Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kareszkaresz

tag

válasz forintuser #96403 üzenetére

Szia!

Ha a biztonsag egyaltalan nem erdekel akkor fuzd ossze JBOD 1 kötetbe, Ilyenkor nulla biztonsag de egyben latod az egeszet. Van 30TB tarhelyed minusz amiknek kell a hely és csokolom. Hatranya, hogy kesobbiekben ugyanennyi méret kell a menteshez mert nem szétszedhetőek a vinyok egyenkent. + buksz mindent ha 1 vinyo tonkremegy.

Biztosan lehet 2 kotet is ahol egyik elromlik csak azt bukod, ha nem egybe van fuzve a 2 koteted hanem kulonallo egysegkent mukodnek az is egy opcio szerintem bár igy sosem hasznaltam.

Ha lenne biztonsag SHR pl az mindig a legkisebb merethez igazodik ugyhogy ott a 20TBos vinyo maradekolna mert a 10TB lenne amihez az SHR igazodik. Ezesetben lehetne 2 kötet 1 a plexnek 10TB +10tb a redundancia, és 1 a fotoknak a 20TB maradeka, ami szinten 10TB. Tehetsz ide is plex konyvtarat senki nem mondja hogy nem lehet. Ennek igazabol sok ertelme igy nincs :D de ez is egy opcio.
    A tobbi raid opciot nem ismerem de nem tudom van e koztuk olyan ami felezné 15 az adatnak 15 a redundanciának talan ebben masok okosabbak.

Új hozzászólás Aktív témák