Hirdetés
- Ráncfelvarrás után marad nagyjából ugyanaz a Minsforum OCuLinkes mini PC-je
- Bemutatkozik a slim billentyűzetekre való, ujjainkat vezető PFF kupakprofil
- Tavaszig befut az Intel feltápolt csatamágusa, de a játékosok nem fognak örülni
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Híres és hírhedt processzorokkal számol le az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD FX
- Valami baja van a tápomnak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
esmi89
kezdő
válasz
N.otorious
üzenetére
Márka?
Azért a Dyson nem egy D20 Ultra szintjén van. Az árának a felét azért megéri a dyson
.
L40 Ultra AE szintjét eléri
, de egy L40s Pro Ultra jobb a Dysonnál.
Ha csúcs modellt keresel akkor Dreame L50 Ultra vagy X50 Ultra van még.
A Dysonnak a robotgépe sajnos nem sikerült túl jól, majd a következő verzió. A rúdporszívói még nem rosszak
Bár ott meg idén utólérte ugyancsak a dreame. -
N.otorious
senior tag
Sziasztok
A dyson 360 miért olyan drága? Mivel tud többet pl. egy D20 ultránál?
-
esmi89
kezdő
válasz
akidur
üzenetére
A páramentesítő kondenzvize max ránézésre tiszta az enyém arra se
Nem csak por van benne. A ~50 mikronos szűrő a nagyobb dzsuvát megfogja, de a baktériumok/gombák nagyságrendekkel kisebbek (tipikusan 1–10 mikron alatt), simán átmennek.
A kondenzvíz felold dolgokat. A levegőből és a készülék belsejéből is bekerülhet: finom aeroszolok, szerves anyagok, esetleg fémionok (hőcserélő, csövek, csavarok), biofilm-maradék. Ezeket a sima szűrés nem szedi ki.
Állott víz = biofilm. A páramentesítő tartályában könnyen kialakul nyálkás réteg/szag, ami aztán a robot tartályában, csövében, pumpájában is megtelepedhet... bűz, eltömődés, lerakódás.
A tisztítószer nem sterilizálószer. A legtöbb robothoz való adalék nem fertőtlenít olyan biztosan, hogy egy ismeretlen összetételű víznél erre építenék. Ráadásul ami tényleg fertőtlenít, az meg kikezdheti a tömítést/pumpát, és általában nem ajánlott. -
akidur
csendes tag
Sziasztok! Mit gondoltok, páramentesítőből kinyert víz használható felmosáshoz(L40 Utlra)? Aktívan használunk egyet a fürdőben, megszűrném használat előtt(~50mikronos szűrővel) ha került bele por. Az adagolt tiszítótszer feltételezem az esetleges baktériumokat kicsinálja... így lágy vizet kapok, elég tisztát... mi a buktató?
-
Lewes
csendes tag
Küzdök tovább a "nem mos fel a gép egy helyiségben, ahol rosszul érzékelte a szőnyeget" problémával - Dreame X50 Ultra. Szerencsére, ha a térképre kattintok, akkor az autómatikusan felismert szőnyeget lehet törölni, amit meg is tettem, majd kézzel hozzáadtam a valós méretű szőnyeget, azt választottam, hogy csak emelje fel a felmosót a szőnyegen, és voala - odament, felmosta körülötte és felporszivózott. Már csak az zavar, hogy CleanGenius alapján nem mos fel elég alaposan - ez a belépő a házba, és maximális mosási teljesítmény kellene. Gondolom, azt csak kézzel tudom megoldani...
-
esmi89
kezdő
válasz
Delirious
üzenetére
A D20 Pro Plus egy feltörlő gép húzza maga után a szemetet
Nem jó, max porszívózni.
A felmosás a D20 Ultránál kezdődik.
Mindenképpen olyat keress, aminek mop van az alján és azt ki is tudja mosni.
Az X20 MAX papíron mindent is tud ami ahhoz kell hogy jól mosson fel.... Melegvizes mop mosás/szárítás/mop extend és minden fincsi dolog, csak mosószert nem adagol, de...
Okos otthon támogatás nincs, tájékozódási problémás, felmosásra panaszkodtak és vízrendszer problémája is volt. 2024-ben árultunk belőle párat...
Szerintem nem véletlen csökkent ennek az ár is a felére...
Egy x20 Max szintű gépek jelenleg:
Dreame D20 Ultra (nincs mosószer adagolás, hideg vízzel mossa a párnát, meleggel szárít)
Dreame L40 Ultra CE (+ tri-cut kefe, mosószer adagolás)
Dreame L40 Ultra AE (nagyobb szívó erő, mop-extemd, melegvizes mop mosás/szárítás)
A fentiek egyvelege a gép
Tudásban így jön sorban, árban teljesen random melyik mennyibe kerül. -
Delirious
tag
Xiaomi X20 Max EU (BHR9220EU) ez hogy teljesít felmosásban és minden másban vs D20 Pro Plus? Az X20 szívóereje gyengébb úgy látom. Számít az valamit a valóságban? Köszi!
-
esmi89
kezdő
válasz
SkiDev
üzenetére
Hát a H40 papíron olyan mint a Q10 BF+ ez még nem járt a közelemben és itt se volt róla szó. Most rákerestem annyira nem is panaszkodnak rá.
Felmosni egyik se tud! Csak maszatolnak.
Szóval én H40-et mondok, max visszaküldöd ha nem tetszik
A Q10 BF+ árán már, kapsz felmosósat a Dreame D20 Ultra képében. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Kolléganőm szeretne beruházni egy új robotporszívóra.
Magyar rendelésből, 70-80 m2-re, önürítős dokkolósat, 120 ezer környékén, amely már alkalmazással működik és a jó szívóerő a fontos.
Körbenéztem, de jelenleg a Q7 és Q10 BF+, illetve a Xiaomi H40-et láttam kb. Gondolom a H40-et nem ajánljátok a Roborock ellenében, ott megéri a felárat a Q10? Van más alternatíva?
-
Igen írtam is hogy TDS-t nem csökkent eredetileg nem is emiatt vettem, csak meguntam a sok szűrőt és a hülye kancsókat, amit vásároltam már életemben.
Az ott van a leírásban: "Vízkövesedés védelem"
Ennek a működési mehanizmusa az amerika gyártói oldal szerint:
hogy „scale inhibitor” (vízkőgátló) van a Micro-Pure szűrőközegbe keverve, ami csökkenti az ásványi lerakódást a vízhasználó készülékekben.Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kalcium/magnézium továbbra is oldott állapotban marad (tehát a TDS nem esik), csak a vízkő kicsapódását/letapadását gátolja (küszöbhatás, kristálynövekedés-módosítás, "nem tapadóbb" forma, szuszpenzióban tartás történik.
Én csak annyit vettem észre, hogy a fürdőben undorító vízkőlerakódást takarítok 1-2 hetente a kádról a konyhában semmit. A kávéfőző/porszívó évekig elmegy vízkőoldás nélkül, előtte meg előbb tudtam hogy vizkövet kell oldani, mint ahogy kiírta, mert lassabban folyt a kávé
.Ezt úgy kell elképzelni, hogy a vízforralóba így maradhat poros réteg és az ultrahangos párásító is porzik, de nem annyira és nem ragad bele
Gyakorlatilag letöröld vagy hidegen ráöntöd a vízkőoldót meglögybölöd és már le is jött. Szóval ez nem tökéletes, nem is erre van, ez csak mellékhatása a szűrt víznek.A mosogatóba meg azért nem kell mert abban van só vagy nem tudom. Bár nekem rá van kötve, semeddig sem tartott.
-
sub71
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Ezt a szűrőt is néztem. Viszont a leírásban ezeket olvastam:
"A kezelt vízben található ásványi anyagokat nem szűri, azok teljes mértékben a vízben maradnak!"
Illetve:
"A mosogatógépet nem ajánlott rákötni, mert semmilyen előnyt nem fog jelenteni a mosogatógép számára a tisztított víz. Ezért felesleges rákötni"Ez szép marketinges megfogalmazás arra, hogy vízkő ellen nem való, mivel az ásványokat nem szűri, vagy semlegesíti, és ezek (kalcium és magnézium-karbonát ) lerakódást hívjuk "népiesen" vízkőnek és nálam abból van bőven, Illetve sehol nem láttam a "vízlágyító" kifejezést a termékkel kapcsolatban ...
Viszont, mivel nem értek hozzá, nem ez a szakmám, lehet teljesen tévúton járok és nincs igazam..... -
Mindenben is el szoktam merülni, ebben éppen nem merültem el így ma is tanultam valamit.

De örülök, hogy ez a PBS-400 vízszűrő pont annyit segít, hogy nem kell desztvizet használnom. Egyedül az ultrahangos párásítón nem segít, mert TDS-t nem csökkent (bár ezt használom abba is), de jó a kávéfőzőbe és a porszívóba, de jó a gyomromba is
-
sub71
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Biztos tudod, de az impulzusos a működési elvéből fakadóan nem direktben "lágyítja" meg a vizet, csak a használata mellet jóval kevesebb vízkő tud lerakódni a csövek, gépek alkatrészeinek a falán. A desztillálóban sem olyan agresszív a lerakódás, mint amilyennek látszik, nagyrészét egy szalvétával, sikálás nélkül is ki tudnám törölni, tehát ér valamit, de azért nem tökéletes
#32728esmi89
Nekem is a lenti wc-t ajánlották, mert annak a túloldalán van a garázs és ott jön tovább a vízcső, de 2 szintes a ház, ha oda raknám, akkor kéne egy visszakanyarodó ág is a fenti szinthez és még a garázshoz is, mert ott a mosógép.... ez már túl macerás lenne nekem. mindegy, ez az én keresztem.... -
esmi89
kezdő
Nekem a WC-ben ül
elvágták az óra alatt a csövemet és csináltak egy kiágazást és a WC-n itt ülök mellette
HUB - Központi vízlágyító berendezés ilyenem van.
De átérzem anyámnál még ezt se lehet... Neki ilyen jutott a konyhába, bár ez nem vízlágyító, de kezeli a vizet. Anyunál ez működik, ebből tölti a porszívót és a kávéfőzőt, meg erre van kötve a mosogatógép. Aztán legalább tisztavíz is lesz.
Vagy ügyfeleimnél szokott lenni fordított ozmózisos, de én attól idegkiütést kapok milyen lassú. -
sub71
senior tag
válasz
esmi89
üzenetére
Gondolkodtam komplett vízlágyító rendszeren, de olyan szerencsétlenül tervezték meg a bejövő víz helyét, konkrétan 15 centivel a garázsajtó után, a villanyóra alatt, hogy nagyobb bontás nélkül nem lehet odatelepíteni a vízlágyítót mert nem tudnék bejárni a kocsival....elektromos impulzusos van, de az sajnos nem tud csodát tenni....
-
esmi89
kezdő
És nem olcsóbb egy vízlágyító vagy legalább valami vízkezelő? Az jót tesz minden gépnek, nem kell mindent ennyiszer takarítani. Még a ruháim is puhábbak mióta vízlágyítózom.
De ha már csak a konyhát leválasztod, akkor jólehet a háztartási gépekbe, amibe 1-5 liter víz kell.
Én évente egyszer megszokásból vízkövetlenítek, de kb semmi nem látszódik a gépeken.
Na meg ügyfeleknek szoktam még a boltban. -
sub71
senior tag
válasz
arcsin
üzenetére
Akkor Te szerencsésebb helyen laksz, mint én. Náluk valószínűleg nagyon kemény a víz (Sopron), minden desztillálás után szabad szemmel is jól látható mennyiségű vízkő marad a gép alján és az oldalfalán is. Nekem minden használat után tisztítanom kell sajnos.....
Így néz ki:
-
esmi89
kezdő
válasz
tibbike01
üzenetére
Én porszívóban úgy használom, hogy a felét belerakom 3 liter vízbe a tisztavizes tartályban és kiszedem a tisztítószert.
Ha van belső víztartály:
Egyéb funkció -> Karbantartás -> Robot víztartályának leürítése
utána indíts el egy felmosást és amikor elindul stoppold le.Utána 15 percenként nyomok egy tisztítólap takarítást.
Dokkoló beállításai -> Tisztítólap aljának tisztítása.
Mosódeszke mosás is lehet, attól függ milyen mosó van benne.Amikor már elfogyott a két liter víz a tartályból akkor utána megint leszívód:
Egyéb funkció -> Karbantartás -> Robot víztartályának leürítése
és már feltölti majd normális vízzel.Ezzel minden porcikáját átjárja.
Nekem erre van egy HomeAssistant szkriptem

-
sub71
senior tag
válasz
arcsin
üzenetére
1 kanállal 2-3 dl vízhez, hagyom állni egy órát. Azért csak ennyi vizet, mivel a vízkő nagyrésze a készülék alján rakódik le. Utána átsikálom az oldalfalát is, kiöblítem aztán kész is....A "fej" egységet nem is bolygatom, oda nagyon minimális vízkő juthat csak be szerintem...
-
esmi89
kezdő
-
arcsin
senior tag
Igen, a desztillállóra vonatkozott a kérdés, köszi. Nekem most a porbol kell 1-5 evokanál a szennyezödés függvényében. Bár annyira basic english a szövege hogy nem írják mennyi vízhez, pld ameddig vízköves a tartály, addig töltsem fel vizzel. Akkor majd felkeresem a helyi gazdaboltot, vagy az allegrot.

-
sub71
senior tag
válasz
esmi89
üzenetére
Én a desztilláló tisztításához írtam, mivel a kérdés arra vonatkozott szerintem, ha mégsem, akkor bocs. Abban nem sok gumi alkatrész van, ami megkeményedhet. Az 1 kg nálam max. 1-1,5 évre lesz elég (heti 2-3 alkalommal desztillálok), nem hiszem, hogy ekkora mennyiséggel kiválthatnám a maszek vízkő mentesítési engedélyt....

-
esmi89
kezdő
válasz
tibbike01
üzenetére
Ez ilyen kombinált citrom/tej/almasav kipróbált: Denkmit Vízkőoldó háztartási gépekhez, 250 ml | dm.hu
Évente egyszer áttolod a felével, a másik felét meg a kávéfőzőben és jól vagy. 1 kg citromsavval a környékre is kiplakátolhatod vízkőmentesítést vállalsz
Hidegen is működik.
Én nem tolnék át feloldott citromsavat max 0,5%-os arányban (5g/1 liter) Általános használatra 1-5% (10-50g/liter) szokott lenni.
Volt már olyan a praxisunkban, hogy garanciális gépben megmondták hogy sav járt benne, mert megkeményedett a gumi. -
arcsin
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Mi is inkább vettünk egy deszillálót. 1-2 hónapig tartható bolti ioncserélttel, de szerintem hosszabbtávon megéri egy ilyen gép. Nekünk a párásitóba is hasznos. Én egy Vevor-t vettem vintedröl elég olcsón, 10-12 ezer volt kb. 4l a kapacitása, ebböl kicsit több mint 3l lesz kb.
Off:
Tisztitóport hogy tudnék keresni, találni? Nem sokat kaptam a géphez, nincs ráírva hogy mi pontosan. -
Lmh
őstag
Én sima csapvizet rakok egyelőre az enyémbe. Olyan rendszerességgel pedig ahogy a kávéfőzőm kiírjaa vizkotlenitest, olyan rendszerességgel meg majd rakok egy kis citromsavat a felmosó tartályba a vizkotlenités végett. ha a kávéfőzőnek megteszi, szerintem a porszivonak is jo lesz, pláne hogy utóbbi egy sokkal egyszerubb szerkezet ami a vizatfolyatast illeti.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
rviktor
üzenetére
D20 Ultra is meleglevegősen szárít
A többi oké, csak ne írjunk olyan tulajdonságot is érvként, ami megvan mindkettőnél.Ne menjünk jobban bele, mert egyik mond A-t, másik B-t... Felmos a D20 Ultra is és kész.
Forgómopos. Igen, fontos a többi részlet is. De azért lássuk már a különbség egy maszatolós feltörlés meg eközött.

-
Delirious
tag
válasz
esmi89
üzenetére
Nálunk viszonylag kevés a felmosható felület: vizesblokk, ebédlő a szőnyeg szélei mellett, nappali szintén a szőnyegekkel nem fedett felületek és a kicsi előszoba. Vizesblokkot férfi létemre mindig én takarítom, ott szeretem időként a felmosást bő fertőtlenítőszeres vízzel végezni. Amúgy a H15 legalább 70k-val drágább mint a Z30, nem szeretnék nagyon feljebb menni árban, mert a végén visszatérnék az eredetileg tervezett Dyson V15-höz. Így pedig majdnem annak az áráért van két porszívó. Amúgy ha azt mondod, hogy a D20 ultra gyönyörűen felmossa a vécét, fürdőt és mosókonyhát, akkor lehet lemondanék a manuális felmosásról. Csak fekete lenne...

-
esmi89
kezdő
válasz
Delirious
üzenetére
Érdekes mint a volt asszonyom
Milyen telefont szeretnél? Rózsaszínt
mondtam legalább nem azt mondta Iphone 17 Ultra Pro Max irgumburgum. (Sorry
)
Na a D20 Ultra csak fehér...
A z30-se tud felmosni amúgy
Akkor legalább az egyik legyen jó felmosásra, oda ajánlom a Dreame H15 Pro-t és akkor jó lesz a D20 Pro Max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Honor Tab 8X (kijelző, hátlap karcos) / 4/64GB / Wi-fi / 12HÓ Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Nem csak por van benne. A ~50 mikronos szűrő a nagyobb dzsuvát megfogja, de a baktériumok/gombák nagyságrendekkel kisebbek (tipikusan 1–10 mikron alatt), simán átmennek.

én birka az irodában is rosszul csináltattam meg... ott sincs helye, ott is ez a vízkezelő van.

farkas26