- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz
Mészike #9086 üzenetére
Azert a liszensz dolog igy tul altalanos. A T61emen meg sosem telepult a recoveryrol a Vista. A napokban gondolkodtam el azon, hogy a masod HDD esetleg ki lehetne probalni, hogy milyen (meg sosem hasznaltam Vistat, munkahelyi desktopon XP-t hasznalunk, a notebookon linux van). A vege meg lehet, hogy 7 lesz inkabb, ha mar annyian dicserik.
-
Otisz
őstag
Az első 1-2 évtizedben szorgosan folyik a memóriabővítés, míg egyszer csak már nem lehet tovább fejleszteni, és akkor jön az ún. memória túlcsordulás.
Mindeközben nevelés hatására változik az alapszoftver.
De! Addig is sok víz elfolyik a Dunán, világot lát (HELLO WORLD), néha félrenyom 1-1 @-ot és ENTER-t is.
A kezelőfelület először csak egyszerű DOS (parancsokra válaszol, kezdetleges grafikai megoldásokra is képes, és tudja a 4 alapműveletet, ami igazából nem is négy, de ez lényegtelen), majd felváltják egyéb rendszerek, belekóstol a szabadszoftverekbe, elszív néhány crack-et, beleszeret a gyümölcsökbe (az almát kiváltképp megkedveli - bár néha kukacos). Vírusokkal is találkozik, de nem rombolja le a rendszert.
Erotikus látomásainak hatására néha a CPU 100%-ra ugrik, a CD-ROM felpörög. Ez utóbbi hardverelem a kor előrehaladtával cserélődik. Először csak DVD-ROM-ra, majd a serdülőkor elérésekor DVD, esetleg BlueRay íróra, így már képes pörkölni is ;-)
...
..... -
i400
senior tag
válasz
Napfénysüti #9093 üzenetére
javarészt utána is csak a gyerek mellé felkerülnek az egyéb plug & play hardverek a listára pl babakocsi pelenkázótáska komplett váltásruha 2 zsák krumpli tej kenyér 2 milliárd faktoros naptej a nyár közeledtével napernyő a fél játszószobával együtt
-
Sipi
addikt
válasz
Napfénysüti #9090 üzenetére
Háppersze, a dögnehezet cipelje a nő, a könnyűt te. Akkor inkább X200-as a hölgynek, nem?
Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #9090 üzenetére
Hú, de lovagiasak vagytok.
-
Magnat
veterán
Köszi a válaszokat, akkor az enyém valszeg nem gyári tőttős, de majd a jövő 7en kiderül, h ez-e az oka dolognak.
Mészike: és mi van, ha nekem angol Win kell, vagy Vista, vagy 64 bites Xp? Vagy csak egyszerűen van egy dobozos Xp-m és nem akarok kifizetni még egy licenszet feleslegesen? (1ébként speciel tényleg van egy dobozosom, a T42p-n azt használtam, mert német lokalizáció volt német licensszel)
-
Scalpel
senior tag
-
evone
őstag
Nalam 65W van, de megy rendesen 2.4GHzen.
-
Mészike
aktív tag
válasz
Scalpel #9084 üzenetére
Annyival én is kiegészítem, hogy asszony R61-eséhez, meg én T400-amhoz is 90W-os tápot adtak. Mindkettőben integrált a VGA.
Másik: én be is tiltanám a licensz nélküli gépek forgalmazását.
Mondhatja mindenki, aki ilyen gépet vesz, hogy neki ugyan nem is kell, mert majd a linux. Aztán 1 hét után kerül fel az illegális win. -
Magnat
veterán
Ahogy látom, nem egyedülálló a problémám a "cpu max performance akksi nélkül" témában,
itt vkinek az X61-ével jött elő ugyanez. Sajnos nem derült ki a végén, h nagyobb töltővel megoldódott-e neki.
T/Z/X/R 60/61 tulajok ATI vga-val, nektek mekkora töltő volt gyárilag a gíphez? -
Sipi
addikt
Ne röhögj, jópáran komolyan aggódtunk, hogy átmegy az egész valami Acer-topikba, hogyaszongya, xasztok XD mizujs, nem pereg a venti XD csámibaj, heló it vok.
De úgy látszik, a végén mindnek sikerült beállítania a security chipet HDD-jelszóval. (Ez volt az eredeti oprendszer-törlés és a WinXP SP4 HU PistaEdition v3.4 RuLeZ feltétele után a második kötelező Thinkpad-beállítás.) S mivel hirtelen mind eltűntek, valszeg elfeledték a jelszót.
Sipi
-
Sipi
addikt
Régebben, amikor a ThinkPadeket elkezdték mázsaszámra venni a 12 éves petikék, sűrűn jöttek ide panaszkodni, majd káromkodni, hogy megvette oprendszer nélkül a laptopot, és méé nem tölthetik le hozzá a pénzbe kerülő xy alkalmazást, mikor az jár hozzá? Vagy megvétel után azonnal gyalulta a teljes vinyót, és kereste, hol van a zy program. A "licensz", szó nem sokat jelentett nekik.
Emiatt elég erősen megmaradt bennem ez az infó.
Sipi
-
törölt tag
Meg tudná mondani valaki, hogy minden drivert és programot meg lehet-e találni a Lenovo honlapján, melyek fel vannak telepítve az előretelepített rendszerre?
-
xedos
addikt
Nem értem a meglepődést...
Az egyik egy intel alaplapi, a másikban egy dedikált VGA van. -
Mészike
aktív tag
Csak érdekességképpen:
T400 és R61 aksija ugyan az -
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #9066 üzenetére
Sejtettem, hogy lesz különbség, de ez elég látványos.
Gondoltam hátha érdekel mást is egy ilyen összehasonlítás. -
Otisz
őstag
T400 - ATI HD3470-el, P8600 CPU, 2GB DDR3 1066, 1280x900-as felbontásnál a Win7 saját driverével 3Dmark06-ban 2437 pont.
800x600-nál pedig 3592 pont.Ugyanez T61-nél (X3100, T7300, 2GB DDR2)
468 pont 1280x800, ill.
610 pont 800x600-nál. -
Scalpel
senior tag
Az X301-est azért ajánlottuk, mert ez már mindenképpen a sokat cipelhető kategória, és mellette minimális kompromisszummal használható játékon meg talán 3D CAD-en kívül bármire.
Nekem a 14" 2kg-os T60 nehéz volt már, amikor volt mellett még két könyv, némi elemózsia az egyetemre, mindezt válltáskában, mert utálom a hátizsákot zakóhoz..., stb...
Szóval arra senki nem számított, hogy Neked egy laptopban szükséged lehet ekkora teljesítményre. Ha nem számít a laptop mérete, akkor kedvedre válogathatsz, de ha jól emlékszem írtad, hogy számítana a súlya. X200-at én nem ajánlanám ilyen feladatokra, mert a 12" méret ilyen esetekben kevés lehet akkor is, ha felbontása ugyanakkora, mint a 13,3"-osé. Tudom, használtam az R100-at cikk fordításra, és vért izzadtam, mert nem fér egymás mellett két ablak, csak nagyon nyomi módon. Hobbi szinten én is programozgattam, és szerintem ott se árt, ha van asztalterület ahova szét tudsz mindent pakolni.
Igazából ki kéne próbálnod, amire így kevés esélyt látok, mert nem hiszem, hogy bárhol van 8GB RAM-os X301.Mondjuk SSD-vel a swap sebességére se lehetne panasz, talán 4GB RAM is elég lenne így. Procira továbbra is azt mondom, hogy azért nem olyan rosszak a Core 2 Duok teljesítménye alacsonyabb órajelen sem. A többi alrendszer legalább annyira számít, főleg ilyen sok virtuál gépes megoldásban, ahol memória + háttértár tempó talán még inkább számít, mivel azt kétlem, hogy valami nagyon számításigényes dolgot fejlesztenél, és azt egyszerre futtatnád az összes virtuális gépen, ha igen, akkor bocs.
De ebben az esetben felejtsd el a laptopokat.
Otisz: Örömmel hallom, hogy T400 masszív gép, így legalább a TP széria csúcsát egyelőre nem rontották el...
szerk.:: WIN 7 RC 2010 március 1-ig használható minden korlátozás nélkül, és 2010. július 1-ig úgy, hogy közben 2 óránként lelövi a gépet. Béta esetén 2009. július 1. illetve 2009. augusztus 1. rendre a megfelelő dátum. Ezt hivatalos MS levélből tudom, akinek kell átküldöm.
-
pink75
aktív tag
hm...ma elkezdett szarakodni az A31p.
15-ből, ha elindul egyszer (vinyó kerreg egy picit, de kép nuku), ha feláll a win, akkor is lefagy 3 perc múlva. -
evone
őstag
Mar nem merem frissiteni a lapot, szegény T61em rosszul érzi magát a ti gepeitek mellet.
-
rankesz
veterán
válasz
Napfénysüti #9044 üzenetére
Mér, a winyóm kisebb...
-
rankesz
veterán
válasz
fordfairlane #9033 üzenetére
Ilyen van nekem, csak t9600-as procival, 250es HDD-vel.
-
evone
őstag
A sima x200 annyi es normalis core2duo van benne, de tovabbra se ertem hogy miert zavar az hogyha kevesbbet eszik a procid, attol a teljesitmeny nem kisseb.
"Low voltage doesn't mean lower performance. Just means less voltage, as the name implies.
So a ULV 2.0GHz cpu will perform EXACTLY as a normal 2.0GHz cpu.
So if you want to compare your ULV to a normal 2.0GHz cpu, tell us the speed, bus and cache of ur ULV cpu." -
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #9038 üzenetére
Az még nem, mert drivert keresek hozzá.
Az előbb felismerte, automatice telepített hozzá a netről valamit, majd eltűnt az asztal, egér, stb, és csak a háttér maradt. Vissza sem tudtam lépni, csak az újraindítás segített. -
Otisz
őstag
Feltettem a Win7-et.
Gyönyörű színeket hoz ki a kis T400-ból -
Napfénysüti
nagyúr
Elnéztem sorry.
-
evone
őstag
válasz
fordfairlane #9033 üzenetére
Hat igen, ez elég durva konfiguracio igy.
-
evone
őstag
válasz
fordfairlane #9030 üzenetére
akkor ilyen kene, ledesben.
-
Otisz
őstag
válasz
fordfairlane #9030 üzenetére
Ilyen van nekem, csak a proci más.
-
Otisz
őstag
válasz
fordfairlane #9026 üzenetére
Szerintem is felesleges (soha nem hiányzott, és amikor volt sem használtam), de jó ha van
-
fordfairlane
veterán
válasz
BobChemistry #9024 üzenetére
A kamera akkor érdekes, ha rendszeresen Skype-ozol vagy MSN-ezel, akkor viszont jó, hogy beépítve van, nem kell külön foglalkozni vele. Egyébként szvsz teljesen felesleges.
-
Otisz
őstag
Pár napja van egy T400-am, de azt el kell hogy mondjam: nagyon jó kis gép!
Halk, nem melegszik, masszív, kijelzője gyönyörű (1440x900), WWAN előkészítés, ujjlenyomat olvasó, kamera, 256-os ATI kártya, stb...
Én bátran ajánlom annak, aki ilyennek a vételén gondolkodik -
BobChemistry
őstag
válasz
fordfairlane #9022 üzenetére
igen, a kamera tényleg nincs benne, de nem is annyira fontos, valamint egy külső kamerának sztem jobb a képe
a súlyt azt nem is néztem, de ha könnyebb az csak jó nekem, mivel naponta kell majd cipelnem -
fordfairlane
veterán
válasz
BobChemistry #9021 üzenetére
Ebben ha jól látom, nincs kamera, ennyi hátránya van. Egyébként most nézem az usanotebookos adatlapokat, a T400-hoz és az R400-hoz is 2,3-2,4 kg súly van írva, máshol viszont a T400-nál 2,13kg, az R400-nál 2,4kg szerepel. Ránézésre a T400 vékonyabbnak tűnik, de nem tudom, tényleg az-e, vagy csak optikai csalódás.
-
BobChemistry
őstag
válasz
fordfairlane #9020 üzenetére
hoppá...
ez annyiba kerül mint amit én kinéztem de abban csak int. VGA van, kisebb proci és HDD -
fordfairlane
veterán
válasz
BobChemistry #8962 üzenetére
Ez a T400 átkapcsolható grafikás, és a Vista mellé adnak XP downgrade kitet is:
-
BobChemistry
őstag
Szegeden lehet valahol T400-at kapni?
ahol meg is lehet nézni, mielőtt választ az ember
laptop.hu és notebookstore.hu kiesett -
Otisz
őstag
T400-hoz vagy T500-hoz van valakinek HUN recovery lemeze?
-
abcukistván
tag
válasz
Shadowfax #9015 üzenetére
Nekem sincs kivetnivalóm vele, csak akkora dícséretek voltak az NMB-re, meg szitkozódások Chicony-ra, és nem tudtam nekem melyik lehet, és érdekelt, hogy ez vajon a sáv melyik harmadában helyezkedik el. Mivel az összehasonlítási alapom, egy T20-ra(nem egy mai darab, de le a kalappal előtte, hihetetlen,hogy milyen állapotban van), plusz egy Pavilionra(valami elképesztően forró volt, pedig max 1-2 órát ment előtte) korlátozódik.
-
Shadowfax
addikt
válasz
abcukistván #9013 üzenetére
A FRU: 42T4013, billes táblázatokban az első oszlopban van.
Akkor az ALPS gyártmányú. Tesóm T400-án is az van, szerintem nagyon jó. -
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #9007 üzenetére
-
rankesz
veterán
válasz
BobChemistry #9009 üzenetére
Amikor az enyémet átvettem direkt megnéztem a youtube-on látottakat, és se a billentyűzet se a csuklótámasz meg se moccant. Szóval a legújabbakon már tuti javítva lett. Sőt, a billentyűzet is le lett cserélve a korábban sokat fikázottról, szerintem a T61-é lehet benne
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
abcukistván #8998 üzenetére
Everest nem írja ki?
Más: valaki tudná nekem linkelni azt az oldalt ahol Thinkpad szerelési videók vannak? Egyszer már megtaláltam de hülye voltam és nem mentettem el.
-
_ak_
addikt
válasz
Mészike #8888 üzenetére
Nálad a Power Managerben be van kapcsolva az akksi kímélő mód? Tegnap éjfélkor altatás után kihúztam a tápkábelt és most reggel nálam is 88%-ot mutatott, lehet, h a power managerben van vmi trükk (persze lehet a véletlen műve is csak kíváncsiskodom)
abcukistvan: szerintem neked is lyukacsos, én megnéztem és nálam legalábbis az van. gyárt. idő: 2008.11.26
-
Shadowfax
addikt
válasz
abcukistván #8998 üzenetére
Ha az van most is benne, ami gyárilag lett beletéve, akkor a Parts lookup oldal segít.
-
Otisz
őstag
válasz
BobChemistry #9001 üzenetére
Majdnem egyformák. Amiben viszont különböznek (ha jól tudom):
R-ben integrált a grafikai hardver, míg a T-ben lehet switchable, plusz ugye LED-es, és WXGA+ felbontást is ki lehet fogni. T-ben alap a WWAN előkészítés, anyaghasználatban is kicsit feljebb van.
T400-at jobban az igényekhez lehet szabni, kevesebb a kompromisszum.abcukistván: nem nagy dolog! 4 csavar ki, aztán bill-t kiemelni lassan. Ennyi.
Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Google Pixel topik
- Nintendo Switch 2
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest