Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
eszizoli #1299 üzenetére
Hm, azt hiszem, értelek. Ezek szerint telepítés után egyből, mindenféle driver felpakolása _előtt_ akartad aktiválni? Mert akkor tényleg lehet ez a gond, hiszen kvázi semmi sem egyezett meg a régebben aktivált Windows alatt lévő hardverrel.
A kérdést nem teljesen értem. Arra gondolsz, hogy ha megvannak a recovery cédék, vissza tudod-e állítani a recovery partitiont? Amennyiben megvan az üres hely neki (a régi rejtett rész), akkor igen. Ha a jelenlegi rendszer elfoglal mindent, akkor nem, hiszen kell neki egy rész, ahova felmegy.
Ha most még úgyis szűz a rendszer, a helyedben lecsípnék egy részt a vinyó elejéről (amekkora eredetileg volt, sajna, én nem tudom, mennyi, talán 5 giga), beállítod rejtettre, majd utána Windows install.
Vagy dönthetsz úgy is, hogy leszarod, használod így, rejtett rész nélkül. Amikor összedől, úgyis gyalu az egésznek, s akkor állítod helyre a rejtettet, majd arról az eredeti IBM-es oprendszert.
(Annyi ''gáz'' azért van, hogy egyes programokat nem az IBM készít, hanem a gyári géphez adja. Le sem tudod tőlük tölteni, hiszen nem az övék. Ezek sajna ''elvesznek'' a számodra, míg nincs recovery készleted. Egy gyári rendszeren úgy tudom, a C:\IBMTOOLS alatt van ez a néhány program, s majd egy szakértő (pl. Shadowfax) esetleg linkel doksit, hogyan lehet a recovery-ből kinyerni ezeket anélkül, hogy újrahúznád az egész gépet.)
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
eszizoli #1296 üzenetére
Javítson ki valaki hozzáértőbb, én úgy tudom, az X nyelvhez való (OEM) kulcs nem szokott menni Y nyelvvel. De ezek szerint neked mindegy, vagy eredetileg is angol volt hozzá.
Ha elfogadja, az jó. SPx nem lényeges, ha XP Pro-hoz való kulcsod van, azt bármelyik OEM XP Pro telepítőlemez elfogadja.
Aktiválásnál mit ad vissza? Közölni szokta a hiba okát is (pl. ''too many activation from this machine''). De ha nem engedi, akkor nagyon valószínű, hogy az előző tulaj csinált vele valamit... Vagy a gépben túl sok mindent cseréltek ki azóta. (Amit laptop esetében nem tudok elképzelni.)
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
eszizoli #1294 üzenetére
Ha a korábbi tulaj nem döngölte földbe, a gépen még megvan az a rejtett hely, ahonnan az eredeti oprendszert fel tudod húzni. Bootnál Access IBM gomb megnyomása után jön elő egy oprendszer-féle, ebben kérheted a visszaállítást.
Ha német, elképzelhető, hogy német Windows lesz rajta...
A topikban rákereshetsz, többször előfordult már a recovery cédék rendelési módja.
A gépedhez adott Windows sorozatszám csak OEM típusú oprendszerhez használható. (Dobozos, Mass License, crackelt nem jó hozzá.) Felteszem, amivel próbálkoztál, nem OEM, azt többnyire géppel együtt szerzi be az ember. Az is elképzelhető, hogy a kulcs más nyelvű Winhez való.
A géped sorozatszámát megkeresheted az IBM oldalain (linket szintén találsz itt a topikban), hog ymegnézd, eredetileg milyen alkatrészekkel, szoftverekkel került eladásra. Ha angol volt rajta, mázlid van.
Mod: recovery cdről: [link]
Mod2: itt kereshetsz rá kód alapján a gépedre: [link]
Mod3: esetleg itt: [link] olvasgathatsz a recovery-vel kapcsolatos dolgokról.
Sipi
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EAFC 25
- Milyen széket vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged