- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Milyen széket vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
Aktív témák
-
Dottore
addikt
válasz
Dr. Akula #7996 üzenetére
Ez volt a bajom vele. De nem nyavalyogtam (tényszerűen leírtam, ill. írtam róla), tudtam, hogy ilyen.
Meg talán az, hogy előtte volt T42, T43.
-
Dottore
addikt
válasz
Gondwana #7990 üzenetére
Nem.
Ostoba baleset történt a gépemmel. A képernyőt akartam tisztítani, ablakhoz vittem, hogy jobban lássam és kicsúszott a kezemből. Az ablak emeleten van, alatta beton. Szóval ennyi.
Így most megmaradt pár cuccom hozzá amit el szeretnék adni. Pl. a DVD olvasóját sem használtam, merevlemez volt benne. Amekkora szerencsém van egy ThinkPad Advanced Mini Dock is érkezik hozzá kedden. Ami ugye gép hiányában tárgytalan. A táp is minek?
Ne is mondjatok semmit.
-
Usanotebook.hu-n nézem, hogy van Kingston és Lenovo DDR3 memória is. Utóbbira azt írja, hogy kifejezetten Lenovo gépekhez tesztelve. Ez csak marketing szöveg, vagy tényleg ajánlott ezt vásárolni? Mondjuk majdnem kétszer annyiba kerül, mint a Kingston.
-
Dottore
addikt
Sajnos nincs többet T61. Ebből kifolyólag van pár cuccom eladó, ha valakit érdekel még mielőtt meghirdetem, keressen meg privátban.
CD-RW/DVD Hitachi
Kétszer lett vele XP telepítve. Nem használtam a gépben, mert merevlemez volt benne.Egy táp, T61.
Pár hónapos mint maga a gép volt.Akksi. T61/R61 14W 7 Cell (Li-ion) FRU: P/N 42T5229, ASM: P/N 42T5230
Ez is talán 8x lett feltöltve, tehát semmi gond vele.ThinkPad Advanced Mini Dock.
Ki sincs csomagolva. Jó áron vettem, engedek is belőle.Szval ha valikit érdekel valami akkor priviben.
Aztán jók legyetek.
-
Tim82
félisten
válasz
macikos #7982 üzenetére
Elvileg lehet (forum.thinkpads.com-on egy fórumozó megcsinálta), csak antenna nélkül nagyon vacak volna a jelerősség... A legjobb megoldás biztosan egy miniPCI ethernet-modem kombó + PCMCIA vagy USB wifi volna.
De ha igazán durvulni akarunk, akkor egy négy portos USB 2.0 PCMCIA kártya és abba bele az USB-s wifi.
-
macikos
addikt
válasz
abcukistván #7981 üzenetére
Lehet jobban járnál egy PCMCIA vagy USB wifi kártyával, mivel miniPCI wifi kártyát ebbe nem lehet tenni, mert nincs a gépben antenna a kijelző mellett, mivel csak T20 és nem T23.
Bár, ha nem kell wifi, akkor jó a miniPCI.
-
abcukistván
tag
köszönöm a segítséget. keresek bontásban minipci kártyát.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
abcukistván #7972 üzenetére
Ha van rajta, akkor be van kötve. Ha van ethernet csati, akkor meg kell nézni miért nem működik.
-
Tim82
félisten
válasz
abcukistván #7972 üzenetére
Az lehet azért is, mert hiába van ethernet-csatlakozó, ha a T20-adban csak miniPCI-os modemkártya van. [link]
A lehetőség adott, ki lehet cserélni a modemkártyát modem-ethernet combo kártyára. Szerintem nem is drága mulatság, csak körül kell nézni bontott alkatrészeket árusítóknál.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
abcukistván #7970 üzenetére
PCMCIA slot van rajta, abba mehet bármi, wifi / ethernet.
-
abcukistván
tag
Hali !
Egy T20 2647-21G -be hogy lehetne legegyszerűbben "bevezetni" a net kapcsolatot ? Vezetékest, vezetéknélkülit akár. Lehet bele venni hálókártyát? Vagy PCMCIA kártyával csak? Felismerné egyáltalán?
köszönöm
-
C@rbon
senior tag
Hali!
Kinéztem egy T400-ast, de nem kapnék hozzá számlát, garlevelet. Tényleg nem kell a garanciáztatáshoz?
Köszi!
Üdv! -
Otisz
őstag
válasz
ArrayOfLilly #7963 üzenetére
Új bill. beszerzésében tudok segíteni. Amennyiben érdekel, keress meg PÜ-ben.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ArrayOfLilly #7963 üzenetére
ebay, vatera, esetleg bolt
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Sziasztok,
T61-n egy db billentyűt (ű) sikerült eltörnöm, kérek szépen tanácsot, akár 1 db, akár teljes billentyűzet beszerzésére.
Köszönettel,
AOl -
Gondwana
addikt
válasz
macikos #7954 üzenetére
Jelenleg IPS csak X200-ban akad (lejjebb linkeltem a jelenlegi tabookot, abban a 125-128 oldal), illetve előtte az utolsó IPS-ek 4:3 arányú 15" SXGA+ és UXGA T60-ak voltak.
Jelentem, az SXGA+ Hydis paneles grafikára kiváló - ha téged se zavar a kiskülömbségű gradiensekben a dithering. -
macikos
addikt
Üdv!
T500-ból melyikben van IPS panel? Továbbá a T400-as tulajdonképpen miért is T400, a LED-es TFT-n kívül?
És mennyire zavaró ez a Lenovo-s minőségromlás? Mármint puha, benyomódó műanyag burkolat, stb.?
-
Gondwana
addikt
-
evone
őstag
igen igen, nade mire igy hazaertem, mar megint teljesen ugyanugy recseg.
ez egy vicc.
-
evone
őstag
voltam a lenovo szervizben, nem tudtak a geppel micsinalni, szetszedtek osszeraktam de semmi
vagyis most nem recseg csak kicsit.
namind1! ez az en szerencsem...
-
Dottore
addikt
Ma ahogy mentünk kaját venni, a bolt előtt valami mobilos akciót prezentáltak. A lényeg a két T60, amit közelebbről (összespanoltam az egyik gyerekkel) megvizsgáltam. Nem recsegtek nem ropogtak pedig láthatóan nem kímélték őket.
A dolog kezd misztikussá válni
-
evone
őstag
erdekes modon az a multkori billegős problema magatol megoldodott, már teljesen leer a laba a gepnek...
-
Dottore
addikt
Kösz mindenkinek. Megkerestem Scalpel doktort, remélem válaszol.
-
Nand_i
tag
válasz
Dottore #7934 üzenetére
Dokkoloval nem probaltam mivel nekem nincs, de sima analog kimeneten nalam eleg jo kepet produkal a t61 (x3100), 20"os LG monitor 1680x1050 @60Hz. Teny, hogy nem nagyon lattam mit tud egy rendes dedikalt kartya, de pl van itthon asztali gep amiben van egy 9600as radeon, es az sem ad szebb kepet.
-
_ak_
addikt
Gondoltam megnézem mit csinál a intel 4500öse egy 21"os HP (sony) monitoron, de szinte meglepően nem volt semmi gond. kiterjesztett asztalon 1600x1200 85hz ment gond nélkül.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dottore #7934 üzenetére
Az első Matrox G400max kipróbálásakor jöttem rá, mennyire fontos a jó RAMDAC. Eddigi olvasmányélményeim alapján az intel GMA-k analóg kimenete ...khmm... mondjuk úgy, hogy van nekik, SXGA felett meg még rosszabb a helyzet.
Vannak dokkolók, amibe rakhatsz Matrox G450 vagy Ati X300 szintű kártyákat.
Többiek majd mondanak konkrétabb dolgokat. -
Dottore
addikt
Emberek, kis help kellene.
Asztali gépem halódik és gondoltam nem veszek másikat, rákötöm a monitorra a laptopot, billentyűzet és kész is. Nos rákötöttem. Nem szép (kicsit homályos a megszokott tű éles helyett, a fekete sem igazán az a fekete amit megszoktam) a kép, úgy értem nincs semmi probléma, egyszerűen ez ilyen.
A kérdés az lenne, hogy dokkolóval lehetne ezen javítani, már amiben van videokártya, már ha van olyan amiben van?
-
törölt tag
-
Gondwana
addikt
Ráadásul még a jól megszokott TABOOK.PDF / TAWBOOK.PDF rendszert is megszüntették.
Ez van helyette.
(végülis itt is van TABOOK, a TAWBOOK helyett meg ez van.)Magyarázat: Tabook tartalmazza a jelenleg forgalmazott összes ThinkPad leírását, a Tawbook pedig a már nem forgalmazottakét. marcitp, itt meg tudod nézni, mennyi is az a "nem sok külömbség"
-
Gondwana
addikt
System Update helyett ezentúl majd talán a Message Center Plus fogja megmondani, hogy van valami letöltenivaló.
Van egy olyan gyanúm, hogy egyik-másik update utáni panaszáradat után döntöttek úgy, hogy DIY lesz az update, ami után, ha valaki panaszkodik, azt lehet mondani, hogy "Minek frissítettél, ha működött a régi?"
WHAT THIS PACKAGE DOES
This package installs Message Center Plus, which alerts you when
conditions arise on your computer that require your attention.Approximately 9.89MB of space must be available on your hard drive to
download this package. Message Center Plus requires approximately
3.9MB to install. If this package has been installed, updating
(overwrite-installing) this package will fix problems, add new
functions, or expand functions as noted below.For laptops only: Message Center Plus relies on ThinkPad Power
Manager to assess your laptop's battery health and alert you when you
need to replace your battery. To receive these alerts, you must
install ThinkPad Power Manager. -
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7925 üzenetére
Az ilyen válaszokért tetszenek nagyon ezek a gépek. Nem sok rosszat olvastam Róluk, szinte csak az újakat említitek, hogy minőségre mintha nem lenne olyan.
Egyszerű halandónak a számozások, betűjelek sem egyértelműek, mindegyiknek utána kell nézni, mi is van benne, milyen proci, stb, sokszor az eladó adatai különböznek a hívatalos forrástól. Pár gépkönyvet már letöltöttem....
Előbb-utóbb meglesz A gép!
Sok jót olvastam a T30-ról is, megbízható, robusztus, végülis egyedül a beépített wifi hiánya a bosszantó, de azt meglehet oldani máshogy is. T40-et már sajnos csak pár perc erjéig próbálgattam, 1,5 proci, nem volt rossz. Annyiból tetszett jobban, csak egy újabb fejlesztés. -
Gondwana
addikt
válasz
marcitp #7922 üzenetére
Megelégedve: maximálisan (Jelenleg 2GB ram, ABG-re cserélt wifi, 2.5-3h akkuról netezve, Ubuntu 8.10, jelenleg SSD-t hajkurászok bele, mert read-aheaddel power-gombtól Firefoxig 3 perc. Ha nem lenne szinte lehetetlen szerb állampolgárként taiwani vízumot kapnom, a héten meg is vettem volna, így csak reménykedek, hogy akivel mentem volna, az talál bele CF-et (egy MLC Transcendet már megsütöttem benne) - adapter már van).
Pöcökegér konkáv qpakkal a számomra legjobb egér-variáns (persze a Wacom tábla meg a trackball után). A touchpadet a T60-on is csak scrollra használom, illetve a sarkaiba programoztam a numerikus billenytűzet műveletjeleit - FAR Commanderben gyakran kellenek. -
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7919 üzenetére
Faja!
A touchpad-et mondjuk kicsit hiányolom, az az igazság, sosem próbáltam még a pöcköt, nem tudom, milyen lehet, van, aki esküszik rá. Alszok még erre a dologra, sajnos teljesen ultimátum nélkülit még nem találtam, dehát ez kialakul úgyis.
Köszönöm a válaszodat!
JA! egyébként meg vagy elégedve a masinával? -
-
Gondwana
addikt
válasz
marcitp #7917 üzenetére
Én ezt vettem meg, azóta bővült is rajta egy-két dolog. Időnként előfordul itt is. Terepre hurcolászni ideális (persze nincs benne HDD rázkódás-védelem)
Újabb ThinkPadekhez is lehet venni ilyen-olyan dokkolókat, amiken rendszerint szintén van RS232.
Ha 3F8-3FF/IRQ4 szinten van leprogramozva a rádiók birizgálása, azzal lehetnek vicces gondjaid egyébként hardveres porttal is: NOD heurisztikáját már láttam hasonló dolgokra panaszkodni (FireWire-nél is, RS232-nél is: néhány nap után nem megy tovább) -
törölt tag
válasz
Dottore #7912 üzenetére
Írtam neki, azt mondta, hogy Usa-ból hozzák be mint saját laptopot és aztán itthon vám nélkül megy el a dolog. Mármost elvileg a srácnak van egy boltja és a boltja vállal rá 1 év garit, ha jól vettem ki a szavaiból:
"1 Év garral adom, mert a világgarit nem lehet rá intézni mert soxor nem egyezik a gép konfigja a benne levő alkatrészekkel, és ez azonnali garvesztést von maga után mintha te cseréltél volna benne mondjuk HDD-t. Néha van olyan gép is ami teljesen egyezik a gyári leirással, arra 99% ra intázni a 3 év gart.".
Végülis az annyiban különbözik, hogy abban 3650-es vga van, nem tudom mundjuk ez mennyire szempont, x4500-al is elfut néha napján a cucc? -
marcitp
őstag
válasz
Gondwana #7916 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat, megnézem a típusodat!
A COM port processzorok és ipari rádiók programozására kellene, munkagép lenne belőle elsősorban. A Line in meg zenekari próbák rögzítése miatt fontos. A gép egyébként nem játékra kellene, tehát nem kell atomerőmű, de azért nem árt, ha "pörög" kicsit, nem kell ablakokra félórákat várni. Az USB--->RS232 nem biztos, hogy jó sajnos, arról éppen hallottam, nem szeretik a rádiók.
Nagyon köszönöm az infókat, utána nézek az X31-nek, mennyibe kerül, amit ajánlottál, hogy valamilyen szintem tudásban keveréke a T40-nek, 30-nak, nagyon szimpatikus, gondolom kivitelre, robusztusságra hozza azt a szintet. Köszönöm mégegyszer, ha vkinek lenne még tapasztalata a fentebb említett gépekkel, és ideje, hogy leírja, az tök jó lenne.
Köszi -
Gondwana
addikt
válasz
marcitp #7913 üzenetére
USB-RS232 4000 pénz, vagy az alatt szokott lenni (néha ősöreg DOS programok bajban vannak vele).
Amiket itt felsoroltál igényeket, azoknak mindnek megfelel az X31-em X3 mediaslice-cal: ezen van soros port is (Wine alatti programok is elérik - PLC-t programoztam már vele), ebben van az optikai drive, tehetsz rá még egy akkut = dupla üzemidő, az USB-je 2.0 (az a kettő, ami ki is van vezetve), audio van ki is, be is, meg mic is, wifi csak draft-N nem létezik hozzá, procija meg az, ami a T40/T41-nek.
(bemeneti jelszint erőssége címszó alatt eddig csak a mikrofon bemenet 20dB-es erősítésével találkoztam, a megfogalmazásod alapján nagyon nem egyértelmű, hogy mire akarod használni) -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Nagyon gondolkozom egy notin, csakis Thinkpad-en.
Segítségeteket kérném a döntésben.
T30 vs T40
Tudom, a 40-es már Centrino, a régebbi meg "csak" P4.
COM port nagyon kellene, ez csak a 30-ason van. WiFi nagyon jó lenne, a 40-esnél a pont.
A 40-es elvileg gyorsabb. Létezik esetleg valamilyen PCMCIA-s átalakító, amivel lehetne COM-ot varázsolni a 40-esbe, illetve normálisan működő WiFi a 30-asba, esetleg belső?
USB 1.1 VS USB2, ez van, kész.
Tapasztalat?
A COM-os PCMCIA stabil, ha van ilyen?
Ami még tetszik a 30-asban, hogy van rajta Line in a hangnak, nem csak mic bemenet.
Vagy ezt teljesen korrektül lekezeli a gép a 40-es, illetve a többi thinkpad is, állítható a bemeneti jelszint érzékenysége? Nem hangerőre gondolok.
Segítségeteket köszönöm, remélem, hamarosan tulaj leszek -
Dottore
addikt
válasz
#91574272 #7910 üzenetére
Beszélj a sráccal.
Nem igazán értem mit kevernek a garanciával. Gyerek azt mondja ad rá 1 évet, viszont az nem derül ki számomra, hogy az IBM garancia pl. 3 év az most vonatkozik rá vagy sem.
Tegyük fel az egy év az egy év. Akkor sztem mivel ez 229.000 ft a Laptopinfos meg 240.000 ft 3 évvel. Világos, hogy nekem megérne két évet plusz 11.000 ft.
-
törölt tag
Hi mindenkinek!
Nagyon megtetszettek a Lenovo Thinkpad notebook-ok, épp mostanában akarok majd laptopot venni, mely boltokban érdemes szétnézi, hol lehet jó áron megkapni ezen gépeket, illetve, mely modellt ajánlanátok programozásra(java, php, .net, stb), webdesignra, photoshop-ra, esetleg kis 3ds max-ra.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Shadowfax
addikt
Nem kell bejelentkezni, csak vigyázz, nehogy ebédszünetben menj, mert azt keményen betartják!
Ha jól emlékszem, a nyitvatartás:
H-Cs: 8:30 - 16:00-ig, 12:00- 13:00-ig ebédszünet!
P: 8:30 - 13:00-ig.csutortok pentek leszek csak pesten elvileg, szoval otthagyni sem tudom a gepet..
Ez már neccesebb, dumáld le velük. Ui. a Lenovo 3000-es gépek ott állnak tömegével szerelésre várva. -
evone
őstag
a pesti szervizhez bekell jelentkezni telefonon mielott megyek? csutortok pentek leszek csak pesten elvileg, szoval otthagyni sem tudom a gepet.. remelem szetkapjak gyorsan a kijelzot es megtudjak mondani mi kinja, esetleg meg is csinalni
-
evone
őstag
válasz
abcukistván #7903 üzenetére
kb, de egyszerubb ha windowson belul csinalod a system updateval.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Díszdobozos i5-11300H 16GB QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest