- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
abcukistván
tag
válasz
SG3rg0 #10709 üzenetére
Köszi!
Megráncigáltam egy fél óráig (vírusirtó, meg volt amikor 2 videó egyszerre), az eredmény:
TPmonitor log-ban max cpu 55 fok, de ez 3 frissítésig, utána leszabályozta magát.
Everest egy pillanatra mutatott 60 fokot, de az rögtön eltűnt utána.
Az érdekesebb dolog, hogy a venti párszor TPmonitor ábráján leesett kis értékre (log: 0,42 - cpu 37; 0,5 - cpu 39; egyszer 0-ra, amikor everesten felpörgött a cpu mag hőmérséklete), illetve egyszer felment 5000-re.
Ez mennyire természetes?
Vinyó 45 fokig kúszott fel.
Köszönöm
-
Gondwana
addikt
válasz
SG3rg0 #10642 üzenetére
Azzal ugye, tisztában vagy, hogy Lenovoék beáldozták a SATA2 kompatibilitást, hogy az UltraBay ATA/IDE kompatibilis tudjon maradni, azaz nálam is a SATA2-es HTS543225L9A300 csak 1.5Gb/s módban működik.
-
Viktor X
tag
válasz
SG3rg0 #10235 üzenetére
Mitől javult volna meg? Felvettem telefonnal a hangot, másom nincs amivel rögzíteni tudom, de visszajátszva nem nagyon hallatszik semmi, azért majd este feltölthetem valahova a hangot ha érdekel. A notit meg visszacsomagoltam és jövő héten visszaviszem.
mod:
Most látom ez lehet nem nekem szólt. -
BobMaster
senior tag
válasz
SG3rg0 #10127 üzenetére
Lenovo hírlevélből:
2009. május 31-től újra él a Lenovo TVSU (ThinkVantage System Update) szolgáltatása. (Ez a program automatikus driver és program frissítést végez a végfelhasználó gépén.)
A felhasználói visszajelzések hatására a Lenovo a TVSU folytatása mellett döntött, így a felhasználók újra a lehető legegyszerűbb módon biztosíthatják a Lenovotól származó meghajtó és egyéb programjaik naprakészségét. A System Update legfrissebb verziója letölthető a System Update oldalunkról. -
Scalpel
senior tag
Kipróbáltam azokat a drivereket, és szoftvereket, amiket használok, ebből csak a Power Manger hozzott érdemi változtatást, mert 2.41a (vagy 2.61a) helyett 3.00 a verziószáma, de gyak ugyanaz. Minden ugyanúgy működik.
Felraktam a Message Center Plust is, de csak annyi változás van, hogy nincs ikon az értesítési területen, meg ilyesmik. Semmi infó a Sytem Update újbóli beindításáról... -
Rez_Grof
őstag
Az pedig a válasz
[I]Lenovo is changing the way customers obtain updates for their PCs and Servers.* For our PC customers, automatic updates via ThinkVantage System Update (TVSU) are being discontinued. Customers can continue to download updates by accessing the Lenovo support site at Lenovo Support & downloads. Lenovo is pursuing alternative solutions for system updates and future offerings will be communicated through the new Lenovo Message Center Plus.[/I]
[link] -
Nand_i
tag
Hello,
A héten váltottam Hitachi 100Gb@7200 Rpm-ről WD 500Gb@5400-ra. Érzetre eddig az 500as simán veri sebességben a 100ast, hiába csak 5400Rpmes. Mindkettőben 8MB cache van. Seekelésnél egy icipicit mintha hangosabb lenne az 500as, de ez az összes hátránya. Akksiról még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy lesz különbség a készenléti időben.
Itt még van 1-2 érdekes táblázat.
-
SNor
tag
A 160 Gb-os egy Momentus 7200.2-es, míg a 120Gb-os már a 7200.3-as száriába tartozik, azaz újabb.
Amúgy mintha valaki már linkelte volna:
Next-Gen 7,200 RPM Notebook Hard DrivesA teszt ha 2006-os, akkor a 7200.2-es széria elég idős lehet.
Személyes tapasztalatom egy 320Gb-os 7200.3-assal, és egy 80-as 5400.5-össel van. Lekopogom, de köszönik jól vannak, bár csak fél/másfél évesek.
-
Tim82
félisten
Mert tisztább, szárazabb, jobb érzés, ha "sima" XP helyett IBM-es oprendszer van rajta, a rejtett partícióval, amiről bármikor újrahúzható a rendszer a beleintegrált driver-ekkel együtt? Csak tipp.
Felteszem, eszizoli is úgy vett T43-at, hogy az előző tulaj a fentieket szépen legyalulta...
-
Shadowfax
addikt
A miskolci szervizt inkább hagyjuk.
A ThinkPad R topikban Zola_ fórumtárs kb. két éve beszámolt arról, hogy az ő gépén is előbb kezdett ketyegni a gari a weboldal szerint, erre ő írt a központi szerviznek, el kellett faxolnia a garanciapapírt, oszt szépen átjavították a garancia dátumát a weboldalon is. -
yanna
addikt
Hi!
Nem néztem még utána, de szerintem kizárt, hogy valaminek a garanciája -ha sokáig áll a kereskedő raktárában- esetleg már a megvásárlásakor lejárt.Meg úgy rémlik, hogy ezek a garancia szövegek is úgy szólnak, hogy a vásárlástól számított...stb. Ezt a központi raktárból való kikerülés utáni, kereskedő általi regisztrációt nem is értem
-
gecsoz
aktív tag
5.9000 Huf volt a Thinkpad Laser Bluetooth mouse
2 hónapja van benne a két elem amit hozzá kaptam (2xAA) és most van 49% -on a töltöttsége úgy, hogy napi 8 órát minimum hazsnálom.
Nagyon jó, mert lemegy energiatakarékosba ha nem hazsnálod, és a driver jelzi az elemek állapotát, és riaszt ha merül.
Sokkal job min bármilyen más, drágább wireless notebook egér.. -
evone
őstag
6000ert vettem ujonnan. a boritas tapintasa olyan mint a T szerias thinkpadeknek. de nem gumis sztem. a gombok marhara halkak. ez elott egy vezetekes razer diamondbackem volt, es azert erzem a valtast, de osszeseggeben tetszik es egyelore nem bantam meg. kenyelmes a fogasa is, es a sulya is teljesen jo. raadasul 1 sec alatt hasznalatba lehet venni, mintha csak bedugnad az usbbe az egeret.
-
szpeet
csendes tag
Akkor ez ilyen. / 4 hónapos a noti / A régi R50 még most is stabil, olyan mint az új.
Viszont van egy másik probléma, de biztos szoftver hiba, ha bekapcsolás után, még mielött betöltene a win, és hozzányúlok valamihez / hangerő gomb, vagy rádugom az egeret /akkor nem tölt be rendesen lefagy. Ilyenkor ctrl alt del, úraindítás. -
_ak_
addikt
Nálatok is alapból 40gbnyi cucc van c:\-n? pl a progik meg a driverek szinte mind duplán vannak fent. egyszer megvannak a recovery partíción és egyszer a 'c'-n is. Ha a 'c'-t leformázom ugye akkor is vissza tud mindent állítani?
fotel: én külön backuppolok, ezt a funkciót ki is kapcsoltam, egyébkéntis a vista buisnessbe jó beépített mentő progi van.
Azt ugye jól gondolom, h magát a recoverys programokat drivereket nem lehet frissíteni? csak h egy recovery után ne kelljen többszáz megát letölteni, arról nem beszélve, h az összes beágyazott proginak is van már újabb verziója.
-
Scalpel
senior tag
Szerinted miért van nekem is T-m, igaz "csak" T60, és XGA-s, de az enyém! ;)
És biztos vagyok benne, hogy kiszolgál még 2 évig legalább, addigra talán majd tudok új gépet venni megint. Meg addigra már elkopik majd az R100-am is... és kettejük helyett veszek egy gépet. Talán valami X-et! -
Nand_i
tag
Abban egyébként nem vagyok biztos, hogy a recovery mit fog csinálni, még nem használtam. HP recovery-ben két lehetőség volt, elsőre csak a windows-t húzta újra, a másik pedig gyári állapotra hozta a gépet, ami annyit jelentett, hogy a partíciókat is legyalulta teljesen és mindent újra rakott.
-
Nand_i
tag
Én xp alatt használtam mondjuk, azt nem tudom vista alatt hogy működik. A neve [Gparted]. Eléggé egyszerű a használata. Letöltöd, kiirod az iso-t, majd bebootlosz a cd-ről. Ez gyakorlatilag 1 mini linux lesz, egy grafikus felületet fogsz látni, a rendelkezésre álló partíciókkal. A lemez elején lesz a rendszer, a végén a recovery. Rákattintasz a rendszer particióra, aztán talán jobb klikkel kiválasztod hogy át szeretnéd méretezni. Ekkor vagy be kell írni, hogy mekkora legyen a partíció, vagy csúszkával eltolod ameddig szeretnéd, már nem emlékszem pontosan. Utána az üres területre kattintva tudod az új particiót létrehozni. Ezután kilépsz a programból, majd reboot. Minimális angol tudás természetesen kell, de nem bonyolult. MBR-t nem bántja, úgyhogy semmilyen káros következménnyel nem jár elvileg. Én is ezzel dolgoztam, először használtam de gond nélkül ment minden. Még az új partíciót is onnan formáztam. Ja igen, reboot után a win csinált egy lemezellenőrzést, de hibát nem talált.
-
Nand_i
tag
Azt nem tudom, hogy a gyári recovery-ben van-e ilyen opció, de ha visszaállt a rendszered utána gyorsan, fájdalommentesen át tudod particionálni a lemezt gparted-del. Le lehet tölteni 1 image-t, arról bebootlosz és egy grafikus felületen átrendezed amit szeretnél. Megmarad a recovery partició is ha szeretnéd, és annyi particiót hozol létre amennyi jól esik.
-
Sumsera
csendes tag
Hogy Pesten hol van, azt nem tudom - de Vácon van egy kis bolt,
a srác aki csinálja, az IBM-nél volt fejlesztő.
Most is bedolgozik a Lenovo-nak, keni-vágja...
A régi X61törött kijelzőjét kb.15 perc alatt cserélte ki,
pedig a gépet atomjaira kellett szedni hozzá.
Plussz kábel rakott a wifire, pedig nem is kértem.
Amikor hazaértem derült ki, hogy atérerőm a duplájára
nőtt a ház legtávolabbi pontjában. -
Nand_i
tag
Először én is féltem a palmrest leszedésétől, de a recsegése jobban idegesített
Lenovo honlapon találsz pdf-et hogy kell leszedni, [link] itt meg még videó is van róla. Nekem mondjuk egy kicsit nehezen engedte el a műanyag a bal oldalt, de szépen, óvatosan próbálkozva végül csak megadta magát. Miután sikerült meglazítani a palmrest-et, csak a touchpad és az ujjlenyomatolvasó közös vezetékét kell még leszedni, de az már sokkal egyszerűbb. -
gecsoz
aktív tag
Saját magamnak szereltem be a +RAM -ot és a HSDPA modemet is.
Jó, egy kicsit paráztam, hogy nehogy elrontsak valamit.. de gyerekjáték volt az egész, minden pontosan dokumentálva, mindennek pontosan megvan a maga helye..Ha minimális műszaki érzéked van akkor nyugodtan állj neki
-
tabrev
aktív tag
Nekem volt T60-am (15.4") 6 cellás akku (2db akku is volt hozzá) - teljesen belesimult a géptestbe - de mégis lötyögött. Ha összecsuktam akkor a két fél (kijelző - géptest) is lötyögő érzést keltett, maga a kijelző a zsanéron nem volt problémás.A géptesten a kijelző alatt körbefutó műanyag, ha rákoppintottam az ujjammal akkor éles hangot hallatot amint az alatta lévő műanyaggal összeért.
Most T61 van, akku 6 cellás kilóg a géptestből és természetesen lötyög, ha összecsukom nem passzol teljesen össze, a körbefutó műanyag ezen legalább nem kopog.
Tehát ha szellemes akarok lenni: ez is IBMMás: le tudja nekem valaki írni milyen procikat lehet betenni a PM965 chipset mellé? Csak: T7100, T7300, T7500, T7800, T7900 vagy mehetnek az újak is: P8xxx és a T9xxx?
Köszi a választ!
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest