Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
A ThinkPad X200 és X200s közt csak az LV-s proci a különbség, vagy a chipset is alacsonyabb feszről megy? Kb. mennyiért lehet belerakni LV-s procit az x200-ba? 200k az árkülönbség a sima és az "s" közt, ennyinél már elgondolkodtató a (szakszervizes, mert ugye gari az kell) barkács.
-
sulep
senior tag
Megnéztem és ez van a hátuljára írva:
X200 7458 CTO
alatta pedig 7458W7L annak ellenére hogy rendelésnél M-et kértünk.
Sajnos a hotkey drivert hiába töltöm le mert kicsomagolásnál hibával áll le. Tehát utána már telepíteni se tudom. Erre esetleg van valami tipped?
-
Scalpel
senior tag
válasz
Shadowfax #7492 üzenetére
Jó, én is úgy gondoltam, de én nem informatikában utazom, az csak hobbi. Meg nem voltam még kapcsolatban az IBM magyarországi képviseletével soha, így nem is ismerem rendesen a felépítését. Memóriát is a gépbe kedvenc kiskeremből vettem, és csókolom. Beletettem, megy, ennyi.
A gépet meg ugyebár általad ajánlott laptoninfotól vetttem. -
Shadowfax
addikt
válasz
Scalpel #7491 üzenetére
Miért, a szervizben lehet alkatrészt venni?
Én azt tudom, hogy az IBM Raktárból lehet:
IBM Spare Stock Request Handler
1117. Budapest Budafoki út 60.
tel: (00-36-1) 481-0532
fax: (00-36-1) 382-0285Ehhez viszont tudni kell a WLAN kártya FRU számát. Itt megnézhető, pl. az Intel 5300 WLAN kártya FRU: 43Y6459
Ezt az FRU-t kell bediktálni a telefonba, mondanak egy árat usa dollárban... -
Scalpel
senior tag
Üdv a Klubban!
Igen, ez olyan szerelem lesz, ami megmutatja, hogy soha többet nem akarsz majd business classon kívüli gépet. Sőt ezen a kategórián belül is meg fog nőni az igényességed. És ezentúl mindenkinek azt fogod mondani, vegyen egy használt TP-t, vagy egyáltalán business class gépet, mint egy új acert, fusit, akármit azonos árban újként.
Használd egészséggel!
szerk: off
-
Shadowfax
addikt
A 7458-W7M típusúban valóban nincs WLAN kártya, csak wi-fi előkészítés (azaz a helye megvan antennástul). Itt a magyar nyelvű specifikáció: [link]
Ne külső kártyával old meg, hanem vegyél bele wlan kártyát, nem olyan vészes az ára. Supported WLAN cards:
Intel® WiMAX/WiFi Link 5350
Intel® Wirless WiFi Link 5100
Intel® Wirless WiFi Link 5300
Intel® WiMAX/WiFi Link 5300
ThinkPad 11b/g Wireless LAN Mini PCI Express Adapter IIIA lényeg, hogy eredeti IBM/Lenovo legyen a kártya, különben nem fog menni.
-
petij
tag
Ha még nem tetted meg, nézd meg, hogy a bios-ban nincs e kikapcsolva a wifi!
Esetleg, ha bátor vagy, szedd szét a gépet és nézd meg, van-e benne kártya vagy nincs!
Itt szép kis videókkal illusztrálva megnézheted, hogyan kell szétszedni a gépet. És mivel a wifi kártya a CRU csoportban van, ezért elvileg a garanciát sem bukod el. (Én azért megkérdezném a szervízt telefonon!)
Ha megpróbálod, akkor sok sikert kívánok a szereléshez! -
sulep
senior tag
Sajnos azóta se megy a Lenovo x200-ban a wifi. Lehet hogy akkor tényleg nincsen benne. Amőgy ha veszek bele valamilyent milyet ajénlanátok? Én a linksys PCMCIA-t nézegette. Lényeg hoigy erős jelfogó képessége legyen.
És még egy olyan kérdésem lenne milyen drivert kell ahhoz letölteni, hogy ha mondjuk a fényerőt a hangot változtatom akkor kijelezze a képernyőre-?
Köszönöm a segítséget.
-
mdk01
addikt
válasz
Napfénysüti #7471 üzenetére
Nem jönnek be az oldalak de átnéztem az oldalt ami linkeltél.
Crow:Sejtettem mert sehol nem találtam modemmel Mo.-n.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Csatlakozom a Thinkpad csapat soraiba. Jelentem egy T400 (6474-W4T) csatasorba áll!
Eddig is lenovo-s voltam N100->N200, de hát ez... FANTASZTIKUS!!!
Úgy érzem örök szerelem!
Bocs az OFF-ért!
-
tomargus
csendes tag
Sziasztok
2010-ig garis IBM ThinkPad X41 típusú subnotebook ot szeretnék vásárolni. Meg kérdeznélek bennetkeet hogy megéri e ez a konfig 100.000 ft ért kereken.A géphez jár még egy CD írós DVD olvasós dokkoló is.
Tipusa 2525-6EG, S/N: L3GM711
konfig:
P M 758(1.5GHz)LV,
2x512 MB RAM,
vadonat ÚJ!!! 60GB 4200rpm HDD,
12.1in 1024x768 LCD (pixelhiba és karcolásmentes),
Intel 900,
Intel 802.11abg wireless(MPCI),
Bluetooth/Modem(CDC),
1Gb Ethernet(LOM),
Secure Chip,
Ujjlenyomatolvasó,
X4 UltraBase + CD-RW/DVD,
4 cell Li-Ion batt,
Eredeti WinXP Pro HUN szervíz partícióval.Az akku 1 órát bír ki aktív használat mellett. Ez rövid idő nem?
Mit szóltok, ez reális vásár volna?
-
Scalpel
senior tag
válasz
Napfénysüti #7475 üzenetére
Jaja, az lehet megoldás. A klasszikus mechanikus kapcsoló. Biztos kell lennie az X200-on is.
-
Gondwana
addikt
Hátha valakinek hasznos lehet: Ghosttal nem lehet csak úgy recovery partíciót migrálni. (fel kellett telepíteni gyárira, a recovery lemezeket kiírni, majd újból feltolni az egészet a másik HDD-re, egyébként valamilyen signature checking failure volt a panasza)
-
mdk01
addikt
válasz
Napfénysüti #7466 üzenetére
Igen nézegetem, de nem nagyon találok a fogamra valót.
Hihető amit mondasz, bár nekem ez egyértelmű volt lehet ez zavart meg.Köszi
-
mdk01
addikt
Hali!
Megtudná vki mondani hogy ezen az odalon a 3G-s modemnél miért írják külön azt hogy,
Mobilt nettverk (WWAN/3G): és pipa van mellette
WWAN-střtte: ez mellett meg hogy HSDPAA lényeg hogy melyik mit jelenthet?
Köszi
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nagy segítséget kérnék tőletek. Lehetséges az, hogy a Lenovo X200 (7458-W7M) -ban nincsen Wlan??? Mert sehogy nem tudom vista alatt se linux alatt életrekelteni. Mert mindig a mobilos Ercsson HSDPA jön be. Ha nincsen benn wifi akkor milyent lehet venni hozzá hogy működjön? Akármilyen PCIMCIA verzió jó hozzá?
Légyszi segítsetek.
-
Gondwana
addikt
Nem reklám, csak ötvendeződés: Notebooksystem rulezik! Vettem ma tőlük egy szinte 0 km-t futott T61-et. Csak az ODD lehetne benne író (mindent csak olvas) - egyébként tökéletesnek ígérkezik.
-
SNor
tag
válasz
Scalpel #7452 üzenetére
Én is szoftverre gyanakodok. De ennyi fáradozást nem ér...
hetente 1-2szer kinyílik... becsukni 3mp. Gondoltam hátha valaki egyből azt mondja hogy azabaj! Még googlezni se volt kedvem. Új helyett inkább kiveszem, és berakom a fiókba. Nem is tudom mikor használtam utoljára... ja de novemberben biztosan
Shadowfax: ama CD-t én nem ismerem, ettől függetlenül a gép lehet
Jaja Neumann J.u.-ra gondoltam.
-
Shadowfax
addikt
Nem, hanem a Neumann János utcára gondol. Bár nem ő, hanem SNor, akinek ugyanaz az avatarja.
Központi szerviz:
IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501SNor: Nekem is néha magától kinyitja az optikai meghajtó ajtaját a T43-mam. Sipi kolléga erre azt mondta, hogy azért van, mert biztos kéri a Gentoo telepítő CD-t.
-
pBandi
tag
válasz
Gondwana #7449 üzenetére
XI. ker. Sorpon utcára gondolsz?
A tápcsatlakozó elkezdett lötyögni a gépben belül. Nem nagy kaland, mert egy 3 forintos alkatrészről van szó. Hardware Maintenance Manual 122. old. d jelü alkatrészt kell megpiszkálni cserélni. Végre egy gyártó aki gondolkodik és nem az alaplapra forrasztja...
És ha már ott vagyok megkérdezem, miért nem tudom a DL lemezeket olvasni, hotott a meghajtón rajta van a logo. -
Scalpel
senior tag
Vegyél újat...
Tudod valamihez kötni a megjelenését? Mondjuk driver vagy egyéb szoftver telepítése óta? Egy alapos vírusellenőrzést is küldj át rajta, először valami helyi cuccal, majd valami online vírusgyilkolóval. Aztán ha semmi, még egy win reinstallt megpróbálnék, először minden plusz cucc telepítése nélkül, majd szépen fokozatosan feltéve a többit, és közben árgus szemekkel lesni az eredményt... egyszer asztali gépen volt problémám a Samsung vinyó és a daemon-tools között. Cseréltettem vinyót, újra... aztán második szervízlátogatás után kiderült...
Persze ha közel vagy az inforparkhoz akkor nyugodtan fordulj hozzájuk, de először én telefonon kérnék tőlük tanácsot. -
SNor
tag
Úgy gondoltam megkérdezem, hátha másnak is van hasonló tapasztalata: A CD meghajtó néha random kinyitja magát. Általában pozitív gesztusként értékelem a gép részéről, de néha a frászt hozza rám. Diagnózis?
-
pBandi
tag
Sziasztok,
Garanciális problémákkal melyik szervízhez érdemes bekopogtatni egy T61-el, a garilevél hátulján lévő helyek közül?
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #7438 üzenetére
http://www.notebooksystem.hu/
-
Napfénysüti
nagyúr
Igazából jöhet T400 is. De a maximum keret rá 200k. Mondjuk lehet a cégnél ahova most vettek fel T61-est kapok munkára.
Most Fu-Si-m van és bár elégedett vagyok vele de már megérett egy cserére
Asszonynak meg Thinkpad van (R61e) és tényleg szuper kis gép. Jó ez a márka. -
Napfénysüti
nagyúr
-
Gergő_
őstag
válasz
itt a ph-n lehet kapni t400ast 200körül,vagy nagyon ragaszkodsz a t61-hez?
ki tudja lehet olcsóbb lesz 3 hónap múlva
én nagyon remélem hogy az árfolyamok gyengülnek itthon valamennyire -
rankesz
veterán
válasz
Haverom faterja szokott ThinkPad-eket árulni vaterán, utánakérdezhetek ha gondolod.
-
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok
Tudtok olyan megbízható boltot ahol lehet használt T61-et venni? Itt az aprón találtam 3-4 szimpatikus darabot de szeretnék alaposan tájékozódni. Igaz kb 3 hónap múlva lesz rá pénzem de az már biztos hogy T61-et akarok
Esetleg aki vett már használtan elmondhatná mire kell a vásárlásnál figyelni. -
rankesz
veterán
Sziasztok!
Egyik ismerősöm megkért, hogy mielőtt kiküldetésbe szolgálatra indul, tegyem neki újra a W500asára a vistát egy új nagyobb HDD-re.
Az lenne a kérdés hogy mennyire nehezen hozzáférhető ennél a modellnél a HDD, és melyik panel alatt lakik. Sürgös lenne, még ma éjjel meg kellene csinálni, holnap indul Afganisztánba...
-
Scalpel
senior tag
Ha az E51 az Nokia, akkor szerintem microSD. A HC pedig inkább csak azt jelenti, hogy High Capacity. Az olvasás/írás sebessége függ az olvasó hardvertől illetve magától a kártyától. A kártya sebességét a class X besorolás adja. A class 2-esek lassúak, a class 6-osak pedig már gyorsabbak. Természetesen az árak is általában magasabbak ez utóbbinál.
Itt olvashatod melyik class mit tud. -
Tim82
félisten
válasz
h0o2a7j6 #7429 üzenetére
60ért magyar 1,2GHz 512Mb 40GB X40 nem gyanúsan olcsó?
Időnként olcsóbban is (55k-ért) szoktam látni, egy általam megbízhatónak ítélt használt számtech-cuccos kereskedés kínálatában, kb. ugyanilyen paraméterekkel (1.2 vagy 1.4 GHz-es Pentium M, 512 MB RAM, 40 GB HDD, Ultrabase X4 dokkoló nélkül). Érdekes, hogy az elvileg korábbi modell X31-ek máig drágábban kelnek el, igaz, azok normál 2.5" HDD-t fogadnak.
X40/41-be elvileg lehet ZIF csatolós mini HDD-t tenni, az gyorsabb volna a 4200rpm-nél, de hát ez is valamelyest kétes kimenetelű buherálás. Érdemes itt utánaolvasni az X40 vinyó alternatíváinak. Bár az általad linkelt német oldalakon is hasonló infók vannak.
-
Otisz
őstag
válasz
h0o2a7j6 #7429 üzenetére
Én is tanulmányoztam az általad nézett linkeket.
Hát, hogy az X40 60e-ért sok-e?...többmindentől függ. Dokkoló van-e hozzá, milyen állapotú, stb...
Én a makulátlan, garis itthoni X41-em dokkolóval együtt adom 100ezerért.
Nem sok ilyen gép mozog már garival. Most cseréltettem benne vinyót is. -
h0o2a7j6
tag
válasz
h0o2a7j6 #7427 üzenetére
Ezért szeretem a németeket!
Otisz!
Találtam még ilyet is:
"The Microsoft hotfix 934428 is available here [1] it adds SDHC (SD High Capacity) support to Windows XP SP2 systems. "
ThikwikirólMobilitás mindenek felett, és ezt villámgyors háttértárral, ez vezérelv.
## Más: 60ért magyar 1,2GHz 512Mb 40GB X40 nem gyanúsan olcsó?
-
Otisz
őstag
válasz
h0o2a7j6 #7427 üzenetére
Anno keresgéltem, és ha jól rémlik, akkor azt hiszem Toshiba márkában találtam nagyobb RPM-eset a neten bogarászva.
A beépített kártyaolvasó sajnos nem kezeli az SDHC kártyákat.
Vinyót lehet CF kártyával, vagy akár SSD-vel is helyettesíteni, akinek esetleg erre van szüksége.
Vagy: a dokkolójába az optikai ODD helyére lehet szimpla 2.5"-os akár 7200RPM-es HDD-t tenni, és arra telepíteni az oprendszert.
Amennyiben arról tud bootolni, akkor frankó, ellenben mindig magaddal kell vinni a dokkolót... -
h0o2a7j6
tag
X40ben ugye a jól ismert 1,8as 4200 Hitachik vannak különböző méretben 20, 30, 40, 60GB.
Ezeket még be lehet szerezni Ebayről gond nélkül.
Korábban Otisz említette, hogy létezik ezekből gyorsabb verzió is. link
Milyen típusra gondolhatott vajon?A másik; ugye van beépített SD kártyaolvasó a gépben, ebbe lehet tenni SDHC kártyákat is?
Erre tudok telepíteni oprendszert (XP), vagy csak háttértárként lehet használni?
Ha lehet rá telepíteni, gyorsabb lehet-e, mint a gyári winchester? -
Tim82
félisten
Ebből az első jó mindössze. A Pentium M 740 és 750 talán menne, de nem a névleges órajelén (tehát nem az 1.7 és 1.86 GHz-es sebességen). Ez azért van, mert a T40 chipset-e 400 MHz-es FSB-s processzorokat kezel, az 533 MHz-es FSB-seknél visszaveszi 400-ra. Az utolsó processzor pedig el sem indul a T40-ben.
Amiket kellene keresned:
Pentium M 715, Pentium M 725, Pentium M 735, Pentium M 745, Pentium M 755 - tehát az olyan jelölésű Pentium M-ek, amelyek 400 MHz-es FSB-vel rendelkeznek.
-
Süni
tag
Sziasztok!
Van nekem egy T40-es notebookom és azt szeretném kérdezni, hogy minden "M" jelölésű processzor jó-e bele.
Konkrétan ezeket tudnám megszerezni:
Pentium M 1,5Ghz - Banias mag - SL6F9
Pentium M 740 -Dothan mag- SL7SA
Pentium M 750 -Dothan mag- SL7SR
Pentium M 1.7Ghz -S478 foglalat- SL6FG -478pin
Ezekből szerintetek melyik jó és melyik nem? / van valakinek ilyen tapasztalata?
A notebook pontos tipusa IBM T40 (2373)
Köszi előre is
-
SG3rg0
őstag
Megtaláltam a problémámra a megoldást amit a 7285hsz-ben vetettem fel!
Bios update történt, és most már nem csinálja azt amit csinált!
-
Dottore
addikt
Na ezért szeretem a számítástechnikát. Változatos.
Viszont nézegetem az RMClock progit. Jónak tűnik. Az NHC nekem valamiért nem működött jól. Nem reagált a CPU feszültségszabályozásra semmit. A videokártya opcióinál sem tette a dolgát. Érdekes anno a T42, T43 típusoknál simán jó volt minden.
-
-
Crow
tag
Hi!
A ciripelés a Core2 redszerek "betegsége", a proci generálja ezt a furcsa hangot, mikor teljesítmény-módot vált. Ez én gépem is ezt csinálja sajnos. Mikor szervizben volt (más probléma miatt) kértem őket, h próbáljanak a ciripeléssel vmit csinálni, ha tudnak. Ők is csak azt mondták, amit a google is: "A CPU vagy a chipset idézi elő a jelenséget. Ez egy általános probléma, minden C2D procis gépüknél jelentkezik, némelyiknél erősebben, némelyiknél enyhébben. Ebben ők nem tudnak segíteni, esetleg reménykedhetek abban, h a Lenovo mérnökei majd összedobnak egy olyan BIOS-frissítést, ami valamilen megoldást nyújt erre."
Lényeg a lényeg, 100%-os megoldás sajna nincs, inkább csak megkerülni lehet ezt a problémát, méghozzá úgy, hogy megtiltod a CPU-nak, hogy lemenjen C4-es power state-be. Ezt kétféleképpen teheted meg: vagy letiltod a BIOS-ban a CPU power management-et, vagy egy célszoftverrel (pl. RMCLOCK) állítod be az engedélyezett és tiltott üzemmódokat. Ezekek persze az a hátulütőjük, hogy mivel kilőttünk egy energiatakarékos üzemmódot, megnő a fogyasztás
A jelenségre külföldi fórumokon "CPU whine"-ként szoktak hivatkozni, így érdemes gúglival rákeresni, de nagyjából uezt fogod találni, amit én is itt leírtam. -
rage00
csendes tag
Hi,
Nem is olyan rég írta, és egy rövid kis videoval is dokumentálta valaki hogy a T61-esének a fedele ropog. Szóval az felől szeretnék érdeklődni - mivel az enyém is pont azon a részen(bal felén közép tájt) ugyan ilyen hangokat produkál amit én egyáltalán nem találok természetesnek - ,hogy elvitt-e szervizbe és ha igen akkor csinálnak-e vele valamit vagy felejtsem el és tanuljak meg vele együtt élni?
Másik meg mikor akksiról használom a gépet elég fura hangokat produkál(legjobban talán egy ciripeléshez tudnám hasonlítani).Nem tudom esetleg vki tud-e erről valamit mondani.
Előre is köszönöm.
-
hozeND
csendes tag
Köszi a segítséget. Megpróbálok egy zotac karit a jövő héten. Sajnos ezek a pci kártyák vagy gyengék, vagy fellelhetetlenek.
-
Tim82
félisten
Van Dock II-m, de nincs PCI-os VGA-m.
Ezt az oldalt és ezt a topikot érdemes megnézned, ha tudsz angolul.
Nem annyira tápellátási problémák, mint inkább baromira válogatós a Dock II.
-
hozeND
csendes tag
A biosban pci-re lett állítva a display kategória.
-
hozeND
csendes tag
Sima pci, a dokkoló saját táppal rendelkezik.
-
Scalpel
senior tag
Üdv!
Ez sima PCI, vagy már PCI express? Mert a T60hoz való adv dock-ba tettem annó ATi X600-at és ment.
Feltételezem, hogy tápellátási problémák vannak. Próbáld meg 7000-es ATi-val.Másik, hogy milyen oprendszert használsz hozzá?
Illetve, ami még fontosabb, a biosban engedélyezted-e, hogy elindíthassa a kártyát? -
hozeND
csendes tag
Üdvözletem! t42 gép dock II-vel pci vga-t lát-e? Egy ati 9250-es karit sajnos nem. Geforce-al érdemes-e próbálkozni? S.O.S - akinek van tapasztalata dock II - pci vga ügyben írjon. Ócseny mulcumeszk!!
-
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #7399 üzenetére
Úgyértettem, hogy ott is volt, hogy a FN alatt a fekete fólia szintén hangot adott a műanyaggal való súrlódásában. Meg ami kicsit elszomorító, hogy a bill feletti műanyagok benyomhatóak, mozognak eléggé könnyen. Ez már elvileg T61-ben ki lett javítva, vagy amit legalábbis megnyomkodtam, azon nem volt ilyen.
Tim82: Nekem mondod, hogy mennyire jó az R100?
-
_ak_
addikt
válasz
Napfénysüti #7388 üzenetére
Szerintem csak egyszerűen kapcsold ki, h bill kombinációval is meg lehessen változtatni. Azt is valahol ott találod meg.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest