- 3DMark Vantage eredmények
- Milyen videókártyát?
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
válasz
Shadowfax #10492 üzenetére
Szia!
Elöször is köszönöm a gyors segitséget!
Pont most akartam irni hogy valami nem okés nálam mert semmilyen R&R képernyö nem jön be csak egy sima BIOS-os képernyö ahol három választási lehetöségt van de egyikkel sem csinál semmi lényegeset.
Már azt hittem én csinálok valamit roszul
Szoval akkor ezt az ISO-t le,kiir,a boot-ot átállitani ATAPIra és hajrá
Köszönöm!
Ja és ha ezt igy csinálom akkor az eredeti Win megy vissza rá? Juhé!!!!
Soha nem volt még eredeti Windowsom,valamikor el kell kezdeni -
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Shadowfax #10219 üzenetére
Jaja, én sem értem teljesen, hogy miért jobb ha valami teljesen szilárd (értsd nem hajlik). Gondoljunk csak bele, melyiket könnyebb eltörni, egy szilárd vagy egy rugalmas műanyag golyót?
Amúgy régebben láttam egy videót a neten, ahol egy profibb laptopot pont azzal promóztak, hogy milyen hajlékony a kijelzője. (Sajna nem emlékszem a márkára, típusra) Szóval lehet, hogy csak jobban kéne promózni az ilyen dolgokat és népharag helyett mindenki hajlékony csokótámaszra és könnyebb billentyűzetre vágyna.
-
Scalpel
senior tag
-
abcukistván
tag
válasz
Shadowfax #9015 üzenetére
Nekem sincs kivetnivalóm vele, csak akkora dícséretek voltak az NMB-re, meg szitkozódások Chicony-ra, és nem tudtam nekem melyik lehet, és érdekelt, hogy ez vajon a sáv melyik harmadában helyezkedik el. Mivel az összehasonlítási alapom, egy T20-ra(nem egy mai darab, de le a kalappal előtte, hihetetlen,hogy milyen állapotban van), plusz egy Pavilionra(valami elképesztően forró volt, pedig max 1-2 órát ment előtte) korlátozódik.
-
-
macikos
addikt
válasz
Shadowfax #8741 üzenetére
Nem mértem, csak azt néztem, amit kiír. De szerintem jobban merült, nem csak rosszul írta ki. Ezt abból gondolom, hogy 30% környékén néztem, hogy kiír 38 percet, ekkor leszedem a drivert, újraindítottam és utána ugyanúgy 30%-on volt az akksi, de már több mint 1 óra hátralevő időt írt ki.
Sipi: Itt az volt a gond, hogy Maximum Performance-en egyébként bírt 2,5 órát és azon csodálkoztam, hogy ha így fogyasztja a legtöbbet, akkor az új driverrel miért bírhatja ennél is kevesebb ideig.
Egyébként teljesen levéve mindent 5óra 50 percet bír, tehát az elég jó. Csak azt furcsáltam, hogy az új driver ennyire bekavar... Bár nálam az AccessConnections se működött jól.
Na akkor már felteszem a kérdéseimet, ami eszembe jut
1. A gép alján az UltraBay alatt van egy furat egy csavarnak. Ezzel a meghajtót vagy amit épp beteszek lehet "rögzíteni", hogy ne lehessen kikapni?
2. A műanyag borítás mennyire szereti a tisztogatást? Mert vizes-szappanos ronggyal letörölve újjá lehet varázsolni, viszont nem tudom, hogy ezt gyakran megcsinálva kifehéredik, megkopik-e a gép teteje
3. [link]
4. Ha szeretnék ASCII kód alapján előhívni egy karaktert, tehát AltGr+numerikus bill, akkor itt hogy oldjam meg?
-
FerNandor
őstag
válasz
Shadowfax #8667 üzenetére
Köszi,
annyi driver van, melyikek kellenek? Mindegyik? Sokról azt sem tudom, h mik, a neve alapján sem. Nem volt korábban erről szó? Összefoglalva esetleg?
Meg számít, hogy milyen sorrendben rakom fel őket? Meg az ugye nem baj, ha nem indítom a setup után újra a gépet, hanem csak pár másik driver telepítése után?Volt 2 napja, (az utóbbi 1,5-ben nem volt időm használni) 2-szer is olyanom, hogy bejött a kék képernyő: hiba van, ha elsőre látja ezt az ablakot tegye ezt meg azt, ha mostanában telepített valami izét, lehet, h az a gond, vagy valami ilyesmi...
a driverekkel is van valammi gubanc, ilyet láttam, h
-intel active management technology állapota: letiltva
-az intel amt állapotát az atchksrv szolgáltatás 60 másodperc alatt nem adta át..plusz találtam a productivity center mappájában még 2 mappát, az egyikben, elindítottam a setupot, de nem tudom, mi volt az és 90%-nál megállt és kész, ezt 3-szor is eljátszotta..
a ThinkVantage gomb még mindig nem megy, plusz a képernyőn még mindig nem jeleníti meg a fényerő- és hang állítást..
-
FerNandor
őstag
válasz
Shadowfax #8596 üzenetére
Köszi!
de nem baj, akkor leszedem egyenként őket.
Nagyon király a gép, basszus annyira halk, hogy nem igaz!Evone, aha újként vettem, elvileg annyit volt használva, hogy felrakta rá a srác az xp-t, hogy ki lehessen próbálni. Mutatta a Hd sentinelt vagy mit, ami kiírja, hogy mennyit ment eddig a merevlemez, vagy valami ilyesmi.
Na gyorsan akkor lekapom a többi drivert, mert pl. a thinkvantage még nem megy, meg a wifi bekapcsolásakor sem ugrik elő a wifi menü.
-
pink75
aktív tag
válasz
Shadowfax #8511 üzenetére
so-so, érdekes darab ez a gyári 60GB travelstar benne
sentinel szerint múzeumi darab, 100% minden téren, de a magam részéről régen hallottam ilyen málé kukoricadarálót
filózok egy SSD-n, filózok a procin, meg akkor a 2x1GB RAM-on
SSD jó lenne, és akkor akku szempontból már nem lenne olyana mobil P4 proci 40-45Wattja (az A30p-ben lévő 1,2GHz tua feleannyit eszik, kb. mint aztán a mobilPentium)
az nem tudom, hány MHz-es modulokat fogadhat max, mert lehet, a gyorsabb olcsóbb -
yorka
tag
válasz
Shadowfax #8428 üzenetére
Köszi, ez kimerítő válasz volt.
A CCFL képernyőnek milyen a fényereje? A tesztekben mindenhol LED-est látni. Érdemes-e spórolni a LED-esre?
500k-t semmiképp sem szánnék rá, szürkeimportosra pályázok.
Az is problémám, hogy akik árulják, azok sincsenek tisztában vele. Rámondják, hogy LED-es, aztán nem is az. -
marcitp
őstag
válasz
Shadowfax #8107 üzenetére
Igen, láttam utána már, és köszönöm a konkrét linket!!
Egyelőremég csak csodálom...
A fedél kopottságára a szervízes srác lakkbenzint használt törlőkendővel, elég erőteljesen, majd Clean-nel törölte át, tényleg újszerű lett.
Inkább az általatok is írt teljesen fényes billentyűk, a nyilak szinte teljesen lekopvaegy helyen törött burkolat... Ezt tényleg használták. Nem kell vele "megjelenni".
De kárpótol a teljesítmény, wifi is próbálva, "mekis" sorbanállás alatt boot, és csatlakozás a saját hálózatukra, 2 autó volt előttem. Lehet, már unalmas vagyok, bocs mindenkitől, de tényleg örülök ennek a masinának. -
marcitp
őstag
válasz
Shadowfax #8084 üzenetére
Sziasztok!!
Megvan a gép, köszönöm a segítségeteket.
T42, 80GB HDD, 1,5GB RAM, CD-RW/DVD, 1,7 DOTHAN 2MB cache wifi stb.
Köszönöm a kollégénak, aki belinkelte!!
A gép maga eléggé használt állapotban van, nem túl szép, de eddíg úgy tűnik, teljesen tökéletesen üzemel.
A sebessége meg egyszerűen nem semmi, nagyon gyors. Majdnem azt mondom, veri az asztalimat, pedíg az sem gyenge konfig. Mégegyszer köszönöm a sok segítséget, egyelőre nagyon örülök a masinának. Most kezdem tanulgatni az IBM-es finomságokat... -
Otisz
őstag
válasz
Shadowfax #8049 üzenetére
2db T43-nál fordult elő.
IBM firmwares cuccok voltak. Piszkosul meg is lepődtemViszont fordítva ment a dolog.
Egyébként én pl. 1 szóval nem állítom, hogy a T40-41-42 széria hibamentes, mert sajnos nem az. Ugyanúgy, ahogy az előtte lévő, illetve az utána lévő, de már Lenovo szériák sem azok. De ez igaz a többi márkára is -
Otisz
őstag
válasz
Shadowfax #8045 üzenetére
Jó hogy említed a melegedést. Ugye ok-okozatként én a melegedést is a hátrányának hozom fel, plusz a bajos HDD, ill. MiniPCI bővítést. Azt a wlan kártyát, ami a T42-ben jó volt, a T43 nem fogadta el.
Természetesen nem eltántorítani akarok, csupán a saját tapasztalataim osztottam meg
ráadásul ezek a 'gondok' másoknál is előjöttek, ha visszanézzük a fórumot.macikos: kb. A 14,1" gépek masszívabbak.
-
-
CB
senior tag
válasz
Shadowfax #7688 üzenetére
Köszönöm.
Tök jó, hogy ebben a listában (15" XGA 1024*768) a T60 benne sincs.
Egyébként meg 8 világító pixel az elég soknak tűnik, mikor a munkahelyi LCD-men egy világító pixel is hasogassa a szememet, igaz, éppen a kijelző közepén van.
Azt hiszem nem fogok továbblépni az ügyben, nem éri meg azt a sok kocsikázást( Paks-BP.) Veszek majd inkább egy másik gépet, ezt meg úgyis nemsokára megpróbálom eladni. Vagy odaadom a lányomnak. Nagyon strapabíró gép ez a T60. -
Scalpel
senior tag
válasz
Shadowfax #7492 üzenetére
Jó, én is úgy gondoltam, de én nem informatikában utazom, az csak hobbi. Meg nem voltam még kapcsolatban az IBM magyarországi képviseletével soha, így nem is ismerem rendesen a felépítését. Memóriát is a gépbe kedvenc kiskeremből vettem, és csókolom. Beletettem, megy, ennyi.
A gépet meg ugyebár általad ajánlott laptoninfotól vetttem. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #7190 üzenetére
Nekem nem nagyon hiányzik a dokkoló, főleg hogy pótaksit is akarok hozzá, az meg a helyére megy. DVD írót már vagy 1 éve nem használtam, mert kicsi a kapacitása és lassan ír. Floppy célokra pendrive (16GB), archiválni, tárolni meg külső vinyót használok. A T61-es íróját kb 2x használtam, azt is inkább csak próbaképp. Külső monitorra se nagyon van szükségem, ahhoz van asztali gép is.
Mást nagyon nem tud egy dokkóló. Ja de, serial meg lpt portok - nem használom; az usb meg épp elég a 3, gyakorlatilag csak egeret meg külső vinyót kötök a gépre. Nem mondom hogy nincs akinek jól jöhet, de az nem én vagyok.
Na akkor ha tuti a 3 év a bolt bohóckodástól függetlenül is, akkor megnyugodtam. Kell a 3 év, de pont ott írtak 1 évet ahol a legolcsóbb a cucc, ilyen 30-60k-s árkülönbségek mellett azért nem mindegy.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #7186 üzenetére
htx!
És ahol 1 év garit írnak az mit akarna jelenteni? Ha 3-at ír be, az se kerül a boltnak pénzbe (IBM szervíz javít, nem a bolt), miért jó ha csak 1-et tűntet fel? Tudatlanság? Parasztvakítás hogy hátha megveszi valaki hozzá a +2 év garikiterjesztést is, nem tudva hogy alapból 3 évet kap a masinához?
Tehát ha 1 év van feltűntetve akkor is garantáltan 3 év garit kapok? Gondolom igen, de hátha van vmi trükk benne, ezért megkérdezem.
-
Otisz
őstag
válasz
Shadowfax #7094 üzenetére
Én 2 hete zongoráztam ezt végig.
Az X41-em garija a honlap szerint már lejárt, ellenben papír szerint még lenne rá 1 év.
IBM szervíznek írtam e-mailt, bekérték e-mailben a garanciapapír fotóját (fax is jó), és átírták az adatbázisban az időt, ami mostmár tökéletesen a valóságot tükrözi.
Úgyhogy ez a való világ -
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #7072 üzenetére
Fura. Nem lehet, a háttérben valami kiskeres gond?
Mondjuk esetleg kibontitták/használták a gépet, és Vista helyett feltette valaki az XP -t meg eltökítették a Recovery CD-ket?
Az én T400 -omon Vista volt, és Vista és XP recovery CD-k is ott voltak a gép mellett a dobozban..
Aktív témák
Hirdetés
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest