- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Jut eszembe, mivel az A modellek tulajai is ide szoktak írni (és az A anno a mobile workstation kategória volt), ki kellene egészíttetni a topik címét "Thinkpad T, X, A és W notebookok"-ra. Asszem, fel is dobom az ötletet a modkerben.
Épp tegnap este nézegettem az R - SL topikot, ahogy elnézem, ott kisebb a forgalom. Szerintem egy egyesített naagy "Thinkpad" topik sem lenne rossz, és akkor el lehet hagyni a betűket a topiknévből.
-
fordfairlane
veterán
-
N.GÁBOR
aktív tag
Köszönöm a figyelmeztetést Tim82, de én sajnos annyira nem vagyok jártas ezen a területen mint többségetek, így nem tudom, mit jelent az IPS panel.
Jobbára három gépre szűkült a lehetséges gépek halmaza, ezért szeretném megkérdezni, hogy ti melyiket választanátok az alábbi gépek közül.
1, T43
-IBM által felújított, így külsőleg elvileg mint egy új
-1,86 proci
-x300 ati
-1400*1050.es kijelző
- 2 giga DDR2
-40es hdd
-3 órás aksi
80 ezer2, T43
-1,86 proci
-x300 ati
-1400*1050-es kijelző
-2 giga DDR"
-DVD RW
-120as hdd
-Bluetooth
-ujjlenyomat-olvasó
-2 órás aksi
100ezer3, T60
-1,8as Core 2 Duo
-x1300-as ati
-1024*768-as kijelző
-2 giga DDR2
-60-as hdd
-Bluetooth
-ujjlenyomat-olvasó
-3 órás aksi
-gar
100ezerA középső T43 rendkívül jól felszerelt nagyon ritka a dvd író ezekben a gépekben, azonban azért talán sok érte ez az összeg. Van egy másik T60-is, ugyanezekkel a paraméterekkel és árral, csak nincsen benne ujjlenyomat-olvasó és Bluetooth ill csak 1 giga rammal van, így nyilván ez a jobb alternatíva.
A t60-as eladójával nem beszéltem, de a többiek rendkívül segítőkészek. Nem szeretnék azonban rossz döntést hozni, bár hiszem, hogy egyik géppel sem lehet rosszul járni. Ha időtök és erőtök engedi kérlek írjátok meg, hogy ti melyik gépet választanátok. Előre is köszönöm a segítségeteket
Üdv Gábor
-
Dr. Akula
félisten
Lehet, de én nem vagyok fanatikus. Se pingvin, se ablak. Szal nem tólságosan zavar.
Használnék én linuxot ha 1. futna rajta minden program amit használok, 2. ugyanolyan könnyű lenne kezelni mint a windowst (ne kelljen már kernelt fordítgatnom meg drivert kézzel hekkelni, fel/le mountolgatni a cserélhető eszközöket, stb), 3. egységes lenne, nem 23456 féle verzió, aztán én találjam ki melyiken mit hol találok, 4. nem lenne helyenként gagyibb mint a win (jó, máshol meg a win gagyibb, de a másik fele is igaz). Sztem még a linuxnak nagy utat kell megtennie hogy valós alternatívája legyen a windowsnak. Sajnos - mert amúgy szimpatikus cucc, csakhát mindig van vmi "de...".
Charybdis:
Sztem ez a billentyűzet kiosztásától függ, mert pl X200 van duplasoros és egysoros enterrel is. Előbbi magyar, utóbbi eng. -
-
Scalpel
senior tag
Találtam valami zavaróbbat azon a billentyűzeten, amire sikerült licitálnom: se windows, se program menü gomb. Ebből ha csak az egyik hiányozna nem lenne gond, de a kettőt együtt már nehéz helyettesíteni. Kipróbáltam a Keyboard custumizer segítségével...
Hülye vagyok... pedig nagyon tetszik, mert így igazából rágcsáló sem kéne a gép a mellé...
-
Nand_i
tag
3 éve használok egy 120as WD Scorpiot rackben, csendes, nem melegszik és semmi baja sincs. T61be pár hete ugrott egy új WD, 1 hét után csökkent a hangja is, most mar szinte alig van, szintén alig melegszik és gyors is. Asztaliban van egy 160as WD, szintén az előbb említett tulajdonságokkal.
Samsung-gal eddig nem volt túl sok jó tapasztalatom. Bátyámék gépében 1 évesen elszállt a Samsung vinyó, nekem egy korábbi rack-ben egyik napról a másikra egyszer csak nem indult el, korábbi notebookomban ha csak 45 fok körül volt a hőmérséklete már jónak számított. Utolsó eset mentségére legyen mondva, lehet ez inkább a gép rossz tervezésének volt köszönhető, nem volt épp egy hűvös gép.
Ezek miatt én annyira nem vagyok Samsung párti. Ja és mindegyik esetben új vinyókról van szó. -
marcitp
őstag
7200-est meg nem is nagyon találtam... ezzel a 80-assal sincs gond, érdekes, nem is találom melegnek. A t42p sem tűnik forrónak, langyos csak. Megnézem a momentus-t, mennyiért mérik. De szinte mindenhol a koreai van. egyre kisebb a választék a síma ATA-sból. Köszi a segítséget!
-
TOZ
addikt
Csak a coolness factor. Olyannyira, hogy valszeg nem is veszek. Vergodnom kene az IT-val a hivatalban, hogy a nem szabvanyos eszkozomet ugyan engedelyezzek; meg jobban belegondolva az í is elobb utobb idegesitene (szerencsemre en tiz ujjas vak gepelest tanultam meg kozepiskolaban, es hivatalos ugyekben hasznalom is az ekezetes gepelest).
Scalpel: azt gondolom, hogy igy normalis "ismerosok" kozott. Amugy valaszolt az arc, numpades valtozatbol csak szitazatlan van... -
Scalpel
senior tag
Majd irok és nem írok ;). Úgyis angolul használok minden, meg ha megtanulok rendesen gépelni egyszer végre valahára, akkor nem lesz probléma egy altgr+j kombináció használata. Vagy írok ékezet nélkül ahogy egyik csoporttársnőm is...
Nagyon nagy a coolness faktor, meg remélem a trackpoint is használható lesz rajta. A T60-amon annyira nem az...
-
Scalpel
senior tag
Köszi a tippet!
TOZ-zal rákaptunk, mint vaktyúk a takonyra. Mindketten ugyanazt a billentyűzetet néztük ki, remélem lesz belőle kettő angol kiosztású. (szerintem tuti)
TOZ: jófejség, amit vaterán írtál, köszönöm!
i400: az egér lesz madzagtalan, szerintem a lenovo blutoothos laser egere lesz a befutó
-
-
V8David
tag
Igen, emlékszem, hogy Te is dicsérted!
Mivel kinőttem a játékokból, így csak egy párat tudtam kipróbálni, mert nekem nincs. GTA vice city-t viszi 1600x1200-as felbontáson, meg a CMR05-t, de azt inkább kisebben. Páromnak egy Acer 5520g van, szinte alig van különbség a kettő teljesítménye között, nekem ez teljesen megfelel. Attól függetlenül, hogy 15" szerintem meg igazán hordozható (legalábbis megszokás kérdése)
-
Scalpel
senior tag
Én egyszerűbben oldottam meg: nincs webcam!
Azt hiszem ezt megkaptam...
A monitorra gondoltam...
Nincs olyanom, Napfénysüti kezdte... mint az óvodában. De minden hülységben benne vagyok.Megyek vissza integrálni...
Hogy ON is legyen a dolog, amargo kollegának keresünk továbbra is road warrior - DTR hibridet. Ötletek? Én feladtam.
-
marcitp
őstag
Köszönöm a választ! Nem a vezetékes netet akarom kikerülni, néha tényleg szükség van a mobilnetre, a legolcsóbb is megfelel, nem kell nagy adatforgalom. Azt nem tudom még, honnan nézzek más típust, nem nagyon szimpatikus a Huawei. Tesómét belepróbáltam a gépbe, nagyon nem akart elindulni. Na mindegy, majd utánajárok, a válaszod alapján is biztos maradok a PCMCIA-és verziónál. Utánanézek az Általad javasolt típusoknak. Köszi a segítséget!
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekem még sose volt Acerem. Semmi bajom velük személyesen, biztos vannak jó gépeik is. Nálunk MSI meg Fu-Si van a családban amiknek szintén nem túl jó a hírük de én például elégedett Amilo tulaj vagyok(fehér holló
). Viszont egy informatikus barátomnak van Acere és hát azzal volt sajnos probléma meg a szerviz is elég szemét volt vele így azért ódzkodom a márkától.
-
macikos
addikt
Köszönöm. Akkor ezek szerint nagyjából egy szinten van az enyémmel. Így most örülök is meg nem is. Örülök, hogy az enyém nincs lemaradva, annak viszont nem, hogy messze van az 54Mbit
Bár ezt eddig is tudtam, csak reménykedtem...
Otisz: Nagyon jó állapotú egyedül a tied volt, de az már megtalálta a gazdáját
Azért küldök egy privit.
-
Dr. Akula
félisten
Hát azt nemtom. Úgy emlékszem ez 2011-ig garis (az 140x1050-es 1 évvel korábbi volt, lehet azt már eladta, már nem hirdeti). Viszont ha a másik elkelt, érdemes rákérdezni hogy a plexilapot nem cserélte-e ki, mert lehet hogy már ezen van a sérült. Hirdetett egyszer itt egy X301-est 310k-ért, na arról hallottam utóbb érdekes dolgokat, szal nem árt lecsekkolni a többit is hogy minden korrekt-e.
-
Dr. Akula
félisten
Azért, mert van egy másik x61t-je is, aminek sérült a kijelző előtti plexije - igaz, az 1400x1050 felbontású. Valamikor alkudtam rá, mondtam neki hogy rakja át a plexit a nagyfelbontásúra, csak közben bejött egy jobb ajánlat - a mostani gépem.
rootmin:
Ha azt nézzük hogy ez az X200 210k (és még nem is alkudtál belőle), akkor nem. Egyébként meg nem lenne sok érte. De tekintve a körülményeket bizonyára lehet még alkudni belőle. Mégegy tipp: Vagy fél éve nem vitte el senki, tehát nem tolonganak érte, ha pénzt akar látni az eladó, akkor alámegy. Én az 1400x1050-es változatnál, az átszerelt jó plexivel 180k-nál tartottam, legalább ennyire itt is le lehet menni (vagy tovább). Van itt is X61t 200-ért, nem kell elkapkodni. Ha nem kell mindenáron kifordítható kijelző, akkor érdemes lehet megfontolni az x61s változatot is, jóval olcsóbb. 180k, 160k. De leginkább az X200-at tudnám ajánlani, igaz hogy nem alacsonyfogyasztású a procija (25W vs 17W), viszont jóval modernebb az egész cucc. -
macikos
addikt
De nem röhejes?
Közben megtaláltam a 1802-höz a Patch-et, amivel egyszerű volt megcsinálni. Elvileg ki kellett volna venni a kártyát és úgy bootolni CD/DVD-ről, de elég volt BIOS-ban letiltani a kártyát, Bootolni, megcsinálni a patch-et, majd kikapcs, BIOS, kártya engedélyezés.
De ettól függetlenül igencsak felbas... na jó, nem folytatom, a lényeg, hogy működik.
-
Magnat
veterán
Nem tudom, de én már azon is többször csodálkoztam, h htpc-be javasolnak 2 giga ramot, amikor ha megnéztem lejátszás közben, h mennyi memóriát eszik a lejátszó program, meglepve tapasztaltam, h alig 40-50 megát. Nekem 780g chipsetes a htpcm, megnézem majd, h mennyi a minimum ram, amit dedikálni lehet az igp-nek és kipróbálom, h úgy műxik-e a 720p lejátszás. Persze ha vki kipróbálná egy T40-enen, az lenne a legjobb :-)
-
Magnat
veterán
A saját gépemet a cpu miatt hoztam fel, nem a vga miatt ... a szűk vga keresztmetszet dolgot meg még mindig nem értem ... ha a cpu dekódolja a filmet, akkor a vga-nak nincsen más dolga, minthogy kitegyen másodpercenként 1024x768 (ha ennyi a natívja, de max 1366x768, ha tv-re köti) képpontot 25-ször ... ha jól tévedek, a vga szempontjából gyakorlatilag mind1, h a source 720p vagy 200x160-as webkamerával felvett maszat full screenre széthúzva (na jó, itt lehet, h nincs meg a 25 fps, de akkor legyen 640x360-as dvd rip)... ammeg azért szokott menni még az Intel vga-knak is.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Szia, ismerősöüm T42-jében Cisco N-es wifikarcsi van, sztem az T40-be is ok ... csakhát gondolom, nem óccsó.
Jah, ha vkinek lenne esetleg (bár kétlem) óccsóé T60-hoz való működőképes de kis kapacitású akkuja (10-20 perces tökéletes) akksija és meg is válna tőle, az ne kíméljen!
-
macikos
addikt
Szóval nem lehet? Pedig igazán nem lehetne belőle gond, azt hittem a Serial a lényeg...
Már vettem egy 2200BG kártyát, elég lesz az nekem
Igazi csoda az lenne, ha majd a későbbiekben egy n-es wifi kártyát belevarázsolnék
A beszerelés fog menni, szedtem már szét T21-et darabokra. Mondom, én csak ettől a műanyag vetemedéstől félek, hogy ha egyszer szétszedi az ember, akkor utána már nem lesz olyan... persze lehet túlvariálom az egészet.
Meg remélem a csavarokat fedő műanyagok is visszamennek majd, nem fognak leesni. Ragasztót meg mit tegyek rá szerinted, ha nem maradnának a helyükön?
-
macikos
addikt
Nem jobb, csak nem merek kísérletezni másikkal, nehogy gond legyen és ne ismerje fel.
Más:
Lehet olyat csinálni, hogy a Recovery partíción kicserélem a Drivereket frissebbekre? Illetve lehet más oprendszert rakni oda, hogy azt rakja fel (XP SP3)? Na és ugye ebbe bele lehet integrálni a drivereket? Programokat is lehet (tűzfak, stb.)? Ha igen, akkor hogyan?
Valaki vállalkozó kedvű igazán írhatna az első hozzászólásba egy FAQ-t, hogy ne kelljen ilyeneket keresgélni
-
-
fokukac
nagyúr
hatalmas fejlődést értem el az emúlt fél órában.
az F betű lett hibás, ami nélkülözhetetlen, ráadásul pont középen van.ezért azt csináltam, hogy kioperáltam az egész pöckös rugórendszert a hosszú í helyéről, és átrrendeztem az F betű helyére.
így most a hosszú í nem működik, de azt nem hiányolom annyira, lévén, hogy 15 éve alt gr + j -vel hozom elő a hosszú í-tna mindegy. Szóval van két villa alakú pöcök, amiket összetart egy merevítő lapka, és arra megy rá a gomb maga. A két villa alakú izéből az egyiknek letört az egyik szára, a másiknak pedig eltört, így nem tartják meg a gombot.
a kérdés az, hogy tudok-e ilyet szerezni... nincs-e valakinek egy halott thinkpad-ja, amiből kioperálhatnánk a felbecsülhetetlen értékű pöcköket?
szeretném elkerülni a komplett billentyű vásárlást, ha egy mód van rá...
-
Sipi
addikt
Azért a "jótanács", hogy ha valaki rákeres a topikban a nevükre, a kérdés mellett közvetlenül ott legyen a negatív válasz is.
Ha egy cég ilyen blőd szarháziságra képes csak, inkább telespammelem én is az ellenreklámmal a topikot. Annyi bőr nincs az arcukon, hogy spammel, vissza se néz - az meg sem fordukl a fejükben, hogy esetleg sűrűbben itt lehetnének, és _szakmai_ tanácsokkal segíthetnének a fórumozóknak. Lefogadom, több embert nyernének meg vele, mint ezzel. (Mint ahogyan pár cég, sőt, egy időben maga a helyi Lenovo-képviselet is volt itt, szakmai tagként.)Sipi
Aktív témák
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest