- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vízpart, vakáció és hardverek
- RAM topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Asztrofotózás
- OLED monitor topik
- Mini-ITX
Aktív témák
-
neomorf
csendes tag
válasz
neomorf #8845 üzenetére
egy kis segítség (nekem persze semmit nem mond)
közben lefuttattam a System Toolbox diagnosztikai progiját. Hááát. Csomó hiba a kapcsolatoknál.
Modenm adapter: dial Tone Test failed (no dial tone)
Gigabit Network Connection: network link test failed (cannot run)
Wifi: ezek közül az első 3 failed
remélem segít a megoldás megtalálásában. kapcsolatot (kis monitorok) még mindig nem sikerült elővarázsolnom -
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #7247 üzenetére
On screen display (zöld csík) visszahozása:
1. Start - Futtatás: regedit (elindul a beépített registry szerkesztő program)
2. Tallózd ki a HKEY_CURRENT_USER/Software/IBM/TPHOTKEY/OnScreenDisplay ágat
3. Szerkeszd át a Size értéket a képen látható módon:
4. Indítsd újra a gépet.Ahogyan ez már többször linkelve volt, _ak_ fórumtárs írta meg először.
[link] -
Scalpel
senior tag
válasz
neomorf #7130 üzenetére
Win reinstall minden plusz szutyok nélkül, teljesen szűzen? Gyak vista minden további nélkül kezeli a 2 monitoros opciót, egy próbát megér. Csinálja backupot, azt ha akkor se jó, akkor még visszateheted. Ha Xp-t használsz valami miatt, akkor talán kellhet driver (sőt biztos). De csak a VGA-ét tedd fel.
-
Gondwana
addikt
válasz
neomorf #7112 üzenetére
Ha a monitorhoz használt színprofilt kiirtod, javul-e a helyzet? (Adobe Gamma is tud néha vicces dolgokat, de a legszebbet eddig egy EEEpc901-től láttam: a VGA kimenetre kötött akármilyen monitoron a színeket összekeverte - pl ami fehér kellene, hogy legyen, az narancssárga, vagy a viláosszürkéből sötétszürkébe gradiensben mindenféle színek megjelennek)
Ahol a felbontást állítod, advanced, color management -
gecsoz
aktív tag
-
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #7076 üzenetére
Igen, ha bármi gond van, az első CD-vel kell bootolni, az behoz egy Recovery felületet, ott lehet választani több opció közül. Ezt a doksit érdemes még áttanulmányozni (Sipi kollégával készítettük régebben, pár dolog talán már más az új R&R-ben.).
Ha meghagyod a vinyón az ún. rejtett partíciót, akkor természetesen onnan is helyre lehet állítani az OS-t, kivéve persze, ha megsérült az a rész, vagy tönkrement a HDD. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #7071 üzenetére
Magadnak kell megcsinálni a Recovery CD-ket (minél előbb, annál jobb):
Start - Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". 1 db CD-re és 1 (esetleg 2) db DVD-re lesz szükséged. [link]matrica van a hátulján kóddal (mondjuk vistat ír,de xp van rajta!?)
Nem te vagy az első, aki mostanában ilyet tapasztal. Elvileg Vista Business/Ultimate oprendszerrel vetted, nem?
Mert ez esetben fordulj a szervizhez, ui. ha a rejtett partícióról kiírva a Recovery CD-n is XP lesz (ami valószínű), akkor jár neked eredeti Vista Recovery DVD is... szerviz@hu.ibm.com -ra dobj egy levelet. -
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #7068 üzenetére
ThinkVantage programok leírása.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
neomorf #7068 üzenetére
A System Update-ben a letöltésre felkínált programoknál a view details-ban van egy rövid összefoglaló, hogy mit is csinál az adott program.
Szerk: Rájöttem, hogy lehet, hogy nme ez volt a kérdés
A gépre telepített programokat egyszerűen indítsd el start menüből, és amire nincs szükséged, szedd le. A start menüben listázott dolgok egyike sem szükséges feltétlenül a laptop működéséhez.
-
gecsoz
aktív tag
válasz
neomorf #6690 üzenetére
Ezzel csak egy baj van.
Ez a gép így 1.259 Dollár.. 210Huf=1dollárárfolyammal számolva ez így akkor = 264.390 Huf+ 8% vám: 285.541.
Na, én 275.000 ért vettem mo -on a T400 anar, P8600, 1GB RAM, 250GB HDD, 8cell aksi, többi paraméter ugyanez.
Vettem bele +2GB RAMOT, így szerintem a nettó áram pont annyi lett, mint ennek az Ebay -es laptopnak a nettó ára, mert ugye erre az ebay -es laptopra is rájön még ugyanúgy a 20% áfa, mint az itteni gépre.Juteszeme vám. Vámot általában arra az értékre szoktak fizettetni (azt vezsik alapul) ami biztosítási összegnek rá van írva a csomagra. Hiába mutatsz 100.000 Ft -os számlát, ha 200.000 Ft ról szól a biztosítás (annak megfelelő dolárról) akkor azt nem fogja bevenni a vámügynökség
Ok, egyszerű, kössünk kissebb összegű biztosítást a csomagra.. ok, meg lehet próbálni, de én nem merném megtenni, mert mit teszel ha eltűnik a csomag, és mondjuk fele annyi pénzt fizetnek ki neked mint amennyit kifizettél a gépért?
Márpedig nem kell lebecsülni a "nemzetközi kapcsolatokat".. igenis nagyon könnyen megtudják, hogy mely csomagok, küldemények vannak alulbiztosítva, és bizony ilyen csomagoknak sűrűn lába kél szállítás közben..
Szóval higgyétek el nem annyival olcsóbb az ebax mint hiszitek.. anni fényképezőgép vásárlásnál végigjártam a lehetőségeket...
Mondjuk ha van egy ismerősöd, mondjuk egy pilóta aki utasszállít vezet, és kint megveszi, és behozza, az úgy jó, mert nincs vám, nincs áfa, igaz garancoia sincs, nade én a fénbyképezőgépnél bevállaltam, feleannyiba került így a Panasonic FZ10, és azóta is semmi baja pedig lassan 6 éves.. de sajna ez a kapcsolat már nincs meg
-
Otisz
őstag
válasz
neomorf #6701 üzenetére
Az áfát és a vámot ill. kezelési költséget nem a csomagban lévő számla alapján fogják meghatározni, hanem tőled fognak bekérni papírokat, amivel igazolhatod hogy X összegért vetted a terméket.
Ilyen esetben elfogadják, ha kinyomtatod a licitált eBay-es oldalt, illetve a PayPal számlát.
Ezeken ugyebár nem 900$ fog szerepelni, hanem az eredeti leütési ár.
Fizetési összeget növelő tétel a szállítási díj is. -
Shadowfax
addikt
válasz
neomorf #6690 üzenetére
én beszéltem lenovo szervizessel, és azt mondta, hogy mindenhol érvényesek a garanicák, amit a lenovo ad ki.
Akkor majd vele kell szervizeltetni.
Viccet félretéve, sajnos a világgarancia nem egészen az, ahogy azt mi elképzeljük.Hm, ennek a garija érvényes itt Mo.on is, s ha jól látom, 3 évre. Nem rossz. Bár még a szállítási költség meg a 20% ÁFA rájön...
-
Shadowfax
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 7
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest