Aktív témák
-
Dottore
addikt
Ezzel próbáld meg. Hotkey Driver.
-
fotel
aktív tag
Talán a kereskedőt keresd meg ezzel, a fórumon senki nem fog jelentkezni, hogy átírja az adatbázist. A vásárlás dátumával jegyzett nyugtát kaptál, onnantól él a gari.
Hogyhogy vadásznod kell a meghajtókat egy új géphez? Lenovonak van valami programja, ami a tipusnak megfelelő összes cuccot levadássza neked.
-
fotel
aktív tag
Talán a kereskedőt keresd meg ezzel, a fórumon senki nem fog jelentkezni, hogy átírja az adatbázist. A vásárlás dátumával jegyzett nyugtát kaptál, onnantól él a gari.
Hogyhogy vadásznod kell a meghajtókat egy új géphez? Lenovonak van valami programja, ami a tipusnak megfelelő összes cuccot levadássza neked.
-
Crow
tag
Ahogy már korábban is mondtam, sajnos nem tudom a gépet Vista-val használni az inkompatibilis céges szoftverek miatt, akár stabilabban műxik az XP-nél az új hw-ekkel, akár nem
Egyébként legjobb tudomásom szerint a T500 meg a Lenovo sok más jelenlegi terméke is kapható előtelepített XP-vel is, nem csak Vistával (nyugodtan javíts ki, ha tévedek). Nem tartom valószínűnek, hogy Lenovoék gyárilag olyan oprendszerrel (is) árulnák a gépeiket, amiről tudják, hogy nem kompatibilis vagy legalábbis instabil velük.
-
abcukistván
tag
Köszi.
Személy szerint ezért szeretném visszarakni, mert:
-azt már megszoktam, amúgyse szeretek oprendszert váltani
-idegesít, hogy egy partíció van, szóval ígyis úgyis bűvészkedni kell vele
-a sorozatosan feljövő figyelmeztetések hogy biztos el akarome indítani
-nem ismerem vista beállítási lehetőségeit. -
Scalpel
senior tag
Igen, én is reméltem, hogy Vistája van. Én csak Vistával több monitoroztam, illetve egyszer ment róla még xp alatt projektor, de csak rádugtam és ment, nem volt semmi problémám.
neomorf:
Ezért is mondom továbbra is, hogy szűz winnel is kell próbálni. Főleg, hogy driver hibára utal erősen a tünetegyüttes... ezért kell a legfrissebb vga driver szűz win mellett.
Az Ati oldaláról letöltött drivert (feltétlen a megfelelő mobility driver csomagot halászd le) meg úgy kell használni, hogy a fájl kicsomagolod, megkeresed a megfelelő inf kiterjesztésű fájlt, és a win eszközkezelőben a vga kari driverét a vga lapjáról frissíted, és kézileg mutatod meg neki a megfelelő inf fájlt. Ahhoz, hogy több monitort használhass, nem kell control center meg anyám tyúkja, mert az xp is tartalmaz mindent, csak azt kell tudnia, hogy hogyan használja.Az meg, hogy egy hetes a gép, semmit nem jelent... bármely oprendszert 10 perc alatt is le lehet amortizálni. Nekem a hiperstabil ibm kompatibilis ubuntu linuxot is sikerült telepítés után 10 perccel szétfagyasztani. Pedig az tényleg kezeli az ibm gépeket alapból, főleg ha minden inteles benne (az enyémben az). Nem is ezzel volt a gond, hanem egy külsős programmal (pedig a hivatalos rep-ben benne volt...)... Szóval lehet valami erősen bezavar a képbe.
-
Nand_i
tag
Egyenlőre szépen lassan pakolom vissza a szükséges dolgokat, meglátjuk hogy alakul majd a dolog. A fura az, hogy kb 2 hónapig semmi ilyen probléma nem volt, arra kellene visszaemlékezni, hogy mit telepitettem az utóbbi hetekben (Daemon tools, file handler plugin TotalCommanderhez, Visual studio express változatok, meg még ami nem jut eszembe)
Nod32vel eddig nem volt gáz, szinte mióta megvan a gép azóta fenn van, meg ingyen van hozzá legális licenszem szóval nem szivesen váltanék, de ha muszáj lesz... -
Dottore
addikt
Igen, én is ezt mondtam Mészikének. Egy driver frissítéssel mindenképp megpróbálkoznék.
Ami a hozzáadott programokat illeti, csak a legszükségesebbeket használom. A driver update viszont hasznos, annak ellenére, hogy haszontalannak hittem. Ugye volt nekem egy problémám (a kapcsolat wireless mellett egyszer csak megszakadt, ezen csak a restart segített). Heteken át nem sikerült megoldani, viszont kíváncsiságból feltettem a driver update programot. Nézem ám, hogy a WLAN kártya drivere nem az elérhető legfrissebb amit le akar szedni nekem. Gondoltam legyen, új driver le, régebbi fel... hátha. Na azóta nem fagy.
-
Dottore
addikt
A cégnél a saját gépemen nekem sem működött, míg a munkatársam gépén igen, a laptopon nem, míg az itthonin igen. Egy közös pont van abban, hogy mindenhol probléma nélkül üzemel, ez pedig egy rövid kábel. Nekem ezek után nem lehet más konklúzióm.
Következésképp vegyél egy boltban egy 20 centis kábelt és megkapod a választ. Arra, hogy tévedtem, vagy arra, hogy igazam volt. -
piroskacsa
csendes tag
Köszi, írok privit tipusszámmal.
Ütni vágni nem akarom, csak használni, az meg magában hordozza az ütés lehetőségét magamat ismerve. Na nem falhoz vágásra kell gondolni. De nem is csipesszel bánnék vele.
Középkategória felbővítése nem is biztos hogy megoldás. Anyaghasználat, belseje megtervezettségén nem fog javítani hogy több ram-ot tesz bele az ember. Legalábbis reménykedem benne, hogy egy felsőkategóriás gép tényleg minőségibb minden tekintetben mint az alatta lévők.
-
piroskacsa
csendes tag
Pontosan, én is ezt látom, hogy vannak a kis gépek netezésre, abból is van 2-3 féle, egyik ami legalább azt kibírja, illetve vannak ár alapján a lazán duplájába kerülők, ha nem többe és azok se biztos hogy kielégítenek minden igényt. Az ok, hogy a minőséget meg kell fizetni, de ez alapján a nagyon olcsóakon mit fizet az ember? Inkább várok, meg ráfizetek egy picivel többet mint megvegyek valamit, amire csak kidobtam a pénzem.
Először renew-okban gondolkodtam, remélem azért az ebben a topicban nem számít istenkáromlásnak. De ezekből se elérhetőek már a komoly gépek.
Ezért most próbálok keresni olyan ismerőst aki tud áfa nélkül vásárolni, De még az se viszi le túlságosan egy 400.000 Ft -os gép árát, de mivel szükségem van egyre, előbb utóbb, de inkább előbb. Tehát most ezen ügyködök. Az is több mint a semmi, már ha egyáltalán lesz ismerős, de bízom benne.
Gondolkodtam külföldről behozatalon, de olyan magas árfolyamon van az euró meg a dollár is, hogy úgy is drága. A helyzet nem tudom mikor fog megváltozni, ha egyáltalán megteszi, de ez megint egy másik probléma.
Majd kiderül mi lesz, az biztos hogy nehéz döntés lesz.
-
piroskacsa
csendes tag
Köszi,
ezzel csak az a baj, hogy a keret 250e körül van (sírva 300e), és ahonnan venném a T500at, ott Intel X4500 HD -val van. A dual VGA-s gépek pedig nem férnek bele a keretbe. Próbálok ebből a pénzből kihozni egy tartós munkaállomást, de vagy a külső, vagy a belső rovására megy. Nem hittem volna, hogy ennyi pénzből nem lehet kihozni egy minőségi, minden szempontból megfelelő gépet. Úgy tűnik, nagyok az igényeim, de legalább van miből leadni. -
Shadowfax
addikt
Vámot ekkora értéknél már nem kell fizetnie!
De térjünk rá a fizetésre, és itt jön a csavar! A postaforgalomban érkező számítástechnikai kellék/eszköz 350 euro értékig vámköteles, 3,5 százalékos kulccsal! Tehát ezekre nem vonatkoznak a kereskedelmi vámszabályok, és a 0 százalékos vámkulcs, itt a CN-23 Vámáru nyilakozat érvényesül. Természetesen ezen felül meg kell fizetni a 20 százalékos ÁFA-t is. Tehát, ha rendelsz egy 300 euró (kb. 75 000 Ft) értékű laptopot/PDA-t, akkor arra ki kell fizetni 2625 forint vámot, és 15 ezer forint ÁFA-t. Az hozzá tartozik a dologhoz, hogy 10 eurót meg nem haladó adótételt nem kell kifizetni, tehát ha 1500 Ft lenne a vám, akkor azt elengedik, "csak" az ÁFA-t kell kifizetni. A 350 eurós értékhatár felett alkalmazható a kereskedelmi vámszabály, azaz a nulla százalékos kulcs, így 20 százalék ÁFA fizetendő. Ezer euró felett pedig Egységes Vámáru Nyilatkozatot (EV) kell kitölteni, és szintén csak a 20 százalékos ÁFA él. Ha például 400 eurós laptopot akarsz behozatni, akkor arra csak 20 százalék ÁFA-t, azaz nagyjából 20 ezer forintot kell fizetni. Ezekre az árakra rájön a végén egyszeri 1500-2000 forint postai kezelési költség is.
Hasznos olvasmány: Külföldről notebookot rendelni, érdemes?
-
Shadowfax
addikt
pont a szemembe világít..
Nálam is a T43-nál.
Ez a gond a T4x sorozatnál kezdődött, főleg a 14.1"-os TFT-jű notikat érintette. A ThinkLight ott ui. úgy volt a keretbe elhelyezve, hogy hiányzott elől egy kis fekete műanyag lapocska, ami megakadályozta volna, hogy elvakítsa a júzert...
Megoldás: fekete szigszalag.
Amúgy a ThinkLightot nem szoktam használni, szerintem nem ad elég fényt, vagy nem oda, ahova kell. Ne kövezzetek meg, de szerintem az Apple-nél ezt a kérdést sokkal jobban megoldották a backlit keyboarddal: [link]
-
evone
őstag
elvileg masoknal is ilyen... nekem a t61emmel meg az a baj hogy a fenye eleg gyenge.. ( x300nal lattam hogy meg nappal is durvan latszik a fenye... itt meg nem annyira. nem ertem miert nem csinaljak meg rendesre
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4569&review=Lenovo+ThinkPad+T400
Cons
* Keyboard light that blinds you instead of just illuminating the keyboard -
Gondwana
addikt
Na ja! Nálam az X31 login után bemondja ezt
-
Kobak77
aktív tag
Naja, ez az! Az X60-nál, ha nincs WWAN, akkor hiányzik a kijelző oldaláról az antenna, sőt még a WWAN nélküli palmrest is más! Egyszóval, ezek a módosítások elvileg a WWAN-hoz járnának. Sőt, még az eszközök között is ott a
WAN miniport, viszont SIM kártya helyet nemhogy az akksi alatt, de sehol sem találok a gépen
!!!
-
evone
őstag
nem mintha saros lenne vagy ilyenek, de nehany hajszal belemegy ennyi. meg a por behullik koze. rettentoen ugyelek a gepem tisztasagara. de akkoris tokmind1 mert oldalrol ha ranezel a gepre akkor is latszik hogy nem fekete a billenytuzet alatt teljesen nehany helyen. hanem latszik hogy ki van kopva. ennyi. ez nem normalis dolog szerintem. peidg tenyleg vigyazok ra, mindenesetre irtam egy mailt a debreceni szerviznek hogy milenne ha cserelnenk
-
fordfairlane
veterán
Köszi. Elsőre tetszik, nagyon masszívnak tűnik. Nem egy fullosan felszerelt T61 példány, hiányzik a szokásos ujjlenyomatolvasó, bluetooth és kamera sincs, de ezek közül nekem egyik sem lételemem. Jelen pillanatban kemény 1 napos teszt után egyedül a beépített hangszórói nem tetszenek, furcsa rezonanciát tapasztaltam bizonyos frekvenciájú hangoknál már közepes hangerőnél is.
-
evone
őstag
hat, majd csinalok rola videot holnap hogy most milyen. amugy annyi hogy egy nagyon kicsit azert mozog hogyha megpockolom. remelem egy nagyon picit a t41en is mozog akkor.
persze nem ugy mint egy acernel. de jolenne ha egyaltalan nem mozdulna meg a kijelzo hogyha megrugrom az asztalt.
-
Dottore
addikt
A wireless nagyon könnyen megoldható.
Készíts egy parancsikont az asztalra róla (innen ha akarod behúzhatod a startmenübe, vagy a tálcára is). Jobb klikk és letiltás. Ha használni szeretnéd akkor elég ha kattintasz az ikonon és már működik is a kapcsolat. Ha nem kell akkor letilt.Aksiról köszi az infót!
-
i400
senior tag
én amikor megvettem (pontosabban meghozta haverom) akkor nem akartam elhinni hogy ez használva is volt ~3 éven keresztül mert a billzet újnak nézett ki... egyedül a fedlapon látszik kicsit a használat
erre mondják talán hogy patinás???
én meg úgy vagyok hogy ratyit nem veszek... inkább áldozok rá többet de jó legyen[irónia on]lehet a 400 gurigából adózás után csak kevés marad abból már nem telik w500ra
majd eljön az idő hogy asus eee701-et fog venni meraz ócccsóó [irónia off]
-
zedii
aktív tag
hát személyes véleményem annyi, h a csillivillis vistát én nem tudtam annyira le xp-síteni, h ne legyen zavaró. sokkal hatékonyabban tudok dolgozni xp-n , mint vistan. adtam neki időt. bő három hónapig küszködtem vele. nemtettszett. visszatettem az xpt, ami nem fogta vissza a gépet és jóval kevesebb dühítő üzeneteket bombázott rám, mint a friss kiforrott vista. Egyszóval hatékonyabb nekem a régi oprendszer és kényelmesebb is és stabilabb. Nekem ez a meglátásom.
-
Shadowfax
addikt
-
Gondwana
addikt
Ezen jót mosolyogtam
64 GB SATA SSD, Shock-Mounted (Aktív merevlemezvédelem)
... persze, majd parkolja a fejet, ha mozog a laptop ... -
Shadowfax
addikt
Félig-meddig már válaszoltam a másik topikban.
Szóval: érdemes a T400 billentyűzetét is kipróbálni valahol, mert volt már rá panasz. De az is lehet (mint írtam), hogy néhány júzer szokásos nyafogása az új modellek felbukkanásánál. A thinkpads.com-on megoszlanak a vélemények, valaki szerint pont olyan tökéletes, mint volt a korábbi legendás T-knél.Írtad, hogy a szíved az X300, az eszed a T400 felé húz. Találó megjegyzés, mert én is csak ennyit tudok mondani.
A T400 meg ugye 250GB HDD
Ha kell a tárhely, s nem akarod külső vinyóval megoldani, akkor ez jobb választás. Sajnos az X300 nem választható opcionálisan normál HDD-vel.
két VGA kártya
Biztos, hogy ki fogod használni? Ez a hybrid megoldás elég gyerekcipőben jár még...
nagyobb méretű kijelző..
13.3" vs 14.1" - nincs nagy különbség. -
leewi
aktív tag
302e-es..Intel turbo memory meg 5,7 óra aksi
306e-es..nvidia 128 mb-al viszont 4 óra aksi
legalábbis hivatalosan ez vagyon írva..tapasztalat..tényleg többet fogyaszt..kb. hasonló felépítésű t42 és t42p között ami nagyjából hasonlítható különbség a jelenlévőhöz..jelnetősen kevesebbet bír a p ugyanavval az aksival..
-
Gondwana
addikt
Miért spórólják le az új gépekről az infra portot?
Nekem van, de nem mindig működik. Az okát még nem sikerült megfejteni, de biztos, hogy nem függ a mellette lévő airplane mode switch állásától (volt, hogy minden letiltott állapotban az működött, de pl. Nokia 6310i-vel most nem tudom összehozni) -
gecsoz
aktív tag
Ezt a választ kaptam a forgalmazótól:
-----------------------------
Tisztelt XY!
Ez pont egy olyan eset, amikor az újabb és nagyobb teljesítményű, jobban felszerelt modellhez olcsóbban lehet hozzá jutni. Ennek mindössze az az oka, hogy a ND218HL az egyik első ilyen széria a T61-ek között és a forgalmazó nem akarja beszerzési ár alatt eladni, a megmaradt „régebbi” raktári készletét. Egyébként még néhány hete úgy tudtuk, hogy ez a konfiguráció megszűnt. A Roll Cage és a Top Cover Roll Cage vázat természetesen, minden T és sima R (nem az i és az e) széria is megkapta. A beépített infra port tényleg kezd ritkaság számba menni az üzleti gépek között is, de ez helyettesíthető egy külső USB-s eszközzel, ha nagyon szükség van rá.Üdvözlettel:
Karászi László
USAnotebook.hu Kft.
-------------------------------- -
Gondwana
addikt
Egyéb szolgáltatások: Power-on, merevlemez, supervisor jelszó, Trusted Platform Modul TCG 1.2 megfelelőség, ujjlenyomat olvasó
Tető: Super-Elastic PolyCarconate (SEPC); alsó: Carbon-Fiber Reinforced Plastic műanyag
Roll Cage és Top Cover Roll cage (magnézium váz)
A külömbség a bukócső. Az olcsóbbhoz nincs odaírva.
Nem is tudtam, hogy van T széria hardshell nélkül! Ezek az R-től csak abban a pár mm vastagságban külömböznek?
Aktív témák
Hirdetés
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged