Aktív témák
-
abcukistván
tag
Na mégegy, csak nem akarok megbékélni a modem hiányával.
Gyökér kérdés lesz:
Hálózati kártyáim Everest szerint:
Intel Gigabit Network Connection
Intel WiFi Link 5300WAN (PPP/SLIP) Interface - ez micsoda akkor ?
Köszönöm
-
Magnat
veterán
Nemrég adtam el a t42p-met, az uxga-s volt, éppen jó lett volna neked
1ébként én is jobban összerakottnak éreztem a T40-et is meg a T42p-t is a mostani T60-amnál.Hogy kérdezzek is: kicsit idegesít a ventim hangja a T60-ban, most a 24 fokos szobában szinte folyamatosan megy, hogy tudnám megnézni, hány fokos a cpu? (a hdd 37, szal annak tuti nincs melege)
Reggel véletlen igennel válaszoltam arra a kérdésre a Recovery Rescue-nak, h akarom-e most archiválni a hdd-met, aztán fél óra tekerés után kitőttem ... megmondom őszintén, lusta voltam utánaolvasni, ez hova archivál ilyenkor, vagy mit csinál? Titokban van még egy hdd a gépben?
Jah, még 1: az AltGr+C kombin milyen hotkey lehet? Eddig a Catalist jött be rá, azt most kikapcsoltam, de még mindig nem tudok and jelet írni ...
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8796 üzenetére
Melyik volt az? A kamionos:
-
Nand_i
tag
válasz
Napfénysüti #8793 üzenetére
Alapjában véve nem rossz, félreértés ne essék. Jó maga a vas ami a házon belül van, konkurenciához képest csendes is, billentyűzet is jobb mint az átlag. Ami idegesít, hogy lassan fél kiló szivacs van a palmrest alatt, hogy ne nyikorogjon + bill jobb alsó sarka alá is kellett pici, mert nem feküdt fel rendesen az alatta lévő keretre, és ahányszor használtam a kurzorbillentyűket csörgött. Ha nem lenne benne ennyi szivacs már elvégeztem volna a töréstesztet a fal ellen
. Amit nemrég vettem észre, hogy a monitor fedlapon, nagyjából a bal oldali retesz környékén kicsi dudor van, ami tuti hogy nem volt ott mikor vettem a gépet. Szétfeszítette a retesz, vagy mi a szösz?
Ezek szerintem objektiv dolgok, jöjjön a szubjektív része a dolognak:
anno hobbi célból vettem egy T41et, szinte biztos, hogy céges gép volt, alig győztem róla levakarni az ilyen-olyan nyilvántartási matricákat, kb most lesz négy éves. Az előbb leírt problémák közül egyik sincs meg, sokkal masszívabb hatást kelt az egész gép. Monitor becsukásakor rendes fémes kattanás van, nem ez a műanyag hang, billentyűzetet lehet ütni mindenhol, sehol nem fog hajlani, zörögni. Tényleges méretben nem sok különbség van a két gép vastagága között, a 41esre nézve mégis sokkal vékonyabbnak tűnik mint a 61es.Még valami, tesómnak kb fél éve vettem egy T42est, szintén hasonló benyomásokat keltett bennem, mint a T41. Exbarátnőm több mint 2 éve nyúz egy T41p-t, 2 helyen megrepedt a palmrest (típushiba), meg előjött az USB1.1 probléma is, de azon kívül hibátlan. Pedig elég sokszor ment/megy 24/5-ben a gép és egyáltalán nem vigyáz rá, nem figyeli, hogy esetleg most itt-ott koppan a lapos, vagy sem.
Szóval lehet, csak az "anyag van benne" érzés hiányzik a 61esből, és ha nem lenne mellette a 41es amit szintén szoktam használni, akkor nem tűnne fel a különbség.
-
Nand_i
tag
Mostanában azon gondolkodom, hogy lehet downgrade-elem a T61et valami jobb állapotban lévő T42re, esetleg T43ra, bár a vinyo gondok miatt inkább hajlok a T42re, már csak kéne találni egy SXGA+-ost. T4x széria szerintem sokkal keskenyebb, szebb mint a 6osok, nem is beszélve az összeszerelés minőségéről
-
Nand_i
tag
Huh, már majdnem megijedtem, hogy nem működik az APS-sel az új vinyom, de szerencsére csak az mplayer miatt volt.
Win media playerrel úgy megakadt a film lejátszás közben mikor megmozdítottam a gépet mint a sicc.
Vinyo: WD Scorpio blue szeria, free fall szenzor nélkül, Sata 3Gb/s interfésszel + T61. -
evone
őstag
Használt / látott valaki kozuletek Z61t-t? Képekről elég bejövős.
-
Snowcat
tag
Helló!
Úgy tűnik boldog tulaja leszek egy x200s-nek, de az élet azért mégsem ilyen egyszerű. Első gond, a billentyűzet angol, olvastam hogy házilag is egyszerű cserélni, szóval pontosan milyen típus kéne, hol és mennyi pénzért ajánlott venni?
Másik, hogy szeretnék egy dokkolót is, mert otthon sokkal kénylmesebb úgy, nem mellesleg van egy nagy monitorom is és esetleg később egy lcd tv is bejátszik. Nézegettem és konkrétan csak az x200 ultrabase-t láttam. Két gond van vele, egyik hogy marha drágamásik, alapból jár hozzá dvd, vagy azt még ezen felül pluszban kéne megvenni?
-
Rez_Grof
őstag
válasz
abcukistván #8784 üzenetére
Én spec nagykerben vettem akciósban a kártyát, de nagyon rémlik hogy ez volt az FRU-ra is:
[link]A 3 szolgáltató alatt azt értem hogy vadul rá volt irva dobozra, amit vettem, hogy Vodafone option, de ment szépen mindet, csak kicsit megijedtem, hogy baj lesz.
-
marcitp
őstag
T42, elírtam. bocs.
-
marcitp
őstag
Hahó...
csak úgy halkan kérdezem, nem érdekel vkit egy TP42? Lehet, cserélnék nagyobbra, ugyanebből a szériából egy p-sre.
1,7 dothan, 1,5GB RAM, 80GB Samsung, 2200BG Intel, infra, DVD/CD-RW
IÁ:60k -
abcukistván
tag
válasz
Rez_Grof #8783 üzenetére
Köszönöm.
Még nem szedtem szét a gépet, hogy megnézzem mi hol lakik.
A FRU-t azt várom. Hol lehetne legolcsóbban beszerezni? (Mit jelent, hogy viszi mind a 3 szolgáltatót? Ez az eszköz nem teljesen független gyárilag? Vagy csak nem szeret 1-1 szolgáltatót? Milyen dolog már ez...
-
Rez_Grof
őstag
válasz
abcukistván #8760 üzenetére
A HDSPA modem elvileg nincs benne minden T500ban, utólag kell bele tenni.
A billentyűzet bal sarka alatt lakik, utánna ha vnabent kártya akkor megy a GPS is. Ha kell mondok olan FRU-t ami viszi mind a 3 magyar kártya tipust + gps. -
-
Sipi
addikt
Jól tudod. Az ATA parancskészletéből kell két utasítás, hogy ténylegesen működjön. Enélkül is használható a védelem, hiszen a beépített érzékelő érzi a rázást, a szoftver kiadja a leállítási parancsot - csak megfelelő firmware hiányában a vinyó még egy rövid ideig magasról tesz rá, hogy parkoltatni kellene a fejet. Miután _mindent_ kiírt a cache-ből is, leparkol, de addigra már valószínűleg szétment az olvasófej.
Normálisabb gyártók implementálják a vinyóba ezt a két opcionális parancsot is, de mivel nem kötelező, és sok gépben nincs is ilyen védelmi áramkör, sokszor kimarad.
Sipi
-
Nand_i
tag
válasz
Scalpel #8763 üzenetére
Ha jol tudom egy standard parancsot hasznal az APS, amit az ujabb vinyok mar alapbol tudnak es ezert nem kell kulon lenovo specifius fw. Valaki mintha linkelt mar volna errol egyszer, most hirtelen csak ezt talaltam. Este megnezem, hogy megakad-e a filmlejatszas ha megmozditom a gepet. Ha igen, akkor mukodik a cucc spec fw nelkul is. (allapotjelzes tuti megy, azt mar neztem)
-
válasz
abcukistván #8764 üzenetére
tudsz mondani esetleg 1 típust mert ha egyszer lesz thinkpadom akkor nem akarok ilyennel foglalkozni.
-
HXY
addikt
W700ds -t, esetleg sima w700 -at tartanak valahol kiállítva?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8773 üzenetére
Meglesz ennek a böjtje...
-
Bukta01
csendes tag
Sziasztok! Én is beléptem a Thinkpad tulajok körébe egy T60-assal
A kiépítése az alábbi:
Intel Core Solo T1300 1,66Ghz, 1Gb DDR2 ram, Intel 945GM chipset, 14,1"-es sxga kijelző, 120 Gb-os winchester, DVD-RW, Wi-Fi, BT, 9cellás akksiNagyon tettszik a gép főleg, hogy ez még IBM gyártámány teljesen
-
Sipi
addikt
Szerintem ezzel simán kiröhögnek.
Ez egy totál jó akku. Cserélni a kigyulladt, vagy zárlatos akkut szokták (ami nem ad le semmit), illetve ha gyanúsan rövid idő alatt sokat veszít a kapacitásából.
Sajnos, a TP nem Macbook, aminek az akkuja az idő folyamán egyre nagyobb kapacitású lesz...
Sipi
-
evone
őstag
Aksira még elvileg van garanciám, nem tudjátok hogy hogy történik a cseréje? Szólok Lenovonak hogy 78% a kapacitasa az eredetihez képest, és adnak újat? 56Wh helyett, 43. :S
-
_ak_
addikt
válasz
Az az igazság, h nem is próbáltam ill. bedugtam neki egy vodás kártyát háta alapon, de a wimaxot vagy mit így sem tudtam aktiválni (ha egyáltalán azt kell). Igazából ennél többet nem is foglalkoztam vele és nem is értek hozzá.
szvsz csak a foglalat van, tehát elő van készítve, de nem használható. már csak azért is erre tippelek, mert most raktam újra a gépet és minden driver fent van, pedig nem telepítettem semmi modemet.
-
válasz
lehet hiányzik a beépitett hsdpa modemed de attól hogy a gépbe rakod még a vodás hardverrel szerintem nem fog működni hanem a lenovos modem driverével probáld inkább.
-
abcukistván
tag
Hali _ak_ !
Neked is olyan géped van mint nekem (T500 l.infóból). Te próbáltad már a beépített HSDPA modemet? Én ha abba rakom a SIM kártyát, akkor nem ismeri fel a Voda programja. Az lehetséges, hogy csak a foglalat van benne a gépünkben?
(Ha igen, akkor mennyibe kerülne a használhatóvá tétele?)
köszi
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8758 üzenetére
Inkább leesett...
-
Napfénysüti
nagyúr
Ez leesett a kamionról vagy igaz lehet? [link]
Ma olyan szar napom van lehet csak álmodom
-
rootmin
tag
Hmm, #8716-ra valaki?
Fontos és sürgős is lenne, mert beindultak az események. Csütörtökön megyek a notebookért.
Összeszedem rövidebben, áttekinthetőbben:
1.Memória, winchester cserélhető házilag garanciavesztés nélkül, ugye?
2.X61tabletben cserélhető mindkét memória? (Elérhető házilag mindkét slot?)
3.Két eltérő gyártmányú, azonos méretű memória mekkora eséllyel dolgozik dual channelben?
4.WD Scorpio Black (320 GB, 7200 RPM, free fall szenzor nélküli verzió) kompatibilis az APS-el?
Köszi.
-
macikos
addikt
Na én ezt a Battery Recondition-t kipróbáltam, de ezek szerint én a Hungarise módszer alapján csináltam, ugyanis én feltöltöttem teljesen, lemerítettem teljesen, de a program nélkül és közben ugyanúgy használtam a gépet
Megpróbálom úgy, ahogy leírtad.
Ez a Numerikus billentyűzet meg elrejtve a billen... soha az életbe nem jöttem volna rá, hogy mik azok a számok
Köszönöm a segítséget.
-
Shadowfax
addikt
válasz
macikos #8745 üzenetére
Nem mértem, csak azt néztem, amit kiír. De szerintem jobban merült, nem csak rosszul írta ki. Ezt abból gondolom, hogy 30% környékén néztem, hogy kiír 38 percet, ekkor leszedem a drivert, újraindítottam és utána ugyanúgy 30%-on volt az akksi, de már több mint 1 óra hátralevő időt írt ki.
Ezt sejtettem, hogy csak a kiírás alapján más a két idő. Közben úgy látom, Sipi kolléga már elmagyarázta, hogy miért. -
Sipi
addikt
válasz
macikos #8745 üzenetére
Az nem jelent semmit, hogy mit ír ki. A szoftverek valamilyen algoritmus alapján (plusz előzetes adatgyűjtésből) becslik a várható időt. Ez idővel eltolódik a valós adathoz képest, hiszen nem tud számolni az akku romlásával (ami túl sok tényezőtől függ). Ilyenkor egy teljes feltöltés-teljes lemerítés ciklust kell csinálni, vagy ha türelmes vagy, az új power managerben van erre külön opció, elindítod, lemeríti az akkut, majd feltölti. (Közben nem szabad csinálni semmit a géppel.) Ekkor pontosan be tudja lőni, mennyi idő van még hátra.
A két verzió között eltérhet a becslési algoritmus, fene tudja... Nem hiszem, hogy az új ennyivel rosszabb lenne, nekem is új van fent, nem lett rosszabb a réginél. Csinálj egy ilyen "battery recondition"-t. És nézd át a sémákat, mert attól, hogy itt is max performance-nak hívják, még lehet, hogy jóval energiazabálóbbra van kapcsolva.
És még egyszer: semmit sem jelent, mennyit ír ki. Az csak becslés, akkor pontos, ha kalibrálod. Utána pár havonta érdemes újra kalibrálni.
Ultrabay: igen, az szokott lenni.
Borítás: a ThinkPadek anyagukban színezett kompozit műanyagból vannak, ha te arról ledörgölöd a festést, vidd vissza szervízbe.
Num: az AltGr itt is kell (jobb alt), de kellenek a numerikus billentyűzet számai is. Ezt az Fn gomb és talán a priontscreren megnyomásával tudod bekapcsolni. (Nézd meg, valamelyik funkciógombra rá van írva, hogy num.) Ha bekapcsolod, a bill. jobb része alakul át numerikussá - ha megnézed, a billentyűkre halvány kékkel (az Fn billentyű színével) rá is vannak írva a numerikus jelek. Valahol a j-k-l környékén lesznek. Ekkor CSAK numerikusan tudod használni, nem ír pl. K betűt. Ha algt-kódoztál, megint vissza kell váltaniod normál billentyűre - szerintem egy-két karakter begépelésére nem éri meg a váltogatást.
Touch: ezt most nem tudom, de szerintem megadható az advanced-nél, hogy a pad hány százaléka legyen a scroll-rész. Ha van ilyen, rakd 100-ra, akkor az egész egy scroll-pad lesz.Sipi
-
macikos
addikt
válasz
Shadowfax #8741 üzenetére
Nem mértem, csak azt néztem, amit kiír. De szerintem jobban merült, nem csak rosszul írta ki. Ezt abból gondolom, hogy 30% környékén néztem, hogy kiír 38 percet, ekkor leszedem a drivert, újraindítottam és utána ugyanúgy 30%-on volt az akksi, de már több mint 1 óra hátralevő időt írt ki.
Sipi: Itt az volt a gond, hogy Maximum Performance-en egyébként bírt 2,5 órát és azon csodálkoztam, hogy ha így fogyasztja a legtöbbet, akkor az új driverrel miért bírhatja ennél is kevesebb ideig.
Egyébként teljesen levéve mindent 5óra 50 percet bír, tehát az elég jó. Csak azt furcsáltam, hogy az új driver ennyire bekavar... Bár nálam az AccessConnections se működött jól.
Na akkor már felteszem a kérdéseimet, ami eszembe jut
1. A gép alján az UltraBay alatt van egy furat egy csavarnak. Ezzel a meghajtót vagy amit épp beteszek lehet "rögzíteni", hogy ne lehessen kikapni?
2. A műanyag borítás mennyire szereti a tisztogatást? Mert vizes-szappanos ronggyal letörölve újjá lehet varázsolni, viszont nem tudom, hogy ezt gyakran megcsinálva kifehéredik, megkopik-e a gép teteje
3. [link]
4. Ha szeretnék ASCII kód alapján előhívni egy karaktert, tehát AltGr+numerikus bill, akkor itt hogy oldjam meg?
-
_ak_
addikt
Úgy tűnik, h csak meg kell ismerkednem a Lenovos szervizzel. Ma kétszer is hallottam az egy rövid, majd 2szer 3 rövid és végül még egy rövid hangjelzést.
A memókat már megigazítottam. Kíváncsiságból futtattam egy memtestet is, de az nem talált semmi hibát, így most már lövésem sincs, h mi lehet. Főként, h direktbe nem is tudom előhozni.
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
macikos #8739 üzenetére
Más: Felraktam a T40-re a legújabb Power Management drivert, erre a akku 2,5-3 óra helyett alig 1,5 óra alatt lemerült. Leszedtem, erre megint 3 órát bír. Ez hogy van
Csak kiírás szerint bírja megint a 3 órát, vagy valóban mérted az időt saját óráddal? Mert az egy dolog, hogy mit ír ki, mennyi van még hátra... -
macikos
addikt
válasz
FerNandor #8737 üzenetére
A drivereket egyébként hogy raktad fel? Installáltad őket? Én úgy szoktam, hogy letöltögetem, kicsomagolom a C:-re, és nem "feltelepítem" őket a hozzájuk tartozó programokkal együtt, hanem a feladatkezelőben az adott ismeretlen eszközön jobb klikk, illesztőprogram frissítése és megadom a mappát, ahol a program van. Így nem rak fel feleslegesen programokat, csak a drivert. 15 perc alatt megvan az egész.
Más: Felraktam a T40-re a legújabb Power Management drivert, erre a akku 2,5-3 óra helyett alig 1,5 óra alatt lemerült. Leszedtem, erre megint 3 órát bír. Ez hogy van
-
FerNandor
őstag
Na, teljesen elegem van ebből az XP-ből, legalábbis laptopon. Hihetetlen az egész, és ez az egyenkénti driver vadászat is kiakasztó.
Már írtam is a szervíznek, hogy kérek recovery lemezt. Remélem azért "hamar" meglesz. -
_ak_
addikt
válasz
Gondwana #8735 üzenetére
Multi célokra még Hiren's BootCD-t is ki lehet próbálni. Mondjuk ez csak util válogatás, nincs alatta semmi os.
-
Gondwana
addikt
válasz
FerNandor #8733 üzenetére
Recovery célokra én ezt használom, a rarnyitófejtvény megfejtését keresd gugglival.
Ez egy bootolható Win, tele hasznos utyilityikkel -
_ak_
addikt
Nem, de ez részletesebb és magyarul van.
FerNandor: kipróbáltam az innen leszedett RnR.-it. nálam vista x64 szépen települt, ebből kifolyólag nem tudom, h nálad miért nem akar.
Telepítve van a legfrissebb CSS és productivity center ? Próbáltad, h konkrétan rákeresel a hiba üzenetre?
Amúgy meg szerintem várd meg a recovery cd-ket. azokat feltéve minden működni fog szépen. elsőre tényleg komplikált kiigazodni a sok program és driver közt. -
FerNandor
őstag
Egy külföldi fórumon találtam egy olyat, hogy Parted Magic, repartícionáló. Kiírtam, bootoltam és az edit résznél, már amikor felállt a rendszer, ott kettő 15GB-t mutatott és egy 52GB-t, nem tudom, melyik lehet az, ami bootolásra kell neki, de biztos valamelyik 15GB, az meg ekég kellene hogy legyen... Viszont nem tudom, hogy mutathat 2x15 + 52GB-t, amikor 80GB a winyó, ez így meg már 82.
HajjajjHa valaki rájönne, h mi a baj, nagyon megköszönném.
Esetleg van valami nem lenovos recovery program, ami legalább annyire jó? már, ha ez a lenovo programja egyébként jó.
-
marcitp
őstag
ja, valszeg nem Te hírdeted... bocs
-
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #8723 üzenetére
Hali! Síma T42-őt nem számítasz be?
Hasonló konfig, mint a Tiéd. -
Szatír
aktív tag
Kedves Fórumtársak,
Adott egy T22-es a következő jelenséggel:
- bekapcsolnám, de csak a HDD led villan fel, se kép se hang. Nálam egyenlőre megakadt a tudomány, a szokásos procedúránál / ram kivét, akku kivét, bekapcs, kikapcs stb../Mielőtt nekiállok bontani gondoltam körbekérdezek hátha típushiba, és valaki tudja mi lehet a gond - szerintem alaplaphiba, feszültség probléma -sajnos ezt a típust nem ismerem.
Még mielőtt a "hiénák" rám szállnak - NEM ADOM ÉS CSERÉLEM EL - nem az enyém, egy kispénzű ismerősömé aki értelemszerűen olcsón szeretné "visszakapni" a gépét.
Próbálok neki segíteni, mérés & forrasztás nem gond - minden segítséget örömmel fogadok és köszönöm.
Nem tápgond, a töltés rendben van - a töltés jelző led is működik.
-
Otisz
őstag
válasz
Én is jelenleg Apple Macinthos-on 'nyomom'.
Ami hiányzik, az a legendás ThinkPad minőség... -
Sipi
addikt
Erre gondoltál? A Rescue and Recovery használata és leírása. (Csak hogy kereshető legyen.)
Sipi
-
Tim82
félisten
válasz
[link], de láttam a múltkor az Avocomp-nál egy T43p-t is.
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8718 üzenetére
Azért vagyunk itt, hogy segítsünk
-
_ak_
addikt
válasz
FerNandor #8717 üzenetére
Épp azt mondom, h ez nem olyan egyszerű kis progi, ez csinál magának (vagy kell neki) egy külön boot partíciót, így ha nem indul a rendszer, akkor nem kell lemezekkel szarakodni, h helyreállítsd, hanem alapból arról a partícióról indítja magát a recoveryt, de majd ha megtalálom a leírást, akkor belinkelem. ott le van írva, h mi miért van és h működik.
-
FerNandor
őstag
Én már nem tudok semmit. Toshiba gépemen volt ilyen, hogy egy DVD-re megcsinálta a recoveryt és ha valami volt azt bebootolta és felállt az alap rendszerm, amit lementettem.
A c-n van az xp és 55Gb a szabad hely.
Evone: azt a nem lefoglalt 6GB-t kell nézni?
nem értek én ilyenekhez. -
rootmin
tag
Üdv!
Lassan időszerű beszerezni a kicsikét, amiről pár hete beszéltem: X61t
Ha meg tudok egyezni az eladóval az árról és az átvételről, akkor akár 1 héten belül is meglehet.Memóriát és merevlemezt szeretnék benne cserélni, illetve bővíteni.
Gyárilag 2*1 giga van benne, az eladó azt mondja, kérésre kicseréli 1*2-re a bővíthetőség kedvéért. Ha jól tudom, akkor a merevlemez és a memória egyaránt cserélhetők házilag garanciavesztés nélkül.
Azt viszont nem tudom, mindkét slot elérhető-e. (X61 tablet, ugyebár) Erről van valakinek infója? (Mondjuk az eladó ajánlatából úgy tűnik, igen)Örülnék, ha a memória menne dual channelben. Mekkora rá az esély, hogy 2 különböző gyártmányú, de azonos méretű memóriát tud így kezelni az alaplap? Nem vennék rögtön 4 gigát ezért, ha nem muszáj...
Ami a merevlemezt illeti, némi utánaolvasás után arra jutottam, hogy a jelenlegi legnagyobb,320 gigás WD Scorpio Black lesz nekem a legjobb, ami 7200at pördül percenként és a tesztek tanúsága szerint igencsak gyorsnak számít notebook érában.
Van valakinek ilyenje? 2 változata kapható, a különbség a free fall szenzor meglétében rejlik. Mivel a gépben már alapból van ilyen, úgy gondolom teljesen megfelelő a szenzor nélküli (és nyilván ezáltal olcsóbb) változat is nekem. Ha valaki tud bármilyen okot, amiért ez a vinyó, és az APS inkompatibilisek lennének, most szóljon, vagy hallgasson mindörökké.Ámen.
-
_ak_
addikt
válasz
FerNandor #8697 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de vmi olyasmi rémlik, h a rescue and recovery nem egy egyszerű lemezkép mentő progi.
Ha jól értelmeztem egy külön boot partíción helyezkedet el pár rendszerfájlal. ennek volt az köszönhető, ha össze is omlott a win, nem volt probléma, mert a boot közben a TV gombot megnyomva a 3ik partícióról indult a gép a recoveryvel együtt.
Igazából valahol ez le van írva, de most hiába keresem egyszerűen képtelen vagyok megtalálni, pedig többször belebotlottam már.
btw mennyi szabad gb helyed van az xp-s partíción?
evone: én is szerettem azt, de azért azt is irogatták, h nem volt tökéletes az a rendszer sem. igaz én naivan arra gondoltam először, h biztos vmi megbízhatóbbat, egyszerűbbet akarnak csinálni, de most már az a sanda gyanúm van, h egyszerűen elakarják kerülni a script írogatást és az esetleges felelősséget, mert ha így az updater progi vmit elcseszett, akkor az ő saruk volt, de ha te telepítesz vmit, és nem megy a gép/progi akkor rajtad van a felelősség, h minek piszkáltad.
Amúgy meg akármennyire is ódzkodtam a gyári vistától és a rengeteg előre installált programtól, egyszerűen stabil volt és működött. Ellenben 3 szort csináltam végig a clean installt mire olyan rendszert kaptam ami legalább megközelítőleg úgy működik, mint a gyári.
egyszerű példaként pl a TPM-et tudom felhozni. pre-installed vistánál működött rendesen ill a log írta, h leállt, majd pedig elindult, de ez nekem a mindennapi használat során fel sem tűnt, míg clean install esetében, sokkal sűrűbben jelentkezik ez a leállás és olyankor nem tudom a CSS-t használni, mert hiába húzom le az ujjam az olvasón, az nem tölti ki a login mezőket a weboldalakon. de pl a 2ik clean install esetnében előfordultak random program leállások (igaz, lehet h a ram hibája volt, ha tényleg ki volt mozdulva). Mindegy igazából csak arra akartam kitérni, h lehet, h lassabb az előre installált cucc egy kicsit, de meglepő módon viszont stabil és használható volt.
atom11:
Végül is melyiket választottad?
Hogy mire figyelj? Ha nagyon álmos vagy már, akkor tedd le, mert ha úgy alszol el, h mellkasodon van akkor rosszakat fogsz álmodni.
Na jó ez lehet, h lame volt, igazából annyi a jó tanács, h csináld meg minél előbb a recovery lemezeket, mert ha később akármilyen okból törlöd a recovery partíciót, akkor is vissza tudod állítani a gyári állapotot. Amúgy meg, nem vigyázni kell rá, hanem használni, ez legalább bírja. -
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8709 üzenetére
Igen, ott intézik. De nem kell személyesen bemenni, emailben is intézhető a dolog.
-
Otisz
őstag
válasz
-
evone
őstag
válasz
Ezt Shadow biztos jobban tudja.
-
FerNandor
őstag
Fogalmam sincs. Rajta van a Vista basic matrica, de az alján már nincs serial. Lenovo oldalán is vista basic van feltüntetve, de azt mondta a srác, hogy amikor ő vette, már nem vista volt rajta. A másik, hogy 2 GB ramot ír Lenovo oldalán és csak 1GB van benne..
fogok kérni recovery lemezt, csak azt mondták, hogy azt csak Budapesten tudom átvenni valami parkban, már nem emlékszem milyen park
, mert carry-in gari van a gépen, egy lemezért meg nem akarok felugrani Pécsről.
-
evone
őstag
Azért, ez a System Update lelövés, brutális szopatás, pedig milyen jó volt már, ezzel dicsekedni etc etc. Meghát kényelmes is volt, most nem tudom mikor lesz kedvem ujra Windowst telepiteni.
-
_ak_
addikt
Én mindig onnan lestem ki a model numbert
, meg onnan indítottam a system updatet. de most h újra raktam negyed annyi menüpont van.
A preisntalled rendszer esetében mindent meg lehetett ott is találni (gyak. egy tinkvantage startmenü volt, ahol minden hardverhez és lenovohoz tartozó progi össze volt szedve).továbbá ugye elvileg az updateket a message center plus fogja közölni velünk, ami bár nem tudom még, h h fog működni, de mindenesetre a productivity centerben is van egy üzenetek ablak, így elképzelhetőnek tartom, h majd oda írja ki, h ha van update.
FerNandor: nm. én is csak onnan gondoltam, h az lehet, mert a clean install guide-ba csak a smart readert említi, holott nekünk a ricoh van.
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest