- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
metafenomÉN
csendes tag
Végig csináltam a "restore factory contents" , hogy minden szépen újra legyen rakva: szépen bekéregette a recovery CD-ket és a végén ki írt a hogy újra kell indírani újra indítottam és semmi ugan úgy vissza lép abba a varázslóba és nem tudom hogy lehetne felvarázsolni a windos-t
-
Ace Ventura
addikt
CSökkentett módban 10 percig csak villog a kurzor a képernyő balfelső sarkában, de tök sötét minden.
Azt az opciót is megtaláltam, de bármilyen beállitást csináltam a rendszer nem indult el, csak a win betöltőképernyőig, utána semmi.
A reinstallal nincsen gond, csak tele van céges cuccokkal, és azokat ki kéne mentenem, de nem tudom.3 órát szoptam vele tegnap.KilgoreTrout kijelzőcseréről nem tudok.
-
Gondwana
addikt
Eddig HDMI-vel megáldott gépeken rendszerint találtam a default hangkártyán kívül még egyet, valami Ati HDMI audio, vagy hasonló néven - illetve egy harmadikat, ha fel van kötve valami bluetooth cucc. Mindez XP alatt a Sounds and Audio Devices-ben. Nem biztos, hogy nálad is errefelé lesz a megfejtés, de hátha.
Szerk: Tudom, hogy a DP teljesen más, mint a HDMI - csak a céljuk ugyanaz.
-
TOZ
addikt
Nem.
Samsung HM320JI .
Direkt sATA-I -est valasztottam, mert arrol olvastam, hogy a sATA-II-vel vannak problemak. (bar arra a "visszajumpereles" sATA-I-re szokott lenni a megoldas).
Koszi, hogy szetneztel. Meg nem adom fel. Irtam az eladonak is, bar gondolom azt fogja kerni, hogy kuldjem vissza a termeket a cserehez, es ugy mar pont nem eri meg az egesz deal.
Ha nem megy, hat buktam 20 USD-t. -
Scalpel
senior tag
Szerintem nem. Én most vagyok túl egy clean win 7 installon (RC build 7100 64 bit). Keverve tettem fel vistás és win 7-es drivereket. Egyelőre működik minden, ami nekem kell.
Nem inkább admin jog kellett volna neki? Inkább az lehet, azon én is hasaltam már el ma délelőtt, még a béta alatt. -
FerNandor
őstag
Egy külföldi fórumon találtam egy olyat, hogy Parted Magic, repartícionáló. Kiírtam, bootoltam és az edit résznél, már amikor felállt a rendszer, ott kettő 15GB-t mutatott és egy 52GB-t, nem tudom, melyik lehet az, ami bootolásra kell neki, de biztos valamelyik 15GB, az meg ekég kellene hogy legyen... Viszont nem tudom, hogy mutathat 2x15 + 52GB-t, amikor 80GB a winyó, ez így meg már 82.
HajjajjHa valaki rájönne, h mi a baj, nagyon megköszönném.
Esetleg van valami nem lenovos recovery program, ami legalább annyire jó? már, ha ez a lenovo programja egyébként jó.
-
Sipi
addikt
Erre gondoltál? A Rescue and Recovery használata és leírása. (Csak hogy kereshető legyen.)
Sipi
-
FerNandor
őstag
Én már nem tudok semmit. Toshiba gépemen volt ilyen, hogy egy DVD-re megcsinálta a recoveryt és ha valami volt azt bebootolta és felállt az alap rendszerm, amit lementettem.
A c-n van az xp és 55Gb a szabad hely.
Evone: azt a nem lefoglalt 6GB-t kell nézni?
nem értek én ilyenekhez. -
evone
őstag
Azért, ez a System Update lelövés, brutális szopatás, pedig milyen jó volt már, ezzel dicsekedni etc etc. Meghát kényelmes is volt, most nem tudom mikor lesz kedvem ujra Windowst telepiteni.
-
FerNandor
őstag
ÁÁ asszem ez volt a megoldás!! szerk.: mármint a ricoh card reader. nagyon király végre eltűntek azok a sárga izék!!
Köszi a tippet!
Neked is köszönöm, Shadowfax & Evone.Már csak felrakom az active protectiont és akkor csinálok egy recovery discet, vagy nem tom, hogy megy ez a Lenovonál
Nagyon f@sza ez a T61
-
_ak_
addikt
A szétszedéssel nem volt semmi probléma, a ramokat kivettem betettem újra, de majd csak idővel derül ki, h elég volt-e ennyi.
Más. Mintha valahol lett volna arról szó, h akik az újfajta lyukacsos billt kapták, azoknak kicserélik a régi fajta kemény vázasra. Van ilyen? Nálunk is megcsinálják vagy benéztem vmit? Nem mintha lenne vmi bajom a jelenlegivel, de kíváncsi vagyok az igazi thinkpad experiencre.
-
Scalpel
senior tag
Win 7 nálam tökéletesen megy. Még a beta build 7000. Csak a kék gomb nem hozza elő a productivity centert, de win 7-ből is meg lehet csinálni nagyon sok mindent lenovos progi nélkül. Nem tettem fel mindet, mert nem akarom, hogy lezabálja a fejemet a sok ki nem használt cucc.
System update nekem is hiányzik már.
Intel turbo memory elvileg a vista ready boostnak került beépítésre, ha jól tudom. Szóval alaplapra nyomott flash chip, nem kell pendriveot vagy valami mást beállítani e célre.
Shadowfax: Ne szerénykedj!
-
Napfénysüti
nagyúr
Barátnőmnek a gépén nincs is touchpad. Azért is idegesítő néha. Bár belegondolva én speciel sokkal jobban szeretem a trackpointot. Szerintem a jövőbeli gépemen nem is nagyon fogom használni a touchpadot.
Ja meg még egy indok a kis pöcök mellett: sokkal jobban hasonlít vallami kellemesre,lehet rajta gyakorolni -
macikos
addikt
Akkor rendben. Igazából a 8Mbit is jó volt, mivel más gépen is általában ennyi szokott lenni a maximum. Én csak azon lepődtem meg, hogy a TCPOptimizer hatására ennyit gyorsult.
marcitp: Az 54Mbit-et nekem is kiírja
Az átvitel mégse ennyi. A ThinkVantage Access Connections-t inkább hanyagolom. Miután felraktam a legújabb verziót, teljesen behalt a rendszer... ráadásul pluszban minek legyen ott a memóriában?
Tim82: Neked az Atheros-os kártyád mennyit tud?
-
abcukistván
tag
Testvérek a gépeink
Vista-s topicban nem kérdeztem, és nem is fogom, mivel xp-m van rajta. Majd még guglizok egy kört ha lesz időm. Egyik lehetséges megoldásnak a bios frissítést írták, csak nem értem, hogy akkor pl nálad miért nem jelentkezik ha ugyanazon gépről van szó, vagy Te vista-val használod?
köszi
-
Gondwana
addikt
Legszebb SPDIF-es emlékem SBLive összehozása valami JAZZ hangcuccal: végül soha nem oldottam meg, mert a Jazz csak 44.1kHz jellel tudott volna mit kezdeni, az SB-Live-t pedig sehogyan sem tudtam meggyőzni, hogy ne 48kHz legyen. Csak azért írtam le, hogy hátha ötletet ad...
-
-
Nand_i
tag
Ha jól látom, neked valami host process eszi a vasad, nekem hardware interrupt volt XP alatt. Lehet neked is érdemes lenne Process Explorer-rel pontosan megnézni, nem-e valami más okozza a magas proci használatot.
HW interruptos tapasztalatok:
T61, legfrisebb driver, Xp sp3 és frissített windows. Utólag sikerült kiszűrni, hogy sp3 utáni valamelyik frissítés telepítése után jött elő a probléma. Indulás után kb 10 perccel hardware interrupt-ok 20 % fölötti proci használatot eredményeztek, jellemzően 20 és 40 között, függetlenül attól, hogy futott-e valami más a háttérben, vagy üresjáratban volt-e a gép. Fórumok szerint ezt okozhatja tényleges hw probléma, vagy rossz driver.
Megoldás nálam konrétan Device managerben: IDE/Atapi controllers alatti összes elemre uninstall (Intel ICH-8M ... 2x, Primary IDE channel), utána reboot. Azóta nincs ilyen problémám, kicsit mintha a boot is gyorsabban menne.
UI: biosban SATA mindenképpen AHCI legyen, mondjuk Vista alatt miért is lenne más. Ezen én sem változtattam semmit, mégis meghülyült a rendszer.
-
Gondwana
addikt
Most ez olyan lesz, mint a jereváni rádió híre, de leírom:
Az XP install miatt a routeren az URL-blockingot feloldottam (MS is blokkolva van újévtől karácsonyig), ezzel együtt az index.hu összes reklám-mocskának blokádja is felszabadult. Az óta az X31-en 4-5 egyszerre megnyitott index-oldal 80-100% processor usage-t produkál (meg persze feltolja 1.6GHz-re). Félmegoldás: amíg a napibulváradagomat eszem, Flash letiltva.
Ha nálad a SVCHOST ami nagyon pörög és az interruptos megfejtés nem jön be, akkor egy ötletem maradt: AVG-t használsz antivírusként? -
fotel
aktív tag
Recovery Lemez: telepítőlemezek, ha így tetszik. Hasznos akkor, ha pl garancia után megdöglik a vinyód és a gyári állapotot szeretnéd helyreállítani. Vagy ha gyárilag WinXP-t raktak rá és mondjuk kipróbálnád a Vista-t
ATI HyperMemory-t (azt, hgoy a dedikált lecsíp 1Gb-ot a RAM-ból) hogy lehet kikapcsolni?
-
TOZ
addikt
A warranty lookup oldalon, miutan megkaptad a gep statuszat van az oldal alja fele egy link:
View parts lookup results for this system ami kidobja a un Parts look up eredmenyeket. (ld. az en gepem reszeleti peldakent.) -
Nand_i
tag
Nem vagyok benne 100%ig biztos, de úgy tűnik mintha újabb thinkpad-eknél már nem lenne ilyen opció (t61től felfele). Már nem tudom hol olvastam ezt, de ezen a ponton feladom inkább a találgatást, fél óra keresgélés után nem találtam egyértelmű választ, remélhetőleg lesz valaki aki tudja majd a frankót a kérdésben.
t41 14", 9 cellás akksi, semmi nem lötyög
t61 wide 14", 6 cellás akksi, semmi nem lötyög -
fotel
aktív tag
Én letöröltem mindkettőt, nem tetszik,, hogy arra a vinyóra akar backupolni, ami tönkremehet, inkább Acronis TrueImage-et használok. A boot particiót nem volt egyszerű átrakni, de végülis sikerült. Ha esetelg én néztem el valamit és lehet más adathordozóra is backupolni a rescue and recovery-bel (ami nem CD/DVD) akkor nem érdemes törölni.
Szeretem a totális kontrollt a gép fölött
-
Dottore
addikt
Na akkor üdv. a klubban.
A System update remek dolog különben. Be kell jelölni, hogy nem akarod telepíteni, csak letölteni a frissítéseket. Ami kell azt felrakod manuálisan. Mondjuk én nem használom, csak kiváncsi voltam és kipróbáltam. A lassú és kürölményes módszerek híve vagyok.
-
Nand_i
tag
Bios-ban van van lehetőség beállitani, hogy ne látszódjon a recovery partició. Ha jól emlékszem akkor talán a security menüpont alatt (de az is lehet, hogy a Config alatt). Három állása van a kapcsolónak, ha a Secure-t választod, akkor rejti a particiót és nem enged rajta semmilyen változtatást. Nincs most nálam a gép, ha hazaértem és addig nem válaszolja meg más a kérdést, akkor majd megnézem pontosan hol is van. Particionáláshoz ajánlom a gparted-et.
-
Shadowfax
addikt
amit annyira nem értek, h gyárilag bontatlan csomagolásba, h került össze angol os magyar billel
Ebben nincs semmi meglepő, eltérő lehet az OS és a billentyűzet "nyelve". Vállalati környezetben előnyben részesítik az angol nyelvű Windows-t.Part number utolsó két karaktere alapján lehet tudni, milyen OS milyen bill:
HL: magyar oprendszer + magyar billentyűzet
HM: angol oprendszer + magyar billentyűzet
CE vagy CX: angol oprendszer + angol billentyűzet -
TOZ
addikt
Ha jol ertettem a sracnak el a penze a vasakban, nem hiszem, hogy sokmilliot tud benne forgatni... ezert lehet, hogy addig nincs uj adag, amig a regieket el nem adja. Es igy nyilvan azt sem tudja megmondani, hogy lesz-e 3 heten belul esetleg T400...
Nekem azt meselte, hogy egy ceges kapcsolata szokta ezeket kapni ajandekba, es o atveszi, es tovabbarulja, minimalis haszon van rajta, azert is tudja ilyen aron adni, viszont tutti, hogy nem ragad be neki honapokig. Laptopinfonal evek ota vannak csucs thinkpadok, de mindig lutri, hogy eppen milyenek esnek be hozza. -
Scalpel
senior tag
A Thinkpadekre világgari van, kell, hogy az us gépeket is simán szervizeljék itthon.
evone: Én is azért vettem meg a 14"-es T60 mellé az R100 (Toshiba, aki esetleg még nem tudja
), mert egész napra felszerelkedve két egyetem között ingázok keresztül kasul a nagyfaluban. Megérzem azt a minusz 1 kg-ot, amikor beteszem a táskámba a 1,5 literes ásványvizet
. Ráadásul a befoglaló méretek is kisebbek, könnyebben be tudok pakolni.
Ezért mondanám el megint, hogy sokat cipelni max 14, de tényleg inkább alatta, főleg válltáskával...
. Tapasztalatból beszélek.
-
Dottore
addikt
Minden tiszteletem mellett ha sokat cipeled a gépet, akkor semmiképp nem ajánlanám a 15 colosakat. Még a 14 is necces, de ennél nagyobbat semmiképp. Gyakorlatilag fárasztó és nehéz, és most még csak a hatás kedvéért sem túloztam.
Szerintem kérd kölcsön barátod laptopját, és sétálj vele fél órát. Ha ezután ok. akkor megértem.
-
Scalpel
senior tag
Az on-site, azt jelenti helyben. Kimennek, ha meg tudják csinálni, ott megcsinálják, ha nem, akkor ha jól tudom elivszik, és vissza is viszik megjavítva.
Depot meg hogy beviszed, azt hazaviszed.Laptopinfot csak ajánlani lehet, én is ott vettem a T60-at, nekem is itt ajánlották, vagy csak olvastam HSZ-ben, már nem it tudom. Tuti, hogy annál jobb árat nem lehet találni újonnan. USAnoti is sokkal drágább...
Szerk: Egyetértek Dottore-vel, várd meg a T400-at. Nehogy 15,4-est végy subnoti után, mert meghülyülsz.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest