- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #9198 üzenetére
Nem próbáltam azóta.
A T61-et használom. -
_ak_
addikt
válasz
Dr. Akula #9158 üzenetére
sp2-es vista hozzáadása a system updatehez. Nálam bevált.
-
Scalpel
senior tag
válasz
rankesz #9176 üzenetére
Hogy mindenki jól lássa, ha Windows 7 alatt nem működik a ThinkVantage gomb:
Igen, mivel az idevágó registry bejegyzés hibás. Mondom is, hogy mit csinálj:
regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> IBM --> TPHOTKEY --> 8001
Itt elvileg 2 érték van: (Default) és a File nevű. Na a File nevűben módosítsd Value Data (Érték adat) pontnál lévő elérési utat a DOS formátumról a teljesre:
C:\PROGRA~1\THINKV~1\PrdCtr\LPL1.exe... így nézzen ki: C:\Program Files\ThinkVantage\PrdCtr\LPL1.exe... ha 64bites a Win 7: akkor C:\Program Files (x86)\ThinkVantage\PrdCtr\LPL1.exe... -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Mészike #9179 üzenetére
"A Campus Agreement keretében nem számítógépek, hanem személyek (hallgatók, oktatók és intézményi dolgozók) válnak jogtisztává. Ennek megfelelően oktatási célra gyakorlatilag bármely számítógépen (intézményin, otthonin, kollégiumin) jogtisztán használhatják a szoftvereket."(tisztaszoftver.hu)
Ebből hogyan következik az, amit írtál? -
-
Mészike
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #9174 üzenetére
Tehát, ha oemet frissítek campus licenccel, akkor lesz egy oprendszerem, ami nem géphez, hanem felhasználóhoz kötött (legalábbis ez van a campus honlapon),
A géphez lesz kötött az OEM része.
Pl.: van egy régebbi gép Win98-al. Erre felmegy a campus XP gond nélkül és legális lesz.
Eladod, veszel egy laptopot XP-vel, a campus szerződésben lévő telepítőkészletből felteheted rá a Vistát, legális lesz. Veszel egy másik notit oprendszer nélkül, akkor azon semilyen formában nem legálisan lesz használható sem az XP, sem a Vista.
Ja, és még egy szépség: hogyha két gép van tegyük fel mindkettő legális alap oprendszerrel, akkor csak az egyikre lesz legális pl a Vista
Remélem nem írtam le túl bonyorultan -
Otisz
őstag
válasz
KilgoreTrout #9174 üzenetére
Akkor lesz egy Campusos licenced, amihez újból kell egy OEM.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Mészike #9172 üzenetére
Azt az ellentmondást próbáltam feloldani, hogy ugye az oem alaplaphoz kötött, a campus licenc meg emberhez. Tehát, ha oemet frissítek campus licenccel, akkor lesz egy oprendszerem, ami nem géphez, hanem felhasználóhoz kötött (legalábbis ez van a campus honlapon), amit felrakhatok másik gépre is. Mi történik, ha eladom az oem oprendszeres gépet?
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata az X200s-ről? Szemezgetek vele illetve egy Sony TT-vel.
Köszönöm előre is. -
Mészike
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #9137 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
Veszel pl egy alkatrészt, ahoz OEM oprendszert. Innentől az adott gép alaplapjához lesz rendelve az oprendszer legalitása. Mindent cserélhetsz a gépen, kivéve az alaplapot.
Veszel egy notit, ahoz ismét kell egy OEM oprendszer még úgy is, hogyha pl annó egy memóriához vetted az oprendszert, és azt teszed bele az új gépbe is!
Új gép -> új oprendszer. -
_ak_
addikt
Az mondjuk egész kellemes.
én azt hitem, h csak updatel, akkor már csak a CSS w7 verzióját kell megvárni.
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #9167 üzenetére
Az admin jogot mind megkapja telepítésnél, de pl a conexant audio drivert, csak kompatibilitási módba lehetett telepíteni. Legalábbis, ha nem állítottam be a végén failure-t írt.
Más. Ez a system update leszedi az összes szükséges drivert/programot vagy csak a már telepített cuccokat frissíti?
-
Scalpel
senior tag
Szerintem nem. Én most vagyok túl egy clean win 7 installon (RC build 7100 64 bit). Keverve tettem fel vistás és win 7-es drivereket. Egyelőre működik minden, ami nekem kell.
Nem inkább admin jog kellett volna neki? Inkább az lehet, azon én is hasaltam már el ma délelőtt, még a béta alatt. -
Otisz
őstag
Jól működik a system update
-
_ak_
addikt
W7-re amúgy a w7-es drivereket húzza le (függetlenül attól, h vista ként ismeri fel)?
Csak mert volt vele probléma, amihez a kompatibilitási mód kellett volna ott elhasalt a setup vagy hibásan telepített. -
evone
őstag
Eléggé kellemes érzés hogy végre mukodik az Update es nem kuld el anyámba.
-
rankesz
veterán
Zsír új csupasz WIN7-re akkor most mit kell feltenni hogy lefrissítse magát? Message Center Plus-t vagy System Update-t?
-
Dr. Akula
félisten
Találtam egy ilyen infót.
"For Win Vista sp2 users
replace Mappinginterface.xml at
C:\Program Files (x86)\Lenovo\System Update\session\system\SSClientCommon\MappingInterface.xmlhttp://forum.notebookreview.com/attachment.php?attachmentid=34525&d=1243843279"
Nemtom hogy valódi javítás vagy vmi vírusletöltő hekker cucc van-e benne, még nem próbáltam.
-
evone
őstag
-
evone
őstag
Itt is megy!
Mar szedek is 200 meganyi cuccot.
Ezért érdemes volt ma felkelni.
-
V8David
tag
Igen, emlékszem, hogy Te is dicsérted!
Mivel kinőttem a játékokból, így csak egy párat tudtam kipróbálni, mert nekem nincs. GTA vice city-t viszi 1600x1200-as felbontáson, meg a CMR05-t, de azt inkább kisebben. Páromnak egy Acer 5520g van, szinte alig van különbség a kettő teljesítménye között, nekem ez teljesen megfelel. Attól függetlenül, hogy 15" szerintem meg igazán hordozható (legalábbis megszokás kérdése)
-
_ak_
addikt
Valaki próbálta már az updatert? Nálam frissült a progi, meg (újra) feltette az msg center plust, de amikor rányomok a frissítésre, akkor an error ocurred while gathering information hibával leáll. Igaz állítólag ez most azért van, mert nem szereti az sp2-es vistát.
-
Scalpel
senior tag
Nekem a domború járt csak a géphez, de amikor lefele mozgatom, beleütközik a "B" gombba, így gyakorlatilag nálam a Trackpoint használhatatlan. Eddig ellenben kedvem sem volt venni 1000-1500-ért egy készletet. A kucsmával valszeg használható is lenne.
Na, ezért használok touchpadet.
-
rankesz
veterán
Akit érdekel olcsón ilyen x300 az dobjon rám privit!
-
Tim82
félisten
válasz
V8David #9138 üzenetére
Az előző hirdetésednél én is dicsértem a gépedet és a kijelzőjét, még írtam is, hogy játékra is alkalmas (3 évnél régebbieket simán visz a maga 128 MB DDR VRAM-jával). Én még meg is venném, de (itt jön be a képbe nálam is a gazdasági válság, a "nem engedhetem meg, hogy két notiban álljon a pénzem"-faktor) az anyagiakon kívül nekem kicsit nagy. Egy 15" méretű notit már nem nekem találtak ki, legyen bármilyen gyönyörű a kijelzője. Tavaly még megengedhettem magamnak még egy notit, idén már nem állok olyan jól. Pedig vérzik a szívem érte, remek DTR gép volna.
-
V8David
tag
Köszi a hozzászólásokat.
Magnat: láttam a hírdetésedet, néztem is, hogy nagyon jó gép a tied is, az enyém is hasonló konfig. Szóval 75ezret simán megérne. Korábbi hozzászóló még 90ezret is mondott.
Mindent ígérgető vevőim nekem is vannak. Pont mára ígért egy fickó, hogy hívni fog. Már csak fél óra van a napból és semmi.... agyamra mennek az ilyen emberek. Ha valaki valamit meg akar venni, akkor készítse elő a pénzét és akkor szóljon, ne ígérgessen.
Itt kivételt jelent marcitp -
KilgoreTrout
senior tag
Tehát ha új gépet vennék (és nincs dobozos winem, csak egy másik gépen - amihez volt OEM win - az így "jogtiszta" campusos oprendszer), akkor azon nem lenne jogom használni campusos windows-t? Vagy használhatom addig, amíg el nem adom az oem-es gépem?
Voltaképp mi ennek az értelme? Hogy a több éve os-sel vásárolt régi hardverekre a legújabb, hardverigényesebb win kerülhessen? Azért ez elég görénység. -
pink75
aktív tag
safe mode with wireless
no, ebben megy szépen, persze, vga driver nuku -
evone
őstag
Ti melyik sisakot hasznaljatok? En most raktam fel az oldschool szoroset, nem hasznalodik el hamar a felulete?
-
Sipi
addikt
Szükséges-e legális operációs rendszer (frissítési alap) a Campus szerződésben található Windows frissítés jogtisztaságához?
Igen. Új hardver vásárlása esetén az OEM (Original Equipment Manufacturer) konstrukciót javasoljuk, amely kedvező áron biztosítja az operációs rendszert (és így a jogtiszta Windows frissítési alapot) az új számítógéphez.Sipi
-
Mészike
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #9122 üzenetére
Nemnem, dehogy feledkeztem meg róla.
De ugyebár, ha tisztába lennél vele, és a többi emberke, aki így gondolja, akkor nem mondánátok ezt.
Kíváncsi voltam, hogy lesz-e valaki, aki felhozza, és mikor
Ugyanis, ha oprendszer nélküli gépet veszel, hiába vagy főiskolás/egyetemista, hiába igényled meg a campus liceszes wint, attól az még illegálisnak számít!
Mivel a campus szerződésben az áll, hogy oprendszer esetében kell upgade alapnak lennie, hogy legális legyen. És ez ebben az esetben nincs! -
Magnat
veterán
válasz
V8David #9110 üzenetére
Szia,
nekem is volt egy T42p-m,amit pont két hónapja vittek el 85-ért, ha jól emléxem a számára, 2373-htg volt, tehát uxga 15-ös, tettem bele még egy giga ramot, 80-as 5400-es vincsi volt benne és combo drive.Jah, és magyar bill meg német xp licensz. Meg Atheros G-s wifi. Jah, és nagy akksi
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Mészike #9086 üzenetére
Megfeledkeztek a campus licencekről.
Ha már mindenki annyit szidja érte az Ms-t, legalább használják ki minél többen. És manapság a laptopok elég jelentős részét egyetemisták veszik.
Mondjuk az érdekes, hogy én is egyetemistától vettem, mégis tört win volt rajta (ráadásul a géphez is járt eredetileg oem)
. Szerencsére elég egyszerű átírni a serialt a campusosra.
-
marcitp
őstag
Sajnos, ez a trend. Én is az "eladom az enyémet, veszem a tiédet" dologban vagyok sajnos, cserélném a 42-met a p-sre, érdeklődőm nekem is van, "komoly" persze.... Ez van sajnos. Kettő notiban meg nem engedhetem meg, hogy álljon a pénz, és majd elviszik.
60-ért árulom a sajátomat, a konfig elég jó, csak sajnos kopott, sztem ez az, ami elriasztja az esetemben a vevőket. De odáig még nem is jutottunk, hogy alkudjanak. -
Roseln
csendes tag
válasz
V8David #9115 üzenetére
Minimum fél évig mindent csak erősen áron alul lehet eladni. Egy elég korrekt T43-ra vagy 10 "komoly" érdeklődőm volt, szokásos a "jövő héten lesz pénz" vagy "várj amíg eladom a régi notimat" szöveg. A végén elegem lett, 2 GB rammal, 9 cellás akksival nem fogom 50K-ért odaadni. Vegyen rajta pár éves Acert vagy FuSit. Bánatomban vettem egy SSD-t a T400-ba.
-
pink75
aktív tag
én pl. valszeg megtartom az A30p-t is
főleg, hogy fent van az A31p-n a win 7, de nincs hangdriver, nincs vga driver (a t43p vista drivert is próbáltam, de csak standard vga-nak hajlandó felismerni)
meg ha 20 mp-ig nem csiklandozom a piroskát, lefagy -
atee
őstag
Maradhatunk annyiban, hogy amennyiért van rá vevő annyit ér pénzben kifejezve.
A használati értéke az biztos, hogy több mint amit adnak érte. -
evone
őstag
Az ujabb TP-ken, a logo a palmresten meg a kijelzon meg mindig ugyanolyan ezustoson csillog amugy? Vagy csak siman fehér?
-
V8David
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy IBM T42p-m, amit el szeretnék adni és segítséget kérnék, hogy hol alakul ennek az ára? Egy -tól, -ig árat szeretnék tőletek kérni!
15"UXGA, FireGL 128mb, 1x1giga ram, 60gb, cd-rw/dvd, BT, wifi, 1,2órás akku, szép állapot.... +szokásos.
Már egy ideje hírdetem és nem nagyon akar elmenni.
-
Otisz
őstag
Amennyiben egy fingerprint readerrel nem rendelkező palm rest helyére fingerprinteset teszek, működni fog?
-
Sipi
addikt
válasz
#91574272 #9095 üzenetére
A driverek és a Lenovo ThinkVantage programok ott vannak. De pont a külső gyártók valamilyen ketyeréjéhez írt külső gyártók programjai nem! Konkrétat nehéz mondani, mert típusonként is eltér, mihez mit adnak, de pl. az ujjlenyomat-olvasóhoz régebben az olvasót gyártó cég programját mellékelték - az pl. nem tölthető le, mert nem ingyenes.
Gyalu előtt a C: meghajtóról érdemes lementeni ezeket. A topikban régebben volt róla szó, mik ezek (pl. C:\DRIVERS, IBMTOOLS).
Sipi
-
Gondwana
addikt
Az éjjeli témához fûzném hozzá, hogy Lauràzsiám, miòta itthon van a porontyunkkal, lenyúlta az X31-et. Soxor meg is állapìtja, hogy nem is rossz a Linux (fordìtàsa: ne reménykedjek, hogy visszakapom)
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Gurulunk, WAZE?!
- Xbox Series X|S
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- 8 gen i3 TERRA MOBILE 1715, 17.3" FHD
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 VGA,16-64GB RAM/512-1,5TB SSD
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest