- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
Aktív témák
-
Otisz
őstag
válasz
Shadowfax #6686 üzenetére
Anno minden követ megmozgattam, de garanciát hosszabbíttatni az USA-ból származó gépemre nem sikerült.
Ráadásul kint lett hozzá vásárolva plusz 2év (ami ott kint nem lett érvényesítve).
Erről minden papírom, számlám meg volt, sőt telefonon és e-mailen keresztül a kintiekkel is beszéltem, itthoniakkal még többet - még sem jött össze.
Tehát: óvatosan, megfontoltan! Nem kis pénz!mindez neomorf márkatársnak szólt, és mindenkinek aki hasonló dolgon gondolkodik
-
neomorf
csendes tag
no megkérdeztem az x200 gariról az eladót, és tényleg nincs mo-n rá gari...
akkor marad a t400 -
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #6690 üzenetére
én beszéltem lenovo szervizessel, és azt mondta, hogy mindenhol érvényesek a garanicák, amit a lenovo ad ki.
Akkor majd vele kell szervizeltetni.
Viccet félretéve, sajnos a világgarancia nem egészen az, ahogy azt mi elképzeljük.Hm, ennek a garija érvényes itt Mo.on is, s ha jól látom, 3 évre. Nem rossz. Bár még a szállítási költség meg a 20% ÁFA rájön...
-
Shadowfax
addikt
-
neomorf
csendes tag
hali.
ha ebayen rendelek notit 1 év garival, azt itthon meg lehet hosszabítani?
ezt szeretném 3 év garival :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200295462246&ssPageName=ADME:X
TQ
S:1123[/L]
lécci válaszoljatok gyorsan
KÖSZÖNÖM
-
Nand_i
tag
Ezek után visszavonom, hogy nekem recsegett a palmrest, ehhez képest az enyém csöndben ciripelt egy picit.
Remélhetőleg szervíz megcsinálja, nekem anno barátnőm T41ében kellett alaplapot cserélni (usb hiba), de természetesen serial alapján ment az egész, minden probléma, akadékoskodás nélkül (Bp infopark).
-
fotel
aktív tag
Valami elnézhettél, eBay tényleg nem bonyolult, különben nem tudnák sokan használni. EU-n belül a vám és áfa miatt lenne érdemes. Nekem német a billentyűzetem, ezen leglaább ugyanannyi gomb van ugyanott, mint a magyaron (ííííííí) ami azt hiszem az USA modellekre nem igaz. Egyébként egy új magyar billentyázet 40-60USD, ezt mondták a Neumann János utca 1.-ben a szervizesek.
Országnak ne az USA-t válaszd, és egyből nem kell state.
-
_ak_
addikt
A posta miatt egy osztrák gép lenne jó, mert kint él az egyik haver így rajta keresztül simán el tudnám intézni, de ha nem osztrák akkor már angol, mert amúgy németül nem sokat tudok és biztos vagyok benne, h nyugtalanítana a német bill / os is, de sem angliába sem ausztriába nem találtam "rendes" új t400ast (amit találtam azok meg majdnem olyan drágák voltak mint itt nálunk), ezért néztem az amcsi ebay-t. ott legalább választék van, de aztán lehet, h csak én néztem be vmit.
Gondolom regelni sem lenne egy nagy kunszt, gondoltam akkor csinálok már egy rendes accot, de ott elakadtam, h válasszak statet, meg 10jegyü telszámot és inkább jöttem nyöszörögni, hátha csak lemaradtam vmi triviális dologról.
-
tototos
addikt
na majd én is csinálok videót a lötyögésről
-
fotel
aktív tag
Első naptól ilyen? Én már rég szervizbe vittem volna. Közben olvastam, hogy nem. Ez hibás, semmi kétség.
Egyébként nekem németországi lokalizácival rendelkezik a T500, de az otthoni szerviz és az itteni is simán ellátta. Tipus alapján (pl2082-5BG-ből a 2082) határozza meg azt, hogy érvényes-e rá az IWS. Én inkább EU-s eBay-en vásárolnék egyébként.
-
evone
őstag
nem a parketta recseg, mert most asztalon van, irok rola, es ha ott megfogom, akkoris recseg.
szoval nem tudom, en nem dobaltam, nem utogettem, semmi, vigyazok ra. ennél jelen pillantban egy 100 ezres acer is kulonb sajnos. amugy kb 6 honapos a gep, es 3 honapja ilyen
-
_ak_
addikt
Nem csak a parketta recseg alatta?
Amúgy valóban ijesztőnek tűnik, így már értem, h miért nem vagy oda annyira a notidért.
Más. Nem tudjátok, h külföldről vett lenovot garanciáját itthon is ki lehet terjeszteni iws-re vagy azt még kint kéne úgy megvenni? (nem sikerült beregelnem az ebayre h ezt az eladótól kérdezzem meg, ezért kuncsorgok mindenhol egy kis info morzsáért, h hogy is megy ez ilyenkor.)
-
evone
őstag
"megoldottam" az aksi lotyoges temat, a megfelelo helyre raktam egy nagyon pici papir darabkat, igy mar nem mozog annyira.
http://www.youtube.com/watch?v=_krkIKDCXWs
szerintetek ezzel menjek szervizbe?
-
SG3rg0
őstag
Szia, mint már tudod nekem T61p van LG GSA-U10N író van benne dvd olvasással írással semmi gond, de gyakorlatilag cd-t semmit nem tud kezdeni!
Viszem is szervizbe a héten, mondjuk már vagy 2 hónapja ezt csinálja de most van rá időm!
Tud valaki valamit mondani a miskolci szervizről? -
Tim82
félisten
válasz
Dr. Akula #6655 üzenetére
Ez megnyugtató abból a szempontból, hogy másfél hete a notimban lévő író (LG GSA-4083N) elrontott egy DL lemezt. Előtte ilyet nem csinált, pedig kb. másfél éve van meg. Aztán voltak olvasási problémái is (nem ismerte fel a lemezt, amit beraktam - egy játék gyári DVD-je), de úgy tűnik, egy óvatos tisztítás megoldotta a gondot.
-
Dr. Akula
félisten
DL lemezzel még a pio112-esemnek is volt már gondja, pedig az nem egy noti író. A boti írók szarabbul írnak jelentősen, inkább csak arra ideiglenes másolásra jók (haverhoz átvinni vmit), tárolásra nem. Eddig nekem is szempont volt a dvd író, de mára sztem már tök feleslegessé vált. cipelésre pendrive, tárolásra vinyó. A köv. notimban már nem is lesz, ezzel megspórolok 2"-et meg 1 kilót.
-
fotel
aktív tag
Nem lenne érdemes új topicot nyitni? Én legalábbis nem tudok egyből a végére ugrani a legördülő lista használatával.
-
fotel
aktív tag
Fogyasztásban jobb az integrált, de Vista alatt tudsz újraindítás nélkül váltani az integrált és dedikált között, szóval az ati magasabb fogyasztása ha nem kell a teljesítmény közben nem is jelentkezik.
Itthon is hirdetnek magánszemélyek olcsón T sorozatú gépeket, valaki itt a ph-n ajánlott egy _nagyon_ szép W500-ast is 300e Ft alatt, csak nekem már van gépem
Garancia ilyen esetben is sima ügy, sorozatszám alapján megy.
www.usanotebook.hu pl, én egyébként a német ebay-en vettem meg a gépet. Az amerikai lenovonál szállítanak egyáltalán hozzánk?
Más téma: T400/T500-ba épített DVD íróval senkinek nem akadt gondja a kétrétegű lemezek írásánál?
-
_ak_
addikt
Az integrált intel annyiból lenne csak jobb, h kevesebbet fogyaszt, nem? Egyenlőre úgy is várok egy kicsit, hátha lejjebb megy a $, tipikus, h amikor elkezdtem nézni 188 volt, másnapra 201
, de akkor még keresgélek, hátha felkerül vmi új.
Azt nem vágom igazán, h ha a lenovos honlapról akarok rendelni, akkor miért drágább? Nem tudtok vmi helyet az ebayen kívül , ahol érdemes lehet még megnézni?
-
fotel
aktív tag
A LED-en én is vacilálnék, de az átkapcsolhjató VGA szerintem nagy előny, 60USD-t mindenképp megér, pláne egy 1000USD-s gépnél...
Az én T500-am is XP-vel előretelepítve érkezett, de pont múlt héten hozta a postás az ingyenes Vista Business recovery lemezeket, mivel alapból ezeket a gépeket Vista licensz-szel árulják és az XP egy downgrade lehetőség! Alapból járna ozzá, de a lenovo újabban nem szereti mellécsomagolni.
Beépítet mikrofon alapból van minden ThinkPad-ban. Régebben a billentyűzet jobb alsó sarkánál volt, mostanság átkerült a kijelző keretébe, bal oldalra
-
_ak_
addikt
Gondoltam én is a LEDes kijelzőre, de az esetek többségébe plusz min 40k-t jelentene és akkor 9cellás akku helyet 6 etc. Na meg fogalmam sincs megint csak, h mennyivel jobb egy ledes. írogatják, h szebb/élesebb a kép, de igazából, nekem a mostanival sincs bajom, pedig nem ledes, a nagyobb fogyasztást meg kompenzálom a nagyobb akksival.
Találtam olyat amibe ati és intel is van.de az is 60$-val több és ráadásul az xp-vel jön, holott egyébként is vistát használnék. 1000-1100$ körül sajnos ez van.
(hasonló nyűg a beépített camera is, azt is csak a jóval drágább darabokba nyomják bele, igaz nekem csak a mikrofon része számít, azt nem egy nagy gond magammal cipelni, csak egyszerűbb lenne, ha beépített lenne.)
A ramos szitut meg vágom, de akkor ezek szerint teljesen félreérthetően írják oda egyesek, és az összes lap támogatja 8gbot.
-
fotel
aktív tag
Lehet, hogy nem reprezentativ minta, de a következő ThinkPad-eket használtam hosszabb-rövidebb ideig, és nem volt gond a ThinkLight-tal:
T23 x 2
R60
T60
T61
T500Pedig az egyik T23-ban még szalagkábelt is cseréltem, amihez ugyebár a ThinkLight eléggé hozzá van kötve, de a csere után sem lett más. Lehet, hogy hanyagul va összerakva, érdemes lenne leszedni az LCD körüli kávát, hátha korrigálható. Ez a veabatkozás nem jár szerintem garanciavesztéssel, le van írva a HMM-ben is, hogyan kell csinálni.
Aki csinálni akar valamit, az megoldást keres, a többiek csak kifogást.
-
fotel
aktív tag
T400-ból érdemes lehet LED-es kijelzőt választani és a variálható VGA szerintem mindenképp előny. A RAM fizikailag lehet, hogy 8Gb-ig bővíthető, de 32 bites operációs rendszer alatt csak 3Gb-ot fogsz belőle látni.
Nekem egy T500 van, ebből a LED hiányzik, egyébként 15ˇwide-ra szerintem az 1680x1050-es felbontás ideális, 14-en a 900 soros is elég éles lehet szerintem.
-
Dottore
addikt
válasz
Gondwana #6643 üzenetére
Az a gond tudod, hogy hiába mondtam a főnökömnek a két Eizot 800 ezerért, csak megvette a két wide Samsungot egy százasért.
Szóval nekem itthon egy ViewSonic VP2030b van. Tudnék monitort ami jobban kellene, de eszelősen drága, és nem indokolt. Életem nagy részét melóban dolgozom le, oda csak nem veszek.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dottore #6642 üzenetére
Szintén DTP (meg fotó): s-ips (1400x1050) T60, azóta tudom, hogy asztaliban primary monitor csak CRT vagy IPS. IPS pedig köztudottan nincs wide-ban.
Ha majd csereérett lesz a T60, akkor csak ilyenre.A túl széles desktop problémájára is megtaláltam a megoldásomat: Thinkpad billentyűzet pöcökegérrel (USB Traveller Keyboard w. Ultranav), Wacom rajztábla és Logitech MarbleMouse Trackball: 3000x1200 pixeles desktopból 3 virtuális egymás mellett, trackball nélkül kezelhetetlen lenne.
-
Dottore
addikt
Nekem pont a Photoshop, és a grafikai, DTP programok miatt nem tetszik. Ugye nyomdánál az A4 mint méret, vagy arány, az nem ritka mint a fehér holló, és biza ezek az arányok sokkal közelebb vannak a hagyományos megjelenítőkéhez. Szokták mondani azt is, hogy na igen, de ki lehet pakolni oldalra az eszköztárakat, stb. Ha valaki viszont gyorsan és hatékonyan szeretne dolgozni akkor a kattintgatás egérrel nem járható út, marad a billentyűkombináció. Akkor viszont felesleges szórakozni a layerekkel, tools palettával, és ismét csak ott vagyok, hogy van egy széles csíkom (melóban 2 db 22" colos wide) amin azzal töltöm az időm java részét, hogy görgetek fel és alá.
Megértem azokat akiknek ezzel nincs problémájuk, hiszen ez felhasználó specifikus dolog, de ebben az esetben nekem nincs választási lehetőségem. A wide divat lett. Ez van.
-
fokukac
nagyúr
hmm, szerintem egy 14"-os noti (már ha normális távolságban, az öledben v. az asztalon van, és nem 5 centire a szemedtől
) a látómeződ max. 10%-át foglalja el, úgyhogy szerintem teljesen mindegy, hogy milyen alakú az emberi látómező
Egy előnyét tudom még a filmnézésen kívül elismerni, mégpedig, hogy nagy, wide kijelzőkön több ablakot tudsz egymás mellé rakni, és úgy dolgozni. De 13-14 colon ez nem jön ki.
-
Gondwana
addikt
Itt is Dell vs Lenovo a filozofálás tárgya
-
Nand_i
tag
válasz
fokukac #6633 üzenetére
Szerintem teljesen jó a wide is. Nekem pl jobban rááll a szemem, és jobban szeretek otthon dolgozni a wide képernyő előtt mint melóhelyen a két 4:3mas előtt. Gondolj bele abba, hogy (ideális esetben) a látómeződ is szélesebb, mint magasabb.
Szélesvásznú képernyő pedig sokkal jobb mint a sima pl Visual Studio, Eclipse,... (tetszőleges sw fejlesztő program) alatt. Photoshop-ot nem ismerem, de gondolom az alatt is.
-
fokukac
nagyúr
-
TOZ
addikt
T61 vs. D630:
Hogy a D630 nagy? Emlékeim szerint szinte teljesen egy méret (14.1" kijelzovel szamitom a T61-et). Talan sulyban 1-2 dkg-mal mintha nehezebb lenne a Dell a specifikacio szerint, de en probalgattam anno az otthonikat emelgetni, bevallom nem erzem itt sem a kulonbseget. Ha van igeny este lefenykepezem oket egymas melle rakva.
Nekem a D630 kicsit hangosabbnak tunik, de mintha jobban ossze lenne illesztve. Ugyanakkor a T61 meg "masszivabb" erzetet kelt. A D-nek szamomra nagy hibaja, hogy a pocoknek nincs gorgetoje es nem clikkelheto.
D630bol nem log ki a 6 cellas akku, T-bol meg kilog.
Amig nem volt T61-em csodalattal neztem az asszony D630-at, amiota van, azota egy jo gepnek tartom, de nem adnam oda erte a T-t. (De ez mar szubjektum)Thinklight:
Ez a vakitos, nem jo helyre vilagatos problema fel sem tunt, igazat megvallva nem is hasznalom. Talan mert gepeles kozben nem nezem a billentyuzetet?! -
fokukac
nagyúr
Szerény nyomott véleményem szerint pedig a szélesvászon miatt kevesebbet látok, mint amúgy látnék. A szöveg fentről lefele megy, és így kevesebb fér ki. Ha bizonyos fejléceket (pl. az office-ban) át lehetne pakolni mondjuk oldalra, akkor talán jobb lenne a helyzet.
Ráadásul én a munkám során egy csomó táblázatot kell, hogy buzeráljak, és abból is kevesebbet látnék a wide monitoron.Szóval, a filmnézésen kívül a szélesvásznú képernyő szerintem semmire se jó...
Továbbá szerintem aránytalanná teszi az egész gépet. Egy 4:3-as notebook nekem sokkal kecsesebbnek, arányosabbnak tűnik, mint egy wide.
A világításról : nekem T60-am van, és hozzá elég érzékeny szemem (nemrég volt szemműtétem pl.). Nekem nem világít a szemembe.
Amúgy egy ötlet : mivel a wide monitornak kisebb a magassága, nagyobb szögben kell állnia a lámpának, hogy a billentyűre menjen a fény, és így már el tudom képzelni, hogy vakíthat is.
-
_ak_
addikt
Érdekes, én szinte azonnal beleszerettem a szélesvásznú képernyőkbe. Ok, h nap mint szembesülnöm kell azzal, h görgetnem kell a kedvenceket a böngészőbe, holott az asztali 21"oson minden kifért, de egy jól optimalizált oldal esetén nagyon hasznos tud lenni, na meg winen belül is szinte csak élvezet. Nekem mintha jobban "berendezhetőnek" tűnne a széles képernyő, de hát ugye kinek mi tetszik jobban..
-
Nand_i
tag
-
Dottore
addikt
A wide mizéria megérne egy misét. Számomra egy bizonyos mérethatár alatt nincs semmi előnye (ha csak azt veszed, hogy pl. olvasáskor az oldalak inkább hosszabbak mint szélesebbek), csak hátránya. Ostoba divatnak tartom, 22" col alatt (asztali monitor esetében) kényelmetlenebb mint a hagyományos arány. és még nehezebb is tőle egy laptop. Bár ez nem általánosítható.
-
Dottore
addikt
Ezen a fórumon arról írnak, hogy ha feljebb emeli a szemét a billentyűzetről akkor a thinklight zavaróan bele világít a szemébe. Viszont gépeléskor jobban megvilágítja a munkaterületet.
Összefoglalva. Ha belenézel akkor az szar, de eközben nem arra használod amire való, így nem nagyon kellene belenézni. Ellenben ha gépelsz akkor a fényerő jobb mint a többi széria esetében.
-
Nand_i
tag
Hát igen, x200 árral nem voltam tisztában, mondjuk azt sejtettem hogy nem épp netbook kategória.
Akksi lötyögéssel kapcsolatban: t61 akksimon (6 cellás) van egy kis pukli, ezért helyre tenni is alig bírom, de e miatt legalább stabilan áll
t41ben a 9 cellás oldalra egyáltalán nem mozog, föl-le 1-2 millimétert szándékosan lehet mozgatni, de használat közben nekem ez észrevehetetlen. -
Tim82
félisten
Rendben, akkor legyen tervezési hiba. Ezen kívül?
Dottore: bevallom, T61-et én csak Thinkpad-találkozón láttam eddig (fórumtársakét), nem fogott meg, de azért, mert alapvetően idegenkedem a wide-tól (4:3-os, SXGA+-os T61-et viszont bevállalnék). Viszont valóban masszívabb, mint a T4x.
-
Tim82
félisten
Két ember szerint szembevilágít, egy szerint nem, ez még kevés reprezentatív mintának ahhoz, hogy elfogadjuk konstrukciós hibának. Na jó, az egyik, a topikban korábban idézett review szerint sem ideális az elhelyezése.
Egyéb hiba?
Nem vagyok HP-ellenes (sőt, az üzleti szériái igen kellemes gépek, bár én az NC4xxx és 6xxx-sorozat gépeit fogtam eddig, az újabbakat nem), csak nem látom be, hogy mivel gyengült volna a T sorozat minősége. Ha az összerakást vesszük, ahogy Dottore is említette korábban, az régen sem volt "tökéletes", a T41p-m sem az. Sőt, a T30 masszívabb az összes T4x-nél pl.
-
Dottore
addikt
Jahh, és jut eszembe. Meg van válaszolva, hogy a Thinkpad aksi mozgolódása körülötti rejtély. Hiba az bizony nem fícsör. Rendeltem egy kisebb akkumulátort (a nagy kilógott, nehéz volt, és a mobil szokásaimat tekintve nem indokolt), és ez meg sem moccan, nem mint ahogy az összes eddigi ami valaha megfordult a kezeim között. Mert ugye ha direkt lenne akkor ez is mozogna. A filozofikusabb gondolkodással rendelkezőknek akik erre azt mondhatják, hogy esetleg ez lett feszesebbre forgácsolva, azt mondanám, hogy akkor meg pont ez a hiba.
-
_ak_
addikt
Az x200 baromira szimpatikus darab, de ha jól számolgattam, akkor 320k-tól indul, ami egy "kicsit" out of leauge. (különben is az év vicce lehetett volna az, h eredetileg egy használt PDA-t akartam venni, h tudjak wifizgetni, erre most ott tartok, h t400..
)
-
Dottore
addikt
Részemről havi pár ezressel beszállok, de jobbat mondok, csináljuk kollektíve. Szóval nyiss egy számlát evone és ha itt mindenki így gondolja, össze is fog jönni. Bár így az a fura és meglehetősen perverz helyzet fog előállni, hogy egy Thinkpad fórumnak lesz egy közös HP notija ahogy látom.
-
Nand_i
tag
Szerintem ha mar HD film, akkor érdemesebb az újabb vas mellett dönteni, mert abban van elvileg hardveres támogatás a dekódoláshoz, ergo nem a procit fogja tekerni (más kérdés hogy a proci helyett más fog melegedni), vagyis T400. Ami engem a HP-ben zavart (nem konkrétan a 2510p-ben, de a design ugyan az), az az hogy gépelés közben a gép széle nyomta az alkaromat. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de baromira zavart valami gépelés közben, és csak akkor jöttem rá mi volt az mikor lecseréltem az nc6400at T61re, aminek ugye szépen le van kerekítve az első fele. Másik, hogy a HP-s pöcökegér szerintem használhatatlan, mert nincs scroll gomb, és a kék pöcök is szeretett leesni a gépemen, kérdés, hogy a pöcökegér mennyire lenne nálad szempont.
Amit én vennék, az X200, vagy X200s, pl itt van egy konkrét teszt, de ahogy láttam van még azon az oldalon róla több teszt is, és X200s-t lehet venni 1440x900as felbontással. Azt mondjuk nem tudom, mibe kerülhet mostanában egy ilyen. -
Dottore
addikt
Azt ajánlanám, olvasd el ennek a fórumnak az utolsó pár oldalát.
Vannak természetesen a Thinkpadnak is hibái, ezeket tagadni ostobaság lenne. Viszont semmi nem tökéletes, hogy mást ne mondjak a választásodban nagy szerepet kell játszania annak, hogy milyen hibákat vagy képes tolerálni és miket nem. Mint ahogy írtam régebben, magam is az említett HP és a Thinkpad között vergődtem heteken át kétségek között.
A döntésem indoka nagy vonalakban a következő volt. Inkább a T61 brutális szépsége (hihi), hosszútávon való igazolt megbízhatósága, alkatrész és szerviz ellátottsága, sem mint a HP fura formáiba ágyazott még furább billentyűzete, bár az a kis dög nem recseg mint a Thinkpad.Szóval ha teheted, élőben kellene találkoznod velük. Az eldöntené melyikre van szükséged.
-
Tim82
félisten
Evone kollégának inkább némi személyes rossz tapasztalata van a T61-vel, ami nem jelenti azt, hogy a T-széria átment volna gagyiba.
720p-t egy 1.7 Ghz-es Banias proci is röccenésmentesen lejátszik, desktop gépben pedig állítólag egy Northwood 2.4 GHz-től felfelé nincs akadás.
A Dell D630 14' wide mérete azért nem olyan nagy.
-
_ak_
addikt
Jelenleg van egy egész talpraesett asztali konfigom, de arra gondoltam, h ez menne az öcsémnek én meg beszereznék egy xbox360at, ezért szerettem volna alapjáraton egy kicsit izmosabb lapit, h legalább a fullhd filmeket megtudjam nézni, ha meg támad némi kedvem vmi játékhoz, akkor úgy is boxoznék.
-
_ak_
addikt
Hmm ez most akkor más megvilágításba helyezi a noti vásárlást, coreavc-t vágom sajnos 1.9es athlon x2höz is szükségem van rá, h 1080p-t tudjak nézni.
Azt látod nem figyeltem h mekkora a d630, valóban subnotit kerestem először, de ezt tudom a leghamarabb feladni, ha csak 15ös jó lapit találok, akkor legyen. akármennyivel kényelmesebb egy 12-13-14-os, más kérdés, h a 14es lenovok is legalább 1kg-al nehezebbek, mint ez az msi. Na mind1 köszönöm a tippeket, elolvasom a HP tesztet is. Ha vmi még valakinek eszébe jut, ne tartsa vissza magát.
Btw ha el tudok netezgetni vagy ebook-ot olvasni 3-4óráig, nekem az már elég, nem fontos, h ultra portable legyen, csak viszonylag sűrűbben szoktam buszozgatni, de oda-vissza 3-4 óra alatt megjárom az utat.
-
evone
őstag
lehet 1.2vel 720pt nezni.
probaltam. egyebkent az csak annyi hogy ultra low voltage. azert 6-7 orat ez megy. t400 max 9 cellas aksival megy annyit. jaes thinkpadban alapbol mozog, fura hangot ad ki az aksi, ebben nem. nekem kb fel eves a t61em, eshat, en ennel jobbat vartam. a hpnek nagyon minosegi uzleti gepei vannak, elhiheteted. a d630as dell az nagy. gondolom nem veletlenul vettel msi subnotit.
http://www.coreavc.com/
egyebkent ezzel a programmal allitolag nagyon sok gepet ralehet venni az 1080 lejatszasara, azt hiszem azert jo mert mind a 2 magot ki hasznalja. probald meg
-
_ak_
addikt
HP-t ajánlani egy Thinkpad helyett? attól tartok tényleg nem haladok a korral, de most tényleg, ennyire nem számít már minőséginek egy T-s thinkpad?
Az h évek múlva recsegni fog az talán ok, de ez az msi még nincs 4 hónapos
Mindegy igazából nem lenne baj az, h kicsi, mert a mostani is egy 12.1"os, de az 1.2es proci az nagyon negatív, azzal sztem még 720p-t sem tudok nézni, nekem pedig az kéne, h 1080p is valahogy le tudjam játszani, de a 720p az a nagyon minimum, ezért ha van egy "jobb" lenovo (t61/t400nál) ami kb ennyibe van (200-250k) még talán feladnám a fullhd-t.
Esetleg D630as Dell?
-
evone
őstag
ha ram hallgatsz, es kisseb is jo, akkor inkabb vedd ezt:
[link]subnoti, es brutalisan jol ossze van rakva. t400 is elkezd majd recsegni ropogni mint az msi. ezt fogtam a kezembe, es ebbe telleg van anyag, raadasul jack csatlakozok is gep oldalan vannak, es fembol vannak, nem muanyagbol. es mindent tud amit a t400. a billzethattervilagitast kiveve.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest