- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
evone
őstag
válasz
abcukistván #7898 üzenetére
te honnan szerezted es mennyiert?
-
_ak_
addikt
válasz
abcukistván #7898 üzenetére
ráadásul az előreinstalláltal és eddig egész jól tartja magát. Viszont én már az első bekapcsolásnál frissítettem a biost is, tehát egy próbát tényleg megérhet a dolog.
-
abcukistván
tag
Testvérek a gépeink
Vista-s topicban nem kérdeztem, és nem is fogom, mivel xp-m van rajta. Majd még guglizok egy kört ha lesz időm. Egyik lehetséges megoldásnak a bios frissítést írták, csak nem értem, hogy akkor pl nálad miért nem jelentkezik ha ugyanazon gépről van szó, vagy Te vista-val használod?
köszi
-
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet azt beállítani, hogy ha egy darabig nem nyúlok a géphez leveszi a fényerőt mondjuk félállásra?
Egy T60-on láttam ezt Windows 7 alatt.
Most a T42p-men keresgélem ezt ,szintén win 7 alatt, de sehol se találom. -
_ak_
addikt
abcukistván: ez esetben passz, talán érdemes lehet a vistás topikba is megkérdezni, ha eddig nem tetted meg.
-
mdk01
addikt
válasz
Dr. Akula #7888 üzenetére
OK.
Részemről befejeztem, használja mindenki úgy, ahogy akarja....csak azt nem értem, hogy ha szerinted 25% alatt károsodik az akku akkor a gyártó(jelen esetbe a Lenovo,aki állítólag xart nem ad ki a kezéből) miért engedi azt, hogy 5%-nál hibernálja magát a gép(gyári beállítás) és ha 85%-nál nagyobb töltés is károsítja az akkut akkor miért engedi 100%ig feltölteni?
Üdv.
-
Dottore
addikt
válasz
Dr. Akula #7888 üzenetére
Ez épp úgy egy teória mint amit mdk01 írt.
Azonban szerintem logikusabb 4 órányi aksi idő, hosszabb élettartammal, sem mint 10 perccel több de az aksit jobban megviselő működés. Nem csak a kapacitás a lényeg, az élettartamot is figyelembe kell venni.
Bárhogyan is legyen, egy új aksi megközelítően 30.000 ft. Ennyit legrosszabb esetben is, 3 évente ki lehet bírni.
-
mdk01
addikt
válasz
Dr. Akula #7885 üzenetére
Honnan jött a 25?
Az a 85% lehet hogy 95% a 20% meg lehet 15%.
Egyébként amit írtam az egy példa, soha nem mondtam, hogy a valóságban az annyi amennyit írtam, sőt egy párszor írtam is hogy nem értek hozzá.Az eszmefuttatásomba nem a számok a lényegesek azok csak eszközök voltak.
Üdv.
Dottore: Köszönöm
-
Dr. Akula
félisten
0...25 + 85...100 = 40(%). Ennyi "felesleget" nem dobnak ki sehol az ablakon. Minek korlátoznák le a kapacitást, ha egyszerű "optikai tuninggal" a teljeset is odaadhatják és verhetik a mellüket hogy +40% kapacitás? Már +10%-ra vastag betűs feliratok, meg tévéreklám hegyek szoktak figyelmeztetni...
-
mdk01
addikt
A rescue media miket csinál?
Köszönöm!
Üdv.
-
mdk01
addikt
válasz
Dr. Akula #7881 üzenetére
Én ehhez többet nem szólok hozzá.
Szerintem leírtam érthetően az állításomat ami lehet, hogy igaz lehet, hogy nem, nem tudom.
Ha az a 40%-os kapacitás(ami 35%, ha igaz az amit példaként írtam) elmegy a "lecsóba" azért, hogy az aksim 2 év helyett 4 évet bírjon akkor ám legyen. -
Dr. Akula
félisten
Sztem meg nem, hiszen akkor az aksit csak kisebb névértéken tudja eladni, vagy 40% kapacitás menne a lecsóba. Ilyet egy profitorientált cég nem csinál. Még a vinyóknál is trükköznek a MB átváltással (1024^2 helyett 1000^2), mert az úgy jobban hangzik. Itt miért tennének máshogy?
-
_ak_
addikt
-
-
mdk01
addikt
Én sem foglalkozom vele használom ahogy szükségem van rá, persze ettől függetlenül lehet rá vigyázni mint pl. hidegben nem hagyom a gépet ha nem életbevágó mert károsodik az aksi de, hogy ki, hogyan, mennyire tölti vagy meríti az aksit sztem az élettartamot nem igazán befolyásolja.
Üdv.
-
abcukistván
tag
Hali!
Miért van az, hogy sleep-ből visszatérve a gép (T500) bevan teljesen lassulva, mintha álmos lenne. A hang sokszor nem szól utánna, vagy akadozik mint egy rossz bakelit lemez. Újraindításkor (xp) a gép kijelentkezési ideje is lassabb a megszokotnál.
köszi
-
mdk01
addikt
válasz
Gondwana #7865 üzenetére
Szerintem érdemes szót ejteni arról a 85%.ról is.
Amit írok most nem feltétlen neked szánom csak te írtál most erről a töltés dologról legutóbb.Szerintem amit mi felhasználók látunk 100% meg 0% az az akkura levetítve nem igaz.
A gyárba szerintem bármelyikünknél jobban értenek ahhoz hogy mi jó az akkumlátornak.
Lehet azzal jönni hogy nem érdemes feltölteni teljesen mert az nem jó a Li-ion-os aksiknak,ezért csak töltsük 85%-ig, de a gyárban a hozzáértők szerintem nagyon jól tudják ezt és úgy állították be a gépet hogy amit mi felhasználók látunk 100% az valójában az aksinak csak a 85%-os töltöttsége. Ez nézhetjük alulról is hogy nem érdemes teljsen lemeríteni egyszer sem mert az sem tesz jót az aksinak de szerintem ezt is nagyon jól tudják a hozzáértők és mikor a géped elalszik mondjuk 10%-nál meg hibernálja magát 5%-nál az a valóságban biztos hogy nem annyi hanem lehet hogy még 20%.
Így állították be a gyárba a gépet hogy kíméljék az aksit.Szerintem nem érdemes ezen az aksi dolgon lovagolni, használja mindenki ahogy szüksége van rá nem ezen kell spórolni...sztem
-
Gondwana
addikt
válasz
Pho3bus #7862 üzenetére
ha mondjuk rákapcsolom a töltőre 30%nál akkor megvárja mig 25re lemegy és onnan tölti 85ig és kikapcsol?
- Ha a kikapcsolt gépet kötöd a töltőre, akkor elkezdi a töltést, mert olyankor nem tudja, hogy csak 25% alatt kezdheti el. Ha ez után kapcsolod be, a megkezdett töltést nem fogja megszakítani, hogy visszaessen 25%-ra, hanem elmegy 85%-ig.
- Ha táp nélkül kapcsolod be a gépet, boot után kírja, hogy 30% és már tudja, hogy 25% felett nem kezd tölteni, te pedig ekkor adsz neki tápot, akkor persze nem kezdi el tölteni, de nem is fog lemerülni, mivel tápról használod (nem számítva azt a heti 1-2%-ot, amit az önkisülés miatt képes néha veszíteni a kapacitásából - de csak teljes töltöttség környékén). Ez után, ha kikapcsolod a gépet, de tápn hagyod, szintén nem kezdi el a töltést, csak, ha egy időre megszűnik a külső táp, de akkor az már az első eset.Szerk.: Lehet, hogy a petúnia aspektusából kellett volna írnom, nem a bálnáéból.
-
Otisz
őstag
-
Pho3bus
tag
Üdv megint!
Szóval ha jól vetem ki,akkor bekapcsolt állapotban az akkut nem tölti fullra hanem ha mondjuk rákapcsolom a töltőre 30%nál akkor megvárja mig 25re lemegy és onnan tölti 85ig és kikapcsol?(persze ha ezek a beállítások..)Bocsi,hogy ilyen értelmetlen vagyok de ez az első Lenovo IBM gépem és a HPkben ilyen funkció nemvolt!
-
tototos
addikt
-
mdk01
addikt
-
Gondwana
addikt
T60-on ilyen beállításoknál onnantól, hogy 30%-on van az akku, a helyzet a következő: ha a kikapcsolt gépet rátolom töltőre, elkezdi tölteni, mivel az akku elektronikájába csak a 96%-os limit van benne (a 6 cellás Sanyikában is, meg a 9 cellás Panaskodikban is), ha 2 órán belül nem is kapcsolom be, függetlenül minden limittől 100%-ig tölti. Ha így megkezdett töltés közben bekapcsolom a gépet, a beállított alsó küszöbtől semmi nem függ: már megkezdett töltést nem szakít meg, csak a felső küszöb %-nál.
Tanulság1: csak ha mindig akkuról kapcsolom be a gépet és a powermanager driver betöltődése után adok neki tápot, nem fog rátölteni.
Tanulság2: ha kicserélem a két akkut, a beállított küszöbértékeket elfelejti. -
Dottore
addikt
Ezen az akksi kérdésen én is sokat filóztam régebben.
Arra jutottam, hogy nagyon gondos odafigyeléssel max. fél évet tudnám meghosszabbítani az élettartamát ami nem mellesleg kényelmetlenséggel is jár. így inkább használom ahogy nekem kell, a komfort bőven megér nekem annyit, hogy fél évvel előbb kell vásárolnom egy újat.Ahogy én tudom ezeknek az igazán ártalmas, ha 40% alatt tárolod huzamosabb időn keresztül.
Szerintem sem kell lemeríteni. Egy fizikus haverom egyszer elmagyarázta, de nem igazán emlékszem már a részletekre.
A lényeg, hogy amit egyesek formázásnak hívnak, az már a gyárban megtörténik. -
mdk01
addikt
válasz
Dr. Akula #7840 üzenetére
Ezen a 2%-os lemerülésen én is filóztam, aztán rájöttem hogy nem jó megoldás.
Ha mondjuk használod a gépet vhol ahol lemerül 30%- majd elmész egy helyre ahol feldugod töltőre de nem fogy az aksiból a kraft mert töltőről megy, de tölteni sem fog mert ugye még nem vagyunk 2% alatt. Majd mész tovább egy harmadik helyre ahol megint nem lehet tölteni és marad a 30%-od ami jó esetben egy óráig bírja holott neked másfél órát kellene használni a gépet.
Ez mondjuk rendben is volna ha nem munka közben történik az üzletfél előtt mert elég image romboló tud lenni.
Azt meg hogy le kell e meríteni az aksit havonta szerintem örök vita lesz itt PH!-n de szerintem nem.
Én is vigyázok az aksira mert pl. a hideg is árt neki, de én első sorba azért vettem thinkpad-et mert dolgozok rajta.Üdv.
-
TOZ
addikt
-
wienattwo
tag
A teljes lemerülést tényleg kerülni kell, de a túltöltés veszélye a nimh akkukra igaz. A liion akkunál pont az a lényeg, hogy nem tud túlcsordulni. A teljes lemerítés-feltöltést is nimh-nél szokás alkalmazni, hogy ne álljon be a memória effektus.
A teljes lemerülés persze nem azt jelenti, hogy a noti már nem bírja energiával és kikapcsol; attól még nem lesz semmi baja. Gond akkor lenne, ha az akkut lemerülés után félretenném pár évre töltés nélkül. -
Pho3bus
tag
Köszi!
Viszont ezesetben azt ajánlod h ha hazaérek csak dugjam rá a töltőre és nyugodtan rajta lehet egész nap,anélkül hogy akármilyen károsodást szenvedne?Mert a volt HPmnél azt ajánlották h ha "asztaliként" használom akkor vegyem ki belőle az akkut és ugy használjam...Igaz a linken irták is azt ajánlják h vegyem ki,nah várom a válaszokat!Bocsi h ennyire problémás vagyok,de sajnálnám az akkut tönkretenni nagyon gyorsan...
-
TOZ
addikt
válasz
Pho3bus #7837 üzenetére
Akku maintenance infok a thinkwiki.org-on
A 2% ezek szerint nem a legjobb. Nekem ugy van beallitva, hogy 25%-nal kezd tolteni, es 85-ig tolt. (Tudomasom szerint a liion akkuknak ket negy ellensege van, a teljes lemerules es a teljes feltoltes...)
-
Dr. Akula
félisten
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Mától beléptem én is a Thinkpad bitorlók sorába!Sikerült egy t400ra szert tennem,tutti gép....Viszont lenne egy kérdésem,mivel ez olyan asztali - hordozható kombináció lenne(tehát mondjuk reggel 8-tól estig hordoznám,utánna meg mint asztali) mit ajánlotok hogyan töltsem az akkut h ne haljon meg olyan hamar!
-
evone
őstag
valamelyik x200 tulaj tudna kepet/velemenyt mondani arrol hogy milyen eross a gepen thinklight? mert pl t61en csak full sotetben er barmit is. es akkor sem vilagitja be pl a page down, delete stb.. billentyuket
-
evone
őstag
a venti nekem se zorog, neked 15" van, lehet hogy az jobban osszevan rakva.
egyebkent azokat leszamitva, amiket mutattam, nekem is tokeletes a gep.
a videon tenyleg eleg durvan hajlik a gep, de azota valahogy kicsit javult a helyzet, nem tudom milehet, de meg mindig fura. mindenesetre az ultrabaynal akkoris kattog valami mikor ranyomok. ha ezeket megcsinaljak, akkor egy szavam se lesz.
-
Gondwana
addikt
Ennyire az én 15" (nem wide) T60-am is hajlong, de nekem eszembe se jutott, hogy ez hiba (külömben is csak nem vízszintes asztalon produkálja, mert elforgatva mindig másik sarok marad alátámasztás nélkül, máshol billeg/hajlik). Az X31-gyel volt billentyűzethajlongós/nyikorgós problémám, a P,0,-,...PgUp sarokból bármit megnyomva nyüszögött, de a peremre, amire felfexik a billenytűzet-tálca, kapott 2 réteg 1cm szigetelőszalagot, azóta csend honol.
-
_ak_
addikt
Valaki fejből meg tudja mondani, h hány perc alatt íródik meg egy teljes dvd 8szoros írási sebesség mellett?
A 11perc az jó?Csak mert azt tapasztalom, h amit elkezdek írni dvdket 8szorosan, azok kb a feléig 4-5szörösen íródnak, majd a 3/4-nél egy rövid időre 7-8szoros a sebesség és lezárás kb 6szoros. Asztalin mintha végig 8szoros lett volna az írási sebesség, persze leszámítva a bevezetést és a lezárást.
-
Egbertsz
csendes tag
Sziasztok!
Most már biztos,hogy a T21 2647 gépemnek a szalagkábele a szakadt.Nem tudtok valakit aki szivesen megválna egy ilyen alkatrésztől?Légyszi segitsetek , ha tudtok! Előre is köszi.
Egbertsz
-
evone
őstag
http://www.youtube.com/watch?v=F7lI65dO-SE
!
remelem ezzel is tudnak micsinalni a szervizben, mert ez igy mar nagyon nem oké! ennyi penzbol vehettem volna x61s-et is mikor ezt a t61et vette, arra sehol nincsenek ilyen panaszok, viszont egyre tobb elegedetetlen t61 usert ismerek...
-
Dottore
addikt
Nem akarok lehúzni senkit.
Rendben, nyekereg hát nyekeregjen. Nem csavarozgatnak mert költséghatékonyság, rendben ne csavarozgassanak, kell a profit. A rosszabb minőségű műanyagot is lenyelem, akksi mocorgásba belenyugszom.
De, hogy miközben hűt a venti fullon, megfogom, kicsit megbillentem hirtelen jobbra és balra, ennek eredményeképp hozzáér a ventilátor lapátja nemtommihez, az már kezdi csipkedni a türelmem. Szétszedtem. Semmi látható probléma. Összeraktam, uaz a fícsör.
Nem örülök.
Aktív témák
Hirdetés
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest