Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ESP
őstag
válasz
FoBCRaistlin #38197 üzenetére
Mennyi idő alatt melegszik be a vized?
-
ESP
őstag
válasz
FoBCRaistlin #38195 üzenetére
Tieden nagy a tárcsa azért nem ugye?
-
FoBCRaistlin
őstag
Az enyémre meg fel sem fér anyámék kocsijának a felnije...
2004-es mind2, az egyik Ibiza a másik Cordoba -
-
Kickass
őstag
válasz
bitpork #38188 üzenetére
Skoda Fabia, junior 13" acélfelni virsli gumi, nagyjából ugyanez a modell csak vmi más névvel volt kapható akszijó keretében, alap 54lovas motor no ABS, lufis kormány + az extra 15" acélfeló 195/50 gumikkal, mindkettő gyári
két méret eltérés egy modellen belül lényegi felszereltségi különbség nélkül, tetszik már érteni?
-
-
Kickass
őstag
válasz
bitpork #38157 üzenetére
ez azért hülyeség mert sokszor más más felszereltség mellé más felni jár, és ehhez még csak erősebb motor, más/erősített futómű sem kell
én is úgy tudom az a lényeg hogy a felni széle nem lóghat ki a sárvédő alól és kész illetve talán volt vmi olyasmi hogy gyári mérettől 1 vagy 2 mérettel térhetsz el -
Morris
veterán
válasz
dJ Peer #38183 üzenetére
áh, nálam az ebay felejtős. szeretem látni amit veszek.
Bosal kipufogódobot tudok össz 24k-ért (középső és hátsó dob). Plusz amennyiért felhegesztik.
Katalizátor lesz kb 30 vagy 40k. lengécsillapító garnitúra 50k.
100-at verdesi felülről... remélem nem így leszbitpork: 6 év alatt?
Eleve töröttek voltak a gyűrűk. Plusz a motorvezérlőm is szar volt(így vettem - életem első autóját) Persze azóta már okosodtam.
Azt hiszem, ezt úgy szokták mondani, hogy kezdők oboája...Ja és 4 éve kapott új nyári gumi garnitúrát. (100k)
-
-
-
-
-
dJ Peer
aktív tag
Megvan az árajánlat: 80.000 a komplett alja, ebben benne van a dugó, gyűrű, főtengelycsapágyak, egy jeladós főtengelyszim, ami csak magában 14k +az összerakás, meg valószínű a hónolás is.
kb 45k lesz a teljes hengerfej felújítás, ott kicserélik a szelepvezetőket, meg a szimeringeket, kipucolják a hidrotőkéket, síkba köszörülik, stb.
Kell még 1-2 tömítés, olaj, plusz a munkadíj. Az első 3000 km-re jó lesz Q8, aztán utána kap valami komolyabbat.
Ha 150-ben megállna, annak nagyon tudnék örülni, de valszeg inkább 170-180 körül lesz. -
-
-
törölt tag
Műszaki:
Alufelninél nem lehet szélesebb mint a sárvédő azaz az oldal síkjából nem loghat ki semmit sem.
Az,hogy te a lupodra a 14-sek helyére 19 teszel az öket nem érdekli.Meg ha beülnek 4-en ne érje el a gumit az autó.
Autóklubos vizsgabíztos fönökkel beszéltem.Űltetés: ha fékprobát csinálnak és ott a spoyler rottyanhat mert felűlhet akkor megkérik a tulajt csináljon vele valamit v. menjen máshova.
-
-
-
Én az eredetiség jegyében éppen ma rendeltem új pohártartót és BC gombot a Gazsiba
Sajnos fogyóeszköz, uh várni kell rá, de legalább gyári lesz.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
bitpork #38152 üzenetére
A biztosítók is ezen lovagolnak, ha kibúvó kell, elég nekik a nem szabályos gumi, vagy felni méret, ET-szám, bármi. Ha meglátnak egy balesetet, az első fényképek a felniről és a gumikról készülnek, mindegy ki volt a vétkes, akinek ez nincs rendben, az máris megszívta.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
JHONNY 79 #38151 üzenetére
6,5J x 16 ET 50 a rávaló, én nem ajánlom rá az ET 37-et
bitpork Igen, egyszerű megállapítani, hogy legális méret van-e a gépen, de ha valami alternatív méretet akarsz, ami volt azonos márkájú de jobban felszerelt modellen, akkor szaladj a gyártóhoz, majd a körzeti közlekedési hivatalba és végül a rendőrségre, és sehol nem intézel ingyen semmit.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
Nálunk ha nyitogatod a tanksapkát a
nemiszervek előtt akkor félreértik.Pont leszarják mi van oda nyomtatva, az a szentírás ami a forgalmiban van, ha nincs benne, és leveszed a helyszínen, minden OK, de pl. nem hiszem,h lenne nálad pont 4 rávaló felni, szóval bevonják a forgalmit a helyszínen.
Külföldiekkel engedékenyebbek.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Mágus2 #38148 üzenetére
Németben vett egy ember 4db 18-as Phaeton felnit, elballagott a TÜV-höz, vmi jelképes összegért firkantottak neki egy papírt hogy felrakhatja a B5 passatra (talán a forgalmiba is bekerült) és onnantól hivatalos volt a dolog.
Nálunk nincs ilyen lehetőség, a szerv minden átalakításért "puffog" (már amikor észreveszik)
Pl ezt az autót elég rendesen elküldték szigorított műszakira az utólagos xenon, ablakfólia és kerekek miatt
Én adtam kölcsön a gyári lámpáimat hozzá
-
Mágus2
Közösségépítő
Milyen dokumentumok tartoznak egy autóhoz nálatok?
Itt ez a 2 darab van, egy kártya a tulaj adataival, meg a VIN-számmal, meg az a széthajtható nagy technikai adatlap. Köznyelven kis és nagy technikai igazolvány alias forgalmi.
Ehhez jön 2 nyomtatott kártya a vizsgákról: műszaki, és emissziós, meg a zöld kártya- ami a kötelező biztosítás külföldön is érvényes példánya.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Mágus2 #38143 üzenetére
"Akkor hol tartják számon a gumi és felni méretet, bárki feltehet bármit? Nem hinném"
pl a tanksapka belsejében tartják számon, és mindenki azt rak fel amit akar
225/30zr20
-
-
tomcsi23
veterán
válasz
FoBCRaistlin #38133 üzenetére
tsigalko87: pont olyan a télim, 16" 6,5 ET42, 5x100.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Balupapa #38132 üzenetére
Köszi, néztem másikat az 6,5" és ET42, az majd megnézem a váltóban.
Ami még fontos lenne, mivel nem adom el a Polo-m szeretném élhetőbbé tenni, fékek nem túl acélosak, Tudok esetleg erősíteni rajt valahogy, mármint tárcsával és betéttel? Vagy az nem ér semmit. Illetve felni is kellene rá normális, talán az új Polo felnijei közül kellene rá nézni, de azok meg ritkák és drágák. A végén oda jutok, hogy hagyom és ha kell nagyobb veszek azt!
A fő gondom vele hogy nem használom hétvégén ilyen 50-200 km-ek maximum.
-
Balupapa
senior tag
(#38130) tsigalko87: a belső oldalán nézd meg a paramétereit de elvileg jónak kell lennie. a 9Nnek 6J mellet ET43 a száma. kalkulátort találsz neten.
-
rob210
nagyúr
Ezt vártam ezzel ki talál meg.
Ezért írtam, hogy a benzines se jóbarát nem fogok tőle tisztábban lélegazni.
Amit viszont rosszul látsz az az, hogy nem a korom ami tönkreteszi a szervezeted, az a legkisebb baj a diesellel, hogy kormol, bár manapság nem is kormol.
Hanem az ami a diesel olaj elégetése során keletkezik és kipufogó gáz formájában távozik.
Nem csak a rákkeltò hatásával van a baj.
Hanem, azzal is, hogy letapad a tüdődre és annyi elpusztítja a hörgőidet.
Aztán ha nem lesz hol felvenni az oxigént reszeltek. -
8th
addikt
-
kk831228
addikt
Üdv!! Olyan kérdésem lenne hogy: - Esp mükődése közben meg abs-nél is néha bevillanak a lámpák este.
- Indításkor pár másodpercig a digit klíma kijelzője össze-vissza villog.Valami feszkó probléma vagy testproblem lehet.
Üdv!!
-
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
LurkerSheik #38119 üzenetére
Haveromnak 2006os jettája van
1.6 FSI Mondjuk neki forgalmiba 105 ló.
Elég jól megyeget neki. de azért a 8l megeszi városba alaphangon, 90es tempóval volt már 6.8 neki -
Srácok! Mi a vélemény az 5ös golfról 1.6/102 és 1.6 fsi 116-os mocival?
Fogyasztás, megéri a különbség?
Általában egyedül használnám, illetve barátnővel kettesben utazgatnánk erre-arra.
Belső, nekem nagyon harmonikus a golfoké, akár a 4-esé annak minőségre tetszik a beltér, hogy puha anyagok vannak nem kopogós, csörgős mint egy focusban (áhh nagyon háklis vagyok rá - 2008-as focus belső burkolatok, kár) Igaz 5-ösben még nem ültem, majd holnap, meglesek egyet itt helyben
1.6, 116le
1.6 102Le - nincs könyöktámasz, se klíma a hátul ülőknek
Nem is értem ezeket a felszereltségeket, trendline, comfortline, perfekt, premium, highline a csúcs az okéIlletve Avensiseket nézegetek még 1.8 Vvt-i vel
Motorcserés Avensis 320k-val -
-
tomcsi23
veterán
válasz
FoBCRaistlin #38096 üzenetére
Sőt, a másik irányba meg 1,8-1,8-1,4
Itt meg kereken 1400 kg-ok vagyunk.
-
válasz
Magnum_ #38113 üzenetére
Nekem is úgy indult h néha villogott, de leszartam. Fékem volt, csak abs nem. Utána mikor elkezdte szúrni a szemem a sárga lámpa, akkor elvittem, és mázlim volt mert egy tápvezeték engedte csak el, azt meg helyben megcsinálták ás légmentesen visszaragasztották a tetejét. Azóta is meg tökéletesen. 4 óra munka, nekem volt 30v 35k. Egy megnézést megér.
-
válasz
rob210 #38106 üzenetére
Aki környezettudatos, az öngyilkos lesz, mert, ha csak egy hambit megeszik, akkor a tehénalapanyaga szíjjefingja az atmoszférát...meg a bicikli is biodízel, aki hajtja az is ereget gázokat... Ne legyünk már kérem ennyire ződek
(#38107) FoBCRaistlin: helyes, mert már régi restanciád volt
Különben mennyi a Lui súlya?
-
rob210
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #38102 üzenetére
el is felejtettem, de igen szégyeld magad össze vissza.
Egyébként amíg a BKV buszok járnak te nem tudsz annyit menni, hogy a tiéd számítson
-
válasz
Magnum_ #38099 üzenetére
Ne rohanj a dolog elébe! Ez még simán lehet csak vmi elektronikai bübü is! Bontottan lehet ABS-t venni millió 1 helyen. Próbáld meg először elvinni a szakihon.
FoBCRaistlin: Amint láttam a linket néztem. És nem is értem h miért rejtegetted. Helyre kis jaószág ez. Ugyan nekem a 3 ajtó kevés, de el tudom képzelni hogy kotor
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
rob210 #38101 üzenetére
Ok, dögöljek meg én is, miattam fog elpusztulni ez a bolygó.
Tudod, h nem mókolok, és nem tuningolok, és a katalizátorom is új. Ha én benzinessel járnék tuti nem 8 litert enne alattam, hanem 10-et.
Ha mindenki leteszi a diesel vasat, akkor én is, becsszó. Babettával fokok járni, ja nem mégse, az füstöl mint állat. Gyalog, vagy lóval megyek.
-
rob210
nagyúr
válasz
Mágus2 #38092 üzenetére
Uram, te kémiából és az emberi test rekacióiból a környezeti hatásokra hogy állsz?
Ne menjünk bele a részletekbe és biztos jönnek itt majd a diesel pártiak, de egy diesel autó káros anyag kibocsátása a csillagos égben van egy benzineshez képest.
Illetve pontosabban fogalmazok, azok az anyagok amiket egy diesel bocsát ki az emberi testre sokkal veszélyesebbek mint azok az anyagok amit egy benzines autó.
Ha az összetételét nézed a füstgáznak amit kibocsát egy diesel meg egy benzines az tök más anyagokat fog tartalmazni.Mehetsz te amennyit akarsz a diesel károsabb kisebb mennyiséget bocsát ki ezt aláírom ebben igazad van, de sokkal veszélyesebb is az a kicsi amit kibocsát.
No és akkor a szarul beállított meg mókolt vizsgával rendelkező katalizátort sem ismerő dieselesekről ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest