- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Otisz
őstag
Ha esetleg érdekel valakit egy új MAGYAR karakteres [IBM ThinkPad T4x billentyűzet], az üzenjen.
-
tototos
addikt
Lehet mégis csak maradok az ibm-nél
Első versenyző és a második versenyző -
Pcm
tag
Ha valakit esetleg érdekelne:
http://hardverapro.hu/apro/thinkpad_serial_ata_hard_drive_bay_adapter/hsz_1-50.html
-
tototos
addikt
válasz
Dottore #7591 üzenetére
Hát igen elég csekély az akkuidő, kellene hozzá venni akkut. A kijelzőt látni kellene élőben hogy milyen mert ha nem annyira vészes akkor még lehet érdemes lenne megvenni hisz 20 ezerrel olcsóbb mint egy x61. Még ezt találtam, bár itt ugye nincs konkrét adat az akkuról
-
Dottore
addikt
válasz
tototos #7587 üzenetére
Gondolkodsz, ember azt írja:
"akku állapot: használattól függően kb. 1 óra"
Tehát ez azt jelenti, hogy ha nem csinálsz semmit a géppel, értsd úgy, hogy képernyő kikapcsolva nem piszkálod, nem használod, akkor talán egy óra.
"képernyő minimálisan "felhős".
No comment. Ennél finomabban megfogalmazni, hogy szar, nem is lehet.
A véleményem term. nem bizonyíték, csupán tapasztalat.
-
tototos
addikt
-
sulep
senior tag
Ez található az eszközkezelőben a portoknál:
Ericsson device management Com 6
Ericsson GPS port COM 7De nem talál mégse semmit.
-
sulep
senior tag
Megpróbálkoztam egy DEMO PC-s Igo verzióval, de mikor a GPS vevőt keresi egyik portnál se talál semmit. Kiírja nincs GPS jel. Mert attól még hogy a szobában csinálom ennek jónak kellene lennie nemde?
-
sulep
senior tag
Tehát beletettem egy Vodafone Sim kártyát az x200-ba. Ezután FN+F5 és Onra állítottam a WWAN--t. Ekkor világít a jel a monitor alján. Majd a Thinkpad GPS szoftvert lindítottam de ott6 nem jelennek meg a GPS jelek. Pedig ott is rámentem az indításra. De mindenhol N/A szerepel. A Google Earth vagy mit is elindítja de az meg sima kék felület semmi más nincs rajt.
Kédés: Mit rontok el? Vagy a szobában nincs jel az a gond?
-
Claudius
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy T 500 gépen Vista van és alapból van 3 particio, de a C-ből ami most 100Gb szeretnék levenni 50 GB-ot a munkám anyagainak , hogyan tudom ezt megcsinálni, milyen programmal vagy a vista is megtudja ezt a partició elosztást csinálni
Nagyon köszönöm -
Tim82
félisten
válasz
tototos #7571 üzenetére
Nem reklámozom. Csak nem látom be, hogy egy X31-en mi kerül annyival többe... Vaterán lazán próbálják 80k körüli áron elsózni az X31-eket. Annyit ma már a Pentium M procis notebook-ok közül csak a T4xp-k érnek szvsz.
Éppenséggel bosszankodom ezen, mert szeretnék egy subnotit. X40/41 kilőve a lassú 1.8" HDD miatt, X31-et egyszerűen túl drágán adnak a használtpiacon, még az IBM minőséghez képest is... X32-t nem láttam már nagyon régóta, X24-et és X30-at sem (a Tualatin magra épülő PIII-as sub-ok nekem még elegendőek lennének). Így hogy maradjak hű az IBM-hez?
Így ami még szóbajöhet, PIII-ból a Dell C400, esetleg Toshiba Portege 2000, Pentium M-ből Toshiba Portege R100/M100 (esélytelen, nem lehet szerezni), Dell X300, X1, D400 és HP nc4000/4010. HP-t olcsón lehet és mióta volt alkalmam PeterkeT-ék gépeit megtapogatni szilveszter előtt, tetszik a HP nc sorozat is.
Gondwana: nem jártam utána a témának, csak egy X31 review-ben olvastam, ahol az író X40-ről váltott vissza és beszerzett az X31-hez nagy akkut.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #7568 üzenetére
X31? Nem LV-s proci, kicsit vastagabb az X40-nél, de ami az előnye, hogy normál 2.5" vinyót fogad és 2*1 GB-ig tudod bővíteni a RAM-ját. Ha tudsz hozzá szerezni nagykapacitású akkut, akkor tökéletes szvsz. Nekem csak az a bajom vele, hogy még használtan is 10-15k-val többe kerül, mint pl. a HP nc4000/4010, ami hardverileg és minőségileg kb. egy szinten van vele...
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #7568 üzenetére
x31 Ubuntuval számomra tökéletes (na jó, pár kompromisszummal: a legfájóbb, hogy a CF slot tervezési hiba miatt mindegyiken gyakorlatilag használhatatlan). Jelenleg épp SLC CF kártyát keresek a HDD helyére. (Egy retves Kingston megjött, erre beakasztott, hogy csak 3.3V-ról működik, 5V-ról nem, pedig a 9. oldal alján ezt hazudják.)
Ezért várom a 9.04-es Ubuntut Ext4 supporttal. -
tototos
addikt
Még egy kérdés. X31-es laptopokról mi a vélemény? Vagy olyan 60-70 ezres árkategóriában milyen hordozható laptopot ajánlotok?
-
tototos
addikt
Hello mindenkinek.
Mekkora fogyasztása lehet egy lecsukott laptopnak letöltés közben?
Például ennek
A mostani asztali ibm gép 50w-ot eszik monitor meg minden nélkül -
én a t42mön csináltam ezt meg. a kiirt recovery dvdkről raktam vissza az eredeti rendszert, rejtett résszel, stb. elötte már másik windows volt rajta.
mikor visszaállitottam a gyári állapotot, megkérdezte, hogy az egész winyot felhasználja, vagy csak egy részét. és a visszaállitás után nekem megmaradt a winyom vége, amin az dokumentumaim voltak.
remélem nagyjából érthető voltam
üdv! -
pink75
aktív tag
Volt még egy 2877 eladó. Otthagyni nem akartam, szóval dock2+tápkábel+benzinért vihető
dock II 2877 -
Magnat
veterán
Hi,
tegnap idősödő (de 1ébként kifogástalan) T42P-m helyébe beszereztem egy T60-at. Recoveryből helyre lett állítva gyári állapotúra minden, viszont nekem megvan az a mániám, h szeretem kétfelé partícionálni a hdd-t. Csakhogy azt az infót kaptam, h ha így teszek, akkor a következő recoverynél akkor is ugatás és nemműködés lesz, ha 1ébként a recovery partícióhoz nem nyúltam. Ezt meg tudná erősíteni vki vagy ami mégjobb, cáfolni? Illetve ha így van, akkor ugyanez-e a helyzet akkor is, ha dvd-ről futtatom a recoveryt?
-
pink75
aktív tag
nocsak, nocsak
úgy tűnik, holnapután meglesz a dock II (2877) -
Gondwana
addikt
Már tegnapelőtt sem tudtam semmit letölteni Lenovo supportról. Másnak se működik?
(régebben volt róla szó, hogy az IBM ftp support megszűnik, na de ennyire?) -
Gondwana
addikt
Igaz, hogy a Diamondban van GPS, de soxor használhatatlan, ezért én egy ilzen univerzális megoldást választottam:
Az akkujának a töltése kifejezetten problémás (zasszony régi mobiljában töltöm), de WinXP alatt a tracklogok kinyerése is rendesen megoldott. -
Shadowfax
addikt
Amit evone linkelt pont az van benne a gépedben (az emilben küldött képek alapján). ThinkVantage GPS szoftver meg egy SIM kártya kell bele, s máris használhatod GPS vevőként.
-
sulep
senior tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy x200-hoz lehet kapni GPS adaptert vagy valamilyen eszközt hogy navigációs eszközként lehessen használni? pl usb vagy PCMCIA kivitelben.
-
rootkiller
őstag
-
fotel
aktív tag
Lehet, hogy csak nekem új, de a sima Radeon drivereket is fel lehet rakni Mobility Radeon-okat használó gépekre, így nem kell megvárni, amíg a gyártó (lenovo) saját maga elérhetővé teszi. Ehhez csak a mobilty modder nevű programra van szükség, én csak ajánlani tudom. T500-on megy már így annyira a GTA IV, hogy élevezhető legyen a játékélmény. NFS Undercover pedig 1680x1050-ben folyamatos. A lenovo által kiadott (átcimkézett) driverrel mindez problémásabb volt.
Vista alatt nem próbálnám ki, nem tudom, hogy a switchable opció hogy működne, de XP alatt jól muzsikál az új Catalyst.
-
evone
őstag
mitol olyan jo az az a31p?
-
Shadowfax
addikt
válasz
rootkiller #7525 üzenetére
A teljes létszámból hány működőképes amúgy?
Az i1400-at kivéve mind.Ez utóbbi kontakthibás a bekapcs gomb környékén, még meg kell kicsit buherálni.
-
Tim82
félisten
Ha jól emlékszem, X20 és T43 daily use, munkába tutira az X20-at viszi, A31p (a remek Flexview & UXGA felbontású kijelzőjével, huh, irigykedem
) meg desktop replacement.
Ja igen, ha érdekel valakit, van egy eladóvá vált 6 cellás akksim (kb. 1.25 óra üzemidővel) T4x-sorozathoz.
-
Shadowfax
addikt
Nos, ahogy ígértem rootkiller kollégának, a kis gyönyörűségek képen: [My ThinkPad family 3]
Balról jobbra, fentről lefelé haladva:
PS/2 Note N33SX*, ThinkPad 220, 345C, 340
365E, 701C, 365XD, 360PE
370C, 755C, 765D, 600
i1400, X20, A31P, T43.*Ez nem ThinkPad még, hanem annak az elődje.
-
Dr. Akula
félisten
Nagy aksit (9 cellás) is akarok, de mégjobb lenne ha emellett kevesebbet is fogyasztana. Addig szaroztak a boltban az x200s beszerzésével míg vagy 100k-val drágább lett. Volna, ha megvettem volna.
Gergő_:
A logitech egerei is jól bírják a kiképzést. Billentyűzet meg mind törik az 1. ütésre, ezek már sajnos egyik se olyan mint a régi angol billentyűk, amik 3 darabba törve is tökéletesen működtek, csak össze kellet tolni a darabokat. -
Zomby8
tag
Hello
A kerdesem az lenne, hogy ha kiirom a recovery particiot DVD-re akkor azt szabadon tudom-e masolni vagy iso-kent HDD-n tarolni es kiirni amikor szuksegem van ra? Tudom csak egyszer lehet megcsinalni, de jo lenne ha utana HDD-n tudnam tarolni es nem kene mindig magammal cipelni a DVD-ket.
Bocs ha mar ki volt targyalva, en nem talaltam....
-
Gergő_
őstag
ennél a laptopinfonál amit többször linkeltek előttem,lehet tudnak neked keríteni belevaló mini pci-e wlan-t is
-
sulep
senior tag
Ha jól gondolom ezekről beszélünk igaz?
Árilag itt elég barátságos a készülék. Szerintetek mennyire merjem meglépni? Tuti jók ezek az X200-amhoz? Vagy x200-nál is van hogy egyik szériához ez másikhoz másik illik?Ahogy néztem az 5300-on 3db csati van tehát talán az a legjobb. És mivel nincs nagy árkülönbség így lehet az kellene nemde?
-
Gergő_
őstag
offoff:
no offense
de érdemes kipróbálni egy jobbfajta ms billentyűzetet akár egérrel együtt véve,egyszeri de tartós befektetés -
Scalpel
senior tag
válasz
Napfénysüti #7504 üzenetére
Jaja, azok bizony. De legszebb az lesz, amikor a TP bill elől odaülsz egy akármilyen bill elé, és "pfúj bazze, mi ez az izé"... és az egy logitech billentyűzet...
Nem is tudom, kisgyerekként is IBM fan voltam, emlékszem, amikor apám hazahozta a céges széleskávás vajszínű monokrómkijelzős IBM laptopot és azon aknakeresőzhettem. Hűű! Az nagyon komoly volt. Ma meg már a saját IBM gépemen dolgozgatok... bárcsak minden gyerekkori kívánságom így teljesülne...
Gondwana: De én szentségtörőként a Toshiba R széria fanja is vagyok (ha már van ilyenem...
). Velem mi lesz? Nekem dupla adagot kell innom?
-
sulep
senior tag
Amennyiben mégis egy PCMCIA Wlant vennék az x200-ba, akkor milyen érdemes venni? G vagy N szériát? Mostanában olvastam a MIMO technológiáról is. Ezt minden N-es típus tudja alapból? Én a Linksyst néztem márkaként abból is a 300-as számút. Az aránylag jó?
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #7504 üzenetére
Csoportterápára én is jelentkezek (anonim Thinkpadfanok klubbja, péntekenként összejövetel, a templomnak szemben = a kocsmában):
Saját részre van kettő (x31 linuxal, T60 kíndózzal), hugomnak vettem T42-t, egyik főnököm feleségének pár hónapja vettem T41-et, másik főnökömet sikerült meggyőzni, hogy kell itt a cégben egy T61-es, a baráti körben elhintett rádumálásokat nem is számolom.
Következtetés: aki tőlem kérne tanácsot, nem kaphat objektív információkat, mert csak TP-kről tudok szóllani. -
Mészike
aktív tag
Most meg az "R" betűm kezdett el nyekeregni
Komolyan mondom, kezdek besokallni. Elcserélem asszony R61-esére -
Gergő_
őstag
válasz
Dr. Akula #7500 üzenetére
szerk: szóval jobban megéri nagy akku ha már rá van forrasztva
újonnan egy ilyen sl proci legalább 50 ezer mínusz az eladott régi proci
kicserélni a lenovo service training alapján nem nagy móka de inkább szervizzel csináltatnám
Egyébként az x200s-ben vmi gs45 chipset van de lehet jobban megéri nagyobb akkut venni
Br ezekkel nem hiszem hogy sok újat mondtam el
Aktív témák
Hirdetés
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged