- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
Alg
veterán
Dupla...
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy lehetséges-e USA garit Mo.-ira átíratni?
-
Crow
tag
Vista alatt én még nem teszteltem le minden hw-t, csak a videokártyát. Az viszont rohadt idegesítő Vista alatt, h BIOS-ban átállítom a VGA-t switchable-ről integrated-re, és a következő bekapcsolásnál valami (gondolom a power manager) automatikusan visszaállítja switchable-re.
-
Crow
tag
Ahogy már korábban is mondtam, sajnos nem tudom a gépet Vista-val használni az inkompatibilis céges szoftverek miatt, akár stabilabban műxik az XP-nél az új hw-ekkel, akár nem
Egyébként legjobb tudomásom szerint a T500 meg a Lenovo sok más jelenlegi terméke is kapható előtelepített XP-vel is, nem csak Vistával (nyugodtan javíts ki, ha tévedek). Nem tartom valószínűnek, hogy Lenovoék gyárilag olyan oprendszerrel (is) árulnák a gépeiket, amiről tudják, hogy nem kompatibilis vagy legalábbis instabil velük.
-
jtrompi
csendes tag
Üdv! Képezljétek,kaptam ajándékba a t41-hez egy 9 cellás akksit. A régi 6 cellás már csak mintegy 20 percet bírt,így csináltam egy tesztet az újjal: reggel 9kor lehúztam a tápcsatit és hellyel-közzel kb fél négyig bírta szuflával. Ebben mondjuk csak word/excel meló volt és böngészés de wlan ki volt kapcsolva,szóval nagyon meg vagyok elégedve. 2008.11. havi gyártás,eddig cycle count:2.
-
SG3rg0
őstag
Különös dologra figyeltem fel mostanában!
Pénteken mikor hazautazom a koliból a T61p-met elrakom a kulcsal zárható szekrényembe.
Tehát nincs hálózatra kötve. Vasárnap mikor visszamegyek a koliba rákötöm a hálózati feszültségre a notit, és bekapcsolom a bejelentkező lenovo logónál megáll az egész!
Várok 10percet nem megy sehova, kikapcsolom a fűkapcsolóval, majd utána újra be. És minden jó semmi probléma nincsen az egész héten, mikor ki be kapcsolgatom!Tudja valaki, hogy mi ez a jelenség nálam?
-
mdk01
addikt
Sziasztok!
Nekem olyat szokott csinálni a noti(T61) hogy ha elaltatom elötte ki kell húznom az egeret mert ha alvás közben meglököm/vagy kihúzom az USB csatit felébred a gép.
Ezt lehet vhogy orvosolni hogy ne csináljon ilyeneket?
Köszönöm
Üdv.
-
Tim82
félisten
-
piqla
őstag
A Wake-On lan vagy mi az isten engedelyezve volt, szoval lehet, hogy ez volt az oka... No nem mintha tudnam, mit enged a Wake-On lan engedelyezese
Hat, ha penzt nem is, de tapasztalatot mindenkeppen... -
piqla
őstag
Kicsereltettem a fedelet egy szervizben, de csak itt, kulfoldon vettem eszre, hogy elbasztak, es a kis pockot hiaba nyomja be a fedel, attol meg nem megy at standby uzemmodba. Bejott a kek kepernyo, gondoltam innen mar csak kikapcsolja magat, de lehet, hogy megsem sikeredett neki.
Emlekeim szerint be volt dugva a kettohusz, de megis eroteljesen villogott a kis ikon... Vagy megsem lett volna bedugva? Mindenesetre amikor ket oraval kesobb bedugtam es be akartam kapcsolni, eljutvan az XP betolteseig egyet sipolt es ujbol elaludt. De most meg megy, szoval remenykedem. Meg csak az hianyzik, hogy itt, a Balti tenger mellett murdaljon meg a gep. Anyam... -
Tim82
félisten
Akkuról használtad? Az elemet jelképező kis ikon nem villogott narancssárgán most reggel, még mielőtt hibernálta volna magát?
Nekem egyszer volt olyan, hogy azt hittem, kikapcsoltam a lapost és lecsuktam a fedelét - akkuról ment előtte - de valamiért a noti úgy döntött, hogy ő nem kapcsol ki, csak sleep-be megy. Ez után csinált egy hasonlót - lemerült közben az akku.
-
piqla
őstag
Ma reggel arra keltem, hogy a T40p szirenazik, mint ha jonnenek az orosz bombazok, majd hibernalja magat... Ami azert fura, mert este kikapcsoltam es lehajtottam a fedelet is. Valaki tudja, mi lehet a problema?
-
Otisz
őstag
2672RHU a típusa az X31-nek, ha jól látom a linket.
P M 1.6GHz, 512MB RAM, 40GB 5400rpm HDD, 12.1 XGA(1024x768) TFT LCD, Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), IBM 802.11a/b/g wireless(MPCI), Secure Chip, IEEE 1394, 6 cell Li-Ion battery, WinXP Pro
eddie1978:
Én egyébként kb fél éve adtam el egy ilyet 1GB RAM-ra bővítve, Hun bill-el, 62ezer Ft-ért. -
piqla
őstag
Na hello!
Lenyeg a lenyeg: a Defconnal szerettem volna jatszani, amikor is kiderult, hogy az IBM T40p gepemen levo elfosott ati driver van opengl-rol maximum a historias enekekbol hallott. Elkezdtem kutatni a neten, amelybol az a megoldas kerekedett ki, hogy egy viszonylag regebbi drivert kellett feltennem, amely meg kezeli az opengl megoldasokat. Minden jo is lett, az eddigi 2-3 fps helyett most mar folyamatos kepet latok jatek kozben, de a kerdesemet azert megis feltennem: nem kellene megjelennie egy opengl fulnek valahol a monitor beallitasi opcioi kozott? Tudjatok, monitor, adatper, szin, direct3d, satobbi... Mert jelenleg nincsen opengl ful. Remelem ertheto voltam, baromira utalok laptopon gepelni.
-
eddie1978
senior tag
Néhány hónap múlva tervezem eladni a következő gépet:
X31 Az enyémben 1GB RAM van.
Szerintetek mennyit érhet? -
Crow
tag
válasz
Dottore #7259 üzenetére
Viszont a System Update csinál fura dolgokat.
Igen, a System Update tényleg hajlamos elfelejteni dolgokat. Pl. most (Vista-nál) nem akart új Intel display drivert felrakni, pedig volt fent újabb a Lenovo weboldalán. Ezért manuálisan raktam fel.
Ha jól emlékszem XP alatt magától feltelepítette a videokártya drivert. / Persze ott meg más illesztőprogramokat felejtett ki, pl. hangkártya./ Azután, mikor az Intel.com-ról szedtem le egy annál újabbat, akkor nem akarta visszarakni a régit.
Lényeg a lényeg: figyeltem rá, hogy mit akar felrakni az updater, mert nem nagyon bízok az ilyen automata megoldásokbanHát azért továbbra sem hinnék a gyárilag telepített rendszer mágikus képességeiben. Nem logikus.
Hát ez az. Szerintem nem én vagyok az egyetlen ember az országban / a bolygón aki saját XP-vel használja a T500-asát, ennek ellenére nem úgy tűnik, hogy tömegesen jelentkezne ez a hiba...bár most már ahogy látom megoldódott a gond.
Sajna egyelőre még nem oldódott meg semmi.Azzal nem megyek semmire, hogy Vistával rendesen működik, mert XP-vel használnám /néhány céges program, amit használok, nem szereti a Vistát/.
-
Scalpel
senior tag
Először is, milyen feltételezés, hogy egy TP-ben mozog az akksi? ;). Tudom, tudom, néha előfordul.
Szerintem a TP-k hűtése hatékonyságban messze ver mindent, szóval a gépház se melegszik át, meg az anyagok sem magas hődilatációjúak. Ha mozog, ettől nem fog megszűnni.
HP esetén lehet, hogy direkt mozog? -
Dottore
addikt
Hát azért továbbra sem hinnék a gyárilag telepített rendszer mágikus képességeiben. Nem logikus.
Viszont a System Update csinál fura dolgokat. Nekem vezeték nélküli kapcsolat alatt voltak problémáim (fagyott) és bármit próbáltam nem segített. Viszont észrevettem, hogy a System Update ami ugye a legfrissebb drivereket hivatott letölteni, makacsul ragaszkodik egy régebbi Wireless driverhez (11.5.0, holott nekem ennél újabb volt fenn). Kíváncsi voltam így feltettem a régi helyett, azóta minden rendben.Ezzel azt akarom mondani, hogy esetleg ki lehetett volna próbálni mit "javasol" a System Update, bár most már ahogy látom megoldódott a gond.
-
Nand_i
tag
Ma a kezembe akadt egy hp 6735s. Hidegen lötyögött az akksija, mint a fene, pedig nem lóg ki egyáltalán, 2-3 millimétert simán lehetett mozgatni. Aztán telepítgetés, 2-3 óra munka után már nem mozgott.
Ha egy thinkpad-ben mozog is esetleg az akksi, gondolom az nem szűnik meg ennyitől. -
Crow
tag
No, voltam tegnap a szervizben. A hibát ott nem jött elő nekem sem a Vistával. Ez végülis annyira nem lepett meg, mikor korábban otthon teszteltem a gépet, csinált néha olyat, hogy egyszer csak "megszűnt a hiba", és nem is jött elő csak a következő akksitöltés után.
Szerencsére az a srác nem dolgozott aznap, akivel korábban telefonon beszéltem, így egy másik kollegával tárgyaltam. Ő nagyon segítőkész volt, mondta, hogy ha szeretném, akkor természetesen folytatják a hibakeresést. Azt is felajánlotta, hogy hétvégére nyugodtan hazavihetem agépet, ha akarom és akkor én is nyúzhatom, megnézhetem, hogy viselkedik a Vistával. Úgyhogy végülis - ideiglenesen- elhoztam.
Otthon akksi feltölt, XP-nél a hibát előidéző beállításokat elvégez, tápegységet kihúz. A hiba nem jön elő...
Nyúztam 2-3 óráig - semmi.
Akksi feltöltöttem, közben ráeresztettem a Lenovo Updatert , a VGA drivert is frissítettem. Akksi feltöltött, tápot lehúztam - semmi.
Ismét 2-3 órás tesz - minden tökéletesen műxik.Most már végképp nem értem, hogy mi ez.
Mert ezek alapján szoftveres hibának tűnik, de akkor XP alatt, miért nem megy 3 különböző driver közül eggyel sem rendesen?
...Mindenestere most már nagyon kíváncsi lennék, hogyan viselkedne vajon a Lenovo-féle gyári downgrade XP-vel...
-
moj
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az x60s-ben 2,5 vagy 1,8 inch-es winchester van-e? Ha jól tudom az x40-ben 1.8-as, és azt irgalmatlan nehéz beszerezni, gyakorlatilag nem is kapható. A gyártó honlapján nincs egyértelműen megadva a méret.
Köszi!
-
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #7247 üzenetére
On screen display (zöld csík) visszahozása:
1. Start - Futtatás: regedit (elindul a beépített registry szerkesztő program)
2. Tallózd ki a HKEY_CURRENT_USER/Software/IBM/TPHOTKEY/OnScreenDisplay ágat
3. Szerkeszd át a Size értéket a képen látható módon:
4. Indítsd újra a gépet.Ahogyan ez már többször linkelve volt, _ak_ fórumtárs írta meg először.
[link] -
Dottore
addikt
válasz
Claudius #7249 üzenetére
Azért T61, mert írtad, hogy semmi különleges feladatot nem szeretnél végezni a géppel, irodai munkára szánod. Ehhez bőségesen elég egy T61, másrészt ezt olcsóbban is meg lehet vásárolni, és hát a pénz is szempont gondolom. Tehát ha a leírt igényedet tekintjük akkor azt választ amihez olcsóbban hozzá tudsz jutni.
Összeszerelés minőségét tekintve nem hiszem, hogy különbség lenne egy T400 javára vagy ellene. Ami a 14" colos méretet illeti, nekem az a véleményem, hogy napi hordozhatóság szempontjából ez pont határeset. Nagyobb mérettel rendelkező notebook már kényelmetlen, főleg ha hozzáveszed, hogy egy jó táska is simán van 1 kg amibe még beleteszel némi pluszt is.
A wide nekem nem tetszik egy bizonyos méret alatt, a dolgok (netezés, dokumentumok szerkesztgetése, stb) inkább magasabbak sem mint szélesebbek. De mint írtam ez szubjektív. -
neomorf
csendes tag
vki tudna segíteni abban, hogy hogyan tudom visszavarázsolni a képernyőre a "hangerőcsúszkát" a t400-omon? az elején, amikor állítottam a hangerőt a képrenyő alján volt kis zöld csík... na ezt sikerült vhogy eltűntetnem és nemtom visszahozni...
-
Claudius
tag
Segítséget szeretnék kérni, irodai használatra szeretnék laptopot venni, de munkából minden nap hazavinném. Strapabíró gépet szeretnék, a feleségemnek nemrég vettem egy T61-est 14,1"-os, ez kiváló gép valami ilyet szeretnék nem tudom, hogy a 15,4"-os mennyivel nagyobb, mert irodai használat esetén biztos jól jönne a nagyobb képernyő.
250 000 - 300 000 Ft-ot szánnék rá maximum és amint modtam a lényeg a strapabíróság, gyorsaság, hosszú élettartam, extra igények nincsenek office alkalmazásokat fogom a legtöbbet használni. Aki tapasztalattal rendelkezik kérem írjon miben gondolkodjak
T 61 még lehet egy két helyen venni, 80GB HDD-vel, vagy T400, T500 ezeket nézegetném, melyik gépnek mi az erőssége gyengéje kérem segítsetek. Ha más észrevétel szempont van amire nem gondoltam nyugdtan írjatok róla.
Köszönettel: -
eszizoli
csendes tag
Pontosan, így van ahogy mondod!
Ha már IBM ThinkPad, akkor legyen fullos az érzés!
Viszont túl sokat nem akarok költeni az ügy érdekében, ezért a gyári lemezek megrendelését kihagynám, de ha valaki segít nekem az ügyben, akkor kifizetem a költségeit.
Esetleg fel tudok ajánlani egy vadi új TrakPoint "gumi" bigyót is cserébe!
-
Tim82
félisten
Mert tisztább, szárazabb, jobb érzés, ha "sima" XP helyett IBM-es oprendszer van rajta, a rejtett partícióval, amiről bármikor újrahúzható a rendszer a beleintegrált driver-ekkel együtt? Csak tipp.
Felteszem, eszizoli is úgy vett T43-at, hogy az előző tulaj a fentieket szépen legyalulta...
-
eszizoli
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy IBM T43 2668-hoz IBM Recovery CD-kre, másolat is megfelelne!
Pénzt is hajlandó lennék érte adni! -
Dottore
addikt
Végre szert tettem én is egy Lenovo ThinkPad Bluetooth Laser Mouse nevezetű egérre.
Ami a külsőt illeti, fantasztikus. Tökéletesen mutat egy Thinkpad mellett az asztalon. Az egér felülete hasonló gumi bevonattal van ellátva mint ami laptop tetején található, plusz a piros görgő is hozzájárul a vizuális élvezethez. Az összeszerelés minősége példás, az üzembehelyezés gördülékeny, egyszóval szinte hibátlan.
Szubjektív vélemény de sajnos nagyon kicsi. Nekem hamar elfárad a kezem ha ennyire kis mérettel megáldott egeret kell markolásznom. Valahogy nagyobbnak éreztem a képeken amiket láttam róla. Összehasonlítva a Logitech V450 Nano for Notebooks egeremmel jóval érzékenyebb arra, hogy milyen felület van alatta. A Logitech gond nélkül elboldogul gyakorlatilag bármilyen felületen, nem úgy a Thinkpad Laser Mouse. Mindezek mellett sajnos jóval pontatlanabb is.
Mindent figyelembe véve, tökéletes design (Thinkpad Fanatikusoknak kötelező), szokható hiányosságokkal. Akinek gondjai vannak a kis mérettel annak nem fog bejönni.
Épp tőlem ezért csak "tetszett" minősítést kaphat.
-
twollah
nagyúr
Kijott az nVidia Forceware uj verzioja (v179.48 Beta), ami csak a notebookokhoz hasznalhato.
Bovebb info itt.
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7222 üzenetére
Erre már én is gondoltam, hogy esetleg a frame-buffer területének az írása nem mindig sikerül. Ezért csináltam memóriatesztet, de az nem jelzett hibát. Tehát nem hiszem, h a RAM a rossz, inkább az aki írni próbál bele (VGA vezérlő).
Szerintem is a hibás memóriacímzés vagy írás lesz a ludas. Az Intel Smart2D szolgáltatása egyébként pontosan a video memória címzésével bűvészkedik: a 12.oldalon van leírva vázlatosan ebben a doksiban.
-
Gondwana
addikt
Hoppá!
Nálam ez a netről letöltős megállapítás vágta ki a biztosítékot:
Nem, wazze! Vettem egy qvadrága laptopot, ami egyébként tökéletesen működik, csak viccből szeretném kicseréltetni egy fődarabját, amivel szintén semmi bajom nincs.
Amire még gondolni tudok, az a következő: intel ugye, a RAMból vág le magának screen-buffert, amiben valamiért sérül az adott 2-3 sornyi információ. Innentől kezdve ez már lehetne RAM-baj is, de inkább csak valami bezavar azoknak a címeknek az írásánál. Kíbicként ennyi ötletem van. -
Crow
tag
válasz
Gondwana #7217 üzenetére
Az a legdurvább az egészben, hogy ez az Infoparkban lévő központi szerviz. Épp azért mentem oda, mert úgy gondoltam, h ott azért biztosan értenek hozzá, van normális ezközpark, stb. Meg egyébként sem hallottam túl sok negatív véleményt róla.
Ezért is lepett meg ez a hozzáállás...
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7216 üzenetére
Jól érted, erre vonatkozott az állítása.
Kösz a tippet, jó ötlet.Egyébként a szerviz legutóbb visszaállította a gépen az eredeti állapotot (Vista Business), mondván, hogy így nem szabad előjönnie a hibának. Sikerült annyiban megállapodnunk, hogy mielőtt átveszem a gépet, leülünk együtt és megpróbálom én megmutatni /előidézni a hibás működést.
Ha sikerül, akkor onnantól kezdve nem tudnak mibe belekötni. Ha eseleg éppen akkor "nem akar előjönni" a hiba nekem sem (ennek nagyon kicsi a valószínűsége, mert eddig mindig előjött, akár akartam, akár nem..), akkor meg ott van az általad ajánlott videós megoldás.
-
Gondwana
addikt
Azt a szervizt sürgősen felejtsd el! Ezek a Pokoli Operátor Naplójából kapták az ügyfélkapcsolati kiképzést!
Szerk.: ilyen hozzáállásuk mellett még náluk ellenőrizd le, hogy a fő alkatrészek nagy részének sorozatszáma megegyezik-e a Lenovo Warranty-lookupjában levőkkel!
Régesrégi Rádiótechnikában volt a beköpés, hogy aki bicskával meg kötőtűvel fog neki videokamerát javítani, az más aljasságra is képes. - lelkitársak -
Dottore
addikt
Nem okozhat hibát a hagyományos telepítés. A srác állítása nevetséges. Az viszont még inkább az, hogy a Lenovo oldalán nem érhetőek el azok a szoftverek amik eleve gyárilag rajta vannak.
Ha jól értem a "bárhonnan le is tölthettem" mondata arra vonatkozik, hogy bárki készítheti a felvételt. Ha így van, ezt nagyon könnyen lehet orvosolni. Mosolyogsz egyet a kamerába, felmutatsz közben egy aznapi napilapot, utána megfordítod a gépet és jól láthatóan a kamerába nyomod a sorozatszámot.
Próbálj meg másik szervizt keresni.
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7213 üzenetére
Éltem vele. Már kb. két hete szervizben van, pénteken megyek érte.
A legnagyobb gond az, hogy a szervizes kollega azt állítja, hogy ő nem lát semmilyen hibát a kijelzőn :S
Mondja ezt annak ellenére, hogy részletesen leírtam + telefonon is elmondtam neki, a hiba leírását, és hogy hogyan tudja biztosan előhozni.
Szerinte egyébként ilyen hibát az is okozhat, hogy nem az eredeti XP downgrade DVD-ről telepítettem a rendszert, hanem saját hagyományos XP-CD-ről, méghozzá azért, mert a lenovo weboldalán nem hozzáférhető minden extra szoftver, ami a downgrade DVD-n eleve rajta van. (Ezért próbáltam kérni tőletek korábban a downgrade DVD-t) Szerintem ez már csak azért is baromság, mert az előző hsz-emben említett srácot megkérdeztem, és neki pl.: downgrade DVD-ről telepített xp-je van, mégis jelentkezik nála a hiba. De másik ellenpéldaként tudok olyan fórumtársunkról, aki szintén "homemade" XP-t használ a T500-asán, és neki tökéletesen működik.Ezért kértem a Ti segítségeteket, mert úgy látszik, a szerviz még segítséggel is képtelen ezt megoldani...
Egyébként mellékeltem nekik is a videót és a képet, hogy lássák, mit kell keresniük a képernyőn. Mikor kb. harmadjára szólt a szervizes srác, hogy nem találja a hibát, megkérdeztem tőle, h egyáltalán megnézte-e az illusztrációt, amit küldtem (mindezt persze normális hangnemben, segítő szándékkal). Erre a következő "választ" kaptam: azt bárhonnan le is tölthettem...
Ennyit a szervizről.
-
evone
őstag
nincs valami video valahol arrol hogy hogy lehet szetszedni a kijelzot? mert mar nagyon idegesit a recseges
es neztem, van egy resz amit ha osszepattintok, akkor jo egy ideig ( fel perc ), de utanna megint kipattan. valami illesztesi hiba lesz ez.
-
Dottore
addikt
Egyik munkatársamat sikerült megtéríteni és vett egy Thinkpadet (T43) magának.
Jó volt kézbe venni, és ahogy nyomogattam nézegettem hirtelen megvilágosodtam miért is nyekeregnek az ezt követő széria tagjai. Az ok egyszerű. Ami a régebbi típusoknál csavarral van rögzítve azt a Lenovo patentos rendszerrel oldotta meg (pl. a palm rest IBM gépeknél csavar, a Lenovo pedig gondolom költséghatékonyság miatt sima műanyag karmok). Hát ennyi.
Kellene valami, vissza a csavarokat partizánmozgalom, vagy petíció.
-
Dottore
addikt
Mindenképp frissen telepített rendszeren nézegetném a terheltséget. Egyenként kellene feltenni a drivereket, programokat és ha valami után megugrik a proci terhelés akkor világos mi okozza a gondot.
Firefox alatt az Adblock Plus beépülőt preferálom. Egy jól beállított filter csodákat tud tenni. Annyira megszoktam, hogy amikor idegen gépen böngésztem ahol nem volt telepítve, nem ismertem rá az internetre.
-
Nand_i
tag
válasz
Gondwana #7200 üzenetére
Firefox alá szerintem érdemes feltelepíteni a flashblock-er plugint. Ha kíváncsi vagy a flash-re 1 kattintással tudod engedélyezni, de alapból 25 index oldal is mehet párhuzamosan, nem fogja ledarálni a procit.
Más:
T61 biosban szerintetek soros, párhuzamos port opció mire kell? Soros bios alapbeállításokkal alapból tiltva van, párhuzamos engedélyezve, de a gépen kívül egészen biztosan egyik sincsEsetleg ha dokkolóra raknám? Vagy valami belül azon keresztül kommunikál? Annyira nem életbevágó kérdés persze, csak hát ugye a kíváncsiság.
-
_ak_
addikt
válasz
Dottore #7198 üzenetére
Köszi, de semmi jelét nem találom a szolgáltatásnak ill driver és hw csere sem történt.
Gondwana: kicsit keszekusza a dolog, de h rövidre zárjam, böngésző nélkül is állandó az 50-60%os terhelés. Kipróbáltam net nélkül is, de a helyzet változatlan. Anno volt, h az ff evett ennyit, de most teljesen általános a "fogyasztása" 10% körüli, ami néha felugrik 20ra.
szerk.: mégis úgy tűnik, h vmi interrupt
-
Nand_i
tag
Ha jól látom, neked valami host process eszi a vasad, nekem hardware interrupt volt XP alatt. Lehet neked is érdemes lenne Process Explorer-rel pontosan megnézni, nem-e valami más okozza a magas proci használatot.
HW interruptos tapasztalatok:
T61, legfrisebb driver, Xp sp3 és frissített windows. Utólag sikerült kiszűrni, hogy sp3 utáni valamelyik frissítés telepítése után jött elő a probléma. Indulás után kb 10 perccel hardware interrupt-ok 20 % fölötti proci használatot eredményeztek, jellemzően 20 és 40 között, függetlenül attól, hogy futott-e valami más a háttérben, vagy üresjáratban volt-e a gép. Fórumok szerint ezt okozhatja tényleges hw probléma, vagy rossz driver.
Megoldás nálam konrétan Device managerben: IDE/Atapi controllers alatti összes elemre uninstall (Intel ICH-8M ... 2x, Primary IDE channel), utána reboot. Azóta nincs ilyen problémám, kicsit mintha a boot is gyorsabban menne.
UI: biosban SATA mindenképpen AHCI legyen, mondjuk Vista alatt miért is lenne más. Ezen én sem változtattam semmit, mégis meghülyült a rendszer.
Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sorozatok
- Linux kezdőknek
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest