- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
Aktív témák
-
Dottore
addikt
válasz
tototos #7587 üzenetére
Gondolkodsz, ember azt írja:
"akku állapot: használattól függően kb. 1 óra"
Tehát ez azt jelenti, hogy ha nem csinálsz semmit a géppel, értsd úgy, hogy képernyő kikapcsolva nem piszkálod, nem használod, akkor talán egy óra.
"képernyő minimálisan "felhős".
No comment. Ennél finomabban megfogalmazni, hogy szar, nem is lehet.
A véleményem term. nem bizonyíték, csupán tapasztalat.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #7571 üzenetére
Nem reklámozom. Csak nem látom be, hogy egy X31-en mi kerül annyival többe... Vaterán lazán próbálják 80k körüli áron elsózni az X31-eket. Annyit ma már a Pentium M procis notebook-ok közül csak a T4xp-k érnek szvsz.
Éppenséggel bosszankodom ezen, mert szeretnék egy subnotit. X40/41 kilőve a lassú 1.8" HDD miatt, X31-et egyszerűen túl drágán adnak a használtpiacon, még az IBM minőséghez képest is... X32-t nem láttam már nagyon régóta, X24-et és X30-at sem (a Tualatin magra épülő PIII-as sub-ok nekem még elegendőek lennének). Így hogy maradjak hű az IBM-hez?
Így ami még szóbajöhet, PIII-ból a Dell C400, esetleg Toshiba Portege 2000, Pentium M-ből Toshiba Portege R100/M100 (esélytelen, nem lehet szerezni), Dell X300, X1, D400 és HP nc4000/4010. HP-t olcsón lehet és mióta volt alkalmam PeterkeT-ék gépeit megtapogatni szilveszter előtt, tetszik a HP nc sorozat is.
Gondwana: nem jártam utána a témának, csak egy X31 review-ben olvastam, ahol az író X40-ről váltott vissza és beszerzett az X31-hez nagy akkut.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #7568 üzenetére
X31? Nem LV-s proci, kicsit vastagabb az X40-nél, de ami az előnye, hogy normál 2.5" vinyót fogad és 2*1 GB-ig tudod bővíteni a RAM-ját. Ha tudsz hozzá szerezni nagykapacitású akkut, akkor tökéletes szvsz. Nekem csak az a bajom vele, hogy még használtan is 10-15k-val többe kerül, mint pl. a HP nc4000/4010, ami hardverileg és minőségileg kb. egy szinten van vele...
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #7568 üzenetére
x31 Ubuntuval számomra tökéletes (na jó, pár kompromisszummal: a legfájóbb, hogy a CF slot tervezési hiba miatt mindegyiken gyakorlatilag használhatatlan). Jelenleg épp SLC CF kártyát keresek a HDD helyére. (Egy retves Kingston megjött, erre beakasztott, hogy csak 3.3V-ról működik, 5V-ról nem, pedig a 9. oldal alján ezt hazudják.)
Ezért várom a 9.04-es Ubuntut Ext4 supporttal. -
Scalpel
senior tag
válasz
tototos #7384 üzenetére
Igen, én stabilan azt használok, külső monitorral, egérrel, külsővinyóval. A gép egyébként az adatlapomnál látható T60.
Jól megy, jobban mit a vista, sokkal.
Driverekkel annyi baj van, hogy a touchpad drivere feltétlen kell, meg az alap Think vantage keretprogram, hogy menjenek a plusz bill funkciók, plsz kijelzések (zöld TP piktogrammok, amik felvillannak), amelyeket alapból nem támogat a win. Touchpad driver kötlező, mert nincs görgetés...Hangsúlyozom még egyszer.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
tototos #7384 üzenetére
Barátnőm gépén fent van (R61e). Kierőszakoltam
Jól megy rajta,és még drivereket se kellett telepíteni. XP-n megszenvedtünk azzal hogy a wifit összehozzuk. Kellett vagy 3 különböző driver a Lenovo oldaláról. Win 7 alatt meg semmi. Rögtön ment minden. Egyedül az zavar hogy a billentyűzet nyelve mindig átállítódik angolra. -
-
gecsoz
aktív tag
válasz
tototos #7083 üzenetére
Ez egy egyszerű progi, ami a VGA kimenetet kezeli.
Profilokat lehet létrehozni a különbőző képernyő beállításokhoz, hzogy melyik képernyőn milyen felbontás legyen, minden kijelző menjen, vagy csak az egyik, milyen színmélység, stb.. sok szenvedéstől megkímél, ha sokszor használsz projektort, vagy monitor a kimeneten, és sűrűn kell ki-be kapcsolgatni, illesztgetni.. -
Dottore
addikt
válasz
tototos #6866 üzenetére
Ha lezárom a tetőt, akkor nekem is (mind mindenkinek) van egy kis holtjáték az egyik sarkán. Nyitott állapotban ha előre és hátra mozgatom a fedelet akkor mivel a fizika a barátunk ugye, ez a jelenség természetes. Feltéve ha a zsanérok nem mozognak. Az nem az.
Még egy tipp, esetleg valakinek beválik. Miután tettem bele memóriát elkezdett picit nyekeregni a jobb kezem alatti rész. Szétszedtem, viszont a csavarokat nagyon óvatosan húztam meg (arra kell figyelni nehogy túlfeszítsd, mert vetemedik a műanyag), pont annyira, hogy éppen elérjék a perem alját, és lehetőleg egyforma szorítóerővel. Azóta tökéletes.
-
zedii
aktív tag
válasz
tototos #5845 üzenetére
üdv, köszi a választ! igazából megoldódott a dolog. a sata kérdés is egyszerűbben sikeredett, összvissz művelet annyi volt, h bioszban átállítottam compatibility módra, és gond nélkül ment, mást nem csináltam. az asztali gép segítségével sikerült leszednem a wlant, aztán telepít és a kékgombhoz hozzávaló szépen leszedtem és telepítettem. kábé minden szart.közel 500Mb
majd meglátom mit tudok belőle használni, aztán a többi kuka.
Mindenesetre meglepett ,mer nem egy noti állítottam a 0ról csatasorba de itt kissé másképp mentek a dolgok.. persze az én lámaságom is kellett hozzá
Az AHCI mód mit takar? visszaállítsam majd arra -
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #5556 üzenetére
Igen, ahogy ezt már [februárban] megbeszéltük.
-
Yaye
őstag
válasz
tototos #5426 üzenetére
Ha az összeszerelt állapotban is látszó fém "kocka" szilárdan áll az alsó részen, akkor az alsó csavarok nyilván jók. Ha itt kikeresed a Notebooks/Thinkpad/T61/videos/FRU removal pont alatt az LCD disassembly pontot, ott látható hogy néz ki belülről (legalábbis a T61, nem tudom neked milyen modell van).
-
Yaye
őstag
válasz
tototos #5420 üzenetére
Levetted a burkolatokat és megnézted a csavarokat? Mert kívülről ez nem állapítható meg, szerintem.
Shadowfax: chip leszedese 2-3e megirasa szinten 2-3-e, és itt ugye nem elég megírni, hanem új chip is kell, ha igaz.
A szomorú helyzet az, hogy már a pénzem után futok: a gép eredeti alaplapja totál hulla volt (led meggyullad, venti kicsit pörög aztán villan egyet és leáll, vagy valami ilyesmi, fatálisan döglött volt), és már vettem (itt a PH!-n) új alaplapot, ez a checksum erroros! 9k-m bánta, és azért javíttatnám, hogy az a 9k ne legyen egy az egyben kidobott pénz. A gépet magát ingyen kaptam, és a lapban amit vettem, volt grátisz egy nagyobb proci is (eredetileg csak 700-as volt benne), szomorú volnék ha kidobhatnám az egészet.
szerk.: Itt a PH! apróban két T20-at kínálnak, az olcsóbbik is 20k. Persze biztos lehetne találni kevesebbért is, a 15k határesetnek tűnik. (A harmadik egy T21 45k-ért, de az szvsz egyértelműen el van árazva.)
-
Yaye
őstag
válasz
tototos #5416 üzenetére
Érdemes foglalkozni vele, legalább diagnózis szinten! Alig egy hete, hogy lötyögős kijelző miatt szét kellett kapnom egy T61 kijelzőjét. Láttatlanban arra tippeltem, hogy a fedélben a zsanért rögzítő csavarok lazultak meg, tipikusan ez szokott kisebb-nagyobb lötyögős holtjátékot okozni, ami hosszabb távon fedélrepedéshez vezethet! (ha a csavarozás mellett a fedél is elkezdi viselni a hajlító terhelést). Másik sansz az volt hogy a zsanért a gép testéhez rögzítő csavarozás lazult meg. Úgy lehet előzetesen megtippeni, hogy a zsanér melletti résen ha benézel és hajtogatod a fedelet akkor látni hogy a lötyögés során a zsanér tengelye a kijelzőhöz képest áll, vagy forog, ebből sejthető hogy fölül laza vagy alul.
Na lényeg a lényeg, nekem fölső lazaságnak tűnt, úgyhogy kis segítséggel -erre visszatérek lejjebb- lekaptam a fedél burkolatait, és konstatáltam, hogy a csavarok remekül állnak. A lötyögést az okozta, hogy a zsanér fémöntvényébe belesajtolt tengely, aminek elvileg sziklaszilárdan kéne állnia az idők végezetéig, meglazult, és elkezdett kotyogni. Ez nem olyan egyszerűen orvosolható, mint egy csavarlazulás. Egyelőre így hagytam, egy kis lötyögés nem a világ, a fedelet ez nem károsítja. Ha nagyon rosszabbodik idővel, akkor meg kell fúrni keresztben a zsanért és két-két beütött pici acélcsappal megfogni újra a tengelyt az öntvényben. Másik lehetőség a csere, ami egy ideig biztos jó lesz, aztán vagy kikopik az is, vagy sem. A dolog számomra egyértelmű csalódás, olcsó budget notikban láttam utoljára ilyen minőségi zsanérhibát. Ez pedig egy alig pár hónapos T modell
Mondjuk láttam már olyan vadonatúj HP notit, az üzleti kategóriából (nc6xxx), aminek out of the box már lötyögött a kijelzője, no comment.
Javaslom, hogy a csavarokat mindenképp ellenőrizd, ehhez mindenképp meg kell bontani a burkolatot, de az egyáltalán nem nagy ügy, ha jól csinálod. Ha a csavarok jók, és neked is a tengely lötyög az öntvényben, akkor én egyelőre nem foglalkoznék vele, csak ha idővel jelentősen tovább romlik.
Végül a kis segítség, amit minden TP tulajnak melegen ajánlok (ha már szerepelt volna a topikban, akkor bocs, ismétlés a tudás anyja). Hivatalos mozgóképes útmutató szervizek részére az összes Lenovo cucc szét- és összeszereléséhez. Szerintem észbontóan hasznos, aranyat ér !! (Én a kijelzőkeret összes patentjét letörtem volna, ha nem tudom innen lelesni hogy először a fedelet kell lepattintani
)
http://www.lenovoservicetraining.com/ion/
üdv: Yaye
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #5084 üzenetére
A (sub-)pixelhiba nem csak fekete és fehér lehet.
Biztosan meg tudnám szokni én is hamar a wide-ot, de ha választhatok, akkor inkább a 4:3.
Engem nem zavar esztétikailag egy nagykapacitású akku. (Volt - használtan - nekem, de végül továbbpasszoltam, mert a sima 6 cellásom kevésbé volt elhasználva, így többet tudott.) Akkor zavarna, ha emiatt nem férne bele egy táskába a gép.
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #3745 üzenetére
Akkor itt a megoldás:[link] Ha nincs floppy-d, akkor itt az .iso fájl:Rescue and Recovery - Recovery repair (Vista) . Írd ki egy CD-re, bootolj be róla, s kövesd az utasításokat.
Amikor feltetted az XP-t, akkor az átírta az MBR-t, ez a progi helyreállítja majd, s ismét tudod használni bootnál a ThinkVantage gombot. (Egyébként az F11-re is a Recovery partíciónak kell bejönnie bootnál.)
Win alatt más progik kellenek a gomb működtetéséhez. Ha van kedved használni (nincs sok értelme szerintem), visszakeresel a topikban.
-
sghu
csendes tag
válasz
tototos #3543 üzenetére
A gond számomra ott van, hogy a 15,4-es wide függőleges mérete kisebb a 14,1-es normálnál. Ha ilyenkor a függőleges felbontás ugyanakkora, akkor kisebb lesz a kép, ezért kevésbé látható, olvasható, stb.
Ráadásul emiatt nagyobb, nehezebb is lesz a gép. Számomra gyakorlatilag csak hátránya van a széles kijelzőnek.
-
Foxi
senior tag
válasz
tototos #3417 üzenetére
Külön tettem fel az MSDNAA-s Vista Business-t. Nem igazán tettem fel a thinkpades progikat, de például az access connection-t nem fogom még egyszer. Két giga rammal nálam szépen megy, nincs vele semmi problémám. Az akkus üzemidő valamivel kisebb, ezt nem szeretem annyira. Van pár funkció ami kerregteti a vinyót (indexelés, automata defrag pl) ezeket én kikapcsoltam.
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #3266 üzenetére
Tényleg nem tudom, mi lehet: nekem néha 2,1MB/s is szokott lenni!
(gondolom, te is elosztottad az 54Mbitet 8-cal... Érdemes visszakeresni azt a PH tesztet, amiben az első 802.11n routereket tesztelték. Ott is megállapították, hogy nem a 46-os bakancs jobb a 38-astól, hanem a bőr a plasztiktól) -
-
karesz501
senior tag
válasz
tototos #3214 üzenetére
Szerintem normális jelenség lehet, mivel teljesen fixen nem rögzíthetik a panelt, nehogy "elpattanjon". A műanyag pedig vetemedik, bármilyen jó minőségű is. Talán a roll-cage -es T61-ek már nem ilyenek lesznek, talán.
Ha tudsz egy új LCD keretet szerezni akkor azt megpróbálhatod, talán megoldja a zavaró problémát, esetleg a zsanérokkal is próbálkozhatsz egyet.
Milyen géped van (már nem emlékszem, pedig tudom hogy írtad korábban, csak ritkán járok erre felé...)?
-
Ringman
félisten
válasz
tototos #3080 üzenetére
Nekem is kicsit furcsa egy T61-esnél az oda nem való (combo drive, 60 GB-s winchester) alkalmazása, kicsit olyan "minél kevesebbe kerüljön bármi áron a minőségi notebook" hangulata van. Egyáltalán van gyárilag ilyen gép, vagy ez ilyen boltban maradtak alakatrészekből összeszedegetett modell?
Google a szériaszámra csak magyar oldalat dob...
Aksi utángyártott?
+ 1 GB memória, kell még így rákötleni rendesen(bár ha azt vesszük 10-15% összesen)
-
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #3045 üzenetére
De ez R sorozatú gép, amire az esetek 99%-ban 1 év garancia van. Mondom, bevállalható a vaterás dolog is, de én mindenképp utánaérdeklődnék, lehet-e még garikiterjesztést vásárolni hozzá... (Mármint nem az eladótól, hanem az IBM-től kérdezném. Ui. ez USA garis, fogalmam nincs, lehet-e itthon ezt "hosszabbítani".)
-
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #3043 üzenetére
Erre a gépre jövő augusztusig van garancia. Bármennyire is megbízható, beüthet valami gixer, s akkor horror áron van hozzá alkatrész, szerviz. 300k-ért már elvárható lenne a 3 év gari...
De ezt a barátodnak kell eldönteni, hogy milyen kompromisszumot vállal be, mert a notivásárlásnál így vagy úgy, de kell kompromisszum. -
Sipi
addikt
válasz
tototos #2981 üzenetére
"a" típusú?!? Atyaég, létezik még ilyen régi rendszer? A mai wifi-routerek a "g" szabványt használják, ősrégi darabok esetén előfordulhat "b" is.
Arra csatlakozik Access Connection-nel, amire te állítod... Legfeljebb akkor fordulhat ez elő, ha titkosítatlan az "a" hálózat, és úgy állítod be az AC-t, hogy ha más nincs, az első titkosítatlant használja. Próbáld ki "g" típusúval, ennek kisebb a hatótávja, de az energiafelhasználás is. És jóval gyorsabb is.Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2979 üzenetére
Az Access Connection-nek semmi köze ehhez, az nem driver, hanem egy könnyen kezelhető felület a kapcsolódáshoz.
Egyetemen valószínűleg azért erőlködik annyira, mert messzebb vagy a routertől, nagyobb energiával kell kommunikálnia, hogy lássa a jelet. Otthon pár méterre vagy tőle.
A driverben (Eszközkezelő) vannak opciók, sőt, az Access Conn-ben is talán, hogy mennyire energiatakarékosan működjön. Leveheted minimális felhasználásra, csak akkor lehet, hogy nem lát minden routert, ha messze van.Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Steam Deck
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asustor NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest