- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
evone
őstag
válasz
fordfairlane #9599 üzenetére
A gep aljan ott a tipus meg a szeriaszam, az alapjan allapitjak meg.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Lacika85 #9598 üzenetére
Igen, azzal lehet Recovery lemezeket készíteni. Nekem a T61-hez egy CD-re csinált recovery boot lemezt, + 2 DVD-re csinálta meg a komplett product recovery médiát. Ezekről vissza lehet állítani a gyári állapotot. Egyébként az IBM szerviztől igényelhetsz gyári recovery lemezeket, elvileg ingyen adják és még postázzák is, gyakorlatban mivel a product numberről nekem nem tudták megállapítani, hogy milyen rendszer jár hozzá, be kéne vigyem a notebookot, ahhoz meg lusta voltam. De elvileg jár.
-
Napfénysüti
nagyúr
Na végre! Az info-s email címről ma kaptam végre választ recovery ügyben. Köszönöm annak aki ezt anno megadta nekem.
Sajnos a levél alapján olyan hű de sokkal nem lettem okosabb. -
Lacika85
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt. Nemrég szereztem egy W500-ast és lenne pár kérdésem:
Van két partíció, ami tartalmazza a gyári állapot visszaállításához szükséges adatokat (legalábbis az egyik a másik nem tudom pontosan mire van). Ezeket a partíciókat szeretném eltűntetni, de úgy hogy azért meg maradjon a lehetőség a gyári állapotok visszaállítására.
Nézegettem már erre megoldásokat, de még nem teljesen világos. Valamilyen recovery lemezeket kell csinálni, de jó lenne ha ti is adnátok tanácsokat/megerősítést, mert nem akarom véletlenül se elrontani.
Downgrade-el kapcsolatban is mondhattok valamit (Vista-XP), bár azzal még nem foglalkoztam, előbb a visszaállítást akarom megoldani. -
evone
őstag
Kezdek ketelkedni, lehet egyaltalan T61hez 9 cellas akksit venni?
-
Otisz
őstag
válasz
BobChemistry #9573 üzenetére
Amiket ilyen hírdetéseknél közölnek, nem fedi a valóságot. Max úgy mehet el annyit, hogy mindent kikapcsolsz rajta, fényerőt minimumra veszed, és esetleg csak egy szövegszerkesztőt használsz. Így talán meg lehet közelíteni.
-
marcitp
őstag
http://www.youtube.com/watch?v=O9BePaTLOP0&feature=player_embedded
Ezt láttátok már? -
TOZ
addikt
Az en tippem a toltes kozbeni akku melegedes. Toltes kozben csekkolva a sensorok homerseklet az egyik mindig melegedest mer (meg nem mondom melyik talan a sensor 9). Es bekapcsol a venti. (nem veletlenul ajanljak a Thinkwiki.org battery maintenance rovataban, hogy lion akkut lehetoleg kikapcsolt geppel toltsunk)
Nekem nemi csendeset a tpfan hasznalata jelent, a venti kismerteku hoemelkedes eseten csak pulzalva megy nehany masodpercig (ez altalaban boven eleg office hasznalat eseten, nagy ritkan megy 15%-nal nagyobb hatekonysaggal is - ez eggyel magasabb venti hasznalatot jelent, mint a pulzalo (interval) allapot).windowshoz: http://www.staff.uni-marburg.de/~schmitzr/donate.html
linuxhoz: http://www.gambitchess.org/mediawiki/index.php/ThinkPad_Fan_Control -
i400
senior tag
amikor töltőről megy a gép akkor automatikusan fullon megy a proci (engem is idegesít hogy nem csinálok semmit és 50 fok alapból igaz nekem dothanom van)
linux alatt meg folyamatosan változtatja az órajelét ezért ~6-10 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten megy (nálam legalábbis
)
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #9564 üzenetére
Az
SNor: köszönöm. A fényereje kíváló. Mint amilyen a MacBookomé volt.
-
Otisz
őstag
válasz
BobChemistry #9560 üzenetére
9cellással bír ki a T400-as 6órát, 6 cellással ennyi a max.
A gari pedig alapból 3 év, ami hosszabbítható, így nem értelek.Amit belinkeltél, az is 6cellás akkuval van. Nehogy elhidd az ott kiírt akkuidőt...
Napfénysüti: 128GB SSD, 3GB DD3, C2D SU9400, stb...
-
Otisz
őstag
Egy álom ez az X301
-
evone
őstag
En undervolting nelkul is letudom tornazni 13 wattra amugy, de ezekszerint meg lehet a windowsos is 11 watt is stabilan.
Csak engem ilyenkor az zavar hogy sipol linux alatt a proci, de ahogy nezem ezzel az undervoltinggal megoldodhat ezis.
Egyebkent ubuntu alatt azert annyi neked, mert emlekeim szerint az nem megy c3 state ala, de nezd meg powertopban. Kivancsi vagyok ra.
-
TOZ
addikt
Az lesz az 8).
Ubuntun hasznalom. Hogy miert? Be kell vallani, a linux meg benabb energia gazdalkodas teren. Igy minusz nehany watt a procitol (undevolting nelkul bekapcsolt wifivel olyan 16-17 wattot evett a gep, undervoltinggal ez valahol 13-14 kozott van) jo hatassal van az akkus uzemidore (a hat cellas akku nekem wifis netezessel 3 orat siman megy igy) es a cpu homerseklete is. Ehhez meg hozzaadsz egy tpfan-t es baromi csend van... -
evone
őstag
-
Nand_i
tag
-
TOZ
addikt
Nektek milyen meleg szokott lenni a processzor mondjuk sima netes surfozes kozben?
Leginkabb T61 (T7500 kornyeki C2D procis gepek) tulajdonosai tapasztalatait varnam.
Thx. -
evone
őstag
Es megmondod milyen bizonyiteka van arra hogy azok az o gepei? Mert sztem a ceg tud szamlat, papirt, leltart mutatni, de az alkalmazott nem. Neked jobb esetben eladaskor megvan meg a szamla a Te nevedre, stb... nekem is megvan még. Igy aztan ugy jelenti be ahogy akarja, nalam van a papir arrol hogy az ENYÉM.
-
Magnat
veterán
Nem az a kérdés, h ate fejedben megfordul-e, ha adott a lehetőség, akkor lesz, aki kihasználja. Nem kell feltétlen az előbbi példát alapul venni, lehet egy kirúgott bosszúszomjas jómunkásember is, akinek a volt végénél Ibm notik vannak ... szép lassan letiltogathatja az összes céges gépet, ami kellemetlen a cégnek, az Ibm-nek, csak a rosszindulatú alkalmazott röhög a markába.(Már ha bemondásra megy, de a jelek szerint mágsem)
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #9539 üzenetére
Ja, akkor ezt lattam is, szerintem most inkabb X200s ene jonnie ledes kijelzovel, amiert a vesemet is odaadnam.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobChemistry #9535 üzenetére
Igen azok olyan 295k körül mennek. De használtan kifoghatsz jó áron is.
-
Otisz
őstag
válasz
BobChemistry #9531 üzenetére
Az én új T400-am esetleg érdekelne?
-
BobChemistry
őstag
válasz
Napfénysüti #9534 üzenetére
nem tudom, elképzelhető
ami dual VGA-val szerelt az is 300e alatt van (nagyobb HDD-vel és 1440*900 TFT-vel együtt ráadásul) -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
BobChemistry #9531 üzenetére
1*2Gb VS 2*1Gb ram.
Viccet félretéve én semmi komolyat nem találok. Nem lehet hogy elírták a drágábbnál és váltó videokártyás?
-
Magnat
veterán
válasz
Kobak77 #9526 üzenetére
Azért én elég aggasztónak találom, h csak úgy bemondásra lopottnak lehet könyvelni egy gépet ... árulom pl a gépemet 150k-ért, jön rá egy vevő, 140-ben megállapodunk, tali vhol, a helyszínen még elkezd alkudozni ... én kötöm az ebet, h 140k a vége, nem lesz üzlet, a tag meg azt mondja, na várj csak, potyára eljöttem idáig? Azzal felhívja az Ibm-et és az előtte általam neki elküldött serial alapján simán bemószerolja a gépemet lopottnak, hátha a köv vevő leinformálja és én meg szívjak? Sztem minimum lenne a rendőrségi jegyzőkönyv.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Napfénysüti #9527 üzenetére
Hova írtál? Én ide: info@lenovo.hu
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Gondwana #9521 üzenetére
Tesóm gépét anno (elég régen!) ellopták. Egy R30-as volt, még az IBM időben. Jó néhány telefon után eljutottam oda, hogy egy konkrét tel. számon kellett volna lejelenteni. Akkor más módon lopott gépet nem lehetett lejelenteni náluk még.... Na azt a számot hívogattam vagy 1,5 hétig, aztán meguntam
. Az R30-as azóta sincs lejelentve lopottnak.
Mondjuk azóta tuti javult a helyzet, meg valószínű, hogy megy e-mailen is a jelentés.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Napfénysüti #9507 üzenetére
Nekem egy Lenovo Ideapad S10e-hez kellett a recovery. Mondjuk első körben kérdés volt, hogy le tudom-e magam gyártani, de ez a funkció a nem TP-hez nem jár, így mindenképp rendelnem kellett. Mivel a kérdés volt az első, ezért arra kb 24 órán belül válaszoltak, majd következő nap jelezték, hogy postázták a lemezt (ez péntek volt). Hétfőn jött is a postás az ajánlott, tértivevényes cuccal
!
-
Charybdis
csendes tag
Nem tudtok olyan bemutatótermet Budapesten, ahol ki lehet próbálni T szériás Thinkpadet?
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Ugye jól tudom, hogyha egy noti lopott, akkor a Warranty lookup-ba beírva a Type-ot és Serial-t jelezné nekem az IBM rendszere?
-
Gondwana
addikt
válasz
Scalpel #9518 üzenetére
Na, ez lesz az! de többet inkább nem offolok itt energetikát.
Szerk.: A rohadt drága az felénk 10 és 30 euró között van.
-
Gondwana
addikt
válasz
fordfairlane #9514 üzenetére
Itt úgy ismerik, hogy "sklopka", ha egy fázis és a földelés között párszáz mA áram folyik, áramtalanítja az egész házat. Másként: nem csak van földelés, hanem, ha használva is van, lekapcsol mindent.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Gondwana #9512 üzenetére
Mi az a fázis-földelés? Tudtommal nálunk is jó ideje kötelező a védőföld használata, a régi lakások azok, ahol előfordulnak még földelés nélküli konnektorok. Illetve jópár helyen előfordulhat az, hogy szakadt a földelés, vagy megnő a földelési ellenállás, pláne ahol nincs érintésvédelmi felülvizsgálat.
-
abcukistván
tag
Az adapter nektek mennyire melegszik? Nekem pl most, 5-6 órás használat után, süti a kezem ha megfogom
. Ok, hogy ne fogjam meg, de ez természetes ?
-
Gondwana
addikt
válasz
rankesz #9500 üzenetére
ha levett akksival hálózatról használom a T400at, akkor a fém részeihez (USB, FireWire) hozzáérve eléggé ráz a gép!
Hasonlóról én is be tudok számolni, de ott egy picit biztosabb vagyok az okokban:
Egy laborban (kameratesztelés, Szeged) a LAN fele PoE (48V 15W-ig, etc...), ott van egy Planet switch (fele PoE, fele nem, integrált táp), amire kötött UTP kábelek (meg, ha a T60 is rá van kötve, az is) ráz, kb úgy, ahogy te is leírtad.
Érdekes - nekem legalábbis, hogy mennyivel fejlettebb a háztartások energetikai rendszere Szerbiában (vagyis az összes Ex-YU országban) a magyarországi állapotokhoz képest: nem csak azért, mert a háromfázisú áram default szinte minden háztartásban, hanem azért is, mert fázis-földelés védelem nélkül hivatalosan nem adható át épület - azaz, ha valaki nagyon merész és vízzel teli kádban szárítja a haját, közben beleejti a hajszárítót, van esélye túlélni. -
Atikusz
senior tag
egyébként mi van akkor, hogyha hálózatról használom sokáig, de az akksi is csatlakoztatva van? olyankor érdemes levenni az akksit? vagy ilyenkor egyáltalán használva van az akksi? vagy csepptöltéssel töltve lesz folyamatosan? az akksi élettartama miatt kérdezek erre, mert ha állandóan csepptöltés ill. vmilyen szinten működés alatt van hálózati működés alatt is, akkor érdemesebb kivenni élettartam szempontjából?
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #9485 üzenetére
Nekem anno nem valaszoltak, csak kb. 3 het mulva, hogy megjott a cuccos, mehetk atvenni. A mailemben alapbol megadtam type es serial szamokat, igy nem kerdeztek, hanem rendeltek...
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házimozi haladó szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Androidos fejegységek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged