Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
csepike00 #6992 üzenetére
Az asusról nem hallottam semmit, de nagyon erősen kétlem, h alternatíva lenne egy t500-hoz képest, de ha még jó építésű is, a szervizelésük nagy nulla. azt pedig a notebookreview-on is írják, h bár gyengébb mint az elődé, még mindig sokkal jobb a többi átlagnál noti billnél.
Mellesleg valahol máshol azt olvastam, h már a rendes erős lemezzel adják ki az újakat, de ha nem így lenne, akkor is cserélhető. De erről mindenképp is érdeklődj máshol is.
Esetemben ha erősen nyomkodom, akkor hajlik egy kicsit, de rendes írás közben nem tapasztaltam ilyesmit, nem úgy mint más márkáknál. Viszont sajnos nincs tapasztalatom az előző szériákkal kapcsolatban, így nem tudom meg mondani, h mennyiben "gyengébb" azokhoz képest a t500.
-
csepike00
csendes tag
SZiasztok!
Olvastam a notebookreview-n, hogy a t500 egyetlen gyengesége a klaviatúra. VIdeót is néztem róla és tényleg elég gáz, hogy negyed milláért így hajlik a billentyűzet...
Elsősorban t500 tulajok véleménye érdekelne ezzel kapcsolatban, mivel tervezem egy ilyen notebook vásárlását, de nem tudom, hogy jól járnék-e vele. Nekem fontos a megbízhatóság, ami úgy hallottam, hogy Thinkpadeknél alap, viszont a gyenge klaviatúra nagy hibaforrás lehet. A másik alternatíva egy ASUS n80vn lenne...nem tudom arról hallottatok-e valamit? -
evone
őstag
vettem egy ilyet:
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4407
nagyon klassz.
-
piroskacsa
csendes tag
Hali!
Egy T500 Intel X4500 HD videókártyával alkamas CAD -ezésre?
köszi
-
Mészike
aktív tag
Memóriával hogy járok jobban?
Marad az 1db 2 gigás modul, vagy:
- beteszek mellé még egy 2 gigást (akkor duálba megy? ), és abból Vista 32 bit lát összesen 3 gigát,
- beteszek mellé még egy 1 gigást?Mégegy:
megvenném ezt: http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9087
akkor mennyire kell megbontani a gépet? -
tucsike86
tag
Én nekem MINDEN más billentyűn (asztalin is) nehezebben megy az írás. Egyszerűen annyira kényelmes, kézreálló, csodálatos ergonómiai tervezési munka állhat mögötte. Ezért nem volt kérdés, amikor notebookot váltottam a T22-esemről, hogy "most veszek egy HP-t vagy egy Toshibát, vagy spórolok még egy-két hónapot, és veszek egy IBM-et". Felülmúlhatatlan.
És igen, elpusztíthatatlan.. Van neki "csontváza"
.. ahogy az IBM kiadványaiban írják
-
Dottore
addikt
-
Mészike
aktív tag
evone: Neked volt gond a billentyűzettel ugye? Már komolyan én is kezdek megbolondulni, de a "p" betű puhábbnak tűnik, mint a többi.
Bááááá, elnézem mellettem az R61-es gépet és lassan bánom, hogy T400-at vettem (jó, azért nem)
Szóval összességében nem tükrözi ez a gép, hogy egy üzleti felső kategóriás gép... -
Mészike
aktív tag
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9087
Ez belemegy ebbe a gépbe?
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9443
Láttam egy sim foglalatot az aksi alatt? Akkor ezek szerint megvan az előkészítés hozzá?Ez hogy működik? Mint egy mezei külső modem? Úgyértem csak akkor csatlakozik mobil neten, hogyha én rákattintok? Tehát, ha van wifi, akkor alapértelmezetten azt használja?
-
riszter
senior tag
-
_ak_
addikt
Bár nem mérvadó a kettőt összehasonlítani, de az msimbe egy atheros 5007ag wifi volt a t500ba egy intel 5300as és reggelire megeszi az elődöt. Igaz, h ez is jelezhet pontatlanul, de eddig úgy tűnik, h ténylegesen jobban veszi a jelet. Amúgy meg én úgy tudtam, h alapjáraton jobbak az intel wifik.
-
Gondwana
addikt
Közben nálam is vannak új fejlemények: kiderült, hogy Ubuntuban a wifi jelerősség visszajelzése pontatlan i2100B-vel:
Olyan AP-re, amire az Atheros közepes jelszintet jelzett, az i2100B maximálisat. Ráadásként iwlist eth1 scan nem is írta ki a tényleges jelszintet (dB) csak valami signal quality paramétert (iwlist ath0 scan jelzett vissza -dB-t is).
Végül a két kártyát váltogatva az iwconfig megmondta a frankót: mindkét kártya ugyanolyan jelszinten volt (-55dB bejövő, -15dB kimenő)
Most az Atheros Fn+F5 kapcsolgathatóságán dolgozok.Ja, és ezexerint hugom T42-jében a Cisco Aironet Windows alatt sem jól jelzi vissza amit lát, AC-ben sem.
-
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #6966 üzenetére
A T41p-mben cseréltem nem olyan régen az Intel 2100B-t Atheros a/b/g-re. XP alatt használom, az Atheros egyértelműen erősebb. Panellakásban lakom, a router (Linksys WRT54G3G) a hálóban van, a lakás másik felében (nagyszoba) az Intel szerint "gyenge" a jelerősség, az Atheros kártyával viszont "nagyon jó". Nekem megérte (noha csak azért váltottam, mert az Intel kártya nem támogatott WPA-t).
-
Dottore
addikt
válasz
sweetsound #6967 üzenetére
A legokosabb ha elviszed egy szervizbe. Mondjuk ide: Laptopinfo.
-
sweetsound
csendes tag
Sziasztok!
Van egy t40 es gépem!Olyan hibajelensége van hogy mozgatásra kifagy,néha nem indul stb..
Az okosok azt mondták h újra kell forrasztani a vga és a via chipet!Ha vki ért ehhez vagy találkozott már ezzel a hibával kérlek segítsen!
Előre is köszi!János -
Gondwana
addikt
Tapasztalatotok szerint melyik kártyához tartozik erősebb WiFi jel? (na, ezt most jól megaszondtam)
Intel 2100B vagy atheros a/b/g
A szempont egyértelműen a nagyobb hatótávolság. (x31, amibe tenném)Más megfogalmazásban: Ubuntu alatt az intel magasabb jelszinteket jelzett az atherostól, de ahol 20% körüli értéket mutat, már nem biztos, hogy megy is a net. Másnak is ilyenek, vagy fordítottak a tapasztalatai?
-
Scalpel
senior tag
válasz
Shia-ko #6955 üzenetére
Nem tudok olyanról, hogy lenne S-video kimenet bármely dokkolón lenovoéknál. Nem, DVI akkor jó, ha van DVI vagy HDMI csatlakozó a TV-n. D-SUB (alias VGA) is akkor, ha van a TV-n ilyen csatlakozó. Lehet mindenféle átalakítót kapni a neten a VGA csatlakozó átalakításához, de ezek kétségesek, nem ajánlanám őket.
Üdv!
-
Dottore
addikt
SATA drivereket én is integráltam. Ha valaki drivert keres, ezen a linken mindent megtalál.
-
Dottore
addikt
Mielőtt XP (32 bit) alatt a már meglévő mellé tervezel még 2GB memóriát venni, olvasd el ezt a cikket.
Felesleges a driverek integrálása. Véleményem szerint miután feltelepíted a rendszert és mindent beállítasz ahogy neked a legmegfelelőbb, készíteni fogsz mentést róla, így tehát soha nem fogsz ismét Windows telepíteni. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag gyakran jelennek meg olyan frissítések amiket nem árt alkalmazni, és hiába van integrált lemezed, ismét csak a hagyományos módszerrel kell frissítened._ak_
Vista alatt nem a Superfetch (ezt akár ki is kapcsolhatod) eszi a memóriát, hanem maga a sebtében összedobott rendszer.
Mást ne mondjak, azt gondolták jó ötlet ha a GUI összes ablakát (ha megnyitottad ha nem) előre beolvassák a memóriába. Hát nem volt az. A Win7 már nem így csinálja, amit nevezhetnénk véletlennek is, de nem hinném, hogy az lenne.
Nem akarok itt vitát gerjeszteni, de a Vista legnagyobb gondja, hogy nem kell az embereknek, mivel semmit nem tudott felmutatni amiért kis, közepes, vagy akár nagyobb vállalatoknak megérné megvásárolni. Ezek olyan piaci törvények, aminek semmi köze ahhoz, hogy szimpatikus vagy sem egy operációs rendszer. Ha nem hozza vissza azt azt az összeget amit egy rendszer megvásárlásába fektettek akkor nem veszik meg. Nem vették meg.
-
Shia-ko
aktív tag
Hello!
T60hoz kellene dokkoló vagy port replikátor, amin van s-video és LPT port. Merre találok? Vagy csak FRU szám alapján hol tudom ellenőrizni, hogy mihez jó és mi van rajta?
Előre is köszönöm!
szerk.: Közben megtaláltam a FRU-kat: 26R9061 és 26R9063 jó, amin van LPT port, de ahogy nézem, csak DVI van ezen is. Az jó a sima TVhez, vagy csak LCDre?
-
_ak_
addikt
Ez ebben a formában nem igaz, de sajnos ez is egy jó példa arra, h nehéz lemosni a tévhiteket, pedig nagyon sokszor tisztázva lett már.
Alapjáraton nem is a negyedét, hanem általában 40-50%-ot vesz el egy úgynevezett superfetch folyamatnak, ami gyakorlatilag egy előtöltés biztosít az általunk sűrűbben használt programoknak. Tehát amit sűrűn használunk annak az indító elemeit/fájljait a memóriában tárolja, ezáltal biztosítva számunkra a gyorsabb indítást. Természetesen, ha memóriaigényes feladatot indítunk el és nem elég az ami szabad, akkor kiüríti azt akár teljesen is. Én rajta hagytam a t500on a vistát és semmi, de semmi bajom nincs vele, leszámítva a boot időt, de ezt a thinkvanage csomagnak és a kasperskymnek köszönhetem.
Más. Ti hogyan használjátok a trackpointot? Alapból jól működött, de lassú volt, ezért érzékenyebbre állítottam, de akkor elkezdett néha csúszni (amikor elengedtem, akkor is tovább ment). Ezután kivettem a pipát az enhance pointer precision elől és jobb lett, de még mindig csinálta a csúszást. Most visszább vettem az érzékenységét és visszakapcsoltam a pontosítást, közbe megnöveltem a sebességét. Egyenlőre úgy tűnik, h így nem jelentkezik a gond, de eléggé eltérek most már a gyári állapottól és szokatlan így, ezért is vagyok kíváncsi, h ti akik régebb óta használjátok ezt, milyen beállításokkal külditek?
Egy másik "érdekesség", h pl nem tudok görgőzni a live messengerben, pedig ez is synaptics touchpad és a synaptics soft is ugyan az. Nálatok megy?
a és igen. Beállítottam a touchpados, h csak scrollra és tap zonra használom, de utóbbi nem igazán akar működni. Tudtok erre vmi megoldást?
-
Innox
tag
Szia, én is tervezem plusz 2 GB vásárlását a már meglévő 2 mellé... Akkor a postokból azt veszem ki megéri. Én mondjuk itthon venném és ahogy elnéztem 5-6 k ból már viszonylag normális modulokat lehet kapni.
ÁÁ Vista, nagyon hezitáltam mostanában, hogy áttérjek-e vista-ra de ezek szerint nem éri meg. Nekem most nagyon sz@r az XP ami fent van. Egyáttalán nem érzem hogy T7500, 2 GB DDR2 ram van és Quadro VGA. A régi P4 3GHz-es gépem is hasonló teljesítményt produkált office felhasználás alatt. Lehet ráférne egy XP reinstall.
Valaki próbálkozott már n-lite al thinkpad drivereket integrálni?
Üdv -
fotel
aktív tag
válasz
Mészike #6948 üzenetére
Én vettem még 2Gb-ot, és szerintem érdemes, eBay-ről rendeltem, 9600Ft volt postával az egész móka, ha érdekel megadhatom azt, hogy kitől vettem.
A Vistát viszont - bármennyire is tetszett - nem ajánlom, mivel a ram negyedét önkényesen lecsípi, így alig marad szabad memória. Ezt kikapcoslni nem lehet, úgyhogytegnap visszaraktam az XP-t. Nem bántam meg.
-
Mészike
aktív tag
Jelentene valami pluszt, hogyha mostani 2 giga ram mellé kapna még a gép +1 gigát?
T400-ba, ha jól értelmezem, akkor 1x2 gigás modul van ugye?41R0602 43R1969 2GB MEMORY FRU YES
-
_ak_
addikt
Tehát akkor nincs értelme külön csak azért megrendelni, h meglegyen, ha egyszer már kiírtam a recovery partíciót lemezekre.
Amúgy én sem emlékszem, h találkoztam volna a biosba, vga memóriára vonatkozó beállítást. Igaz nem is kerestem és nekem csak intel vga van benne. Ha jól láttam 32mega alapból, de hozzá van még dobva 64 a ramból. Mondjuk ezzel nem is lenne baj, csa driverét kéne már megírni rendesen és akkor még dxva-t is lehetne használni vele, igaz aproci is elviszi az 1080p-s filmeket. (legalábbis azokat mik itthon vannak mind elvitte szépen)
Más. Tervezem, h a fórumon fellelhető, old_artist-al bekalibráltatom monitort, közületek esetleg próbálkozott már valaki ilyesmivel?
-
fotel
aktív tag
Recovery Lemez: telepítőlemezek, ha így tetszik. Hasznos akkor, ha pl garancia után megdöglik a vinyód és a gyári állapotot szeretnéd helyreállítani. Vagy ha gyárilag WinXP-t raktak rá és mondjuk kipróbálnád a Vista-t
ATI HyperMemory-t (azt, hgoy a dedikált lecsíp 1Gb-ot a RAM-ból) hogy lehet kikapcsolni?
-
gecsoz
aktív tag
-
Norwen
csendes tag
Sziasztok!
Egy banális dolog miatt újraraktam a windwost a gépemen (X61s/xp pro-sp3). Gondoltam használom a System Update 3 progit, eddig mindig jó tapasztalatom volt vele. Meglepve látom, hogy rengeteg szoftver telepítési opció hiányzik és hiányosan updatel! pl lemaradt a hang, modem, battery manager, ect!! Ilyen előtte sosem fordult elő.
Varázsoltam netet a gépre, majd system update és kb 1-2 óra múlva már kész is volt a teljes rendszer, minden szükséges telepytéssel.
Megváltozott volna valami, vagy csak gyengélkedik a lenovo rendszer? -
Mészike
aktív tag
42T3252 42T3284 KEYBOARD FRU YES
Ez alapján most milyen billentyűzeten van?
-
TOZ
addikt
A warranty lookup oldalon, miutan megkaptad a gep statuszat van az oldal alja fele egy link:
View parts lookup results for this system ami kidobja a un Parts look up eredmenyeket. (ld. az en gepem reszeleti peldakent.) -
SG3rg0
őstag
Jól superál, a MATSHITA DVD-RAM UJ-852 egyenletesen olvas, és írás után teszteltem a lemez minőségét az is jó lett!
-
_ak_
addikt
Valószínű igazad van, bár nálam warranty statusnál rendesen kiírja modellt, nem emlékszem, h találkoztam volna cto felirattal akárhol is. Meg a gari is rendben van, csak Tim82 írta, h modell szám alapján vissza lehet nézni egy s mást és gondoltam megnézem én is a konfigot, de nem találtam ilyesmit.
Btw érdekes, h pont a billt szokom meg nehezen. Ugye alapból nagyobb mint az msin volt és ezért még hébe-hóba félre ütök, de a legfurcsább az, h bal kezem középső ujját egyszerűen elfelejtem használni, ha nem figyelek rá külön. Elhiszem, h hülyén hangzik, de tényleg nem értem én se , h ez most mitől van, olyan mintha egy halott ujj lenne amivel nem tudok mit csinálni. Arról nem beszélve, h a bill egyszerűen nyomkodási kényszert vált ki.
Más. Dvd rom és a modem bemenet között van egy zöld led, amire tegnap este lettem figyelmes, h folyamatosan világit. Én kapcsoltam be vmit vagy gyárilag működik jelzőfényként?
nincs semmi kábel bedugva a modemhez, és altatás után sem szűnt meg a fényforrás
-
Mészike
aktív tag
Nincs valaki Veszprém vagy Szombathely körnényékéről, és T400-asa van?
Amúgy nálam is a szemembe világít a ledecske...
Nem mintha használnám valaha is, csak kicsit bosszant, hogy veszek egy "business class" gépet, és akkor egy "mezeinek" mondott R61-es lekörözi. Na jó, azért nem mindenben, de akkor sem vagyok egyelőre kibékülve a géppel. -
_ak_
addikt
Köszi eszembe sem jutott, pedig logikus lett volna.
A password managerrel meg ahogy olvastam elég sokan szívnak, igaz csak egy topikot találtam azzal kapcsolatban, h egyes oldalakat nem ismer fel, de ott sem jutottak semmire, vagyis inkább egy másik progit ajánlottak. Valahol viszont azt olvsatam, h lenovo is az upek cuccait használja, nem lenne rossz, ha szoftot is tőlük szerezné be, legalábbis az jól működött az msi-n.
Kicsit régebben volt szó, h páran utólagosan rendeltétek meg a recovery lemezeket. Ezek tulajdonképpen azok amit mi is elkészíthetünk a rendszeren belül?
És ha már felmerült a product number. Nekem 2089-a81, de ezt nem találom a lenovo adatbázisában. ilyenkor mi a szitu?
-
Tim82
félisten
válasz
wienattwo #6920 üzenetére
Az nehezen elképzelhető, hogy alle cuzámmen az összes SL modell TFT-je jobb volna az összes T modell TFT-jénél. Elképzelhető viszont, hogy az általatok látott T400-modellbe gyengébb panel került.
Az IBM és utána a Lenovo is több gyártó paneleit használja fel, pl. a T41p-hez anno az ID Tech és a Samsung gyártott SXGA+ felbontású paneleket. Az ID Tech-es panelek mérföldekkel jobbak a thinkpads.com fóruma szerint. Sajnos, az enyémben Samsung van.
Érdemes utánanézni a modellszám alapján, az adott SL500-ba / T400-ba melyik gyártó panelja került.
-
SG3rg0
őstag
Ma voltam a miskolci Lenovo szervizbe, gond nélkül ment mindent!
MATSHITA DVD-RAM UJ-852 ilyen írót kaptam, tud valaki mondani nekem erről az íróról tapasztalatokat? -
_ak_
addikt
EZ mi ez az akksi mögött?
-
Mészike
aktív tag
Tegnap megjött a T400-as gép. Már beállítottam mindent magamnak, viszont....
Összehasonlítva asszony R61-esével furcsa a T400 képminősége....
Más LCD panel miatt?
Olyan, mintha a T400-asom lenne a "gyengébb" kategória, holott pont fordítva kellene érzékelnem. -
SG3rg0
őstag
Ma megyek a miskolci Lenovo szervizbe megjött a dvd íróm!
Múlt hét csütörtökön felvették garanciába, és tegnap szerdán meg is jött pestről a íróm!
Tényleg jó a garanciáztatás! -
_ak_
addikt
Beletelt egy "kis" időbe, de most csinálom a backupot egy tiszta, driveresen updatelt beállított rendszerről. Utána már csak a szokványos progik kellenek és meglesz a fasza rendszer, ill kiderül, h egyáltalán volt-e vmi értelme ennek az egésznek, de eddig úgy tűnik, h minden megy. A helyet pedig a system restore nyelte el folyton, most így az office-al és a friss driverekkel együtt kb18gbot foglal az egész.
fotel: a rescue and recoveryt elindítva a backup gomb alatt található a "menü", ahol beállíthatod, h hova mentse le a rendszert. én is ép egy wd passportra másolok most, igaz, annyiból kellemetlen megoldás, h csinál egy pár mappát a külső vinyón, de ez szvsz utólag orvosolható.
-
evone
őstag
na, akkor az en kijelzomet is szedszedhetnek, hogy mi a f*** recseg ott.
de valami tuti nincsen rendesen odaillesztve.
-
tototos
addikt
Az Ibm központi szervíz az infoparkban van?
-
szpeet
csendes tag
Akkor ez ilyen. / 4 hónapos a noti / A régi R50 még most is stabil, olyan mint az új.
Viszont van egy másik probléma, de biztos szoftver hiba, ha bekapcsolás után, még mielött betöltene a win, és hozzányúlok valamihez / hangerő gomb, vagy rádugom az egeret /akkor nem tölt be rendesen lefagy. Ilyenkor ctrl alt del, úraindítás. -
SG3rg0
őstag
-
Nand_i
tag
Nem vagyok benne 100%ig biztos, de úgy tűnik mintha újabb thinkpad-eknél már nem lenne ilyen opció (t61től felfele). Már nem tudom hol olvastam ezt, de ezen a ponton feladom inkább a találgatást, fél óra keresgélés után nem találtam egyértelmű választ, remélhetőleg lesz valaki aki tudja majd a frankót a kérdésben.
t41 14", 9 cellás akksi, semmi nem lötyög
t61 wide 14", 6 cellás akksi, semmi nem lötyög
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- További aktív témák...
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest