Új hozzászólás Aktív témák
-
nagresz
csendes tag
válasz
nagresz #5578 üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy mit érdemes állítani, hogy gyorsabb legyen, a mag vagy a memória MHz-et? Ki is próbáltam és lejjebb vittem a mag értéket 837-re és ram-ét feljebb 1224-re. Így jobb eredményt kaptam a 3dmark06-ban, mint a 857/1143 értékekkel. 857-nél már nem engedte feljebb a ram értékét, mindig azonnal kifagyott. 3dmark06: 5466.
Tud valaki segíteni abban, hogy milyen progival tesztelhetem a húzott kártya stabilitását? Köszi.
-
nagresz
csendes tag
Na próbálgattam egy kicsit, meddig húzhatom a kártyát (HD 2600XT 256MB GDDR4).
A max beállítás amit elviselt: 857,25@1143 (gyári érték: 800@1100)
3x futtattam a 3dmark06-ot az alap beállításokkal, nem fagyott ki, és az AGCT loggolt hőmérséklet mérése szerint a legmagasabb érték 68 fok volt. A 3dmark06 eredmény 5326 pont volt.
Meddig kell futtatni a 3dmark06-ot, hogy azt mondhassam, ezzekkel az értékekkel stabilan működik?
Néhány 3dmark06 eredmény a próbálkozások során:
800@1100 ==> 5176
843,75@1125 ==> 5243
850@1134 ==> 5287
857,25@1143 ==> 5326 -
nagresz
csendes tag
válasz
barnam_ #5571 üzenetére
"Egyesével nem lehet emelni az órajelet, csak bizonyos lépésközönként."
Na, ez érdekelne, hogy mi ez a lépésköz. ;)
"Ha jól sejtem, akkor a ramon nem fogsz sokat húzni."
Igen, valószínű, mert mindig akkor akad ki, ha a ramot emelgetem, bár így is elég jó ez a lehetőségeimhez képest. Eredetileg nem is terveztem, hogy húzni fogom, csak gondoltam kipróbálom. Külön hűtőventillátort pedig nem fogok még + 8-9 ezerért rárakni, annyit nem ér nekem az a kis sebesség növekedés.
"Megkérdezhetem mennyibe került neked ez a 2600XT?"
25 nettó volt egy nagykerben, áfát visszakaptam a cégtől.
-
nagresz
csendes tag
A húzhatósággal kapcsolatban, akkor mégegyszer nekifutok:
Próbáltam az AGCT-ben beírni azt az értéket amit a Catalyst kiadott Overdrive-nak 800/1100 --> 845/1165, és kaptam is akkora fekete képernyőt, mint a pinty.
Van valami szabálya az értékek emelgetésének?
850/1145 volt az utolsó érték amikor még nem kaptam képernyő kiakadást, de nem engedi pl. egyesével emelgetni, mindig vissazugrik az előző értékre. Legalább tízzel kell megemelnem, hogy elfogadjon egy közelítő értéket az AGCT-ben.
-
nagresz
csendes tag
Nekem a dobozon is DDR4 van írva és az Everest is azt mondja:
-
nagresz
csendes tag
Az én GDDR4 256MB kártyám nyáklapja is kék, direkt megnéztem a kedvetekért, és én boltban vettem 3 év garival.
- - - --
Próbáltam az AGCT-ben beírni azt az értéket amit a Catalyst kiadott Overdrive-nak, és kaptam is akkora fekete képernyőt, mint a pinty.
Van valami szabálya az értékek emelgetésének?
-
nagresz
csendes tag
válasz
barnam_ #5544 üzenetére
Aha, már látom. Most így alapban 53 fokosnak írja. Ez jó érték? Mennyi lehet max. ha húzom? Nem akarom elfüstöltetni.
Most nézem, hogy adták a kártyához cd-n a 3dmark06-ot. Ezzel kell majd tesztelni, hogy stabilan viszi-e, ugye? Mennyi ideig kell futtatni? Elég egyszer vagy többször egymás után?
-
nagresz
csendes tag
Köszi. Az AGCT-t leszedtem. Csak a Clock fülön lévő két értéket kell átírnom és elfogadtatni a Set Clocks gombbal, vagy a Thermal Sensors fülön is kell valamit csinálni?
A kártya hőmérsékletét mivel tudom megnézni, és mennyi az elfogadható érték?
-
nagresz
csendes tag
Sziasztok. Van egy Saphire HD2600 XT 256MB GDDR4 ramos kártyám. Az lenne a kérdésem, hogy a Catalyst Control Center-ben (7.12) van az Ati Overdrive rész. Én ott felszabadítottam a lakatot, és az Auto-Tune... opcióval kitesztelte nekem a gép, hogy az alap 800/1100 MHz ről lehet használni 845/1165 MHz-en. Be is írja magát a fenti részbe, de az alsó, Current Clock Settings részben 800/1100 MHz-en van, újraindítás után is, magyarul nem veszi át ezeket az értékeket. Tapasztalt már valaki hasonlót, vagy nem ezzel kellene tuningolni? Ha van valakinek ötletet mi a megoldás szívesen venném. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen processzort vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Napelem
- Villanyszerelés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest