Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri1984
tag
válasz
Varázslóó #311 üzenetére
De ilyen mai jàtékokkal... Àhhhhhh
Teljesen egyetértek.
Plusz anyi nyűg van a pc gaminggel mostanában.Legalább is nálam.
Itt a mostani eset.
win10 esetén a cyberpunk bench hozta ugyan a 350max/235átlag fps-t de a min beszakadt 90re.
win11 vissza.250max/210átlag/160min.ugyan az a játék verzió,ugyan az a bios settings,ugyan az a vga driver.Érthetetlen.
Van egy logitech g pro x fülesem kb 2 éve.Minden egyes gép induláskor ki kell húznom,be kell dugnom hogy a szoftver lássa.Win felismeri,hang van csak a nem az általam beállított settings.Ami nélkül elég fura a hangja.
Egy éve a lian li ventim szoftvere nem akart indulni a rendszerrel.Amíg nem indítottam 100% venti járat.4 hónap kellett a hogy rendbe rakják.Jön egy win vagy vga frissítés,valahol valakinek biztos gondokot okoz.
Szoftver kell egérnek,billencsnek.
brutális hardver árak,készlethiány,szoftver problémák.optimalizálat játékok.
ráadásúl grafikától eltekintve mintha vissza mentünk volna a 90es évekbe.
Minden túlfeszelve,túlhajtva gyárilag.
Pár hete mondom nosztalgiázok kicsit.mad max eredeti steam.indítom,menüből kifagy.mindent kipróbáltam,keresem fórumokon.Hát nem tetszik neki a hdmi2.1 kábel.Számomra nagyon fárasztó lett ez az egész.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Feri1984 #267 üzenetére
Szerencséd volt én a 3080Ti hoztam ki kedvezményesen 618ezerbe 2022-ben. 3 hónapra rà beszakadt a bànyàszat...
Igaz 3080 át eladtam és csak 68ezret fizettem rà.
Igaz a mai napig elég. De benyaltam. És mint írtam párszor àt lehet verni az ember. A hülyeket akàr sokszor is... De nem kérek ezekből az érzésekből. Nem mert nem tudnék 4090 ét venni. Akàr 5090-et is ha nagyon szeretném. De ilyen mai jàtékokkal... Àhhhhhh
Mint a baràtaim akik 14. Genről cseréltek de minden féle microlagot képzeltek bele az AMD gépükbe amit utàna vettek.😂 Most vagy nem tudtàk be àllítani vagy ez valami Intel Fan àtok ! -
Lackki
őstag
Ja Te is full alap beállítással csinálsz teszteket? mesélj még.
Azt megengeded, hogy legalább a ramot felrakjam 6000mhz-ra?
-30co és Expon kívül semmi más nem lett állítva. Így kérte a tulaj. Teszt is csak a stabilitás miatt ment egyáltalán le.
Kicsit túlzásba viszed mostmár.
Gondolod baryka nem ezzel kel fekszik 3napja, hogy biosban zongorázik és dobálja a jégkockát a tartályba?Ha egyenlő feltételek akarsz látni, akkor erre van 100 különböző weboldal és jó párat linkeltek is itt már.
-
Lackki
őstag
Tök fölösleges volt tele mocskolni a topikot.
Ráadásul áttértünk egy kinek a gépe erősebb versenyre, közben az egész a hőmérsékletről szólt.
Itt persze összedőlt a kamugyár, és sehol sincs 25fok, és jégkockával hűtött eredményeket láttunk tőle... Hát nem fantasztikus? mindenkinek akad ilyen a háztartásban végülis. -
heavygrip
senior tag
válasz
Baryka007 #298 üzenetére
Én nem vágom milyen teszteket vársz
kaptál kettőt is, amivel mind a ketten rád cáfoltunk azzal az állításodal szemben hogy az AMD kazán illetve csak azért adják delidelve mert nehezebben hűthető mint az Intel, holott rengetegen (köztük te is) így használjátok a processzorotokat.
Fentebb be ismerted hogy szimplán csak a hangulatot akartad kelteni,akkor nem értem mit vársz itt mindenkitől.
Azt meg már mellékesen jegyzem meg, hogy az 5700X3D-n egy 20.000 forintos lég hűtés van,ami egyébként max 14et ér mivel a felárat a kijelző és némi argb miatt kérték el.
Tehát ezzel volt max 62 fok a teszt alatt, 66W max fogyasztással, szemben a tieddel...
Erre még rá jön az is hogy minimumba sehol nem vagy az X3D-hez képest.Tehát ha ezek után továbbra is kötöd az ebet a káróhoz akkor tényleg nincs miről beszélni...
-
Baryka007
addikt
válasz
philoxenia #303 üzenetére
A többiek stílusa gondolom rendben van...
Kiléptem innen. Nem írok többet... -
philoxenia
MODERÁTOR
Baryka007 légy szíves finomíts a stílusodon!
-
-
Feri1984
tag
Teljesen olyan minta GPU limitem lenne.de a kàrtya max 40% pörög.èrthetetlen.
-
Feri1984
tag
válasz
heavygrip #282 üzenetére
Köszönöm.
Nálam valami tényleg nem okés.
Tegnap sok tesztet csináltam.különböző felbontàsok,dlss,fsr stb.
1080p,low settings ugyan azok a szàmok jönnek,mint 768,low esetén.koppra ugyan annyi.viszont CPU hasznàlat 60%.valami visszafogja a procit.nem tudom mi.nincs pbo,nincs fogyasztàs limit biosban.àllítottam win energia sémàt,nincs vsync.
Ma rakok fel win10t.làtom neked is az van.ha ezzel sem lesz jobb,akkor tanàcstalan vagyok. -
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #294 üzenetére
Te minek neveznéd akkor az enciklopédiád szerint amit csináltok?
Őszintén érdekelne
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Baryka007 #292 üzenetére
Ez inkább szólt arról, hogy nem bírtátok elviselni a jó eredményeket, ezért megtámadtok onnan.
vagy épp te támadsz mindenkit az "értetlen vagy", "nem megy a szövegértés", "nem szakmai" lózungokkaloh wait, most is
Hidd el nem izgat, hogy nekem nem hiszel. Te saját magadat is átverted kőkeményen
Az egy hasonlat volt a badarságra amit állítottatok
A te érvelési hibád a hamis okozat
A te érvelési hibád a bizonyítási kényszer áthárítása
A te érvelési hibád az állító kérdés
A te érvelési hibád a lényegtelen konklúzió
A te érvelési hibád az anekdotikus érvelésremélem nem hagytam ki semmit
-
heavygrip
senior tag
válasz
Baryka007 #292 üzenetére
És arról még nem is beszéltünk, hogy valami első verziós rosszul kompatibilizált verziójú CP-t futtatok hozzátok képest.
Ez már a javított verzió, mivel 2.0-tól kapta meg a játék az engine frissítést, kihasználja a játék a CPU-t jobban,de nőtt a gépigény is. Az előbbi verzióval több FPS volt valamivel mindenkinek. -
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #291 üzenetére
Nem én voltam aki FrameGent használt... Ott az fsr-t azért mondtátok hogy vegyem ki, mert elvileg van egy program ami fsr re tud framegenelni a háttérben ...
Ez inkább szólt arról, hogy nem bírtátok elviselni a jó eredményeket, ezért megtámadtok onnan.
Aztán jöttök végig a bekapcsolt fsr el, mikor a lényeg a framegen volt, ami nálatok nagyon szépen be volt kapcsolva 2 teszt alatt is.
És arról még nem is beszéltünk, hogy valami első verziós rosszul kompatibilizált verziójú CP-t futtatok hozzátok képest.
Ez megint elkerülte a figyelmeteket.Hidd el nem izgat, hogy nekem nem hiszel. Te saját magadat is átverted kőkeményen
Dragon3000: Az egy hasonlat volt a badarságra amit állítottatok leírtam többször már, ha 2°C -ot írok akkor is működött volna a hasonlatom ... Bocs a kifejezésért de nem bírom máshogy megfogalmazni, de értetlen vagy.
-
válasz
Baryka007 #285 üzenetére
Huhh, be volt kapcsolva az FSR jajj nekem ... Most mi lesz?
Látom át ment a lényeg (nem).Én arra próbáltam rávilágítani, hogy saját magadat hazudtolod meg, ráadásul úgy, hogy ott van a bizonyíték arra, hogy nem mondasz igazat.
Mutasd meg nyugodtan hol írtam le konkrétan azt, hogy szar az Intel mert én nem találom.De egyébként én befejeztem az egészet, túltoltam én is, de ehhez egyszerűen már nem tudtam másképp állni.
Az biztos, hogy te is bekerültél azon emberek köze, akinknek egy szavát sem fogom elhinni.
#287 Mr.Csizmás:
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #288 üzenetére
Hülyeség nézni az fps-t úgy hogy más a vga a két rendszerben, mert írta, hogy felskálázás mellett megvolt neki a 400 fps is. Alapjáraton az első állításod miatt kérte tőled a közel azonos fogyasztást és ott milyen hőmérséklet van, illetve a cpu kihasználtságot is ez miatt kérte, mivel nálad 200W mellett 25 fokos a cpu, amit mint tudjuk a saját képed is cáfolt, elvégre azon ott szerepelt, hogy 55 fokos volt. De igazából a játék közbeni hőmérsékletnél meg közbe szól nálad a vga is, mivel egy körön van az egész, így eleve értelmetlen volt az egész összehasonlítás.
-
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #286 üzenetére
Ezért készült el a 4,8ghz re OC-zott beállítás (ez még mindig OC, hiszen AC 4,8 és AC 4,5 ez a CPU gyárilag, noha 1 magon 4,9 gyárilag) De Feri kérte tőlem, hogy rakjam ki a CPU usaget, szóval nem hinném hogy ő arra, vagy csak arra (hőmérséklet) volt kíváncsi.
Szerintem inkább FPS/Teljesítmény wattra volt kíváncsi.
Feri CPU -ja 65w -> 194 fps-t tudott
Az intelem 82w -> 235 fps-t (a 4,8 as beállításon, bár volt GPU limit, lehet megérné újra futtatni)De ezek alapján Feri CPU-ja 2,98 FPS / watt teljesítménnyel, míg az enyém 2,86 FPS / watt teljesítménnyel üzemelt.
Tehát ebből a szemszögből jobb az AMD, de hogy tisztességes legyen a verseny a GPU limitet ki kéne zárni, és el kéne fogadni hogy mehessen az a fránya
FSR nálam Ultra Performance-on ...
...
BTW a hőmérséklet 6-7°C al hűvösebb volt a 4,8 as tesztemen, mint Feri tesztjében.
Bár a hűtést nincs értelme összehasonlítani ebben totál igazat adok. Szóval azt hanyagoljuk... Viszont a Watt/FPS lehet érdekes isFuttatok még1 -et azon a 4,8 as beállításon FSR Ultra Performance-al ... mert a GPU limitál ...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Kalacskepu #284 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #285 üzenetére
Többször is te kaptad meg, hogy saját magadnak mondasz ellent képek és videók alapján és nem az, hogy az intel szar vagy sem. Sőt Feri1984 eleve nem az fps-re volt kíváncsi, hanem az állításod alapján ugyanazon fogyasztás mellett milyen hőmérsékletet produkál a cpu-d a dd-s épített folyadék hűtéseddel, ami alaphangon is 100e feletti hűtés és azt összehasonlítsa a saját hőmérsékleteivel a 35e-res hűtéssel.
-
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #284 üzenetére
Huhh, be volt kapcsolva az FSR jajj nekem ... Most mi lesz?
Szögezzük le, mi is történt ?
FSR : ON és FSR : OFF os bench runjaim között van ~6fps különbség, ami akár mérési hiba is lehetne, de 1024x768 ban gpu limitálok 3070 el, feljebb a kolléga 7600XT vel ugyan így járt, és neki is végig FSR on volt, szóval most légyszi kend rá hogy FrameGenezik a háttérbenSzólj, ha van normális érved hogy miért szar az Intel, addig csücsi vissza.
Szerk.: Vagy innentől mondd azt, hogy FrameGennel generáltam 6fps-t egy ~2 perces benchmark alatt... Csak hogy máshol is meglegyen a szaktekintélyed
Szerk2.: Valaki nem dobná amúgy ki innen ezt a Kalacskepu-t ? Tökre lehiggadt már kb mindenki, erre visszajött ... -
válasz
Baryka007 #279 üzenetére
Jaj egyből sikerült kikapcsolni miután le lettél "buktatva", aztán még te jelentetted ki, hogy eddigi teszteken végig ki volt kapcsolva, szánalmas.
Aztán így higgye el az ember a többi szarságot amit írtál, meg hogy így szar úgy szar az ÁJEMDÉ.
#280 Dave567: Ramot, esetleg az alaplapot ne vegye ki ? Vagy dobja ki az egész gépet akkor már, nem ?
-
heavygrip
senior tag
válasz
Feri1984 #265 üzenetére
1080p eléggé GPU limites lett, nem releváns a valós teljesítményre nézve az eredmény de itt lesz a kép:
Aztán ez a 720p, még itt is volt GPU limitem, elég sok helyen
Ez pedig 1024x768 FSR2/ultra teljesítmény, de még itt is volt 100-on a 7600XT, tehát még van tartalék az X3D-ben, plusz a RAM-okon nem reszeltem még, semmi időm,ha van akkor játszom.
Max 66W evett a proci és Max 62 fokos volt. -
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #276 üzenetére
Érdekel róla a videó is ?
-
válasz
Baryka007 #273 üzenetére
Ja, tényleg ki volt kapcsolva, azért van mindegyik videódban "Auto" beállitáson nem pedig Off-on.
De ha neked az Auto az Off-ot jelenti nekem aztán jó.
Akárhogy nézem, az összesen megy az FSR, de majd biztos ezt is megmagyarázod valamivel.
Majd pont egy fórumon fog érdekelni, hogy mennyire járatom le magamat meg mennyire nem. -
Lackki
őstag
mai kazán a szokásos 360as 32ezer forintos aioval.
-
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #270 üzenetére
Figyelj, szerintem ülj vissza a kispadra Kalacskepu...
Ott voltak az fsr offos tesztek, és ha valakik csaltak kőkeményen azok ti voltatok. Többször bebizonyítottátok...
Megnézheted több helyen 98% os gpu kihasználtságom volt... Gyenge az rtx 3070
Ne rontsatok a helyzeten, maradjunk szakmaiak... Ha csak ilyet írtok, csak így tudok válaszolni. Pedig nem bántás, csak tény... Mert egyetlen tesztem volt fsr el, az összes többi nélküle, csak nem figyelsz hanem megint egyből támadsz...
Ezzel nagyon lejáratod magad. Nem én vagyok itt a szavahihetetlen
Szóval offold ezeket, mert már elégszer beégtetek így is... Cifunak mikor válaszoltok ?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Hegyirabló #271 üzenetére
Ahogy a 7900x3d és 7950x3d sem lökte le a 7800x3d-t, így a 9000-res széria esetében sem várnék ilyent.
-
-
Baryka007
addikt
Akik szakmailag még itt vannak, azoknak korrekciós szempontból beteszek még egy CP77 tesztet ... Az előző tesztekben 720p low presettel fsr offal, GPU limitre vágta az i5 12600K az RTX 3070 es VGA-t ami alatta csücsül...
Ezért most lefuttattam még 1x, azonban 1024x768 - FSR enabled Ultra Performance beállítással... Így végre a 94% os átlag GPU kihasználtságot levittem 70-74% ra...
A min fps- eim kilőttek, és az átlag és a max is megugrott rendesen.
Szóval napi profillal, egy jó b-die rammal, meg jó hűtéssel egy hardveraprón 65e Ft os CPU-val ezt el lehet érni.
Köszönöm annak, aki értékeli
-
válasz
Varázslóó #255 üzenetére
Azért arra a +5% FPS-re én kíváncsi lennék.
A különféle fórumokban kb. DDR5-7800 Gear2 körül szokták elérni a DDR5-6400 Gear1 eredményeket.Tippre DDR5-6400 és UCLK=MCLK mellett jobb eredményeket kapnál, mint DDR5-7200 és UCLK=MCLK/2 mellett (azt kb. kizárom, hogy Gear1-ben menne ennyit)...
(És most még nem is tértünk ki arra, hogy az alacsony latency számít inkább az AM5-nél)
-
Feri1984
tag
válasz
Varázslóó #260 üzenetére
Abszolút egyetértek.
4K gaminget nem magas lóról írtam.
Alap konfigomon látszik ( 7600x,lc36 6000ram,b650 alaplap ) ,hogy én a jó ár/tejesítményt preferálom.Jogos lehet a kérdés akkor mit keres nálam egy 4090n ami a legrosszabb mutatójú kártya ever ilyen szempontból.
Hát nem a menőzés miatt,szerencsém volt.
Annak idején a 3000 széria megjelenésének előtti évben nagyon sokat melóztam.
Másfél havi fizetést vittem haza kb egy évig.
Mivel úgy gondoltam megtehetem és meg is érdemlem,megjelenéskor vettem egy evga 3080at 310K-ért.
Majd bő egy fél év múlva egyik kollégám kérdezte nem akarom-e eladni a kártyát.
Miért adnám el?
Szárnyalt a bányászláz.900K-ért mentek a kártyák.
Nem adtam el,mert mi lesz helyette.Aztán múltak a hónapok,megint rengetek meló,olyan játékok jöttek amik nem érdekelnek stb.
Csak meghírdettem,675K-ért vitte egy bányász.
Nem volt gaming.
Aztán kb 2 éve kopoktatott nálam egy 4090.Magyar garis,bontatlan,áfa nélküli áron.620K
365K pluszba voltam,hozzá raktam egyik kicsit és megvettem.
Így van egy 4090-em 255K-ért.Kár lett volna kihagyni.
Ha nem így történt volna,lehet konzolon tolnám jelenleg. -
Dragon3000
nagyúr
Egy 7800x3d-nél mit oc-zol? Sok lehetőség nincs, memória esetében 6000-6400MHz cl30 a legtöbb esetben megy, ennél többel nincs értelme próbálkozni, mert 8000MHz körül érsz el hasonló teljesítményt, amit már elég nehéz stabilra összehozni... Találkoztam már olyan streamerrel, hogy intel 13900k 4090 társaságában és a közössége jelezte neki, hogy be kellene kapcsolni az xmp-t, mert alapon mentek a ramjai... A streamerek nagy része olyan, mint az átlag ember, nem oc-zik, mert nem ért hozzá.
-
heavygrip
senior tag
válasz
Feri1984 #259 üzenetére
Én is először a CO-ra gondoltam meg a RAM -ra,de írtad hogy BIOS reset után sem változott semmit így passz..
1080p-n nem tudok nyilatkozni, GPU limitem van ott. 720p-n is FSR teljesítményben tudta megmutatni magát az X3D ( itt jött ki a min. 182/átlag 224),mert FSR minőségi és kiegyensúlyozott alatt is volt olyan szituáció hogy 100-on ment a kártya...
Majd este nézek azért 1080p-n is tesztet fsr mellett persze, de szerintem GPU limitem lesz.
-
Lackki
őstag
válasz
Varázslóó #260 üzenetére
én GTX760Ti óta csak nvidiaztam saját gépemen.
760ti 970 (kigyulladt a gépben) 1070 1080 3070 3080 4070ti 4080s
Asszonynak volt RX570 RX580, hát nem volt éppen a legjobbígy nála is 3060 lett utána. Viszont most 7800xt pörög gond nélkül.
Saját gépen most rápróbáltam egy 7900xtxre és rég volt ilyen jó kártyám, igaz g*ci sokat zabál (420w), de hűtő mérete miatt nem melegszik és iszonyat stabil. Pici UV-t is enged, így nekem tökéletesen megfelel, nem hiányzik a raytracing egyáltalán.
5000es szérián csak nevetni tudok, már bemutató után mindenki sejtette, hogy gond lesz ha ekkorát kellett hantázni a teljesítményről, de hogy megbízhatósági gondok is legyenek, meg hiányzó RoP. Erre senki se gondolt
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Feri1984 #259 üzenetére
Egy jó CL időzítés mindenhol szàmít még gép inditàsnàl is.
Az hogy mindenki 4K ba akar Frame Genezni ezt megértem.
De felesleges pénz lehúzasnak érzem a felső szériàt, lehet azért mert Nvidia 2x megszoptatott. Ezért nincs kedvem 3x is faxerdőbe menne nyitott szàjjal. Mert most akinek 4000 gen-je volt az megint így jàrt. Nekem elegem lett
Megvettem a 2000 szériàt Raytracing be fele annyit tudott mint a 3000 széria még a legszarabb 3050-3060 is erősebb Raytracinget hozott kb mint egy 2080Ti.
Utàna 3080Ti megvettem egy vagyonért. 3 hónap múlva RTX4090 ment annyiba.. frame gent csak 4. Gén támogatta. Most 5000 nél multi framegen ilyen. Ki hiszi màr el nekik amit mondanak ? -
Feri1984
tag
válasz
heavygrip #247 üzenetére
Szia.Köszi az infót.
Legelső gondolatom az volt,hogy túlzásba vittem a CO-t.
De ki volt rendesen tesztelve,hozta a cinebench r23 gyári pontszámokat.1 év alatt sem volt instabilitás,fagyás,újraindulás.
De biosban gyárira állítottam mindent és persze ugyan azok a számok jönnek 1-2fps eltéréssel.
Több tesztet is néztem (de ezek 1080p,hight settings),itt van pl a 5700x3d összehasonlító
[link] fej,fej mellett.
Ilyen bállításokkal hozom az elvárt fps-t,720p-ben nem.Tehát 720p/low 1080p,high
átlag 208 184
min 155 132
max 257 229Na most vagy win 11 gubanc van vagy ami szerintem gondot okozhat a cl36 ramok.
Én 4K gamingre raktam össze a gépet,nem láttam értelmét a cl30-nak.720pben ennyit számítana? -
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000 #249 üzenetére
Gondolom tudod mit jelent a tuning, és hogy miről is beszélgetünk most.
Tudod milyen beállítások vannak a háttérben, milyen OC-t használ? -
brabbitz
aktív tag
válasz
Varázslóó #255 üzenetére
Na latod, ezek szerint ez igy van. En vegigkovetten az Arrow Lake-el valo kuzdelmeket. Oda nagyon kell az overclock, foleg az IMC fele, normalis ramtuning nelkul kb meg van fojtva a processzor. Na es oda meg kell Z-s lap is, es a jobb felek egyaltalan nem olcson. Azert egy X3D-nel meg ellebegsz 6000-res ramokkal, aztan majd veszel jobbat ha penztarcad engedi. Nagyon durvan nem ugyanaz. Es egyebkent a 14. Gennel igenis kell szoszmotolni, egyaltalan nem plug and play, mar ha optimalis teljesitmenyt akarsz.Egy ismerosom is emiatti okokbol szerette meg az Intelt. Most ez jelenleg nem az o profiljuk, ezt el kell fogadni.
kb mint az FX-nel. -
brabbitz
aktív tag
válasz
Varázslóó #252 üzenetére
nem mellé, elfeljti hogy a 9800X3D egy csúcsprocesszor, kicsi fogyasztással, szóval emellé elég egy kevésbé drágább tápegység is, overclockolással, és még jócskán megtámogatott sockettal, ahova elég kisebb órajelű RAM is, B-s lappal együtt, kevésbé igényes hűtővel is megelégszik.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Baryka007 #232 üzenetére
"De most jön a lényeg !"
9800X3D ~ 250k Ft .-
14900K ~ 210K Ft.-Azért ennyi az àra mert LGA1700 foglalat halott bővíteni nem tudod. És degradàlódàs miatt kell a francnak. AM5 nél meg még 2027-2028ig jön frissítés ha nem tovàbb és 9800X3D a Best Gamer CPU. 🫡 Mi a kérdés ?
jelenleg ... Ha veszel az Intelhez király ramokat, esetleg valami jobb alaplapot... Akár DDR4 - 4400 MT/s vagy DDR5 7200 MT/s9800X3D viszi a 7200/8000Mhz Rammokat is szépen.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Dragon3000 #209 üzenetére
Pontosan
én nálam pár hónapja volt egy ilyen AM4 es gép. 3 szervizbe volt.. nem tudtàk mi a baja. Minden VGA val össze omlott... FPS droppok össze vissza. Ramcsere se segített.
5600X hibàs volt és másik lappal is össze omlott minden. Màsik CPU val simàn ment a gép.csak aki nem ért hozzà, és még szervizbe se viszi, az azt mondja hogy szar az egész.
-
Dave567
addikt
válasz
Csupingo #233 üzenetére
Köszönöm.
Nem szoktam utánna járni ilyeneknek, nálam a hiba az hiba, nem kapcsolhatók álltalában semmit. Sokan javasoltak már mindent, ezt kapcsold ki, azt kapcsold ki, innen, onnan vedd ki a pipát, használni szeretném.
És Dragon: Tavaly fordult velem elő Pont WZ-t játszottunk 3-an egyiknek AMD 5000-es a másiknak 3000 valamelyik, nem tudom pontosan, nekem a 7800, végig microlaggolt, a srácoknak semmi baja nem volt, és nem szerver gond volt.De már nem is lényeges.
Stremarek??? A legnagyobb hazug bagázs, meg az összes többi gamernexus szarokkal együtt .
-
heavygrip
senior tag
válasz
Feri1984 #241 üzenetére
Kb az 5700X3D de inkább az 5800X3D teljesítményét kéne hoznia a 7600X-nek. Nekem átlag 224 és minimum (ami a lényeges) 182 lett az előbbivel, ami már bő 80al több mint a 12600k-nak. Oké,az egy bench,ami nem nagyon fedi a valós in-game helyzetet,de ha az alatt a bő egy perces bench alatt ennyire be esik az FPS akkor egy H10 környékén milyen lehet a szitu, vagy egy laza motorozás a belvárosba magas tömegsűrűség esetén?
Na mindegy is.
Ennek ellenére majd 50 FPS -t (minimumba) így is rá nyomtál a 12600K-ra... tehát nem volt teljes ott a győzelem. Látom 2.0 verziót használt, de annál már optimalizálva van a a Red engine, tehát jobban kihasználja a CPU erejét. -
Dragon3000
nagyúr
Több streamer is 7800x3d-vel tolja pl cs2 meg ilyen játékok mellett 4080 és 4090 mellett 500 fps körül 240-480Hz frissítésű monitorral, nem hiszem, hogy akkora vakok lennének, hogy nem tűnne fel számukra a mikro lagok, így nem alap dolog ez vagy valami rossz beállítás vagy valami hibás... Nekem am4 rendszerem van mikro lagok csak a 2700 mellett voltak, mert gyenge volt a vgám mellé.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #227 üzenetére
Szia.
Itt vagyok,bár azt mondtam figyelmen kívűl hagylak.
Viszont érzek magamban annyi gerincet,hogy reflektáljak.1.
Le a kalappal amit a prociból kihoztál.Delid,2x annyiba fájó vízhűtés mint amennyibe a proci kerül.(drágáb a hús,mint a leves de ez magán vélemény)
Megkínáltad mennyi is +500Mhz-el?Beteg.Beteg órajel,beteg teljesítmény.Nagyon állat ezt nem vitatom.Az elért fps-el nem is tudok verszenyezni,hiszen "alap" boost órajen ami ha jól tudom egy mag esetén 4,9nél megáll,akkor vannak fej fej mellett a 7600X-el.
Remélem ezzel korrek voltam.2.
Viszont,ami érdekes,hogy ez a vita abból indúlt ki ,hogy kijelentetted,tesztet hoztál a netről,hogy az amd kazán,játék közben 90fok míg a tiéd 200w fogyasztással teszt alatt 25fok.
Megbeszéltük a challenget.Megcsináltam a videót,te is.Ényémben nem volt felskálázás kapsolva a tiédben igen.Szóvá tettem,azt mondtad nem számít,de amd fanként én már csak tudom...
Erre én megismételtem a tesztet,hogy mennyit is számít a felskáálázás, dlss3.5-el kaptam 400fps.És nem 10 virtuális képkocka volt beilleszte 1 valósra,hanem csak egy.Így lett 200ból 400.Azt mondat jön még egy videó fsr nélkül de mégis be volt kapcsolva.3.
Amiért a verseny célja nem az fps volt.Amiben,igen rám vertél.Hanem hőfok és fogyasztás.
A videódon látszik hogy játék közben a proci használat nincs 100%-on mint cinebench esetén.Nincs 5,5Ghz.Nincs is 200W fogyasztás viszont van 69hőfok.
Akkor szépen kérlek mond már meg hogy volt neked a proci 25 fok 200W fogyasztással?Nem vagyok matematikus de valami nem jó.4
Itt jön be az,hogy ha te egy valótlan kijelentéssel indítasz itt a fórumon.
Én hogy a franba higgyem el,hogy a fsr on mellett nem használod a külsős framegent?
De lehet nem is kell bekapcsolva lenni.Fene tudja.Nekem viszi a kártya nem kell ilyen progi.És véleményem szerint ezzel is korrekt voltam mer mutattam egy-egy vidit nvel és nélküle.
Részemről ennyit akartam.Ha normális mondandód van,szerintem privátban tedd meg.Ne mérgezzük tovább a fórumot.Ui.
Valaki itt mutatta,hogy az 5600X-e pont annyi fps-t csinált.Ez elgondolkodtattot.Bios reset,gyári settings,játék ugyan azon verzió leszedése,mert nekem eredeti,így legújjab.
Semmi nem változott.Ami érdekes és most vagy elhiszik itt vagy nem én teszteket szegélynélküli ablakos módban futtattam és kipróbáltam teljes képernyős módban.Így kaptam +15 vagyis átlag 210fps-t.Érdekesnek találom. -
Lackki
őstag
válasz
Baryka007 #238 üzenetére
Milyen szakmaiságot vársz mikor, neked 99%-ban intellel van tapasztalatod és látszólag ki is maxoltad a tudásod belőle. Örülj, hogy ennyi időd és energiád van erre.
Látszik, hogy nagyjából 100x több tesztett futtattál le 1 hét alatt, mint itt mindenki összesen élete során. Jaj de jó.
Ipon videóban asrock lap van (ami most pont szívás megint a 9800x3dnél), nálam először egy retek asus x670 volt és 4070ti nem mondom, hogy minden simán ment.
Ezért is váltottam most giga x870e-re és azóta 0 hiba és minden azonnal ment.
Gigánál azonnal működött minden, expo, co. Engem ez érdekel, tuningolni nem egy x3d-t kell, nem erre vettem.
Legnagyobb szívást viszont magasan a B650 Tomahawk lapokkal szenvedtem, egy borzalom az a lap.Te kategorikusan kijelentetted, hogy az AMD egy kazán. Innen indult az egész. Reszelheted a fingot, hogy kevesebb árammal tudja csak alacsonyabban tartani "az intel" alatt, de ezt kit érdekel?
Hidegebb ugyanazzal a hűtéssel? igen
És pont. Teljesítmény, meg áramfelvétel senkit se érdekelt itt, mindenki csak arra reflektált, hogy egy baromság amit mondasz és ugyanolyan körülmények között, hűvösebb mint a vele egy kategóriába sorolt intelek.
Ez így van ugye? meg tudod erősíteni. -
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #237 üzenetére
De ebben mi a pofára esés ?
Nem értem ... Témáról témára vándoroltok, nehéz követni titeket.Örülök, hogy P4 óta magadnak építed a gépeidet.
Ezzel a folytonos bagatelizálással, és kitérő dumákkal amit tol(tok)sz csak nem hinném, hogy azt látják a nézők akiket szórakoztatunk hogy ott minden rendben volna ...Ha valamiben is tévedtem volna, vegyük például a videót amit az Ipon tesztjéről linkeltem... Arról egy szót sem említettél, hogy miért vol 1 fps végig az amd cpu-n pár játékban... Akkor hozz róla valamit, és bizonyítsd be hogy tévedtem... És az már szakmai vita...
Kb hozok mindenre valamit, amivel lehet érvelni majd menekülsz egy következő témára.
Mint például arra, hogy nagy arcom van mert van egy ócska vízhűtésem, és egy 3dmark pontszámomKérem szépen, nem ez volt a téma
....
Ezt vedd észre, és akkor helyben leszünk. Mert talán beesik majd 1-2 vállalható tény, amiről lehet beszélgetni diskurálni véleményezni ....
De őszintén mondom neked, azt hiszed hogy pofára esek és lejáratom magam... Ez utóbbi még talán igaz is, abból az aspektusból hogy még mindig itt írogatok nektek ... De brutál módon lejáratod ezzel a közösséget, amit a ph képvisel.
És itt most a PH moderátoroktól ezúton is elnézést kérek, hiszen ebben én vállalom hogy részt vettem a kazános indításommal.
Ami megjegyzem, pontosan úgy sült el ahogyan terveztem... Szóval hazudnék ha nem volt bennem egy kis hátsószándékos kárörvendőség ...De volt jó pár pillanat, ahol próbáltam szakmai szempontba átmenni veletek ...
Amit ti ebből kihoztatok az a csalás megannyi formája volt egyetlen teszt alatt, személyeskedések, és indulatok ...
Semmi szakmaiságot nem hoztok vissza, mindig témát váltotok és fűszerezitek személyeskedéssel ...
Szerinted, kit érdekel itt hogy kinek mekkora arca van ? Ez nem a facebook, hanem a Prohardver, hozz egy tesztet oszt érvelj ...
Addig csak fröcsögsz.Én úgy gondolom hogy nem vagy már gyerek, sem serdülő korban. Szóval lépjük meg ezt a szintet.
Ezzel most kiszálltam, nyugodtan maradhatsz ebben a gyerekes stílusodban és beszólhatsz még egy utolsót. Nem fogok rá reagálni...
Vagy gyere vissza hozz valamit, és érvelj szakmai szempontokból.
Addig nem vagy több annál, mint amit rólam írsz sok hsz.-óta. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Baryka007 #227 üzenetére
te nyitottál egy nagy mesevetítéssel, hogy az amd szar, megdöglik a vga, mert 15 év alatt volt két rma-s eseted, kinyírja egymást az alaplap vs vga, stb... aztán ragoztad tovább, 1+1 kérdésre válasz hogy C, vagy lilászöld kerek szintű terelések mindenféle habiszti álrekordokkal, és még valami gyanús partiba akarsz hívni többünket állandóan...hagyjuk, szórakoztasd a szaktopicot tovább. persze minden érvelés sok pontozással és szmájlikkal alátámasztva. P4 óta magam építgetem a gépeimet, végigjártam majdnem az összes socketet, szóval szerintem nem nekem, vagy valamelyik másik őstagnak van itt nagy arca egy 3dmark pontszámra és YT alapján összerakható vízhűtésre.
-
mokus1
addikt
válasz
Baryka007 #227 üzenetére
Semmi álarc nem volt nincs rajtam, munka miatt és az azok optimalizacioja és a QuicksNc miatt erre van szükségem...
Hozzateszem baromi szívás hogy azonos áron, 3x akkora fogyasztást kapok, prémium lapot és prémium hűtőt kell alá vennem és foshatok a degradaciotol. Ha játszanék eszembe nem jutna ezt venni, de emiatt erre van szükségem.
De ahogy láthatod én nem a termékbe hanem az általad tolt szélsőséges faszsaghoz szóltam hozzá, az teljesen független attól mit használok, vagy mit fogok. Bár lehet ezt így nem érted de nincs kedvem jobban kibontani. -
Lackki
őstag
-
Csupingo
veterán
Viccet félretéve, én ezeket írogattam fel magamnak, újabb gépeknél előforduló akadozások miatt:
https://community.amd.com/t5/drivers-software/asus-x670e-intel-thunderbolt-fps-drop/m-p/638390/highlight/true#M182345
Új, usb4 (thunderbolt) alaplapoknál jön elő.
Az eszközkezelőben a thunderbolt controllernél a computer to turn off elől kivenni a pipát.
W11-ben a memória izoláció alapesetben be van kapcsolva, ezt érdemes kikapcsolni.
Régebben a cool n quiet-et kellett kikapcsolni, manapság PSS support néven van elvileg a bios-ban.
Power Supply Idle Control-t a biosban rakd át Typical Current Idle-re.
Általában az AMD CBS-en belül van ez az opció.
Nem tudom, hogy pont erre vonatkoznak e, vagy hasznosak e, de lehetett ilyenről hallani. Nekem szerencsére nem volt gondom, bár csak am4-em volt 2700-as és 5700-as procival. -
Baryka007
addikt
válasz
brabbitz #228 üzenetére
Igen... voltak és vannak az intelnek rossz döntései ... Sok rossz döntés eredménye az ami most ott megy.
Én aláírom bárhol, hogy az intelnek főleg a túlfeszeléses baki miatt, nem épp Plug & Play volt a 13.-14 genes CPU -ja ...
De srácok, nézzünk magunkba ... 12.-gen mellett az AMD labdába se nagyon rúgott... Desktop CPU fronton, se munkába se játékban...
Az 5800X3D nek volt 1-2 olyan játékban esélye, amiben számított a nagy cache.
De most jön a lényeg !
9800X3D ~ 250k Ft .-
14900K ~ 210K Ft.-
jelenleg ... Ha veszel az Intelhez király ramokat, esetleg valami jobb alaplapot... Akár DDR4 - 4400 MT/s vagy DDR5 7200 MT/s + ...
És direkt nem az Apexxel példálózom, ahol 8266 MT/s kb minden 14900K nak ment ...
Akkor ezzel a felállással a 9800X3D olyan játékban ahol számít a cache, ott picivel jobb. Ahol meg nem, ott rosszabb...
Mit kell ezért tenni?
Belenyúlni a BIOS-ba órákat eltölteni kitesztelni ....
És akkor a többi AMD cpu-nak egyébként nulla esélye játékban a 14900K val szemben ... 9800X3D is inkább csak egy szinten van vele... Pedig a 14900K sokkal öregebb mint a 9800X3D
És ez a valóság, lehet szájalni meg vitatkozni de ez van ... Nem kell elfogadni sem, mert hát ez van ...
És az egészre hab a tortán, hogy fixen nem lesznek mikrolagjaid
Ipon YouTube teszt videó a 7800X3D ről idézet:
"Átlagosan minden maxon 120fps volt, a minimum az 1 ... Ennél a processzornál amúgy voltak érdekességek ... 1 ! ... Itt végig amúgy 1 volt a minimum FPS, majd meglátjátok"
"Lehet a napot takargatni, de az attól még ott van" Elvis Presley
Ezt az idézetet újra ide írom most. -
DigitXT
félisten
válasz
Baryka007 #215 üzenetére
Ha nincs rajta sapka, akkor azért, ha meg van rajta sapka akkor azért.
Mert mit írtál itt? Csak AMD CPU-kat kell kupaktalanítani, mert kazánok.
Erre írod, hogy Intel CPU-t kupaktalanítottál, mert... teljesen nevetséges!
És ezek után (lásd még nettó trollkodás) "szakmaiságot" számon kérni?Ui: nekem is folyékony fém van a procin, de visszakerült rá a sapka...
Elégedett vagyok így is, pedig nem használom a ki a tuning potenciálját.
(Többet ér nekem a stabilitás/napi használatban, mint a pontszámok...)
-
DigitXT
félisten
nekem halk gép kell inkább
Pont azért halk, mert vizes. Mármint ha nem teljesítményhajhászás miatt pörgeti valaki.(Szerk: most konkrétan a D5-öt hallom picit, mert fel van tekerve, de amúgy tényleg halk... Mondhatjuk, hogy én is "kinőttem" az építést, bármit is jelentsen, csak hardver "cserebere" esetén kell hozzányúlni, amúgy éveken át elvan magának, de ilyen tizenpár évre gondolj...)
-
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #222 üzenetére
Szerintem az az "arcraesés", amikor kiderül hogy egy i5 12600K ami 1 évvel öregebb az R5 7600X től, 55 fps +t hoz átlagba úgy... Hogy nekem fitgirl verzióm volt, míg a túloldalon eredeti hibajavításos verzió ..
A sok csalásról amivel próbálkoztatok nem is beszélve ... Pl FrameGen... + Eltitkoljuk mi van a gépben, hogyan van beállítva ... Meg direkt olyan spotról videózunk ahol az egész gameben a legjobb az FPS ... Pedig ti állítottátok fel a szabályokat is ... Azt mondtátok OC-zhatok jöhetek bármivel... Jó nagy arcotok volt...
Noh szerintem innen veszíteni, az az arcraesés...
Amit te csinálsz az vergődés, mert nem tudsz már semmit felmutatni vagy idehozni, csak köpködsz...Aztán amikor már mindenre IS hoztam bizonyítékot és teszteket, ti még utána is csak személyeskedtek
Ez a pofára esés nálam
mokus1:
Azért az intel fórumon látom fent vagy, és intelt is szeretnél vásárolni mert jól körbeérdeklődted már pár napja (jelenleg is) hogy milyen CPU-hoz milyen alaplap / ramot vegyek téma ...Itt azért még rajtad van az álarc, eddig nem akartalak belevenni a témába ... De játszunk nyílt lapokkal ....
Itt mutogathatjátok hogy mi a jobb szerintetek, de amúgy mindenki húz az intel felé
-
Robi BALBOA
őstag
Ja, összerakod a kis 14700k-t, rádobsz egy 360-as AIO-t aztán full alapon eszik 300w+ és 102fokba is belenyal.
Ez szépen elkezd hibázni, cserélték nagy nehezen.
Pár biosz update és mostmár talán nem öli meg magát, de így is veri a 90fokot egy azóta 420-as AIO-val.Tényleg fantasztikus, csak összedobod és mehet is(vízforralónak).
-
Dave567
addikt
válasz
Dragon3000 #214 üzenetére
Gondolom úgy is, hogy a barátom 7800x3d-je ugyan az, csak ő nem foglalkozik vele, még az EXPO-t sem használja.
De lényegtelen, oda vissza játszódó dolog ez, te és hozzád hasonlók, mondjuk nem biztos, hogy Te, de sokan vannak az AMD táborban, akik most a kamu hírek miatt szarozzák az Intelt.
Én teszteltem mind a kettőt, egymás mellett, és az AMD szarabb volt Normál beállítások mellett. PONT. Nem fogsz tudni, meg senki más meggyőzni, teszteket is hiába dobtok be, a saját szememnek hiszek, lehet finomhangolással jobb lenne az AMD, de ez nem számít.BÉKE!!!!!!!!!!!
-
mokus1
addikt
válasz
Mr.Csizmás #222 üzenetére
Ezen jót nevettem
-
-
Lackki
őstag
válasz
Hegyirabló #218 üzenetére
igen, ezen már az újabb 0db verzió van, viszont nekem hangszigetelt tégla házam is van.
North XL házba is ilyen AIO-t és ventiket raktam, de ott sem volt gond hanggal főleg, hogy 60fok fölé nem ment játék alatta 9800x3d.Én most rendeltem magamnak új házat (o11 Dynamic evo RGB), így fractaltól elköszönök. De az arctic p12 14 ventik halkak.
-
Baryka007
addikt
Kösz a bókot, de ez nem világbajnok eredmény ...
Az mindig az elérhető legmagasabb pontszám... Én csak a kategóriámban i5 12600K val értem el a legmagasabb pontszámot ... Ezt sok ph fórumtárs meglépte már ...Bár ehhez sem tudsz alapok nélkül neki állni.
Mr.Csizmás:
Ezért is nézzük a physics score-t CPU eredménynél, és nem a graphics scoret, de gondolom te is elolvastad azt a hsz.-t meg az eredményeket is megtekintetted.Tudtok ennél lejjebb süllyedni amúgy?
Konkrétan 0 szakmaiság van bennetek, only személyeskedés
-
Hegyirabló
veterán
"nekem halk gép kell inkább"
Nekem is. Arcticod elég halk? Mondjuk ez nekem csak elméleti kérdés, mert az Arctic a vastag radiátorával nem fér be. Lian Li Galahad II 280-at rendeltem meg, arra azt mondják, hogy jól hűt és halk is, bár ez is éppen hogy csak be fog férni. De lehet, hogy nem.
-
Baryka007
addikt
Ez azért lehet, mert nem olvasod el rendesen a dolgokat és lassú a felfogásod mint itt is kiderült.
Ez látszik abból is, hogy nem olvastad el azt a DD cpu blokkos sztorit sem teljesen...
A cpu hűtő (ami cpu blokk egyébként) csak hogy helyesen fogalmazzunk, tökéletesen volt fent.
Csak a te kedvedért leírom a szitut, mert tudom hogy nehezedre esik a szövegértés meg az olvasás is.
És mivel DD hűtő volt, féltem a galliumtól, hogy belecsöppen a foglalatba vagy akármi ... Ezért körbe maszkoltam a DIE-t és túl vastag volt a maszkolás, ezért eltartotta a blokkot...
A CPU blokk tehát helyesen volt fekrava, de elárulom hogy helytelenül nem is lehet felrakni azt az IceMan típusú blokkot ha gondolod utána nézhetszCpu hűtőt meg aztán végképp nem raktam fel rosszul.
Tudom, most rengeteg új szó került a világodba, aminek utána kéne nézned, például DD de segítek ez Direct-DIE-t jelent, amit már írtam talán 100hsz.-el ezelőtt valahol ...
A gallium pedig folyékony fémet jelent.
Kérlek, a jövőben nagyobb tájékozódással vegyél részt szakmai topicban, mert ez így elég gáz. -
Lackki
őstag
válasz
Baryka007 #211 üzenetére
Más itt nem panaszkodott rá csak tőletek hallottam erről a microlagról. Véresszájú fanboi és aki nem tudja felrakni a cpu hűtőt és fórumon kér helpet.
Meggyőztetek.
Titeket amúgy intel fizetett akkor, nem?
Nem tök mind1 ki mire esküszik éppen? Nem tom mit zavar titeket.
Pár éve fixen nem vettem volna még AMD-t, most sokan "átálltak". Ne fájjon már ennyire. -
Lackki
őstag
válasz
Dragon3000 #209 üzenetére
már eladta másnak
-
Dave567
addikt
válasz
Mr.Csizmás #200 üzenetére
És mindenki.
Engem nem érdekel ki hogy kapja, és mit.
Nekem flottul menjen amiért pénzt adok.
Rog x670 Crosshair nem ment, B650 alaplappal nem ment.
3. Rammal nem megy.
2 vga val nem megy
Microlaggok össze vissza.
Nem boostol rendesen, be esik az FPS. -
Lackki
őstag
válasz
Baryka007 #185 üzenetére
tényleg azt hiszed, hogy ez így működik?
iszonyat torz képed van erről.
De látom te inkább a konteóhívő tábort erősíted, nem is az intelt, ami így mostmár sok mindent megmagyaráz nekemÉn aztán minden vagyok csak nem fanboi, mert 11éve intelem volt és tavaly áprilisban váltottam róla amdre. És hidd el, én aztán végigvittem a palettát mind2 oldalról. zx81óta nyomom a gépezést és nagyon nagyon kevés procira vagy vgara mondhatom, h sz*r volt ahogy megjelent. Egyik ilyen a slot-a AMD athlon volt, ha AMD. Na az tényleg kazán volt. 2db kis ventit kellett ráraknom a giga bordára hogy ne menjen 100 fok fölé.
Intel fronton meg a 7700k volt egy foskupac. 105fokot is mértem vele itthon, és a 90nek már örültem, de egy noctua d12 kellett rá, hogy ezt elérjem.Én leszarom ki a gyártó, évek óta csak nvidiam volt, de most 4070ti>4080 super után váltottam 7900xtxre. Superrel semmi bajom nem volt, de a 4070tivel annál több.
Ez a mikrolag téma, hát nem tom miről van szó, semmi ilyet nem tapasztalok. Rakok össze elég gépet másoknak és legutóbb pont egy pubg örült srácnak kellett 13700kf-ről 9800x3dra váltani. Nem panaszkodik semmilyen laggra, pedig ő versenyeket, nem a standard player szinten.Bennem semmi elvakultság nincs, de nem fogok egyedi vizes konfigot építeni már, én ebből kinőttem, nekem halk gép kell inkább. Első és utolsó egyedi vizes (igaz én csak a procira raktam) konfigom 2700kra volt.
Én örülök hogy nem kell évente új lapot vennem, mert új chipset vagy socket kell az intelnek, nekem ebből lett elegem.
De ez hogy minden újságírót lefizet pont egy AMDhát oké.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Baryka007 #12 üzenetére
Szevasz!
Egy kérdésem volna
gyertya lángja kb. 800C
forrasztó páka hegy kb. 200C
lakás melegítőkészülék kb. 56C
Ezek közül melyiket neveznéd kazánnak?
Pót kérdésem miért? (Mit értesz kazán alatt, mitől kazán a kazán? Nagyon meleg, sok hőt képes leadni, nagy térfogatú, stb...) -
Varázslóó
senior tag
Az a baj hogy elhiszed hogy ez nem marketing. 700-800ezres csatornàknak küldeni egy kis csomagot. Azt a tudatban marad hogy hmmm ezek nagy gamerek és asus-t hasznàlnak és Intelt.
nagy marketing ! Főleg hogy 2024 év vége óta sok nagy boltba senki se kereste az Intelt .. aprón nem beszélve.
1. Ok szilícium degradàlódik. (Össze omlanak ezért)
2. Melegedik komolyan
3. Nagyon durva a fogyasztàsa konkurenciàhoz képest.
4. Van aki Gari nélkül adnà el senkinek sem kell majd úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A „gyárilag” lecsupaszított CPU-kat a Thermal Grizzly árulja, biztonságos belépőt kínálva az extrém hűtés világába.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest