Aktív témák
-
gecsoz
aktív tag
Beraktam egy SIM -et, az alábbi lépések történtek meg:
-
-
gecsoz
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki valamit arról, hogy mi az a "ThinkVantage GPS"?
Beszereltem a T400 -ba egy HSDPA kártyát, erre a System update jelezte, hogy van egy ilyen frissítés, és letöltené..
Ez volt a részletezésben:
"WHAT THIS PACKAGE DOES
ThinkVantage GPS (Global Positioning System) receives signals from
the GPS satellites and determines the location of your ThinkPad.GPS function in the following adapter cards are supported.
- ThinkPad HSPA Wireless WAN Adapter
- ThinkPad UNDP Wireless WAN Adapter"Akkor ezekszerint a HSDPA kártya egyben GPS ként is működik??? És akkor elvileg iGO meg ilyenek le is tudnák kezelni?
Azért furcsa, mert ezt eddig sehol sem olvastam, sem a kártya, sem a laptop leírásban..
Várom a segítségeket
-
Nand_i
tag
válasz
KilgoreTrout #6186 üzenetére
Azt tudom, hogy a magyar billentyűzeten is meg van cserélve a z és az y, de sajnos nem csak ez a kettő érintett. Egyenlőre marad ahogy van, majdcsak megszokom. Még1x köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
KilgoreTrout
senior tag
A gombok felcserélésére a legegyszerűbb, ha a rendes magyar-t állítod be a nyelvi beállításoknál. Asszem a 101 gombos magyar az, ahol fel van cserélve a z és az y.
Ezután ha kicseréled a gombokat akkor azt fogja írni, amit a billentyűre van írva.
Már ha jól értettem a problémát. -
-
Nand_i
tag
Sziasztok!
Nemrég én is csatlakoztam a táborhoz (t41 + t61 révén) és t61-gyel kapcsolatban lenne kérdésem és szeretném a segítségeteket kérni. Nekem is recseg kicsit a borítás a tapipadtól balra (ami csalódás mert a t41 hozzá képest szikla szilárd, pedig az négy éves, és tapipad használatkor egyébként eléggé idegesítő) gondolom ez ellen sokat nem lehet tenni, a másik ami gond, az az hogy a billentyűzeten 1-2 gomb nem ott van ahol lennie kellene szerintem. A billentyűk nagyobb része alapján UK billentyűzetnek kellene lennie, viszont fel van cserélve a Z és az Y, UK szerinti bal shift melletti billentyű fönt van a 9 mellett, a nulla pedig az egyes mellett van, mintha magyar lenne. Kicsit lehet hogy nem érthető amit írtam, de most jön a kérdés
Korábban olvastam hogy elvileg egy mozdulattal ki lehet pattintani a gombokat, de mi ez a mozdulat? Alányúlok egy csavarhúzóval és reménykedem hogy nem törtem el semmit? És ha megcserélem a gombokat az vajon hatásos lesz, vagy tök mindegy, mert a jeladó nem a gombban van? Eléggé meggyőző egyébként a szerkezet, nagyon csendes pedig 7200as vinyo van benne, szép a képe (1280x800) és a gép maga is nagyon szép (akinek nem tetszik az meg vegyen mást
). A borítás recsegésétől eltekintve remélem bírni fogja majd a használatot.
Elöre is köszönöm a segítséget.
Nandi
-
evone
őstag
Shadowfax: te nem tudsz valamit mondani a billentyuzet problemamra?
-
Krissz22
senior tag
Ha van egy régebbi IBM gépem és gondom lenne vele, akkor pontosan hova kellene vinnem?
Ez a gari pontosan mit jelent? [link]Köszi!
-
evone
őstag
mondjuk ha nyiregyhaza kornyeken lakik valaki akinek van thinkpadja, akkor megtudom nezni.
-
evone
őstag
emlekszem hogy nem ilyen volt.
nem volt ien kopogos.
http://evone.info/ezdeszar.jpg < latszik hogy a billentyuk kozott elvan kopva
ezen a linken: http://global.ebay.com/NEW_LAPTOP_US_KEYBOARD_IBM_Thinkpad_T60_T61_R60_R61_Z60/250325588808/item
is latszik hogy az alap keyboard nem ilyen... szoval. tuti valami szarsag van vele.
es mondom mikor á ű betut megnyomom azokon erzodik hogy sokkal puhabbak stb..
-
Shadowfax
addikt
Az előzmények lényegében úgy látom ismertek, egy pitiáner ügyből jókora kárt lehet okozni de van jogutód, a linkelt cikkedben nem tudom honnan informálódtak.
A lényeg: a Notebook.hu tulajdonosváltás után, újult erővel, teljesen új készlettel és a megszokott szolgáltatásokkal várja vásárlóit jövő hét elejétől mindegyik üzletében.[link]Most pedig térjünk vissza a szakmai ThinkPad témákhoz.
-
amargo
addikt
válasz
KilgoreTrout #6165 üzenetére
Csak, hogy legalább tud, miről írsz. notebook.hu
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
fordfairlane #6161 üzenetére
Mint ahogy az Aqua-t meg a Mistralt....
Csinálnak egy notebook.hu-2 kft-t, és minden megy a régiben, csak pár beszállító marad hoppon, meg marad utánuk egy párszáz millós áfa-tartozás.
Így vállalkozik a magyar. -
Tűzkígyó
tag
... ja és az Alienware M17-nek a panelja?
tudom, hogy Lenovo topic, de kapcsolódik az előző kérdéshez
Kösz!
-
Tűzkígyó
tag
Sziasztok!
A W700-asok milyen panellal szereltek? azaz Mi a technológia? Ki a gyártó? Mi a panel kódneve?
Köszönöm !
-
fordfairlane
veterán
Hoppá: Felszámolják a Notebook.hu-t
-
tabrev
aktív tag
Az én problámámra esetleg valami ész: Lehetséges szerintetek az, hogy XP (XP Diablo SP3) alatt remegjen - mint a régi CRT moncsik képe - egy T61 képe? A mai napig nem változott a történet
Esetleg beleszólhat a vga driver? Mert azt nem tudom feltenni az IBM oldaláról, ha felteszem nem áll fel a rendszer - csak ha csökkentetben leszedem a drivert...
Maga az oprendszer tartalmaz meghajtót progit a 140M-hez, fel is telepíti de azzal marad a remegés. Kedves ismerős szerint a kijelző kaka... -
Gondwana
addikt
válasz
lamer666 #6154 üzenetére
XP-vel jártam már hasonlóan: egyszer csak úgy döntött, hogy nincs aktiválva, de az aktivációs kulcs helyett csak üres mező, számok nélkül jelent meg. MS hotline azt tudta mondani, hogy ,,akkor bizony, nem tudom''. Itt volt az, hogy installkor 34%-nál mindig újraindította a gépet, ezzel az installt is. Csak a format c: segített.
-
-
lamer666
csendes tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan problémám lenne hogy van 1 thinkpad t22 esem amin jopár év után ujra akartam rakni az oprendszert, és az xp telepitő /több fajtát probáltam/ a fileok felmásolása után a telepités 34. percében mindig lefagy, mem testet futtattam és nincs para, de a winyóra gyanakszom gondolom igy is van. örülnék ötleteknek hogy mi lehet ha valaki találkozott hasonloval, és esetleg ötleteket honnan szerezhetnék be vinyót hozzá, mert turtam a neten és csak e-bayen volt ami igen lassu és sürgös lenne.
a segitséget előre is köszönöm.
-
tabrev
aktív tag
Én eddig ennél jobb bill-t még nem érintettem - (Dell, Fusi, Alba, Ibm) - amik voltak az ujjaim alatt.
Az első lapim Alba volt (céges) cerka, 256mb, 40gb, majd vettem egy noname-t de 2 mag, 2gb, 120gb szal jól ment, ezután lett a T60 maga a csoda ezek után (főleg, hogy feltuningoltam mondhatni asztali kétmagos gyorsaságú lett Vista Ulti 64bit-tel)akkor már tudtam a következő is az lesz és az lett
szeretem. Az apróbb bizonytalanságok ellenére is.
-
-
evone
őstag
en meg most jarok ott hogy kezdem megbanni hogy thinkpadet vettem.
-
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Lehetséges szerintetek az, hogy XP (XP Diablo SP3) alatt remegjen - mint a régi CRT moncsik képe - egy T61 képe?
Shadowfax: írtam a szervíznek, semmi életjel...
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #6143 üzenetére
beszarász ezek a munkahelyek..
ahhoz, hogy emilt tudjatok küldeni nekünk (nyomda) ahhoz végre kell hajtani egy spa szűrést manuálisam captcha -t beírni..
basszus a sok beszerző, akinek az a dolga, hogy felkutassa a nyomdákat, versenyeztesse őket stb.. nincs nekik engedélyezve internet használat!!!!
oké, hogy nem akarjuk, hogy a dolgozók netezéssel töltsék az idejüket, na de akkor szegény árubeszerző hogy dolgozzon??? van nekik telefon meg emil, oszt annyi.. röhelyes : -
evone
őstag
http://farm4.static.flickr.com/3058/2525316706_35b485b862_o.jpg
huh. itt egy kep, latszik rajta hogy masoknak is bemennek a hajszalak. mellesleg ezen azis latszik hogy nincs kikopva a billentyuk alatt az a szar. szoval nalam ez rendellenes
-
gecsoz
aktív tag
-
gecsoz
aktív tag
Felhívom mindenkinek a figyelmét egy hibára!
Ezt a fajta T400 -at vettem meg, és minden weboldalon az van írva (usanotebook, senorg, stb.), hogy van rajta 4in1 kártyaolvasó.azonban a gyakorlatan nincs!!!
Ezt a választ küldte a Lenovo:
[I]Tisztelt XX!
A rendelkezésünkre álló adatok szerint:
"ThinkPad T400 NM52KHV 2767-2KG (14.1 WXGA+ (1440x900) TFT, Mobile Intel
GM45 Express Chipset, Ati Mobility Radeon HD 3470 w/256MB, Bluetooth
Wireless Technology, Integrated Fingerprint Reader, Intel Core 2 Duo
Processor P8600, 250 GB / 5400 rpm, Mini-PCIe, DVD Recordable, PC Card,
Express Card, 1 GB, Intel WiFi Link 5300 AGN (3x3), Integrated Camera,
Modem, IEEE 1394, Microsoft Windows Vista Business 32, Microsoft Windows XP
Recovery Media, 6-cell battery)"a gép konfigurációja. Ez biztosan nem tartalmaz mediakártya olvasót, mert az
a "PC Card" helyét foglalja el a T400-as gépekben. (Vagy media vagy PC Card
olvasó van a gépben.)Üdvözlettel,
Lenovo Infó[/I]
-
Tim82
félisten
Nekem elég volt az is bizonyítéknak, hogy amikor még T40-em volt, túlélt egy másfél méteres esést, annyi kárral, hogy a vinyón keletkezett bad sector, a TFT-n meg egy apró, alig észrevehető karc.
Más: ezúton is köszönöm Dabadabnak, hogy a segítségével lecserélhettem a T41p-m iszonyat zajossá vált hűtőjét.
Kis túlzással életet mentett, vagy legalábbis az idegeimet (és a hallójárataimat) mindenképpen.
-
Dottore
addikt
Nekem ez is tetszett: MacBook Air vs Thinkpad
-
Dottore
addikt
Öreg mamis video.
Bár a vége kicsit erőltetett, de aranyos ahogy szeletel a tetején.Abba is gondoljatok bele, hogy ha egy laptop kemény, nem hajlítható, ill. merev anyagokból áll, akkor az törik ha esik.
-
Dottore
addikt
Megnyugtatok mindenkit, hogy gyakorlatilag az összes általam birtokolt (T42, T43, T61), és látott thinkpad produkált apróbb lötyögéseket és néhol pontatlan illesztéseket. Viszont nem ezért szeretjük őket. Azért szeretjük őket mert nem elsősorban "szép", mert baromi jó a háttér, és tönkretehetetlen.
Elárulom, hogy mérgemben egyszer falhoz vágtam egyet (T43), nem kicsit. Egészen biztos vagyok benne, hogy más laptop ezt nem élte volna túl. Lötyögés ide vagy pontatlan illesztés oda, a lényeg a lényeg, és azt tudja.
Ha nem hiszitek próbáljátok ki.
-
tabrev
aktív tag
Nekem volt T60-am (15.4") 6 cellás akku (2db akku is volt hozzá) - teljesen belesimult a géptestbe - de mégis lötyögött. Ha összecsuktam akkor a két fél (kijelző - géptest) is lötyögő érzést keltett, maga a kijelző a zsanéron nem volt problémás.A géptesten a kijelző alatt körbefutó műanyag, ha rákoppintottam az ujjammal akkor éles hangot hallatot amint az alatta lévő műanyaggal összeért.
Most T61 van, akku 6 cellás kilóg a géptestből és természetesen lötyög, ha összecsukom nem passzol teljesen össze, a körbefutó műanyag ezen legalább nem kopog.
Tehát ha szellemes akarok lenni: ez is IBMMás: le tudja nekem valaki írni milyen procikat lehet betenni a PM965 chipset mellé? Csak: T7100, T7300, T7500, T7800, T7900 vagy mehetnek az újak is: P8xxx és a T9xxx?
Köszi a választ! -
szpeet
csendes tag
Szia Evone!
Ne szaladj a szervízbe, mert az enyém is olyan. A kijelző lötyög, a kkumulator lötyög, a kéztámasz nyekereg, a billentyűzet enter alatti része zörög. Olyan mint ha nem feküdne fel rendesen a vázra. Szóval a régi R50e sokkal jobb minőségű, szívesebben is használom. Egyébként 5 hónapos a T61-esem.
-
evone
őstag
válasz
KilgoreTrout #6119 üzenetére
gondolom changelogot nem szoktal olvasni, most pl az intel vga biosat is frissitettek, volt benne valami kek halal ellenes fixalas. pontosan nem tudom mi mert sehol nem talalok rola infot. azelotti verziokba is volt par fix.. az erdekesseg igazabol az volt hogy windowsbol is fajan ment.. ( nem szoktam hozza
)
-
evone
őstag
na megvolt eletem elso windowson beluli bios frissitese.
ThinkPad BIOS 7LETC4WW (2.24 )
eddig 2.19en voltam.
-
evone
őstag
nekem az a bajom a 6 cellassal hogy kicsit laza es mozog, es ien fura hangot is ad ki. vagy lehet hogy csak az en t61em ilyen elcseszett. deha puha agyon mozgatom a gepet pl a kijelzot mozgatom akkor hallatszik hogy nem teljesen stabil az aksi ( a 6 cellas ). ha most valaki beirja hogy az ove nem ilyen pedig tobb mint fel eves akkor elviszem szervizbe es az egesz gepet kicsereltetem.
-
evone
őstag
nem mintha saros lenne vagy ilyenek, de nehany hajszal belemegy ennyi. meg a por behullik koze. rettentoen ugyelek a gepem tisztasagara. de akkoris tokmind1 mert oldalrol ha ranezel a gepre akkor is latszik hogy nem fekete a billenytuzet alatt teljesen nehany helyen. hanem latszik hogy ki van kopva. ennyi. ez nem normalis dolog szerintem. peidg tenyleg vigyazok ra, mindenesetre irtam egy mailt a debreceni szerviznek hogy milenne ha cserelnenk
-
fordfairlane
veterán
válasz
Shadowfax #6102 üzenetére
Köszi. A ciripelés forrása vagy a hangszóró, vagy valamelyik közelbe levő elem, egyértelműen a hang frekvenciájától, erősségétől és ércességétől függött, hogy ciripelt vagy sem. Most átraktam egy stabilabb asztalfelületre, és így sokkal ritkábban és enyhébben jön elő ez a jelenség. Végül is így nem olyan rossz ez sem, és úgyis kap majd külső hangszórókat. Azért köszi a segítséget, hálistennek másfajta zajokat nem produkál (egyelőre)
.
tabrev: Igen, új gép, számlával, 3 év garival, de én is az utolsó példányok egyikére csaptam le még aznap, ahogy megláttam egy árlistán ennyiért.
Volt egy szépséghibája a dolognak, kipróbáláskor kiderült, hogy a kijelzőt cserélni kell, mert egy éktelen nagy piros csík világított az alján. Cseredarabot nem tudott adni az eladó, mert ez volt neki és a disztribútornak az utolsó példánya, de a szerviz kicserélte a kijelzőt. Sajnos már nem nagyon találom semelyik bolt weblapján ezt a notit, egyetlen helyet kivéve, de sokkal drágábban, és itt sem biztos, hogy van raktáron.
gecsoz: Az 50-s skálán 35-40-es hangerőtől már tapasztalható, ez mondjuk már elég hangos, de ahogy írtam, stabilabb asztalfelületen kevésbé jelentkezik, úgyhogy nem aggódom.
-
gecsoz
aktív tag
válasz
fordfairlane #6096 üzenetére
akkor minden jó, ha avége jó..
hát igen, lehet sok extrát venni, de ha nem hazsnálja ki az ember, akkor csak felesleges pénzkidobás lenne..
kis hangerőnél is ilyen a hangszóró, vagy csak a max hangerő körül? -
tabrev
aktív tag
válasz
fordfairlane #6101 üzenetére
Ez teljesen új gép? 3 év garral? (Gondolom igen az áfa miatt...)
Shadowfax: elküldtem a levelet
Meg lenne még 1 kérdésem: próbáltam mindent letölteni a laptophoz, de a hang és a fényerő kis rubrikái nem jelennek meg. Az összes többi igen (wireless, power, presentation, ultranav, easyeject). Mit kellene letöltenem hozzá?
Előre is köszönöm! -
Shadowfax
addikt
válasz
fordfairlane #6099 üzenetére
Gratula a gépecskéhez!
A nagyon szépen az túlzás, ohne mélyhang, de nem igazán ez zavar, hanem az előbb említett rezonancia. Olyan, mintha ciripelne.
Biztos, hogy a hangszóróból jön a ciripelés?
Sajnos ismert jelenség a Core (2) Duo procival szerelt laptopoknál, hogy fura zaj/ciripelés hallatszik a gép belsejéből. Itt leírtam egy lehetséges gyógyírt.
ThinkPades tücskök bővebben: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 1 év garancia
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest