- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
válasz gyugyo79 #38100 üzenetére
Igen közben a DLNA-t elengedtem és már a Plexel küzdök...első körben a Torrent oldalt kell beállítgatnom, mappáznom ezzel megvagyok ide tölt jelenleg:
/volume1/homes/sakab/TORRENT/FILMEK
/volume1/homes/sakab/TORRENT/SOROZATGyönyörűen tölt max sávszéllel és seedel is vissza.
Következő a DLNA kiváltása PLEX-el. Mind 2 LG-n van Plex kliens fel is tettem, viszont hiába állítom be a fenti mappát, hogyonnan "indexeljen" azt írja, hogy üresSehogy sem találom meg a fenti mappát itt:
Így kézzel írtam be a címet...de valalamiért nem látja pedig itt elvileg hozzá van adva:[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Nézd meg van e joga olvasni. PLEX user- t elvileg létre hozott telepítésnél annak kell a könyvtárra minimum olvasás jog (így törölni ha be van állítva a PLEX -be se lehet). De amúgy az adminisztrátor csoporthoz hozzá adja magát ha nem veszed ki szerintem látnia kéne.
Meg ez a kép nem a csomag kezelő ? Ami nem is vonatkozik erre.
A volume1 -en belül lesz a könyvtár amit létre hozol TE az 100%. Ezen a PLEX -es képen meg a gyökér könyvtárat mutatja amit a DSM alól nem is látsz.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Lehet egy kicsit bátran állsz neki
Azért a jogokat ésszel érdemes szórni
Értem én, hogy amikor nem megy mindent meg kell próbálni de az első képen alkalmazások használatára adtál jogot neki. (Felső kép) Azokat mind megvonhatod ...
Lehet kicsit érdemes utána nézni mivel mit csinálsz.Én kapásból még az admin csoportból is kiveszem mert minden frissítés után vissza rakja magát.
Csak a PLEX könyvtárra kell írás jog a működéshez a tartalmat tartalmazóra csak olvasás jog kell.
A második képen jobb helyen jártál. ott a gyökér könyvtárakra tudod megadni az engedélyeket amik öröklődnek.Így beállítva amúgy működni kellene ha a PLEX-be minden jól van beállítva.Ha a fájl stationnal oda mész egy könyvtárhoz és nyomsz jobb egér gombot rajta akkor a tulajdonságokba az engedélyek ott vannak megnézhető alkönyvtár szinten is ez ha bizonytalan vagy benne. Gondolom a videon belül csináltál 2 könyvtárat és oda raktad a tartalmat.
Meg azt is remélem nem DLNA -val néztél rá, hogy talált e valamit a PLEX hanem a webes felületén pld ...
[ Szerkesztve ]
-
-
n87gergely
újonc
Sziasztok! Vetem egy DS718+ Synology és ez a hiba jelent meg nekem is ", Nem sikerült IEEE 802.3ad kapcsolat létrehozása."(pirossal). Az próbálkoztam: - Bond létrehozása / Link Aggregation módnál *IEEE 802.3ad Dinamikus Link Aggregation átállítottam: *Egyensúly XOR -ra
[ Szerkesztve ]
Geri
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Sakab
senior tag
Borisz76: Köszi sikerült is
Netbookomba ezt találtam....elvileg ez egy 8Gb DDR3-as, viszont nem tudom h "L"-es e.
Szerintetek ez jó lenne a 216+ ba? -
WaterWave
veterán
válasz gyugyo79 #38092 üzenetére
Mert a könyvtárban a film könyvtárjában azt írja a plex, hogy üres a mappa... pedig csak egy bd 25 ös filmről van szó. Ezek iso kiterjesztésűek. Csak engem meglep, hogy nem kezeli, hisz konrkétan nem is látja.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
gyugyo79
addikt
válasz WaterWave #38113 üzenetére
A van lehetőség az nem azt jelenti, hogy tudja alapból hanem, hogy lehetőség megvan esetleg
pld. így ha szeretnél ilyetWhy are ISO, VIDEO_TS, and other Disk Image Formats Not Supported?
[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz IT user #38086 üzenetére
Utánanéztem. Csak 100Mbit-es a LAN-ja. Gondolkoztam és megoldottam úgy, hogy egy konnektoros Asus "sokazegyben"-t rádugtam a tévé mögé arra a kábelra, ami eredetileg a tévébe ment és wifis AP-re állítottam. Most az 5Ghz-es ac wifin megvan a kellő sávszél -főleg így fél méterről- , és láss csodát, nincs bufferelés a legkomolyabb UHD filmeknél sem...
Furi, hogy egy nem olcsó 2017-es tévébe nem tesznek egy gigabites LAN-t...
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
-
Sakab
senior tag
válasz Borisz76 #38112 üzenetére
Borisz76: Na elfelejtettem a képet mellékelni a hsz-hez Ez van nekem:
Technical Data: M471B1G73BH0-YH9
Manufacturer Samsung
Manufacturer Reference M471B1G73BH0-YH9
Capacity 8GB
Name PC3L-10600
Short Form 8GB(2Rx8)
Type 204Pin
Construction Type SO-DIMM
Model SO-DIMM
Organization 1Gx64
Description DDR3L 1333MHz
Number of Ranks 2
Extension unbuffered
Error Correction non-ECC
DRAM Organization 512Mx8
Number of DRAM 16
Construction Type of DRAM FBGA(78ball)
Type Height 30mm
Voltage 1,35VDe DS216+ ba egy slot van nem?
Madwe: Van esetleg valami leírás, hogy az xplay appot honnan tudom letölteni és hogy tudom feltenni, mert az LG áruházba nem találom :/
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Chrys_ #38121 üzenetére
Mind a 2 kliens a Transmission-ra épül.
A GUI-ban ( kezelőfelület ) és a támogatásban van eltérés.
A Transmission GUI-ja részletesebb, több beállítással.
Cserébe nem megy az automatikus indexelés ( mondjuk ez orvosolható kis mókolással ).A DS GUI-ja " bután " néz ki cserébe mivel " gyári syno " ezért megy az indexelés alappól.
Sokan kipróbálták mindkét klienst és senkinél sem voltak egetverő különbségek a le/fel-töltési sebességben.
Ezek után én azt tudom javasolni, hogy akinek van kedve és bátorsága az szórakozzon csak a Transmission felvarázslásával.Aki meg nem akar bajlódni vagy nincs hozzá affinitása, az csak 1-2 klikkel telepítse a DS-t.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Sakab
senior tag
válasz Chrys_ #38121 üzenetére
Download Station-t raktam fel végül is, és elsőre ment. Sőőőőt pont most tettem be 130 torrentet letöltésre...ráhuztam 5mp múlva már a listában volt úgy, hogy a háttérben a külső usbjéről másolok rá éppen 300 Gigát. Ezelött egy zyxel 325v2-ővel szenvedtem 2 évet, hamarabb kellett volna megtenni a váltást.
2 évet elkinlódtam FFP-vel meg terminál kódokkal amit itt 2 óra alatt sikerült belőni. És még azt is hozzá tenném, hogy hónapjaim mentek rá, hogy működő VPN-t tegyek rá amit végül feladtam mert mindig valami nyűgje volt. Itt meg? Beregisztrálok és müködik bárhonnan.Borisz76: 38120-erre esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Tudom, hogy ugyanaz az engine, DS-t utoljára akkor néztem, amikor a 412+ új volt Akkor csak az idegbaj kerülgetett miatta, Transmission nekem egyszerűbb, átláthatóbb, egyszerűen jobb.
-
Borisz76
veterán
A DS216+ adatlapján nem láttam feltüntetve, hogy bővíthető lenne a memóriája.
DE ez csak annyit jelent - amit írtál is - , hogy nagy valószínűség szerint 1 db memóriafoglalata van.Ha van időd és kedved, akkor szedd szét és nézd meg a gyárilag belerakott modult.Szerintem ugyanolyan "sima" laptopmodul mint a többi.
Egy próbát megér a csere. Ha mégsem menne, akkor meg vissza lehet tenni az eredetit.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz Borisz76 #38126 üzenetére
Ugyan az a gép mint a DS216+II, csak a Celeron N3050-et kicserélték az N3060-ra.
1db DDR3L modul van benne.
Tehát arra figyelj Sakab, hogy 1.35V-os legyen!
Amit mutatsz, az jó lesz bele véleményem szerint![ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Sakab
senior tag
válasz Borisz76 #38126 üzenetére
Rendben, amint végzett a másolásokkal letöltésekkel megnézem megy e vele.
A HDD-k állapotát, hogy tudom megnézni bed szektor ügyileg? Mert én csak ezt látom most:
Itt a pirossal írt szöveg, hogy biztonság nélküli ez arra figyelmeztet csak, hogy nincs RAID be tükrözve vagy van más biztonsági opció is?Pubszon: köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
-
Borisz76
veterán
1 db lemezed van.
A DSM telepítését követően létre kell hozni egy kötetet.
Ezt lehet "Gyors" és "Egyedi" módon.Ha a gyors opciót használtad, akkor SHR kötetet hoz létre.
Később ha beleteszel egy másik lemezt , akkor ezt a kötetet lehet "bővíteni".
Azért írtam idézőjelben mert ténylegesen NEM lesz nagyobb a tárhelyed !!!
Az SHR 1 lemezes védelmet ad ! Tehát az újonnan berakott lemezt HA kötetbővítésre használod, akkor tükrözni fogja az adatokat !HA új kötetet hozol létre az új lemezen, akkor fog nőni a tárhelyed !
Ezt pedig az "Egyedi" lehetőségnél érheted el.Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás
[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Oh igen a gyors opciót választottam indításkor hamarosan szeretnék mellé tenni egy nagyobb 4-6 Tb körülit, de bővítésre nem tükrözésre. Igy menetközben, hogy vannak már rajta adatok át lehet konvertálni, hogy ne keljen formázni?
-
Chrys_
addikt
5 lemez RAID5-ből miért nem egned kivenni a kötetből 1 lemezt? Kell a tárhely a mentéshez a kötet RAID6-ra alakítása előtt Na mindegy, majd csak szimplán kihúzom a HDD-t, mintha épp kiesett volna a RAID-ből. Majd utolsó backup lemezként fogom használni, néhány jelentéktelenebb anyagnál.
-
Borisz76
veterán
Ha van időd megteheted de ha SHR-ről átállítod ALAP kötetre , akkor megszűnik a piros szöveges rés, a figyelmeztetés. Ennyi.
Ha nem akarsz vele bajlódni, akkor csak annyira figyelj, hogy az új kötetet majd az "egyedi" résznél hozd létre.
-
Borisz76
veterán
válasz Chrys_ #38135 üzenetére
A raid5 1 lemezes védelmet ad.
Ha 1 lemez kiesik , akkor szól, hogy a kötet összeomlott.
1 lemezes SHR1, RAID5 védelmet NEM lehet menet közben 2 lemezes védelemmé ( SHR2, RAID6 ) alakítani.
Kötet teljes törlése kell hozzá és minimum 4 db lemezzel kell indulni !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
Ezzel nehogy foglalkozz teljesen tök mindegy, hogy hoztad létre !
Ha alap kötetet csinálsz és nem SHR akkor is kiírja azt oda pirossal hogy nincs védelem (erre valószínűleg rosszul emlékeznek az előttem szólók a lentebb linkelt képeken jól látszik ha megnézed majd)...
(#34169) gyugyo79 ezt ha megnézed le is van írva, hogy lehet + kötet hozzáadni és 2 kötet hozzá adása végig is van vezetve egy Synologyn egy shr meg egy alap.Szóval teljesen mindegy ez milyen meg az milyen lesz ha nem akarsz raidet készíteni belőlük a jövőben (akár egy több lemezt támogató Synologyban), mert ha akarsz is ez csak azt szabja meg, hogy az SHR -ből egy SHR -t tudsz indítani az alapból meg szabvány Raid fajtákat a 0 -ról kezdés nélkül ....
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz Borisz76 #38137 üzenetére
Ha 1 lemez kiesik a kötet még nem omlott össze. Csak szól, hogy megszűnt az újabb lemezkiesés elleni védelem. Ezért tudom kivenni az egyik lemezt. + úton van másik 2 4TB lemez, erre a 3-ra lesznek lementve az adatok. A NAS-ban ekkor még bent lesz másik 4 lemez, azokat gyalulom, és létrehozom a RAID6-t. Aztán adat visszamásolás, majd tolom bele a backup-ra használt 3 lemezt is. Az utolsó fiók egyelőre üresen marad.
Tisztában vagyok a RAID-del, erről írtunk is nemrég itt. -
Borisz76
veterán
Nemrég vettem ajándékba a testvéremnek egy DS918+ modellt.
Ennek a rendszernek a teljes telepítését és kötet létrehozását, bővítését dokumentáltam az utókornak.
Nincs teljesen készen de már használható infókat ad.Most berektam az összefoglalóba is mert még mindíg sok a gond a rosszul vagy meggondolatlanul létrehozott SHR kötetekkel.....ami főleg a 2 fiókos nas tulajokat érinti.
Új bejegyzésem :
Synology DSM 6 - DSM telepítése, Alap és SHR kötet létrehozása,bővítése,javítása.
Nem kevés időbe telt ilyen részletesen megcsinálni.....
[ Szerkesztve ]
-
-
TBMC
addikt
skacok!
a NASon tudok vhogy háló sebességet tesztelni?
hogy mi a max le/fel töltése jelenleg?köszi!
-
Madwe
nagyúr
válasz IT user #38144 üzenetére
Gyakorlatilag az összes tévében 100as ethernet van, hiszen fontos azt a 10centet megspórolni Ac-s wifivel 5ghzen sokkal jobb sebességet lehet elérni
Egyébként Kb csak a 4k HDR Deepwater Horizon van, ami nem fér ki a 100as etherneten tudtommal, vagy talált vki mást is ?
-
szana8
tag
Szisztok,
Tegnap jött meg a 218+ -os NAS-om. A nagy várakozás után végre sikerült is beüzemelnem gondoltam megosztom az első tapasztalatokat. Jelenleg 1db 3TB-os WD RED van benne. Elsődlegesen letöltésekre illetve PLEX media szervernek vettem. Az első benyomások nagy része pozitív. A 100/100-as DIGI nettel a letöltés nagyon gyorsan megy az előző routeres megoldáshoz képest (itt a routerre volt a winchester rakva USB 2.0-val OPENWRT-n pedig a transmission futott). A gyorsulás kb. 5x-ös. Hangja szinte csak a winchesternek van. Le lehet kapcsolni a ledeket, így éjszaka nem zavar a fényük.
A kezedeti beállításokon nagyon gyorsan és egyszerűen túl lehet jutni. Ami még nagy meglepetést okozott, hogy a 4K-s videó 5G-s wifin keresztül simán átjön a TV-re. Kábelen keresztül is akadás mentesen viszi a 4K-s videókat pedig a TV háló kártyája csak 100Mbit-et tud. Az egyetlen negatívumot amit meg tudok említeni, a video transcoding. Itt azért érződik a CPU gyengesége. Úgy reklámozzák, hogy 4K-s anyagot is képes transcode-olni de ez nem minden esetben van így. Plusz azért a 720p-s filmeknél is ahol transcode-olni kell ott pörög a proci 50%-on még 1 szálnál is.
Összességében nem bántam meg, mert nagyon jó kis NAS-nak néz ki így elsőre, az Intel procinak és a bővíthető memóriának köszönhetően hosszabb távra is teljesen jó szolgálatot fog teljesíteni valószínűleg. -
gyugyo79
addikt
válasz szana8 #38146 üzenetére
Infó a benyomásokhoz :
Plex -hez ha előfizetsz és van PLEX PASS akkor lesz csak hardveres gyorsítás bekapcsolható. Video Staionnal van alapból is. A Synology igaz, hogy okosan fogalmazza meg a reklám dumát a videó kezeléshez de azért így teljesebb az összképTBMC
Ha arra gondolsz, hogy NAS -on szeretnél speed tesztet futtatni arra a forum.synology -n én láttam megoldást.
Meg is kerestem itt van. Tapasztalatom nincs nem próbáltam de jónak tűnik. Ha egyáltalán erre gondoltál .[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest