- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Analóg fényképezés
- VR topik
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
ha működik az jó ... play áruházon kívüli alkalmazásoknál sajnos ez se segít miui-n
(szerintem valami statisztika alapján szűrnek az app fontosságával kapcsolatban (ott meg nem igazán van régiós szűrés, hanem szerintem csak egy global lista van, így a kínai appok elnyomják a régióban fontos dolgokat).. a play alkalmazáson kívüli telepítéseknél meg még valami bug is lehet ebben. (én Mihon appal szívtam miui-n így... 5perc háttérben tartás után kilőtte a ramból, bármit is tettem vele). -
Azt be lehet állítani, hogy egy (háttérben futó zenelejátszó) alkalmazást ne lőjön ki play után X másodperccel? Legalább egyszer mindig újra el kell indítani, és nagyon idegesítő.
-
Landsmann
addikt
Most kipróbálom, tesztelem. Valamire gondolok, de majd utána megírom.
Nekem 1 percre van állítva, hogy elsötétüljön a kijelző. De navigáció alatt nem sötétül el. Először arra gondoltam, hogy azért, mert navigáció közben szinrte mindig töltőn van a telefon. De most nincs töltőn és nem kapcsolt ki a kijelző világítása, pedig már eltelt legaláébb 3 perc. A Google térkép appnál az anergiagazdálkodás hogy van beállítva? Nálam az Akkumulátorkímélőre van téve.
-
Freel
tag
Hali.
Van itthon egy ilyen telefonunk. Egy éves, karcmentes, makulátlan. Tartalék telefonnak készül. De láttam, hogy hivatalosan támogatott hozzá a LineageOS. Baromira szeretném kipróbálni. Tudnátok adni egy kegyetlenül szájbarágós step-by-step leírást, hogy jelenleg, hogyan lehet bootloadert nyitni ezen a készüléken? Telekomnál vásárolt EUXM-es ROM van rajta még a HyperOS 2-vel. Nem frissítettem még a 3-asra ha ez számít valamit.
Köszönöm szépen. -
Landsmann
addikt
A kameránál megtaláltam 3 percre volt állítva a Képernyőkímélő. Kamerát elindítani, majd Beállítások/Általános/Képernyőkímélő.
-
aelod
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Köszi!
A frissítés óta instan vagy tiktokon hosszabb videó lejátszásánál elsötétül a kijelző viszont a háttérben megy a videó.
Ez az appok új funkciója vagy a rendszeré? Ha utóbbi hol tudom kikapcsolni? Képernyőzár 5p inaktív állapot után kapcsol ki rendszer beállításoknál.
-
Siriusb
veterán
Nekem is megjött a 3-as, meglepetésként nem volt mobilnet a frissítés után, de egy plusz újraindítás segített (microsoft gyökerek?
).
A kezdőképernyőn egy új keresés gomb lett, de ki lehet kapcsolni, s akkor vettem észre, hogy már van duplakoppos lezárás is. -
boborján2
senior tag
válasz
Weeman1
üzenetére
Semmi extra?
13Pro 4G telefonon durva változás van , de jó iránbyban.
Eddig ha egy appot félretettem, használtam másik kettőt, már az elsőre nem lehetett azonnal visszaugrani, mert kidobta a memóriából. Végre a HO3 -al ez megszűnt.
Elkezdte a telefon használni az a nyomorult 8Gb ramot arra amire való, ráadásul az akkuval is jobban bánik és tovább bírja. -
boborján2
senior tag
.
-
Croft-21
őstag
Lehet nem pont témába vág, de a google fotókban feltűnt, hogy a kukába helyezett képek valamiért 30 nap után sem törlődnek. Próbáltam már a "kézi" törlést, de ha kilépek és visszalépek a kukába, ugyanúgy ott vannak ezek a képek.
És érdekes módon ezekre a képekre azt írja, hogy 1 nap van hátra a törlésig, de napokkal később is ezt írja.
Mi lehet a gond? -
-
xuldar
addikt
Srácok, sima Note 13 telefonom van. Pár napja nem lehet bekapcsolni rajta a Bluetooth-t. Megnyomom, látszatra bekapcsol, de ha elhúzom a képernyőt, már kikapcsolt állapotot mutat. Ennek megfelelően nyilván semmilyen BT eszközt nem tudok használni. Próbáltam a szervizmenüt, szerinte megy normálisan. Kipróbáltam a soft resetet (hangerő növelés + kikapcsoló gomb), de nem segített. Szervizgyanús, ugye? Köszi!
Szerk: HyperOS 2.0.207, és nem az elmúlt 1 hétben frissítettem.
-
H.lacika
tag
Hali
Egy éve használja a lányom a telót, mostanában lefagy, újraindítás volt, hogy csak több óra utan volt lehetséges. Rendszer nem válaszol a hibaüzenet.
Kikapcsolni nem szokta, csak most hogy rendetlenkedik.
HyperOS 2.0.206.0. android frissités 2025-12-01 mutat
Mi lehet a gond, elöző xiaomikal 5-6 évig nem volt gond. -
[lAyCsI]
addikt
Egy kis infó, valahol olvastam hogy a kínai újév befejeztéig (03.03) Sáomi nem ad ki semmilyen gyári frissítést...
Remélem után lassan elkezdik kitolni végre EU romokra is a HOS3-at -
Landsmann
addikt
Én hidrogél fóliát rakattam minden telefonomra. Mindig vigyázok rájuk, ennek ellenére a kemény üvegfólia eltört, illetve a sarkainál, széleinél el kezd felválni, illetve olyan sérülés lesz rajta, mintha megütöttem volna. A hidrogél rugalmas, kisebb sérülések automatikusan kijavulnak. Némileg drágább. A debreceni Tescoban van egy mobilos üzlet, oda szoktam vinni. Ott helyben fel is teszik.
-
hugi0
őstag
Sziasztok !
Redmi Note 13 Pro 5G (2312dra50g)
Keszulekre szeretnek egy kijelzo vedot rakni-rakatni.Tapasztalat alapjan kernek ajanlast.
Johet itthoni beszerzes vagy akar Aliexpresses beszerzesu is.A jelenlegi ami fent van az valami "puha" dolog lehet, mert hajlik mint a papir.
Es mar rengeteg karc lathato rajta.Legyen szep napotok !
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
OldMike
üzenetére
első körben megpróbálkoznék egy gyorsítótár törlés + újraindítás kombóval
ha nem segít, akkor egy gyári visszaállítás...
nekem a kezdetek óta 4-5% / éjszaka, pedig mindent IS lepucoltam a telefonról, sajnos muszáj bekapcsolva hagynom éjszakára, uhogy a repülős üzemmódot kipróbálni sem tudom -
OldMike
őstag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni. Gyakorlatilag soha nem kaocsolom ki a telefont (rendszeresen újraindítom, de az más dolog), éjszakára repülő helyzetbe teszem, hogy ne jőjjenek hívások, vagy értesítések. Eddig éjszakánként legfeljebb 2-3%-ot merült, két napja viszont 12%-ra ugrott. Az akkumulátor pontban megnéztem, a kijelzőidő és a telefon készenlét lett sokkal több, minden más olyan, mint korábban.
Repülő módban hogyan tud a kijelző fogyasztani, illetve a telefon miért van készenlétben?
Lehet-e valamilyen beállítás, ami ezt okozza? Köszönöm. -
draco31
veterán
Nekem 12 Pro 5G van, én is raktam még új korában képernyőzár gombot a kezdőképre, így jóval kevesebbet kell nyomkodjam. Plusz hogy ott rajta az ujjlenyomat, az élesztés miatt sem kell megnyomjam.
Akkor készítem rá lelkileg.
Ha nem ragasztva lenne a hátlap, nekiesnék én, régen sok telót szereltem, de a ragasztós korszak óta már hanyagolom. -
draco31
veterán
Hello!
Bekapcs gomb mennyire szokott halálozni? Öcsémnek van ilyene, pár napja meg van bolondulva. Dr csak ha le van zárva a kijelző. Kb rá kell csak nézni a gombra és már azt hiszi meg lett nyomva. De ha használva van, akkor meg nem zár le a telefon. -
aelod
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ja nekem is ez a fél megoldásom rá....
-
-
aelod
veterán
válasz
[lAyCsI]
üzenetére

Más
Valakinek nincs ötlete az egy kezes mód használhatóvá tételére?
Értem ez alatt, hogy amikor írom ezt a bejegyzést akkor ha váltok egy kezes módra igaz, hogy lekicsinyíti a kijelzőn megjelenített tartalmat de ha írni akarok akkor egyből vissza is ugrik. Korábbi redmiken ez jól testreszabott volt. Pl megadtad, hogy hány coll legyen vagy valami ilyesmi a megjelenített tartalom a kijelzőn. -
SipiBcs
őstag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Azon van 2 napja és semmi
-
Devil Smile
őstag
Akinek még nem jelent meg, próbálja ki a Dán régiót.. Nekem azzal most adta be.. épp kicsomagol...
-
niklebi
senior tag
Kiderült, hogy már december 12-én megjelent a HOS3 EU rom. Ha nem olvasom a fórumot eszembe se jutott volna megnézni. Két telefonom van, és a másikra is dec. 12-én jelent meg a Globál rom. Azt már azóta használom. Nem gondoltam, hogy erre a telefonra is kiadták.
-
aelod
veterán
Nekem dobott fel most biztonsági frissítést. Fel is raktam.
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Na ma visszajött a TMX-től a telefon, main board csere.. Global helyett kapott egy EU alaplapot.. (Nem tudom van-e bármi hátrányom ebből
) HOS2 van rajta, nem is talál frissítést, HU, PL és GB régióval is próbáltam.. elvileg Március-ig kell megkapnunk.. Reméltem, hogy rá tudom tenni, visszaköltözés előtt..
-
[lAyCsI]
addikt
Úgy láttam már megjelent a HOS3 a Global verzókban, van aki már megkapta?
-
Devil Smile
őstag
Hát a lock miatt ezt sem engedte feltölteni...
szerviz és ügyfélszolg legközelebb hétfőn 8tól..
-
válasz
Devil Smile
üzenetére
Ezért nem szabad hinni az MI-nek.
Én kb. csak olyankor használom, amikor tudom a megoldást, csak nincs kedvem keresni, vagy megfogalmazni, amit leírnék.
-
Devil Smile
őstag
ÁÁÁÁ, akkor 2 napja én is meg vagyok vezetve, mert nekem meg a copilot azt rta, hogy a note 13 plus-hoz a VNOMIXM kell, és az UNOMIXM valo a garnethez. Ha ez tényleg így van akkor 2 napja az orrom előtt van a megoldás, csak át voltam ba.. dobva a palánkon..
és ismét bebizonyosodott, hogy a chatgpt meg a win CoPilot se ér egy marék elégett ellenállást sem... de ez már más téma.. Köszönöm az infót, mindjárt ki is próbálom..
-
vimre
tag
válasz
niklebi
üzenetére
Hát tévedett a Gemini.
A MIUI romok betűjelzése elég egyszerű:
1. betű: Android verzió
pl.
T - Android 13.x
U - Android 14.x
V - Android 15.x
W - Android 16.x
2-3. betű: Telefon modell
pl.
GK - Redmi Note 11 NFC
MQ - Redmi Note 12 5G
NR - Redmi Note 13 Pro 5G (garnet): a topik témája
NO - Redmi Note 13 Pro+ (zircon)
4-5. betű: a ROM régiója
pl.
MI - Global
CN - China
IN - India
RU - Russia stb.
6-7. betű: SIM zár
VF - Vodafone
OR - Orange
XM - nincs zár stb.Ezért a Redmi Note 13 Pro 5G Global (kódneve: garnet) MIUI ROM betűjele:
HyperOS 1 (Android 14): UNRMIXM
HyperOS 2 (Android 15): VNRMIXM
HyperOS 3 (Android 16): WNRMIXM (majd ha kiadják)
Ehhez itt vannak HyperOS 1-2 ROM-ok: https://xiaomiupdate.com/en/phones/redmi-note-13-pro-4/A Devil Smile által keresett VNOMIXM (HyperOS 1-re igazából UNOMIXM) ROM valójában a Redmi Note 13 Pro+ (kódneve: zircon) telefonra való, azok a HyperOS 1-2 ROM-ok itt vannak: https://xiaomiupdate.com/en/phones/redmi-note-13-pro-3/
A Globál-ra kattintva kevesebb oldalt kell lapozni.
(Bocs niklebi, nem mind Neked szól, egyszerre több hsz-ra írtam.)
-
niklebi
senior tag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Nekem a Gemini azt írta, hogy a rom Vietnami. Le is írta miért: Pl. VNO jelenti, hogy vietnami.
-
Devil Smile
őstag
-
niklebi
senior tag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Szerintem elírtad, de [link] nézd meg itt, hátha megtalálod ami neked kell.
-
ktomcat
senior tag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Szia!
Ideiglenesen megosztottam drive-ról az OS1.0.12.0.UNREUXM-et, hátha. De a zárt bootloader és a downgrade-lés nem szerencsés kombó.. -
Devil Smile
őstag
Sziasztok BÚÉK!!
Segítségre lenne szükségem, tegnap este (tavaly) este 11 körül dobott egy instant rebootot a telefonom, és azóta csak boot loop van. Mi flashsel próbáltam bootloadert tenni rá, mert csak a fastboot ami "stabil" a bootmenu is újraindul.. Persze lockolt a rom, így nem tudtam rá tölteni semmit, annyit megtudtam, hogy az első hyperos még nem lockolt, így azt fel tudnám tenni, aztán utána már lefrissíti magát, DE sehol sem találtam OS1-et, csak OS2-OS3-at. Global verzió kellene, nincs valakinek mentve régről, vagy olyan linkje ahol találok megbízható OS1 ROM-ot? Tudom a bootlovk felnyithato hivatalosan, de 168óra után kapom meg a program szerint, és mivel jan 1 van semmi sincs nyitva..
Szóval, ha valaki tudna segíteni egy ROM linkkel, vagy egyébbel, azt nagyon megköszönném, mert agyérgörccsel kezdeni az évet...
(reggel ahogy kikeltem az ágyból a seggem(85kg) alatt az ikeas (nincs fél éves) ágy is megreccsent, eddig nem érzem szerencsésnek az új évet.. 
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.!
Páromnak ilyen telefonja van, One a szolgáltató és egy olyan gondunk van vele, hogy a VoWiFi eléggé érdekesen működik. Rendszeresen nem kapcsolható, ki sem csöng ha hívjuk, csak az SMS-t kapja meg valamikor (azonnal - órák múlva), hogy nem fogadott hívása volt.
Legegyszerűbb lenne kikapcsolni a VoWiFi-t, de a munkahelyén egyáltalán nincs térerő (egyik szolgáltató sem, 2 és 4G is használhatatlan-nincs jellel). A WiFi oldal is mindegy, itthon is, máshol is ugyan ez van.
Nekem ugyan úgy One, de Xiaomi 15T a telefon és nincs ilyen problémám.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Ezen a SIM kártya csere segíthet?
-
ktomcat
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
a telefon illesztőprogramját/usb driverét, ha a kábel jó és másik telefont lát a gép akkor szerintem ez a gond
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
DraXoN
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
amit esetleg elkerülőnek próbálhatsz még, a windows beépített cucca (én mondjuk nem szeretem mert szerintem "túl invazív", sok mindent akar csinálni) [link]
vagy a jó "öreg": AirDroid: [link]Ezeken keresztül legalább wifin át megy a fájlátvitel.
szerk.: most olvasom az airdroidnál, hogy limitálták 200Mb ra a free verzió forgalmát... az brutális azért. Évek óta nem használtam... anno jó volt (mint sok minden más a múltban
)
.. akkor marad a windows saját megoldása, átmenetileg jó lehet, ha nem bánon, hogy ott adatokkal fizetsz a használatért (névjegyek, üzenetek, képernyőmegosztás ... mindent is akar) -
ricsi8800gt
addikt
Hátezt fel adtam ezzel a kacat windows/ Xiaomi párossal,Még jó hogy a deszkán van Bluetooth port,csak mire át megy egy nagyobb valami ezen az egy fájdalom
-
DraXoN
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
a telefon is usb 2.0 az nem lehet a baj...
de a windows, hát fura egy jószág.. anno windows 10 alatt volt egy telepítésem amin semmilen telefont nem tudtam megoldani, hogy csatlakozzon... vagy 2 órányi kutatás és rendszer driver le-fel telepítgetés után tudtam megcsinálni (majdnem, hogy gyorsabb lett volna újratelepíteni)...
valami az mtp drivereknel volt náma anno beragadva (rákeresve anno a neten, eléggé gyakokori hiba volt). [link] -
[lAyCsI]
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
értem,
hümm,
akkor passz...
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
másik pc-n próbáltad?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
ha nem ajánlja fel amikor rádogod a kábelt, akkor
Fejlesztői beállítások / alapértelmezett USB beállítás/ Fájlátvitel pipa -
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Van egy Redmi Note 13 Pro +5G telcsim
És az a kérdésem hogy ha rá dugom pc-re a telcsit csak tölt,Nem tudom ki választani hogy legyen fálj át vitel.
Mit kell tenni a zsivánnyal hogy tudjak képet rá tenni a pc-re?
-
ktomcat
senior tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Elvileg a fastboot és recovery mod bármikor előjöhet, ha a bekapcs+hangfel/le gomb folyamatosan benyomódik, függetlenül attól, hogy be van e kapcsolva a telefon, bár nálam ilyen, hogy 2 gomb nyomódjon be, még sosem fordult elő.
A bekapcsológomb folyamatos nyomva tartásával bármikor, bármilyen státuszából újraindítható a telefon, szerintem emiatt indulhat újra a zsebedben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Huawei FreeBuds Pro 5 – független alternatíva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- FreeCAD
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Pitaka iphone air iphone 16 pro max iphone 15 pro
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple Pitaka
- újszerű iPhone 14 Pro Max 128GB deep purple mélylila független Apple
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer használt monitor
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(szerintem valami statisztika alapján szűrnek az app fontosságával kapcsolatban (ott meg nem igazán van régiós szűrés, hanem szerintem csak egy global lista van, így a kínai appok elnyomják a régióban fontos dolgokat).. a play alkalmazáson kívüli telepítéseknél meg még valami bug is lehet ebben. (én Mihon appal szívtam miui-n így... 5perc háttérben tartás után kilőtte a ramból, bármit is tettem vele).

mármint a videó lejátszás alatt a képernyő kikapcsolása.

).

) HOS2 van rajta, nem is talál frissítést, HU, PL és GB régióval is próbáltam.. elvileg Március-ig kell megkapnunk.. Reméltem, hogy rá tudom tenni, visszaköltözés előtt..