Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Most ez olyan lesz, mint a jereváni rádió híre, de leírom:
Az XP install miatt a routeren az URL-blockingot feloldottam (MS is blokkolva van újévtől karácsonyig), ezzel együtt az index.hu összes reklám-mocskának blokádja is felszabadult. Az óta az X31-en 4-5 egyszerre megnyitott index-oldal 80-100% processor usage-t produkál (meg persze feltolja 1.6GHz-re). Félmegoldás: amíg a napibulváradagomat eszem, Flash letiltva.
Ha nálad a SVCHOST ami nagyon pörög és az interruptos megfejtés nem jön be, akkor egy ötletem maradt: AVG-t használsz antivírusként? -
_ak_
addikt
-
_ak_
addikt
Nektek nincs erre vmi tippetek? Anno az msivel is belefutottam egy ilyenbe és semmit nem találtam okozóként.
-
Dottore
addikt
válasz
Dr. Akula #7191 üzenetére
Régebben ellenzője voltam a DVD, CD meghajtó hiányának laptopoknál, de be kell látnom ma már nem nagyon van rá szükség. Ahogy Dr. Akula is írja, lassú, kicsi a kapacitása. Rendszert telepíteni ott a pendrive. Bootolni is lehet róla mindenfélét (pl. Hiren's BootCD), szóval úgy vélem ki lehet hagyni. Fogadni nem mernék, de még pár év és nyoma sem marad.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #7190 üzenetére
Nekem nem nagyon hiányzik a dokkoló, főleg hogy pótaksit is akarok hozzá, az meg a helyére megy. DVD írót már vagy 1 éve nem használtam, mert kicsi a kapacitása és lassan ír. Floppy célokra pendrive (16GB), archiválni, tárolni meg külső vinyót használok. A T61-es íróját kb 2x használtam, azt is inkább csak próbaképp. Külső monitorra se nagyon van szükségem, ahhoz van asztali gép is.
Mást nagyon nem tud egy dokkóló. Ja de, serial meg lpt portok - nem használom; az usb meg épp elég a 3, gyakorlatilag csak egeret meg külső vinyót kötök a gépre. Nem mondom hogy nincs akinek jól jöhet, de az nem én vagyok.
Na akkor ha tuti a 3 év a bolt bohóckodástól függetlenül is, akkor megnyugodtam. Kell a 3 év, de pont ott írtak 1 évet ahol a legolcsóbb a cucc, ilyen 30-60k-s árkülönbségek mellett azért nem mindegy.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #7186 üzenetére
htx!
És ahol 1 év garit írnak az mit akarna jelenteni? Ha 3-at ír be, az se kerül a boltnak pénzbe (IBM szervíz javít, nem a bolt), miért jó ha csak 1-et tűntet fel? Tudatlanság? Parasztvakítás hogy hátha megveszi valaki hozzá a +2 év garikiterjesztést is, nem tudva hogy alapból 3 évet kap a masinához?
Tehát ha 1 év van feltűntetve akkor is garantáltan 3 év garit kapok? Gondolom igen, de hátha van vmi trükk benne, ezért megkérdezem.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #7184 üzenetére
Tudtommal a ThinkPadek mind 3 év gyári garisok, hogy lehet akkor 1 évvel eladni??
Alapból ez a T és X sorozatra lenne igaz, de azokra sem feltétlenül.
A Lenovo oldalt kell figyelembe venni, eszerint a NS23SHV modellre 3 év garancia van.[link]evone: Az ultrabase-t külön kell megfizetni.
-
Dr. Akula
félisten
X200s-t akarok venni, de nem értem a garanciát. Van ahol 1 év, van ahol 3 év ugyanarra a típusra. Tudtommal a ThinkPadek mind 3 év gyári garisok, hogy lehet akkor 1 évvel eladni??
1 év
itt is 1 év
itt meg 3
itt is 3, de +2 év garikiterjesztést árulnak hozzá (3 évre), ami nem igazán stimmelMost akkor 1 vagy 3 év a gari?
-
Crow
tag
Hali!
A gépemnek (T500 2082-52G) van egy olyan hibája, hogy ha a gép akksiról megy, az integrált (intel) VGA vezérlő van kiválasztva, és a VGA driverben a "Smart2D" opció be van kapcsolva (ez az alapbeállítás), akkor megbolondul a megjelenítés: a képernyő alsó részén (kb a tálca területén) színes csíkok villannak fel időnként.
Így néz ki a hibás terület: [link], video: [link], és egy srác, akinek uez a problémája az x301-esével, ő is rakott fel képeket meg videót róla: [link]
3 különböző verziójú driverrel próbáltam, az új telepítése előtt az előzőt mindig alaposan eltávolítottam (uninstall+ DriverCleaner). Chipset driverből is kiptóbáltam kettőt ha jól emlékszem. Az egész rendszert 3X telepítettem újra, BIOS-t is frissítettem, a hiba minden esetben megmaradt.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek mitől lehet ez, és hogyan lehetne megszüntetni. A Smart2D kikapcsolása inkább csak megkerülése a hibának, nem megoldása, az Intel hivatalos álláspontja szerint annak bekapcsolva kéne lennie, és alapértelmezésként be is van.
Minden ötletet szívesen fogadok.
Üdv,
-
SG3rg0
őstag
Hitachi 160GB 2.5 5400rpm vinyómat szeretném egy 7200rpmesre cserélni.
Szerintetek érdemes, illetve észrevehető teljesítményt biztosít a 7200rpm?SAMSUNG 160GB HM161JJ 7200rpm ilyet vennék!
Valaki ismeri ezt a vinyót? -
Gondwana
addikt
ThinkVantage System Update:
ERROR, There is not enough disk space to perform the current task.
Csak nálam nem elég neki 60GB hely, vagy másnál is idétlenkedik? -
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #7161 üzenetére
Eddigi fejlemények XP-anglifikáció terén:
- PreBoot partícióhoz próbáltam betűt rendelni. Partition Magic meg is csinálta. Onnatól kezdve a tartalmát BartPE alatt át tudtam másolni (a telepítés .cri meg .imz fájlokból történik, nem tudom kapásból lecserélni a tartalmukat = használhatatlan) a teljes tartalmát. Azóta belebootolva a grafikus felület működik ugyan, de az egyes funkciók elérhetetlenek (nem történik semmi, ha bármi olyanra kattintok, ami programot kellene, hogy indítson, nem almenüt). Tanulság: Predesktop Area tartalmát nem érdemes birizgálni, jóra nem vezet.
- Angol WinXP-t installálhatóvá tenni a COA cimke szériaszámával: más forrású mellesleg legális, de a cégé, XP-SP2 CD-t felmásoltam, SETUPP.INI-t lecseréltem a preboot által fenthagyott i386-ban találtra. nLite-tal az Intel Pro1000 drivereket beletettem (meg pár szemetet kiszedtem). Mivel BartPE-ből egy util adott a fennlévő (magzar) Winből egy szériaszámot, ami nem egyezett a COA számmal, gondoltam, ez passzol a moddolt setupp.ini-hez, tévedtem (embed serial opció nliteban). Install után első boot után aktivációt kért, illetve másik serialt. Aktivációt elfogadta, azóta amíg ezt megírtam, már SP3 is rátelepült. -
evone
őstag
2x
-
evone
őstag
XP-nel nem lehet valasztani telepites kor hogy angol nyelven kered vagy magyar? Nekem vistanal megkerdezi.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Gondwana #7161 üzenetére
Ezért adok hálát az égnek, hogy a gépem angol xp-vel jött ki a gyárból, illetve, hogy az angol vista elfogadja a magyar campus licence product codeját.
Igaz, hogy most Win 7 megy rajta, persze angolul.... Holnap meg 64bites Win 7 kerül fel rá. Már megvan a 120 napos product code.
Azért ha sikerül, ha nem, feltétlen számolj be nekünk az eredményről. -
Gondwana
addikt
Tele lett a t#246;k#246;m a magzar windóz gyöngyszemeivel, mint háttértároló, meg okoskártya, hogy a többit ne is említsem. Ez a Vista OEM bűvészkedés megihletett, hogy a T60-am SERVICE001 partíciójában lecseréljem a Win i386 folderét angolra. Ha sikerül, megírom, hátha másnak is hasznára válik. (ha máshogy nem megy, a SETUPP.INI-t átírva megpróbálok angol installCD-t gyártani a COA szériaszámhoz)
-
tototos
addikt
-
evone
őstag
mit számit az a matrcia? mert sztem online is meglehet mondani hogy ez bizony legalis. meg a gephez adtak az os-t. szerintem ebbe nem lehet belekotni
-
Mészike
aktív tag
A notihoz 32 bites oprendszert kaptál. A 64 bites rendszer telepítéséhez lényegében újra meg kell venni az oprendszert.
Viszont szintél licence kérdés:
Párom notiján (R61) kezd lekopni az XP matrica. Nincs még 3 hónapos a gép, és ennyit bírna?Lehet ezt cseréltetni, ha teljesen lekopik?
-
pcr
csendes tag
Sziasztok!
Van egy pár napos T400-as ThinkPadom, aminek ma elment a hangja, "az audioszolgáltatás nem fut" hibaüzenettel, azt írja ki, hogy az audioszolgáltatás nincs engedélyezve; leOK-zom, az eszközkezelő nem lát hibát, a driver a lenovo.comról letöltött legfrisebb verzió. A hangkártya típusa: Conexant High Definition SmartAudio 221. A PC-doctor szerint internal error, a következő hibaüzenetet írja ki:
Internal exception in DiagModule::Start():
Structured exception: Exception_Access_Violation
Stack Trace:
file: libAudioVista.dll
instruction offset: 00001420
Letiltottam az eszközt, újraindítottam, friss driverek, de semmi változás. Valakinek van valami ötlete, találkozott esetleg ilyennel?Köszi szépen!
-
mdk01
addikt
Sziasztok!
Szeretném frissíteni a notihoz kapott vistámat 32bit-ről 64bit-re és olyan problémába ütköztem hogy nem fogadja el a termékkulcsot mikor beadom az igénylésemet.
Másnak is volt ilyen problémája itt a fórumon csak azt nem tudom hogy nekik is a noti mellé kapott vistájuk volt e.
A kérdésem csak annyi volna hogy vkinek sikerült e, a noti mellé kapott 32bit-es vistát 64bit-re fejleszteni?
Azért írtam ide mert nekem is Lenovo-m van.
Köszi
Üdv. -
Crow
tag
Üdv mindenkinek!
Szükségem lenne T500-hoz egy XP Downgrade / Recovery DVD-re. Ha van ilyen lemezed, és hajlandó lennél segíteni, légyszi írj nekem egy privátot. Nagyon hálás lennék érte.
Tudom, szerviztől lehet ingyen kérni (ezt meg is teszem hétfőn), de az túl lassan érkezik meg sajnos.
Köszönöm előre is.
Üdv,
-
tototos
addikt
hello mindenkinek.
haverom kérdése:
Az a gond, hogy az AGN wlan kártya nem hajlandó csak 1 csatornán csatlakozni, és így a lassabb 20MHz-es sávszélességgel csatlakozik, a 40 MHz helyett(a menüben auto frekvencia van beállítva). Így a 300 MBit/s helyett csak max. 130-al csatlakozik. Ezért 2,5 MB/s-nál nagyobb adatátvitel nem érhető el. A Kérdés, hogy hogyan lehetne 300-al 2 csatornán csatlakozoni. -
Sipi
addikt
válasz
abcukistván #7143 üzenetére
A BIOS-ban állítható, hogy a CD-DVD milyen módban menjen: lassú (halk) vagy gyors (hangos). Sajna, az ilyen slim meghajtóknál ez általános probléma, hogy ha gyors, akkor zúg is rendesen. Ha zavar, állítsd halkabbra a BIOS-ban, bár a minimum zajszintnél én úgy tapasztaltam, tényleg sokkal lassabb is lett az olvasás.
Sipi
-
evone
őstag
válasz
abcukistván #7143 üzenetére
( veled fele annyi baj nincs mint velem volt/van/lesz )
-
abcukistván
tag
(bocs hogy sok baj van velem)
Az mennyire természetes,hogy a cd olvasás nagyon hangos (T500) ? beremeg az egész gép, ha kicsit rátartok a meghajtó külsejére elhalkul. szervíz kéne neki meghúzni 1-2 csavart, vagy így van ez jól?
-
Gondwana
addikt
válasz
abcukistván #7140 üzenetére
Logikai oldalról megközelítve: Fn+Fx kombinációk voltak már Win 3.1 alatt is, tehát 2K és XP alatt is működnek a megfelelő driverek jelenlétében. (Linux alatt is, igaz, egyik másik kicsit máshogy, illetve a Fn+F9 régebbi modelleken nincs felcimkézve de feltelepített EasyEjecttel megy)
-
abcukistván
tag
Tényleg, még egy kérdés, XP alatt is működnek az FN+Fx billentyűkombók?
-
abcukistván
tag
Köszi.
Személy szerint ezért szeretném visszarakni, mert:
-azt már megszoktam, amúgyse szeretek oprendszert váltani
-idegesít, hogy egy partíció van, szóval ígyis úgyis bűvészkedni kell vele
-a sorozatosan feljövő figyelmeztetések hogy biztos el akarome indítani
-nem ismerem vista beállítási lehetőségeit. -
gecsoz
aktív tag
válasz
abcukistván #7136 üzenetére
Üdv!
Rakd fel az XP -t a gyári XP recovery CD-ről..
Ha meg nem kaptál, akkor kérj a Lenovo -tól és adnak!
Kár bűvészkedni manuális XP installal, ha van XP recovery CD..Amúgy meg nem értem, miért akarja ennyi ember az XP-t visszatenni..
-
abcukistván
tag
Hali!
Ha megírtam a recovery dvd-ket, akkor a boot és lenovo partíciókat törölthetem? A gyári visszaállítás azokat is helyre rakja, vagy inkább maradjanak meg?
XP-t tennék fel Vista helyett egy T500-as gépre. Hogy kéne ehhez particionálni, nem kívánnám elrontani a rendszer jövőjét. Hirens boot lemezt leszedtem, ranish-t ismerem. Csak ezzel a két partícióval nem tudok mit kezdeni.
köszönöm
-
Scalpel
senior tag
Igen, én is reméltem, hogy Vistája van. Én csak Vistával több monitoroztam, illetve egyszer ment róla még xp alatt projektor, de csak rádugtam és ment, nem volt semmi problémám.
neomorf:
Ezért is mondom továbbra is, hogy szűz winnel is kell próbálni. Főleg, hogy driver hibára utal erősen a tünetegyüttes... ezért kell a legfrissebb vga driver szűz win mellett.
Az Ati oldaláról letöltött drivert (feltétlen a megfelelő mobility driver csomagot halászd le) meg úgy kell használni, hogy a fájl kicsomagolod, megkeresed a megfelelő inf kiterjesztésű fájlt, és a win eszközkezelőben a vga kari driverét a vga lapjáról frissíted, és kézileg mutatod meg neki a megfelelő inf fájlt. Ahhoz, hogy több monitort használhass, nem kell control center meg anyám tyúkja, mert az xp is tartalmaz mindent, csak azt kell tudnia, hogy hogyan használja.Az meg, hogy egy hetes a gép, semmit nem jelent... bármely oprendszert 10 perc alatt is le lehet amortizálni. Nekem a hiperstabil ibm kompatibilis ubuntu linuxot is sikerült telepítés után 10 perccel szétfagyasztani. Pedig az tényleg kezeli az ibm gépeket alapból, főleg ha minden inteles benne (az enyémben az). Nem is ezzel volt a gond, hanem egy külsős programmal (pedig a hivatalos rep-ben benne volt...)... Szóval lehet valami erősen bezavar a képbe.
-
Scalpel
senior tag
válasz
neomorf #7130 üzenetére
Win reinstall minden plusz szutyok nélkül, teljesen szűzen? Gyak vista minden további nélkül kezeli a 2 monitoros opciót, egy próbát megér. Csinálja backupot, azt ha akkor se jó, akkor még visszateheted. Ha Xp-t használsz valami miatt, akkor talán kellhet driver (sőt biztos). De csak a VGA-ét tedd fel.
-
Scalpel
senior tag
-
Scalpel
senior tag
Nos, bolcsodal kolléga privát üzenetére válaszoltam, de ide is leírom azt, amit tudok a dokkoló - DVI - laptop problémáról.
Találtam ezt a mappát. Itt a txt leírja melyik mit tartalmaz. Az Itwbook.pdf a régebbi 4x-6x szériát, a tabook.pdf pedig az újabb gépeket taglalja.Nos. Egy DVI pass-through opciónak kell a gépben lennie. Az, hogy van-e benne, a linkelt fájlból típus alapján kiderült. Az én T60-amban van. Azt hiszem a T400-500-akba már mindbe került, de régebben ez nem így volt.
Így állhat elő az a helyzet, ha nincs benne ez az opció, akkor nem tudja meghajtani a DVI portot. Nem a VGA típusa, hanem a gép típusa és felszereltsége határozza meg.
Szerencsémra a laptopinfos T60 tudta.Szerintem driverrel nem megoldható, de én is kíváncsi vagyok arra a linuxos driverhackre.
-
bolcsodal
addikt
No igen...Amikor láttam működés közben ezt a HP-t eldöntöttem, hogy nekem még ilyen TFT sem kell. Szánalmas a képe a mostani monitoromhoz képest...
Dehát ő ilyent akart. Én meg nem erősködöm...
Mindjárt beírom a típusszámot is, állítólag csak erre a típusra korlátozódik a hibajelenség.
Erről a notiról van szó:[link]
A dokkolója ennél butább, nem kezel VGA-kat.
-
Tim82
félisten
válasz
bolcsodal #7120 üzenetére
Scalpel kolléga egy szintén integrált inteles T60-nal és Advanced Dock-kal tudott külső TFT-t működtetni, ha jól rémlik, ha erre jár, biztosan tud valamit segíteni. (Sajnos, nekem régebbi notim és ahhoz való dokkoló van.)
Ha a kollégádnak tényleg ez van, akkor egy low-end PCI-E, a dokkolóba passzoló videokártya az egyszerű megoldás. (Rémlik, hogy ATI X600 pl. megy benne.)
Különben meg vedd rá, hogy használjon Trinitron képcsöves CRT-t.
-
bolcsodal
addikt
Egy HP LP2275W (SPV-A) paneles monitorról van szó (nekem ez már a profi kategória...
). És windows Xp oprendszer fut a gépén.
De akkor továbbítom neki a linket, nekem kínai...
A gyári kábel egy Single channel DVI-D, amit adtak hozzá...
-
Gondwana
addikt
válasz
bolcsodal #7115 üzenetére
A DVI-nek elvileg működnie illene. Van, akinek sikerült.
A fontosabb kérdés, hogy a "profi" jelző hogy fordul le magyarra: Apple Cinema Display, Dell 3k7 vagy Samu T305 esetén biztosan nem fog működni, megnyugtatlak, workstationban is elég válogatósak. (még 2007-ben szívtam DualLink DVI kártya keresésével, azóta egyszerűbb ilyent találni) -
Gondwana
addikt
válasz
neomorf #7112 üzenetére
Ha a monitorhoz használt színprofilt kiirtod, javul-e a helyzet? (Adobe Gamma is tud néha vicces dolgokat, de a legszebbet eddig egy EEEpc901-től láttam: a VGA kimenetre kötött akármilyen monitoron a színeket összekeverte - pl ami fehér kellene, hogy legyen, az narancssárga, vagy a viláosszürkéből sötétszürkébe gradiensben mindenféle színek megjelennek)
Ahol a felbontást állítod, advanced, color management -
bolcsodal
addikt
Sziasztok.
Egy Thinkpad R61-esről kérdeznék okosat. Egyik ismerősöm vett hozzá, egy profi monitort, amit szeretett volna a Thinkpad-jához használt dokkolóegység DVI kimenetéről használni.
A hiba a dologban annyi volt, hogy az istennek nem sikerült kimeneti jelet csalogatni a dokkolóegység DVI csatijára.
Volt valakinek hasonló tapasztalata Thinkpad-el? Integrált X3100-as VGA-val szerelt változata van.
-
neomorf
csendes tag
olyan problámám van, hogy ráduktam egy monitort a t400-omra, és elég szar a kép. mintha sokkal kevesebb szín lenne és sokkal világosabb mint a noti. amikor tölt be a windows (már látom a tálcát...) akkor még jó a színe, aztán egyszer csak vált. nem tom melyik progi csinálhatja. ati radeon rd 3400 van benne. letöltöttem a legújabb drivert, de azt sem engedi feltelepíteni, mert azt írja, hogy rossz hardware vagy op rendszer. ezt sem értem mér...
vki tudja miért lehet rossz a kép a plusz monitoron? -
_ak_
addikt
Random infó: ThinkPad SuperGuide
-
evone
őstag
ejjj dejo ez a recsegos ropogos kis thinkpad.
-
Nand_i
tag
Egyenlőre szépen lassan pakolom vissza a szükséges dolgokat, meglátjuk hogy alakul majd a dolog. A fura az, hogy kb 2 hónapig semmi ilyen probléma nem volt, arra kellene visszaemlékezni, hogy mit telepitettem az utóbbi hetekben (Daemon tools, file handler plugin TotalCommanderhez, Visual studio express változatok, meg még ami nem jut eszembe)
Nod32vel eddig nem volt gáz, szinte mióta megvan a gép azóta fenn van, meg ingyen van hozzá legális licenszem szóval nem szivesen váltanék, de ha muszáj lesz... -
Gondwana
addikt
A szignómban kitűzött cél legújabb manifesztációja
Szerk.: nem a csigáé -
Nand_i
tag
válasz
Dottore #7100 üzenetére
Köszi.
A következő volt a probléma:
indulás után kb 10 perccel elkezdett emelkedni a proci terhelése 20% fölé, függetlenül attól, hogy nem futott semmi a háttérben. Ha vmi terhelte a procit, akkor a hw interrupt is nőtt. Nod32 van csak, Zone Alarm nincs.Screenshot nincs, mivel felhúztam magam meg amúgy is kíváncsi voltam a lenovo-s recoveryre...
Most legalább van egy soványabb xp is, meg meggyőződtem arról is, hogy a lenovo-s recovery tool jobb mint a hp
HW interrupt probléma egyenlőre úgy tűnik eltűnt, de ha már megkerested nekem a témát, át fogom böngészni a héten. Okosodni sosem árt.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest