- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #7398 üzenetére
Azért a G4-es PowerBook-ok nagyon jó kis minőségi gépek voltak (ill. máig azok). Nem véletlen, hogy sokkal több iBook-ot hirdetnek aprón, mint PowerBook-ot.
Toshiba Portege R100 és M100 viszont annyira jó, hogy hónapok óta figyelem, felbukkan-e akár csak egy is belőle. Eddig egy alaplaphibás M100-ra bukkantam csak...
-
Dottore
addikt
válasz
Scalpel #7398 üzenetére
A t60 sorozathoz nem volt szerencsém. Nem tudtam, hogy ott még több csavarral oldották meg. Az Apple csak vicc volt.
Írtad, hogy a géppel is voltak ilyen érzéseid, de ott győzött a józan ész. Ezt, hogy érted?
Mindamellett, hogy ez a mocorgás van a Thinkpadnél, engem nem nyomaszt, tudok kompromisszumot kötni. Amúgy bármit is vennél, meg kellene kötnöd. Semmi nem tökéletes.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Dottore #7396 üzenetére
Azért T60-ban van még csavar. A palmrestet tartja vagy 6. Tudom, mert amikor memóriát cseréltem, bővítve a cuccot, akkor használtam a csavarhúzót rendesen... De az tény, hogy a bill körüli keretet sok helyütt karmok fogják. Az egyiket nem is sikerült a helyére illesztenem, azóta is eláll egy kicsit.
Egyébként én megértem evone aggódásait, én is csináltam ilyet. Főleg a telefonommal. Ott a billentyűzet alatti árnyékoló fólia beleakad a körülötte lévő műanyagba, és zörgő hangot ad. Megcsiszoltam a műanyagot, megnyirbáltam a fóliát... igaz a fény kiszökik, de kevésbé zörög...
A géppel is voltak ilyen érzéseim, de ott győzött a józan ész... csak kicsit sokáig tartottToshiba Portege és Tecra gépeket ne felejtsd el, inkább azok, mint az Apple... azt csak akkor vennék, ha csak az lenne...
-
Scalpel
senior tag
válasz
tototos #7384 üzenetére
Igen, én stabilan azt használok, külső monitorral, egérrel, külsővinyóval. A gép egyébként az adatlapomnál látható T60.
Jól megy, jobban mit a vista, sokkal.
Driverekkel annyi baj van, hogy a touchpad drivere feltétlen kell, meg az alap Think vantage keretprogram, hogy menjenek a plusz bill funkciók, plsz kijelzések (zöld TP piktogrammok, amik felvillannak), amelyeket alapból nem támogat a win. Touchpad driver kötlező, mert nincs görgetés...Hangsúlyozom még egyszer.
-
Dottore
addikt
Itt a fórumon, nem kell messze menni. Viszont ajánlom minden T60 és feletti TP tulajdonosnak a belépést. A csavar az csavar, az AVCST pedig harcolni fog a jogaitokért.
Félretéve a poént, azért hülyeség volt azt gondolni, hogy a műanyag karmok lesznek annyira hatékonyak mint a csavarok. Hát kérem ez a tömeggyártás, nincs mit tenni, vagy ez vagy az Apple. Akkor meg inkább ez.
-
Dottore
addikt
Első körben driver (Power Management Driver) problémára gyanakodnék, vagy esetleg a Power Manager Utility. Azt lehetne tenni, hogy törlöd és újra felteszed őket. Igaz hasonló hibáknál én mindig újra telepítem a rendszert, és ha úgy is jelentkezik a probléma akkor kezdek csak aggódni. Szóval a lényeg a detektálást illetően, hogy el tudd különíteni, szoftveres vagy hardveres a jelenség forrása.
bimbiri kérdésére még csak tippem sincs sajnos. Soha életemben nem használtam a beépített mappaszinkronizálást.
-
szpeet
csendes tag
Hello!
Találkozott e már valaki a következő problémával?
Ha a tápegység bevan dugva, és úgy indítom el a gépet / T61 6 hónapos/ akkor winxp nem tölt be rendesen. Addig eljut hogy az asztalra feljönnek az ikonok, de a tálcára már nem.
Innen game ower.De olyan is előferdült már hogy akkuról indítva a betöltés közben bedugtam az egeret a folyamat ua mint fent.
Ilyenkor Ctrl Alt Delete újraindítás és megy minden. / Már kezd az agyamra menni/ -
bimbiri
tag
Szépjóestét mindenkinek!
Belefutottam egy Thinkpados problémába, de nekem idegen a terep így a szakértőkhöz fordulok, hátha tudtok megoldást és elkerülöm a hosszú szívást.
Adott egy Tp x301 Vista Business amin mappaszinkronizálást egy Win2003 szerver megosztott mappáira. Több különböző verziót próbáltam: user/local admin/domain admin felhasználóként több különböző mappát (végül már everyone full controll joggal rendelkezőt is). A szinkronizálás kezelő elvileg leszinkronizálta a mappát, offlineban meg tudtam nyitni a fileokat. De a következő szinkronizáláskor ASSERT-hiba üzenettel sikertelen szinkronizálást jelzett. És az áltlaam létrehozott fileokat nem is rakta fel a hálózati mappába.
Ugyanezen műveletett egy másik konkurens gyártó szintén Vista Business oprendszerrel telepített gépén minden gond nélkül meg tudtam csinálni. Csak jelentéktelenebb szoftverkörnyezetbeli eltérések vannak köztük.
Ebből gondoltam, h esetleg a Vantage beállításai között kellene keresgélnem a megoldást.
Kérdésem: találkozott valaki hasonló problémával? Esetleg tud megoldást rá?Előre is köszönöm!
-
Dottore
addikt
Evone.
A háttérben közben én megalapítottam az "adjátok vissza a csavarokat a thinkpadekbe" (továbbiakban AVCST) partizánmozgalmat.
Be kellene lépned.
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #7388 üzenetére
Bocs, igaz is, hiszen Win7. Ő még nem van felkészítve erre.
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #7386 üzenetére
Vezérlőpult/ Területi és nyelvi beállítások/ Nyelvek / Részletek fül. A Telepített szolgáltatások alatti mezőben az angolt kijelölni és törlés. Többet nem fog.
Legalább is XP alatt, hogy más rendszeren hol van azt nem tudom, de nyilván megtalálható.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
tototos #7384 üzenetére
Barátnőm gépén fent van (R61e). Kierőszakoltam
Jól megy rajta,és még drivereket se kellett telepíteni. XP-n megszenvedtünk azzal hogy a wifit összehozzuk. Kellett vagy 3 különböző driver a Lenovo oldaláról. Win 7 alatt meg semmi. Rögtön ment minden. Egyedül az zavar hogy a billentyűzet nyelve mindig átállítódik angolra. -
Tim82
félisten
Tuners fórumtárs jóvoltából most jutottam egy 9 cellás akkuhoz. Huh. Tényleg meggyőző ez az üzemidő.Most már csak egy ultrabay akku kell és meg van a thin, de már nem annyira light gép, amit sokáig nyúzhatok könyvtárban stb., anélkül, hogy félszemmel konnektort kéne keresgélnem.
-
tototos
addikt
Valaki használ már windows 7-t thinkpad-ján?
-
gecsoz
aktív tag
win server 2003 látja, és hazsnálja is a 3g fölötti részeket, mert van benne a virtuális címzés, de sima xp és vista nem tudja hazsnálni. csak a 64 bitesek.
egyébként én is azt mondtam, hogy csak az előkészítés van benne minden típusban a kártya nincs benne egyikben sem gyárilag.. legalábbis a magyarországiakban még egyben sem láttam, amik magyar lokalizációval vannak gyárilag.
-
evone
őstag
ma veletlenul leejtettem a gepet, es a sarkara ahol esett lett egy ici pici hajszalrepedes. viszont ennyivel megusztam, remelem nem fogg torni ott.
-
_ak_
addikt
Kicsit utánaolvasva kiderült, h a rendszer beépített író progija része, tehát ha letiltod más programmal még lehet írni, csak maga a win író szolgáltatása nem fog futni, szóval igazából, ha így megy, akkor nem is kell vele többet foglalkozni.
Más kérdés, h h tud összeakadni egy rendszerszolgáltatás a neroval egyik napról a másikra, de erre szerintem nagyon kevesen tudhatják a választ.
-
_ak_
addikt
EZ mi ez és hogy lehetne lekapcsolni? Azt hittem ez vmi modemhez tartozó fényforrás, de nem igazán találtam infót róla, viszont jó lenne, ha nem világítani folyton. Még sleep módban is aktív a cucc.
-
Nand_i
tag
Nem teljesen ez a problémakör, de nálam tegnap a Nero vmi power calibration error-t dobott, mikor probáltam cd-t irni. Először azt hittem, hogy elromlott a meghajtóm, de mikor egy másikkal is ugyan ezt csinálta kicsit gyanús lett. A megoldás ez lett, avval a különbséggel, hogy simán csak leállitottam a service-t es letiltottam, hogy ne is fusson. Ez megoldotta, sőt sokkal gyorsabban indult a nero is.
Más:
Biosban le van tiltva a wake-on lan, mégis ha hibernálni próbálom (Xp sp3) és be van dugva a hálókábel, miután leállt a gép azonnal újraindul.Kihúzott kábellel nincs probléma a hibernálással. Esetleg valakinek van ötlete?
-
Gondwana
addikt
Lustaság fél egészség, bocs hogy nem kerestem vissza, de régen 1x meséltem, hogy hasonló lemeznemlátást úgy gyógyítottam, hogy a drive mozgó lencséje alatti prizmáról ki kellett öblítenem egy szöszt a fény útjából. Azt el tudom képzelni, hogy nálad egy szösz mocorog ki-be rakásnál - ez csak egy tipp.
-
Tim82
félisten
Érdekes problémám van a T41p-m DVD írójával.
Nem olyan régóta azt kezdi el csinálni, hogy nem ismeri fel, hogy belerakok CD-t/DVD-t. Ekkor eltávolítom (hotswap), majd visszarakom a helyére és no problem, működik. Nagyjából azóta csinálja egyébként, hogy SP3 lett telepítve az XP-re, így felteszem, nem az író halódik, hanem valamilyen szoftveres gebasz lehet. (Az ODD-t minden körülmények között látja a rendszer, csak a belehelyezett lemezt nem.)
Tippek, ötletek? Mármint a firmware-frissítésen (mert a legfrissebb van fent) és az SP3-eltávolításon (ne adj'Isten oprendszercserén
) kívül...
-
Scalpel
senior tag
-
HXY
addikt
Eszméletlenül felment mindennek az ára.
Ami januárban még 15e volt, most már 25... -
Scalpel
senior tag
Szerintem azt válaszd, amelyik újabb. Az, hogy a vinyónak van saját giroszkója szerintem nem zavar be, mindegyik ugyanazt a parancsot fogja adni... fejet parkolópályára, motor stop. De tény, hogy Tp-knek van giroszkója, lehet is vele játszani
és egyáltalán nem probléma, hogy a vinyóban nincs. 65W-os táppal is mehet bele 7200-es, persze. Tized wattokban mérhető manapság a különbség fogyasztásban.
Árban mekkora a különség a 7200-es között? Mondjuk én az újabb gyártásút venném valszeg.
-
-
HXY
addikt
válasz
Scalpel #7346 üzenetére
Akkor a WD3200BEVT kilőve, mert az csak 5400-as.
A másik kettő 7200-as. A különbség az, hogy az egyikben van free-fall sensor, a másikban meg nincs.
Elvileg a TP-kben is van giroszkóp, tehát nem kell hogy a merevlemezben is külön legyen.
Nem? Lehet, hogy a két giroszkóp be is zavarna.Az akkuidő nem annyira fontos. Kb havonta 2x megy akkuról.
Ugye egy sima T61-be, amihez csak 65W-os táp van lehet tenni 7200-as HDD-t?
(gondolom a p-shez csak a videokártya miatt van 90W-os)
Jelenleg egy 100 GB-os SEAGATE ST9100821AS 7200RPM van benne.
Ha valakit érdekel, akkor megtalálhatja az apróban.Más:
Felraktam az XP-t, majd SP3, majd .net fw, majd System Update.
De egy pár eszközhöz nem talált drivert.
A BT-t, hangkártyát, satat kézzel felraktam.Mik lehetnek ezek?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Azt meg lehet valahogy oldani hogy ne csak a mikrofon csatornáját lehessen felvenni a hangkártyával? Kéne what u hear csatorna...
-
Scalpel
senior tag
Amelyik 7200-as fordulatszámon pörög. Bocs, így most nem keresek utána, de mind Western Digital, mind 320GB-os, megbízható cuccok.
Ezen a linken utána tudsz olvasni a notebookokba való merevlemezeknek. Mondjuk én talán keresnék egy Hitachit. Sajna ma magyahonban nem igazán lehet 7200-as 320Gigás Hitachit kapni...
Jó böngészést!mod:
Köszi zerge681! A 16MB cachet elfelejtettem, minél nagyobb legyen a cache, mert annál újabb vinyó, és annál gyorsabb, fogyaszt kevesebbet, stb...Ja igen! Mennyire lényeges az akkuidő? Mert a 7200-asok kicsit többet fogyasztanak. Nem sokkal, de többet.
-
HXY
addikt
Lenovo ThinkPad T61p-be melyiket a legjobb választás?
WD3200BEVT, WD3200BJKT vagy WD3200BEKT ?
-
Crow
tag
válasz
abcukistván #7341 üzenetére
Hi!
Nálam ott speciel nem, viszont jobb oldalt igen. Látszik is, hogy jobb oldalt a palmrest és az alsó burkolatelem között nagyobb a hézag azon az oldalon. Lehet, h csak a palmrest-et kéne leszedni, meg normálisan visszarakni.
-
Alg
veterán
válasz
abcukistván #7341 üzenetére
Nekem nem nyikorog... meg legalabbis
Tim82: Az utobbi 3 nap alatt kb 5-6-szor sikerult megfagyasztanom a Vistat mire mindent bekonfigoltam... bar lehet csak en nem szoktam meg meg
-
abcukistván
tag
Hali!
T500 tulajok! Nektek is nyikorog az illesztés baloldalt a jack dugók felett? Elég idegesítő ha megnyomódik és nyikkan. Meg a tudat, hogy nemjó, és még piszkálom is...
ááá, mit lehet ezzel csinálni ? összeragasztás azért durva lenne...
-
Alg
veterán
Hali!
Directx 9 telepites problemam van...
T500, Vista Business, DX9 telepitesnel mar a legelejen kiakad...
Initializing... es itt megall, nem megy tovabb
2008 novemberi Directx redist, kompatibilis modban sem muxik
Van valakinek valami otlete mit lehetne ezzel kezdeni??Szerk: Sztorno, kb 10 perc utan megindult a telepites...
-
Dottore
addikt
-
-
gecsoz
aktív tag
-
-
_ak_
addikt
Nem tudjátok a biztonsági funkciók között van vmi olyasmi, ami kitörli a cookiekat? Csak mert kb 3/4ed óránként újra be kel jelentkeznem a ph!-ra és minden más honlapra, mert egyszerűen kitesz. Ill nem mindegyikről, ehh akkor vmi mást kell keresnem.
Ami viszont számomra a nap vicce volt, h a mikrofon majdnem egyből ott van a hangfal fölött .
Füles nélkül igen sux kommunikálni, szvsz akárhol máshol jobb helyen lenne.
-
SNor
tag
Közérdekű információ, másnak is hasznos lehet. Az infó most igaz, lehet változik, tessék figyelembe venni.
Abban az esetben, ha valaki a 3év garanciáját kevesellné, vagy mielőtt lejár úgy gondolja, inkább még hosszabbítaná, az vehet maximum +1 év garikiterjesztést hozzá. (Értsd összesen 4 év garancia.)
Ár gépenként változó. Menete: Kell egy Lenovo disztribútort keresni, 1234-567 kódot megadni, rajta keresztül megrendelni... USD-ből számolják át aktuális árfolyamon.Üdv:S!
-
Crow
tag
Nincs benne minden típusban, viszont mindegyik elő van rá készítve, tehát utólag könnyen beszerelhető.
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7311 üzenetére
Úgy látszik, ezen azóta változtattak a fejlesztők. Nekem nem felejti el a gép (T500) kikapcsolt állapotban sem a beállított küszöböket. Most pl. az van neki beállítva, h 45% alatt kezdjen el tölteni /az akksi egyébként 50%-ra van most töltve/. Kikapcsolt állapotban rádugtam a tápot, otthagytam vagy 1,5 órára, és nem töltött rá semmit.
Akku cseréről nem tudok nyilatkozni, nekem csak 1 van.
-
Scalpel
senior tag
Vileda mikroszálas törlőkendővel. Ezzel a kijelzőt is lemerem törölni. A port most már nem kemény pénzért vett sűrített levegővel (egyszer vettem, ilyet, aztán jól kiröhögtem saját magamat), hanem egy kétirányú matracpumpával fújom le, amire rá van rakva a legkisebb szűkítő, van ereje rendesen.
-
gecsoz
aktív tag
Igen, kapható, de például a vga kártyák közötti átkapcsolás sem megy XP alatt..
Ezt legalább elárulták.. de ki tudja hány olyan apró dolog van a mélyben még, amit nem hoznak nyilvánosságra?Milyen céges szoftver nem megy Vista alatt?
Vírusirtók, meg ezer éves CD/DVD író szoftverek illetve fizikailag hardverkezelést hazsnáló progik kivételével minden megy Vista alatt, ha más nem úgy, hogy a "kompatibilitási" módot be kell állítani az adott programra.. -
evone
őstag
ti mivel szoktatok takaritani a tetejet?
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #7312 üzenetére
Optimize for battery lifespan Notify:
Automatikusan megpróbálja az akkumlátor élettartamát optimalizálni.Notify me when thresholds change:
értesít ha a változások elértek egy bizonyos küszöbértéket. -
Gondwana
addikt
válasz
---Lasali--- #7310 üzenetére
Nálam T60-on olyanra állítottam, hogy 70% felett tölt, de csak 95%-ig. A két fő észrevétel/bug, hogy ezek a beállítások csak bekapcsolt gépen működnek: 80%-on kikapcsolt gépnek adok tápot, elkezd tölteni, bootolás után csak 95%-nál áll meg, ha nem kapcsolom be, akkor 100%-ig tölt, ha 70% felett van, amikor bebootol és akkor kap tápot, akkor nem kezd el tölteni. A másik pedig, ha a két akkut megcserélem, ezeket a beállításokat mind jóóól elfelejti.
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #7306 üzenetére
Indítsd újra a gépet és jó lesz.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Próbáltam beállítani hogy ne töltse fel az aksit a gép ha még nem merült ki teljesen de rádugom a tápra.
Van ez a Battery maintenance a Power Manager be.
Alapból az Always full charge 96% start 100% stop. Ez azt jelenti gondolom hogy hogyha 96% alá van merülve akkor feltölti 100% ra.
Aztán beállítottam a Optimize for battery lifespan és itt be lehet még pipálni hogy Notify me when thresholds change, ez az akar lenni hogy megkérdezi hogy rátölthet-e? Ezt állítottam be de 77% nál rádugtam a tápot és egyből elkezdte tölteni.
Meg van Custom, ott meg be lehet állítani mennyitől töltse mennyi % ig. Próbálkoztam ezzel is, beírtam 2% ot ez a legkisebb és 100% ot maxnak, nah ha ezt leokézom akkor egy pillanatig nem tölti majd elkezdi tele tölteni...
Most akkor mivan?
thx -
Crow
tag
Na legyalultam a Vistát, aztán újból felraktam a jó öreg XP-t, de most egy másik telepitő CD-ről. A drivereket most a SP3 meg a hotfixek után raktam fel. A Lenovo-féle .5002-es intel display driver helyett meg intel oldaláról a legújabb (ezt még nem próbáltam, a napokban jöhetett ki vmikor) .5029-est. És láss csodát, most működik csikozás nélkül. Érdekes. Nem tudom, hogy a változtatások közül ez melyiknek köszönhető (persze a legvalószinűbb h. az új driver érdeme), de egy biztos: most nagyon gyorsan rászabaditom a Ghostot, amig műxik.
Tegnap egyébként megrendeltem hozzá a gyári XP downgrade-t, nagyon kiváncsi leszek, h azt mennyire szereti majd...Jah egy kis közérdekű infó, hátha jól jön vkinek: XP downgrade-t ne a központi szerviztől rendeljetek, mert ők felszámolnak érte 60 eurót akkor is, ha van gari a gépen, mondván, h nekik csak azt kell ingyenesen biztositaniuk ami eredetileg a gépre volt installálva (nálam Vista Business). Szóval ha valakinek XP downgrade kell, akkor érdemesebb itt próbálkozni: Delta Services Kft., ők rendesek voltak, és megrendelték nekem teljesen ingyen, ráadásul még arra is hajlandóak votak, h a gépem eredeti lokalizációjának megfelelő (francia) nyelvű telepitő helyett magyart rendeljenek. Respect.
-
mdk01
addikt
Sziasztok!
Ha szakszervíz cserélné ki a notimba a vinyót egy ssd-re akkor is ugrik a gari?
Esetleg milyen más megoldást ajánlotok?
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Villanyszerelés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Linux Mint
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged