Aktív témák
-
SNor
tag
válasz
Dottore #8332 üzenetére
Helló, megnéztem, ha a hangerő szabályozónál a hangszóró hangerejét húzogatom, akkor változik a hangerő is. Az ESC melletti gombok viszont csak az OSDn mutatják a hamis adatokat. Olyan mintha külön kezelné a notebook hangszóróit. Valahol nem lehet ezt beállítani, hogy a master volume-ot változtassa?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dottore #8376 üzenetére
Ha meg nem akkor egy szem csavar kiteker, merevlemez kivesz és ennyi volt.
Ha Supervisor password-öt állítasz be, akkor automatikusan beállítódik a HDD password, azaz a merevlemezt se tudod használni mindaddig, míg a jelszót be nem írod. Sem abban a gépben, sem más gépben.
A Hiren's boot CD meg ilyen esetben szart sem ér. -
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #8234 üzenetére
Akkor nem kell semmit sem próbálgatnod, és ez jó!
Mindkét notimnak XGA a felbontása. A TP mellé van itthon egy 17"-os LCD, egyszer ezt lecserélem valami 24"-os szörnyre. Felbontást én is néha kicsinek érzem, de a kisgépen ez annyira nem számít, a TP-n meg van külső monitor. Ha nem cipelgeted a gépet, akkor nem lesz gond a nagyobbacska gépekkel. Mivel én tömegközlekedem és válltáskában cipelgetek, minden gramm számít.Nyitott ablak közelébe ne menj.
-
C@rbon
senior tag
válasz
Dottore #8237 üzenetére
Tudom.
Ki volt nézve egy T400-as 3470-el, ma mentem volna délután érte, de reggel szóltak, hogy gariba kell vinni.
És volt egy T500-as is, de arról nem tudtam semmit. Aztán kiderült, hogy ugyan az a felszereltség, csak integrált videokarival.
Nálam a méretbeli különbség nem számít, az X4500HD-t meg el tudom fogadni és használható lesz arra, amire én fogom használni.
6 cellással így is kibír a tesztek szerint több, mint 6 órát. Nekem teljesen megfelel.
Szóval ma belépek a Thinkpad klubba
Köszi a segítséget!
Üdv! -
C@rbon
senior tag
-
Scalpel
senior tag
-
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #8214 üzenetére
A Dokk jó is hozzá, egészen biztos, hiszen dokk csak egy méretben készült (most nem a gép mögötti bővítési lehetőségeket rejtő különböző méretű potrohra gondolok), így jó minden modellhez, aminek a dokkcsatlakozója megfelelő. Lásd az újabb dokkok jók T60-tól felfelé gyakorlatilag bármihez... talán csak a W sorozathoz nem. De ott mondjuk a W700-at megnézném egy ilyen dokkolón, szerintem fele lelógna...
-
evone
őstag
válasz
Dottore #8030 üzenetére
Szerintem teljesen a 12", nincs a dokkolón DVI, csak VGA és DisplayPort. Én még nem tapogattam, de hamarosan lesz rá lehetősegem, egy ismerősőm szeretne egyet venni, és akkor megmondom mi a véleményem így ezután a teljesen jól összerakott egyáltálán nem recsegős T61 után.
-
Nand_i
tag
válasz
Dottore #7934 üzenetére
Dokkoloval nem probaltam mivel nekem nincs, de sima analog kimeneten nalam eleg jo kepet produkal a t61 (x3100), 20"os LG monitor 1680x1050 @60Hz. Teny, hogy nem nagyon lattam mit tud egy rendes dedikalt kartya, de pl van itthon asztali gep amiben van egy 9600as radeon, es az sem ad szebb kepet.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dottore #7934 üzenetére
Az első Matrox G400max kipróbálásakor jöttem rá, mennyire fontos a jó RAMDAC. Eddigi olvasmányélményeim alapján az intel GMA-k analóg kimenete ...khmm... mondjuk úgy, hogy van nekik, SXGA felett meg még rosszabb a helyzet.
Vannak dokkolók, amibe rakhatsz Matrox G450 vagy Ati X300 szintű kártyákat.
Többiek majd mondanak konkrétabb dolgokat. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dottore #7912 üzenetére
Írtam neki, azt mondta, hogy Usa-ból hozzák be mint saját laptopot és aztán itthon vám nélkül megy el a dolog. Mármost elvileg a srácnak van egy boltja és a boltja vállal rá 1 év garit, ha jól vettem ki a szavaiból:
"1 Év garral adom, mert a világgarit nem lehet rá intézni mert soxor nem egyezik a gép konfigja a benne levő alkatrészekkel, és ez azonnali garvesztést von maga után mintha te cseréltél volna benne mondjuk HDD-t. Néha van olyan gép is ami teljesen egyezik a gyári leirással, arra 99% ra intázni a 3 év gart.".
Végülis az annyiban különbözik, hogy abban 3650-es vga van, nem tudom mundjuk ez mennyire szempont, x4500-al is elfut néha napján a cucc? -
ABE
őstag
válasz
Dottore #7643 üzenetére
Az az igazság, hogy még tegnap este sikerült valahogy megoldanom a problémát. Leszedtem az Intel honlapjáról a chipset drivert (bár Win7-ben elvileg benne van), újraraktam a flashplayert, letiltottam pár Windows szolgáltatást, és legyalultam egy-két felesleges IBM-es programot. Ezután egyszercsak helyrejött a gép, bár nem tudom, hogy mi volt igazából a gondja. A HDD egyébként 100%-os kondíciónak örvend szerencsére.
Más:
Valaki tud esetleg olcsón új magyar billentyűzetet T43-hoz?
-
-
evone
őstag
válasz
Dottore #7624 üzenetére
hat a "valsag" elott nem voltak ennyire durvan dragak.
egyebkent a lenyeg az lenne hogy csak trackpoint legyen es tacspad ne, meg hogy ledes kijelzo es lehetolseg 1440x900 meg 12"
(orulnek ha emelle lenne meg webcam is, de kibirnam ha ilyenem lenne, meg nekem ujlenyomatolvaso se lenne olyan fontos)
egyebkent itt talaltam rola jo kepeket
szoval perpill csak ezt talalom ami normalis.
-
tototos
addikt
válasz
Dottore #7591 üzenetére
Hát igen elég csekély az akkuidő, kellene hozzá venni akkut. A kijelzőt látni kellene élőben hogy milyen mert ha nem annyira vészes akkor még lehet érdemes lenne megvenni hisz 20 ezerrel olcsóbb mint egy x61. Még ezt találtam, bár itt ugye nincs konkrét adat az akkuról
-
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #7399 üzenetére
Úgyértettem, hogy ott is volt, hogy a FN alatt a fekete fólia szintén hangot adott a műanyaggal való súrlódásában. Meg ami kicsit elszomorító, hogy a bill feletti műanyagok benyomhatóak, mozognak eléggé könnyen. Ez már elvileg T61-ben ki lett javítva, vagy amit legalábbis megnyomkodtam, azon nem volt ilyen.
Tim82: Nekem mondod, hogy mennyire jó az R100?
-
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #7396 üzenetére
Azért T60-ban van még csavar. A palmrestet tartja vagy 6. Tudom, mert amikor memóriát cseréltem, bővítve a cuccot, akkor használtam a csavarhúzót rendesen... De az tény, hogy a bill körüli keretet sok helyütt karmok fogják. Az egyiket nem is sikerült a helyére illesztenem, azóta is eláll egy kicsit.
Egyébként én megértem evone aggódásait, én is csináltam ilyet. Főleg a telefonommal. Ott a billentyűzet alatti árnyékoló fólia beleakad a körülötte lévő műanyagba, és zörgő hangot ad. Megcsiszoltam a műanyagot, megnyirbáltam a fóliát... igaz a fény kiszökik, de kevésbé zörög...
A géppel is voltak ilyen érzéseim, de ott győzött a józan ész... csak kicsit sokáig tartottToshiba Portege és Tecra gépeket ne felejtsd el, inkább azok, mint az Apple... azt csak akkor vennék, ha csak az lenne...
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7259 üzenetére
Viszont a System Update csinál fura dolgokat.
Igen, a System Update tényleg hajlamos elfelejteni dolgokat. Pl. most (Vista-nál) nem akart új Intel display drivert felrakni, pedig volt fent újabb a Lenovo weboldalán. Ezért manuálisan raktam fel.
Ha jól emlékszem XP alatt magától feltelepítette a videokártya drivert. / Persze ott meg más illesztőprogramokat felejtett ki, pl. hangkártya./ Azután, mikor az Intel.com-ról szedtem le egy annál újabbat, akkor nem akarta visszarakni a régit.
Lényeg a lényeg: figyeltem rá, hogy mit akar felrakni az updater, mert nem nagyon bízok az ilyen automata megoldásokbanHát azért továbbra sem hinnék a gyárilag telepített rendszer mágikus képességeiben. Nem logikus.
Hát ez az. Szerintem nem én vagyok az egyetlen ember az országban / a bolygón aki saját XP-vel használja a T500-asát, ennek ellenére nem úgy tűnik, hogy tömegesen jelentkezne ez a hiba...bár most már ahogy látom megoldódott a gond.
Sajna egyelőre még nem oldódott meg semmi.Azzal nem megyek semmire, hogy Vistával rendesen működik, mert XP-vel használnám /néhány céges program, amit használok, nem szereti a Vistát/.
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7216 üzenetére
Jól érted, erre vonatkozott az állítása.
Kösz a tippet, jó ötlet.Egyébként a szerviz legutóbb visszaállította a gépen az eredeti állapotot (Vista Business), mondván, hogy így nem szabad előjönnie a hibának. Sikerült annyiban megállapodnunk, hogy mielőtt átveszem a gépet, leülünk együtt és megpróbálom én megmutatni /előidézni a hibás működést.
Ha sikerül, akkor onnantól kezdve nem tudnak mibe belekötni. Ha eseleg éppen akkor "nem akar előjönni" a hiba nekem sem (ennek nagyon kicsi a valószínűsége, mert eddig mindig előjött, akár akartam, akár nem..), akkor meg ott van az általad ajánlott videós megoldás.
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7213 üzenetére
Éltem vele. Már kb. két hete szervizben van, pénteken megyek érte.
A legnagyobb gond az, hogy a szervizes kollega azt állítja, hogy ő nem lát semmilyen hibát a kijelzőn :S
Mondja ezt annak ellenére, hogy részletesen leírtam + telefonon is elmondtam neki, a hiba leírását, és hogy hogyan tudja biztosan előhozni.
Szerinte egyébként ilyen hibát az is okozhat, hogy nem az eredeti XP downgrade DVD-ről telepítettem a rendszert, hanem saját hagyományos XP-CD-ről, méghozzá azért, mert a lenovo weboldalán nem hozzáférhető minden extra szoftver, ami a downgrade DVD-n eleve rajta van. (Ezért próbáltam kérni tőletek korábban a downgrade DVD-t) Szerintem ez már csak azért is baromság, mert az előző hsz-emben említett srácot megkérdeztem, és neki pl.: downgrade DVD-ről telepített xp-je van, mégis jelentkezik nála a hiba. De másik ellenpéldaként tudok olyan fórumtársunkról, aki szintén "homemade" XP-t használ a T500-asán, és neki tökéletesen működik.Ezért kértem a Ti segítségeteket, mert úgy látszik, a szerviz még segítséggel is képtelen ezt megoldani...
Egyébként mellékeltem nekik is a videót és a képet, hogy lássák, mit kell keresniük a képernyőn. Mikor kb. harmadjára szólt a szervizes srác, hogy nem találja a hibát, megkérdeztem tőle, h egyáltalán megnézte-e az illusztrációt, amit küldtem (mindezt persze normális hangnemben, segítő szándékkal). Erre a következő "választ" kaptam: azt bárhonnan le is tölthettem...
Ennyit a szervizről.
-
_ak_
addikt
válasz
Dottore #7198 üzenetére
Köszi, de semmi jelét nem találom a szolgáltatásnak ill driver és hw csere sem történt.
Gondwana: kicsit keszekusza a dolog, de h rövidre zárjam, böngésző nélkül is állandó az 50-60%os terhelés. Kipróbáltam net nélkül is, de a helyzet változatlan. Anno volt, h az ff evett ennyit, de most teljesen általános a "fogyasztása" 10% körüli, ami néha felugrik 20ra.
szerk.: mégis úgy tűnik, h vmi interrupt
-
Nand_i
tag
válasz
Dottore #7100 üzenetére
Köszi.
A következő volt a probléma:
indulás után kb 10 perccel elkezdett emelkedni a proci terhelése 20% fölé, függetlenül attól, hogy nem futott semmi a háttérben. Ha vmi terhelte a procit, akkor a hw interrupt is nőtt. Nod32 van csak, Zone Alarm nincs.Screenshot nincs, mivel felhúztam magam meg amúgy is kíváncsi voltam a lenovo-s recoveryre...
Most legalább van egy soványabb xp is, meg meggyőződtem arról is, hogy a lenovo-s recovery tool jobb mint a hp
HW interrupt probléma egyenlőre úgy tűnik eltűnt, de ha már megkerested nekem a témát, át fogom böngészni a héten. Okosodni sosem árt. -
gecsoz
aktív tag
válasz
Dottore #7059 üzenetére
ööö.
Nekem is T400 -am van.
1. külön lehet be és kikapcsolni a WLAN és a WWAN kártyát, nem egyszerre
2. kártya berak, driver frissít a lenovo update -el, és minden müxik.nem lehet, hogy nem rakál fel minden Lenovo drivert, vagy esetleg valamit letiltottál, amire szükség van a WWAN adapternek?
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Dottore #7043 üzenetére
és az mitől lehet, hogy az IBM -es külső HDD -m, amiben egy hitachi 80GB -os 2,5" -os ATA -s HDD van, a T41 -el meg a T400 -al megy egy kábellel, míg ugyanazokkal a gyári kábeleivel más asztali gépekkel és más laptoppal csak 2 kábellel megy?
IBM/Lenovo asztali géppel még nem teszteltem
-
gecsoz
aktív tag
-
_ak_
addikt
válasz
Dottore #6850 üzenetére
Igen így már majdnem 1 kilós többlettel lehet számolni.
Amúgy érdekes a táblázat, hisz elméleten könnyebb kéne, h legyen a t5 mint a t61, hisz elégé átszerkesztették a bill hátlapját, plusz ha jól láttam, akkor a rollcage is lukacsosabb lett. Mire fel a többlet súly?
Más. Párszor láttam olyasmit h win vista COA, az mit takar?
tegnap kiderült, h tudnék canadából behozatni notit, gyorsan át is futottam, h mit is tudok venni 260ért és beszarás, de még így is bőven versenyképes a laptopinfos ár
tényleg valahol jó lenne színt is kalibráltatni -
_ak_
addikt
válasz
Dottore #6820 üzenetére
Majdnem mindig mindenhova hátizsákkal megyek, szerencsére van egy elég jól párnázott dicota tatyóm is, tehát a cipeléshez viszonylag szokva vagyok, ami kellemetlenebb, h sokat netezgetek pl lefekvés előtt az ágyban. Az ilyen és ehhez hasonló helyzetekben nem tudom mennyire lesz kényelmetlen. Azért rákérdezek még egyszer, h 2-3 héten belül nem lesz-e t400, de ha nem, akkor lefoglalom az egyik t500ast.
Köszönöm, h próbáltok segíteni, de szvsz így is sokat variáltam már.
De még azért hagy kérdezzem meg, h pl ennek a t400asnak a model száma 2767 és az iws oldalon írják a hun availability-t, akkor ez nálunk is alapból garanciás vagy trükközni kell vele? Mert gyakorlatilag a 3év gari volt az ami végül is meggyőzött, h laptopinfonál kell venni, nekem elsőre macerásnak tűnt a us-ból behozott gépek szervizelése, és ahhoz képest nem jöttem volna ki annyival olcsóbban (legalábbis azok a modellek közül amiket néztem).
-
Gondwana
addikt
válasz
Dottore #6815 üzenetére
Itt ugyan OFF, de mivel mindig itt forgok, nem az R/SL topikban, ezért itt dicsexek: most érkezett egy 0km-es SL500. Nincs (ma) jobb érzés, mint Thinkpad-et kicsomagolni - csak az asszony meg ne tudja
Rengeteg a külömbség, így, első rálesésre már félút a többi consumer márka felé.
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- TV antenna és jelerősítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gitáros topic
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest