- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Fujifilm X
- Kompakt vízhűtés
- Wake on lan hogyan?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Hirdetés
Aktív témák
-
Kobak77
aktív tag
Naja, ez az! Az X60-nál, ha nincs WWAN, akkor hiányzik a kijelző oldaláról az antenna, sőt még a WWAN nélküli palmrest is más! Egyszóval, ezek a módosítások elvileg a WWAN-hoz járnának. Sőt, még az eszközök között is ott a
WAN miniport, viszont SIM kártya helyet nemhogy az akksi alatt, de sehol sem találok a gépen
!!!
-
-
Gondwana
addikt
Eltelt 24h úgy, hogy senki semmit nem kérdezett
X31-ben használja-e valaki a CF-olvasót bármire? Kis utánajárással oda jutottam, hogy csak jelképes: 12Mbit/s a maximális sebessége és még UDMA CF-ekkel se gyorsabb. Cáfoljon meg valaki, hogy nincs így, plíííz!
-
Kobak77
aktív tag
-
fordfairlane
veterán
válasz
Shadowfax #6247 üzenetére
Kösz a tippet, így sikerült recovery DVD-ket csinálni, gyorsan csináltam is egy biztonsági másolatot a 3 DVD-ről.
Úgy néz ki, hogy mégis fogok rendelni gyári DVD-ket, az XP recovery-hez csak így lehet hozzájutni, és akkor ha már úgy is rendelek, vagy elmegyek érte, akkor hozok Vista recoveryt is. -
Sumsera
csendes tag
Hogy Pesten hol van, azt nem tudom - de Vácon van egy kis bolt,
a srác aki csinálja, az IBM-nél volt fejlesztő.
Most is bedolgozik a Lenovo-nak, keni-vágja...
A régi X61törött kijelzőjét kb.15 perc alatt cserélte ki,
pedig a gépet atomjaira kellett szedni hozzá.
Plussz kábel rakott a wifire, pedig nem is kértem.
Amikor hazaértem derült ki, hogy atérerőm a duplájára
nőtt a ház legtávolabbi pontjában. -
Dottore
addikt
válasz
Kobak77 #6267 üzenetére
Attól, hogy a Biosban van opció, attól még kiszedhették. Nincs összefüggés a kettő között. Az is lehet, hogy az én módszerem nem működött nálad, bár gyakorlatilag kellett volna.
Szerintem várj egy picit, Shadowfaxnak biztos lesznek ötletei, tapasztaltabb Thinkpad ügyben. -
SG3rg0
őstag
Pesten pontosan hol van a Lenovo szervíz?
-
Dottore
addikt
válasz
Kobak77 #6265 üzenetére
A bluetooth nálam is probléma volt, és a következő alternatív megoldással aktiváltam:
Letöltöttem a bluetooth drivert:
Microsoft Bluetooth Support file for Bluetooth with Enhanced Data Rate
Tetöltöttem a Thinkpad Hotkey drivert:
Hotkey driver for WindowsMost jön az alternatív.
Az ingyenes Universal Extractor kis programmal kicsomagoltam a Thinkpad Hotkey drivert. Kicsimagolás után katt a ..\OSD\F5\TpFnF5.exe fájlon (ez hivatott az FN+F5 bill. kombináció alatt futni) és ha aktiválni szeretnéd a megjelenő ablakban a bluetooth kapcsolatot kéri a drivert. Ekkor megadtam a bluetooth drivert elérési utat, és kész is.
Persze fel is telepítheted a Hotkey drivert (akkor term. az Universal Extractor kihagyható) , én csak azért nem tettem mert szeretem ha nem fut feleslegesen semmi a háttérben, ha pedig be szeretném kapcsolni a bluetooth szolgáltatást akkor csak elindítom a TpFnF5.exe fájlt.
-
Kobak77
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi nap egy hosszú - Thinkpad mentes - időszak zárult le az életemben. A régi T23-asom még a nyáron megadta magát, tegnap pedig meglett az utódja, egy X60-as személyében. [1706-BS8]
Két kérdésem is volna rögtön.
- A gépben van bluetooth, de Fn+F5-re nem jön föl a listában. Mit kell tenni, hogy használni is tudjam? A gép infoja szerint van benne, a clearplate-en is ott az ikonja, illetve a biosban is lehet ki-be kapcsolgatni (természetesen ott be van kapcsolva)
- Elvileg van a gépben WWAN csatoló is. Ezt onnan gondolom, hogy ott van a kijelző oldalán a WWAN antenna, illetve biosban ezt is lehet ki-be kapcsolgatni, sőt a windowsos eszközkezelőben is ott van. Viszont nem tudom, hogy tudnám használni. Ez vmi 3G, vagy HSDPA modem volna? Ha igen, hol kell belerakni a SIM kártyát?És a végére egy kérés: Tudna vki másolni hozzávaló magyar, XP-s Recovery Disk-et? A recovery partició ugyanis nincs már meg rajta... (ja és angol billentyűzettel hogy lehet hosszú "i"-t irni? A többi ékezetes megvan
)
Köszi: Kobak
-
Dottore
addikt
Úgy van ahogy Shadowfax írja.
Tehát ha valakinek kell egy nagyobb, jelentkezzen. Gyakorlatilag alig használtam az enyémet, 2x volt feltöltve, nem hinném, hogy nagyon használtnak lehetne tekinteni.
Bár max. eladom, ha valakinek nincs egy 4 cellás cserébe, de így egyszerűbb lenne.
-
Dottore
addikt
Uraim... és Hölgyeim is most már.
A pár hetes T61 akkuját (7 cella, 14.4 V dc, 5.2 Ah) szeretném egy kissebbre "cserélni". Bőven elég lenne egy 4 cellás is, sokat cipelem és nem kell túl nagy készenléti idő. Szval ha valakit érdekelne egy kis business akkor privátban keressen meg. -
evone
őstag
szerelmes lettem az x200sbe. van belole olyan verzio aminek 1440x900 a felbontasa
imadom.http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4718
-
SG3rg0
őstag
válasz
adnoctum18 #6250 üzenetére
Aha, van benne valami!
Amit te kaptál az valami gyári cd, vagy ők kiírták egy sima cd-re, vagy dvd-re? -
Shadowfax
addikt
válasz
fordfairlane #6246 üzenetére
másrészt ha véletlenül nem törlöm le az egyik lemezt, akárhány másolatot tudnék készíteni?
Csak az első lemezből, ami a boot CD, ebből bármennyit.
A windows liszensz miatt azonban magát a Recovery DVD-t csak egy példányban írhatod ki, ennyire vagy jogosult. (Persze ha a rejtett részről újrahúzod a rendszert, akkor megint van lehetőséged kiírni.)szerviz@hu.ibm.com -ra dobj egy levelet, ingyen küldenek Recovery készletet, ha garis a géped. (De várni kell rá, mert ők is rendelik.)
-
fordfairlane
veterán
Tegnap majdnem a földhöz vágtam a gépet mérgemben, szerencsére nem vagyok vandál alkat. Készíteni akartam recovery DVD-ket, és jó szokásomhoz híven először tesztelni akartam a dolgot, egyébként sem próbáltam még a notival DVD-t írni. Szóval, mivel két DVD+RW akadt a kezembe, amikor kérte a 3. lemezt, beadtam neki újra a másodikat, felülírva az előző lemezképet. Gondoltam, ha minden oké, a végén kiderül, hány DVD kell hozzá, mivel ezt előre nem közli, és akkor majd jól kiírom egyszer írható lemezekre. Erre kiderül, hogy recovery médiát a licensz értemében csak egyszer enged készíteni. Egyébként meg forduljak bizalommal a technikai tanácsadáshoz, akik egy kis nominal fee-ért adnak nekem ilyet.
Kérdem én: Mi értelme van ennek, ha a recovery média nem kötődik adott géphez (gondolom én az alapján, hogy a szerviz is tud adni), másrészt ha véletlenül nem törlöm le az egyik lemezt, akárhány másolatot tudnék készíteni?
Mindegy, azt hiszem ki kell derítenem, hol tudok ilyen lemezeket szerezni. kíváncsi vagyok, mennyi lehet ez a nominal fee.
-
SNor
tag
A hdapst-ról nincs infóm, de pár hete cseréltem egy seagate momentus 7200.3-ra. Igaz 320Gb-os, amire nem nagyon van szükségem, de ártani nem árt.
Eddig egy Hitachi 5K100 volt benne. Annál fényévekkel gyorsabb. Igaz ram is került a gépbe a winyó mellé így az is szerepet játszik a gyorsulásban. A fogyasztásról nem tudok mit mondani, mert az akksim halott. Hangosabb viszont üresjáratban, de ha ír-olvas akkor a hitachi kerreget nagyon, ezt meg nem is hallom, csak a ledből látom. Ennyi. -
evone
őstag
akkor kenytelen leszek megvenni.
kar hogy nem tudom bizonyitani hogy nem utotogettem stb...
-
Dottore
addikt
válasz
fordfairlane #6232 üzenetére
Köszi Ford Fairlane... "eszem, 'fszom megáll".
-
Dottore
addikt
Azt viszont elárulhatnátok, hogy ti mivel tisztítjátok a tetejét, mert mintha valami porózus anyag lenne, és hát nem egyszerű. Alkohollal szerintem pont emiatt nem érdemes.
-
Dottore
addikt
Samsungot vettem. (120GB 7200rpm 16MB SATA). Sokkal gyorsabb, halkabb mint az eredeti, de term többet is fogyaszt egy picit. Teljesítmény tekintetében azonnal észrevenni a különbséget.
-
evone
őstag
milyen 7200rpm vinyot tudtok ajanlani ami mondjuk 160 giga vagy lehet 200giga is, es gyors es halk, es nem eszik joval tobbet mint az 5200rpm? jaes persze viszi a hdapst?! jolenne egy ilyen, gondolom sokat dobna a teljesitmenyenen a nagyobb fordulatszam.
-
evone
őstag
válasz
Shadowfax #6221 üzenetére
hat ha 1x pesten jarok beviszem, de tenyleg vigyazok erre a gepre, es nem utom, nem csapkodom, nem locsolok ra vizet semmi, tenyleg nem hiszem hogy annak a szarnak ugy kikene kopnia. megha durvan nyulnek hozza akkor oke, de igy. eleg sokat sporoltam ra ahhoz hogy vigyazzak ra.
masrest telleg nincs idom se. max mar csak jovore, addig csak kibirom valahogy.
mindenesetre aki valaszolt nekem a debreceni szervizben, szerintem lese szarta, csak hogy kevesebb munkaja legyen inkabb elhajtott ezzel, pedig ha ranezne rendesen a gepre akkor lathatna hogy rendben van tartva stb, .. na mind1, azt hiszem kicist tulzasba vittem a nyavogast, csak kicsit idegesito ez az egesz. ertheto okokbol.
-
i400
senior tag
-
evone
őstag
tokom kivan ezzel a szar szervizzel. mutattam nekik a kepet amin latszik hogy kivan kopva a billentyuk alatt a fekete reteg. es azt mondjak hogy tul erosen nyomom/utogetem/ nem rendeltetes szeru hasznalat. komolyan mondom egy acer kulonb ennel a szarnal, 1 evig hasznaltam ugyanigy nyomkodtam a gombjait es semmi baja nem volt, mai napig nem kopott ki, csendesebb es konnyeb lenyomni. ennyit errol.
-
evone
őstag
megy a hdaps linux alatt, viszont kell hozza peccselni.
http://www.thinkwiki.org/wiki/HDAPS#Kernel_patch
kell hozza a legfrisseb tp_smapi hdapsd modullal.
meg kell hozza a legfrisseb hdapsd daemon is, ami nalam egy szar. ugyanis a masodik magot leterheli 50%ra
itt a hdapsd: http://article.gmane.org/gmane.linux.drivers.hdaps.devel/1372
kopipaszte egy fileba aztan: gcc -o hdapsd hdapsd-*.c
futtatas: ./hdapsd -d sda -s 12 -a -y
de szerintem ubuntun ez nem fog ilyen siman menni a dolog, de proba szerencse
-
TOZ
addikt
Ja és vannak az emlitett cegnel durvan joarasitott T500-ak...
-
TOZ
addikt
Hi!
Most jutottam a topic végére (sok hasznos info volt, thx).
Egy hónapja van egy 7661-ZZN (roviden:T7500, 2Gb RAM, bt, wifi, 100/7200 hdd, dvdrom - na jo ez csere lett cdrw/dvd combora, x3100, 6 cellas akku - utolsó ilyen a laptopinfotól - ) a használatomban. Régi álom teljesítve.
Amiért írok, mert olvastam a topicban, hogy volt érdeklődés az ubuntu - thinkpad vonalról, hátha érdekel valakit a tapasztalatom.
8.10-zel gyakorlatilag out-of-box megy minden (compiz is!). A fingerprint readert kell(ene) heggeszteni (2 perc), megy, de nem hasznalom. TP-SMAPI segitségével az akkukímélés is pár perc alatt belőhető.És hogy kérdezzek is valamit, HDASP-vel van valakinek tapasztalata Ubunutu alatt? Talán ez az egyetlen dolog amit még nem tudtam beállítani, bár túl nagy szükségét - jelenleg - nem érzem.
-
Dottore
addikt
A bal oldali rész nálam is nehezen adta meg magát, sőt a videón látható kipattintásos módszerrel nem is sikerült leszednem. A jobb oldalán könnyen kipattant, kicsit magam felé húzva tudtam csak oldani a patent rögzítését.
Amit viszont érdekesnek találok, ill. én eddig nem tudtam, az az, hogy a hátsó részen a tető és a laptop testének nem párhuzamos fedése nem gyártási hiba, hanem konstrukciós megfontolás eredménye.
A talált link szerint ha erő nyomás az így kicsit felfelé hajlított képernyő külső részét, akkor az jobban elosztja az erőhatásokat, ezáltal ellenállóbbá téve a behatásoknak. -
Nand_i
tag
Először én is féltem a palmrest leszedésétől, de a recsegése jobban idegesített
Lenovo honlapon találsz pdf-et hogy kell leszedni, [link] itt meg még videó is van róla. Nekem mondjuk egy kicsit nehezen engedte el a műanyag a bal oldalt, de szépen, óvatosan próbálkozva végül csak megadta magát. Miután sikerült meglazítani a palmrest-et, csak a touchpad és az ujjlenyomatolvasó közös vezetékét kell még leszedni, de az már sokkal egyszerűbb. -
gecsoz
aktív tag
Saját magamnak szereltem be a +RAM -ot és a HSDPA modemet is.
Jó, egy kicsit paráztam, hogy nehogy elrontsak valamit.. de gyerekjáték volt az egész, minden pontosan dokumentálva, mindennek pontosan megvan a maga helye..Ha minimális műszaki érzéked van akkor nyugodtan állj neki
-
gecsoz
aktív tag
fedett helyen, a munkahelyen vagyok.
Első körben mikor csatlakoztam kb. 5 perc volt mire beazonosította a pozíciómat.
Utána ha kikapcsoltam a GPS szoftvert, majd újra bekapcsoltam, akkor pár másodperc alatt felállt a műholdakkal.
Megjegyzem a céges Mio P350 ugyanitt ülve, az asztalra letéve nem talált műholdakat.Hivatalosan budapesti vagyok, csak Debrecenbe jöttem főiskolára egy nő miatt, aztán itt ragadtam
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- EA Sports WRC '23
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jövedelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest