizettem es kis idovel jott, hogy problema van a keresekedonel es visszajottek a penzek.
vegul kerestem egy olyat aki dragabb volt es fizetos postaval. az elfogadta es komolyan mondom mint a villam itt volt. 4 nap alatt megjott kinabol, vegig reszletes track-el.
csak neztem, hogy ezt lehet igy is, nekem eddig mindig honapos atfutas volt a kinabol valo vasarlas.
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Bozek
nagyúr
"Előveszem a kegytárgyként dédelgetett Kindle Keyboard 3G-t, letöltöm rá az összeset..." - ahogy Móriczka elképzelte, mielőtt rájött, hogy május 20 volt a hatéridő...
Több könyv is volt, mint ahogy emlékeztem...

Ebből, kettő kiesett (keyboard, reg.2011 / PW reg.2013) + felkészül a 2015-ben regisztrált PW. Szerencsére vannak Kobo-k is és valahol egy Nook Glowlight android jailbreak-kel.
Így szembesülve ezzel, meggondoltam magam és a b@&&#@ meg az amazon
(Kézbe véve ismét a Keyboard-ot, ez nekem még mindig nagyon teszik
)
Hogy miért van ennyi... elvileg mindenkinek van sajátja. Igazából szerintem nekem látens Messie-szindrómám van.
"elvileg mindenkinek van sajátja"
A kép alapján neked minimum 4 is.
Hacsak nem Szuszy vagy. 
-
koncsik
MODERÁTOR
Nekem pont a számítógéppel, tablettel, telefonnal van olyan gondom, hogy néhány év (nem 10+, 4-5) után nem futnak rajta rendesen az új programok, ott is van kényszer az új hardware vételére.
Olyan gyakran nem vásároltam amazon-on könyveket, de régebben a napi free-ket "megvettem". Előveszem a kegytárgyként dédelgetett Kindle Keyboard 3G-t, letöltöm rá az összeset, amit birtoklok (nem hiszem, hogy elérné a 8GB-ot), de nem idegesítem magam. A 3G-ről jut eszembe, azt is megszűntették, nincs örökös mobilnet se (50MB volt a végén a limit
).
Sok ismerősöm használ úgy kindle-t, hogy nem regisztrálták be soha."Előveszem a kegytárgyként dédelgetett Kindle Keyboard 3G-t, letöltöm rá az összeset..." - ahogy Móriczka elképzelte, mielőtt rájött, hogy május 20 volt a hatéridő...
Több könyv is volt, mint ahogy emlékeztem...

Ebből, kettő kiesett (keyboard, reg.2011 / PW reg.2013) + felkészül a 2015-ben regisztrált PW. Szerencsére vannak Kobo-k is és valahol egy Nook Glowlight android jailbreak-kel.
Így szembesülve ezzel, meggondoltam magam és a b@&&#@ meg az amazon
(Kézbe véve ismét a Keyboard-ot, ez nekem még mindig nagyon teszik
)
Hogy miért van ennyi... elvileg mindenkinek van sajátja. Igazából szerintem nekem látens Messie-szindrómám van.
-
Cs1csó
titán
-
hockeyapu
senior tag
Amazontól ? Semmit !
-
Cs1csó
titán
"sima fekete-fehér szöveg olvasására nem az igazi mert "tompább" a kép mint egy dedikált fekete-fehér olvasónak"
Ez egy érdekes kérdés, nekem közepesre állított világítás mellett abszolút nincs ilyen benyomásom, kifejezetten sokat olvasok így - de ettől még másnak simán lehet ez zavaró. Szerintem érdemes a delikvensnek megnéznie (ha van rá lehetőség), hogy az ő szeme mitaszond
mind a színest mind a fekete-fehért meg kell nézni. -
csibe1
veterán
-
nyipp
tag
Szia, a "színes" kijelzővel óvatosan. Igazság szerint sokmindenre nem való:
1. sima fekete-fehér szöveg olvasására nem az igazi mert "tompább" a kép mint egy dedikált fekete-fehér olvasónak
2. színes tartalom pl. manga, anime sem alkalmas mert a színek is tompák, és ilyen árban kicsi a kijelző is a mangák, animék, képregények jellemzően pdf-ek ezek kezeléye is lassú e-könyv olvasónHa rendes könyvet szeretnél olvasni akkor egy 6-8 közötti olvsót pl. kindle, kobo, pocketbook, onyx
Színes tartalomra meg egy 10" feletti tabletet (nemrég itt egy Xiaomi-t ajánlottak.)"sima fekete-fehér szöveg olvasására nem az igazi mert "tompább" a kép mint egy dedikált fekete-fehér olvasónak"
Ez egy érdekes kérdés, nekem közepesre állított világítás mellett abszolút nincs ilyen benyomásom, kifejezetten sokat olvasok így - de ettől még másnak simán lehet ez zavaró. Szerintem érdemes a delikvensnek megnéznie (ha van rá lehetőség), hogy az ő szeme mitaszond
-
szkaroly
őstag
Egyszerű történelmi témájú szakkönyvekre gondoltam, én rendszeresen olvasok ilyeneket németül és angolul is és egyáltalán nem evidens hogy nem legális formában elérhetőek.
-
doc
nagyúr
Szakkonyveknel lehet nehez eset, ott valoszinuleg a hasznalhato megoldas mondjuk egy tablet, rajta a Kindle appal.
-
szkaroly
őstag
Nyilván nem a közönségkedvenc cuccokra gondolok, de pl. szakkönyveknél ez abszolúte nem magától értetődő még ismert szerzők és kiadók esetén sem. Szóval nagy hangon kijelenteni hogy minden letölthető a torrenten nagyfokú túlzás szerintem.
-
Bozek
nagyúr
Azért kíváncsi lennék a listáról pár szereplőre. Én eddig csak olyannal találkoztam, ami alapból nem jelent meg e-book formában, csak papír alapon.
-
doc
nagyúr
Na ezt nem tudom, en Amazonon csak azt veszem meg ami muszaj (Amazon-exkluziv), azokat meg szoktam talalni, bar el tudom kepzelni hogy a kevesbe nepszeru konyvek nehezebben "feketulnek", kerni kell ha van erre lehetoseg.
-
szkaroly
őstag
Lasd eggyel lejjebb a commentemet. Semmi ertelme, azonnal felkerulnek a megjelent ebookok torrentoldalakra, teljesen mindegy hogy hogyan probalkozik vert h*gyozva a DRM-mel barki... Ahogy a regi nagy igazsag is mondja (bar en ezt autokkal kapcsolatban szoktam hallani): amit el akarnak lopni, azt el is lopjak...
Azért mindegyik könyv nem kerül fel automatikusan a torrentoldalakra. Most is van a listámon olyan amit hiába várok már jó ideje, nem is egy.
-
doc
nagyúr
Persze, ez így van. De azért tényleg nehezebb KFX-ből menteni a könyvet, mint a régi azw3-ból, csak az amazon jóval többet küszködik vele, mint amennyit ér az egész.
Legrosszabb esetben amúgy fogják, és fizikailag scannelik be a könyvet, azon meg egy valóban feltörhetetlen DRM sem tudna segíteni. Végül az van, hogy már csak azokat szívatja az Amazon, akik fizetnek a könyvekért."már csak azokat szívatja az Amazon, akik fizetnek a könyvekért." - igy van, peldaul engem

En azon gondolkodtam hogy csinalok egy kis browser plugint, ami a webes e-book olvasot szepen lapozza, kozben screenshotolja, es OCR-rel lementi a szoveget. De igazabol felesleges, van aki "sportbol" leszedi a DRM-et a konyvekrol, minden elerheto kb azonnal... -
Apollyon
Korrektor
Lasd eggyel lejjebb a commentemet. Semmi ertelme, azonnal felkerulnek a megjelent ebookok torrentoldalakra, teljesen mindegy hogy hogyan probalkozik vert h*gyozva a DRM-mel barki... Ahogy a regi nagy igazsag is mondja (bar en ezt autokkal kapcsolatban szoktam hallani): amit el akarnak lopni, azt el is lopjak...
Persze, ez így van. De azért tényleg nehezebb KFX-ből menteni a könyvet, mint a régi azw3-ból, csak az amazon jóval többet küszködik vele, mint amennyit ér az egész.
Legrosszabb esetben amúgy fogják, és fizikailag scannelik be a könyvet, azon meg egy valóban feltörhetetlen DRM sem tudna segíteni. Végül az van, hogy már csak azokat szívatja az Amazon, akik fizetnek a könyvekért. -
doc
nagyúr
Amúgy azzal egyetértek, hogy egy ekkora cégnek mi a gondja a régi olvasókkal? (az "olvasókkal" itt a régi eszközökre és az emberekre is gondolok akik ezeket használják)
A régebbi Kindle-ök nem kompatibilisek a legújabb DRM-mel. Így jóval könnyebben ki lehetett menteni a könyveket az amazon áruházból, szóval fogták és kilőtték az összes ilyen Kindle olvasót a rendszerből. Kizárólag erről szól az egész.
-
Apollyon
Korrektor
A könyvek amik anno meg lettek vásárolva és rajta vannak az olvasón azokat nem lehet olvasni tovább, eltűnnek az olvasóról?
Máshonnan miért nem lehet venni többet könyvet?Amúgy azzal egyetértek, hogy egy ekkora cégnek mi a gondja a régi olvasókkal? (az "olvasókkal" itt a régi eszközökre és az emberekre is gondolok akik ezeket használják)
Úgy tudom, hogy pont ez a lényege az Amazonnak, hogy az igazán nagy biznisz nem az olvasó értékesítése, HANEM a kapcsolt szolgáltatások: a KÖNYVESBOLT.(kb. mint a PS vagy az Xbox, ott is inkább a játékok, sőt már nem is a játékok a fő biznisz hanem az ELŐFIZETÉS minél nagyobb csomagra minél hosszabb időre.)
Amúgy azzal egyetértek, hogy egy ekkora cégnek mi a gondja a régi olvasókkal? (az "olvasókkal" itt a régi eszközökre és az emberekre is gondolok akik ezeket használják)
A régebbi Kindle-ök nem kompatibilisek a legújabb DRM-mel. Így jóval könnyebben ki lehetett menteni a könyveket az amazon áruházból, szóval fogták és kilőtték az összes ilyen Kindle olvasót a rendszerből. Kizárólag erről szól az egész.
-
doc
nagyúr
& bozek: rendben, mások a felhasználási szokások és igények
Félreértés ne essék, nekem se tetszik az amazon hozzáállása.
Apósoméknál kénytelen voltam iphone 8-at lecserélni, mert a biztonsági kamera app frissítése után nem támogatta tovább az "elavult" iphone-t. Az apple szerintem simán sorolható amazon mellé - mondom ezt úgy, hogy nagyon kedvelem a cuccaikat, mindenkinek ez van a családban, persze nem a legújabb csúcsmodell - csak azt akarom ebből kihozni, hogy nem mondtam a fentiek miatt, hogy többé nem veszek apple terméket, iphone-t. De én megalkuvó vagyok és öreg, nem idegesítem magam, mert stroke-ot vagy infarktust kapok
A számítógépes példa hibás voltáról meg lehet győzni (de szívesen kifejteném bővebben mire is gondolok, nem ide való, túl hosszú... szóval nincs kedvem már fórumozni).
Bocs a sok offért, ha lesz időm, megpróbálom az offtopikba megírni, mire is gondolok, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre
Az Apple pont hogy baromi sokáig támogatja a termékeit, szoval ez rossz példa volt
A jelenlegi ios26 felrakhato a 7 éves iPhone 11-re. Annak hogy egy adott külső gyártó a saját szoftverevel nem támogat régebbi készülékeket nem sok köze van az Apple-hoz. Egyébként ha az appot a Store-bol töltöd le, akkor a régi verzió siman megy, nem? Legalabbis nekem szólt az iPhone 7 hogy a legújabb verzióju Waze nem érhető el ra, de az utolsó olyan verziót ami megy rajta, letolthetem. Kb ezt várnám el máshol is.Es hogy újra ON legyek: nem tudok más okot elképzelni erre a kitiltásra mint az idiota DRM-rögeszmét, tekintve hogy itt nem futtatható programok kompatibilitasarol van szó, az e-book egy sima zipelt HTML… és ennek a hülye DRM manianak amúgy sincs semmi értelme, a pár hete Amazonrol megvett e-bookom másnap elérhető volt meg a magyar torrentoldalakon is…
-
Bozek
nagyúr
Apósoméknál kénytelen voltam iphone 8-at lecserélni, mert a biztonsági kamera app frissítése után nem támogatta tovább az "elavult" iphone-t. Az apple szerintem simán sorolható amazon mellé - mondom ezt úgy, hogy nagyon kedvelem a cuccaikat, mindenkinek ez van a családban, persze nem a legújabb csúcsmodell - csak azt akarom ebből kihozni, hogy nem mondtam a fentiek miatt, hogy többé nem veszek apple terméket, iphone-t. De én megalkuvó vagyok és öreg, nem idegesítem magam, mert stroke-ot vagy infarktust kapok
A számítógépes példa hibás voltáról meg lehet győzni (de szívesen kifejteném bővebben mire is gondolok, nem ide való, túl hosszú... szóval nincs kedvem már fórumozni).
Bocs a sok offért, ha lesz időm, megpróbálom az offtopikba megírni, mire is gondolok, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre
"mások a felhasználási szokások és igények"
Ez így van. Én például soha nem vennék iPhone-t vagy Samsung-ot, mert az emberek nagy része ezeket veszi. Évekig Sony csúcsmodelleket nyúztam, de miután az is átlépte a félmilliós árcédulát, áttértem Xiaomi-ra.
Ugyanígy vagyok a könyvolvasóval is, a sok ember által vásárolt Kindle soha, jó nekem a PocketBook is. A Boox az ára miatt esik ki, na meg ami propagandát kap itt a topikban.

A számítógépes példát meg nem olvastam, de szívesen válaszolok rá, ha leírod az off topikban. És persze ha érdekel a véleményem. Ott nehéz a dolog, mert nincs akkora választék, szóval ha az egyik kiesik, akkor marad a másik. Az AMD nem a kedvencem (ne kérdezze senki, hogy miért, mert ez csak egy kattanás nálam), szóval marad az Intel és az Nvidia.
-
koncsik
MODERÁTOR
Ezt furcsállom, nekem sok éves eszközök közül egyik sem mondta azt hogy innentől nem rakhatok fel ra a store-bol származó programokat. Vagy (hogy az analógia pontosabb legyen) hogy nem olvashatok rajtuk HTML-t. Speciel a múlt héten vettem egy iPhone7-et, ami mindjart 10 éves, és siman felraktam ra az appokat amik kellettek (mivel a szoftver régi rajta, a legújabb verziókat adott appbol technikaikag nem lehet rajta futtatni, de ami elérhető az siman mukodik minden, nem mondja az Apple hogy kitiltja a régi telefonokat a Store-bol). Működött is tökéletesen, végignavigaltam vele Ausztriát bármilyen trükközés nélkül.
-
Bozek
nagyúr
Nekem pont a számítógéppel, tablettel, telefonnal van olyan gondom, hogy néhány év (nem 10+, 4-5) után nem futnak rajta rendesen az új programok, ott is van kényszer az új hardware vételére.
Olyan gyakran nem vásároltam amazon-on könyveket, de régebben a napi free-ket "megvettem". Előveszem a kegytárgyként dédelgetett Kindle Keyboard 3G-t, letöltöm rá az összeset, amit birtoklok (nem hiszem, hogy elérné a 8GB-ot), de nem idegesítem magam. A 3G-ről jut eszembe, azt is megszűntették, nincs örökös mobilnet se (50MB volt a végén a limit
).
Sok ismerősöm használ úgy kindle-t, hogy nem regisztrálták be soha.Azért az, hogy 4-5 év után nem futnak rajta rendesen az új programok, az barokkos túlzás.
Még a legkevésbé felhasználóbarát gyártók is legalább 2 évig frissítik a szoftvert, és vannak, akik jóval tovább. Max. a hardver lehet gond, de ha 4-5 év után már gáz a szoftverek futtatása, akkor az a hardver már megvásárláskor se volt túl erős. -
doc
nagyúr
).
Sok ismerősöm használ úgy kindle-t, hogy nem regisztrálták be soha.Ezt furcsállom, nekem sok éves eszközök közül egyik sem mondta azt hogy innentől nem rakhatok fel ra a store-bol származó programokat. Vagy (hogy az analógia pontosabb legyen) hogy nem olvashatok rajtuk HTML-t. Speciel a múlt héten vettem egy iPhone7-et, ami mindjart 10 éves, és siman felraktam ra az appokat amik kellettek (mivel a szoftver régi rajta, a legújabb verziókat adott appbol technikaikag nem lehet rajta futtatni, de ami elérhető az siman mukodik minden, nem mondja az Apple hogy kitiltja a régi telefonokat a Store-bol). Működött is tökéletesen, végignavigaltam vele Ausztriát bármilyen trükközés nélkül.
-
Cs1csó
titán
-
Narxis
nagyúr
Igy van, a teljesen jól működő olvasó helyett vegyél másikat (persze attól a cégtől amelyik épp most szopatott meg vele). Nincs az az isten, soha többet Kindle.
most komolyan csak nekem van bajom azzal hogy egy cég konkrétan megtiltja hogy a tőle megvett eszközt az általa nyújtott szolgáltatással használd? És nem arról van szó hogy nem ad hozza frissítést, nem támogatja hanem konkrétan dolgozott rajta hogy ne legyen használható.
Te mit szólnál ha a családi számítógép egyszer csak közölné hogy semmilyen új programot nem telepíthetsz ra, csak azokat használhatod amik ebben a pillanatban is rajta vannak?
Egyetértek, ráadásul az Amazon nincs is rászorulva ilyen trükkökre mégis megcsinálja.
-
koncsik
MODERÁTOR
Igy van, a teljesen jól működő olvasó helyett vegyél másikat (persze attól a cégtől amelyik épp most szopatott meg vele). Nincs az az isten, soha többet Kindle.
most komolyan csak nekem van bajom azzal hogy egy cég konkrétan megtiltja hogy a tőle megvett eszközt az általa nyújtott szolgáltatással használd? És nem arról van szó hogy nem ad hozza frissítést, nem támogatja hanem konkrétan dolgozott rajta hogy ne legyen használható.
Te mit szólnál ha a családi számítógép egyszer csak közölné hogy semmilyen új programot nem telepíthetsz ra, csak azokat használhatod amik ebben a pillanatban is rajta vannak?
).
Sok ismerősöm használ úgy kindle-t, hogy nem regisztrálták be soha. -
doc
nagyúr
-
Cs1csó
titán
Amiket regebben vettél és rajta hagytad (én például nem tartok az olvason többezer könyvet, max két tucat van rajta egyidőben, amiket a közeljövőben olvasni tervezek), azok rajta vannak. Amiket azóta vettél, vagy letorolted az olvasorol, vagy a jövőben vennél, azokat csak illegálisan olvashatod rajta.
Gondolom azért is jelentették be, hogy akinek ilyen baja van az mentse le a könyveit. A fiók gondolom továbbra is aktív, tehát ha vesz egy új olvasót azon folytathatja bármelyik korábbi könyv olvasását?
-
doc
nagyúr
A könyvek amik anno meg lettek vásárolva és rajta vannak az olvasón azokat nem lehet olvasni tovább, eltűnnek az olvasóról?
Máshonnan miért nem lehet venni többet könyvet?Amúgy azzal egyetértek, hogy egy ekkora cégnek mi a gondja a régi olvasókkal? (az "olvasókkal" itt a régi eszközökre és az emberekre is gondolok akik ezeket használják)
Úgy tudom, hogy pont ez a lényege az Amazonnak, hogy az igazán nagy biznisz nem az olvasó értékesítése, HANEM a kapcsolt szolgáltatások: a KÖNYVESBOLT.(kb. mint a PS vagy az Xbox, ott is inkább a játékok, sőt már nem is a játékok a fő biznisz hanem az ELŐFIZETÉS minél nagyobb csomagra minél hosszabb időre.)
Amiket regebben vettél és rajta hagytad (én például nem tartok az olvason többezer könyvet, max két tucat van rajta egyidőben, amiket a közeljövőben olvasni tervezek), azok rajta vannak. Amiket azóta vettél, vagy letorolted az olvasorol, vagy a jövőben vennél, azokat csak illegálisan olvashatod rajta.
-
Cs1csó
titán
És aki nem CSAK Amazonrol vett, hanem máshonnan is, az bekaphatja? Teljesen nonszensz. Mindenesetre most remekül megmutatta az Amazon hogy miért nem szabad tőlük semmit venni…
en például be akartam fogni anyu régi Kindle 5-jet hogy az Amazonos könyveimet legálisan olvashassam - ehelyett most torrentezhetem le a pénzért megvett ebookokat…
-
doc
nagyúr
És aki nem CSAK Amazonrol vett, hanem máshonnan is, az bekaphatja? Teljesen nonszensz. Mindenesetre most remekül megmutatta az Amazon hogy miért nem szabad tőlük semmit venni…
en például be akartam fogni anyu régi Kindle 5-jet hogy az Amazonos könyveimet legálisan olvashassam - ehelyett most torrentezhetem le a pénzért megvett ebookokat…
-
Narxis
nagyúr
-
Cs1csó
titán
Ez bárkinek okoz problémát itt a fórumról? Kötve hiszem.
Aki CSAK Amazonról vett könyvet annak szerintem nem lesz megterhelő egy "tizenvalahány" éves olvasó cseréje.Aki meg eddig sem onnan szerezte be azt nem fogja érdekelni ez a hajcihő.
A reklámosokra talqn már reklám sem fog jönni
-
doc
nagyúr
-
Cs1csó
titán
-
csibe1
veterán
Akkora változások várhatók az ebook formátumokban, hogy frissítés nélkül offline, amazon fiók nélkül sem lehet majd a Kindle cuccokon olvasni?

-
doc
nagyúr
Nemcsak az AI mondj most kivételesen jól, hanem a valóság is ez. Factory reset után használod simán amazon fiók nélkül az olvasót, és tökéletesen működik tovább, csak persze a náluk vett könyveket nem lehet letölteni rá. Ezért i svicces a telexes cikk, amiben kifejti a sajtómunkatárs, hogy elektronikai szemét lesz a régi Kindle modellekből. Francokat lesz. Anyukám a mai napig egy Kindle 3-at használ teljes megelégedettséggel.
Igazabol kb mindenre használhatod, kivéve egyet: a gyártójatol megvásárolt ebookokat nem olvashatod rajta legálisan… teljesen szürreális

-
Narxis
nagyúr
Nemcsak az AI mondj most kivételesen jól, hanem a valóság is ez. Factory reset után használod simán amazon fiók nélkül az olvasót, és tökéletesen működik tovább, csak persze a náluk vett könyveket nem lehet letölteni rá. Ezért i svicces a telexes cikk, amiben kifejti a sajtómunkatárs, hogy elektronikai szemét lesz a régi Kindle modellekből. Francokat lesz. Anyukám a mai napig egy Kindle 3-at használ teljes megelégedettséggel.
Azért biztosan nem tesz jót a támogatás megszüntetése, ha nem is egyszerre dobja ki mindenki de jelentős ösztönző arra, hogy lecseréljék és egy e-book olvasó pont nem az az eszköz amit cserélni kellene.
-
hockeyapu
senior tag
Miért?
Hozzáragad?
Az Enyém 6 éve nem engedett el !
Az Asszony meg már ki tudja mióta nem !
-
TrishtanAG
senior tag
-
Arolotifar
őstag
-
hockeyapu
senior tag
köszöntem
Onyx BOOX Onyx e-book 7" - Go Color 7 Gen2 Fekete
Onyx BOOX Onyx e-book tok - 7" Szürkeberendelve
Nem fogsz benne csalódni !
Mindent tud, amit kell és még többet is !
A tok meg elengedhetetlen ! -
YellowFlash
aktív tag
Nem Én lennék, ha nem ajánlanám az Onyx Boox Go 7"-t !

Mindent tud és van színesben is BOOX Onyx e-book 7" - Go Color 7 Gen2 ! És belefér a 100e-be ! Gyári honlap [link]
A fanok (Én is az vagyok !) nincsnek oda a színesért, de azért nem olyan borzalmas (lehet Én is váltok )!köszöntem
Onyx BOOX Onyx e-book 7" - Go Color 7 Gen2 Fekete
Onyx BOOX Onyx e-book tok - 7" Szürkeberendelve
-
koncsik
MODERÁTOR
-
hockeyapu
senior tag
Viszonylag korrekt a telexes cikk, csak kár, hogy nem említették a BW és a színes kijelzők közötti jelentős kontraszt különbséget. Ha már a kijelzője miatt vesz ilyesmit az ember...
Másik, hogy a Calibre nevű program kiejtése nem "KALIBRE", hanem helyesen "KALIBER". Vagy "KELIBÖR", mivel indiai csóka fejleszti, és mivel India brit gyarmat (volt), a brit angol terjedt el. Ugye az usákiai angol már modernebb, ott "center" van a brit "centre" helyett, vagy "theater" a "theatre" helyett stb. /nyelvtannáci off.
Melyik az a cikk ?
-
Apollyon
Korrektor
Elolvastam, nem volt rossz de kb. az van benne amit mi is itt "összehordtunk":
- ez a 4 márka van amiből érdemes választani: Kindle, Kobo, Onyx, PocketBook
(A Kindle-ből szerintem csak a friss Paperwhite, Pocketbook-ból valamelyik Verse esetleg inkpad 4 a mérete maitt, Onyx-ból a Go 6 vagy 7, Kobo-ból pedig a Clara BW, tehát a 4 márkából összesen kb. 6 olvasó nem extrém nehéz feladat választani. )- A Kindle erősen zárt formátum szinten, nehéz rá tenni Koreader-t (ami a legkomplexebb könyv átalakító szerkesztő eszközt)
-a Pocketbook minőségi kijelző, jó kinézet fizikai gombok stb. de valamiért "lassú"
- az Onyx szép és jó de az android mint többlet funkcióforrás nem biztos, hogy szükséges.Most Pocketbookom van de ha kell majd váltani lehet Kobo lesz, a Koreader-t nem akarnám elhagyni.
Bár lehet szívesen váltanék egy kicsit nagyobb olvasóra mondjuk 7"-ra, de ez még remélem a jövő zenéje.Viszonylag korrekt a telexes cikk, csak kár, hogy nem említették a BW és a színes kijelzők közötti jelentős kontraszt különbséget. Ha már a kijelzője miatt vesz ilyesmit az ember...
Másik, hogy a Calibre nevű program kiejtése nem "KALIBRE", hanem helyesen "KALIBER". Vagy "KELIBÖR", mivel indiai csóka fejleszti, és mivel India brit gyarmat (volt), a brit angol terjedt el. Ugye az usákiai angol már modernebb, ott "center" van a brit "centre" helyett, vagy "theater" a "theatre" helyett stb. /nyelvtannáci off.
-
Cs1csó
titán
Pont ma jelent meg egy ilyen tartalmú cikk a Telexen, érdemes elolvasni.
Elolvastam, nem volt rossz de kb. az van benne amit mi is itt "összehordtunk":
- ez a 4 márka van amiből érdemes választani: Kindle, Kobo, Onyx, PocketBook
(A Kindle-ből szerintem csak a friss Paperwhite, Pocketbook-ból valamelyik Verse esetleg inkpad 4 a mérete maitt, Onyx-ból a Go 6 vagy 7, Kobo-ból pedig a Clara BW, tehát a 4 márkából összesen kb. 6 olvasó nem extrém nehéz feladat választani. )- A Kindle erősen zárt formátum szinten, nehéz rá tenni Koreader-t (ami a legkomplexebb könyv átalakító szerkesztő eszközt)
-a Pocketbook minőségi kijelző, jó kinézet fizikai gombok stb. de valamiért "lassú"
- az Onyx szép és jó de az android mint többlet funkcióforrás nem biztos, hogy szükséges.Most Pocketbookom van de ha kell majd váltani lehet Kobo lesz, a Koreader-t nem akarnám elhagyni.
Bár lehet szívesen váltanék egy kicsit nagyobb olvasóra mondjuk 7"-ra, de ez még remélem a jövő zenéje. -
Arolotifar
őstag
Nem Én lennék, ha nem ajánlanám az Onyx Boox Go 7"-t !

Mindent tud és van színesben is BOOX Onyx e-book 7" - Go Color 7 Gen2 ! És belefér a 100e-be ! Gyári honlap [link]
A fanok (Én is az vagyok !) nincsnek oda a színesért, de azért nem olyan borzalmas (lehet Én is váltok )!A B&W verziót merem ajánlani, párom 5 hónapja használja, nagyon elégedett vele

-
spiderpig820
aktív tag
hali
abszolút újoncként keresem a legjobb gépet 100E-ért
az opciók közül nem bánnám ha beleférne az árba a színes kijelző és a vízállóság, de ha nem, akkor sem halok bele
magyar nyelvű menü ha nincs, nem gáz, elleszek angolulPont ma jelent meg egy ilyen tartalmú cikk a Telexen, érdemes elolvasni.
-
hockeyapu
senior tag
hali
az opciók közül nem bánnám ha beleférne az árba a színes kijelző és a vízállóság, de ha nem, akkor sem halok bele
magyar nyelvű menü ha nincs, nem gáz, elleszek angolulNem Én lennék, ha nem ajánlanám az Onyx Boox Go 7"-t !

A fanok (Én is az vagyok !) nincsnek oda a színesért, de azért nem olyan borzalmas (lehet Én is váltok )! -
Cs1csó
titán
hali
magyar nyelvű menü ha nincs, nem gáz, elleszek angolulSzia, a "színes" kijelzővel óvatosan. Igazság szerint sokmindenre nem való:
1. sima fekete-fehér szöveg olvasására nem az igazi mert "tompább" a kép mint egy dedikált fekete-fehér olvasónak
2. színes tartalom pl. manga, anime sem alkalmas mert a színek is tompák, és ilyen árban kicsi a kijelző is a mangák, animék, képregények jellemzően pdf-ek ezek kezeléye is lassú e-könyv olvasónHa rendes könyvet szeretnél olvasni akkor egy 6-8 közötti olvsót pl. kindle, kobo, pocketbook, onyx
Színes tartalomra meg egy 10" feletti tabletet (nemrég itt egy Xiaomi-t ajánlottak.) -
YellowFlash
aktív tag
hali
magyar nyelvű menü ha nincs, nem gáz, elleszek angolul -
Cs1csó
titán
-
Narxis
nagyúr
-
doc
nagyúr
StoeyGraph integráció Kobohoz. Mondjuk nálunk a moly.hu mellett valószínűleg nem sokan használják, de jó látni hogy van gyártó aki a felhasználói igényeket figyeli, és azok mentén halad előre
-
Apollyon
Korrektor
Próbáltad már a kobo patcheket?
A libnickel fileban van egy ilyen patch:Un-Force user text-align in div,p tags in KePubs:This patch allows the text alignment set by the publisher in the kepubstylesheet to override the alignment selected by the reader from the device.Próbáld be, hátha.
-
Cs1csó
titán
-
hockeyapu
senior tag
Ez ilyen fixáció. Én imádom pl. a Windows "pecskeddet" pedig kb. totál lényegtelen egy átlag júzer számára.Amúgy a PB Touch Lux 5-ömmel csak kevés gondom van, ami szoftveres, azon kívül, hogy nem túl gyors, de mint volt már róla szó, hogy olvasásnál ez nem gond.
Ami gondom:
este kikapcsolom az olvasót, majd másnap bekapcsolom és a bal felső sarokban az IDŐT jól mutatja tehát pl. hogy "11:20" de a napot nem jól: ha szerda este kapcsoltam ki akkor csütörtökön még mindig szerdát fog mutatni, ilyenkor wifit adok neki és frissül, vagy pedig manuálisan kell átállítani a napot szerdáról csütörtökre.ez egy kicsit zavaró. Nyilván apróság, a WIFI-t pedig fölöslegesen nem fogom nyomatni ha nem kell ,csak akkor lövöm be, ha könyvet akarok tenni az olvasóra.
Nem mindegy milyen nap van ! Egyik nap jön a másik után és egyik nyár a másik után "Veri az élet " Bikini !

Mi meg csak olvasunk ! -
Cs1csó
titán
-
csibe1
veterán
nem igazi ebook olvaso, nem ismer formatumokat, ekezeteket meg nem probaltam, fogalmam nincs milyet visz. majd konvertalok ra mas kodolast is mert ezt csak sebtiben rakopiztam.
van rajta bt de mivel csak drotos fulest hasznalok igy nekem az is jol jott hogy van rajta rendes 3.5-os jack. van benne fm radio is, nem mintha lenne hozza adas.
van hattervilagitas, allithato tobb fokozatban.
gyarilag van hozza egy vezetekes fules es szilikon tok, (+usb-c kanoc).Az ékezetek, formátumok támogatása az lényeges; nekem legalábbis.
Tíz éve a Wayteq 980-as GPS-emre tettem többféle ebookot, mert a leírás szerint támogatja.
A nagy támogatásból a txt fájlokat olvasta, semmi mást.
Nekem felesleges ez a kütyü, inkább telefonon olvasok; ott nincsenek ilyen gondok.

-
pethYeti
addikt
Koreaderben ePubként tökéletes. Csak kiváncsi lenne Kobo gyári konvertált kepub miért ilyen. Több könyvet is megnéztem.
-
Cs1csó
titán
TIPP:
Calibre-vel konvertáld át EPUB-ra, és úgy tedd fel az olvasóra és nyisd meg Koreader-rel.(Nekem TouchLux5-öm van, szinte minden formátumot kezel, de én minden könyvet EPUB formátumban teszel fel az olvasóra, és Koreader-rel így olvasom)
-
pethYeti
addikt
Kobon erre nincs megoldás hogy kepub könyvben ne legyen ilyen extra space? Koreaderben megnyitva jó. Calibreben jó.
Gyári Kobo olvasóval rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
29393 - 29301
29393 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Új! Magyar karakteres iPad Magic Keyboard Fekete - 1 év garancia
- ÚJ! EZÜST Surface Pro 11 Ultra 5 236V 16GB 1000GB 1 év gar
- szinteÚJ! FEKETE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 16GB 1000GB 1 év gar
- HP Elitepad 1000 G2 tablet - Áfás számlával
- Xiaomi Pad 8 Pro 11,2" 256GB Garanciás, Pro Cover ajándék!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2023 M2 8GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
(szinte használhatatlan az AI-tól !) Geccire úútálom !