Hirdetés
- Híres és hírhedt processzorokkal számol le az Intel
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Készítsünk kézikonzolt PlayStation 4-ből!
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Hahu-n van aki beleírja egy autó nevébe a longranget és hogy LFP-s
abból ne indulj ki.
Azzal számolj, hogy a SR-re rövidebb KMben az akksi garancia, azt hiszem csak 160eKm ellenben a LR 192eKM-jével.
Egyéb dolgok, hogy az LFP akksi kényesebb a hidegben való töltésre, de ez inkább azokat érinti aki nem tudja otthon tölteni és szabadég alatt parkol az autó.
A másik ami érdekes vonal, hogy egy facelift előttiben kicseréled a PTC fűtést és 4-5 évig nem lesz vele gondod 300-350eFtból.
A kezdeti faceliftesek hőszivattyús rendszere _ elvileg _ könnyebben elhalálozik, annak a javítási (inkább csere) költsége többszöröse lehet a PTC-hez képest. -
WiZARD
veterán
SR+ -ra még egy szavazat. (nem tudom árban van-e különbség, de próbálnék inkább Ryzen-est keresni, bár az lehet 2022 elejétől van csak)
-
wreakz
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni vásárlás előtt.
Jelenleg nagyjából egy árban találok 140–150 ezer km-t futott Tesla Model 3 Long Range (2019-es) modelleket, illetve 2021 év végi Model 3 SR+ autókat, amelyekben már hőszivattyú és 60 kWh-s LFP akkumulátor van illetve kevesebb kilóméter.
Az éves futásom kb. 20 000 km, főleg munkába járásra használnám az autót, illetve évente 1 alkalommal hosszabb útra (Horvátország vagy Ausztria).
A kérdésem az lenne, hogy ti melyiket választanátok ebben a helyzetben -
tuzpenge
őstag
Hello,
használja valaki a Scan my Tesla appot? Ha igen akkor milyen old kábelre van szükség hozzá? Aliexpressen van sokféle PIN-es, de nem tudom melyik jó hozzá...mondjuk melyik jó a 2021-es inteleshez és melyik kell a 2022-es amd-s hez?
Van esetleg valaki aki használ ilyet és van hozzá linkje is?
Köszi! -
h1mpi
félisten
válasz
Kapanyél
üzenetére
Azért állnak a hátsókerekes Mercik egy helyben és kaparnak csak a hóban… ha elöl a súly és hátul a hajtás az minden csak nem jó. Volt RWD Tesla-m, köszi elég is volt belőle. Sima fizika. Skoda 120-as hátul a motor, elöl hajt, a megoldás 50 kg súly volt az első csomagtartóba.
-
Na ez jogos, vélhetően emiatt tényleg elég problémás nekik a dolog. De biztos lenne rá ezer mód, hogy üzletpolitikailag is oké legyen. Pl. szólhatna ugyanúgy, hogy fogd meg a kormányt, és/vagy bizonyos kormányszögnél kikapcsolna. Ez utóbbival pl. teljesen ki is lehetne nyírni a városi önvezetést, besorolást, egyéb bonyolultabb helyzetek kezelését az öcsi csomagban. Autópályán meg főúton meg eleve nem érez az user eltérést a kettő között, ott nem akkora baj ha a fullosat kapja.
Ez meg már csak vad feltételezés, de gondolom a modelben egy csomó szituáció már most is be van tagelve, és a tag-ek alapján is lehetne ki/be kapcsolgatni a funkciót, sipákoltatni, stb..
-
stickrs
senior tag
A legnagyobb gond az, hogy kb semmi súly nincs az elején, az akku is hátrébb van, így már nedves úton is elkapar mind2 ha sport módban van. Ezért pár cm hó már gond ilyen hosszú emelkedőn. Mivel a model 3nál hátul nagyobb súly van mint elöl az Ioniqnak/nironak ezért gondoltam hogy jobb lehet a helyzet.
-
Balázzs
senior tag
Aki tesztelne FSD-t nézzen rá a honlapra, holnapra felszabadult pár hely.
-
tuzpenge
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszát az ülésfűtés ügyben. Lehet akkor valami volt ezzel a példánnyal, vagy csak a benne töltött 5-10 perc volt kevés ahhoz hogy érezzem megfelelően...bár a sajátomban 1 perc után is teljesen határozottan érezni hogy megy a fűtése....de ha hibás lenne akkor lenne hibakódja nem?
-
tuzpenge
őstag
Tisztel Teslasok!
Az ülésfűtéssel kapcsolatban érdeklődnék, hogy akinek van összehasonlítása annak mi a véleménye egy vw csoportos autóhoz képest? Ma voltam megnézni egy 21-es sdr+ m3-at és az ülésfűtése nem volt valami acélos…az én golfomban a 3-as fokozat marha jól melegít, de a teslában a 3-as éppen hogy pislákolt…alig volt meleg. Nálatok milyen ez???
Köszi! -
Attól függ mi a kontextus. Ha az, hogy van pár plusz feature, akkor az EAP nyilván nem ugyanaz. De amikor egy EAP user nem vált autópályán sávot, nem summonol, stb.., csak autosteer-el és adaptív tempomattal megy, akkor pontosan ugyanazt az AP-t használja ő is.
Kézenfekvő lenne az új FSD-ből származtatni egy butított verziót, mert semmi más nem fogja megoldani ezt a problémát. Csak hát gondolom kiadta az xls a board meetingen, hogy amennyi erőforrást meg pénzt ebbe bele kell lapátolni, az jobban fáj, mint a félrenézés/szégyenkezés (ráadásul ez utóbbit kompenzálja az FSD sikere PR téren). Szóval én sok jóra nem számítanék, vagy fizetünk, vagy marad a mára mindenhez mérten is elavultnak számító AP/EAP.
-
Laca1212
őstag
-
h1mpi
félisten
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, amikor megvettem az autót az árának a része volt az AP. Ha azt elveszik, akkor majd szépen mennek a csoportos perek.
stickrs: a hátsókerekes autók sokkal rosszabbak csúszós úton, mint az elsőkerekesek. Nem csúszós úton jobb a vezetési élmény, mert nem a hajtott kereket kormányzod
-
CsodaPOK
senior tag
A napokban gondolkodtam, hogy vajon mi lesz az EAP sorsa hosszabb távon. Fejlesztik, megkapja-e az FSD stacket lebutítva, elkaszálják?
Hát sajnos sejthető a válasz: [Tesla ends Autopilot, adds 30-day FSD trial for new buyers]
Nem hogy az EAP-ot elkaszálják, de még az alap AP-t is lebutítják. Kapsz egy adaptív tempomatot, ha többet akarsz, akkor meg fizeted az FSD-t. Aminek várhatóan emelkedni fog a havidíja.
Persze ez jelenleg US-re vonatkozik, de az irányt mutatja. -
stickrs
senior tag
Nekem egy közel 2km hosszú emelkedőn kell hazafelé jönnöm, kanyargós úton, na ott az Ioniqot meg a sógor niro-ját többször a part alatt kellett hagyni amikor havas volt az időjárás, első párszáz méter oke, utána vége... az awd model 3 meg feljött mintha semmi nem lenne.. persze a hyundai/kia elsőkerekes, gyanítom a hátsókerekes model 3 jobban teljesítene.
-
Danex
addikt
válasz
realist
üzenetére
Érzésre össze sem hasonlítható a hajtása egy belsőégésűvel szemben, egyszerűen az a tény, hogy sokkal gyorsabban és precizebben lehet vezérelni a hajtást mint egy belsőégésűnél a rendszer játszik a gyújtással, kuplunggal, abs-el számomra WoW hatás volt.
Ettől függetlenül a fizikát nem lehet megerőszakolni, gumin és alapvető fizikán(lendület, emelkedő szöge)) fog múlni a történet.
Önmagába az alacsony súlypont miatt kicsit előnyösebb helyzetben van, de pl mikor a bükkben autóztam a nagy havazás alatt akkor pl érződött a nagy súly féktávon és lejtős kanyarokban. -
WiZARD
veterán
válasz
realist
üzenetére
Hazafelé van egy elég meredek (tábla szerint 20%) emelkedő, amúgy 50 méter emelkedés, 400 méteres szakaszon.
Egyik éjjel szinte tükörjég volt, reggel sírtak is helyi facebook csoportban hogy jeges, autó keresztbeállt, lezárták, blabla.
Én lendületből (~40km/h) feljöttem rajta, de közben végig egyre lassult csak az autó, ha megálltam volna akkor nem hiszem hogy el tudtam volna indulni felfelé. -
WiZARD
veterán
válasz
realist
üzenetére
Nem tör ki, elektronika megfogja, aztán nem nagyon megy tovább ha kellően csúszik és elfogyott a lendület, lendület nélkül meg addig se megy.
De lehet élni vele, "hegyen" lakunk, eddig mindig feljöttem valahogy. Korábban prémium télivel, idén prémium 4 évszakossal. Egyformán csúszik mind a kettő
-
realist
őstag
Kösz az infót mindenkinek a tesztvezetés kapcsán, jelentkeztem rá.
M3 RWD LR ami jelenleg a fókuszban van. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy ebben a havas/jeges időben, hogyan viselkedik? Bátran neki lehet vágni vele pl. az emelkedőknek vagy könnyen "kitör" a hátulja?
-
Roxbury
őstag
Sziasztok. Tudtok esetleg róla, hogy van olyan műhely (pl: varázsló) a szakszervizen kívül, aki a garanciaidő lejárta után nem akar csonkállványt cserélni, hanem vállal szilentcseréket, felső G szem cserét, stb.?
Gondolkodom a jövőben egy Model 3-on, de nem tartom normálisnak, hogy gariidőn kívül ~~60 ezreknént bőven millió feletti költéseket kell elsütni (utánanéztem az aftermarket jó minőségű futóműalkatrész áraknak), mert ki kell cserélni pár lengőkart, meg két csonkállványt kompletten, stb,stb.
Amennyiben vállalnak préseléses szilentcserét mondjuk az állványoknál, akkor máris nem olyan rossz a matek, miközben a végeredmény ugyanaz. Természetesen az első-felső lengőkar, meg ilyen komplett cserék nem gond, de a 2 hátsó csonkállvány, ami tiszavirág életű a többi autómárkához képest, önmagában is 250 körül van jó minőségben darabonként. Miközben egy 20 ezer forintos szilentet kell csak benne cserélni, amennyiben ez járható út. -
Evekig nyomtam komolyabban az autohifit. Az sosem lesz jo, ha csak egy komponenst cserelsz. Valamiben lehet jobb lesz, masban rosszabb. Eloszor hangszoro, aztan ajtopanel, majd rajossz hogy jo lenne 1-2 erosito, melylada, de a kabelek mar kevesek, ami táp korabban meg jo volt az mar nem az, igazabol kene egy jobb rca, de itt egy megjobb erosito eeees, sose lesz vege
Amikor kiszalltam belole es kiarultan a cuccot korbe redonyoztem + szunyoghaloztam belole az egesz hazat es meg maradt is penzem. Vegtelen osszeget bele lehet tolni. -
Danex
addikt
Hát a titok valószínűleg ott van, hogy a Tesla elég jó bekalibrálhatta a hangzást az autóban, így tud gyengébb hangszórókkal is elég jót virítani.
Na most lehet ha cseréled jobbakra akkor lehet a sok plusz amit nyersz majd a jobb hangszórókkal az elveszlik majd a szoftveres finomhangolás hiányában.
Ez az elmélet...
Aztán kiváncsian várom mi lesz gyakorlatban az eredmény
Sajnos ezek a nagy nevek "matricáik" nem garantálnak semmit. Nekem is volt alsóközép kategóriás soundbarom Samsungtól amint ott volt a HarmanKardon logó, következő évbe kiadták kvázi ugyan azt azon már nem volt... sanszosan kellett a marketing addig amíg ismertebb lesz az emberek között, utána meg már nem akarták kifizetni a logót. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
realist
üzenetére
Adják a forgalmit, kártyát, aztán arra mész, amerre akarsz. Vidd vissza időre. Ha kérdésed van indulás előtt, segítenek, elmagyarázzák. Matrica nincs az autón és talán 140-es korlátozás van beállítva.
Az autó úgyis kameráz, naplóz mindent és bármikor lekérdezhetik a helyzetét, ha akarják. Ha még nem vezettél Tesla-t, nézd meg azokat a videókat, amiket kiküldenek a tesztvezetéses email-ben. Ha vezettél már automata váltós autót, akkor nem lesz semmi szokatlan. Sebességbe rakod, fék-gáz-kormány és eljutsz A-ból B-be.
Ha még nem, akkor párszor reflex-ből rá fogsz kuplungolni a semmire
Ha baj történik, akkor az úgyis tized másodperceken múlik és hiába ülne melletted egy ember, úgyse tudna semmit tenni.Én még régen voltam olyan tesztvezetésen, ahol jött egy Tesla-s srác velem és mondta, hogy merre. Nekem inkább zavaró volt, mintsem segítség.
-
Ezt honnan vetted, hogy az van benne?
Amiről én olvastam, hogy onnan vettek fel mérnököket akik megtervezték. Hidd el, rajta lenne a badge ha adnák hozzá a nevüket és kifizették volna a márkát, de ilyen nem volt. Saját gyártás Tesla felirat van a hangszórókon.
Ez pl Model Y 2023, első 3 db front hangszórója a szélvédőnél. [link] gondolod, hogy egy ilyen minőségben gyártott hangszóró az valami remek dolgot tud produkálni? [link]
Nézd meg ezt a mágnest, am rajta van: [link] és nézd meg nálam mi kerül bele: [link]
I3-asomban is cseréltem, abban ugyan alap szett volt, ott tényleg van márkás változat HarmanKardon, de az se egy nagy eresztés igazából.
-
Balázzs
senior tag
Ja és annyi, hogy pesten nem volt a kocsikra matrica vásárolva, szóval ha átmentél a nulláson Szentendre felé pl. akkor az bünti.
Én körbefotóztam az autót előtte, biztos ami biztos. -
válasz
realist
üzenetére
Én mikor voltam, akkor megkérdeztem, hogy ezt a gyakorlatban hogyan is kell érteni, mi a szokás, mert ugye a papír bármit elbír. Azt mondták, hogy ha gombócra töröm, akkor le kell ülnünk beszélgetni, más (kisebb kár) esetén meg ne aggódjak ezen, ők gyártják, majd megjavítják, nem fogják alkalmazni az önrészt. Ez egy szóbeli bemondás persze, vagy így van, vagy nem, számon kérni nyilván nem lehet rajtuk, tesztelni meg szerencsére nem tudtam. Nagyon laza, nagyon jueszé, kicsit olyan, mint a Ricsi, aki egy zsebhuszasért szerzett neked rá rendszámot ha te nem akartál vele szívni (őt már nem alkalmazzák)

-
Balázzs
senior tag
válasz
realist
üzenetére
Van, regisztrálsz, feltöltöd a jogosítványod fotóit, jóváhagyják. A helyszínen ha kell megmutatják mit hogyan, ha nem vidd a kocsit és majd hozd vissza, lehetőleg egyben.
A váci úton alá is kellett írni valamit, most a hétvégén ahol voltam szinte hozzámvágták az X kulcsát és szevasz, kár hogy le kellett adni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, és vihetsz utasokat is magaddal, pl. a család többi tagjának hogy tetszik.
-
realist
őstag
Szeretnék tesztvezetni a model 3-at, de elolvasva ezt a "megállapodást" ez egy vicc:
"Amennyiben ezt a helyi jogszabályok előírják, a járművet ért bármely sérülés esetén legfeljebb 2500 EUR, vagy a helyi pénznememben ezzel egyenértékű összegű önrész alkalmazandó, amelyet nekem kell megfizetnem a Tesla részére. Az önrészt meghaladó károkért én tartozok felelősséggel, amennyiben a kár oka (i) a jelen Megállapodás általam vagy bármely meghatalmazott általi megszegése; vagy általánosabb értelemben; (ii) súlyos gondatlanság, csalás és/vagy szándékos kötelezettségszegés."Van valakinek tesztvezetési tapasztalata? Tök egyedül elvihet az ember egy számára ismeretlen autót - azaz ha menete közben kérdése/gondja lenne - és még minden felelősséget is vállaljon.
Egy más márka esetében sem láttam még ilyet, meglehetősen un-ortodox.
Van valakinek információja, hogy esetleges probléma esetén valóban az aláírtaknak megfelelően megszívatják az embert? -
Kapanyél
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Senki sem állította, hogy lehetetlen hosszabb útra menni vele.
Sőt, az egész téma onnan ferdült ide, hogy ha tempósabban haladsz, akkor drasztikusan esik a hatótáv, amitől vagy nem jutsz el oda, ahová akartál és ettől fogsz parázni, vagy nem is tudom már mi a baj vele. Használd úgy, ahogyan jól esik, mindenki úgy tesz.
-
WiZARD
veterán
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Meg a vizsgáztatón is múlik.
Nekem tavaly tavasszal cserélte gariban futóműben Tesla azt amit csereérettnek gondolt.
Novemberben előműszakiról elküldött a szakember, hogy ezt sürgősen csináltassam meg, kiszakadt a szilent így nem megy át.
Elvittem szervizbe, mondja hogy hozzá ne nyúljak, van egy vékony repedés rajta valóban, de ez még pártízezer km-t simán elmegy, vigyem máshova vizsgáztatni.
Random másik vizsgahelyen szó nélkül átment. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
seller007
üzenetére
Szép dolog a statisztika, azt lehet kihozni belőle, amit éppen akarunk
Mivel nem viszik évente olajcserére, ahol mondjuk kiderül, hogy ezt-azt cserélni kéne a futóműben, hát hol derül ez ki? A műszakin.
Átlag sofőr semmit nem érez abból, hogy félig már kiszakadt a szilent vagy hogy valamelyik fék be van rohadva. -
aleister
veterán
válasz
Kapanyél
üzenetére
Itt áll a ház előtt a dízel, kombi Mazda 6 1000 km+ hatótávval, mégis M3-mal mentem Horvátországba, úgy hogy még az életben nem töltöttem máshol csak otthon. Paráztam is tőle, de az itteni megnyugtató véleményeknek engedve bevállaltam. Az ég adta világon semmi gond nem volt.
Lassan meg is hirdetem a Mazdát. Nincs értelme az elektromos mellett. -
madgie
titán
válasz
seller007
üzenetére
Igen, hiszek, mert a legtöbb Tesla tulaj b@szik az autója műszaki állapotára, mert ugye nincs kötelező szerviz, így szerintük nem is kell ezzel foglalkozni. És pont emiatt berohad a fék... ráadásul mivel megy az autó, nagyon sokan automatikus nyomják is, mint süket a csengőt, így a gumit is nyalja, a futóműt is hamar gallyra vágja stb.
Érdekes, nekem 205 ezer km-nél most lesz először lengőkar cserélve. -
Kapanyél
őstag
Nekem ez évi max. 2-3 alkalom. Már amikor sivatagba kell mennem, mert pl. Hardveraprón valami jó cucc az ország keleti felében van. Olyankor vagy megyek nem elektromossal vagy olyan tempóval, hogy beleférjek.
De az év többi napján, amikor 100km alatti a táv, akkor nem cammogok pl. az M6-on. De ez mindenkinél más és nyilván nem az extrém utazásokat kell kiemelni. Akinek pedig olyan az élete, hogy 250+ km-t kell nagyon sokszor, netán naponta megtennie, vagy annál is többet, az más téma. Nekem arra van a Tesla, hogy az évi 25ekm-t biztonságban, kényelemben tehessük meg átlag napi 80km-ekre elosztva. Minden másra van jobb eszköz, így olyankor azt használjuk.
Értem, hogy sokan a végletekig ki szeretnék taposni az elköltött pénzből a lehető legtöbbet, de egy elektromos autó akkor sem lesz egy S400d, így én(!) meg sem próbálom annak használni.
És nem, nincs semmilyen negatív véleményem azokról, akik egyetlen autónak használnak elektromost és igyekeznek abból kihozni a legtöbbet, de én hadd ne szopassam magam 250+ km-es túrákkal rendszeresen vele… márpedig az én esetemben a hatótáv sokadlagos, így belefér a nagyobb tempó mindig.cOxeR
kiszerelted az összeset előtte, hogy mekkora hangszórók férnek el? -
Picit más téma, szépen lassan haladok az audio fejlesztéssel, első körben a főbb komponenseket cserélem, meg a hangszigetelésre megyek rá (az is betárazva már), biztos nem leszek hamar készen vele, de majd írok.
Meg ha kész majd meg is lehet hallgatni, összevetni a gyárival.
-
válasz
Kapanyél
üzenetére
Nekem sedan honda civicem volt még pár éve, amikor még csak 1 kisbabával voltunk hárman. Amikor azt összetörték akkor vettem a sedan accordot, aztán született meg a 2. gyerekem és két pici gyerkőccel (újszülött, meg egy 2 éves) a sok babacuccal, babakocsival kicsi volt az accord csomagtere, úgyhogy jött a céges kombi Kia Ceed. Már 6 és 8 évesek, nyilván ezeket kinőttük, lassan a gyerekülést is elhagyjuk kb... Én visszavágyom a sedan formába, nekem valahogy az "az autó". Mégha tudom hogy kevésbé praktikus is. Aztán nyilván ha úgy alakul, hogy "muszáj" lesz az Y-t választanom, akkor az lesz, de azért elmorzsolnék egy könnycseppet.
(Mosógép szállításra meg ott a KIA, de még inkább apósom Renault master-e, ami 1,5km-re van tőlem)
-
válasz
Kapanyél
üzenetére
Nem 160 körül megyek, biztosan tudtam volna menni +30-40 km-t és nem 3%-on esek haza.
Nem a fogyasztás miatt írtam, hanem a biztosan elérjük a célt miatt. Nekem elég, élhető is ez a táv, nyáron úgyis több ez, amikor simán megyek 500+ távra. Biztosan nem ülnék át amiatt benzinesbe mert messzebb megyek.Majd csak jobb lesz ez is…
-
Kapanyél
őstag
De mire nem elég 200km? 100-150-enként van SC. 500km-nél messzebb pedig nem autóval kell menni, vagy legalábbis nem elektromossal.
És igen, az utóbbi frissítések tényleg jól elcseszték a tempomatot. Eddig soha nem látott helyzetekben fékez be. De azt is utálom, hogy nem akar elhaladni a másik sávban lévő autó mellett!
-
Kapanyél
őstag
Azokat a nagyobb tárgyakat leszámítva, amik csak egy kombiban férnek el, az M3 szerintem több helyet kínál mind az utasok, mind a csomagok számára, mint egy kombi Ceed.
Mi 4-en úgy toltunk le vele nyaralásokat, hogy az utastérbe nem kellett csomagot, táskát tenni, pedig még a rolleremet is el szoktuk vinni.
Y-t azok vesznek, akiknek az tetszik, vagy akik babakocsiznak még. Egyéb esetekben a több helyre való igény 99%-ban csak duma és 1% speciális rétegigény.
Ha az esetek 95%-ában amúgy is csak egy ember járkál vele, fölösleges a nagyobb fogyasztás és a drágább gumik miatt is. -
-
seller007
tag
-
válasz
seller007
üzenetére
E-tron gt van a cegben, nem ajanlom. Most 3 ev koruli az is, amig az Y-al nem volt semmi, addig az etronban meghalt a kisfesz rendszer, majd a nagyakku (cellazarlat, nem tudtak rendesen diagolni, 1.5 honapot allt a szervizben), majd most karacsonykor kotlott le harmadszorra, nem lehetett “sebessegbe rakni”. Ezen is ultek vagy 1 honapot mire megoldottak. Röhej.
Emellett mint auto, nem is igazan jo. Nem rekuperal rendesen, ezaltal nincs igazan egy pedalos vezetes sem. Egyenesben megy, de kanyarban erzodik a sulya es nem annyira elvezetes vele csapatni. Belul kicsi, csomagter kicsi, belter zörög. Eleg sokat fogyaszt, nem tul nagy a hatotav.
Nezz valami mast inkabb.
-
seller007
tag
Hello,
E-tron-ra oda/vissza váltott már valaki? megcsinálnád újra?
Szervízelés gondoloatával is meg kellene újra barátkozni?
Köszi! -
tuzpenge
őstag
válasz
viewdetails
üzenetére
adnám....
-
Balázzs
senior tag
Hétvégén ültem új model s-ben (hátul nekem alacsony az ülőlap, hatalmas csomagtartó), vezettem új model x-et (külsejéhez képest kicsinek éreztem a csomagteret) és próbáltam model 3/y-ont újakat, a perf-ek bitangok.
-
Balázzs
senior tag
Nálunk a 2. autó alig van használva, m3 4 év alatt 100k km, másik 11 év alatt 68. Annyira jó a Tesla rendszer (infotainment, autó, töltés stb.) hogy nem fog kelleni utána más. Pár dolgot kivéve minden egyszerű és működik.
Ha a kombi marad hosszú utakra, akkor a helyedben én a legolcsóbb opciót venném.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
viewdetails
üzenetére
Egy M3 kombiért a lelkem odaadtam volna...
-
CsodaPOK
senior tag
Karotta videó budapesti FSD tesztről: [link]
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Az lesz..be kell ülnöm. De engem nem a lábtér érdekel mert az minden kocsinál jó lesz mivel nem egyedül vagyok a világon 190+ cm. Most egy golfban is simán elférek...hanem a fejtér az érdekes számomra, hogy a fejem fölött marad e egy pici tér mert az viszont nem jó ha ott nincs már semmi. Ez pl az egolfban bőven jó, még akkor is ha nem eresztem le tökig az ülést...
De valóban be kell ülnöm ehhez.... -
aleister
veterán
válasz
tuzpenge
üzenetére
Így blindre azt mondanom, hogy de, ekkora magasságánál nem biztos, hogy komfortos lesz az M3.
Én tök átlagos magasságú vagyok (179 cm), de bizonyos esetekben (pl ha kevés a hely az ajtó kinyitásához) hozzáér néha a térdem ki/beszálláskor a kormányhoz. Igaz van erre direkt funkció, ami kicsit hátratolja az ülést kiszálláskor, de ezt kikapcsoltam, mert zavart. Valamennyit segített egyébként a dolgon, de szerintem az esetedben kevés lesz az üdvösséghez.
A legjobb, ha elmész egy kereskedésbe és kipróbálod. -
h1mpi
félisten
Nekem is nagyon valószínű, hogy a Juniper kimarad, inkább rámegyek egy HL M3-ra, azt szinte mindenki dícséri. Felnőtt BMW i4 szintre minőségben a többiben meg eddig is jobb volt.
tuzpenge: a 100 kg nem gond, a magasság lehet én 184 cm vagyok és ott kényelmes. Nekem a Teslák ülése kimondottan kényelmes, használok más autókat is és sokkal korábban kezdem érezni, hogy kányelmetlen, mint a Teslában.
-
madgie
titán
Ha marad a kombi, nincs olyan isten, hogy én a Juniper előtti Y-t választanám a Highland M3 ellenében. Futómű, kinézet, zajcsillapítás, kb minden a Highland felé húz, egyedül a pakolhatóság, ami az Y felé, de arra meg ott a kombi.
Anyagilag persze nem mindegy, de ezt te tudod, hogy álltok. -
tuzpenge
őstag
Nekem is lenne egy kérdésem a model 3-at használókhoz: 193-195 cm magassággal és ~100 kg testsúllyal kényelmesen el lehet férni az első ülésen (főleg a sofőr oldalon)? Tehát a fejem nem fogja karcolni a tetőt? Még a próba várat magára, ezt csak így a nagyközönségtől kérdezem előzetesen....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Híres és hírhedt processzorokkal számol le az Intel
- Parfüm topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- sziku69: Szólánc.
- OLED TV topic
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Amazfit Cheetah okos óra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
abból ne indulj ki.