- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Kompakt vízhűtés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen videókártyát?
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sagesz93 #1294 üzenetére
hehe, én meg feltettem az I-re a pontot.. Fogtam és a levesbe tettem az egész mentést, elindítottam, NEM változtattam SEMMI beállításon, és így végigtudtam menni a teszten, mindenféle fagyás nélkül. Na és akkor ennyit arról, hogy a gépem kevés neki, mert alapon 1920x1080 medium beállítást kapok, és így olyan ~5-10fps-el voltam kénytelen végigmászni a pályán.
Nagyon okos, hogy ha elállítom a grafikát, akkor meg kifagy
Ha ezt valaki érdemben megmagyarázza nekem, kap tőlem egy virtuális sört
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
1680*1050be játszom vele minden magas 2XAA,2XAF.És van hogy 20 -ra esik az FPS.
E3200 3,8ghz-en 4gigaram mellett.
És egy 2900pro 800/2200on.A vga a szűk keresztmetszet?Mit kéne cserélnem?Én arra gondoltam hogy 4850-re cserélném mivel elég jó áron kapni csak nem vagyok biztos benne mi fogja. -
zodo
nagyúr
Nfs end of story.
-
ÁÁ nem, csak életemben nem értem még ilyet, hogy megmagyarázhatatlan okból ne menjen valami
HW-n nem változott semmi, programok terén igen, mert írták, hogy gond lehet a kodek, meg a hasonlók, így töröltem minden ilyet, sajnos nemnagyon használt a dolog..
Mellesleg az xp meg tök szűz, és csak azt tettem fel, ami a játéknak kell.kisza25: nemhiszem, hogy amiatt lenne, hogy kevés a gép, a proci/ram még az optimálisnak is megfelel, nemhogy a minimumnak. A vga gyengusz, azt aláírom, de akkor mivel magyarázod, hogy egyszer meg ment hiba nélkül?
Mellesleg neten olvasgatva, nemcsak nekem van ilyen gondom, hogy még kompatibilisen sem megy, hanem elég sok embernek rajtam kívül..
halkan megjegyzem, hogy már az egy vicc, hogy 2009 második felében kiadott játék, csak win98 kompatibilitásban futAzon tesztelték vagy mi?
Komolyan mondom, mindjárt előszedek egy 98-at, és felteszem arra
-
sagesz93
addikt
Ez szégyen az EA-től hogy mindenki sz*rrá járatja mindenét a gépben hogy jó fps-e legyen, miközben a gépigénye meg elvileg annyi, hogy az én gépemnek max grafon vinnie kéne játszhatóan.
Akkor legalább a gépigényt rendesen adták volna meg. -
Ilyet kiadni? Vááá...
Sztem megspórolták a bétatesztereket és MI vagyunk most a hivatalos játéktesztelők.
Esetleg 3 gépen csinálták a játékot és min3ban nVidia 8800GT volt.
Vicc ez a játék, komolyan mondom, élvezhetetlen. -
Alister71
nagyúr
válasz
tzsolesz #1283 üzenetére
Ez a mostani mérésem Silverstone, Dodge Viperrel és a kamerát váltogattam közbe:
2009-09-19 08:06:43 - shift
Frames: 16283 - Time: 339961ms - Avg: 47.897 - Min: 35 - Max: 67
1440x900, 4xaa, 4x af, minden magas, 3.6 GHz-s (400x9) E7300, Asus Top 3870 alapórajelen, 4 giga ram. -
azoli09
tag
helló[P] Az én gondom az lenne hogy a végénél vagyok és elkzdet a játék magától gázt adni.Kormánnyal tolom ez egy nagy szar el lett ............ rendesen és még itt aszt írja pár mókus hogy szar az ati ? jo game lenne nekem tecik de nv meg a játék gyártoja be ... aszt a grid iletve a colin dirt megy egyik 100 fps mex grafi 1400-900 felbontáson amásik 70fps .EZa játék meg akad lassul meg minden és a két játék meg megy ez vicc a qvadom3.5 jár és nem elég neki !
-
zodo
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #1258 üzenetére
Persze.
Vártam , mint mindig ( 2005 novembere óta ) az új kiadást és azt kaptam, amit sejtettem egy nagy ka...t. -
tzsolesz
nagyúr
Noh, mértem én is most reggel egyet-kettőt:
4850 1Gb 700/1000, e5200 3.2Ghz, 3gb 853Mhz DDR2, WIN 7 32 bit
800X600, 0XAA:2009-09-19 08:02:51 - shift
Frames: 10318 - Time: 221411ms - Avg: 38.114 - Min: 27 - Max: 511280x768, 0XAA:
2009-09-19 08:11:12 - shift
Frames: 11241 - Time: 207268ms - Avg: 39.021 - Min: 27 - Max: 501680x1050, 8XAA, 16XAF, minden high-on:
2009-09-19 08:21:01 - shift
Frames: 12632 - Time: 227924ms - Avg: 38.335 - Min: 27 - Max: 49Érdekes eredmények. Biztos az ATI VGA-ammal van baj. Nem bírja a játékot.
-
Skizz
addikt
válasz
SzlobiG #1259 üzenetére
Abu írta valamelyik topikban, hogy only a tapadásszámításhoz kell a physx, tehát ha a rajtvonalnál állsz és 20fps-ed van 4870X2-vel, akkor nagy gebasz van.
Nálam kis 4850-nel meg Q6600-zal 1920x1080-as felbontásnál (AA nélkül persze...) is játszható. Csak az zavar rohadtul, hogy van egy-két pálya, ahol 2-3 másodpercenként belassul (csak mondok egy számot) 50 fps-ről 15-re, és nem azt látja az ember hogy szaggat, hanem hogy egyszerűen belassul a játék. Ilyenkor leáll a VGA hűtése is, proci sem dolgozik, szóval ebből a szempontból ez egy bugtenger.
-
enjoy018
tag
válasz
Barthezz2 #1021 üzenetére
Na ez úgy néz ki bejött!
A komatibilitási móddal sikerült elérnem, hogy az új beállításokkal induljon a game! Végre sikerült megvennem az első autót! Viszont találkoztam én is a sokak által már itt a fórumon is említett fagyásos dolgokkal! Nem nagyon tudok versenynél tovább menni, mindig lefagy a következő verseny töltése közben, és így ez játszhatatlan számomra, mert egy versenyt vagy 8-10szer kell végigcsinálnom, mire el tudom menteni a megnyert versenyt fagyás nélkül! :S Nem emlékszem, hogy ezelőtti NFSeknél ennyire bugos lett volna egyik rész is! Amúgy jó lenne a játék, meg nagyon szép is, nem unalmas, viszont a driftet azt nagyon elk*rták, IRÁNYÍTHATATLAN (jobb híján billel nyomom), egy S2000essel és egy viperrel is próbáltam, egyszerűen lehetetlen.. messze eltér a valóságos drifteléstől (vezettem már drift autót). Tudom, nem a reklám helye, de a Gridben ezt nagyon eltalálták, haverral nagyon sokat drifteltünk onlányban, és az inkább hajaz az eredetire!
Na szal, kicsit eltértem az eredeti problémámtól, nem tud esetleg valaki valami megoldást ezekre a fagyásos dolgokra? Juteszembe EREDETIben van meg a játék, ezért is csodálkozok az ilyen problémákon! -
Alister71
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #1275 üzenetére
Íme a 3870 eredménye 1440x900-on 4x-es aa és 8x-os af társaságában minden graf magas beállításon. Win 7 64-en 9.9-es cata. Hol itt a gond az Atival?
2009-09-19 07:48:52 - shift
Frames: 9218 - Time: 191468ms - Avg: 48.144 - Min: 37 - Max: 63Fraps-al vehetsz fel visszajátszást.
-
Viktoár
addikt
Szánalmas ez az nvidia felfogás.Úgy "megcsináltatni" egy játékot hogy csak a saját kártyájukon menjen rendesen.
Még talán meg is érteném ha egy olyan játékkal próbálná rávenni a felhasználókat ami megérné a kártyacserét.De ez?
Physx meg ott van ám nagyon,70-nel nem kell a kanyarba bemenni mert kiszállsz mint a szar.Vagy akkor ne szimulátorozzuk le a játékot.
Ha egyszer valami megy Ati-n ott az nvidia elvérzik ezért ez a "trükk". Megvárom a gyógyszert a problémára bár már kedvem sincs játszani ezzel a rakás kakival.
-
Tom5
addikt
Ahogy elindulna a verseny kifagy a játék...Kitudok lépni Win-be és bezárni a játékot. Ezelőtt nemcsinált ilyen. Nemértem de nagyon idegesít.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Dark KillerX #1273 üzenetére
Az én ősöreg 3870-em is kb így viselkedik egy 550@3400MHz társaságában 2GB memmel, ugyan így minden maxon.
Tudna valaki egy olyan programot mondani, amivel rögzíteni lehetne a Replay-ket? -
PAtr0n
addikt
válasz
SzlobiG #1263 üzenetére
Amit leírtál, erről nem egészen az ati (amd) tehet. A játékok elején megjelenő "incidiá" logón látszik, milyen pofátlan polititkát folytat az nvidia évek óta, hogy az ő kártyáin jobban menjenek a játékok. Persze az ati is hibás, mert rögtön normális drivert még nemigen adtak ki.
Amúgy meg most készülök játszani a játékkal, de ahogy olvasom annyira nem vészes gépigényileg, csak meg találni a megfelelő beállítást. Mondjuk az NFS-re igaz már egy ideje, hogy amikor kijön egy új, sokszor szórakozni kell a graf beállításokkal, hogy normálisan menjen. Én már megszoktam.
-
Dark KillerX
addikt
Én is csináltam egy Fraps-os mérést [link] ilyen beállításokkal ,és a következő eredményeket kaptam:
Avg: 32.500 - Min: 21,6 - Max: 47
Én úgy gondolom ezekről az eredményekről,hogy nem rosszak,főleg,hogy egy 15 fős verseny volt ,igaz talán a min kevésnek tűnik,de nem vészes,amúgy pedig még azt tapasztaltam,hogy ha CCC-ben a Mipmap résznél a csúszkát a Teljesítmény irányba toljuk valamelyest javul a helyzet.Én azt mondom,hogy tökéletesen tudok vele játszani. -
-
Persze,hogy tökéletesen játszható.
Eredeti játék, nem agyon codekelt,különféle mókolt hangkártya driverekkel telepakolt rendszeren, normálisan telepített VGA drivert feltételezve.Annyit még hozzáteszek, ajánlatos a CCC-ben a 3D beállításoknál amit lehet "az alkalmazás beállításainak használata"opciót kell kijelölni.
Jobban fog futni a játék.
Valószínűleg egyes rendszereken bekavarhat a játékban beállított érték, mivel felül akarja bírálni a drivert. -
válasz
barnam_ #1261 üzenetére
A játékok 80%-nál nvidia logó jelenik meg tehát arra vannak a játékok többsége optimalizálva szal innentől kezdve mivel az nv tolja a lét a fejlesztőknek az ati levan szarva akármilyen jó kártyájuk van.
Szal az ATI mindég csak kullog az nv mögött értem ezen azt, hogy megint lehet várni a driverre ami majd csodát tesz...szinte minden nevesebb játéknál így van, hogy várni kell a driverre ott van pl a resident evil 5 az is szar ati kártyával mivel ott a filmek közbe nincs kép szintén az atinak köszönhetően, kezdem megutálni már az atit mióta megvan az X2 azóta annyi szopás volt a driverek miatt, hogy felsorolni se lehet.
Nah de nem offolok ide elvégre a játék topikja nem vga-é.
-
-
Hát milyen beállításokkal? Mer nálam amikor sok autó van mint pl rajt katasztrófa kb ilyen 20FPS körül lehet és kibaszott zavaró.
Szvsz a 2. magot nem is használja a gém és lassan 2010-et írunk...úgy ahogy a 8 (proci) szálat se, vicc.
Lehet, hogy jobb az ATI mint az Nvidia, de a physix nagy ütő kártya az Nv-nél és ha egyre több ilyen gém lesz, akkor hiába a dx11..
-
kisza25
félisten
figyu nekem is ATI kártyám van HD4670+Phenom X3 710 és 1280*1024 2xAA minden medium leszámítva Textura High v-sync be Trilinear 25-55FPS átlag 35FPS CCC9.9-el
akadásnak semmi nyoma egyedüli gondom az volt, hogy CPU-t nem pörgette fel C&Q-mellett, de azt kikapcsolva minden OK
akkor most mi is a gond az ATI-val
Barthezz2 : szerintem elég soványka a géped ehhez a játékhoz proci is VGA is és memoria isnem lehet, hogy kevés a video memóriád?
-
Aki amiatt fikázik hogy nem indul el, kilép, stb... az vegye figyelembe hogy eredeti a játéka vagy sem...
(nekem se eredeti, még sincs semmi gondom a játékkal
)
-
Plutor
aktív tag
én most szedtem le a demót,és fut rendesen.
1980x1080 2xAA minden high-medium beállításon.
Ati HD4850-m van,3ghz-s c2d procival.a demóban egyébként 2 pálya,és 5 kocsi van.
-
petrusz82
aktív tag
A controller beállításoknál van egy olyan,hogy gyors kormányzás érzékenység.Nem tapasztalok semmilyen különbséget a 0 és a 100% közt.Tudja valaki mire való?Olyan mintha nem is lehetne állítani.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok mondani, valami jó "autos" játékot ?
-
-
petrusz82
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #1233 üzenetére
-
tzsolesz
nagyúr
Ha még is az ATI-val van baj, gondolom azért, mert érzékenyebb a CPU limitre.
Én ma 6 órát toltam a játékot, és nem volt vele gondom. remélem mindenki meg oldja a sajátját. Azok az Nv tulajok is akik nem osztották meg velünk ilyen irányú tapasztalataikat. (ennek több oka is lehet... ez nekem, olyan FC2 szindróma, ahol az Nv tulajoknak nem lagolt, csak ATi tulajoknak, aztán kiderült minden külföldi, és hazai tesztből, hogy persze mind két gyártó VGA-ján lagol a játék, ami a motor egyedi hibája. Jaaaaaaaj, de sok paraszt van...)
Remélem DIRT 2 azért nálam jobban fog futni mint nálad.
-
bozont
veterán
Kipróbáltam a demo-t és így néhány kör után, be kell valljam nem is lett olyan rossz. Bár ez csak 1 pálya és néhány autó, de nem rossz.
És végül is nem megy olyan rosszul (bár mehetne jobban is, de talán később majd segít valami patch rajta), fraps szerint: min 23; max54; avg44
1920x1200 minden max (4xAA/16xAF) és vsync on, konfigom az adataimnál. Na meg úgy vettem észre, hogy mintha a fraps lassítana egy kicsit rajta (ez kb olyan +/- 5fps lehet).mod.: Mondjuk van egy valami ami nagyon nem tetszik a fizika terén, ha hátulról ütközök egy másik autóval, mintha csak a menetszél lenne úgy repül át felettem. Ez azért elég durva.
-
bakosgabor57
őstag
Japám! Pagani Zonda-val a World Tour iszonyat jó. Megcsináltam, amit Barthezz írt a fájl átírásról, na meg kormány SS 80%, SSS 100%-on, és lehet hogy ezért, de lehet csak az autó miatt, de élvezet a vezetés.
Ezt az agresszivitás ficsört kihagyhatták volna. Talán jobb lett volna,ha büntetik, persze minden versenyzőre értve(mondjuk tegye hátrébb a gép 5-el). Ha megússza az ember a rajt utáni tülekedést, meg hogy sokszor direkt kilökik az embert, egész normális lenne a játékmenet. -
Voyage
aktív tag
válasz
volvoguy #1227 üzenetére
Hát öregem, te valami nagyon mást próbáltál ki.
Régóta komolyan szimulátorozok, rfactor, wtcc, race07, stb-vel, simán megállja a helyét.
Ok, nem annyira reális, de nem is arcade....
GRID-nél szerintem ezerszer jobb.
Távolban levő grafikát leszámítva szintén jobb, mint a grid...
Nem kell félreérteni, grid is jó, de ez jobb.
Mindkettő megvan eredetiben, mindkettő jó játék.
Szerintem ez lett eddigi legjobb NFS. -
volvoguy
addikt
nosemberek, kipróbáltam a játék demó változatát. egész egyszerűen ez a játék elég gagyira sikeredett. szándékosan nem ahsználtam a sazr szót, mert nem szar, de kritikán aluli.
kezdeném a grafikával. közelébe sem érhet a GRID látványvilágának...a GRID még a HDR-el is köröket ver erre....mi lett a Need For Speed-ekkel? régebben ezek voltak a legjobb grafikájó autós játékok...senki sem ért látványban a közelükbe, és ha a játék szar is volt, a grafika mindig ütött...de ez valami borzalom...
a belső nézet biszont tetszik, jobban mondva semmi különös, csupáncsak élvezetesebb belső nézetben vezetni, mint a GRID-nél...node a külső nézet..a kocsi rázkódik fel-le, a kamera is imbolyog....valami katasztrófa....
a közönség és a pályák megvalósítása meg pocsék..2009-ben SPA-ban papírerdők, meg papírfák a távolban? ugyanmár....
szóval, én ez ta játékot ne mfogom megvenni, letölteni pedig hacsak nem azért, hogy összehasonlítsam a GRID-el...mert bárki bármit mond az ötlet a Codemasters-től jött...csak éppen ez pocsék..így még mindig a GRID a király...
amúgy sztem afejlesztők megint nem sok szimulátorral játszottak, mert mielőtt még megköveztek, nyomtam SIMBIN játékokkal...és azok nem ilyenek...sztem a legrosszabb, amikor egy árkád játékokat gyártó cég megpróbál SIM-et csinálni, vagy vmi aszerűt...de ez...
sztem a sok magazin is aki9 pont körül értékelte, meg kiemelték a látványt, hát azoknak is landolt némi pénz a zsebükben....oké hogy demó, de sztem sokat ne mfog változni a véleményem a teljestől...
-
zolisx4
őstag
sziasztok
a változatosság kedvéert nekem sem megy valami szépen a játék sőtt mikor több kocsi van a rajtnál simán szaggat ha 1db 4890 esel ha CF be kötöm a két 4890 kártyámat akkor sem javul a minőség ennyire proci limites nem lehet a gépem
na mindegy majd adnak kivalami javitást hozzá
-
palbence
tag
nézd, nyilvánvalóan a core i7-et kevésbé hatja meg a fizika kiszámítása, mint egy 2.5, akár egy 3.5ghz-es core2est. ezért lehet az, hogy neked jól fut a játék, másnak meg nem. ettől függetlenül abnormális, hogy ati kártya mellé i7 kell, hogy ne akadjon. én is azon a véleményen vagyok, hogy az atik-kal bizony komoly gond van, remélem ez megoldható.
-
bnss
veterán
Magyarországon divat lett az átmatricázás...
---
Kipróbáltam a játékot, elég vegyesek a tapasztalataim. Az irányítás nem vészes, megfelelő beállítás esetén. Viszont rengeteg időt vesz igényben a betöltés, elveszi az ember kedvét. Nem is beszélve az Alt+Tab kombinációról, miután a játék megfagy. A grafika viszont tetszik, a hangokkal is meg vagyok viszonylag elégedve.
-
dunc
nagyúr
Egy szó mint száz eléggé bugos a játék,amit remélhetőleg javítanak,gondolok itt a teljesitmény ingadozásra,a grafikai bugokra stb.....türelem még friss a kicsike.
-
keIdor
titán
Tehát ezek szerint a HD4890-em valójában nVidia kártya, mert nekem is szépen, akadás nélkül fut... értem. Azért nem érdekel, mert tudod, hogy nekem van igazam és nem az ATi a hibás, és inkább elvonulsz...
Vicoo: Rendben van, de akkor most nekem külön gyárt az AMD (megint) drivert vagy hogy van ez?
Máshol van a hiba... én még mindig a CPU-ra szavazok.Nálam nincs fent semmi codec pack, mert már nem PC-n nézem a filmeket.
Próbálja meg mindenki törőlni a codec packját... -
csabicska
senior tag
Milyen programot ajánlanátok amivel a CPU terhelést tudnám monitorozni az NFS S. játék közben WIN 7 alatt.
-
Mondjuk én már annak örülnék, ha tudnák játszani vele, akár 50, akár 10 fps-el
De ez a sz@r folyton kilép
Free04: én ablakban futtatva figyeltem a cpu használatot(mikor épp ment a játék), és max 90% ha volt, nem több. 2.9Ghz 5000+ x2, 7600gst(azaz nem tudja a physx-et)
-
rvn_10
senior tag
válasz
Taifa Díaz #1200 üzenetére
az a min 22 az elég rossz rajtnál sok autó van akkor?
-
sagesz93
addikt
Áhh, igen fura ez a játék
Valakinek itt a gubanc, valakinek meg ott, valahol az ati a jobb valahol az nvidia...
Igennagy keverés ez a játék -
Vicoo
senior tag
válasz
Taifa Díaz #1200 üzenetére
Hát épp ez az ,a te gépeddel ennyi az átlag
A minimum 22 fps? Na akk mégse olyan jó. Tény h játszható ,de ennél jobban kéne mennie ! (SZVSZ)
-
Free04
tag
Futtassatok le egy everest monitorozást és mindjárt kiderül h mit mennyire használ.
Mint fentebb írtam,nálam 4850-et 99%ban kihasználja,e5200(3.3GHz) pedig 89/91%-ban maximum. -
tzsolesz
nagyúr
-
WesTM
őstag
storno,nem jött be a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Apple MagSafe töltő
- Dell UltraSharp U2412m monitor -több db - 1920x1200 full HD+ IPS panel PIVOT is!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest