Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Az Interactive Brokers éves adatellenőrzésénél a Pénzügyi adatoknál ezt írja:
Inconsistent or invalid data found. Please revisit this section by clicking the 'Edit' icon above.
Ha az Editre megyek, akkor ezt írja: Jogosultság szűkítése
By submitting these changes, you will no longer qualify to trade the following products. Complex Or Leverage Exchange Traded ProductsTehát valamiért el akarja venni a Komplex vagy tökeáttétes jogosultságot.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
vnorbi
aktív tag
Jaja, csak ha működik is, nagyon rossz órabérre jön ki a rá fordított idővel

Itt-ott azért erre a kerekítési kiskapura figyelnek a pénzintézetek. Nem az a valóság, amit az ügyfélnek mutatnak, például nekünk jellemzően 2 tizedesjegyre kerekítve adnak kimutatást, de náluk több tizedesjegyen tárolva pontosabb összegek vannak. Ha egyszer valahol nyerünk is egy fél kerekítési egységet, a következő hasonló tranzakcióban elvesztjük a látszólagos előnyt. Az IBKR is ilyen, a tegnapi 3 vételi tranzakciómra ha összeadogatjuk egyesével az értékeket, akkor 2,03 dollár jön ki, az IBKR viszont 2,02-nek látja őket összegezve, ami csak úgy jöhet ki, hogy valójában nem 2 tizedesjeggyel tartják nyilván a tranzakciókat.

-
-
válasz
tototos
üzenetére
Google Finance-ban ugyan csak "doboz" van, de teljesen jó.
ExtraETF-nél torta, jó.
Régebben a yahoo Finance-en is volt ingyen "allokáció-kiírás", most azt hiszem, nincs.Miért számlánként szeretnéd megjeleníteni? Nekem az a logikus, hogy ahogy építgeti az ember a pozíciókat, az egész-aggregát számít, tehát a teljes portfolio. Úgy látod át, milyen eszközökből érdemes vásárolni a számodra megfelelő arányok biztosításához
-
vnorbi
aktív tag
Megvagyok a TBSZ pénzszámlájának lenullázásával, de az nem sikerült, ami az eredeti cél lett volna: minél kisebb valamit venni minél nagyobb díjjal, ami aztán lejönne a TBSZ minimum activity fee-ből.
A 4 forint eladása 0,01 euróért nem működött. Tovább jut a folyamat, mint a 0,01 euró vétele, de a végén ezt is megakasztja az IBKR. Valószínűleg az a baja, hogy nem lehet 1-nél kevesebb euró értékben eladni.
A következő ötlet a japán jen vásárlás volt, mert abból lehetne egész darabszámot venni kevés forintért is. Ez ott bukik meg (ahogy én látom), hogy nincs JPY.HUF kereszt jegyzés IBKR-nél. A forintból előbb USD-t, EUR-t, GBP-t vagy CHF-et kellene venni, és aztán abból már lehetne más devizát venni, de ugye ez bukik a kis keretösszeg miatt.
Európai tört ETF-et elvetettem, mert oda felszámol legalább 1,25 eurót díjat, és ahogy írtam, van egy nagy ugrás az árazásban, 300 forint fölötti összegnél a legkisebb ugrással már 800 forint fedezet kell. És az az ETF, amit amit ezen a TBSZ-en tartok, pont nem vehető törten.
Végül amerikai egyedi részvény lett. Itt is megvan az, hogy 150 forint fölötti érték fölött nagy ugrás van az elvárt fedezetben, de itt már feladtam, hogy ezt megfejtsem, vagy más találjak. Mivel itt nem annyira fájdalmas a kötési díj, belefért a több tételben vásárlás. A 670 forint apróból így lett egy 0,46, egy 0,98 és egy 0,59 dolláros vásárlás, mindegyik 0,01 dollár jutalékkal.
Talán az van egyébként a háttérben, hogy ha a vásárláshoz kapcsolódó devizaváltás 1 dollárból kijön, akkor nem kéri a minimum 2 dolláros váltási fedezetet, de ha többet kell váltani, akkor befoglalja a 2 dollárt.
Így végül nem a TBSZ díjból sikerült faragni, hanem lett egy eredetileg nem kívánt befektetésem 2 dollár értékben, ami végül még be is jöhet, és akkor lesz mondjuk 4 dollár öt év múlva

A számlán maradt 2,5 forint.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Webes felületen hol tudok kördiagrammot készíteni az adott TBSZ-en található papírok arányáról?
-
namenlos
tag
NAV-nak kell valamit küldeni arról, hogy a 2020-as TBSZ-t beleforgattam a 2025-ösbe? Nem találok erről semmi igazolást, max a napi Activity Statement-en látni.
-
-
crocy
tag
nah sikerült nekem is nyitni accountot. tegnap inditottam, ma visszaigazoltak a lakcimkartyat.
account verified. tegnap utaltam be forintot (ing-s forint szamlajukra) probakent, kb 5 perc mulva mar az accountomon volt euroban.
viszont - tudom bepipaltam - tbsz sub account is automatice letrejött. most ha en erre nem rakok be semi love akkor is le kell jelentenem a navnak? vagy megszünik ev vegevel ha nem erkezik ra be összeg.
meg efjelig eldöntöm mi legyen vele
, bar ha muszaj lejelenteni az üreset is, akkor hadd szoljon es utalok be valamennyit.
amugy melyik a legjobb platformjuk tradingelni PC-re es mobilra?
desktop vagy a webes appjuk? regebben azt hallottam hogy a desktop többet tud. de most abbol is van egy ujabb.
iphone-ra, a storeban van kettö is ibkr mobile vagy globaltrader? -
-szabi-
addikt
Ohh ezt nem is néztem.
Akkor beutalom még az összeget a tbsz-re és mégiscsak jövőre veszem ahogy #3077 Paxker315 mondta.Közben a githubos NAV jelentés alapján próbáltam megcsinálni a bejelentést.
Elakadok az Activity Statement résznél mert nálam a Year to Date menü másképp van és csak novemberre enged lekérdezni, így nem tudom lementeni az activity pdf fájlt amit be kell küldeni a NAVnak.
Ti ezt hogy oldottátok meg? -
-szabi-
addikt
Német börzén miért megy át 5MVL presubmitted állapotba és írja, hogy majd január 2-án veszi meg?
-
ripo05
tag
Ma nyitottam 2025-ös TBSZ-t. Átutaltam rá a fő számlámról EUR-t. Az volt és EUR-ért tervezek majd vásárolni is. A NAV felé leadott nyilatkozatban az EUR-t, vagy a Ft összeget tüntessem fel?
-
Moleman
addikt
válasz
Cyberslider
üzenetére
Több mint 3 éve minden nap nézem, nálam mindig is késleltetett volt:

Amúgy az Erste Netbróker is 15 perccel késleltetett adatot mutat, hacsak nem fizetsz érte pluszba.
-
-
Fboy
aktív tag
Raiffeisenről hogyan lehet a legolcsóbban befizetni 1M fölötti összeget TBSZ-re? Premium banking számlám van, így az 1M fölötti részre jönne 0.45% költség. Revolutra gondoltam még, hogy oda felölteni kártyával és onnan beutalni, csak azon keresztül még nem mozgattam ekkora összeget. Még talán a kincstár jöhetne szóba, de ott nem tudom hány nap alatt futna át.
-
Moleman
addikt
válasz
Cyberslider
üzenetére
Ott hogy lehet beállítani? Én csak a devizaárfolyamokat látom realtime, minden más 15 perccel késleltetett.
-
-szabi-
addikt
A nagy piros árat nézem.
Múltkor már kérdeztem, hogy érdemes beállítani a vásárlási opciókat pl ezt az RTH dolgot is.
Közben kettő vásárlás teljesült.
Számolgathatok én excelben azt látom nem fogom tudni úgy összehozni, hogy ne legyen maradék.
Az se segít, hogy eurót utalok de forintban jelzi a tbsz számlát, már most 4300Ft van felhasználatlanul. -
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Kötési díj és/vagy devizaváltás miatt elvárt plusz fedezet.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Valószínűleg rossz árat nézel (nem az utolsó kötési árat kell figyelni, hanem az éppen aktuális legalacsonyabb Ask ajánlatot).
Vagy nem jó tőzsdén nézed, vagy nem nem valós idejű árat nézel. Vagy nem a tőzsde nyitvatartási idejében küldted be az ajánlatot. Vagy nem a papír sztender kereskedési idejében adtad be a megbízást és nem állítottad be, hogy RTH-n kívül is teljesülhessen a megbízás.
Idő közben egyébként már valószínűleg teljesült. 92,9 alatt van az Ask több tőzsdén is.
-
-szabi-
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Ohh ezt nem tudtam. Köszi.
Én meg etf-enként külön külön rakom át a pénz amit kiszámoltam.
Egyébként az oldalnak nincs valami funkciója arra amit most itt excelben próbálok több kevesebb sikerrel számolgatni?
Arra van ötleted miért kellett a számolt összegre még rátennem 3000Ft-ot? -
válasz
-szabi-
üzenetére
Tökmindegy hogy 2025 vagy 2026ban kereskedsz az idei tbsz-en. Befizetni ugyan csak dec 31ig tudsz, de már tbsz-en lévő pénzből jövőre is vasarolhatsz, adhatsz el részvényt, ETF-t, vehetsz mást helyette. Csak ne törd fel a számlát. Másképp mondva: bár a 2025 évi TBSZ - re csak maholnap tudsz már befizetni, de vásárolni, ügyleteket kötni tudsz a következő években is.
-
-szabi-
addikt
A kijelzett árra 92,87€ ráhagytam egy picit és 92,92€ adtam limitet vásárlásra.
Amit számoltam összeget az nem volt elég még hiányolt 3000Ft-ot.
Ezt se nagyon értem, mit kell még itt rászámolni?Áttettem ennyi pénzt most elfogadta a vásárlást de mikor veszi meg?
Mivel 2025-s tbsz-re akarom már nincs túl sok időm. -
Cyberslider
őstag
Ha real time adatokat akartok nézni, akkor investing.com

-
-szabi-
addikt
Már nem tudom szerkeszteni.
Mivel tbsz-re veszem van jelentősége, hogy limit vétel és várok, hogy teljesüljön vagy market vétel és rögtön megvan? -
-szabi-
addikt
Köszi az infót, akkor nem foglalkozom vele.
Amúgy ár folyamatosan változik a vételi ablakban, akkor ott milyen árat látok? -
-szabi-
addikt
Limit típust választottam és picivel a jelzett ár fölé állítottam az árat.
Ugyanez van ha market típust választom.
Miért kapom ezt az üzenetet? -
kovaax
őstag
Persze, azt követik. Csak amikor valaki bead egy ajánlatot, nem nézi végig a több száz, vagy ezer részvény állását, hogy pontosan megtippelje, hogy merre fog menni a teljes etf ára, hanem azt szeretné, hogy nyerjen rajta rendesen, ehhez igazítja a vágyait. Vagy inkább az etf eddigi trendjéhez. Míg mondjuk egy adott részvénynél beadhatsz valami hülye árat, amit ha elfogynak az értelmes vevők/eladók, akkor valaki elviszi, aki nem limit áras ajánlatott adott be (nem elég likvid eszközöknél ez reális veszély, ezért kell mindig limit árat adni). Ez etf-nél nem fordulhat (elméletileg*) elő, mert az árjegyző mindig ott van, és gyártja az indexnek megfelelő árazású etf-eket.
* A BÉTás etf-ekről vannak mondások itt-ott, hogy nincs mindig jelen az árjegyző, úgyhogy ha nem limit áron adod be az ajánlatot, beszophatsz valami "hülyén" árazott üzletet. Ezt vagy a "Mibe tegyem a megtakarításaimat?" témában olvastam, vagy máshol.
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Rögtön átmegy a pénz.
Hasra. A Frankfurt börzén van ingyenes belépésem, pár dolgot lehet real time figyelni, onnan tippelem be az árat a napi mozgás alapján (ez mondjuk olyankor érdekes, amikor aztán más tőzsdén teljesül a vétel). De van amikor csak az IBIE grafikonját nézem (15 perc késleltetéssel látod ingyen). Általában teljesülni is szokott rögtön, de volt már, hogy módosítani kellett az order-t, mert megfordult a trend éppen, és utána kellett igazítani. A vicces a történetben az, hogy nem teljesen a kereslet-kínálat határozza meg az árat, mivel az árjegyző is jelen van, és ő az indexnek megfelelően bocsájt ki új etf-eket közben, így az ajánlati könyv állása gyakran félrevezető.
Szerk.: fixed/tiered: Settings -> Account Configuration -> IBKR Pricing Plan, a feljegyzéseim alapján. Másnapra lép érvénybe az átállítás.
-
-szabi-
addikt
A korábban is említett 6-os etf csomag a terv.
Remek én is így képzeltem el, nagyobbtól a kisebbig.
Normál számláról a tbsz számlára mennyi idő alatt rakják át a pénzt?Limit ordernél az árat mennyivel állítod az aktuális alá vagy fölé?
A fixed/tiered az melyik menüben van? Mi is ez pontosan?
-
kovaax
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Tőzsdéje válogatja, mert a Xetrán aztán egy jóval magasabb összegtől már megint a tiered a jobb. Itt lehet vele játszani: https://www.bankeronwheels.com/ibkr-fixed-vs-tiered/
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
"mennyi etf": hány fajta, vagy összegben mennyi? Egyikre sincs limit szerintem. Én ha több féle etf-et veszek, akkor előbb a drágábból veszek, után az olcsóbból, hogy a maradék minél kisebb legyen. Vagyis megvárom, hogy az első order teljesüljön, utána adom csak fel a következőt.
Én is úgy állítgatok, mint tlac kolléga, annyi különbséggel, hogy a díjszabás függ tőzsdétől és összegtől, bár egyetlen egyszer állítottam át fixed-re csak, amikor a kecóhoz adtam el sokért, mert úgy olcsóbb volt Xetrán.
Szerk.: De én kisbüfi vagyok, lehet lehet okosabban is adni-venni, ha valaki tud jobbat, ne tartsa magában!
-
-szabi-
addikt
-
-szabi-
addikt
Nem tudom már szerkeszteni az előzőt.
Inkább Quantity / Shares beállítással vásárolok így nem lesznek tört etf-k.
Order type / Limit price / Time in force / Outside RTH menükben mit érdemes választani?
Profit Tracker és Stop Loss, be szoktátok kapcsolni?Nyomok egy preview gombot a kijelzett összeg más, mint amit az excelben számoltam.
Mi az eltérés oka? Mi kellene másképp számolnom? -
-szabi-
addikt

Meg akartam nézni amit írtál és most meg hiányzik az account menü.
Ez már nem az első eset, hogy nem megfelelően jelenik meg az oldalon valami.
Ez azért kissé elbizonytalanít.
Oldalfrissítés után megjavult.
A súgó annyit mondott menjek az kereskedési engedélyek oldalra.
Ha a számlák közül a tbsz-t választom akkor a gomb fund your account-ra változik. -
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Igen, csak pénzt lehet TBSZ-re berakni, bármilyen devizát. Kivenni lejáratkor bármilyen eszközt ki lehet venni, akár részkivéttel is, ha feltöröd, akkor is.
Üresen álló pénz: vnorbi-val beszéltük ezt két napja, talán törtrészvénnyel meg lehet oldani, de lehet csak 1 USD alá lehet leszorítani a maradék aprót.
-
-
crocy
tag
szerintetek meg iden beleferek egy tbsz nyitasba? vagy felejtös mar?
-
travix
aktív tag
Ez az új global trader mobil app nagy visszalépés lett. Eddig lehetett látni hogy egy poziban mennyi pénz van összesen most már intraday chartot látsz miniben mintha az bárkit érdekelne befektetőként...

Én tökre elvoltam ezzel az ék egyszerű appal de most áttértem a sima mobil appra -
Cyberslider
őstag
vnorbi, kovaax: köszönöm szépen a megerősítést!
Tehát crypto ETP-kez mese nincs, szükséges az engedély, az ismert kockázat és magas volatilitás miatt döntöttek így IBKR-nél.
-
kovaax
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Hehehe, nem zavarja őket, hogy zárva, végül is adhatok le trédet akármennyi időre is. De nem kereskedhetek ezzel (normál és TBSZ számlán is ezt mondja):

-
vnorbi
aktív tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Nekem is ennyi engedélyem van, és ez kevés az ETN-ekhez, kell hozz szerezni "complex..." engedélyt.

-
kovaax
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Zárva van a tőzsde.
-
op9
aktív tag
Sziasztok,
1. Jól látom, hogy ha Revolutról EUR-ot akarok utalni az IBKR-re, akkor célországnak Németországot, és egy DE-vel kezdődő IBAN bankszámlát, ha pedig USD-t szeretnék utalni, akkor a célország United States, és akkor egy 9 jegyű Bank Account Numbert kell megadni? Ugye a Revolut egy Litván bank, így az EUR utalás a gyorsabb, mint az USD?
2. Amikor az IBKR felületén jelzem, hogy szeretnék egy utalást indítani, akkor a Bank Account Number-be a Revolut felületén látható LT kezdetű IBAN számot kell megadni?
3. Ha TBSZ-en USA részvényekkel szeretnék kereskedni, akkor érdemes USD-ben tárolni a pénzt? Mert eddig sima számlán minden adás/vétel-nél történt USD/EUR konverzió, mert ott EUR-ban tartottam.
Köszi!
-
kovaax
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Ez nem etf, úgyhogy nem tudom. -szabi- se akar ilyet venni, nincs a listáján. Ráadásul nem hiszek a kriptóban, úgyhogy nem is érdekel.
-
Cyberslider
őstag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Kiegészítés: lehet, hogy IBKR nem így találja, hanem BTCU !
ISIN: GB00BJYDH287
Fontos, hogy USD legyen, tehát Euronext Amsterdam.
Köszi ha megnézed
Szerintem NEM kéne, mert:
"If you are permissioned to trade Complex or Leveraged Exchange Traded Products, you are permissioned to trade Spot Bitcoin ETPs."
lásd: [link] -
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Nem kell, legalábbis nekem is ennyi van, 5 perces ez a képernyőkép:

Két éve vittem át 4 TBSZ-t az Erstétől, plusz januárban még pár eszközt, ami 23 végén ment ki normál számlára. Aztán egy részét eladtam IB-nél, lett belőle lakás upgrade, aztán meg megszűntettem a ÖNyP-met, és azt is odavittem, meg amióta befejeztem az új kecó kiglancolását, havi rendszerességgel tolom be a lóvét. Mindezt a fenti engedélyekkel, és csak etf-eket veszek. Meg januárban eladom az ajándék IBKR részvényeimet is.Szerk.: A lakáshoz egy TBSZ-t is feltörtem az IBIE-nél, de előtte eladtam rajta minden etf-et. A listádon levő etf-ek szerintem sima etf-ek, amiket ezekkel a jogokkal meg kell tudni vegyél.
-
kovaax
őstag
Lehet meg kéne kérdezni a supportot, hogy hogy működik ez... Bár itt azt írják, hogy "Invest as little as USD 1", szóval lehet 1 USD alá nem lehet lemenni.
Amúgy engem nem igazán zavarnak az ott maradt aprópénzek, bár két TBSZ-en vettem belőle FWRA-t, de smart routing miatt az egyik eurós, másik meg dolláros lett, pontosan 2-2 db, szóval nem tudom hogy fogok tudni kiszállni belőlük, hogy a díj ne vigye el a megtermelt hozamot (ha kiengedem őket normál számlára, akkor is 2 tranzakcióban tudom őket eladni, szóval lehet kéne még venni hozzá valamennyit, vagy a franc se tudja)...
-
vnorbi
aktív tag
TWS-szel megnéztem a tört ETF vásárlást. Valóban úgy tűnik, hogy ilyenkor nem akarja lefogni a plusz 2 USD-s minimum díjat a devizaváltáshoz, de van helyette két új probléma.
Az egyik az, hogy a tört darabszámon vásárláshoz nem válaszható ki a tőzsde, azt csak SMART routinggal hajlandó befogadni. A másik az, hogy a darabszámtól függően változik a költségbecsléshez használt tőzsdei díj.
Például valamiből vennék 0,03 darabot, amire az 1,25 eurós GETTEX díjjal kalkulál, és ezzel maradna 350 forintom a vásárlás után. Átírom a darabszámot 0,031-re (vagy 0,04-re), és nem ezen a skálán mozdul az árazás, hanem azt dobja, hogy nem tudja, mennyi lesz a kötési díj, és kérné rá a 3 eurót. Azaz minimális tört darabszám változás mellett már nem megmarad ~350 forintom, hanem rá kell fizetnem ~500-at, hogy egyáltalán befogadja, és a végén lehet, hogy a SMART mégis a GETTEX-re visz, így a végén maradna 850 forintom elköltetlenül.
A 0,01 euró vásárlásom nem működik úgy, ahogyan gondoltam, mert euróra nem fogad be tört darabszámot. Ezt viszont lehet, hogy ki tudom trükközni azzal, hogy az EUR.HUF-nál vételt válaszok ki de forint eladással:
Itt nincs "Cost impact" lehetőség, de gondolom, ezt így beküldve 4 forintért kapnék 0,01 eurót, és levonna még ~660 forintot a váltásért. -
vnorbi
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
ETF-ekhez elég ez a kettő (csak legyen beállítva az ország is a Stock-nál, ahol kereskednél).
Ha ezek mellett is visszadob, akkor valószínűleg nem ETF-ről van szó, hanem ETC-ről vagy ETN-ről, amik bonyolultabb/kockázatosabb termékek lehetnek, mint egy egyszerű részvény index ETF, ezért kell hozzájuk más engedély.
-
-szabi-
addikt
válasz
Cyberslider
üzenetére
Ha bekamuztam, hogy sok a pénzem és állandóan adok veszek akkor engedné de nem kattintottam rá mert az hazugság a részemről.
Azért jöttem kérdezni előbb.#3012 Kasya
Megkérdezhetem a fentebbi kettő engedélyemhez képest nálad milyen egyéb kereskedelmi jogok vannak?
Amúgy azt ott senki nem furcsállja, hogy csak milliomosok regisztrálnak náluk? -
Joe123
senior tag
Szerintem is azért vannak ezek, hogy ha valaki valami hülyeséggel lenullázza magát vagy még annál is durvábbat csinál (mondjuk naked short opciókkal nagyobb bukót mint a számlája), akkor egyrészt ő ne perelhesse az IB-t, másrészt, az IB kiperelhesse belőle a tartozást. Amúgy annak idején az opciós engedélyekhez kamuztam én is pofátlanul.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Cyberslider
üzenetére
Nyiss egyet, ingyenes...
A kereskedesi jogoktol fugg, hogy hol mekkora osszeget kér. ETF-et nekem realis osszeg megadasa utan is engedte venni. -
Cyberslider
őstag
Oké. Tehát akkor igazam volt amikor ezt feldobtam, hogy valakinek engedi, valakinek nem? Nekem nincs számlám, de januárban akartam nyitni. Most akkor ez nagy kérdőjel nekem is, hogy engedni fogja vagy se? Mert akkor ezexerint valakinek engedi, valakinek nem. Szabi: most akkor neked sikerült, vagy sem?
-
Kasya
nagyúr
válasz
Cyberslider
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen szabályozásnak kell megfelelnie az IBKR-nek, de gondolom a felelősség atharitasa miatt kerdezik meg az embert.
Maximum a lehetoseget veszik el, ha papirokkal kellene egyszer igazolni, de nem latom mitol kellene felni. -
vnorbi
aktív tag
Most csak mobil appon tudom nézni, és van ahol van tört darabszám lehetőség, de nem működik az előzetes költségbecslés megmutatása (internal error), így nem látom, hogy ilyenkor hajlandó lenne-e lemondani a 2 USD-s minimum díj fölösleges zárolásáról, és ameddig hajlandó vagyok elmenni a rögzítésben, addig nem írja ki, hogy mekkora fedezetet akar. Délután megnézem TWS-szel.
-
-
-szabi-
addikt
Érdekelne ti is milliomosnak meg tőzsdecápának vallottátok magatokat, hogy tudjatok etf-eket vásárolni?
-
vnorbi
aktív tag
Néha eszembe jut, hogy vajon mi lenne annak a módja, hogy lenullázzam a TBSZ pénzszámlámat, és talán ez a hozzászólásod vezet el a megoldáshoz.
Az alapprobléma az, hogy idén bevezette az IBIE, hogy az automatikus devizaváltással egybekötött értékpapír-vásárláskor is minimum 2 USD fedezetet kér, ami miatt akármilyen kis értékű vásárlást csinálunk forint egyenleg terhére, a végén ott marad ez a 2 USD-nyi forint.
Esetemben nem az optimális költségű devizaváltás a cél, hanem a lehető legrosszabb: vennék 0,01 eurót kb 664 forintért. A ~660 forintnyi váltási díj nem a semmire kidobott pénz lenne, hanem beleszámítódna a 2000 forintos TBSZ minimum activity fee-be, így ez az apró nem figyelne ott 5 évig a TBSZ-en, hanem hasznosan el lehetne költeni.
Már ha nincs olyan megkötés, hogy egész eurót lehet csak venni, vagy van minimum érték devizaváltásra.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Sandor Sz.
üzenetére
A váltás/tranzakció díja szinte mindenütt kölön tétel szokott lenni. Ha ezzel a 660 forinttal (2 USD) kevesebbet váltanál át, akkor sem sikerül nullázni a forint egyenleged?
-
kovaax
őstag
válasz
Sandor Sz.
üzenetére
6666 USD alatt nem éri meg előre váltani.
-
Sandor Sz.
csendes tag
Sziasztok,
IBKR-en szeretnék forintot váltani Euróra, hogy ETF-et vehessek belőle. Ha a teljes összeget beírom a váltáshoz, amim van forintban és a preview-ra megyek, akkor ezt írja:
"YOUR ORDER IS NOT ACCEPTED. THERE IS INSUFFICIENT CASH [-659.84 HUF] IN YOUR ACCOUNT TO OBTAIN THE DESIRED POSITION."Nem úgy van, hogy a váltás díja beleszámítódik az árfolyamba ? Akkor mi ez a 659,84 HUF, amit ír?
Unrealized PnL-en van <400 forintom amúgy, nem tudom, hogy az bezavarhat esetleg.
Köszi szépen a válaszokat előre is !
Üdv
Sándor -
-szabi-
addikt
Addig kattintgattam míg végül el tudok jutni addig, hogy engedélyezzék.
Financial infoba beírom, hogy 1m€ felett van a pénzem meg a 100e€ a havi bevétel stb. Aztán tapasztalatnak 10+ év kereskedés és több száz adás vétel évente.
Ekkor engedélyezi, csak így semmi értelmét nem látom.
Francért kell hazudni? -
-szabi-
addikt
Neked is köszi a választ.
Megpróbáltam bekapcsolni a Komplex vagy tőkeáttételes tőzsdén kereskedett termékek Kereskedési engedélyeket de nem járok sikerrel.
Többször is nekifutottam, végigkattintgattam a kötelező kvízt.Ezen az oldalon még nem mentette el a módosításait. Ha elhagyja az oldalt, a módosítások elvesznek.
Görgessen az oldal aljára a módosítások elmentéséhez.
Azonban az oldal alján nincs mentés gomb, csak egy törlés.The Investment Objectives provided does not meet the requirements to trade Komplex vagy tőkeáttételes tőzsdén kereskedett termékek.
The Financial Information provided does not meet the requirements to trade Komplex vagy tőkeáttételes tőzsdén kereskedett termékek.
The Investment Experiences provided does not meet the requirements to trade Komplex vagy tőkeáttételes tőzsdén kereskedett termékek.
Továbbra is vegyes angol magyar működés van.
Ugye enélkül nem fogom tudni megvenni a kinézett etf csomagot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, bar ha muszaj lejelenteni az üreset is, akkor hadd szoljon es utalok be valamennyit.

Ahogy fentebb szó volt róla etf-hez kell a Complex or Leveraged Exchange Traded Products.