- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ASUS notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
evone
őstag
fszom. lehetne akarmennyire szar ez a gép, akkoris thinkpadot vennék, zseniális ez a bilentyuzet.
-
aticom
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy R50p-t.
Német billentyűzettel és német win xp-vel.
Teljesen jól működött,de kissé zavart a német nyelv.
Telepítettem rá egy magyar nyelvű win xp-t.
Már minden működik,kivéve a trackpoint középső gombja,amivel ugye görgetni lehetne.
Ezt hogyan lehet aktiválni?
Probáltam vistával is a gépet.
Teljesen jól működött,csak a wifi adaptert nem tudtam beüzemelni (IntelPro/wirerless LAN 2100 3B).
Ez azért is érdekes,mert a vista frissítések közt is ott van a driver,de valahogy nem tudta telepíteni.Ötlet?
-
pink75
aktív tag
proci sl6wz (2,6GHz mobil p4) 20eFt
volna rá vevő? -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Néha hallok ilyen pittyegő, recsegő hangokat, (nem vagyok zizis, nem belülről jön), a hangszóró, vagy az optikai meghajtó felől, lemez nincs benne. Találkoztatok már ilyennel? Ne kíméljetek, tudjam meg, amit meg kell.... (T42)
-
Shadowfax
addikt
Tehát serial alapján gyanítani is lehet ,ha pl. nincs garancia egy új szériájú gépre hogy lopott?
Ha valakitől ellopták a gépét, még nem biztos, hogy a szerviznél bejelenti, így önmagában az IBM/Lenovo oldalán lecsekkolni a garanciát sem jelent teljes biztonságot. Kétes esetben érdemes olyan adásvételit kötni az eladóval, amiben származási garanciát vállal a gépre.
Gyanúra adhat okot, ha az eladó nem hajlandó elárulni a type és serial számot* illetve nem vehető személyesen át a gép.
*Ezzel az is ellenőrizhető, hogy tényleg az a konfig, ami a gyárból kikerült, vagy esetleg kicseréltek rajta olyan komponenseket, ami nem CRU, azaz vevő által is - garanciavesztés nélkül - cserélhető. -
Gergő_
őstag
Szerintetek ez kamu?mert eléggé olyan szaga van...
-
breed30
tag
válasz
Gondwana #8480 üzenetére
Telepitetem drivert a ibm.com-ról szedtem le tulajdonságoknál bent vannak a s3 vezérlök de nem rakja ki gyorsinditóra és csak supersavage ix-nek ismeri be xp sp3 van rajt.
A T22-ömnek blink off deatja van abban is S3 a kari de avalnem volt ilyen gondom.
Más drivert egyenlöre nem találtam még sehol. -
breed30
tag
válasz
breed30 #8440 üzenetére
Hello cseréltem az IBM T22-öt egy IMB T23-ra olyan gondom van hogy a neten a yutubot ha teljes kijelzöre teszem akad az egész mintha diavetités lenne ja és a filmnél is pl:power dvd.
1000 tulatin proc 768mb 133mhz ram 20 gb vinyo vidkari S3 super savage IXC SDR(86c583) 16 mb.
A t22-vel teljes kijelzön nem volt gondom ha valaki tudja miért csinálhatja?
A válaszokat elöre is köszönöm. -
Zooka
tag
Sikerült egész jó áron hozzájutnom egy T60-hoz: [link] Ugye ennek Mo.-n érvényesíthető a garija? Ha igen, magam kicserélhetem-e billentyűzetet (sajnos két bill. hiányzik)?
Mennyibe kerülhet egy T60 billentyűzet?Köszi: Zooka
-
evone
őstag
én ezt simán bevallalnam.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekem még sose volt Acerem. Semmi bajom velük személyesen, biztos vannak jó gépeik is. Nálunk MSI meg Fu-Si van a családban amiknek szintén nem túl jó a hírük de én például elégedett Amilo tulaj vagyok(fehér holló
). Viszont egy informatikus barátomnak van Acere és hát azzal volt sajnos probléma meg a szerviz is elég szemét volt vele így azért ódzkodom a márkától.
-
Tim82
félisten
válasz
Napfénysüti #8467 üzenetére
Divat az Acer-t szidni, és általában jogos is (gondolom, ezért nehéz elképzelni), de bevallom, én életemben egy Acer gépet fogtam a kezemben, az még máig remek műszaki és esztétikai állapotban van (3 éves noti, Acer Aspire 3010, azt hiszem).
Igaz, a gazdája nagyon vigyáz rá, kb. egy éve asztalon van csak használva. Nem tudom, némileg mobilabb használatot hogy bírt volna.
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #8464 üzenetére
egy acer travelmaterol tobbet kinezek mint a sajat t61mbol. ;)
-
Tim82
félisten
válasz
Napfénysüti #8464 üzenetére
Működnek. Több fórumtárs is használ pl. R31-et, R40-et, az utóbbiból már volt egyébként Centrino-s is.
Az Acer a kivitelezést biztosította, de a tervek az IBM-éi. Tehát úgy képzeld el, hogy mondhatni, bérbevette a gyártósort és a munkaerőt, kb. ennyi köze van az Acer-nek a dologhoz.
-
Napfénysüti
nagyúr
Barátnőmnek a gépén nincs is touchpad. Azért is idegesítő néha. Bár belegondolva én speciel sokkal jobban szeretem a trackpointot. Szerintem a jövőbeli gépemen nem is nagyon fogom használni a touchpadot.
Ja meg még egy indok a kis pöcök mellett: sokkal jobban hasonlít vallami kellemesre,lehet rajta gyakorolni -
_ak_
addikt
Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint nem kerülhető el, h mászkál.
Sajnos annyira zavar ez, h sokszor előbb nyúlok a touchpadhoz, mint a pöcökhöz. Esetleg még kipróbálom egy másik pöcökkel.
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #8461 üzenetére
Az IBM és Lenovo közti együttműködés - még mielőtt a Lenovo megvette volna a PC/notebook üzletágat az IBM-től - azt a formát öltötte, hogy az IBM megbízásából az IBM gépek (asszem, a T4x/R5x-sorozat mindenképpen) a Lenovo gyártósorain készült.
Korábban pl. az Acer
is gyártott így IBM-notikat (i-series, R3x, R40 biztosan).
-
marcitp
őstag
Halihó!
Én is megnéztem a kiadás dátumát, elméletileg 2005. nyarán adhatták el, 2008. 7. hónapig volt rá gari, az egyik mem. gyártási időpontja is 2005. gondolom a gyári 512-es, tehát lassan 4 éves, a másik az egy 1GB, az meg 2008-as Kingston. A gép még mindig nagyon tetszik, azóta is áldom Shadowfax fórumtársat a linkért. Remélem, még sokáig húzni fogja a kis masina. Sajnos, az állapota egy kicsit tényleg lelakott, de annyi baj legyen, annyira azért nem csúnya... Csak pozitív tapasztalat van. Köszönet!! Azóta is napi szinten böngészem a fórumotokat. Annyi, ami érdekes, hogy úgy tudtam, hogy a T43-ak közepétől lett Lenovo. Ennek az alján is ott van sajnos kicsit, (de egyébként meg talán tökmindegy) Lenovo, meg madeinchina. Ez van. -
KilgoreTrout
senior tag
Csomó ideig nem jöttem rá, hogy mitől vadul meg néha az autocad
Aztán egyszer megvilágosodtam, és azóta ha nem ölben használom a gépet letiltom a trackpointot. -
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #8457 üzenetére
Ja, nélam is, de érdekesmódon csak néha, de akkor szinte folymatosan 2-3 mm arrébb megy magától. tegnap csinálta, ma abszolút nem...
-
yorka
tag
Sziasztok!
Ennek a T400-nak hogyan lehet érvényesíteni itthon a garanciáját? Kicsit félek tőle. -
KilgoreTrout
senior tag
Esetleg kipróbálhatod a Windowblinds-t, tudsz vele aero-hoz hasonló kinézetet csinálni, és szerintem nem kell neki dx 9. (legalábbis a honlapon nem írják).
-
_ak_
addikt
Nektek nem szokott a pöcökegér néha a saját akarata szerint cselekedni? Sokszor ha elengedem megy még egy pár centit az ellenkező irányba, de ezt már a közbe érezni miközben nyomom előre, h lassabban "nehezebben" megy. Az enhance pointer precison-t már kikapcsoltam és így már ritkábban találkozok ezzel a jelenséggel, de még így is viszonylag gyakori.
Érdemes lenne megpróbálni egy driver reinstallt vagy segíthet egy clean vista install vagy netán van-e vmi egyéb tipp? Esetleg lehet, h pöcköt kéne cserélnem?
-
^Clown
addikt
Közben kaptam egy tippet, hogy a T40p-ben valószínűleg ATI Mobility FireGL 9000 van, és nem a sima 9000-es, de lényegtelen az aero szempontjából, mert ez sem tudja (legjobb tudomásom szerint).
Hogy mi a fontosabb? Tudja a noti mind a kettőt, ezért kénytelen leszek várni, amíg felbukkan egy jó példány sajnos... Ha már egy viszonylag komoly összeget elköltök egy használt notira, akkor legalább ezt a két dolgot tudja
A legjobb egy X300-al szerelt T43 lenne, SXGA kijelzővel. Vagy létezik a T4xp sorozatból olyan, ami tudja az aero-t?
-
-
Zooka
tag
Üdv!
A T4x thinkpad-ek közül csak T43-ba nem lehet tetszőleges hdd-t tenni?
A T\R 6x-ig az összes thinkpad pata hdd-s (a Z60 is)?Remélem hamarosan újra ThinkPad tulaj leszek
Köszi: Zooka
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Ugye jól tudom, hogy az Ati Radeon 9000 64 Mb vga nem tudja az Aero-t sem Vista, sem Win 7 alatt? Köszi!
-
breed30
tag
Hello cseréltem a t22-öt egy t23-ra olyan gondom van hogy a neten a yutubot ha teljes kijelzöre teszem akad az egész mintha diavetités lenne.
1000 tulatin proc 768mb 133mhz ram 20 gb vinyo vidkari S3 super savage 16 mb.
A t22-vel teljes kijelzön nem volt gondom ha valaki tudja miért csinálhatja.
A válaszokat elöre is köszönöm. -
KilgoreTrout
senior tag
Ezt csak megerősíteni tudom, én egy 7200-as 60 gigás hitachit cseréltem 5400-as 320 gigás WD-re (pont erre a típusra, mint te), és sebességben tényleg jobb. Mondjuk ebbe biztos belejátszik, hogy kevésbé töredeznek a fájlok, amíg van sok szabad hely.
Amit még észrevettem, hogy időnként lehet érezni egy enyhe rezonanciát a palmrest-en a vincseszter fölött, ha odarakom az ujjam. (Ez meg gondolom az alacsonyabb fordulatszám miatt van, de engem kicsit zavar.)
Készenléti időben én sem éreztem változást (noha két óránál ritkán használom tovább akkumulátorról). -
yorka
tag
válasz
macikos #8437 üzenetére
Akkor nem ratgaszkodom hozzá. Filmet úgyis a PVA panelesen monitoron nézek
Mondjuk a fogyasztás sem elhanyagolható szempont, de nálam másodlagos. Lényegesebb a zaj és a melegedés, ezekben meg ha jól tudom elég jól áll a TP. Az újabb generációs VGA-k 55nm-en készülnek (40nm-es még csak papíron van), és a procik is kisebb csíkszélességgel készülnek mint a mostani gépemben.
-
macikos
addikt
Nem is a fényerő a lényeges (bár az sokkal nagyobb, ennek ellenére a fogyasztás kisebb), hanem a színek. Mivel a LED sokkal fehérebb fényű, mint a fénycső, ezért a színek sokkal szebbek, élénkebbek, jobban életre kel a kijelző. Ha egy LED-es kijelzős gép mellé teszel egy hagyományos, CCFL-el szerelt gépet, azt fogod észrevenni, hogy a CCFL-el a fehér sárga árnyalatú (nem is kicsit).
Egyébként meg TN panel van a gépben, nem? Mert akkor hiába a LED-es világítás, a kijelző nem fogja megváltani a világot
Jobb, mint a CCFL, de nem ennyiért...
-
yorka
tag
válasz
Shadowfax #8428 üzenetére
Köszi, ez kimerítő válasz volt.
A CCFL képernyőnek milyen a fényereje? A tesztekben mindenhol LED-est látni. Érdemes-e spórolni a LED-esre?
500k-t semmiképp sem szánnék rá, szürkeimportosra pályázok.
Az is problémám, hogy akik árulják, azok sincsenek tisztában vele. Rámondják, hogy LED-es, aztán nem is az. -
Shadowfax
addikt
válasz
Sziszifeca #8433 üzenetére
-
Sziszifeca
őstag
Halihó.
Help ME!!
Sikerült valahogy felraknom azt a progit a T42-hez, amivel a hangerőt, fényerőt nyomogatva az OSD-n is megjelent. Most egyszercsak eltünt. Már mindent próbáltam letülteni, de nem sikerült.
Hiába olvasgattam vissza, nem megy.
-
Nand_i
tag
Hello,
A héten váltottam Hitachi 100Gb@7200 Rpm-ről WD 500Gb@5400-ra. Érzetre eddig az 500as simán veri sebességben a 100ast, hiába csak 5400Rpmes. Mindkettőben 8MB cache van. Seekelésnél egy icipicit mintha hangosabb lenne az 500as, de ez az összes hátránya. Akksiról még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy lesz különbség a készenléti időben.
Itt még van 1-2 érdekes táblázat.
-
Cs@besz
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hol találok olyan programot thinkpad 600X-hez amivel aksi állapotot tudok nézni és esetleg karbantartást is tudnék végezni?
Gondolom hogy van ilyen!
Nem igazán találtam sehol!
Segítsetek
-
Scalpel
senior tag
válasz
Sziszifeca #8418 üzenetére
Rántsd le az ultranav (szerintem t42 esetében is így kell, hogy hívják) cuccokat a honlapról. Akkor menni fog. Alapból a win nem igazán tud mitkezdeni a gördítősávval. Ez volt nálam eddig mindenhol. Utána megy minden, meg rengeteg plusz beállítási lehetőség.
-
Shadowfax
addikt
Meg tudnátok erősíteni, illetve cáfolni, hogy a T400-asba jó-e a t60,61 billentyűzet?
Igen, jó bele. A 60-as sorozattól a Lenovo -nagyon helyesen- úgy döntött, hogy egyforma billentyűzetet gyárt a T, Z, R sorozatra - már nem a képernyőmérettől függ, mint pl. a T4x esetén.
Ha rendelsz újat, akkor még arra figyelj, ha lehet NMB gyártású legyen, ne Alps vagy Chicony.Tesómnak egyébként T400-a van, s szerintem teljesen jó a billentyűzete.
A másik kérdésre válaszolva: nem a felbontástól függ, hogy LED-es a kijelző. A drágább (500k-s) modellek vannak csak azzal szerelve.
-
yorka
tag
Lenne még egy kérdésem a T400-zal kapcsolatban. A wxga+-os kijelző LED-es vagy nem? Erről is össze-vissza írnak.
-
yorka
tag
Heló,
Meg tudnátok erősíteni, illetve cáfolni, hogy a T400-asba jó-e a t60,61 billentyűzet?A leendő gépembe szeretnék majd magyarra váltani, és sokan panaszkodnak az új sorozat billentyűzetére. Ha illik bele a régi, akkor olyat vennék.
-
SNor
tag
A 160 Gb-os egy Momentus 7200.2-es, míg a 120Gb-os már a 7200.3-as száriába tartozik, azaz újabb.
Amúgy mintha valaki már linkelte volna:
Next-Gen 7,200 RPM Notebook Hard DrivesA teszt ha 2006-os, akkor a 7200.2-es széria elég idős lehet.
Személyes tapasztalatom egy 320Gb-os 7200.3-assal, és egy 80-as 5400.5-össel van. Lekopogom, de köszönik jól vannak, bár csak fél/másfél évesek.
-
SG3rg0
őstag
IBM Lenovo T61p notimba szeretnék venni egy 7200rpm-es HDD-t.
.bay-en találtam jó árba SEAGATE vinyókat, 160gb és egy 120gb.
Különbség a kettő között, hogy a 160-as 8mb caches a 120gb pedig 16mb caches!
Szerintetek melyik lenne jobb a 8mb vagy a 16mb, illetve maga a SEAGATE márka minőségbe mint teljesítménybe jó e?160gb/8mb
[link]120gb/16mb
[link] -
Sziszifeca
őstag
lenne még kérdésem:
Összekötöttem a T42-met a TV-vel S-video-rca kábellel, és szép a kép meg minden, de a tv-n nem full-ban teszi ki a képet, hanem olyan mintha el lenne csúszva. (bármilyen felbontásban)
Ebben tudna valaki segíteni?
-
Sziszifeca
őstag
sziasztok.
van olyan progi, ami T42-re való, és a thinkpadon használható a gördítősáv?
-
SNor
tag
válasz
Kobak77 #8414 üzenetére
Tipp: menj el ide:
Központi szerviz:
IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501Lehet hogy van akkujuk is, hogy kipróbáld. Ellenkező esetben. A) otthagyod, B) ha tudják milyen alkatrészt kell rendelni, megrendelik. Ha megjött szólnak, és csak akkor kell bevinned a gépet, addig a tied.
-
Kobak77
aktív tag
Ajaj! Garis még 2010 márciusig, de nem örülnék neki, ha ilyen gond lenne!
Nincs vki, aki budapesti, X60-asa van, és hajlandó lenne egy talira konnektor közelben a teszteléshez?
Előre is köszi!!!
-
Kobak77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy x60-asom, nagy akksival. Az akksi állapota kb 70%-os, és kb. 150 ciklus van benne. Tegnap azonban az egyik pillanatról a másikra meghalt az akksi, nem veszi fel a töltést. A kérdéseim a következők:
- mitől lehet ez, lehet-e vele vmit kezdeni és egyáltalán reális-e egy 150 ciklust futott akksinál, hogy tönkremenjen
- kit ajánlotok, honnan vennétek új akksit?Köszi: Kobak
-
Gondwana
addikt
válasz
KilgoreTrout #8403 üzenetére
T60 + IPS:
Arra figyelj oda, hogy csak 15.1" (4:3 oldalarányú) IPS paneles T60 létezik (FlexView), a 15.4 wide, az csak TN lehet.
Nekem 2008v91-em van, a CFRP tető merevségével semmi problémám nem volt. A kijelző kint, napfényben szinte olvashatatlan, ha BIOSban nem állítod HIGHra az akkuüzemes háttérvilágítást.. -
SNor
tag
válasz
Dottore #8332 üzenetére
Helló, megnéztem, ha a hangerő szabályozónál a hangszóró hangerejét húzogatom, akkor változik a hangerő is. Az ESC melletti gombok viszont csak az OSDn mutatják a hamis adatokat. Olyan mintha külön kezelné a notebook hangszóróit. Valahol nem lehet ezt beállítani, hogy a master volume-ot változtassa?
-
breed30
tag
Hello cseréltem a t22-öt egy t23-ra van egy ismeretlen eszközöm nem tudom mi az valaki nem tudja megmondani mi lehet ez ACPI vezérlö.
Elöre is kösz. -
macikos
addikt
válasz
KilgoreTrout #8403 üzenetére
Erről a szilárdság dologról volt szó nem olyan rég. Azt mondták a tapasztaltabbak, hogy gyengébb, bár szerintem csaknem annyival... szóval...
Az IPS panel meg jobb, sokkal jobbÉn annyiért azt a gépet azonnal megvenném!
-
KilgoreTrout
senior tag
Szasztok, ismerősöm venne laptopot, ki is néztem neki egy 15,4-es IPS-es t60-at innen az aprókból.
Nekem 14-es sima kijelzős t60 van, van esetleg különbség a szilárdságban? Nem érezhetően hajlékonyabb a nagyobb gép?
Illetve az IPS paneles tft az ugye jobb, mint a sima tn?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest