- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
Aktív témák
-
Gondwana
addikt
A pontos válasz az igen is, meg nem is lenne: azért működik, mert a SATA2 eszközök visszafelé kompatibilisek. Azt hiszem, itt olvastam, hogy valódi SATA2 támogatás Lenovoéknál csak az IDE kompatibilis UltraBay megszünte után lett, mert az IDE/SATA bridge állítólag bugos SATA2-vel.
-
mdk01
addikt
Hali!
A T61-es notim kezeli "ThinkPad Serial ATA Hard Drive Bay Adapter"-en keresztül a SATA2-es vinyót?
Köszönöm
Üdv. -
Dr. Akula
félisten
Boltban mondták, miután utánanézett a csávó.
Biztos hogy a hölgy tudta mi a különbség a lenovo és a thinkpad közt? Lehet hogy a 3000-es kommersz széria adatait diktálta be. Nekem anno a Readyben 2 gombos A4Tech egeret adott a csávó mikor Microsoft egeret kértem. Megkérdeztem hol lát ezen MS logót, mire azt mondta "hát 2 gombos egér, MS kompatibilis". Na lehet ez is ennyit tud.
-
CB
senior tag
válasz
Shadowfax #7688 üzenetére
Köszönöm.
Tök jó, hogy ebben a listában (15" XGA 1024*768) a T60 benne sincs.
Egyébként meg 8 világító pixel az elég soknak tűnik, mikor a munkahelyi LCD-men egy világító pixel is hasogassa a szememet, igaz, éppen a kijelző közepén van.
Azt hiszem nem fogok továbblépni az ügyben, nem éri meg azt a sok kocsikázást( Paks-BP.) Veszek majd inkább egy másik gépet, ezt meg úgyis nemsokára megpróbálom eladni. Vagy odaadom a lányomnak. Nagyon strapabíró gép ez a T60. -
Shadowfax
addikt
AZ IBM/Lenovo pixelgaranciája T60-hoz itt van: [link] Függ a képernyő felbontásától és pixelhiba "milyenségétől".
A 2008. január 1. után vásárolt ThinkPadekre viszont már új pixelgarancia vonatkozik:
However, if your LCD has 3 or more visible defective pixels, it will be deemed as defective by Lenovo and is replaceable upon request, if within the warranty period.
[link] -
CB
senior tag
Sziasztok!
Április 19-én lejár a T60-as masinám garija.
Már régóta égtelenkedik a kijelzőmön egy helyen, 5 világító pixelből álló hiba.
Szerintetek érdemes vele a szervízt megkeresni?
Ennyi hibánál kezdenek valamit a kijelzővel?
----OOO---
-OO---
Valahogy így helyezkednek el a hibák, ahogy a karikák, csak persze kicsit közelebb egymáshoz.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Gondwana
addikt
Triviális - tehát nem feltétlen ez a baja, de hátha: a hangerőgombok csak a Master volume-re vannak hatással, a Wave meg Mic csatornákra nem. Ez utóbbiakat egyik másik program képes kérdés nélkül lehúzni 15-20%-ra, én meg csak lesek, hogy vajon a gombra nem reagál, vagy mi lehet vele.
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
MItől lehet az, hogy XP alatt a lenovo x200-nak max hangerőnél elég halkan lehet hallani a hangokat? Meg pl a beépített mikrofon is szinte használhatatlan mert alig veszi azt a hangot amit mondok. Korábban Vista alatt mindegyik tökéletesen működött. MItől lehet ez a gond XP alatt?
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
MItől lehet az, hogy XP alatt a lenovo x200-nak max hangerőnél elég halkan lehet hallani a hangokat? Meg pl a beépített mikrofon is szinte használhatatlan mert alig veszi azt a hangot amit mondok. Korábban Vista alatt mindegyik tökéletesen működött. MItől lehet ez a gond XP alatt?
-
riszter
senior tag
Sziasztok!
Használtam a keresőt, de sehol sem, még a lenovo driver oldalán sem találtam erre a konfigra (7732-1EG) XP-s audio drivert!! Sajnos downgradelnem kellett xp-re, mert az autoCAD nem indul vista alatt!
Valaki tud valami okosat?
-
Yaye
őstag
T43 tulajok, nagy segítségre volna szükségem.
Egyik kollégám gépét kéne helyreállítanom gyári állapotára, de ez a jóember távollétemben elnyomta a recovery diskek írását, én meg gyanútlanul elhittem hogy a harmadik lemeznél kész volt a dolog. Recovery elindult, hdd legyalulódott, végzett a harmadik lemezzel és most kéri a negyediket, én meg kapom az agyvérzést, mert az már nincs.
Szervizpartícióról már nem áll helyre a rendszer, úgyhogy nincs mese, lemez kell, a gépnek pedig holnap mennie kéne..
Ha valaki tudna nekem privátban letölthetővé tenni iso-ban egy XP-s T43 lemezkészletet, vagy akár csak a negyedik Product Recovery lemezt, azzal örök hálára kötelezne.
Yaye
-
Dr. Akula
félisten
Kérdés: a ThinkPad X60 Tablet 8 Cell Li-Ion Battery és ThinkPad X60 Series Extended Life Battery való az X61t-be is? Nem látok külön X61(t)-hez való aksikat a Lenovonál.
-
ABE
őstag
válasz
Dottore #7643 üzenetére
Az az igazság, hogy még tegnap este sikerült valahogy megoldanom a problémát. Leszedtem az Intel honlapjáról a chipset drivert (bár Win7-ben elvileg benne van), újraraktam a flashplayert, letiltottam pár Windows szolgáltatást, és legyalultam egy-két felesleges IBM-es programot. Ezután egyszercsak helyrejött a gép, bár nem tudom, hogy mi volt igazából a gondja. A HDD egyébként 100%-os kondíciónak örvend szerencsére.
Más:
Valaki tud esetleg olcsón új magyar billentyűzetet T43-hoz?
-
Dottore
addikt
Ezzel próbáld meg. Hotkey Driver.
-
fotel
aktív tag
Talán a kereskedőt keresd meg ezzel, a fórumon senki nem fog jelentkezni, hogy átírja az adatbázist. A vásárlás dátumával jegyzett nyugtát kaptál, onnantól él a gari.
Hogyhogy vadásznod kell a meghajtókat egy új géphez? Lenovonak van valami programja, ami a tipusnak megfelelő összes cuccot levadássza neked.
-
fotel
aktív tag
Talán a kereskedőt keresd meg ezzel, a fórumon senki nem fog jelentkezni, hogy átírja az adatbázist. A vásárlás dátumával jegyzett nyugtát kaptál, onnantól él a gari.
Hogyhogy vadásznod kell a meghajtókat egy új géphez? Lenovonak van valami programja, ami a tipusnak megfelelő összes cuccot levadássza neked.
-
gecsoz
aktív tag
Másik kérdés.
Tegnap vettük a cégnek az N500 -at.
Neten azt írja a szoftver, hogy csak 2009-11-02 -ig van gari.
Gondolom akkor hozták el a nagykerből.. mit lehet ezügyben gtenni, hogy a tényleges eladási dátum alapján legyen az 1 év garancia? mert azért így vicces, hogy majdnem 4 hónap mínusz a garanciára.. -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Megkínlódtam ezzel a Vistával. Laza 25GB csak a Vista + Lenovo szoftverek. Még egy Office sincs fent. Gyalázat lassú a gép, boot-nál legalább 2-3 perc mire minden betöltődik.
Ugyanez ez az XP alatt 30-40 mp volt.
Tudom állandóan rinyálok, de ezt nem akarom elhinni...
"Elvileg" van egy jó gépem (P8400, 2GB DDR3, 320GB SATAII) és ez van -
-
gecsoz
aktív tag
Sziasztok!
N500, Wlan driver nem megy fel. Teendő?
N500, Wlan kivételével minden driver fent, mit kell még feltenni hogy működjenek az lenovo -s gombok?Előre is thx!
-
Dottore
addikt
A következőket tenném.
Csökkentett módban indítanám, hogy csupán a minimálisan szükséges illesztőprogramok töltődjenek be. Ha így is feltűnően lassú a gép, akkor a hardveres oldalon mennék tovább. Mindenképpen megvizsgálnám a merevlemezt is, volt már rá példa nálam, hogy ez miatt nem működött megfelelően a gép.Amennyiben viszont a probléma megszűnik, úgy világos, hogy egy illesztőprogram lehet a ludas, tehát ebbe az irányba keresnék megoldást.
-
mrcrnl
tag
Igen, minden más OK. De az az érdekes, hogy nem csak IBM-nél ez a szitu.
Ebben a sorrendben telepítek: chipset, audio, lan, vga, modem, power management, vga.
A drivereket a lenovo-tól töltöttem le, de próbáltam intel-éktől frissebb chipset-et. Ha a Google-ba rákeresek, mindenhol a chipset-et adja ki. De ráadásul az eszközkezelőben a rendszereszközök között már van egy LPC Interface Controller, és ha bármelyiket eltávolítom, megtalálja új hardvernek, és telepíteni szeretne. Az XP beépített internetes driverkeresője képtelen bármire is. -
mrcrnl
tag
Üdv!
Ha már drivereknél tartunk...
KB a 17. gépnél találkozok egy LPC Interface Controller nevű eszközzel, amihez nem találok drivert. Az intel chipkészletet telepítettem, próbáltam többféle verzióval. Pillanatnyilag az összes R60-asomnál ez a szitu, de előjött Toshibáknál, HP-knél és FuSi-knál is. Ha jól emlékszem i915-től felfelé tapasztaltam.
Kizárólag XP alatt dolgozom, Vista szóba sem jöhet.
Köszi előre is. -
ABE
őstag
Sziasztok!
Hétvégén vettem egy T43-ast, és lenne vele egy "kis" gondom: lassú... Ha pl. nézek egy YouTube videót, és közben mozgatom az egeret, akkor elkezd szaggatni a lejátszás. Vagy pl. kipróbálom EZT a flash játékot, és egyszerűen szaggat ez is.
Csajom notija gyengébb, azon gond nélkül megy. Van egy HP nc4400-asom is, azon szintén nincs probléma. Nem gondolom, hogy azért ehhez gyenge lenne a T43... Próbáltam már legújabb Win7 bétát és WinXP SP3-at is, de most már arra gyanakszom, hogy vagy a VGA driver rossz, vagy az adobe flashplayer környékén van gubanc. Driverek fel vannak rakva, de valahogy az egész gépet lassúnak érzem. Anyum T41-ese szerintem gyorsabb, pedig azt is én állítottam be. Van valakinek valami ötlete?
-
Cold5
senior tag
Egész nap a Vista telepítésével ba..akodok... (már bocsánat)
Most pluszba kidobott, egy pci soros port eszközkezelőbe ami eddig nem volt + mikor indul a Vista kiírja, hogy valami megjelenítő leáll kritikus hibával...
Lassan jön vissza az XP...
Ráadásul a Support oldal sem elérhető...
-
evone
őstag
válasz
Dottore #7624 üzenetére
hat a "valsag" elott nem voltak ennyire durvan dragak.
egyebkent a lenyeg az lenne hogy csak trackpoint legyen es tacspad ne, meg hogy ledes kijelzo es lehetolseg 1440x900 meg 12"
(orulnek ha emelle lenne meg webcam is, de kibirnam ha ilyenem lenne, meg nekem ujlenyomatolvaso se lenne olyan fontos)
egyebkent itt talaltam rola jo kepeket
szoval perpill csak ezt talalom ami normalis.
-
Lehet, hogy CCFL, akkor is nagyon szep, tul sokat nem foglalkoztam vele.
Aradozast? Hat, kb. a 10. Thinkpad, ami megfordul a kezeim kozott, mar megszoktam, en nem vennek magamnak mast, ha van ra mod.
T60 venti: 2.5 ev utan, napi 8-10 ora uzem. Csapagyas = alapjaraton is van egy kis kerrego hangja. Viszont ki fogjak cserelni garanciaban, ha minden jol megy.
-
evone
őstag
most nezem, magyarorszagon meg nem lattam olyan boltot ahol mashogy lenne irva, szoval. en mindenhol ugylattam itt kiirva hogy az x200na ledes 1280x800 kijelzoje van webcamal, es az x200snek ledes 1440x900 webcammal, de a valosagba ugyvan hogy:
x200: 1280x800 ccfl hattervilagitas webcam
x200s: 1440x900 led, no webcamerdekes
-
T60-nal nem meglepo modon sokkal konnyebb, es legalabb annyira massziv megepitesu. A kepe gyonyoru (a T60-omnak SXGA+ kijelzoje van, de a kicsi gep kijelzoje sokkal szebb kepet ad, azt hiszem, LEDes hattervilagitasu). Hutese? Hat, nincs hangja, a T60-nak sem volt, amig nem volt csapagyas a ventilator. Webkamera nincs ebben.
Nagyon kicsit, de meg lehet mozgatni az akkut. Szerintem szuper kis gep.
-
evone
őstag
-
Scalpel
senior tag
Szerintem olyan, ami mindkét géphez jó, olyan nincs. Külön-külön mindkettőhöz van választék. Az X200-hoz valót már linkelték.
A T60-hoz háromféle elérhető, egy kicsi, tápnélküli portreplicator, egy tápos kisebb dokkoló Advanced Mini Dock néven és a minden földi jóval felszerelt Advanced Dock. Ebbe kb. mindent lehet szerelni, használtan a fehérhollónál is ritkább, ilyenem volt, eladtam. Újonnan aranyárban van. Az előző kettőből lehet találni már bőven elfogadtható árút. Ja, ezek kompatibilisek a legújabb T szériás gépekkel is, ha minden igaz.
-
Valaki nem tudja hirtelen, hogy T60-hoz es X200-hoz van-e kompatibilis dokkolo?
Aktív témák
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest