Hirdetés
-
56784 - 56701
56784 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-18 15:37 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
2013-as MK3 Focus Titanium felszereltség. Nem mennek a radarok se elöl, se hátul. Áprilisban vettem a kocsit, akkor még nem volt hiba. Junsun droidos fejegység van benne.
Ami azóta történt:
- 2x volt óracsoport csere, az első csere után nem volt ilyen hiba, a második után jött elő de nem tudom megmondani, hogy közvetlenül utána e, mert
- múlt héten meghúztam kicsit az elejét, kapott a lökös és a sárvédő is, az egyik szenzor kerete is meg lett húzvaDe nem tudom pontosan megmondani, hogy már a sérülés előtt se mentek a radarok vagy csak utána kezdte, utána tűnt fel a hiba.
Visszaraktam a gyári óracsoportot, mert aki cserélte és programozta az új nagy kijelzőset arra tippelt, hogy lehet a fejegység miatt van.
Nézett élő adatot és ott jeleznek a szenzorok, de a fejegységen tolatásnál bejön a kocsi képe de nem jelez egyik radar sem.
Valami ötlet, hogy merre induljak a hibakeresésben?
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
Ford 3-gombos bicskakulcsot hol tudok csináltatni, elektronika tanítással/programozással együtt ? Látom árulnak mindenféle áruházak ilyenekhez házakat, de nekem nem csak a kulcsot kellene átgravíroztatni rá (mondjuk egy Mister Minit-nél), hanem a pótkulcsból szeretnék egy 2. fullos értékű bicskakulcsot csináltatni.
FB csoportban őt szokták ajánlani: http://kocsikulcs.com/index.php
Személyes tapasztalatom nincs, úgy tudom, hogy olyan 30k körül van egy teljes új kulcs. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
Ford 3-gombos bicskakulcsot hol tudok csináltatni, elektronika tanítással/programozással együtt ? Látom árulnak mindenféle áruházak ilyenekhez házakat, de nekem nem csak a kulcsot kellene átgravíroztatni rá (mondjuk egy Mister Minit-nél), hanem a pótkulcsból szeretnék egy 2. fullos értékű bicskakulcsot csináltatni.
-
LightWave
csendes tag
VAG esetén van lehetőség úgy beállítani, hogy 0-ra tekerve kikapcsolja a menetfényt, vagy ugyanez ha be van húzva a kézifék, hátha megoldható itt is…
Esetleg még ha van benne TPMS, ajánlom ABS alapúra állítani, akkor nem kell többe jeladós szelep.Péntekre beszéltünk meg találkozót Filkorn-nal. Köszönöm a tippet.
TPMS nincs benne. Mondjuk, egy csomó minden nincs benne (lásd riasztó), Titanium ellenére, csak az a béna tetőbox-tenger, ami semmire nem használható (max. napszemüveg tárolható benne).
-
molnarpeter
nagyúr
VAG esetén van lehetőség úgy beállítani, hogy 0-ra tekerve kikapcsolja a menetfényt, vagy ugyanez ha be van húzva a kézifék, hátha megoldható itt is…
Esetleg még ha van benne TPMS, ajánlom ABS alapúra állítani, akkor nem kell többe jeladós szelep. -
LightWave
csendes tag
Mire érted a világítást, a hátsó fény zavar, vagy hogy nem lehet teljesen kikapcsolni a mentfényt?
Filkorn helyben van, sok kódolást csinálSzia!
Igen, az állandó világítás zavar. A Welcome light is, teljesen értelmetlenül világít minden lámpa, miután kinyitottam az autót. -
kcsa
veterán
Kapott új papucsokat a Maxi.
Megvolt a vezérléscsere, összes szíj, folyadék, szűrő, vízpumpa cseréje és a váltó is kapott új olajat, szebben dolgozik, egyelőre elnapolom a felújítását, amíg nem produkál anomáliákat. 200 ezret futott 2021-es 7 személyes ST-line példány, jól összehaverkodtunk és kényelmesen elfér 6 fő + babakocsi. Hosszabb kiruccanásra fog kellene majd egy tetőbox. Fogyasztását sokallom egy picit, 7,5-8 liter, de gondolom ennél a méretnél ezt el kell fogadni. (2.0 Ecoblue 190Le). Egyébként dinamikusan mozgatja a kasztnit ez a motor, elégedett vagyok vele.

Szerintem nem kell annyira túlaggódni, lehet hogy ez ilyen fogyasztósabb fajta, Spritmonitoron sem lenne extrém a fogyasztásod, pedig nem is szűrtem le rendesen évjáratra, váltóra stb.
-
Rick4
félisten
Nekem 130nal 6.3 körül eszik az ecoblue. Kézivel 150loval, sok extrával.
Moindjuk a fogyasztásról ennyit, ez egy pár hónapos Toyota Proace max 2.2 HDI 180 lovas dízel a 8-as automatával, L3 H2, 2.52m magat, 6m hosszú, full- full felszereltséggel.
-
bajnokpityu
félisten
Megvolt a vezérléscsere, összes szíj, folyadék, szűrő, vízpumpa cseréje és a váltó is kapott új olajat, szebben dolgozik, egyelőre elnapolom a felújítását, amíg nem produkál anomáliákat. 200 ezret futott 2021-es 7 személyes ST-line példány, jól összehaverkodtunk és kényelmesen elfér 6 fő + babakocsi. Hosszabb kiruccanásra fog kellene majd egy tetőbox. Fogyasztását sokallom egy picit, 7,5-8 liter, de gondolom ennél a méretnél ezt el kell fogadni. (2.0 Ecoblue 190Le). Egyébként dinamikusan mozgatja a kasztnit ez a motor, elégedett vagyok vele.

Nekem 130nal 6.3 körül eszik az ecoblue. Kézivel 150loval, sok extrával.
-
Rick4
félisten
-
Tomics
addikt
Hogy értve ennél a méretnél el kell fogadni a 7.5-8 litert? Ez egy 15-ös C4 Grand Picasso a 2 literes 150 lovas dízellel, 6-os aisin automatával. Simán eljársz a szabálykat betartva 5 literből, veretve 6 liter, ha mindenhol kinyomod a szemét ahogy tudod, és állandóan padlógáz- padlófék, akkor 7 liter.

Sokallom én is. 6-7 litert jobban el tudnám fogadni.
Nincs kinyomva a szeme, dinamikusan, szabályokat betartva szoktam közlekedni. -
molnarpeter
nagyúr
Sziasztok!
Fehérváron vagy környékén tudtok-e segíteni egy 2014-es Galaxy "Skandináv" világításának kikapcsolásában? Gyűlölöm szegényt. Mármint ezt a világítást.
Illetve a PowerPoint timeout-ot kellene levenni 1 másodpercre, hogy a telefon töltőjét hagyhassam bedugva a szivargyújtóban.
A menet közbeni automatikus ajtózár és a kanyarban felkapcsolódó ködlámpa is jól jönne.
Ugyanitt érdekelne, hogy a canbus képes-e arra, hogy illetéktelen ajtónyitásra nyomkodja a dudát/riasszon (gyárilag nincs benne riasztó).
Nincs Forscan-em, sem csatlakozóm.
Előre is köszönöm!
Mire érted a világítást, a hátsó fény zavar, vagy hogy nem lehet teljesen kikapcsolni a mentfényt?
Filkorn helyben van, sok kódolást csinál -
Rick4
félisten

Hogy értve ennél a méretnél el kell fogadni a 7.5-8 litert? Ez egy 15-ös C4 Grand Picasso a 2 literes 150 lovas dízellel, 6-os aisin automatával. Simán eljársz a szabálykat betartva 5 literből, veretve 6 liter, ha mindenhol kinyomod a szemét ahogy tudod, és állandóan padlógáz- padlófék, akkor 7 liter.

-
LightWave
csendes tag
Sziasztok!
Fehérváron vagy környékén tudtok-e segíteni egy 2014-es Galaxy "Skandináv" világításának kikapcsolásában? Gyűlölöm szegényt. Mármint ezt a világítást.
Illetve a PowerPoint timeout-ot kellene levenni 1 másodpercre, hogy a telefon töltőjét hagyhassam bedugva a szivargyújtóban.
A menet közbeni automatikus ajtózár és a kanyarban felkapcsolódó ködlámpa is jól jönne.
Ugyanitt érdekelne, hogy a canbus képes-e arra, hogy illetéktelen ajtónyitásra nyomkodja a dudát/riasszon (gyárilag nincs benne riasztó).
Nincs Forscan-em, sem csatlakozóm.
Előre is köszönöm!
-
Tomics
addikt

-
molnarpeter
nagyúr
A módszert ne ismerem, de újabban látok független is frissítést is hirdetni (Filkorn)
-
zoger
tag
Na, kedves fórumtársak..
Gondoltam, két év után magam cserélem ki az utastéri pollenszűrőt..
2006-os évjáratú Fiesta..
Ugye gázpedál 3 csavarja leszerel, gázpedál félrelök, burkolat leszedve,stb..
Ellenben, a régi pollenszűrő kb 2 cm-el magasabb és kb 3 cm-el szélesebb volt az újnál..
Adott a kérdés, hogy miért ?
Nem mertem belerakni az újat, mert ha mellette elmegy a levegő, akkor meg tökmindegy hogy van-e szűrő vagy se.. ugyhogy ideiglenes megoldásként visszament a régi..Mert nem belevaló.
-
radi8tor
MODERÁTOR
SW verziót az autó vezérlőin csak a márkaszerviz tudja babrálni, nem nagyon tudod lekérdezni.
Illetve ha le is tudod valahogyan ForScannel, sokra nem mész vele, mert nem tudod frissíteni saját magad. -
Joker88
őstag
Na, kedves fórumtársak..
Gondoltam, két év után magam cserélem ki az utastéri pollenszűrőt..
2006-os évjáratú Fiesta..
Ugye gázpedál 3 csavarja leszerel, gázpedál félrelök, burkolat leszedve,stb..
Ellenben, a régi pollenszűrő kb 2 cm-el magasabb és kb 3 cm-el szélesebb volt az újnál..
Adott a kérdés, hogy miért ?
Nem mertem belerakni az újat, mert ha mellette elmegy a levegő, akkor meg tökmindegy hogy van-e szűrő vagy se.. ugyhogy ideiglenes megoldásként visszament a régi.. -
Emu
őstag
Másikból kopizva, és kiegészítve: "viszont az S-maxokra is voltak sw frissítések (a hajtásláncot is érinti), érdemes csekkolni, h legfrissebb legyen fent. Illetve voltak visszahívások is, ezek is legyenek meg.
Illetve a 2.5 esetén a motortartók (nem egy nagy kaland) fáradnak viszonylag gyorsan."Illetve a váltóra visszatérve: amikor kezd letérdelni, azt lehet hallani, zörgések, morajok, stb. nem áll meg egyik pillanatról a másikra. De HF45 esetén ritka. (És hibakód is van hozzá sokszor, ez a lelke mélyén német, nem toyota.
)Köszi!
SW verziót elő lehet varázsolni valami menüből, vagy együtt frissült a fedélzeti rendszerrel, és amit ott látok az alapján beazonosítható? Esetleg kell hozzá külső eszköz? -
ParmaBoy
aktív tag
Másikból kopizva, és kiegészítve: "viszont az S-maxokra is voltak sw frissítések (a hajtásláncot is érinti), érdemes csekkolni, h legfrissebb legyen fent. Illetve voltak visszahívások is, ezek is legyenek meg.
Illetve a 2.5 esetén a motortartók (nem egy nagy kaland) fáradnak viszonylag gyorsan."Illetve a váltóra visszatérve: amikor kezd letérdelni, azt lehet hallani, zörgések, morajok, stb. nem áll meg egyik pillanatról a másikra. De HF45 esetén ritka. (És hibakód is van hozzá sokszor, ez a lelke mélyén német, nem toyota.
) -
ParmaBoy
aktív tag
Sziasztok!
Autóvásárlás kapcsán szóba került Ford S-Max 2.5FHEV, mint lehetséges alternatíva (viszonylag sokat menne városban is - napi ingázás). Másik topikban azt írták, hogy van valami kórsága, és kérdezzek utána, azonban a keresőben nem olvastam semmi ilyet. Akinek esetleg van tapasztalata tudna segíteni?
Szerintem Qru az fhev mondeókat érintő széthulló HF35-ös váltóra gondolt, de az S-Max esetén a 2.5-höz a HF45 van, ott nincs kórság.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Autóvásárlás kapcsán szóba került Ford S-Max 2.5FHEV, mint lehetséges alternatíva (viszonylag sokat menne városban is - napi ingázás). Másik topikban azt írták, hogy van valami kórsága, és kérdezzek utána, azonban a keresőben nem olvastam semmi ilyet. Akinek esetleg van tapasztalata tudna segíteni?
-
RazoR
veterán
2013 MK3-ban óracsoport csere után nem működik se az első, se a hátsó park radar. Junsun V1 tesla style fejegység van a kocsiban, de nem lett elállítva semm a fejegységen. Lehet köze a hibának az óracsoport cseréhez?
-
Rick4
félisten
Természetesen le lesz véve a teknő, de ha gond van, mondom, kap egy új blokkot, van újszerű, tökéletes főtengely, dugók hajtókarokkal, gyűrűkkel, hengerfej, nem gond egyet összerakni, vagy ha végképp sok cucc kell, vagy nem menthető, kapja a fadobozos motort.
-
troll81
addikt
Hmm, valami ilyesmi történhetett nálam is...
a kelepelés az már biztosan a hőfok miatt elhígult olaj miatt volt, igazából jobban meggondolva nem hajtókar kellene legyen, mert felpörgetéskor volt hangja, tehát lehet hidrotőke inkább, nem pedig fordulat visszaejtéskor, ami inkább lenne hajtókar.
Megvan a felvétel, ahogy bejövök a kapun, lehet hallani, ahogy felpörgetem, és kopog, igaz csak kb 1.5 másodpercnyi a használható, mert utána rámegyek a murvára már.
Ilyen hangja volt: [link]Én megnézném a csapágyat biztos Ami biztos
-
Rick4
félisten
én egyszer ~100 kilométert tettem meg víz nélkül, gyenge pályatempóval, mert nem vettem észre, hogy eldurrant a vízpumpa és elengedte a vizet még indulás után közvetlenül
igaz nálam kelepelés nem volt, de cserébe hülye módon a meleg motorra engedtem rá a palackos desztvizet, ha szerencsém volt nem jutott el a motorig mert a pumpánál kifolyt, viszont a motor (1.6B) azóta is schaffhausen, olajat sem ette utána
hőfok mérő nem akadt ki, mert nem volt minek mérje a hőfokát, szépen állt az üzemi hőfokon, csak megálláskor szaladt fel, ahogy nem volt már menetszél.
Hmm, valami ilyesmi történhetett nálam is...
a kelepelés az már biztosan a hőfok miatt elhígult olaj miatt volt, igazából jobban meggondolva nem hajtókar kellene legyen, mert felpörgetéskor volt hangja, tehát lehet hidrotőke inkább, nem pedig fordulat visszaejtéskor, ami inkább lenne hajtókar.
Megvan a felvétel, ahogy bejövök a kapun, lehet hallani, ahogy felpörgetem, és kopog, igaz csak kb 1.5 másodpercnyi a használható, mert utána rámegyek a murvára már.
Ilyen hangja volt: [link] -
DeFranco
nagyúr
Furcsa ez az 1.6 TDCI. Ma volt egy kis kedvem, felmérni a "károkat", kinyitottam a kocsit, nézem, motortérben sok nem látszik, tartályban kevés a víz, olaj van és ennyi, csak a szokásos, de persze a víznek volt lehetősége elpárologni. Felöntöttem desztvízzel, beülök, küllőre indul, max egy picike füst, de az volt előtte is, mert a turbo már lassan cserés lenne, picit szórja az olajat 200k km fölött, már ki volt nézve a turbo, de ezen kívül semmi, jár szépen, pöckölgettem 3000-ig, fordulat visszaesés közben sincs kelepelés, tehát első körben nem hajtókaros, de semmi más zörej, kopogás se jön, vizet nézem a turbo alatti részen, beöntés után semmi, tehát nincs fix nyílás, ahol elfolyna, járatva se folyik. Légtelenítőt kitekerem, jön szépen a meleg víz, visszatekerem, és ennyi.
Van valahol egy hűtővízben fagyálló ellenőrző szettem, megnézem majd, mi történik, szemre semmi, de persze 5-6 percet járt, bemelegedve lehet gond, meg persze lehet bármi, de túlélhette?molnarpeter: Teljesen hibátlan volt minden, nem fogyott a folyadék, nem volt hőfok limbó, beállt a műszer a középső értékre, és meg se moccant. De hangsúlyozom, ritkán volt használva, télen meg tavasszal már úgy mentünk a, kocsikkal, hogy amelyikkel nem mentünk 3 hete, azzal menjünk valahova, legyen kicsit megjáratva, 10-20-40km-es távokra, de volt, hogy felváltva járattam az udvaron fél órát őket, mert annyira nem tudtunk menni velük sehova, rossz volt az idő, volt mikor fél méret hó alatt állt mind. A 2024 júniusi állás volt 193 ezer, most van benne 205 ezer, ez a 12 ezer is úgy jött össze, hogy áprilisban volt vele egy 2000km-es olasz út, most ez a másik 1500-as, meg ősszel is volt egy 1500-as, mikor ezt vettem elő, és ennyi. Leginkább vár szegény a sorára, de a többi autóm jobb ennél, vagy erősebb, vagy kényelmesebb, vagy nagyobb.
én egyszer ~100 kilométert tettem meg víz nélkül, gyenge pályatempóval, mert nem vettem észre, hogy eldurrant a vízpumpa és elengedte a vizet még indulás után közvetlenül
igaz nálam kelepelés nem volt, de cserébe hülye módon a meleg motorra engedtem rá a palackos desztvizet, ha szerencsém volt nem jutott el a motorig mert a pumpánál kifolyt, viszont a motor (1.6B) azóta is schaffhausen, olajat sem ette utána
hőfok mérő nem akadt ki, mert nem volt minek mérje a hőfokát, szépen állt az üzemi hőfokon, csak megálláskor szaladt fel, ahogy nem volt már menetszél.
-
Rick4
félisten
Furcsa ez az 1.6 TDCI. Ma volt egy kis kedvem, felmérni a "károkat", kinyitottam a kocsit, nézem, motortérben sok nem látszik, tartályban kevés a víz, olaj van és ennyi, csak a szokásos, de persze a víznek volt lehetősége elpárologni. Felöntöttem desztvízzel, beülök, küllőre indul, max egy picike füst, de az volt előtte is, mert a turbo már lassan cserés lenne, picit szórja az olajat 200k km fölött, már ki volt nézve a turbo, de ezen kívül semmi, jár szépen, pöckölgettem 3000-ig, fordulat visszaesés közben sincs kelepelés, tehát első körben nem hajtókaros, de semmi más zörej, kopogás se jön, vizet nézem a turbo alatti részen, beöntés után semmi, tehát nincs fix nyílás, ahol elfolyna, járatva se folyik. Légtelenítőt kitekerem, jön szépen a meleg víz, visszatekerem, és ennyi.
Van valahol egy hűtővízben fagyálló ellenőrző szettem, megnézem majd, mi történik, szemre semmi, de persze 5-6 percet járt, bemelegedve lehet gond, meg persze lehet bármi, de túlélhette?molnarpeter: Teljesen hibátlan volt minden, nem fogyott a folyadék, nem volt hőfok limbó, beállt a műszer a középső értékre, és meg se moccant. De hangsúlyozom, ritkán volt használva, télen meg tavasszal már úgy mentünk a, kocsikkal, hogy amelyikkel nem mentünk 3 hete, azzal menjünk valahova, legyen kicsit megjáratva, 10-20-40km-es távokra, de volt, hogy felváltva járattam az udvaron fél órát őket, mert annyira nem tudtunk menni velük sehova, rossz volt az idő, volt mikor fél méret hó alatt állt mind. A 2024 júniusi állás volt 193 ezer, most van benne 205 ezer, ez a 12 ezer is úgy jött össze, hogy áprilisban volt vele egy 2000km-es olasz út, most ez a másik 1500-as, meg ősszel is volt egy 1500-as, mikor ezt vettem elő, és ennyi. Leginkább vár szegény a sorára, de a többi autóm jobb ennél, vagy erősebb, vagy kényelmesebb, vagy nagyobb.
-
molnarpeter
nagyúr
Igen, a következő motorra gondoltam, hogy segíthet megelőzni, ha esetleg ilyen eredetű volt
Megvan a poszt [link]
Termosztát ház gond nem volt? Tartotta stabilan a fagyálló szintet? Hallok ilyen hibáról többször, de egyértelmű okát még nem tudom, a lecsökkent szint és utántöltés figyelmeztetés hiánya kézenfekvő lenne. -
gabor9991
addikt
nem vágom a fiestát, azt tudom, hogy az én 1.6 focusomba cromaxba 20tól vannak önindítók, egy valeo is csak 30 pénz. új.
én sokallanám a 80at szereléssel egy felujítottértHa azt nézzük hogy 25ezres óradíjjal számol már a falusi szerelő is akkor lehet nem annyira volt sok, olcsó biztos nem volt.
-
dellfanboy
őstag
nem vágom a fiestát, azt tudom, hogy az én 1.6 focusomba cromaxba 20tól vannak önindítók, egy valeo is csak 30 pénz. új.
én sokallanám a 80at szereléssel egy felujítottért -
beci
őstag
Sziasztok.
2010-es 1,4-es benzines Ford Fiesta.
Önindítót cseréltek rajt, felujított került bele.Plusz testkábel tisztítás. Munkadíjjal együtt 80 ezer ft.
Ez reális? -
ParmaBoy
aktív tag
Mondjuk én európai Fordban annyiban vagyok érintett, csak ez a kis 1.6 TDCI Ford Transit Connectem van még 2015-ből, ott még egy az egyben PSA volt a motor, és ahogy a PSa 1.5-re váltott, úgy a Ford is, ezért is mostam össze konkrétan a két motort, persze simán lehet, hogy tök véletlewn azonos a cm3, lóerő, stb.
Az mk 3,5 esetén az 1.5 TDCI az PSA még, az mk4-nél lett ford az 1.5.
(ezt a PSA alkatrészek is jók hozzá dolgot nem tudtam, köszi az infót molnarpeter!
) -
Rick4
félisten
Focus mk3 csoportban merült fel régebben egy pluszban beépíthető vékony vízcső, egy alacsonyabb pontról a tartályhoz vezet, hogy ne tudjon levegő összegyűlni - hengerfej problémák stb elkerülésére. Talán segíthetne itt is hasonló
(méret alapján gumi csövet feltenni ugyanoda)Ezen már az nem segít, kieresztette a szenteltvizet is..

Majd lesz időm, foglalkozok vele, de vagy kap egy zsírúj gyári dobozos motort 2M-ért, vagy összerakjuk a meglévőkből, mert mindenből van, plusz egy új blokkból.
Megpróbálok utánaolvasni ennek a cső dolognak.
-
molnarpeter
nagyúr
Na úgy néz ki, kinyírtam a Transit Connectben az 1.6 TDCI motort, mennem kellett külföldre, és 1500km-t mentem 24 óra alatt, nem haszánlom ezt az autót túl sokat, 2 éve volt mászaki előtt vezérléscsere, azúta került bele 12 ezer km, ha menni kellett vele, akor is csak egy egy alkalommal inkább megjáratás miatt lett elővéve. Éreztem egy kis fagyálló szagot, mikor ráadtam a fűtést, de nagyon enyhén, mint ha csak a belső radi eresztene, de egy egy csepp erejéig, elég jó az orrom, szóval nem folyt, folyadék nem fogyott, de mivel nem akartam ennyi miatt a műszerfalat kivenni, már megvolt a hűtőtömítő, csak nem járok ezzel az autóval minden nap, és elfelejtettem beleönteni. Odafelé minden oké, fogyi, hang, indítás pöpec, visszafelé egy kúton ránéztem, hiányzott a fagyállóból, öntöttem rá 8 deci desztvizet, és gyí, 200 km-rel később egy másik kúton ránéztem, kb 1 centi hiányzott, mondom ezzel hazajövök, onnan már csak 400km, hát nem ugyanúgy gondoltuk, mert az utolsó 60km-nél már láttam, hogy egy egy útkereszteződésben van valami gőz, ami a motortér jobb felénél jön, de ugye hiába állok meg, nincs nálam semmi, és a pusztában totál felesleges megállni. Na végülis az utolsó 5km-ig rendben volt minden, húzta a belét csóri, de 5km-re az otthonomtól már az olajkanna is kivillant, nyilván víz híján felforrt az olaj is.
Megálltam, lesétáltam a Balatonhoz, mondom merek onnan vizet, de elég szeles idő volt, és tele volt homokkal a part menti víz, a strandon az összes kút zárva, így a Balatonberényi vasútállomáson sikerült 5 liter vizet engedni, amíg ezzel bajlódtam, eltelt 20 perc, hűlt a motor. Ezt a vizet nagyon nagyon lassan beletöltve is durrogott a csövekben a víz, és a turbo alól- mögül folyt kifelé, de az olajkanna newm világított, küllőre indult, haza is jöttünk, a beállón leállítottam, kapunyitás, egy kis emelkedő van, gázadásra szépen kelepelt a hajtókarcsapágy, szépen a helyére álltam vele, és leállítottam, még nem néztem rá, de szerintem motorcsere.
Ami furcsa, hogy se csekklámpa, se hibakód, a legvégén annyit lehetett látni, hogy a hőmérő a szokásos fél állásról lemegy negyedig, majd vissza, de még a fél fölé se ment fel, pedig biztos melegebb volt a szenzornak mint 92°C...
Talán annyi, hogy visszafelé még a problémák előtt a pirosnál állva egy nagyon picit pörgetve kicsi morgás volt, mintha egy nagyon enyhe hajtókar hang lett volna, de a franc se tudja.
Van amúgy egy komplett motorhoz való minden, csak egy blokk kell, mert az előző is úgy járt, hogy a két henger között, lehet felújíttatom koppra, de tlaáltam már 900 euróért is komplett motort.
Az előző is megjárta, amit 130-cal ezelőtt cseréltem, a két henger között a hüvely körüli öntvény szétrepedt, cserélni kellett, ez 110 ezer km-es motor került bele, ami ment még 130-at...Focus mk3 csoportban merült fel régebben egy pluszban beépíthető vékony vízcső, egy alacsonyabb pontról a tartályhoz vezet, hogy ne tudjon levegő összegyűlni - hengerfej problémák stb elkerülésére. Talán segíthetne itt is hasonló
(méret alapján gumi csövet feltenni ugyanoda) -
molnarpeter
nagyúr
Mondjuk én európai Fordban annyiban vagyok érintett, csak ez a kis 1.6 TDCI Ford Transit Connectem van még 2015-ből, ott még egy az egyben PSA volt a motor, és ahogy a PSa 1.5-re váltott, úgy a Ford is, ezért is mostam össze konkrétan a két motort, persze simán lehet, hogy tök véletlewn azonos a cm3, lóerő, stb.
Közös alapokra épül az új is, persze némi eltéréssel, de pl a vezérműlánc probléma esetén mk4 Focus-hoz is jók a Peugeot-Citroen alkatrészek. (Nekem is úgy rémlik, hogy nagyobb különbségek voltak fejlesztésben, de talán győzött a spórolás?
Kár az 1.5 8V változatért, jó lehetett volna a franciáknak is mellesleg...) -
Rick4
félisten
Mondjuk az MK4-ben már saját fejlesztésű motor van, nem azonos a PSA-val, csak nagyon hasonló. Nyilván a lánc hasonlóan gyengepont.
A váltó meg a 8F35, egy olajcserét néha megérheti, az sokszor megoldja a ford(haha)ulatszám ugrálást. Ha nem, akkor viszont kidobott pénz és váltófelújítás, szóval van benne kockázat.
-
ParmaBoy
aktív tag
Az mondjuk vicc, én még valamikor szeptember környékén tudtam meg, hogy megy a csere, egy kinézett belga autónál derült ki, hogy technikailag ugyan még semmi baja, de mivel előjöttek ezek a bajok sok másik autónál, ezért a márkaszervizek ingyen cserélik, telefonon érdeklődve kiderült, hogy épp egy hete tudták meg a citroen márkaszervizek is a csere tényét, és már 3 ilyen autó ott áll az udvaron cserére várva.
Azóta biztos nagyobb teret kapott ez a dolog, mondjuk a Ford hungáriának is megérne írni egy mailt, vagy esetleg a totalcarnak, hogy szaglásszanak már kicsit.
A Ford sose csinált jó váltókat, én amerikai autók alkatrészeit importálom immár huszonéve, sok sok ford váltóról tudok sok sok dolgot, és egy se jó.

Mondjuk az MK4-ben már saját fejlesztésű motor van, nem azonos a PSA-val, csak nagyon hasonló. Nyilván a lánc hasonlóan gyengepont.
A váltó meg a 8F35, egy olajcserét néha megérheti, az sokszor megoldja a ford(haha)ulatszám ugrálást. Ha nem, akkor viszont kidobott pénz és váltófelújítás, szóval van benne kockázat.
-
gabor9991
addikt
Az mondjuk vicc, én még valamikor szeptember környékén tudtam meg, hogy megy a csere, egy kinézett belga autónál derült ki, hogy technikailag ugyan még semmi baja, de mivel előjöttek ezek a bajok sok másik autónál, ezért a márkaszervizek ingyen cserélik, telefonon érdeklődve kiderült, hogy épp egy hete tudták meg a citroen márkaszervizek is a csere tényét, és már 3 ilyen autó ott áll az udvaron cserére várva.
Azóta biztos nagyobb teret kapott ez a dolog, mondjuk a Ford hungáriának is megérne írni egy mailt, vagy esetleg a totalcarnak, hogy szaglásszanak már kicsit.
A Ford sose csinált jó váltókat, én amerikai autók alkatrészeit importálom immár huszonéve, sok sok ford váltóról tudok sok sok dolgot, és egy se jó.

Fordnál nem tudom kik dolgoznak
A váltóra azt mondták hogy hibátlan ez mind ilyen a váltós ember meg azt mondta hogy teljesen tönkrement ezért ugrál a fordulatszám és rángat nem azért mert mind ilyen , azért ilyen mind mert mind rossz
-
Rick4
félisten

-
gabor9991
addikt
az egyiken elszakadt a lánc a másik még épp időben lett leállítva de ki kell cserélni a vastagabbra az is 4-500 ezer a váltó
A váltó ugyan ismert, én pl ezért nem vennék 22 előtti powershiftes Fordot, de a láncnak azért utánakérdeznék, szerintem ez ugyanaz az 1.5-ös dízel, ami a Peugeot- Citoren vconalon benne van az autókban, ott már megy a goodwill visszahívás, azaz attól függetlenül, hogy nincs baja, cserélik a láncot meg amit kell ingyen. Lehet a Fordnál is megy ugyanez, rá kell kérdezni több helyen is, tud-e a márkaszerviz ilyesmiről.
Ez nem powershift hagyományos olajos automata, a tekerőgombos nem a karos
Fordban nem hallottak még arról hogy a lánc problémás lenne
arról hogy van 8mm-es meg főleg
Ha kell cserélik a gyári 7mm-re ha kifizeted. -
Rick4
félisten
Ez a kocsi mondjuk egy taxi volt most lett 10 éves így lejárt az engedély róla de karban volt tartva az előző egy évben volt még cserélve önindító generátor kuplung szett és hátsó hosszlengőkar szilent is de azt még nem én fizettem
Van egy Mk2 1.6 benzin is itthon de már csak néha megyek vele.
Szerintem ha egyszer elődöntöd és váltasz, ezeket nem feltétlenül kell mindent rákölteni egy 200-at futottra, ha 10 év alatt mennél vele 100 ezret lehet nálad sosem kellene nagyobb javításra költeni.
Én meg megcsináltam így ezzel ennél a kicsinál már többé nem kellene hogy gond legyen a nagynyomású szivattyú és a tankszivattyú a többi kopó alkatrész meg úgyis szemét mind így hosszú távra nem lehet tervezni.
Mk4 1.5 tdci meg még ennél is költségesebb, most van 2 a családban mindkettő beteg, automata váltója rossz mindkettőnek az egyiken elszakadt a lánc a másik még épp időben lett leállítva de ki kell cserélni a vastagabbra az is 4-500 ezer a váltó 1M+ és 4 éves a kocsi 170 van benne ahhoz képest ez a mk3.5 fillérekért gurul
Bár mára is jött nem várt feladat, a tavalyi gyártású febi stabpálcát le kellett vágni mert megszakadt a menet az anyán
Tényleg hitvány sz@r ma már minden...
az egyiken elszakadt a lánc a másik még épp időben lett leállítva de ki kell cserélni a vastagabbra az is 4-500 ezer a váltó
A váltó ugyan ismert, én pl ezért nem vennék 22 előtti powershiftes Fordot, de a láncnak azért utánakérdeznék, szerintem ez ugyanaz az 1.5-ös dízel, ami a Peugeot- Citoren vconalon benne van az autókban, ott már megy a goodwill visszahívás, azaz attól függetlenül, hogy nincs baja, cserélik a láncot meg amit kell ingyen. Lehet a Fordnál is megy ugyanez, rá kell kérdezni több helyen is, tud-e a márkaszerviz ilyesmiről.
-
gabor9991
addikt
Papi77: Igazad van, kb ezt látom meg a sok kamufaktorrt.
Ez a hsz lehet nagyjából az igazság 2,8 M-ig. (Tegnap átnéztem a hahut. Sok kocsi közelebb a 400-hoz, mint amivel hirdetik.) Nálunk 10 évre vetítve jó ha 50-100k-t futna. A jelenlegi is 138-on áll 11 évesen. Marad is,, hülye naív ötlett volt tőlem a váltás. Ráfizetéssel lenne más a leányzó fekvése, de az meg nem indokolt. Nem szaladok házhoz pofonért, köszi a hszed.
Ez a kocsi mondjuk egy taxi volt most lett 10 éves így lejárt az engedély róla de karban volt tartva az előző egy évben volt még cserélve önindító generátor kuplung szett és hátsó hosszlengőkar szilent is de azt még nem én fizettem
Van egy Mk2 1.6 benzin is itthon de már csak néha megyek vele.
Szerintem ha egyszer elődöntöd és váltasz, ezeket nem feltétlenül kell mindent rákölteni egy 200-at futottra, ha 10 év alatt mennél vele 100 ezret lehet nálad sosem kellene nagyobb javításra költeni.
Én meg megcsináltam így ezzel ennél a kicsinál már többé nem kellene hogy gond legyen a nagynyomású szivattyú és a tankszivattyú a többi kopó alkatrész meg úgyis szemét mind így hosszú távra nem lehet tervezni.
Mk4 1.5 tdci meg még ennél is költségesebb, most van 2 a családban mindkettő beteg, automata váltója rossz mindkettőnek az egyiken elszakadt a lánc a másik még épp időben lett leállítva de ki kell cserélni a vastagabbra az is 4-500 ezer a váltó 1M+ és 4 éves a kocsi 170 van benne ahhoz képest ez a mk3.5 fillérekért gurul
Bár mára is jött nem várt feladat, a tavalyi gyártású febi stabpálcát le kellett vágni mert megszakadt a menet az anyán
Tényleg hitvány sz@r ma már minden...
-
Aszi123
tag
Nem kell félni a km-től
Porlasztó, turbó gyári, nagynyomású fel lett újítva 5 ezerrel ezelőtt mert volt fénszemcse a szűrőben ez 240bosch műhelyben számlával ekkor kapott új vezermiszijat vizpumpával ezt magamnak csináltam így nem volt munkadíj ahogy a tankszivattyút is kicseréltem de csak a 45 ezres bosch szivattyú került pénzbe , kapott két féltengelyt is ez 59 ezer volt két lengéscsillapító plusz toronycsapágy megállt 40-ből forscannel nézve 700km körül regenerál így azt lehet mondani hogy rendben van.
Ma cseréltem egy jobb alsó gömbfejet mert tönkrement a nagyjából egy éves trw így ment bele a legolcsóbb nty így 2900 forintos javítás volt ez
Papi77: Igazad van, kb ezt látom meg a sok kamufaktorrt.
Ez a hsz lehet nagyjából az igazság 2,8 M-ig. (Tegnap átnéztem a hahut. Sok kocsi közelebb a 400-hoz, mint amivel hirdetik.) Nálunk 10 évre vetítve jó ha 50-100k-t futna. A jelenlegi is 138-on áll 11 évesen. Marad is,, hülye naív ötlett volt tőlem a váltás. Ráfizetéssel lenne más a leányzó fekvése, de az meg nem indokolt. Nem szaladok házhoz pofonért, köszi a hszed.
-
dellfanboy
őstag
máunika kezdődik, mk2 műszerfalon lévő zöld hátteres 2 soros lcd panel, nem mutat semmit. aztán menetközbe előjött vmi krikszkraksz -->> ez a jól ismert óracsoport hiba?
többi mutató még nem kergült meg, csak ez a zöldes panel... -
gabor9991
addikt
TRW talpas kopogott vagy szétment a porvédő is? (Utóbbit lehet találni szilikonból, méret szerint az eBay-en amúgy)
A jobbos kopogott de a porvédő nem szakadt a balos recsegett de nyomtam egy kis olajat bele mert azon szakadt a porvédő de nem lóg így az lesz másodikként cserélve
Tavaly lett komplett lengőkar mindkét oldalon cserélve ennyit bírtak vagy hamisítvány volt a trw mindkét oldalon vagy tényleg ennyire nulla ma már a minőség bár a nagy hátsó szilent mindkét oldalon hibátlan -
molnarpeter
nagyúr
Nem kell félni a km-től
Porlasztó, turbó gyári, nagynyomású fel lett újítva 5 ezerrel ezelőtt mert volt fénszemcse a szűrőben ez 240bosch műhelyben számlával ekkor kapott új vezermiszijat vizpumpával ezt magamnak csináltam így nem volt munkadíj ahogy a tankszivattyút is kicseréltem de csak a 45 ezres bosch szivattyú került pénzbe , kapott két féltengelyt is ez 59 ezer volt két lengéscsillapító plusz toronycsapágy megállt 40-ből forscannel nézve 700km körül regenerál így azt lehet mondani hogy rendben van.
Ma cseréltem egy jobb alsó gömbfejet mert tönkrement a nagyjából egy éves trw így ment bele a legolcsóbb nty így 2900 forintos javítás volt ez
TRW talpas kopogott vagy szétment a porvédő is? (Utóbbit lehet találni szilikonból, méret szerint az eBay-en amúgy)
-
gabor9991
addikt
Sziasztok.
Felmerült, hogy lehet egy Focusra kellene cserélni a Fiestát. A picit 2.5M alatt nem adnám, kb ez az összeg állna rendelkezésre a fókára. Csak hatchback és csak 1.5 tdci, a felszerelési szint mellékes. Amit látok, jóval több kilométer van bennük mint a cseredarabban, kétes vagy semmilyen előélet, viszolyogtató képek vagy állapotok, tipik kereskedői kamu. A hahun egy van amit megnéznék 2.8M-ig, bár kétség ott is van. Tényleg ennyire gyér a felhozatal vagy ennyiért egy normál fóka lehetetlen küldetés? A legtöbb hirdetésre amit láttam fél/egy éven belül a vételáron felül biztos a ráköltés, nem is kevés, ezt teljes laikusként mondom. Ezért biztos nem cserélnék, hisz ami van arra csak fék és gumi még jó pár évig. Ez nem egy akna, de amit látok.. engem elkeserít, jól látom?
Nem kell félni a km-től
-
papi77
addikt
Sziasztok.
Felmerült, hogy lehet egy Focusra kellene cserélni a Fiestát. A picit 2.5M alatt nem adnám, kb ez az összeg állna rendelkezésre a fókára. Csak hatchback és csak 1.5 tdci, a felszerelési szint mellékes. Amit látok, jóval több kilométer van bennük mint a cseredarabban, kétes vagy semmilyen előélet, viszolyogtató képek vagy állapotok, tipik kereskedői kamu. A hahun egy van amit megnéznék 2.8M-ig, bár kétség ott is van. Tényleg ennyire gyér a felhozatal vagy ennyiért egy normál fóka lehetetlen küldetés? A legtöbb hirdetésre amit láttam fél/egy éven belül a vételáron felül biztos a ráköltés, nem is kevés, ezt teljes laikusként mondom. Ezért biztos nem cserélnék, hisz ami van arra csak fék és gumi még jó pár évig. Ez nem egy akna, de amit látok.. engem elkeserít, jól látom?
Amiben kevés km van,azokat nem nagyon kapod meg olcsón!
Enyémben 103 ezer van,érkezik az utód,majd valamikor eladó lesz. -
Aszi123
tag
Sziasztok.
-
Rick4
félisten
hát, ha már a második blokkod, hajtod gallyra, én inkább annak néznék utána mi okozta ezt a víz fogyást, hogy ne kelljen n harmadszorra is blokkot cserélni...
de ám, tényleg elindulsz egy 1500km-es útra pakk nélkül? mármint én mindig csomagolok magamnak elemózsiát, 1-2 extra csokit, +1-2 üveg vizet, de baszki, hogy semmi nincs nálad és a balatonból keljen merni az elég erősen wtf?
főleg úgy, h minden benzinkúton árulnak fagyállót, deszt vizet..Mondom, nem fogyott előtte a víz, 120 ezernél került bele a bontott, 110 ezer km-es motor, most 235 van benne, tehát akkor ezen nem volt mit nézni, egy másik, hibátlan motornál meg ninc smit nézni, mert semmi köze az előzőhöz. Én felkészültem volna de, nem volt mire felkészülni, pótkerék és szerelő készlet van, és ennyi. És nem, nem viszek magammal semmi ilyesmit, útközben itt vagy ott eszek, a saját kis monster üdítőimet viszem, mert azt nem lehet mindenhol kapni, és ennyi.
1500km-es út? Nekem minden autóm olyan állapotban van, hogy akár 5 perc múlva is indulhatok egy 3000km-es útra, ez sajnos nem eg yelkhanyagoltság, vagy kjarbantartási hiány, ez valami olyan hiba, amire nem tudsz felkészülni. Anyósék az ország másik végén vannak, nemrég vettünk ott egy 720m2-es céges ingatlant, és nekifogtunk az átalakításnak, egy oda- vissza 820 km, az annyi, hogy itt beülök, ott kiszállok, hazafelé ott beülök, itt kiszállok, itt nincs plusz olaj, csavarhúzó, elcsomagolt folyadék...
5ezer km-rez ezelőtt volt olajcsere, 1200 km-rel ezelőtt kapott új túlfolyótartályt, mert nem tetszett, hogy a régi opálos, ekkor kapott új vízhűtőt, mert már nyilván valamennyire vízköves a régi, kapott új klímahűtőt, mert hogy kavicsos volt a régi eleje, kapott új vezérlést, pedig sem az év, sem a km nem indokolta, mert 4 év és 73 ezer km telt csak el, előző nyáron, 3000km-rel ezelőtt kapott új befecskendezőket, gázolajszűrőt, meg ami kell, úgy járt, mint egy doxaóra.
Tehát ez egy olyan hiba, aminek nem volt előzménye, és nem lehetett rá számítani.
Egyedül a hűtőfolyadék szag volt, ami a fűtés ráadással jött elő, és 1 perc alatt ki is szellőzött, tehát teljesen a fűtőradi felől jövő könnyezős eresztésnek tűnt, a folyadékszint nem változott, tehát nem indolkolta semmi azt sem, hogy menjek vele valahova, és keressük a bajt. -
dellfanboy
őstag
Na úgy néz ki, kinyírtam a Transit Connectben az 1.6 TDCI motort, mennem kellett külföldre, és 1500km-t mentem 24 óra alatt, nem haszánlom ezt az autót túl sokat, 2 éve volt mászaki előtt vezérléscsere, azúta került bele 12 ezer km, ha menni kellett vele, akor is csak egy egy alkalommal inkább megjáratás miatt lett elővéve. Éreztem egy kis fagyálló szagot, mikor ráadtam a fűtést, de nagyon enyhén, mint ha csak a belső radi eresztene, de egy egy csepp erejéig, elég jó az orrom, szóval nem folyt, folyadék nem fogyott, de mivel nem akartam ennyi miatt a műszerfalat kivenni, már megvolt a hűtőtömítő, csak nem járok ezzel az autóval minden nap, és elfelejtettem beleönteni. Odafelé minden oké, fogyi, hang, indítás pöpec, visszafelé egy kúton ránéztem, hiányzott a fagyállóból, öntöttem rá 8 deci desztvizet, és gyí, 200 km-rel később egy másik kúton ránéztem, kb 1 centi hiányzott, mondom ezzel hazajövök, onnan már csak 400km, hát nem ugyanúgy gondoltuk, mert az utolsó 60km-nél már láttam, hogy egy egy útkereszteződésben van valami gőz, ami a motortér jobb felénél jön, de ugye hiába állok meg, nincs nálam semmi, és a pusztában totál felesleges megállni. Na végülis az utolsó 5km-ig rendben volt minden, húzta a belét csóri, de 5km-re az otthonomtól már az olajkanna is kivillant, nyilván víz híján felforrt az olaj is.
Megálltam, lesétáltam a Balatonhoz, mondom merek onnan vizet, de elég szeles idő volt, és tele volt homokkal a part menti víz, a strandon az összes kút zárva, így a Balatonberényi vasútállomáson sikerült 5 liter vizet engedni, amíg ezzel bajlódtam, eltelt 20 perc, hűlt a motor. Ezt a vizet nagyon nagyon lassan beletöltve is durrogott a csövekben a víz, és a turbo alól- mögül folyt kifelé, de az olajkanna newm világított, küllőre indult, haza is jöttünk, a beállón leállítottam, kapunyitás, egy kis emelkedő van, gázadásra szépen kelepelt a hajtókarcsapágy, szépen a helyére álltam vele, és leállítottam, még nem néztem rá, de szerintem motorcsere.
Ami furcsa, hogy se csekklámpa, se hibakód, a legvégén annyit lehetett látni, hogy a hőmérő a szokásos fél állásról lemegy negyedig, majd vissza, de még a fél fölé se ment fel, pedig biztos melegebb volt a szenzornak mint 92°C...
Talán annyi, hogy visszafelé még a problémák előtt a pirosnál állva egy nagyon picit pörgetve kicsi morgás volt, mintha egy nagyon enyhe hajtókar hang lett volna, de a franc se tudja.
Van amúgy egy komplett motorhoz való minden, csak egy blokk kell, mert az előző is úgy járt, hogy a két henger között, lehet felújíttatom koppra, de tlaáltam már 900 euróért is komplett motort.
Az előző is megjárta, amit 130-cal ezelőtt cseréltem, a két henger között a hüvely körüli öntvény szétrepedt, cserélni kellett, ez 110 ezer km-es motor került bele, ami ment még 130-at...hát, ha már a második blokkod, hajtod gallyra, én inkább annak néznék utána mi okozta ezt a víz fogyást, hogy ne kelljen n harmadszorra is blokkot cserélni...
de ám, tényleg elindulsz egy 1500km-es útra pakk nélkül? mármint én mindig csomagolok magamnak elemózsiát, 1-2 extra csokit, +1-2 üveg vizet, de baszki, hogy semmi nincs nálad és a balatonból keljen merni az elég erősen wtf?
főleg úgy, h minden benzinkúton árulnak fagyállót, deszt vizet.. -
Rick4
félisten
Az előző is megjárta, amit 130-cal ezelőtt cseréltem, a két henger között a hüvely körüli öntvény szétrepedt, cserélni kellett, ez 110 ezer km-es motor került bele, ami ment még 130-at...Ez volt a baj az előzővel:

-
Rick4
félisten
Sziasztok,
Lecseréltem az MK2.5 kombi 1.6Ti-VCT-t egy MK3 kombi Titanium 1.6Ti-VCT 125 lovasra de hiába ugyanaz a motor és 10-el több lóerő ez még gyengébbnek tűnik mint az előzőben a 116Le.
Elgondolkodtam az újabb cserén de maradnék a benzines Ford vonalon, így marad az ecoboost. MK3-3.5-ből úgy olvastam, hogy az 1.5-1.6 turbósok kevésbé problémásak mint az 1.0. A véleményekre/tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi!Na úgy néz ki, kinyírtam a Transit Connectben az 1.6 TDCI motort, mennem kellett külföldre, és 1500km-t mentem 24 óra alatt, nem haszánlom ezt az autót túl sokat, 2 éve volt mászaki előtt vezérléscsere, azúta került bele 12 ezer km, ha menni kellett vele, akor is csak egy egy alkalommal inkább megjáratás miatt lett elővéve. Éreztem egy kis fagyálló szagot, mikor ráadtam a fűtést, de nagyon enyhén, mint ha csak a belső radi eresztene, de egy egy csepp erejéig, elég jó az orrom, szóval nem folyt, folyadék nem fogyott, de mivel nem akartam ennyi miatt a műszerfalat kivenni, már megvolt a hűtőtömítő, csak nem járok ezzel az autóval minden nap, és elfelejtettem beleönteni. Odafelé minden oké, fogyi, hang, indítás pöpec, visszafelé egy kúton ránéztem, hiányzott a fagyállóból, öntöttem rá 8 deci desztvizet, és gyí, 200 km-rel később egy másik kúton ránéztem, kb 1 centi hiányzott, mondom ezzel hazajövök, onnan már csak 400km, hát nem ugyanúgy gondoltuk, mert az utolsó 60km-nél már láttam, hogy egy egy útkereszteződésben van valami gőz, ami a motortér jobb felénél jön, de ugye hiába állok meg, nincs nálam semmi, és a pusztában totál felesleges megállni. Na végülis az utolsó 5km-ig rendben volt minden, húzta a belét csóri, de 5km-re az otthonomtól már az olajkanna is kivillant, nyilván víz híján felforrt az olaj is.
Az előző is megjárta, amit 130-cal ezelőtt cseréltem, a két henger között a hüvely körüli öntvény szétrepedt, cserélni kellett, ez 110 ezer km-es motor került bele, ami ment még 130-at... -
ParmaBoy
aktív tag
1.5 EB létezett javított blokkos, de alapvetően 1.5-1.6 hengerhüvely repedős. Van gyári 135 LE program a Ti-VCT-re amúgy
Igen, gariban cserélgették is a motorokat... Max olyat mernék venni, de lehet azt sem.
-
Vérboci
addikt
1.5 EB létezett javított blokkos, de alapvetően 1.5-1.6 hengerhüvely repedős. Van gyári 135 LE program a Ti-VCT-re amúgy
attól, hogy hatezernél lead +10 lóerőt, a normál közlekedésben semmivel nem lesz "rakétább".
pöcsméregetésnek jó, de haszna semmi.
ez a motor úrvezetőknek való, nem boyracereknek. -
molnarpeter
nagyúr
Sziasztok,
Lecseréltem az MK2.5 kombi 1.6Ti-VCT-t egy MK3 kombi Titanium 1.6Ti-VCT 125 lovasra de hiába ugyanaz a motor és 10-el több lóerő ez még gyengébbnek tűnik mint az előzőben a 116Le.
Elgondolkodtam az újabb cserén de maradnék a benzines Ford vonalon, így marad az ecoboost. MK3-3.5-ből úgy olvastam, hogy az 1.5-1.6 turbósok kevésbé problémásak mint az 1.0. A véleményekre/tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi!1.5 EB létezett javított blokkos, de alapvetően 1.5-1.6 hengerhüvely repedős. Van gyári 135 LE program a Ti-VCT-re amúgy
-
RazoR
veterán
Sziasztok,
Elgondolkodtam az újabb cserén de maradnék a benzines Ford vonalon, így marad az ecoboost. MK3-3.5-ből úgy olvastam, hogy az 1.5-1.6 turbósok kevésbé problémásak mint az 1.0. A véleményekre/tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi! -
PRDZsolesz
aktív tag
Munkahenger, ha nem volt még.
Köszi, még nem volt.
Esetleg Baranyában egy ilyen műveletre tudtok ajánlani valakit? -
molnarpeter
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítségre, tapasztalatokra lenne szükségem árak tekintetében. Az alany egy MK3.5 Focus, 1,6 benzin, 5 sebességes manuális váltóval.
A klasszikus nyelestengely-csapágy tünetem van: üresben, felengedett kuplungnál halk zúgás/búgás hallható, ami a kuplungpedál teljes benyomására azonnal megáll (elhallgat).
Ha már levetetem a váltót a csapágycsere miatt, akkor egy füst alatt mindent cserélni szeretnék, amit ilyenkor (gondolom) érdemes:
-Komplett kuplungszett
-Nyelestengely-csapágy
-Motor és váltó oldali szimeringek
-VáltóolajA kérdésem az lenne, hogy akinek volt mostanában ilyen javítása, annak nagyjából mennyiben állt meg a mutatvány tokkal-vonóval (alkatrész + munkadíj)?
Előre is köszi a válaszokat!Munkahenger, ha nem volt még.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre, tapasztalatokra lenne szükségem árak tekintetében. Az alany egy MK3.5 Focus, 1,6 benzin, 5 sebességes manuális váltóval.
A klasszikus nyelestengely-csapágy tünetem van: üresben, felengedett kuplungnál halk zúgás/búgás hallható, ami a kuplungpedál teljes benyomására azonnal megáll (elhallgat).
Ha már levetetem a váltót a csapágycsere miatt, akkor egy füst alatt mindent cserélni szeretnék, amit ilyenkor (gondolom) érdemes:
-Komplett kuplungszett
-Nyelestengely-csapágy
-Motor és váltó oldali szimeringek
-VáltóolajA kérdésem az lenne, hogy akinek volt mostanában ilyen javítása, annak nagyjából mennyiben állt meg a mutatvány tokkal-vonóval (alkatrész + munkadíj)?
Előre is köszi a válaszokat! -
dellfanboy
őstag
garis autónál se kötelező a márkaszerviz.461/2010/EU rendelet
volt TC cikk is, ha nem márkaszervizbe viszed akkor se bukod a garit... -
Ijk
félisten
Adott egy Ford Focus 2022 1.0 Ecoboost.
Már a gari ugye lement róla, eddig szakszervizbe vittem. Most már igencsak esedékes lenne egy olajcsere (12k km város-pálya 70-30%).
Van valami erős érv márkaszerviz mellett hogy ott végeztessem az előírt karbantartásokat? -
Alcsi69
senior tag
én úgy olvastam, hogy 19-20 korul valtoztattak vmit mind 1.0, mind az 1.5 motor esetén, szóval én tuti fix 20 utánit vennék ha ezekre lőnék
Oh, akkor viszont tenyleg azutani kell valoszinuleg. Koszi.

-
dellfanboy
őstag
Sziasztok,
MK3 hatso kerekiveknel (jelenleg meg inkabb a jobb oldalon, de a bal oldalon is ugy latom hogy kezd) felfedeztem nemi rozsdat. Van erre valami jo megoldas, vagy valami emberke aki tud vele csinalni valamit hogy ne jojjon elo tobbet? Azt olvastam most amikor felfedeztem jobban ezt, hogy ez ilyen tipic focusos problema.

Mas: '19-'20 koruli benzines focusoknal gondolom az 1.5 EcoBoost motor normalisabb, mint az 1.0 ugye? Jovore lehet levaltanam a dizelt, mert tul keveset van hasznalva (havi kb. 400km, napi hasznalat nincs. Hetvegen szokott lenni nagy bevasarlas, ami kb. ilyen 20 km max, de varosi, plusz neha ilyen 100km-es utak videkre).

Esetleg lattam meg ilyen 1.6 Ti-VCT motorral is '18 meg azelottieket, az valami szivobenzin ugye?Koszi!
én úgy olvastam, hogy 19-20 korul valtoztattak vmit mind 1.0, mind az 1.5 motor esetén, szóval én tuti fix 20 utánit vennék ha ezekre lőnék
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok,
MK3 hatso kerekiveknel (jelenleg meg inkabb a jobb oldalon, de a bal oldalon is ugy latom hogy kezd) felfedeztem nemi rozsdat. Van erre valami jo megoldas, vagy valami emberke aki tud vele csinalni valamit hogy ne jojjon elo tobbet? Azt olvastam most amikor felfedeztem jobban ezt, hogy ez ilyen tipic focusos problema.

Mas: '19-'20 koruli benzines focusoknal gondolom az 1.5 EcoBoost motor normalisabb, mint az 1.0 ugye? Jovore lehet levaltanam a dizelt, mert tul keveset van hasznalva (havi kb. 400km, napi hasznalat nincs. Hetvegen szokott lenni nagy bevasarlas, ami kb. ilyen 20 km max, de varosi, plusz neha ilyen 100km-es utak videkre).

Esetleg lattam meg ilyen 1.6 Ti-VCT motorral is '18 meg azelottieket, az valami szivobenzin ugye?Koszi!
-
Rick4
félisten
Van ehhez hasonló cuccom, 2000ft-os dolog, 2025-ös Toyota Proace Max-nál 320km-es korában checklámpát dobott, rádugtam, megmondta, hogy a turbo geo szorult, törölni is lehetett, azuóta se jött vissza, szóval jó ez ha kéznél van, de van itthon kétféle elm327, van vgate icarpro elm, amit a FAP nevű programmal használok a Picassoban, van Delphi, Diagbox, és Fordos elm327 kábellel, kapcsolóval, a laptopos forscanhoz, plusz a telefonon még egy fullos torque app is hogy mindig mindenre legyen megoldás.

-
mirci18
addikt
-
gabor9991
addikt
-
mirci18
addikt
nem jó a link.
igazság szerint az adapter 1 dolog, kérdés mellé, hogy milyen szoftvert használsz?
Ez lenne az a gépnek saját szoftvere van.
-
dellfanboy
őstag
nem jó a link.
igazság szerint az adapter 1 dolog, kérdés mellé, hogy milyen szoftvert használsz?
-
Rick4
félisten
-
mirci18
addikt
-
kcsa
veterán
Már megbeszéltem egy sima szervizzel első körben egy hibakódolvasást és átnézik a generátort.
Ennyit mindenképpen megér
-
milkabrams
őstag
-
kcsa
veterán
Sziasztok!
Mk2 focus 2005 1.6 benzin automata. Az alábbi hibát tapasztalom. Váltóhibát ír, d és r-be ránt egyet, kicsit magasabb fordulatszámon megy, 100km/h környékén 3800 és valami búgó hang hallatszik elölről. Első körben vihetem egy közeli márkafüggetlen szervizbe?váltós műhelybe vidd, aránylag kevesen értenek hozzá. Persze ilyet ajánlani sem tudok nyugodt szívvel, pedig anno kerestem én is sokáig 4F27-hez értő korrekt szakit .

-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Mk2 focus 2005 1.6 benzin automata. Az alábbi hibát tapasztalom. Váltóhibát ír, d és r-be ránt egyet, kicsit magasabb fordulatszámon megy, 100km/h környékén 3800 és valami búgó hang hallatszik elölről. Első körben vihetem egy közeli márkafüggetlen szervizbe? -
H-Mano
tag
-
Rick4
félisten
-
H-Mano
tag
-
Rick4
félisten
Szerintem nincs sok különbség köztük, rengeteg ilyet hoztam már, komolyabb autókhoz is, pl 5 literes Mustang, oda a tizenmilliós árához, meg szerintem a te autódhoz is tökéletes az utángyártott, 58K egy ilyen újonnan.
-
H-Mano
tag
Focus I.(2003) 1600cm,benzin, kombi) Első(motortartó) bölcsőt kell cserélnem.Milyen utángyártottal érdemes foglalkozni?
-
bajnokpityu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
56784 - 56701
56784 - 56701 56700 - 56601 56600 - 56501 56500 - 56401 56400 - 56301 56300 - 56201 56200 - 56101 56100 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Jövő héten New Yorkban gyújtja be a SpaceX a rakétákat
- Metal topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Suzuki topik
- Lightyear - befektetési app
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest