Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DjFlanker
aktív tag
"A NASA elvetette eddigi tervét, hogy űrállomást létesítsen Hold körüli pályán, ehelyett inkább egy bázist hozna létre égi kísérőnk felszínén az elkövetkezendő hét évben, erre 20 milliárd dollárt terveznek költeni – közölte Jared Isaacman, az amerikai űrkutatási hivatal új igazgatója. A decemberben hivatalába beiktatott Isaacman mindezt a NASA washingtoni székhelyén jelentette be egy rendezvényen, amin az ügynökség Artemis nevű Hold-programjában eszközölt változtatásokról beszélt."
"Isaacman beszélt arról is, hogy a NASA 2028-ig tervezi elindítani a Marsra az első atommeghajtású űrhajóját. „A NASA köteles újfent a szinte lehetetlent elérni: Trump elnök hivatali idejének lejárta előtt visszatérni a Holdra, ott holdbázist építeni, tartós jelenlétet kiépíteni és más olyan dolgokat tenni, amelyek biztosítják az amerikai vezető szerepet a világűrben” – mondta Isaacman. (MTI)"
Hát ez így mókás lesz..
[link] -
-
-
Dare2Live
félisten
[link] Launch of first Ariane 6 with four boosters
-
DjFlanker
aktív tag
Nem meglepő módon márciusra csúszik az Artemis 2:
[link] -
-
válasz
Synthwave
üzenetére
Valami módosult, mert korábban ha a Logout-on az "Írok" gombra nyomtam, akkor élből lehetett választani, hogy címlapra írok vagy csak magamnak. A címlaposnál ment az oldalakra bontás, ehhez pedig nem kellett eddig sem HTML kód, hanem a szerkesztőoldal alján van erre egy "Cikkoldal" gomb.
Most úgy néz ki, hogy ha rányomok az "Írok" gombra, akkor fent megjelenik egy sor, hogy "Inkább több oldalas Logout cikket írok!", és ha arra nem kattintasz, mielőtt mentes, akkor nincs oldaltörési lehetőség. No ennél a cikknél ez történt, így nincs több oldalas törési lehetőség. A Trump-hadihajós bejegyzésnél igazából véletlenül nyomtam rá, és utólag látom, hogy ott működik a több oldalas tördelés. Utólag módosítani nincs lehetőség.
Tehát maximum azt tehetném meg, hogy csinálok egy új bejegyzést, amely már több oldalas változat. Ebből nem tudok több oldalas megoldást csinálni.
-
DjFlanker
aktív tag
Én is nagyon szépen köszönöm a szokásos kiváló összefoglalót
Kapu Tibor esetén én is a tudományos lehetőségeket, projekteket, és a transzparens, szakmai kiválasztást emelném ki, ezek pozitívumok, nem is kicsik. A kutatásai közül pedig alma máterem érintettsége miatt a növénytermesztésit
Úgy látom az még 2025 legvégi hír volt hogy a 4iG befektetett az Axiomba -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Jó kis írás, de miért nem tagolod? Sokkal áttekinthetőbb lenne 8-10 oldalra szétszedve.
-
somogyib
őstag
Nem olvastam végig, de érdekes információkkal gazdakodtam így is.
@Cifu: Ne hagyd abba, várjuk a következő posztot.
-
Dare2Live
félisten
Köszi Cifu! Idén is!
-
-=MrLF=-
senior tag
Köszi az igényes összefoglalót!
-
Az észrevételek jöhetnek privátban, javítom őket (igen, a 100 millió USD-s átszámolást benéztem, a végén eléggé kapkodtam, bevallom és bár még 2x átnéztem publikálás előtt, én is látom, hogy akadnak hibák...
).Annyi kérés, hogy a kínai - magyar és orosz - magyar átírásokkal kíméljetek... attól már herótom van, korábban volt már olyan, hogy három különböző ember három eltérő átírásra esküdözött...
Igyekszem maximálisan korrekt lenni, de mindenkinek nem tudok megfelelni.
-
Alusky
senior tag
Kapu Tibiiii. Jeee.
-
Bár továbbra is megvan a megszokott színvonal a sok érdekességgel
, egy korrektor rászabadulhatna szabadidejében, mert sok az elírás-elgépelés.
(Pl. a hónapok és népek neveit kis kezdőbetűvel írjuk. De a dollár-forint átszámítás sem stimmel. 100 millió USD-ből még közbeszerzéssel sem lesz 350 milliárd forint.) -
gliskard
senior tag
Tiloson a sokolébresztő a heti 'űrös' érdekesség, a te éves összefoglalód pedig keretezi az egészet! Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Microsoft Excel topic
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Társasjáték topic
- VR topik
- Formula-1
- Megvannak a Forza Horizon 6 gépigényei, a régebbi PC-k is fellélegezhetnek
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF RX9060XT minőségi PC teljes garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 94%-os akku
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256 2028.09.03-ig garancia
- MINDENFÉLE Laptop jó áron nézz körül! 60+ hirdetés Üzleti,Gamer, Multimédiás,Tervező
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 860w Platinum!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).