- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Autós kamerák
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Canon MILC: EOS R és M topik
Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Nyomom a Thinkvantage gombot, de nem történik semmi... pedig asszem felraktam a drivereit. A másik: ha a fényerősséget nyomogatom, nem jelzi ki, hogy mekkorán van, az a zöld csík, hanem csak reagál, erősödik vagy gyengül, a hangerősség állításnál sem jelzi ki.
-
FerNandor
őstag
válasz
Shadowfax #8596 üzenetére
Köszi!
de nem baj, akkor leszedem egyenként őket.
Nagyon király a gép, basszus annyira halk, hogy nem igaz!Evone, aha újként vettem, elvileg annyit volt használva, hogy felrakta rá a srác az xp-t, hogy ki lehessen próbálni. Mutatta a Hd sentinelt vagy mit, ami kiírja, hogy mennyit ment eddig a merevlemez, vagy valami ilyesmi.
Na gyorsan akkor lekapom a többi drivert, mert pl. a thinkvantage még nem megy, meg a wifi bekapcsolásakor sem ugrik elő a wifi menü.
-
Gondwana
addikt
HDD firmware update elméleti problémám támadt:
Addig tudom, hogy a PATA diskek FW-jét frissíteni kellett, hogy működhetssen az Active Protection System.
SATA diskekhez továbbra is létezik FW-update.
Újítottam egy HTS543225L9A300-at, de Lenovo supporték csak A00-hoz adnak FW-t. A dolog ott válik érdekessé, hogy a céges T61-be is belehullik most egy HTS543232L9A300.
Szerintetek kísérletezzek mindenféle FW update-tel, vagy jó ez így, ahogy van? -
FerNandor
őstag
Hali!
na én is beléptem a Lenovosok táborába egy T61-gyel!
nagyon baba
Csak lenne egy SOS kérdésem, valamelyik topicban olvastam, hogy van ilyen file a lenovo holnapján valahol amit csak letöltök és benne van minden driver, ami kell, és nem kell egyenként telepítgetni. Ez hol van, mert én nem találtam, csak egyenként...
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #8590 üzenetére
Konkrétan szerintem nem valami erős a beépített antennája és ennek köszönhetően nem túl stabil, elég gyakran leszakad a hálózatról. Igaz, ezt főleg itthon (panelban) tapasztaltam, szabad ég alatt nem szokott ilyen gond lenni. Nekem ez jelenleg (már nem sokáig
) az egyetlen "netforrás", kellett vennem egy jelerősítő antennát hozzá, hogy normálisan tudjam használni.
Szerintem egyébként a Huawei modemeknek van külön topikjuk a Mobilarénás fórumon, ott még érdemes utánakeresni.
-
calvin.ck
csendes tag
Sziasztok!
Én már kb. egy éve használok egy T61-es (7664) masinát és teljes a szerelem...
Előtte HP-im voltak, amik szintén jó gépek, na, de ez a ThinkPad!
Imádom a letisztult formáját (mások szerint egyszerűen puritán
), a support és frissítés letöltő rendszerét (mások szerint ez idegesítő
) és minden zseniális kis alkalmazását, hogy a ThinkVantage gombról már ne is beszéljek... Érdekességként, még annyit mondanék, hogy egy MacBook Pro-val használom együtt (azt az amerikai utazgatásoknál a munka miatt) és nekem az jóval gyengébbnek tűnik. Már mint az op. rendszere tökéletes, de maga a gép számomra nem olyan vonzó mint a lenovo. A szerkezeti megoldásokról pedig csak annyit, hogy öntöttem desztillált vizet a billentyűzetébe és semmi baja nem lett, zsírul átfolyt rajta!!!
Na, mára elég ennyi áradozás.
További jó fórumozást!
Üdv!
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8586 üzenetére
Majdnem...
Már le is kaptam a hírdetést.
Az OSX-el volt egy kis gondom, de megoldottam.Nem akarom ajnározni az Apple-t, mert az nem idevaló. Én meg alapból ThinkPad rajongó vagyok, de ez most nagyon bejön...
-
marcitp
őstag
Köszönöm a választ! Nem a vezetékes netet akarom kikerülni, néha tényleg szükség van a mobilnetre, a legolcsóbb is megfelel, nem kell nagy adatforgalom. Azt nem tudom még, honnan nézzek más típust, nem nagyon szimpatikus a Huawei. Tesómét belepróbáltam a gépbe, nagyon nem akart elindulni. Na mindegy, majd utánajárok, a válaszod alapján is biztos maradok a PCMCIA-és verziónál. Utánanézek az Általad javasolt típusoknak. Köszi a segítséget!
-
pink75
aktív tag
hehe
1,7GHz-es az A31p, de találtam a procigyűjteményemben egy 1,8-ast
amíg nem lesz meg a csúcsragadozó 2,6-os mobil p4 -
SNor
tag
Nem tudja valaki véletlenül a "Rubber Keyboard Pointing Stick Cap" FRU számát?
Ez lenne: 44M4361? Köszi:S!
-
TOZ
addikt
Lehet, hogy mar volt...
De nekem eddig linux alol, firefoxxal nem ment a warranty look-up oldal, de most meg mar megy. -
_ak_
addikt
Feltettem a win7 rc-t, de épp az egyik legkedveltebb progi nem megy, mégpedig a client security az amit egyelőre sehogy nem bírok telepíteni. Összességébe mással még nincs gondom, igaz az eszköz kezelőben a base system device-ból van kettő ismeretlen és van egy pci simple communications controller amihez nem talál drivert.
jut eszembe a modemet sem tudtam telepíteni (netán az lenne az előbbi ismeretlen eszköz?), de ez annyira nem is érdekel.
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #8577 üzenetére
PCMCIA-s vodás Huawei E630-am van, annyi előnyét mindenképpen tudom, hogy szvsz sokkal masszívabb és kevésbé kilógó cucc egy PCMCIA kártya az USB-s megoldásoknál. Nem vagyok képben az USB-s modemek fogyasztásával kapcsolatban, az A630 nekem kb. -10 perc akkuidőt jelent. A PCMCIA-val semmiképpen nem lesz gond, bár javasolnám, hogy a Huawei "csodák" helyett próbálj meg olyan gyártóktól keresni kártyát, mint a Globetrotter, Novatel és Sierra.
Mobilnetet csak akkor ajánlom, ha mindenképpen rá vagy szorulva. A szó igazi értelmében korlátlan mobilnet nincsen Magyarországon, legfeljebb korlátlan mennyiségű adatforgalmad lehet - csak bizonyos limit elérése után nagyon csökkentett sebességgel.
Ha vezetékes net kiváltására használod, ezen okok miatt jól gondold meg. Másrészt a megosztás is problémás, az USB-s modemmel elvileg meg lehet oldani olyan routerrel, amelyiknek meg lehet hekkelni a firmware-jét és van USB-portja (valamelyik Asus router pl. ilyen, ha jól rémlik, Amargo fórumtársnak volt az a fajta). PCMCIA-nál ez nehezebb, talán 2-3 olyan, mellesleg méregdrága router van a piacon, amelyik PCMCIA-csatolóval rendelkezik. (Ilyen pl. a Linksys WRT54G3G, én ezt használom, a kb. egy évvel ezelőtti 35k-s árával az akkori fizetésem harmadába került - és ez volt az olcsó megoldás.
)
Elvileg Vodánál hamarosan lakossági ügyfeleknél is elérhető lesz az Office Box néven futó, mobilnetet megosztani képes wlan router, ha vezetékes net helyett használnád, lehet, hogy érdemesebb abba beruházni.
-
marcitp
őstag
Halihó!
Mobil intertnetre adom a fejem, úgy tűnik, szükség van rá. Azt szeretném kérdezni, T42-höz inkább PCMCIA-és kártyát válasszak, ne USB-st, ugye? nehogy baja legyen a portnak, lebutuljon nekem régi szabványra... Tapasztalat vkinek?
-
TOZ
addikt
OFF ON:
Nem rosszak azok a DS-ek, de azert ne vegyuk egy kalap ala egy '60as evek elejen gyartott 560as szerkezettel (ennyi idosen is alig 1 perc keses naponta, es 40 oras jarastartalek), amire egy komplett felujitas utan meg mernek 2008-ban 2 ev garanciat adni (orasmuhely, pecsetes garancialevel!)8-)))
OFF OFF
-
_ak_
addikt
Az utóbbi héten 3 szor fordult elő velem, h sleepből nem kelt fel a gép. Miután bekapcsoltam felpörgött a venti és bepörgött a cd-rom, de a kijelző sötét maradt és párat sípolt a gép ( 1 rövid utána 2szer 3 rövid majd megint egy rövid). Az állapot jelzők változatlanok maradtak, tehát ugyan úgy azt jelezték, h alszik a gép tovább is. A cd-rom és a venti ezek után is aktívak maradtak.
Mi lehet ez?
-
Scalpel
senior tag
Nekem is az van!
evone: Most, hogy mondod, tényleg nem megy. Igaz én a tapipadot használom, hiába emlékeztet a pöcök valami klasszabb berendezésre...
Magnat: Azért a Toshibákat ne írjuk le, főleg hogy petnciálisan egy Portégé R-ről van szó, amíg meg nem tudjuk, hogy nem az.
-
evone
őstag
nem tudom volt-e már rola szó, engem picit idegesitett hogy trackpointal miert nem lehetett scrollozni pl a live messengerben, nos a megoldás + meg meg egy
-
marcitp
őstag
Azért tetszik, hogy ennyire fanatikusan TP párti a fórum....
Nem vagyok komoly-régi ThinkPad-es, ezt tudjátok jól, de tényleg meggyőzött az apró kis dolgaival, tényleg "munkáravaló" , kényelmi funkcióival. Bátyámnak van egy sokkal újabb kb 1,5 éves kis Toshiba-ja, nagyon jó kis noti, de azért megnézegette rendesen az IBM-et, tetszett neki nagyon, el volt alélva. Bár az Övé éppen az előbb említett csecse darab, ez meg itt-ott megrepedve, de valahogy nem is nézte.... Csak azt nem értette, ez hogy lehet gyorsabb, pattogósabb, kényelmesebb, mint a kicsikéje. Pedíg az core2duo... lehet, újra kell telepíteni, annyi a baj. Na mindegy, nem dícsérem tovább, legyen ilyen sokáig! bocs, ha hosszú lett... -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #8557 üzenetére
Nekem errol az jut eszembe, hogy van egy kollegam aki egy tenyleg szep, csecse D&G dizajn orat hord (nem is olcso darabot), de valahogy nekem akkor is a kezemen levo 50 eves Marvin jon be....
Remelem ertitek mire gondolok 8-) -
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #8559 üzenetére
tobbszor neztem mar meg ezt a videot, de most tunt fel eloszor hogy nem hajtotta le rendesen.
-
macikos
addikt
válasz
Napfénysüti #8557 üzenetére
De azért nem igaz, hogy ilyen apróságra nem figyelnek ebben a videóban, hogy amikor lehajtja az X300 kijelzőjét, akkor csak a jobboldali rögzítő fül kattan be. Miért nem fogta meg középen? Valljuk be, azért ez így elég ciki és ezután magyarázhatja az ember, hogy magnézium és szénszál erősítés...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Scalpel #8550 üzenetére
Egyetértek
Kivételesen a "hülye azért nem vagyok" üzletben volt kint 2 Mac. Megnézegettem és külsőre engem nagyon nem győztek meg. Lehet jó az OS, régebben suliban használtam is és egész jópofának tűnt de hogy nem kellene nekem Apple gép az biztos. Főleg amennyibe azok kerülnek...
[link] -
Scalpel
senior tag
válasz
FerNandor #8551 üzenetére
Hali!
A T61 csak a vezetéknevük. A keresztnevük meg még egy 4 jegyű szám + 3 másik karakterből álló sor (XXXX-XXX).
Szóval testvérek és az egyik többet evett kiskorában.
Azt hiszem, hogy T61-ben már mindenhol roll-cage van, felette meg szálerősítésű műanyagok a behatásoknak kitett felületeken.
(Bocs a hülyeségekért, de napok óta alig alszom, és csak erre telik...
)
-
FerNandor
őstag
hi,
kérdeznék egy-két dolgot!T61, hogy-hogy van 14,1" és 15,4"-osban is és a neve ua.? Az összes T61 magnézium borítású? Vagy Roll-cage?
öhm, ennyi
üdv
-
pink75
aktív tag
tp 600-ba próbált már vki 512/133 ramot? Mehet-e vajon benne?
-
Scalpel
senior tag
válasz
rankesz #8536 üzenetére
Üdv akkor a klubban!
Reméljük táényleg jó az ár, és akkor mindenki happy, csak hogy stílusos legyek...
Otisz: ÁRULÓ!!!
Legalább Airt kaptál a robogóért? Nem volt jó üzlet, szerintem az többet ér (mármint a robogó), mint egy mac...
_ak_: Jól emlékszel.
evone: Jaja, valamikortól nálam is 64 bites RC lesz majd, csak legyen időm megcsinálni a clean installt... csak az sajna nincs...
Majd akkor beszámolok, de nem hiszem, hogy bármi lenne a felbontásokkal, 64 bites Vista alatt senm volt semmi.
-
Otisz
őstag
válasz
Napfénysüti #8537 üzenetére
Csereként került hozzám (robogó).
Mi lesz Nálad a szentségtörés tárgya? -
Gergő_
őstag
válasz
Napfénysüti #8544 üzenetére
bocsi összekevertelek az avatarod alapján valaki mással
-
Gergő_
őstag
válasz
Napfénysüti #8538 üzenetére
eladnád a T42-t?
-
Gergő_
őstag
na erre én is kíváncsi vagyok
-
rankesz
veterán
válasz
Napfénysüti #8538 üzenetére
Küldök inkább privit.
Gergő: az árra?
-
rankesz
veterán
Hello
Úgy néz ki szombaton belépek a klubba egy T400-assal
Az ismi lediktálta telefonon keresztül a paramétereit:
t9600
2g ram
1440*900
Ati 3460?
9 cellás akksiEnnek mennyi lehet a piaci ára? Minden wxga+os ledes háttérvilágítású?
Ha tényleg ezek a gép paraméterei, akkor magamhoz is nyúlok mert iggen kedvező árat kaptam, ilyen áron az is kijelentem h lesz###m a garit ha gyárból kinyúlt cucc...Mire figyeljek átvételkor? Vannak tipushibák amit érdemes letsztelni?
Előri is köszi a választ.
-
Otisz
őstag
Kicsit off.
Ma beléptem az Apple világába egy Macbook képében (az első gépem egyébként a kezdetekben egy Macintosh volt).
Max ha nem jön be, akkor még mindig visszanyergelhetek ThinkPad-re. -
_ak_
addikt
64bitest próbáltam már egy msi laptopon, de ott problémám akadt a kijelző felbontással, lévén, h 4:3ba hagyta a 16:9es monitort és ha jól láttam többeknek is előjött ez a probléma a 64bittes w7el, ezért gondoltam, h inkább egy 32bitest rakok fel elsőnek, de végül is mindegy.
-
Napfénysüti
nagyúr
Na ha ennyire pozitívak a win7 tapasztalatok akkor asszem az új gépre hamar felmegy majd
-
_ak_
addikt
Ohh, nem ismertem elképzelni, h ennyien "hódoltok" már az új winnek, ez esetben szerintem kipróbálok én is egy 32bites RC-t.
Köszönöm a válaszokat!Scalpel: akkor nem csak nekem rémlik ez. valahol mintha olvastam volna, h szinte ugyan az. ez esetben akkor mindegy, úgy is volt egy felesleges sd kártyám.
-
Scalpel
senior tag
Win 7 nálam tökéletesen megy. Még a beta build 7000. Csak a kék gomb nem hozza elő a productivity centert, de win 7-ből is meg lehet csinálni nagyon sok mindent lenovos progi nélkül. Nem tettem fel mindet, mert nem akarom, hogy lezabálja a fejemet a sok ki nem használt cucc.
System update nekem is hiányzik már.
Intel turbo memory elvileg a vista ready boostnak került beépítésre, ha jól tudom. Szóval alaplapra nyomott flash chip, nem kell pendriveot vagy valami mást beállítani e célre.
Shadowfax: Ne szerénykedj!
-
_ak_
addikt
win7el próbálkozott már valaki? Vajon a lenovos progik mennyire kompatibilisek az új osel? Játszok a gondolattal, h csinálok egy clean installt, meg is van az sp2es business, de csak nem hagy nyugodni az rc w7.
System updaterről nem hallot senki semmit? Lassan május közepe van,de még mindig semmi.
ill az intel turbo memory hasznos cucc vagy szinte ugyan az, mint a ready boost (vista esetén)?
-
Shadowfax
addikt
válasz
nubu015 #8521 üzenetére
Üdv!
A diszkrét VGA-hoz gyárilag a 90W-os táp jár.
A 90W-os és 65W-os táp között súlyban mindössze 10 dkg különbség van, ezt a hátizsákban nem fogod megérezni.Scalpel: Mindenképp várd meg Shadowfaxot vagy hívd fel az IBM ügyfélszolgálatát. A két dolog azért nem ekvivalens egymással.
De azért köszönöm, jólesik.
-
macikos
addikt
Szerintetek hogyan kellene azt beállítani a TouchPad driverében, hogy csak scroolozni lehessen vele, de csak függőlegesen és a teljes felületén? Mert ha csak scroolra állítom, akkor vízszintesen is scrooloz, ha viszont bekapcsolom az Advanced Features-t, akkor nem tudom a teljes felületét használni
-
Scalpel
senior tag
-
Hi !
Egy gyors kérdésem volna:
Thinkpad t400-hoz ( t9400 2,53/6mb, ati videóval)
melyik táp kell? Elég a kicsi 65wattos , vagy kell neki a 90-es ?
( Sokat cipelem majd így fontos volna a kis méret, de erről nem találtam semmit)És előre is bocs, ha ez a kérdés volt már. ( mert csak pár oldalt olvastam vissza,
és csak fél órát gugliztam, de semmit konkrétumot nem találtam ) -
Gergő_
őstag
nekem hasonló tapasztalataim vannak asztali gépen ms egérrel,de az oldalra görgetésnél
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #8515 üzenetére
Igen. Itt oldalról láthatod, mi a különbség az NMB, a Chicony és az Alps billentyűzet mechanikája/felépítése között: [link]
-
Napfénysüti
nagyúr
NMB a legjobb minőségű billentyűzet?
-
yanna
addikt
Hali!
Igen, már én is többször jártam így (bár egy R500-assal). Nekem a görgetés 9 sorra van állítva és néha átállítja valami 1-re. Nem vagyok benne 100 %-ig biztos, de úgy gondolom, hogy az után szokott előfordulni, amikor valami olyan program futott, aminek más a képernyő felbontása, vagy pedig "saját" egérkurzorja van (pl. keresgélős játék).
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
tapasztalt már vki olyat, h a külső usb-s MS egér görgője nem mozgat annyi sort, mint amennyit beállít az ember? Ha beállítom újra és leokézom, akkor jó, de aztán megint "elromlik" ... T60 1ébként és nincs fent az egérnek semmi specifikus MS progija vagy drivere.
-
pink75
aktív tag
válasz
Shadowfax #8511 üzenetére
so-so, érdekes darab ez a gyári 60GB travelstar benne
sentinel szerint múzeumi darab, 100% minden téren, de a magam részéről régen hallottam ilyen málé kukoricadarálót
filózok egy SSD-n, filózok a procin, meg akkor a 2x1GB RAM-on
SSD jó lenne, és akkor akku szempontból már nem lenne olyana mobil P4 proci 40-45Wattja (az A30p-ben lévő 1,2GHz tua feleannyit eszik, kb. mint aztán a mobilPentium)
az nem tudom, hány MHz-es modulokat fogadhat max, mert lehet, a gyorsabb olcsóbb -
abcukistván
tag
hehe, tényleg hipochondria volt. Megpiszkáltam alatta ronggyal, és most már jó. De ez csak felületi kezelés volt, hiszen a kis mocsok besurranó fajzat még mindig ott tanyázik, csak nem gomb alatt. De bármikor újratámadhat a nyavalya.
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
adm
őstag
válasz
abcukistván #8506 üzenetére
hipochondria?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
abcukistván #8506 üzenetére
Biztos bement alá egy morzsa vagy valami. Tisztítástól valószínűleg megjavul.
-
abcukistván
tag
Hali!
Mit kell tenni, ha az "Á"betűm érezhetően keményebben nyomódik mint a többi? Mintha a nyomáspontja is máshol lenne. Eddig nem volt jellemző. (T500 ról van szó)
köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest