- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Probléma DVD/CD íróval
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
barry26
tag
sziasztok, P12 Max már kifutó modell? full fekete ventikre cserélném a mostani a-rgb setupot, p12 maxból maradt még 2 bontatlan ventim, akartam hozzá venni de arukeresőn csak 3 boltból hozza már.
P12 Pro jobb választás lehet esetleg? mostanában nem követtem annyira a piacot
-
dik
őstag
válasz
mancer7151
üzenetére
15 év legalább nincs fent a ház oldala így hibátlan a szellőzés így nem kell nyitogatni...
-
mancer7151
aktív tag
válasz
Károly85
üzenetére
Ez egy alaplapi rgb és egy fan headert oszt le 6 felé. Kell neki 2 táp hogy fullon is legyen kakaó. Ebből 2db és porszivó a házad
A bekötött headerek szerint vezérel persze.Miért kapcsolódik? Mert kell neki egy venti vezérlő csak a tekergetős már nem divat mert ahhoz nyitogatod a házat meg hát minek... Ez jó és nem drága nem is vacak.
-
Károly85
junior tag
válasz
mancer7151
üzenetére
Ez csak egy elosztó, hogyan kapcsolódik az eredeti kérdéshez?
-
dik
őstag
válasz
mancer7151
üzenetére
Köszönöm. Az elöbbihez képest egy vagyon.
Megrendelem majd a másik olcsóbbat itthon nem találtam semmi jót... -
mancer7151
aktív tag
https://www.argep.hu/product_3295538.html?p=365524>in=4711387509777
Első csatorna szerint vezérli a többit, nem drága.
-
erzol
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Szia!
Egy ilyen jó lehet nekem is egy qnap ts 431 p2 csendesítésére? -
válasz
abridabri
üzenetére
Ohhh, köszönöm a gyors választ, pontosan ezért kérdeztem...
Ha azt mondjátok, hogy meg éri a felárat, mert a nyomába se ér a többi, akkor "shut up and take my money"...
De nem vagyok a pénztárcám ellenségeNagyon jó kis gép, de ujraindulgat a meleg miatt, alultervezett a hűtés.
Azt az n100-as atomhoz tervezték
Találtam modellt, a nyomtatás kész, de csak 1x szeretném szerelni
-
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem..
Keresek egy Aoostar R7 mini PC atszelloztetesre 12 cm-és ventit.
A gyári hűtés tragédia, van egy 3d nyomtatott talpam, amire tehetek ventit.
Alul szív és felfelé tokja ki a meleget.
Erre kellene egy halk, de erős ventilátor...
Az ára nem számít, csak legyen erős és halk.
Meg éri 16k - ért a noctua, vagy van jobb alternatíva?Teszek fel egy képet, ilyesmi lesz a végeredmény, ezért is kellene erős legaramlas, mivel a notebook Ryzen forró fejű benne...
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Van egy Be Quiet! Pure Base 500DX házam. Átépíteném a gépet.
Ha 360-as vizet tennék bele (ez a radiátor csak előre fér be), hogyan célszerű beállítani a ventillátorok fújásirányát? A radiátor előre kifelé, a házhoz adott 3 ventiből a hátsó és felülre kerülő kettő merre nyomja a levegőt?
A házban van még egy RX9060XT kártya két ventillátorral. -
dik
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék hol tudnék venni egy Artic BioniX ventihez valami jó kis potméteres fordulat szám szabályozót? Esetleg valaki nem látott ilyet? Van itthon kis kapcsolósom(50/100%), de az nem az igazi amire kellene. Valami potméteres érdekelne. Megköszönöm előre is ha valaki tudna segíteni ilyesmiben. -
Louro
őstag
válasz
mancer7151
üzenetére
Alul két 140esnek van hely. Táp bentről szív, így felé nem tennék, de lent-középre gondolnám.
Elsődleges a csend, utána csak a hűtés. -
mancer7151
aktív tag
Fent hátul 2 120as kifelé (első kihagyva), hátul 1 120as kifelé, elöl 3 120as befelé, alul ha az oldalról szív akkor 140es felfelé. De ez csak én vagyok.
A tápot nem látom honnan szív, ha bentről akkor alsót kihagynám.

-
-
Én azt vizsgálnám meg, hogy a vga 300W-nyi hője mennyire vágja haza a cpu hőmérsékletét.
Mivel a cpu 65-88W -os oda bőven elég a 230W-os tdp-s cooler ...Letesztelném, hogy önmagába a cpu venti mennyire hatékony (vga terhelés nélkül) pl. aida64/cpu stress FPU
Aztán ugyan ez megspékelve vga terheléssel (pl. szőrös fánk teszt).a két cpu érték különbsége fogja mutatni, hogy mennyire kell inkább odakoncentrálnod a vga által termelt hőre, gondolok itt pl. riser kábeles áthelyezésre, hogy ne melegítse a cpu-t.
Mert az általad felvázold venti elhelyezési ábrán rátolnád a vga melegét a cpu-ra.
Inkább minél rövidebb úton ki kéne vezetni.kézzel is megvizsgálnám, hogy melyik pozícióba áramlik ki jobban a meleg levegő (mert az lesz a hatékonyabb)
szvsz
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Ventilátorok elhelyezésével kapcsolatban kérném ki a véleményeteket.
Adott egy NZXT H5 Flow ház. Az elejére két 140-es Arctic P14 Pro PST-t tennék, így egy CHA_FAN elmenne. Ezek beszívnák a friss levegőt. A CPU hűtője sokkolt a méretével, de hát legutoljára AMD Barton 2500-hez kell hűtőt keresnem és akkoriban még kisebbek voltak
Ahogy néztem, a CPU hűtő körül túl sok hely nem marad. Hátra a házhoz kapott 120-as ventilátort tenném. Ez nem PWM-es. A konfig: Ryzen 7500f + Sapphire Pulse 9070XT. Két SSD lesz az alaplapon, más nem igazán fog helyet foglalni.
A sárgával jelölt helyekben nem vagyok biztos, hogy kellenek-e. Bár így is marad egy házhoz kapott 120-as ventilátorom, mert kettőt kaptam. Így lehet a balansz miatt kettő be és kettő ki lenne és akkor felülre tennék egyet. Csak olyan szűk ott a hely. Igazából szerintem ott vákum keletkezne
Nem akarok repülőgépzajt, nem akarok világítást, csak hogy azért ne lehessen a gép belsejében tojást sütni. Oldallap marad, nem veszem le, különben a macskák játszanának a ventilátorokkal.
Vagy előbb teszteljem le, hogy a 2x140 be és 1 vagy 2x120 ki elég-e? (Bár kell-e két kifújó? Ha igen, akkor felül jó helyen lenne?)

-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Valami full egyszeru, fekete, vilagitas nelkuli 140-es, illetve 120-as ventit keresnek a leheto legjobb ar/ertek aranyban.
Z890 Livemixer lap:
1. GND
2. FAN_VOLTAGE
3. CHA_FAN_SPEED
4. FAN_SPEED_CONTROLP12/P14?
Koszonom elore is.

-
Hszrmester
újonc
-
Hszrmester
újonc
sziasztok!
Lian Li UNI FAN TL-LCD Wireless ventilátor hoz valakinek Nincs véletlenül olyan kábele, mint ami a képen látható? Azért lenne rá szükségem, mert külön oldalra raknám a ventijeimet, nem összefűzve, ezért kellene még egy ilyen. Ha valakinek lenne egy elfekvőben, megköszönném és megbeszéljük mennyi.
köszönöm
-
blp85
senior tag
válasz
szürke
üzenetére
Az inkább reverse blade, hogy a lapátokat lásd, és ne a keretet, 10 ventilátor fér el a házban, de kell e neked annyi?
Ha megnézed az alaplap gyártói specifikációját, akkor ventilátoronként csatlakozónként 2A a terhelhetőség, illetve A-RGB csatlakozásonként 256 ledig (ha jól olvastam). Esetleg azt tudom javasolni, ha az alaplapi megoldásnál maradsz, akkor a kifelé és befelé fújó ventiket két külön csatlakozóra kösd.
A helyedben összeköthető ventilátort vennék (az [Arctic] , Montechnek, Phanteks, Lian Li stb.).
Nekem Arctic ventilátoraim vannak, azokat tudom ajánlani, a többit nem ismerem. Illetve reverse, ahogy látom jelenleg csak 12 cm-es van Arcticból. -
szürke
tag
A-RGB
Ha jól informálódtam, ez az ami egyszerre tud több színt megjeleníteni.Ez lesz az alaplap [link]
Ha jól láttam van rajta 2 a-rgb csati is.Házhoz valahol olvastam hogy alul es oldalt befelé fújjon, hátul és fent pedig kifelé.
Ez 10 ventit jelent, amiből 6 fordított légáramlású. -
blp85
senior tag
válasz
szürke
üzenetére
Első körben tisztázd, hogy RGB vagy A-RGB, mivel vannak olyan hubok, amik 2 az 1.ben alapon működnek. Pl.: [DEEPCOOL SC790 2 az 1-ben PWM és RGB vezérlő elosztó hub]
Itt a jelet a ventilátor az alaplaptól kapja, de az áramot közvetlenül a táp SATA csatlakozójáról. -
Károly85
junior tag
válasz
szürke
üzenetére
Mindenkinek más az ízlésé, lassan mindegyik gyártónak van reverse fordított ventije, ezeket célszerű alulra meg oldalra hogy szebb legyen, ne a hátulja látszódjon a ventinek. Van olyan aminek egyedi vezérlője van ami szabványos argb, szóval a ventilátortól függ hogy elég egy pwm hub vagy kell argb hub is de van 2 az 1 változat is.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
10 darab ventilátort kellene valahogy az alaplapra kötni. Ehhez keresek PWM hub-ot. Van értelme az Arctic hub-jánál drágábbat venni? van jobban ajánlott termék?Köszönöm szépen!
-
lenrok
tag
Üdv
ARCTIC P12 Silent vagy ARCTIC P12 PWM halkabb? -
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 14 cm-es ventilátort házhűtésre?
-
Károly85
junior tag
válasz
smallmer
üzenetére
Egy ilyen házba alulra meg oldalra nincs sok értelme hagyományos argb-t tenni mert nem látszik rendesen, ezért is jöttek a reverse blade ventik, hogy szép legyen. (3) Azért reverse mert a látszat ellenére befele fúj, leírtad hogy más a "flow" irány akkor miért akarod kifelé fújónak, ez egy kisebb ellentmondás.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Úgy látom halott a topik, de egy próbát tesztek.
NZXT H9 Flow (2025) PC házba szeretnék vásárolni ventilátorokat.
Annyit sikerült már kiderítenem, hogy talán jobban járok, hogy 140 mm-es ventilátorokat szerelek be előre, felülre és alulra. Ez így 9 db ventilátort jelent. + Egy 120 mm-es ventilátor menne hátra.A megfelelő ventilátor kiválasztásában szeretném kérni a segítségeteket.
A gyerekeknek szeretnék kedvezni, ezért valami A-RGB, RGB megoldás lenne jó.A netet böngészve arra a következtetésre jutottam, hogy ezek lehetnek jók nekem (kérlek cáfoljatok meg, ha nem jó az irány):
- Arctic P14 PWM PST A-RGB
- Arctic P14 Pro A-RGB
- BeQuiet LIGHT WINGS 140mm PWM
- BeQuiet LIGHT WINGS LX 140mm PWM1. Kérdés: Mit válasszak? Nem muszáj az általam felsoroltak közül választani.
2. Milyen ventilátor vezérlő javasolt?
3. A Reverse verziók tudtommal csak a flow irányában különböznek. A meleg levegőt a házból kifelé fújó ventilátorok esetében jobb ha reverse verzió van?Köszönöm szépen!
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, jelenleg egy Sharkoon T9 Economy [házam] van.
Gondolkozok rajta, hogy egy jobban szellőző házra lecserélném. Mindenképp léghűtés lenne továbbra is benne.
Erre gondoltam. Mi a véleményetek? Van esetleg valami ajánlottabb, jobb vétel ettől?
[Sharkoon TG6M RGB]Köszönettel!
-
smallmer
őstag
-
IG55
senior tag
Üdv!
Asus ROG STRIX B850-F GAMING WIFI alaplapom lesz, amire lesz kötve egy AIO és a NZXT H6 flow házam 3 db ARGB fan-je, egy csatlakozóra.
Az alaplap leírásában ezt találtam:1 x 4-pin CPU Fan header
1 x 4-pin CPU OPT Fan header
1 x 4-pin AIO Pump header
4 x 4-pin Chassis Fan headersVagyis lesz 2 x 4 pines CPU csatlakozóm, és 3 x 4 pines ház fan csatlakozóm? Ez a 3 db 4 pines csatlakozó tudja az ARGB-t? 3 db ARGB-s fant tennék még a házba.
Köszi!
-
No, most legyek okos...
-
Üdv!
Jonsbo C6 ház plafonjára szerelnék 1db házventit, ez gondoskodna a max. 300W fogyasztású konfig hőelvezetéséről.
A kérdésem az lenne, hogy melyik venti lenne az alkalmasabb a kettő közül?
Arctic P12 Pro: erősebb statikus nyomás, kisebb légszálítás.
Arctic P14 Pro: gyengébb statikus nyomás, nagyobb légszállítás. -
-
Orgi
addikt
válasz
hattrickuser
üzenetére
Köszi
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Vettem egy Lian Li UNI FAN TL Wireless 120-as packot és az volna a kérdésem, hogy ha beállítottam venti görbét meg mindent akkor kötelező futnia a háttérbe vagy elég csak ha a L Connect service fut a háttérbe?
-
Tamas991
csendes tag
Sziasztok
A-RGB hűtő/hűtők- milyen eszközök kellenek hozzá? Mit hová kell csatlakoztatni?
A gépház elülső 2 12cm-es hűtőjét szeretném működésre/világításra bírni.
Az alaplapon van egy RGB LED header és két Addressable LED header csatlakozó.
A ház előlapi paneljén van egy LED feliratú gomb is.
Lehet hülye kérdés, de felteszem
.
Gépházam az MSI MAG Forge 100R -
hattrickuser
aktív tag
Ha a BIOS frissítésig nem volt gond sem a hanggal, sem a hőmérsékletekkel, akkor valószínűleg visszaállt minden alapértelmezett beállításra, neked pedig volt beállítva egy "silent" vagy egy csendesebb "manual" mód a ventilátorok fordulatszámának szabályozására a "normal - standard" alapértelmezett helyett. Első körben nézz rá a BIOS-ban. Illetve, ha leszeded a gépház oldalát és belefülelsz, akkor meghallgathatod, hogy egyértelműen melyik ventilátor(ok) okozza(ák) a zavaró hangot.
Windows alatt a Fan Control [link] program is tud segíteni. -
Tiby_83
tag
Milyen csatlakozóra gondolsz?
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani elfogadható minőségű és árú 12 cm-es ventit házhűtésnek? 3 db-ot szeretnék, előre 2-őt és hátra egyet.
Az alaplapon 4 pines csatlakozók vannak, nem tudom ez befolyásol-e valamit. Korábban 4 pines csak a proci hűtő volt. 3 pin-el gondolom a fordulatot nem lehet szabályozni csak valami külön vezérlő egységgel.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Orgi
addikt
Köszönöm a válaszokat
Igazából eddig egész jól elvoltam ezzel a 3 házhűtő ventivel, a hőmérsékletek rendben vannak (szoktam monitorozni), csak most hirtelen mintha hangosabb lett volna minden. Igazából bios-t frissítettem, elképzelhető hogy hozzá nyúlt vmi beállításhoz, illetve gondolkodtam hogy azért 5-6 éves ventiknek már megjön a hangja is, elöregedhetnek vagy ilyesmi. De ezeken túl én is sejtettem már, hogy nem felel meg a mai követelményeknek ez a ház, csak sajnos kell néha dvd-t írnom a főnökömnek és ez eléggé megnehezíti az új ház megtalálását, illetve én nem tudom átszerelni az egész gépet, szóval szervízbe kell vinnem, ezért húzom csak a dolgot. A tápomnál csak tippeltem, hogy ez ilyen régi Seasonic, még felülre kell szerelni, azt hittem az újak már vmi más szabvány szerintiek, amiket alulra kell berakni. -
Grave_444
nagyúr
Itt az is kérdés egyáltalán hogyan tud hangos szintre emelkedni. Úgy illik beállítani, kialakítani a hűtést, hogy legnagyobb terhelésen is halk maradjon a lehető leghűvösebben. Legalábbis erre kell törekedni.
Nem lehet csak egy halkabb profil kéne vagy melegek is a hardverek? Nyilván ha nem 12-14cm-es vagy nagyobb ventilátorok vannak nehezebb a helyzet.
Most nézem milyen ház. Már mindent értek.
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Elnézést az esetleges láma és hosszú kérdésért, így hűtésekben nem vagyok a toppon

Van nekem egy ősrégi házam, amit valszeg illene már lecserélni, de mivel ezt én nem tudom megcsinálni, így húzódik csak a dolog (Antec Plusview 1000 AMG) és amúgy biztos elavult ház, de nincsen vele különösebb gondom. Egy alsó-középkategóriás gépem van, épp elférek benne (i5-14400f, Powercolor 6600XT, 2 ssd, 2 vinyó, 1 dvd-író).
Mostanában játék közben azért eléggé megjön a hangja, újra lett pasztázva a proci és a vidceókártya is, de még mindig eléggé felpörög. Mielőtt új házat néznék, még kicserélném próbaképp inkább a benne lévő 3 db 80mm-es ventit, ha van ennek értelme, már vagy 5-7 éve mennek.Nem vagyok egészen biztos benne, de elvileg Coolink SWIF2 80 ventik (3 db, 4 pines) vannak benne. A gépet fél évente kifújom sűrített levegővel, de ezek már elég régóta mennek, esetleg nem horror áron érdemes lecserélni újabb ventikre ezeket? Pl az itt ajánlóban szereplő Xilence XPF80.R.PWM 80x80x25mm (XF040) ventikre? Vagy bármi más ajánlottra... Ezt a kb 6 ezer forintot még inkább rászánnám, mint egy teljes költözést, ráadásul ott lehet tápot is kéne már cserélnem egy modern házhoz (bár ezt nem tudom).
Előre is köszönöm a tippeket!
-
boogie84
veterán
Megjöttek a csavarok, ma érkezett az Arctic LF3 Pro. Tökéletes a 7,5mm-es távtartóval.
Képen még csak a kicsomagolt és előreszerelt ventikkel alul. Lényeg felül van.
Tervek szerint holnap gépösszerakós móka lesz. Előtte ilyen távtartót még ill. a ventiket az oldal lapokra fel kell szerelnem. Kíváncsi leszek h milyen lesz.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Az úgy legalább biztos megoldás-a beállítás meg pár perc.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Elméleti síkon lehet belőle probléma,de elég kicsi az esélye-főleg hogy gondolom nem 100%-n járatod a ventiket.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy msi b850 tomahawk max wifi alaplap, amin van 6 sys_fan, és a házban van 6 db 140es arctic pro, amik 3-3 összekapcsolásban vannak rákötve 2 ilyen sys csatlakozóra. Alaplap manual szerint csatlakozónkként 1A a max áram, a ventik pedig 0,35A per darab.
Kérdés: lehet bajom nekem vagy a gépnek, hogy 1 sys csatlakozóra 3 venti van kötve? Szét kéne szednem mondjuk 2db per csatlakozó?
A korábbi gépemben egy msi b450 tomahawk van, ott 3 db 120as arctic van 1 sys-re kötve és 6 év alatt nem volt gond, viszont ott nem is írta a manual a max áramot.
Most konkrétan még emiatt nem üzemeltem be a gépet, lehet csak túlgondolom, de inkább megkérdezem. -
Atish19
őstag
válasz
VisioNCore
üzenetére
Mert a CPU OPT-ra csatlakoztattad. Ez a CPU hűtéssel párhuzamosan van vezérelve. Keress egy másik FAN csatlakozót arról tudod majd külön vezérelni.
-
VisioNCore
csendes tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy miért nem látom vagy vezérelhetem a biosban a 4 rgb-s ventillátort?
A cpu és egy másik sima ventillátort látom és vezérelhetem is, de a ház alap ventillátorait valamiért nem (3 front és 1 hátsó), esetleg valaki tudja hogy ez miért van? Képeket mellékelek hátha segít.
-
Rottweiler89
senior tag
A korábban fentebb ajánlott pack is jó választás -->P12 Pro PST.
-
kutga
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Így már világos. Viszont PST pakkot nem nagyon látok jó árban.
-
Rottweiler89
senior tag
Nem volt arról szó, hogy nem bírja.
Azt írtam, "nagyon talán(se), szóval egy sysfan-ról simán mehet PST-vel. Az enyémen is hála istennek 1db sysfan van, de nemsokára megy a levesbe.
Én raktam be azért Hubot, még ha nem is kellett, még a régi konfigból maradt, gondoltam nem lököm ki belőle. Tehát nem létszükség. -
kutga
félisten
válasz
Godfather
üzenetére
Ha jól értem viszont, ha hubot veszek hozzá, akkor nem is kell feltétlen sorba kötni őket. Tehát vehetek 5 darab egyforma ilyet mondjuk, 3 elölre, 2 hátra, és mellé a hubot, aminek a pwm vége megy az alaplap felé, a sata vége a táp felé. Árban ahogy nézem kb ugyanott van, mintha keverném a 120/140-es méretet, és így egyforma átmérő lesz mindenhol.
-
kutga
félisten
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Köszönöm a részletes választ, egyelőre legyen akkor elöl két 140-es, hátul egy 120-as és felül még egy 140-es Arctic PWM PST, mellé meg valami ilyesmi sata hub. Ha később még több kellene, azt majd meglátjuk.
OFF
Ez egy budget gép, olcsó alaplap, tavasszal talán majd nézek valami komolyabbat helyette. -
Rottweiler89
senior tag
Na már most... Előre kettő oké(3x120mm/2x140mm). Hátra kettő nem ok, csak hátha 1, abból is csak 120mm-es. Felülre 2x120mm/2x140mm. PSU shroud 2x120mm.
Mivel látom, hogy léghűtésed van, így én a helyedben előre 2x140mm, hátra 1x120mm, felülre 1x140mm(a procihűtő felett a lehető leghátrább pozícionálva a gépház hátulja felé) és PSU shroud-ra 2x120mm-est tennék, ha ki akarnám használni a ventihelyeket.
P12/14 PWM PST, P12/P14 Max, P12/14 Pro PST szerintem tökéletes.
Ventilátor Hub-ot mindenképp raknék, mert ez így már szám szerint ha az én elrendezési ajánlatom nézzük 6db venti. MoBo manual szerint max. terhelés 24W/fan header. Ha maxon pörögnének, nagyon talán(se) a 6 venti átlépné a 24W-ot, de mivel szabályozva lesznek, annyi biztosan nem lesz együtt a fogyasztás, ha nem muszáj, ne terheljük direktbe a headert. Ha plusz tápellátást(SATA) kap a Hub, az nagyon nem baj, az általad linkelt Deepcool csak egy sima PWM elosztó-szabályzó plusz kakaó nélkül, és a 4 slot kevés is lenne így.
Hogy lehet olyan alaplapot kiadni, amin csak egy darab sysfan header van a CPU-n kívül? Sohasem értettem.
-
Atish19
őstag
Egy kis újdonság. Ha jól látom még nem volt. [Arctic P12 Pro Reverse A-Rgb]
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
A mostani házamban ha le szeretném cserélni a gyári RGB ventilátorokat valami olyanra, aminek nagyobb a légárama, akkor mit javasolnátok? Előre kettő, hátra kettő, RGB nem érdekel, de pwm jó lenne. Az alaplapon viszont csak egy 4 pines header van, így gondolom kell hozzá valami hub. A gép többi komponense az adatlapomon található. Előre, hátra felül úgy látom akár 140-es is mehetne.
-
válasz
viking_joe
üzenetére
Noctua 200 HS verzió ( 1200 rpm)
-
blp85
senior tag
válasz
viking_joe
üzenetére
Az RPM az a fordulatszám, ami neked kell a levegőszállítás vagy légáramlás (pl: m³/óra, CFM). Lehet valami forog, mint a bolond, közben alig szállít levegőt, illetve a zajszint sem mindegy.
Példa (mindkettő elvileg 800 RPM) :Thermaltake CL-F015-PL20BL-A
220.25 m³/óra
Noctua NF-A20-FLX
86,46 CFM (146,9 m3/h) -
viking_joe
csendes tag
üdv!
200x200as ventilátorban keresgélek, és nagyon erősen a légszállítás a preferált, de nézem és szinte összes 800rpm és nem több? Nem teljesen számítógép, IT amihez kellene, és egy 1200-1500rpm simán lehetne, de ezekszerint 200asban nem nagyon találok 1000rpm felett? üdv
-
Oké, köszi a válaszokat, akkor marad P12 PWM PST, konstans 800rpm-en!
Vajon ugyanarra a PST láncra lehet fűzni 2db 25mm-es + 1db 15mm-es Slim ventit?
-
válasz
AxBattler
üzenetére
Szia,
Attól is függ, hogy melyik revízióját tudod venni. Nekem emlékeim szerint a 4-esből van itthon egy példány, az szó szerint hangtalan olyan 5-600 rpm-en, bár lehet, hogy nekem a gépház is valamennyire zajszigeteli.
1000-1100rpm még elmegy?
Annyira magas fordulat minek? Ott már mindennek lesz hangja, ha más nem, akkor szélzaj. Az is idegesítő lehet egy idő után.
Szerk.: ha HTPC-ben lesz és viszonylag messzebb van tőled, akkor egyénileg ki kell tapasztalni, hogy mekkora fordulattól nem hallod vagy nem zavarja a médiafogyasztást. -
Üdv!
Sima P12 PWM ventik mekkora fordulaton számítanak még halknak, esetleg hangtalannak? 1000-1100rpm még elmegy?
Az P12 Silent szint, oda nem kellene PWM, hanem csak sima 3 tűs...Nappaliban, TV alatt, HTPC-ben mennének...
-
Atish19
őstag
Sziasztok. Új kuckóba költöztetem a gépet és ehhez kérnék tanácsot. Havn HS 420 az új ház ami elég sok 140mm ventilátornak tud helyet biztosítani. Szeretném is megtölteni. Eddig Arctic P14 PWM ventiket használtam amikkel elégedett vagyok. Ennek okán P14 Pro a kiszemelt amiből lenne 8db a házban + még 3 a szintén érkező 420-as Arctic radin. Tudja hozni a 14 Pro az elődmodell P14 PWM PST csendes működését? Esetleg van amit jobban ajánlanátok egy ilyen kuckóba?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziaztok!
Új gép vásárlása előtt állok, és a kiszemelt ház egy FD MEshify 3 XL lenne, benne egy 360 vagy 420 aio. Ha jól olvastam, érdemes cserélni a meglévő ház ventiket is P14 Pro-kra. Jó terv, ha azokat szerelek be 7 darabot az aio mellé?
Köszi! -
Trk.Adam87
aktív tag
Alacsony fordulatszámon az Arctic P12 Pro vagy a P12 Max a hatékonyabb zajszint és hűtés teljesítmény szempontjából? 800 RPM körül használnám, hogy csak minimális hangja legyen.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség!
Adott egy corsair 5000d airflow ház. Egyenlőre oldalt van egy 360-as aio, ami befele fúj. Egy arctic p12 van hátul kifújóra.
Van még két arctic p14-es, illetve a házhoz tartozó corsair 12-es ventik.
A probléma, hogy előre a 14-esek a vízhűtéstől nem férnek el.
Szóval azon agyalok, hogy esetleg a 12-esek mennének előre befújóra? Szerintem azok beférnek.
Vagy fent mindkét vetni kifújóra, esetleg az első be, a hátsó kifújó? Vagy elég egy felülre kifújóra? -
gabesszg
aktív tag
Sziasztok, lenne dell precision tower 3620 aminél a házat hűtő ventilátor felfogatása megadta magát illetve már szorult is, tudnátok segíteni , hogy hol találhatok itthon cseredarabot ? (a gumi felfogatással eggyütt ) Segítséget köszönöm előre is.
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Mi a véleményetek a Lian li ventilátorokról? Azon belül is a Sl vagy Tl? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Közelmúltban megjelent a TR új slim ventilátora. Elég komoly dizájn.
https://www.thermalright.com/product/tl-b12015-extrem/ -
Grave_444
nagyúr
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szia!
Kettőt előre, egyet hátra és egyet felülre. A kép szerint a bal felső sarokba.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Vettem egy kis Aerocool Trinity Mini házat.
Van 3db 12 centis be quiet ventim, meg 1db 12centis amit adtak a házhoz.
Hová lenne érdemes a ventiket tennem? Proci hűtő egy Deepcool gammaxx 300
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master Mobius 120P ventilátor kit (3 az 1ben) eladó
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Corsair AF 120 SLIM
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ahogy néztem, a CPU hűtő körül túl sok hely nem marad. Hátra a házhoz kapott 120-as ventilátort tenném. Ez nem PWM-es. 
Tervek szerint holnap gépösszerakós móka lesz. Előtte ilyen távtartót még ill. a ventiket az oldal lapokra fel kell szerelnem. Kíváncsi leszek h milyen lesz.
Azt írtam, "nagyon talán(se), szóval egy sysfan-ról simán mehet PST-vel. Az enyémen is hála istennek 1db sysfan van, de nemsokára megy a levesbe.