-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kalolaci
üzenetére
Amire válaszoltál leírtam, hogy mikor éri meg Complete csomagban venni. Amúgy meg onnan vedd ahol olcsó.
Egy trükk van, hogy pont a 2-3 év garancia mozog (250.000 Ft felett 3 év a grancia), többen ráfizetnek 10-20eFt-ot hogy 3 év garancia legyen rá.
De az Alzában is van garancia hosszabbító szolgáltatása. pl: Mova V50 Ultra -
válasz
balpeter04
üzenetére
* mailboxde.com a helyes cím
-
Luigi962
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
Csinálj egy mailbox.de accountot magadnak,oda kérd és ők tovább küldik neked kis hazánkba.
-
válasz
fntastic
üzenetére
Itt a Mova V50 Ultra Roborockos testvére: Roborock Saros 20
Aztán el kell dönteni
Jelenleg a V50 Ultra a porszívók ár érték arány bajnok a csúcskategóriában. (Elvben még Március végig tart az akció utána ennek is felmegy az ára)A roborock egy picit jobban kezeli a szőnyeget. Tudásban a Saros 20 tudja ugyanezt.
De van hátránya is... Nincs Lidar benne (nem is értem) emiatt támolyog elég sokat
Illetve van még az Dreame X60 Ultra, ami realtime kerüli az akadályt, a saros 20 teljes elenttéte
A Complete csomag 30-40eFt-nyi eredeti alkatrészt ad az alapcsomaghoz képest. Így akkor vedd meg, ha ennyivel kerül többe.
3 éves készlethez ha ragaszkodsz, ahhoz kell 6 liter mosószer és legalább 5 gyári készlet
(vagy 5-6 db gyári készlet mosószerrel) -
fntastic
aktív tag
- első kérdés mennyit szánsz rá?
400k akár de inkább vennék valami best-buyt mint a toppot
- mekkora területre kell?
60m2
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
jól jön
- legyen e önürítős dokkolója?
igenSziasztok, ajánlást szeretnék tőletek kérni, láttam hogy emlegetve van a Mova V50 Ultra, milyen más alternatívakat érdemes még megnézném, valamint érdemes e Complete szettben venni ezeket vagy miket kell még mellé venni mondjuk hogy elég legyen 3 évre? (felmosni hetente elég)
-
-
Dudus66
újonc
Megérkezett a Mova v50. Nem jövök rá, hol bénázok, de képtelen vagyok az appban társítani. Egyszerűen nem találja az eszközt. Kétcsatornás a routerem, de a 2,4 GHz-en próbáltam. 2 órája küzdök, lábon kihordtam egy strókot. + addig kínlódtam, míg elindult offline takarítani, összeszütymölt egy helyiséget, lidar behúzást meg sem próbálta, aztán visszavonult a bázisra. Kellőképpen szégyellem, de nem tudok angolul. Adjatok léci ötletet. Eddig bármilyen okos cuccot hoztam a kecóba, mind gond nélkül csatlakozott a wifire.
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Másik piac, nyűgös a garancia és van már hivatalos magyar viszonteladó.

Amúgy a Saros lidar mentes tájékozódása szerintem zsákutca... még a 20-ban se sikerült jól.
Csak akkor vedd ha "steril" a lakásod
és kevés változás van. -
balpeter04
aktív tag
Sziasztok, néhány éve még lehetett rendelni a német Roborock oldalról direktben, úgy látom ez már sajnos nem opció.
Elég jó akcióban van most a Saros 10R - https://de.roborock.com/products/roborock-saros-10r
Német amazonon is hasonló áron megy, de ott sem rendelhető a termék magyar címre.
Bárkinek bármi tipp, hogy hogyan lehet értelmes módon ezeket megrendelni hasonló áron? Akár más webshop stb
-
válasz
Panthera
üzenetére
Küszöb 2 cm-ig okés, kb minden átmegy rajta, de a szőnyegből a 1,5 cm azért sok. Az a baj, hogy itt már figyelni kell a porszívózási sorrendre is. Előbb a szőnyeg, utána a felmosás. Akkor kell a szívóerő is, ekkora szőnyegre.
Vagy lehet tovább menni árban és olyat keresni ami le tudja venni a mopot
de az jelentősen több.Ilyen helyzetre Mova E40 ultra alá ne menj szerintem, most mova hetek vannak
, de mindenképpen puding próbája az evés. -
válasz
rviktor
üzenetére
+gorbep, Borisz76
Értem. Köszönöm az észrevételeket. Mindet.
A másik szőnyeg szőtt 1,5 cm vastagságú, sűrű szálú (vastagságot tekintve kb. fele arányban van az alapja és a szálak - vsz. nem fogja teljes mélységből kiszedni a port) [Hasonló]
A küszöböt rosszul saccoltam, de 1 centin belül van mind. -
válasz
Panthera
üzenetére
Ezt javaslom: DREAME D20 Ultra robotporszívó, fehér | MediaMarkt
ez felmosást is tud, meg van elég szívóereje is.
A szőnyeg vastagsága mit jelent? a szőr rajta? mert ha vastag szöszös akkor még lehet ez a szívó erő is kevés lesz. És mondjuk a MOVA E40 Ultra jöhet szóba. (ez is tud 150eFt alatt lenni) ebben 50%-al nagyobb a szívóerő és van belső víztartálya is..
Mindenképpen magyar boltban szerezd be és online vedd meg, mert lehet a csomózott széllel nem fog elbánni vagy kevés lesz és így el tudsz állni a vásárlástól! Csak óvatosan bontsd ki és tarts meg minden támasztót/matricát, hogy semmibe ne tudjanak belekötni, meg ne tolj ki az eladóval
-
Sziasztok!
40m2 területű lakásba keresek porszívót, 100-150e a keret, de feleslegesen nem akarok rá többet költeni, mint szükséges. Egyedül lakom, hosszú hajjal nem fog találkozni és szőrös állat sincs. Csak finom por és szösz. A lakás 3/4e szőnyeg (maximum közepes vastagságú), van köztük csomózott szélű is (utóbbival elbírnak, vagy bele tudnak gabalyodni?). Küszöbök kb. fél centisek.
A felmosás hatékonysága így kevésbé fontos, illetve akkor lehet érdekes, ha:
- a finom por lerakódásokat nem tudja felszedni a porszívó a padlóról - de gondolom ez nem lehet probléma,
- a már meglévő vízcsepp foltokat el tudja tüntetni - ezt pedig kétlem.
Az jó lenne ha végig tudna menni az ágy alatt, ami egy 40 cm széles folyosó. Van ahol nem tud körbeérni a kábelek miatt, amit el kell határolni tőle.A DreameD20 ultra vagy pro közül melyik ajánlott?
Köszönöm!
-
válasz
tsilver
üzenetére
Az oldaltávolságnak elég 5-5 cm, ellenben felülről egy tartály + 10 cm helyet kéne szabadon hagyni, mert nem célszerű a vízzel teli tartályokat dönteni.
Szóval azt kérdezi, hogy mennyi hely kell még a gép magasságán felül, hogy tudjon bele vizet tenni.
Azaz a gép magasság és a tetejére rakott tartályok magassága + 10 cm. -
Egon
nagyúr
válasz
tsilver
üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Mi az a kinyitott magasság? Felfelé nyílik? 47 cm-ert írnak magasságnak...
Mondom a szitut. Adott egy fürdőszoba, aminek egyik falára tudom csak rakni a cuccot. A falon balról jobbra elindulva van cca. 31-32 cm hely, aztán egy lebegő mosdószekrény, aztán megint 30-32 cm hely, és jön a kád. Ergo nekem vagy max. 30 cm körüli dokkoló fér el azon a falon a mosdószekrény valamelyik oldalán (de akkor nincs hely mellette semmi az egyik oldalon), vagy max 27 cm magas, mert annyi hely van a mosdószekrény alatt (viszont akkor nyilván kiesnek a felmosós-ürítős stb. cuccok).
Alternatív megoldás, hogy az adott falra merőleges falra teszem a dokkolót, ott talán van kétoldalt 30-30 cm hely (mert azon a falon van az ajtó), de ehhez egyrészt a dokkoló magas részének el kell férni a 30 cm-ben, tehát nem lehet ennél mélyebb, másrészt a mosdó alá tudnám nyitni azt az ezüst színű ajtós részt a mosdószerkény alá (nem találtam olyan videót, ahol a dokkoló tisztítását, működését, feltöltését stb. mutatnák normálisan...). -
Egon
nagyúr
Üdv!
Kinéztem magamnak ezt a csoda MOVA V50 Ultra gépet, de sajnos nagyon kevés a helyem a beépítéshez...

Kérem, hogy akinek ilyenje van, mérje már le nekem, hogy egyrészt milyen mély a gépnek a felső része, másrészt hogy a tartály kihúzásához mennyi hely kell a földtől számítva függőlegesen (a sarokba tudnám betenni a fürdőbe, de a mosdószekrény felé, az alá kellene kihúznom a tartályt).
Előre is köszönöm. -
7peti37
újonc
Ha meglesz a porszívó meg fogom próbálni.
-
7peti37
újonc
válasz
N.otorious
üzenetére
Rendben. Köszönöm a válaszodat
-
7peti37
újonc
Sziasztok!
Robotporszívó vétele van tervben és az merült fel bennem, hogy a Mova V50 irányítható/kezelhető lenne apple homekit-ből? Erre itt a hozzászólások közt nem találtam választ, interneten pedig lehet nem kerestem eléggé, de hátha tudtok segíteni. -
hatesz
aktív tag
-
oke
senior tag
Van egy Xiaomi S20+ porszívom, gondoltam rendelnék hozzá "alkatrészeket" (felmosó stb,). Tudtok esetleg ajánlani olyan eladót (Temu vagy Aliexpressz), aki megbízható és jó minőségüek a cuccok?
-
tsilver
senior tag
az első nekifutás megvolt csak porszívózás az egyik szobában. szőnyeg és kicsi kő, az első kis kefe meg se moccan, a falak közelébe max 10-15cm.re megy, a bútoroknál szinte rásimul ezeket teljesen megközelíti . Normális ez?
-
tsilver
senior tag
néhány napja néztem és sikerült kitörölnöm, persze most nem találom, de autós bolt, de ezt is találtam
-
tsilver
senior tag
na megjött a Mova v50, tegnap előtt este rendeltem
desztillált vízből én 5 literest találtan 500Ft-ért van ennél jobb ajánlat, vagy jó a felforralt víz is? -
Anubris
őstag
Iotcentrum.hu-n rendeltem 2 doboz dreame folyadékot, meg allegron egy tri-cut brusht.
Folyadék rendben megjött, a brush helyett viszont roborock folyadékot kaptam.
Most jeleztem nekik is elvileg egyből elpostázták a brusht, viszont a folyadékot nem mondták, hogy küldjem vissza.Szerintetek ezt is beleönthetem majd a gépbe, vagy inkább adjam el?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
rviktor
üzenetére
Szerintem valaki szimplán csak elszabott valamit, ilyen nagyon fű alatti értelmetlen szöveges valaminek tűnt, kiment pár tucat embernek esetleg, passz, aztán annyi... nem tudom. Biztosan osztják a felhasználóbázist valami mentén (ip régió, geolokáció, bármi egyéb, vagy csak butában sorszám alapján
) .. + még van termékenkénti osztás, stb stb. Bármi lehet, nem látunk bele. D20 Ultrám van, nagyon elégedett vagyok vele amúgy.
A tesztet azért leokéztam nekik, remélem örülnek.
-
válasz
Qtya123
üzenetére
A legtöbb eszköz Xiaomi/Mova/Dreame/Roborock igényli a WI-FI csatlakozást.
Felhőbe töltik a térképet és felhőből indítható
iLife-ot nem ismerem, de az infrás távirányító léte sem feltétlen garancia arra, hogy elindítható az eszköz mobil nélkül
Még azt elképzelem, hogy ezek az eszközök elindulnak, ha megmutatjátok neki a Wi-Fi hotspot működést, de sajnos ez nem egy alap dolog. -
hatesz
aktív tag
Na kezdi a Xiaomi a szoftveres marhaságait.
Xiaomi X20 Max és a drága Xiaomi Home app. Ha a fene fenét eszik sem tudom kikapcsolni a "mop swing" funkciót. Ninics semmi sem folyamatban. már töröltem mindent, láthatatlan falakat, Custom clenaup elmentett egyedi takarításokat, volt áramtalanítás, MINDENT kipróbáltam, semmi sem segített. Már csak az új feltérképezés, jelenlegi térkép törlése, vagy ha ez sem segít, akkor a factory reset jöhet szóba, amikhez semmi kedvem. Valakinek esetleg van valami ötlete/tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Anyósnak akarunk egy belépő szintű robotporszívót vásárolni egy kisebb lakásba (küszöbök nincsenek, csak burkolatváltó). Én 5 éve vettem egy Roborock S7-et, amit azóta is használunk, hibátlanul teszi a dolgát és azóta egyáltalán nem is követtem a robotporszívók fejlődését.
Kuponozva elég olcsón, 35e Ft körül hozzá tudok jutni ehhez az E10-hez: [link]
Látom, hogy belépő szint, nincs LiDAR, stb, de igazából csak egy alap, ár/érték arányban elfogadható porszívót keresünk. Max 60.000 Ft körüli keretig van ennél jobb ajánlat?Ja és még egy kérdés: anyósnál nincs internet/router, hogy otthoni hálózatra csatlakozzon a porszívó, csak egy okostelefonja van. Lehet vezérelni ezt az E10-et a telefonnal, otthoni hálózat nélkül, csak telefon-porszívó wifi összeköttetéssel?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
rviktor
üzenetére
A képet én screenshot-oltam és az appban jelent meg ma reggel, csak levágtam a tetejét (mobilhálózat infók stb).
EZ, ÍGY TELIBE megjelent az appban a telómon, épp nyomkodtam a budin ülve
Aztán a semmiből..W11-et kerülöm mint a pestist, 10-em van még pár játékra és Adobe-ra, amúgy Linux.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok!
L40s Pro Ultra az alany.
Tegnap beüzemeltem , térképezett.
Ma reggel feltöltöttem ioncserélt vízzel és a gyári vegyszerrel.Melóba induláskor indítottam az üres házban.
Olyan 70%-ban kész volt , amikor hibaüzenet jött : Főkefe beragadt.....Ez mennyire jellemző hiba ?
Persze most sokáig ott fog állni mert senki sincs otthon. -
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A PROD tesztelés amúgy teljesen bevett szokás... Windows 11 Pro például csak intune-al vehető rá, hogy stabil csatornán maradjon, pedig nem is egy olcsó szoftver
Minden cég tolja ki az AI hibajavított szarját, ami 10 másik hibát csinál. Mondjuk nem vagyok meggyőződve a kép valódiságáról. -
Dißnäëß
nagyúr
Hmm.. a Dreame-sek PROD-on tesztelnek..
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok, szia Graphics
[EZVIZ RS20 Pro]
215k107k ezt láttátok?van róla esetleg vélemény? 107k-ért érdemes lehet?
-
válasz
Borisz76
üzenetére
Ez Android App csak kínában egyel neccesebb öszekötni a mobilt és egy megegyezés alapján ott lehet Android APK-t futtatni közvetlenül Windows 11 alól.
Na most erről itt se kell lemondani, a telefon app képes itt is futtatni az android appot, kell egy Windows 11 + Telefon-kapcsolat App és legalább Android 7

-
Borisz76
nagyúr
válasz
zzolika
üzenetére
Most rákerestem én is mert érdekelne a dolog engem is.
Úgy fest van Windows app rá de csak kínai régióban érhető el.
[https://apps.microsoft.com/detail/xp9m0gp4vfcrf3?hl=hu-hu&gl=CN] -
zzolika
aktív tag
Bocsi, azt hittem nem lehet, mert az reklám.
Az enyém két napja csomagolás alatt van
Kíváncsi vagyok, ha végre megérkezik, mibe csomagolták még be a gyári karton dobozt?Az appot csak telefonra lehet telepíteni? Vagy van PC-s változata is? Csak arra gondoltam könnyebb lenne zónákat, bútorokat berajzolni mint telón.
-
kalolaci
senior tag
Én megvárom a húsvétot, hátha lesz valami "nagy leárazás" a takarításhoz.

-
Én se értem... én linkelgetem, hogy érthető legyen, de ez van. Soha eszembe nem jutna becézgetni a boltokat, sőt soha emberrel nem találkoztam aki becézné, ezért ez ki is maradt az életemből... Itt fórumon meg tényleg mintha tiltva lenne, olyan sokan rejtjeleznek.
Nekem az alza/ipon/euronics/robotworld marad a nevén
Fura lenne a cseh zöld porszívós bolt (robotworld), meg a cseh zöld manó (alza)... Nem beszélve, hogy karakterszámban az alzamennyivel rövidebb. -
zzolika
aktív tag
válasz
tsilver
üzenetére
A kolléga arra gondolt hogy a Dreame és Mova gyártója ugyanaz a cég. Szóval kb ugyanazt kapod, csak olcsóbban.
Én a Movát választottam, papíron többet tud mint az X50 (nagyobb szívóerő, meleg vizes felmosás, melegebb/gyorsabb mop szárítás, 2 felmosószer tartály). Volt ahol azt írták jobb az X50 akadályelkerülése.
A kék boltból rendeltem, ott 3 év garancia van rá, a zöld manónál csak 2 év, 11ezerrel drágább. Mind a két helyen 30 napos elállás van. -
Lehet belerakni gyári mosószert (esetleg robotporszívóba valót, de abból az utángyártott is annyi mint a dreame saját márkás)
A legrosszabb, ha felhabzik és eláztatja az alatta lévő területet, de bele tud pimpósodni/száradni/sűrűsödni/büdösödni nem éri meg tesztelni, mert rögtön látszik majd rajta, hogy mi a gond, simán elutasítják a garanciát.
Az L, meg az X sorozat tudja magának adagolni. -
válasz
tsilver
üzenetére
Kis cégeknél el tudom képzelni, hogy szarul érinti az elállás, de nagy cégek közül nincs olyan ami akadályt gördítene az elállás elé. Nem eneedheti meg magának. Az Alzába vittem már vissza terméket, mire kiértem az üzletből már jelezte a bank, hogy hamarosan jóváírás fog érkezni.
De ha felmerül az elállás, érdemes a dobozt megtartani, amit leszedsz a termékről matricát eltenni és megpróbálni legjobban az eredeti állapotot visszaállítani. És a belső víztartályos porszívók belső víztartályát menüből le kell ereszteni!!! Mert eláztat mindent!
Nem dolgod, de ha sérül a termék mert nem pont úgy van a csomagban, az a te költséged.
Szóval 14 napig tegyél félre mindent amit kibontottál a termékből és erődhöz mérten próbáld pont úgy visszacsomagolni ahogy kaptad. Így nyugodt lehetsz amikor visszaküldöd valószínű nem lesz problémád.
-
válasz
tsilver
üzenetére
Hidd el korrektebb válasz mint amit eddig kaptál
Nem fejleszt egy cég több szoftvert a Vas (eszköz) határozza meg mit tud.
Az X50 1 éves csúcs modell, a Mova meg friss.
A mova tud többet, csak akciósan olcsóbb.És továbbra se tudom mi a kék sárga meg a zöld. Lehet IKEA, bestbyte, robotworld vagy az ipon, de lehet akármi... kék-sárgának pl én a kárbejelentőt hívom... De azt tudom, ha a kéket meg a sárgát összekevered zöld lesz.
A 14 napos elállás minden cégnek kötelessége.
-
tsilver
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Én ezt neked elhiszem. a fórumokon viszont azt mondják, hogy például a két szoftver az azért elég eltérő, a MOVA-i sokkal egyszerűbb, a Dreamy sokkla többet tud állítólag, Ezt tudtam én kigyűjteni,
pl Dreame tudja: clean genius AI, Omnidirt, intelligens oldatkeverés, Újramosás MOP, 32 fokozat MOP, fapadló résirány, A Mova pl. Mop afterVac szőnyeg/felmosás kezelés, melegvizes felmosás, függöny kezelés, De, ez nem szentírás
-
tsilver
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Köszi a "választ"! Nyilván, mint te is megfejtetted
, a két gép közötti árkülönbség 80 és 100e forint, Ugye a kérdésem nem a két modell összehasonlításáról szólt, hanem a felmosás és a a függöny kezelés miatt, ha vissza kell vinni 14 napon belül, a cégek reputációja érdekelt volna hol hol simább vagy nehezebb az ügyintézés. -
válasz
tsilver
üzenetére
A két cég pont ugyanaz, ugyanaz a szoftver, ugyanaz a szervíz hálózat is. (Bár sok ilyen gép van a környezetemben még senki nem küldte szervízbe
) Volt itt fórum társ aki szerint, ha baja van az utángyártott porszűrők miatt lettek hangosak.
Az X50 Ultra annyi hogy 1 éves csúcsmodell, a v50 Ultra meg idei csúcs modell... Valamennyivel biztos jobb az utóbbi, de nem egetrengető a különbség
Ez senki nem fogja tudni összehasonlítani, mert igen elenyésző azok száma, akik egy lakásban használták mind a kettőt
és mivel utóbbi nem adott az emberek 99,9999%-nál pusztán spekuláció amit mondanak.
Meg mi között van 80-100 különbség? Olyan jó lenne, ha tanácsot kérsz, akkor nem kéne keresztrejtvényeket fejteni hozzá
A Mova V50 Ultra egyébként olcsóbb mint az Dreame X50 Ultra. -
tsilver
senior tag
Mova v50 Ultran gondolkodom, mert most elég jónak tűnik az ára. Nálam két fontos kitétel van, amiért nem vettem ilyen drága porszívót még. az egyik az az, hogy egy csomó mozgatható szőnyegem van 2 szinten és felmosás funkcióban szeretném ezeket felvenni és ha tökéletesen felmosna alatt/helyette a gép. Úgy hallottam, hogy ez a Dreame (X50U) -nél nem megoldható, vagy csak nagyon nehezen. a A MOVA ezt elméletileg a fórumok szerint talán jobban csinálja automatikusan, illetve hát van 80-100 ezer forint különbség is a két gép között. A másik ilyen, hogy az ágytakaró leér a földig, és úgy tudom, hogy a Dreame ezt kvázi függönynek érzékeli, nem menne be alá, a Nova ezt szintén állítólag jobban kezeli. Ha azonban ezek mégse igazak akkor lehet, hogy sajnos vissza kell majd küldenem ti melyik cégben bíznátok meg jobban a Kék-sárga vagy a zöld nagyáruházba? Illetve még egy utolsó kérdés, akinek már van ilyen gépe, a jótállása rendben van, tehát a szervizhálózat van hova vinni Magyarországon?
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Dudus66
üzenetére
10 cm a fürdőszobai polca alsó polcának magassága, az alá gondolkodás nélkül bement.
Tegnap volt az első munkanapja. Megcsinálta az első térképezést, utána porszívózott 60 négyzetméteren 92 percig (benne mindenféle szőnyeg). Ezután felmosott 48 négyzetmétert meleg vízzel 95 percig. A végén, amikor visszatért a dokkolóra még volt benne 30%-nyi szufla. Én elégedett vagyok vele, gyönyörűen kitakarított.
-
válasz
kacsaesokos
üzenetére
Szerintem nem működő állapotban a használt piaci értéke nulla. HA szereted és más baja nincs, akkor 35eFt még működik tovább
Ennyiért Aliexpresses porszívó van jelenleg.
A tiédnek a szívóereje (60W) ez kb 2, de max 4000 pascal 5 éve ez normális volt. Gyk bármelyik porszívó megugrja amit mostanában gyártottak. Ha nincs szőnyeged/kisállat akkor tök jól el lehet vele lenni.
Most ha jó gépet szeretnél 130eFt környékén indul (DREAME D20 Ultra), de ez már üríti magát és ha van szőnyeg tisztább lesz, ha nincs meg szépen tud felmosni.
De már ott tart a porszívók világa, hogy melegvízzel is fel tud mosni és a sarkokat is ki tudja takarítani, ha akarod 
-
kacsaesokos
tag
Sziasztok,
van egy Samsung Jet Bot VR30T80313W/GE porszívó, ami egy ideig állt. [link]
Most bekapcsolva sajna nem tölt, 0%-áll, feltételezem elhalt az akksi állásában.
Érdemes ebbe új akkumulátort venni (30-35k), esetleg eladni így? A kérdés igazából, hogy megéri vele foglalkozni, vagy inkább egy új gép? Amíg működött igazából kiszolgált. köszi. -
Minstrel
senior tag
Miért csinálhat ilyen kört? Nincs ott semmi akadály, csak egy sima szőnyeg, vannak napjai amikor szépen végigmegy rajta, de egyre többször csinál ilyen köröket és abban külön járkál, mintha szoba lenne.
-
Bewy
tag
Sziasztok
milyen porszivot ajanlanatok egy 75nm lakasba ahol van parketta, jarolap es helyisegenkent 1-2 szonyeg amik nem tul hosszuszoruek. Kisallat nincs a lakasban. Par centi szeles felkorives burkolatvalto van a helyisegek kozott.
szethagyott dolog kozul max a gyerekek jatekai fordulhatnak elodokkolora nem tudom szuksegem lehet e vagy meglennek e nelkule
arban 100e korul lenne jo talalni valamit de 150 is meg beleferhet.
koszi elore is a segitseget -
válasz
N.otorious
üzenetére
Azt kell figyelni, hogy:
- Stimmeljen a márka (Dreame/Mova ugyanaz)
- 1 kefés / 2 kefés
- mopos / hengeres / rongyos
Minden más ugyanaz.
a P50 Ultra egy kefés és mopos.
Így igaz, hogy a x40 ultra / L40 ultra jó hozzá. -
kalolaci
senior tag
Üdv. Robotporszívót keresek, 100.000-150.000ft.-os ár között. (Használt is, szóba jöhet.) Porszívózás a lényeg, és hogy "viszonylag jól" másszon küszöböt. Tud valaki ajánlani?
-
Dudus66
újonc
Milyet vegyünk húsvétra?🫣 Hetek óta olvasgatok, egyre tanácstalanabbul. Segítsetek! Nettó 60 m2 takarítási terület. Nincs kábel, széthagyott szirszar, kisállat, vagy nagy kosz. Cserébe több szőnyeg, rövid és hosszú szőrű is, élénk mintás kerámia, 3-3,5 cm küszöb, 9,8-10 cm alacsony bútorok. 300-nál szívom a fogam, 400-nál nem állok szóba magammal, de ez a plafon. A Mova V50-et majdnem megrendeltem, de több helyen olvastam, hogy bár tudna, de sokszor nem megy be olyan alacsonyra, ahová simán mehetne. Bog írásai alapján inkább Dream, Mova, Roborock fronton nézelődtem.
-
N.otorious
senior tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Az AI ezt írja, meg tudja valaki erősíteni? :
A Mova P50 Ultra (amelyet bizonyos piacokon Dreame-vel közös márkajelzéssel is említenek) szinte teljes mértékben kompatibilis a Dreame X40 Ultra és L40 Ultra modellek alkatrészeivel.
-
-
zhorvath
aktív tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Én is keresem. Szerintem a Dreame X50 Ultra tartozékai megegyeznek a V50-énel.
Legalábbis pl. Alin is együtt említik a tartozékaikat és a ChatGPT szerint is megegyeznek a "fogyóeszközök". -
N.otorious
senior tag
Kiegészítőket honnan tudok hozzá venni? A dreame kefe, vegyszer adagoló, mop jó hozzá?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
N.otorious
üzenetére
Jónak.
-
N.otorious
senior tag
Mova p50 ultra jó gépnek szamít? Médiába elég jó áron van, 110 ért meg tudnám venni, mert van ajándékkártyam.
-
nyuszó
tag
Sziasztok! Hátha tudtok segíteni. Dreame D20 Pro robotot vettem, még nincs egy hónapja. A porszívózás megy neki rendben. Két alkalommal sikerült vele felmosnom. Harmadiknál már nem engedte a vizet, plusz a szőnyegen is átvágott. Ennyi idő alatt nem lehet vízköves, pláne hogy engedett bele a csapvíz. Semmi egyéb szert nem tettem hozzá.
Azért vettem csak ilyet, mert a felmosásra ritkábban van szükségem, akkor is inkább csak a maradék por felmosása miatt. Komolyabb szerkezetre nincs szükségem. Egyedül vagyok, nagyon kevés por van. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Random5400
üzenetére
Köszi a visszajelzést, nekem személyesen nem ezzel van tapasztalatom, hanem a testvérmodellével.
Ha marad az ára 1-2 hónapig akkor mi is veszünk.
-
Random5400
csendes újonc
válasz
Graphics
üzenetére
Tegnapi napon megérkezett a Mova V50 Ultra és nagyon szépen köszönöm az ajánlást.
Elképesztő tisztaság van a lakásban. Nagyon szépen köszönöm.Egyéb:
Van esetleg tapasztalata a fórumtársaknak, hogy Dreame kiegészítőket használhatok-e?
Amazonon elég csekély a Mova kínálat, hazai piacon pedig, ahogyan láttam nem is létezik.
Melyik Dreame lenne ekvivalens a V50 Ultrával? -
syler123
veterán
Sziasztok!
Tudja valaki a mi a különbség a RLV72LE és a RLV72LE-1 cikkszámú MOVA porszívó között? Több helyen árulják mind2-őt a RLV72LE-1 200eFt-al drágább. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
xrvman
üzenetére
Aaaz szép
Én még nem tudok nyilatkozni.. porszi kétnaponta, előszoba naponta. Felmosás ahogy látom, kb. 4-naponta, közte mindkét tartály üres, kiszáradva kiöntés után és úgy vissza a dokkba. Nincs automatizáció, csak manuál indítások. Okosbizbasz sincs. A mop csere irány miatt jópofa döntés, kipróbálom majd. Szenzortisztítás kozmetikai ecsettel, eddig 1x még csak. Porzsák telik, de úgy 20% körül lehet.
Jó ez a cucc. Nekem bejött.
-
xrvman
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Heti egy felmosás kevés lesz, mert ez nem egy nagy nyeles felmosómop sok szállal, sok tisztítószerrel, amit te nyomsz bele. Ráadásul amikor mosod fel, jobban nyomod rá, és erősen illatozik. Konyhában így is volt, hogy egy egy folton, kézierős nyeles felmosás esetén 5x kellett átmenjek mire eltűnik. Robottal asszem, van hogy elsőre levitte. Ugye 2 naponta megy nincs ideje sok kosznak lerakódni. Ám ami tetszik nekem, hogy régebben ugye hetente mostunk fel nyelessel. Most 2 naponta robottal, és a konyhapadló tiszta. Régebben ha valami kifolyt, feltöröltük papírral, ami ugye kissé szürke, sötétszürke volt. Most ez már alig világosszürke vagy kb. semmi színe.
A mopok nekem 3 hónapja vannak meg. Egyszer mostam mosógépben, egyszer kiporszívóztam a mopot, mert sok volt a homok, illetve felcseréltem a kettőt, hogy ellentétesen forogjanak.
Porzsák kb most lett tele hajjal és szőrrel. Kiszedtem, de amondó vagyok cserélem a szűrőt is és a porzsákot is áprilisban, és akkor már a mopot is. Mert ugye a kutyaszőrének van egy jellegzetes szaga, nem büdös, de van.
Ám ha azt mondják itt, hogy a szűrőt elég elmosni és a porzsákot meg kiszedni. 1x, az még lehetséges. Azért a motort féltem, illetve ha már túl szagos, az nem kellene.
Mopon semmit se érzek.
Általában naponta porszívózok, 2 naponta mosok fel. Mikor hogy, de volt olyan hét, hogy minden nap ment a porszívás és felmosás is. 64 nm lakásból 37 nm-t takarít. Hétvégén CleanGenius. Azt hiszem jobb ha külön csinálja a porszvózást és a felmosást, mert így a folt jobban eltűnik, pl nyál, stb. (Nem neeem verem a nyálam, hanem a kutyus amikor játszik a labdával, keni azt is, és van hogy a lábával még tesz rá egy lapáttal és feketés foltos kenet lesz.
)
Tisztítófolyadék még a vásárláskor hozzáadott van.
Hetente végzem el a kis takarítást, tisztítást a dokkolóban. Dokkoló aljából a kis szűrőt kiszedem elmosom, ahonnan kiszedtem, annak ajlát kitakarítom. A koszos vizet hetente ürítem, illetve töltöm fel tiszta vízzel a tiszta tartályt. Robotporszívón az érzékelőket, elöl hátul, oldalt és a kamerát hentente áttörlöm puha kendővel. Most speciel a régi mikrószálas szemüvegtörlőkendővel.
Koszos víz tartályba én eddig DM féle, Dontodent, lila szájöblögetőből tettem fél kupakkal. Egyáltalán nem volt büdös. Most megjött az itt ajánlott Dreame szagtalanító #33189 az lesz majd tesztelve, kipróbálva.
Ám kiváncsi vagyok többiek mit mondanak.
-
zzolika
aktív tag
Mova V50 Ultra lenne a kiszemeltem. Ahogy néztem, mindenütt 2 év garanciával adják. Van olyan lehetőség, hogy a gyári oldalon beregisztrálom és több garanciát kapok? (Más márkáknál/termékeknél van ilyen).
Vagy lehet érdemesebb picit drágábban venni, itt 250ezer felett van, így már 3 év garancia jár rá. Ingyenes házhozszállítással. -
xrvman
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ha már Amazon, bár még nem volt tesztelve, de ezt hozták ki jó minőségűnek a mop és a porzsák tekintetében. A Rrochio termékei megbízhatóak, ezt írják. [link]
Ha a folyadékot onnan rendeled (#33406) és ezt, akkor össze lehet szedni egy ingyenes szállítást. (pl 2 tisztító folyadék, porzsák, mop, stb.) -
xrvman
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Porzsákból az eredetit venném, mert itt korábban már ki lett tárgyalva, hogy ha nem jó minőségűt veszel, annak a robotporszívó látja kárát. [link]
Itt egy videó, hogy milyen ha nem jó minőségű a szűrő vagy a porzsák, azaz, az utángyártott tartozékok hatékonysága. [link]
A mosószerekből sem árt eredetit venni, ugye mert nagyon apró lyukak vannak és ha lerakódik vagy felhalmozódik valami, akkor anak nem túl kellemes, szervizes macera lesz a vége.
Mop, kefe, és főhengerek szerintem mindegy. Ám amondó vagyok, hogy ne kezdje ki a főhenger a belső műanyag házat, ne csináljon bele barázdákat, maradnék ott is az eredetinél, vagy az eredeti beszállítójánál.
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Mi a kevés?
2 kupak/tartály szerintem nem az.
Alapvetően nem ajánlott. Kényes gumitömítés van benne, a habzás is játszhat.
De olyan kevés vízzel mos fel, hogy illatot amúgy se várj tőle
A D20 Ultrában nincs mosószer adagoló így az is külön móka, hogy mindig beleméred.
Ez való bele: DREAME AWH6-1000M Tisztítószer 1L vagy amazonon; literenként 5 ml, ha szeretnél próbálkozni :) Vannak utángyártott robotporszívóba való 1:200 hígítású tisztítószerek, azzal előbb próbálkoznék mint a sima kézi felmosókkal. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
rviktor
üzenetére
Utókövetem a topic-ot a D20 Ultra megvétele után, megakadt a szemem ezen a felmosószeren: tehetek a D20 Ultra tiszta felmosóvizes tartályába kevés padlótisztító szert ?
Teljesen kész vagyok a Floren - Lagoon Fresh illatától
(ráadásul hatékonynak is találtam a kézi Viledával), de nem tudom, adhatom-e a tiszta tartályba a gépnek, vagy itt is vannak ilyen felhabzási és egyéb kérdések. (Elvileg nem habzik, még nem tapasztaltam). Szóval lehet vele tenni egy próbát, vagy csak gyári, esetleg nemgyári, de mindenképpen gépbe valóval lehet menni ?Másik kérdés: tartozékok, porzsákok - hol tudok venni ?
-
dredjudge84
őstag
egy éve használom de nem tűnt fel. mármint nem az ürítés hanem az a kocka. köszönöm.
-
werszomjas
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Azon keresztül ürít.
-
xrvman
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ott szívja ki a dokkoló a koszt, önürítős.
-
dredjudge84
őstag
Most vettem észre az x40 oltra oldalán van egy négyzet alakul gumi amit ki lehet nyitni az micsoda?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Witcher topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VGA kibeszélő offtopik
- RAM topik
- További aktív témák...
- Elektronikus tárolómérleg 40 kg-ig, LCD alig használt
- 58.5 mm full fém tamper
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Philips Hue Play Gradient Lightstrip White and Color Ambiance LED szalag 65-75" TV háttérfény
- Eladó Spirit Of Gamer Headquarter 300 gamer asztal
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocs....
) .. + még van termékenkénti osztás, stb stb. Bármi lehet, nem látunk bele.