Aktív témák

• Crow

tag

Hali!

A gépemnek (T500 2082-52G) van egy olyan hibája, hogy ha a gép akksiról megy, az integrált (intel) VGA vezérlő van kiválasztva, és a VGA driverben a "Smart2D" opció be van kapcsolva (ez az alapbeállítás), akkor megbolondul a megjelenítés: a képernyő alsó részén (kb a tálca területén) színes csíkok villannak fel időnként.

Így néz ki a hibás terület: [link], video: [link], és egy srác, akinek uez a problémája az x301-esével, ő is rakott fel képeket meg videót róla: [link]

3 különböző verziójú driverrel próbáltam, az új telepítése előtt az előzőt mindig alaposan eltávolítottam (uninstall+ DriverCleaner). Chipset driverből is kiptóbáltam kettőt ha jól emlékszem. Az egész rendszert 3X telepítettem újra, BIOS-t is frissítettem, a hiba minden esetben megmaradt.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek mitől lehet ez, és hogyan lehetne megszüntetni. A Smart2D kikapcsolása inkább csak megkerülése a hibának, nem megoldása, az Intel hivatalos álláspontja szerint annak bekapcsolva kéne lennie, és alapértelmezésként be is van.

Minden ötletet szívesen fogadok.

Üdv,

Aktív témák