Hirdetés
-
PROHARDVER!
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Az általános tanács, h megméred a lehető legnagyobb méretet, ami befér a tálcádba és magasságilag, majd ez alapján választod a lehető legnagyobbat. Am az előző mérete lesz vszínűleg.
szerk.: mondjuk ez lehet csak a régi világra értendő. Nem a startstop meg ilyen-olyan feature-rel rendelkező autókra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Fejből passz az autodoc szerint Yuasa YBX3057 vagy a YBX5057 elvileg jó bele. Kocsi manualja nem írja pontosan milyen kell bele?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Rocket, Totachi vagy Yuasa. Ezek jók. Esetleg ha van a méretedben Era az is jó, arra pl 3 év gari van.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
XI. generációs Civicemben megadta magát az akksi 3 évesen. Milyen helyettesítőt tudnátok a gyári helyett ajánlani? Előre is köszönöm!
-
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
telitank-telitank
aztán liter*100/megtett km
-
AlexDaywalkr
tag
Köszönöm a válaszokat! Kicsit elszámoltam magam, úgyhogy az autó szerint mért adat helyes lehet.
-
tucsok.
senior tag
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Rendelkezem egy 2013-as 4gen 2.0 benzines peldannyal. 2018 ota hajtom palyan es varosban egyarnat. A varosban nyaron kb 8 liter, telen 9 liter sima 95-ost tankolok. Palyan 130km/h 8,2 liter nyaron telen 8,6 liter tempomattal sima 95-ost tankolok.

Egyebkent nem erdekel, hogy mennyit fogyaszt mert fo a biztonsag es a kenyelem az en szempontombol s tudom ha baj van ebbol az autobol ki fogok szallni epsegben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Falujáratban sima. Jazz úgy nekem is 4 körül eszik.
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szerintem pedig egy fokkal jobb, mint random facebook csoportban / fórum topikban olvasgatni hogy nekem 8,5-et fogyaszt. Itt legalább van sok-sok user, a feltöltött adatok alapján pedig hellyel közel el lehet dönteni hogy kinek mennyire reális a mérése.
-
dgyuri0123
nagyúr
Hát... van egy-két Crosstar tulaj, aki 70-100e km alatt max. 3.5l-t átlagolt. De jellemzően 3l a fogyija. Azt is megnézném, hogy hogy csinálta és hol? Mer' ez csak úgy jönne ki, hogy nyár, meleg van, de nem 35 fok, inkább 28 és semmi autópálya, csak országút, de az is max 80-as tempóval.
De értem én, csak rettentően sok a pontatlanság és nagy a szórás. Erre én nem adnék...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Vannak benne kamu értékek (csak azért, hogy elsők legyenek) de ahol 100+ tankolás van az már hitelesnek tekinthető.
-
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Sprit szerint az átag 8,67 körül alakul. De van akinek 11+ !
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Benzines 2.0 Honda CR-V 4.gen tulajoktól szeretném megkérdezni, hogy nekik mennyit fogyaszt az autójuk átlagosan? Nekem az lenne a gondom, hogy nagyon nagy az eltérés az autó szerint jelzett fogyasztás és az általam kiszámolt érték között. Köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dan-szan
üzenetére
Márkából Shell, Motul, LiquMoly. De pl a Total is jó és nem drága. Ha csúcs olaj kell akkor pl Ravenol.
De legyen konkrét ajánlás is: Motul Eco-Lite 0W20
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Olajcsere aktuális lett, Civic 1.4 FK1/L13A7 az alany.
Eddig Eneos Sustina 0w20-at kapott, de ezt már nem lehet kapni, vagy átnevezték illetve olyat is olvastam, hogy a színvonala is csökkent.
Tehát mi legyen helyette + szűrő? Megszűnt a jó dolga már nem garázsban pihen, ha ez (is) szempont.
-
Diokhan
addikt
Sziasztok.
Debrecen környékén van valaki esetleg, aki tud strobival gyújtást állítani D14-en? Köszi
-
Passz, biztosan javítható valahogyan, de hogy mennyire kell mélyre ásni, abban még a youtube se nagyon segít...
Fék, futómű bütykölést bevállaltam otthon, azok szereléséről, megfelelő nyomaték adatokról van infó, övfeszítőről ilyen biztos nincs közkézen. Fosnék a pirotechnikától is. Off autón is ülést hátradöntve, védőszemüvegben szereltem ki a kormánylégzsákot bőrözéshez...
-
r859
csendes tag
Honda Fr-v-ben a középső ülés (elől) biztonsági öve megakadt kb 30-40 cm-nél és nem engedi magát kihúzni. Tud valaki valamilyen trükköt vagy tippet hol kellene keresnem a hibát?
-
-
Rp526
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Itt 0,9 liter csere, 1,1 liter teljes felújítás. (Ezt az 1,1 litert csak azért találták ki, nehogy már egy kupával elég legyen
)
Másik posztban teljesen eltérő adatok.
A te áradból következtetve egy literre gondolnék. Lehet a kinti fórumokon vmi kis két decis változattal számolnak. -
-
-
Rp526
aktív tag
Leadtam javításra az accord szervócsövet. Aki cserélt már folyadékot, mennyi megy bele? A tartályból kiszívtam amennyire tudtam + a cső. Így egy kupa elég? Vagy biztonság kedvéért kettő? A szivattyúhoz nem nyúlnék, mert nem szivárog. Vagy ilyenkor akk szerencsés mindent is leengedni belőle? Ez esetben mennyi megy bele? Köszi, aki már csinálta!
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Szegeden vagy környékén tudtok esetleg Hondához, dedikáltan Jazz-hez értő szakembert? (2009 1.4 manuál) Váltóolaj folyást kellene orvosolni, illetve a fétengelyt ellenőrizni.
-
Rp526
aktív tag
Innen rendeltetek már? Nonstoptrade
12,5e a gyári szervó folyadék, mindenhol máshol 16-17e Ft. Zsemito-tól akartam, ahonnan az O gyűrűt is, de nincs készleten.
Köszi!
-
Diokhan
addikt
Sziasztok. Újdonsült Honda tulajdonos vagyok, egy 1997-es 6th gen 1.4i S sedan (D14A4) boldog tulajdonosa.
Biztosan lesz majd sok kérdésem, most egyelőre kettő van.
Első, hogy ebben az évjáratban még nincs OBD csatlakozó?
Másik, hogy ha jól láttam, akkor ami bal oldalon van a csomagtér ajtóban ködlámpa, az jobb oldalon le van vakolva és csak a tolató lámpa működik ott. Meg lehet ezt csinálni, hogy ott is legyen helyzetjelző? (Mindkét oldalon. Tudom, hogy nem Honda, de régebben volt egy 2nd gen lexus GS300-am és annál kisebb átalakítással meg lehetett csinálni, hogy ugyanúgy, ahogy a helyzetjelző/féklámpa esetében, volt helyzetjelző/ködlámpa a csomagtartón lévő lámpában).
Nagyon szépen köszi ha valaki válaszol
-
hatpersze
tag
válasz
Kicsipampam
üzenetére
A távirányítót már próbáltam tanítani, találtam hozzá leírást, de igazából nem távirányító hiba, nem történt semmi változás.
-
hatpersze
tag
Sziasztok
Accord 7 gen-en tönkrement a gyújtás zárhenger. Kihívtam egy szerelőt, és megjavította (lamellát cserélt a hengerben) Namost új hibajelenség, hogy a kulcs távirányító nem működik, és a központi zár lezár ajtó becsukása után. Még jó hogy az anyósülés ki van kötve, mert kulccsal sem lehet kinyitni, kizárólag az ajtón lévő gomb működteti a zárat. Azóta nyitott (kitárt) ajtónál úgy csipog, mint a világítás rajtamaradt jelzés. Ha az ajton lévő gombbal kinyitom, úgy is marad, egészen addig, míg nem megint kinyitom, becsukom az ajtót, mert akkor újból lezár, járó motornál is. Minden más működik ahogy kell... Találkozott már valaki ezzel a hibával?
A szerelő szerint (hivatalos szerelő) nincs köze a hibának a szereléséhez.
Nem értem ezt az egészet...
Valakinek valami tippje, vagy tudása mi lehet a gond esetleg...? -
ngergo
újonc
Sziasztok, Tóth Imre telefonszámát megkaphatnám valakitől privátban? Köszi.
-
Kicsipampam
tag
Hátha valakinek fontos lesz:
Vettem a Civic-et németben, TCU-t itt aktiválták. Nem tudtam a MyHonda app-ot összepároztatni az autóval. Most már nagyon idegesÍtett, levelezésbe fogtam a Honda Európával. Összehordtak hetet-havat, megoldással nem szolgáltak, illetve az utolsó levelükben azt Írták, hogy a fiókom/regisztrációm magyar és változtassam meg a nyelvi beállÍtásokat az app-ban, ha pedig nem megy Így se, akkor egy mellék email cÍmmel készÍtsek új fiókot/regisztrációt szigorúan német nyelvvel és országgal.
Megtettem, de Így se lett jó. A következő levélben Írták hogy a második fiókom is magyar és ezért nem jó.
Régi CAD-es világban volt olyan problémánk a SolidWorks programmal, hogy telepÍtéskor át kellett állÍtani a windows nyelvi és területi beállÍtásait amerikaira és akkor elindult a telepÍtés.
Ezt tettem a telefonnal is. Hozzáadtam a német nyelvet, azt elsődlegessé tettem, azután telepÍtettem az appot (Így alapból német lett), majd egy harmadik email cÍmmel fiókat regisztráltam (Így gondolom az is német fiók lett) és ekkor már össze tudtam az autóval párosÍtani. Ilyen ritka hü_eséget már régen láttam.
Utána visszaállÍtottam a magyar nyelvet a telefonra és megy minden. -
oszy
veterán
Egy barátom VII. gen Civic vízhőfokmérője nem megy föl még félig sem, ahogy már régen írták itt a topicban. Viszont a megoldást nem igazán találtam. Bár a termosztát csere sokszor megvan említve.
Fűtés van. A fogyasztás kicsit megnőtt.
-
buca84
őstag
köszi mindenkinek a gumis segítséget!
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
11. generációs Civicre keresek 17 colos felnit, amire téli gumit szeretnék rakni.
Van esetleg ajánlásotok, hogy milyet érdemes választani? Előre is köszönöm!
-
buca84
őstag
Jövőre cserélném a nyári gumikat a Jazz -en (20109-es)
Toyo CF2 Proxes volt rajta, teljes megelégedéssel. (185/65 R15). Ilyet vennék, de már nem gyártják.
Milyet javasolnátok helyette? max 26e Ft a felső értékhatár.
Nexen N'Blue HD Plus
Hankook Kinergy eco2 K435
Vredestein Ultrac
Toyo Celsius
Közlekedés napi 70km oda-vissza + város.
-
Héfal Kft.-t javaslom, ok normalis minosegben tudnak uj csovet gyartani / felujitani a regit. Nagyon nem mindegy kivel csinaltatod, mert ha nem lesz jo az aramlas akkor tonkre fogja vagni a szivattyut is az uj cső. Accordosok sokan csinaltattak veluk, gyakori tipushiba.
-
Rp526
aktív tag
Sziasztok! 7gen Accord. Ez szervócső lenne? A bekarikázott roppantásból csöpög az olaj állóhelyzetben is.
Köszi! 
Szerk.: Hát ez fantasztikus. Meg is lett. Ezek szerint csak gyári, vagy felújított. Gyári 187e..
Ez komoly? Van valami ajánlás ezen kívül? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Mazad ugyanez. Bar az szeriaban kapja itthon az alvazvedelmet (importor megrendelni alapbol) de a lengokarok ott is hamar barnulnak.
-
-
Kicsipampam
tag
Igen, már a másodikat nyúzom. Az elsőt 50k-ig, de nem tudtam a vállalkozásba bevinni ezért eladtam és vettem egy másik újat. Ebben 20k van. Van visszahívás a kormányműre ill. a nagynyomasú rész szivárgására. A kormánymű probléma az elsőnél előjött, szervízben frissítették a szoftvert és jó lett. Nem tudok mindent leírni, nagyon sokáig tartana. A fogyasztasáról írtam ebben a fórumban, megtalálod, ha a "szerzőre" rákeresel.
Legjobb lenne tesztvezetésre elmenned, az 1 óra alatt sok minden kiderül. Mivel még új az autó így nem tudok szervíztapasztalatokról beszámolni, mert még olajon és szűrőkön kívül nem kellett bele más. Ha lenne benne 200k, akkor relevánsabb lenne. Ez már az 5-ik Hondám, hiszem, hogy még ezt is Hondából gyártották, nem bóvli kacatokból. Az idő eldönti. Fogyasztás bajnok, finom szerkezet, hihetetlenül jó radaros tempomat, hogy az általam leghasznosabbakat kiemeljem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ez ilyen sajnos. A gari csak az atrozsdasodasra el, tehat ha mar lyukasra rohadt. Ha sokaig megtartanad akkor inkabb kezeld le.
-
No.01
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Na varj, akkor neked ilyen van? A tesztek kevesbbe erdekelne, mert igaz kiderul belole ez-az, de a napi egyutteles az azert mas.
Engem a valos felhasznaloi velemenyek jobban erdekelnenek. -
Kicsipampam
tag
A tesztekben elmondanak mindent, de persze ne Hajas Imelda tesztjét vedd alapul.
Ami nekem negatÍvum, hogy papÍrból van. Kicsit túlzásba vitték a tömegcsökkentést, de ez sok hibrid autóra igaz. Olyan, mint egy szép szerető, megbocsátod a hibáit. Négy helyen tud zörögni a beltér a YT-n fent van, hogyan hárÍtsd el. Nálam kettő jelentkezett, már elhárÍtottam. Nyugodtan menj el vele tesztkörre. Ha bemész egy Honda kereskedésbe ott erre van lehetőség. Azután dönts csak. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Kérdés. 4 éves a Jazzem és ma a gumisnál észrevettem, hogy néhány helyen megkezdte a rozsda a futóművet. Nem vészes, itt ott egy kis folt, csak meglepett, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar nyomot hagy rajta az idő. Mennyire gáz ez? Nem lőttem képet sajnos, mert lefagytam. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Van itt esetleg uj Civic tulaj? (2022 utani, 2.0-as hybrid)
Latomezombe kerult egy es lehet elgondolkoznek, de a teszteken kivul nemigazan tudok semmi tobbet. -
Rp526
aktív tag
Nem tudja valamelyikőtök esetleg a pontos menetemelkedését és anya paramétereit egy 2005-ös Jazz kipufogó középrész felfogatásának? Ami a katalizátornál van. Vmi coll-os lesz gondolom. Viszont találtam itthon nagyon hasonló coll-os menetest, de nem jó rá.

Még gyári dob volt/van rajta és gyári katalizátor. -
Rp526
aktív tag
válasz
Dan-szan
üzenetére
Japánoknál gyakori a vékony saru. Gondolom maradvány.. régi standard. A vékony sarut azért felismered, az tényleg nagyon vékony. Van, hogy a vékony sarun bővítő gyűrű van. A 100%, ha megkeresed a mostani Banner spec-t és a vásárlandó példány spec-t.
(Olyan is lehet, hogy a mostani vékony sarus de bővítővel és akk vehetsz normál sarust) -
Dan-szan
senior tag
Online rendelés és másik autó hiánya miatt ez nálam kiesik. Most egy Banner van benne, ott nem láttam megkülönböztetést úgyhogy valószínűleg normál a saruja. Minek ezt (is) ennyire bonyolítani
-
válasz
Dan-szan
üzenetére
az akkun kiálló "csöcs" vastagságát jelöli, van autó amin a saru átmérője kissebb, így nem megy rá a nagy saruhoz való akkura
én azt szoktam csinálni, hogy otthon kiveszem az akkut, bedobom másik autóba, elmegyek a bótba, odacsapom az asztalra és mondom hogy ilyet adjál
a régit meg ott is hagyom a francba (pénzt már nem adnak érte és ezt mindig hangoztatják is) -
Dan-szan
senior tag
Üdv,
8gen ufó cicvicbe keresek akkumlátort, illetve meg is találtam csak azt nem tudom, hogy mit befolyásol esetemben az akkunál ,hogy normál vagy vékony saru?
-
Aladdin
aktív tag
Skacok! Kolléga kinézett második autónak egy 2010-es Jazzt. I-shiftes. Ahogy néztem ez csak a 2010-11 között gyártottaknál volt. Kerülendő? Inkább a CVT?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sherlock82
üzenetére
Akkor sanszosan ideiglenes rendszáma volt...
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Majdnem mondtam, hogy Kekszi, de az a kuvik sárga.
Mindenesetre 17. perctől érdemes a videót megtekinteni...
-
sherlock82
senior tag
Vasárnap késő délutáni órákban m7 en Fonyód körül leelőzött egy zöld színű Honda, tekintettel arra hogy sokkal gyorsabb volt mint én annyit tudtam megfigyelni h sötét zöld színű, honda civic méretű, talán 2 személyes kocsi, de inkább valami sport autónak tűnt és olyan nagy hangja volt mint valami versenyautó lenne. az első karakter talán I volt a rendszám táblában, de a nagy sebesség miatt többet megfigyelni nem tudtam. Laposabb, viszonylag széles kocsi volt.
Ha valakinek van tippje esetleg h ez a kocsi lehetett akkor írjon nekem legyen kedves.
-
Piftuka
veterán
válasz
oettinger01
üzenetére
Hogy lesz-e gond vele, azt nem tudom megmondani.
Én maradnék (ahogyan a saját autómnál maradok is) a gyári megoldásoknál. -
Piftuka
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ezt örömmel hallom!
Jó, hogy ilyen ügyes szerelőd van!
És még szerencséd is volt, hogy "csak" az izzó égett ki. -
Aladdin
aktív tag
válasz
oettinger01
üzenetére
-
Aladdin
aktív tag
válasz
oettinger01
üzenetére
En anno raktam az elso indexbe LED-et, bar arra nem volt irva, hogy can-bus, meg mindenfele dolog, de kellett az ellenallas, mert szaporan villogott. Vegul azert raktam vissza az izzot, mert a LED oldalra nem vilagitott ugy, mint egy izzo.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Futás, futópályák
- Asztalos klub
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- További aktív témák...
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új HiBREW H13 dual boiler kávéfőző kávégép
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G / 12/ 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 100%
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De értem én, csak rettentően sok a pontatlanság és nagy a szórás. Erre én nem adnék...

Mennyit buktál most ezen konkrétan?
Köszi!