- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopidoo
senior tag
-
andree04
aktív tag
válasz
kopidoo #7071 üzenetére
Hogy legyen egy stabil pont, ha valaki ezzel a konfiggal szenvedne.
Asrock FM2A75pro4-M + A10-5800k stabil beállítás képekben:
Szia.Nekem Asrock FM2A75pro4 + A8-5600k konfim lesz,1600 vagy 1866MHz Corsair 8GB RAM-mal.
Kérdésem az lenne,az említett beállításaiddal az enyém is stabilan menne?
Köszönöm. -
123sylaar
aktív tag
Üdv.
Valaki próbálta már az a8 5600k apu-ját(7560d) duálban hd 6570 vagy 6670-nel?
Érdemes egyáltalán beruházni direkt kártyára mellé, vagy annyit nem javul a teljesítmény? -
gari24
tag
Hello
APU és 6670 kombon próbálta-e már valaki BF3 multizi ??
-
aero.
veterán
A 4,3-at szeretném most tesztelni, de még 1.43v-nál is idle-be rakja a gépet, indításkor szokásos overclocking failed, ennyire antituning vagy mi?
-
Borokafa
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #7388 üzenetére
3000 fölé olyan simán azért nem mentek....
Itt már kisebb a jelentősége, és annyira nem is lehet emelni. 2400-2600 azért összejöhet -
bignor
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban:
Egy FM2 itx rendszert szeretnék építeni, és az "óriási" alaplap választékból szeretnék választania.
A CPU athlon II 750k lenne, mellé hd 7770 vagy 7790. A procit max. átlagos 4,0 Ghz környékére húznám.
Ismerve az alaplapok viszonylag gyenge tápellátását, menni fog?
Melyik lapot ajánlanátok?
MSI A75IA-E53
ASROCK A75M-ITX R2.0 (a revízió előttiről tudom, hogy gyulladós fajta volt)
ASROCK A85X-ITX (nem feltétlen van szükségem az A85 chipsettre)
-
Cthulhu Dawn
őstag
A10-nél (750k-nál) nb-t mennyire lehet tuningolni? K10-nél emlékszem 3000 mhz fölé simán mentek, itt mi a jellemző?
-
aero.
veterán
válasz
diablo1984 #7378 üzenetére
Átállítottam, de ugyanolyan értékeket hoz. Mivel tudom még lemérni?
De beletörődtem már. -
juve600
nagyúr
válasz
diablo1984 #7383 üzenetére
turbo lekapcs megvolt,majd este kisérletezek,csak tegnap az volt a gond hogy amikor lefagyott,utánna ujrainditásnál az inditási javitást adta be és utánna az összes telepitett progi eltünt a windows-ról
-
ftc
nagyúr
Arctic Cooling Freezer 7 Pro ez felmegy FM2-re?
Vmi komolyabb hűtő nélkül gyárival nem kockáztatok ...
-
Smithy87
senior tag
Na félig beléptem a Trinity klubba egy athlon II x4 740essel és egy sapphire 7770 GHZ editionel. A gondom annyi, hogy tegnap letoltam az unengine havent és DX 11 ben 980 pont körül kapott. De ennél többet kellene nem ? Valamint a memóriát nem tudom 1600 MHZ re állítani az AMD tuner szerint 800 MHZ en járnak. De ha biosban át állítom 1600 ra kikapcsolj a a gépet.FM2A75M-DGS alaplap van a rendszer alatt.
-
juve600
nagyúr
válasz
diablo1984 #7380 üzenetére
az a gond hogy pont azon a beállitáson fagyott le amit te irtál
-
juve600
nagyúr
válasz
diablo1984 #7377 üzenetére
én ezzel oldottam meg
[link]ezzel oda állitom ahova akarom,ha netezek akkor lehuzom,ha játszok akkor meg fel
-
diablo1984
veterán
a cr1 szerintem sokat dob rajta, már ddr1-nél is sokat dobott, de ddr2 óta sosem lőttem cr1-re a ramokat, mert instabil lett tőle a gép! próbáld meg amd alatt is a cr1-et, de szólok, hogy aida szerint nem egy memkezelő bajnok az amd, az nforce 4 óta az intel az aida szerint a király, megjegyzem, az aida szerint.....
-
diablo1984
veterán
-
superecneB
őstag
Valaki esetleg tudna a #7352-re reflektálni? - Köszönöm!
-
aero.
veterán
4GHz 1.34v-on az átlagos érték, jól gondolom? Nem vártam végig a 20 körös LinX-et, igaz, mert most nincs kedvem hozzá este.
-
Müszi
senior tag
válasz
arcsi84 #7350 üzenetére
Szia!
Én ugyanezt a konfigot raktam össze a Kingstone ramokkal. Nálam nincsen semmi probléma vele, mondhatnám, hogy tökéletes számomra bár hozzáteszem, én nem igazán szoktam játszani. Aplikáltam a VRM chipekre hűtőbordát, igy gondolom nem is lesz gondja. Ellenben ha játszogatnál is rajta tényleg az újabb Asrock ITX-es lapját ajánlanám, vagy valamelyik A8-as aput, mert kevésbé terheli az IGP-je a gyengécske tápáramkört. Persze ez alapból kisebb játékerővel bír, viszont procierőben alig gyengébb az A10-esnél.
A ramokat 1866-ra lőttem be, mert érzésem szerint magasbb órajelnél sem volt gyorsabb a rosszabb időzítések miatt, viszont az NB freki emelése 2200Mhz-re szerintem sokkal jobban megdobja a memóriakezelést. Persze ezekkel ráérsz ügyködni, ha már belaktad a cuccot. Sok sikert hozzá.
A Scythe Samurai ZZ hűtője egyébként venti nélkül pont befér a táp alá és a táp ventije hűti annyira ami elég neki nálam, Persze ezzel van egy kis meló, mert át kell rá tenni az eredeti hűtőről a leszorító kapcsot. A gyári az szerintem felejtős főleg A10-esnél. -
TaylorPro
addikt
Majd el felejtettem!
Köszönöm mindenkinek a szakmai segítségét!
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Jövőhéten belépek a klubba!
PCX Megrendeléseim:
2013-04-05 12:46:35 130405/72420 Feldolgozott megrendelés
Termék Nettó Bruttó Db FizetendőAMD A10 5800K processzor 36 hó gar. 31,673 Ft
Asus F2A85-M alaplap 36 hó gar. 20,469 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 2400MHz KHX24C11T2K2/8X memória 99 hó gar. 24,792 Ft
Háztól-házig garancia 591 Ft
Szállítási díj 790 Ft
Összesen: 78,313 Ft
Ehhez még hozzájön egy Sharkoon MS140 ház.
Beszéltem ma az Iponos ügyintézővel. Érdeklődtem a ram árakról, mert tegnap 1000Ft-al lement az ára a 2x4GB Predátornak. Azt mondták csak egyedi akció, és ettől csak drágább lesz minden. Jaj de jó!
-
aero.
veterán
-
superecneB
őstag
Van már hivatalos megjelenési dátum a Richlandről?
Jelenleg egy A10-5800K + 8GB ram-os gépet szeretnék összerakni, de említették más topicokban, hogy érdemes megvárni a Richlandet. Kérdésem az, hogy valóban érdemes -e várni (jelenleg tudtommal június vége) még egy negyedévet, vagy 1-2% csak a különbség és akár most azonnal is megvehetem?
Mit javasolnátok? Annyira nagyon nagyon nem hajt a tatár, de ha meg már nyárig várok akkor már ennyierővel meg lehetne várni a Kaverit is, annyit meg azért nem akarok várni. Sima kis multimedias pc-t akarok összepakolni.
Segítsetek dűlőre jutni légyszi!
Továbbá az is érdekelne, hogy ha kijön lejebb megy -e a Trinity ára, vagy ilyesmi, mert akkor megint új aspekutsba kerül az egész. Azt gondolom 1-2%-ért nem érdemes várni mert az tuninggal lazán befogható alap feszen is...Köszönöm
-
Vartanus
őstag
válasz
arcsi84 #7350 üzenetére
Az az alaplap felejtős...sokaknak elfüstölt...inkább az A85X-es ITX-et nézd ha mindenképp Asrockot akarsz,azon van már hűtés a VRM-en
A 2400-as ramokkal lefagy a rendszer,mert a Trinity vezérlőjének a 2400 már sok...így nincs fps különbség..1866 és 2133 között nálam olyan 5-6 fps volt a különbség....
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy ITX PC-t szeretnék építeni amibe a következő hardvereket terveztem.
Asrock A75M ITX FM2 alaplap
A10 5800k processzor
2x4GB 2133 MHZ Corsair Vengeance DDR3 vagy 2400MHZ Kingstone HyperX Beast 2x4GB
Corsair V350S táp
Coolermaster Elite 120A házA többi alkatrésszel rendelkezem.
A kérdésem, hogy a gyári hűtő hány dB zajt termel? Milyen hűtőt ajánlanátok esetleg rá, ami belefér a házba?
Használ ilyen alaplapot valamelyikőtök?Mennyi fps különbség lehet 2133MHz-es és 2400MHz-es ramok között?
-
juve600
nagyúr
1db AMD Athlon II X4 750K BOX
1db ASRock FM2A85X Extreme-4 M*(AMD-FM2)ez lessz a fm2a75dgs helyett ,sztetek mennyivel jobb ??
tuning mehet ??? -
aero.
veterán
FM2 kompatibilis az AM3 hűtőkkel?
-
123sylaar
aktív tag
msi fm2-a55-e33-ba lehet dualba az apu és egy hd6670?
Érdemes egyáltalán? -
aero.
veterán
válasz
Vartanus #7332 üzenetére
Proci nem tudom hogy mennyire befolyásolná a memória sebességét, de mindegy. Sokkal gyengébb CPU volt, mint a 750K.
Ez, hogy 2400-2500 a min. fordulat, ez gáz. Ha meg manuálison beállítom a legkisebb értékre, akkor se halkabb.
A chipset drivereket meg nem tudom felrakni, Az Installshield leáll, ilyet se láttam még. Lehet újrahúzom mindjárt.
-
Vartanus
őstag
Intelnek...ahham,és melyiknek,van pár Intel proci a piacon,vagy ez így kollekítve igaz?
Én nem tudom..sosem volt Intelem..és nem is lesz
Én gyanítom hogy a TDP különbség lehet a fő oka illetve tudtommal a Intel gyári hűtők rézmagosak ami kicsit segít optimalizálni a hűtést,mellesleg én 5800K-n használom egyelőre a gyári hűtőt és vagy a fülem rossz vagy nálam jó be van lőve a rendszer dé én egyáltalán nem érzékelem hangosnak
aida sem a szent grál..hibázhat ő is
-
aero.
veterán
Na megérkeztem én is ...
F2A85M-LE + 750K
... és konstatáltam, hogy a gyári hűtő olyan hangos, hogy én ezt utálni fogom, az biztos. Pedig Silent módba van, de észveszejtő 2400-at forog.
-
123sylaar
aktív tag
Üdv.
Van egy msi fm2-a55m-e33-as alaplapom a8-5600k -s procival.
A biosban a OC (overlocking) módot választom, és akkor a kép elcsúszik amikor betölti a gép a bios-os logot és valamit kiír, hogy aktiváljam a..., de olyan gyorsan elkapja a képet, hogy nem tudom elolvasni rendesen. A windows-on meg már be sem jön a kép, csak a hang.
Valaki tudja, hogy mi a probléma?Előre is köszönöm.
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!
Tegnap összeraktam egy gépet és ezt a procit vettem bele A6-5400k, viszont volna egy kis problémám a APU-jával. Windows 7 feltelepítés után a monitort elkezdte ki/be kapcsolgatni. A gyári drivert leszedtem, majd feltettem az Ati honlapjáról a legfrissebbet, most ritkábban csinálja. Elég bosszantó, mit lehet ezzel kezdeni?
-
Dany007
veterán
válasz
Vartanus #7322 üzenetére
Üdv!
Eddig minden rendben van, köszönöm. Bár sok időm sajnos nincs tesztelni. Egyelőre még csak 1-2 játékot próbáltam. És az NFS HP-vel játszok úgymond rendszeresebben is.
Igen, nagyjából eddig azt kaptam amit vártam. Egy gyors példa. Általános használatot nézve. MS Office 2010 enterprise. Rányomok a Word ikonra, majd jön egy villanás és már ott is van a kép. Nincs 2 másodperc az egész. Ez az első indítás. Másodikra elindítva már villanás sincs, csak hirtelen ott terem a kezdőképernyő. Kb, mintha SSD-t használnék, pedig nincs(!) SSD-m. Ez brutális.
Az eddigi C2D-vel is gyors volt, de ott azért láttam a betöltőképernyőt. Tehát felvillant az a képernyő, jött az animáció, el tudtam olvasni a szöveget, majd bejött a Word kezdőképernyője.
Itt most ez olyan gyors, hogy azt a betöltőképernyőt csak egy villanásnyira látom elsőre, majd második indításnál már azt se. A Photoshop is villámgyorsan betölt. És a képek pörgetése - ACDSee 6-ban villámgyors.
Tehát összességében igen nagyon érezhető a változás.
De mondom ezt általános használatban úgy, hogy szerintem a régi Core2-vel se volt lassú a rendszer. De ehhez képest most igen.Örülök hogy tetszik az ötletem. Azt hiszem nagyképűség nélkül persze, sikerült optimálisan ötvöznöm a HTPC funkcióit egy asztali PC teljesítményével. És most köszönhetően a Trinity-nek már a fogyasztása is közelít egy HTPC-hez.
Viszont a tervezés és a kivitelezés igen macerás volt. Gyakorlatilag hagyományos PC házból egy darabot nem használtam fel az építés során. A bútort apám készítette az én terveim alapján. Nem volt egyszerű hogy minden passzoljon. Főleg a hátlapi panel és VGA hátlap plusz a fedlap között. Plusz a vezetékek elhelyezése a bútoron belül, behúzása dróttal meg minden ilyesmi...
Ráadásul a tápvezeték hosszát egyáltalán nem vettem figyelembe, így azt a végén toldani kellett. Szóval nem egyszerű... : )Ebből adódóan a hűtésem is igen speciális és szerintem jól átgondolt. Ezt csak azért írom le, mert ez a legfontosabb elem a hőmérsékletekkel kapcsolatban. Ez számít a legjobban.
Talán a képeken is látszik, hogy úgy van megoldva, hogy 2db 12cm-es venti nyomatja be a levegőt porszűrőn keresztül. Az egyik közvetlenül a CPU hűtő alatt van. Fölötte pedig 2db 8cm-es szívja ki a meleg levegőt. Pontos megfigyeléseket még nem végeztem, ezért az adatok csak körülbelüliek.
A CPU üresjáratban olyan 27-30°C fok között van. Kisebb- nagyobb terhelésre ez felmegy 40-45°C-ig. -> Ezek Bios adatok. Rendes terhelés esetén - Aida 64 stressz teszt GPU és teljes CPU + RAM stresszelés esetén 20 perc után olyan 55-56 fokon stabilizálódik a CPU.
Ellenben GPU-Z-ben láttam már maximum 65 fokos GPU hőmérsékletet is.
A vinyók ~ 30-33 fokosak szenzorral mérve a külső felületüket. A "gépház" belső pedig stabil 24 fok, ez megegyezik a szobahőmérséklettel.Viszont azt meg kell jegyezni, hogy a ház ventilátorok fordulatát jelentősen visszavettem a korábbiakhoz képest. Ugye a CPU hűtő az egy Alpine 64 plus az Arctic-tól. Az PWM vezérlésű. IDLE olyan 1200-1660 fordulat között pörög. Load közben még nem néztem, passzolok.
Szóval a házhűtők eddig mind a négyen 1400-as fordulaton pörögtek. Viszont amióta új rendszer van visszavettem őket a felsőket 1000-re az alsókat pedig mindössze 800-as fordulatra. Tehát a fent leírt hőmérsékleti értékek ilyen fordulatok mellett lettek mérve.
Így viszont a gép gyakorlatilag hangtalan. 50 centiről is csak akkor lehet meghallani a hangját ha minden más cucc ki van kapcsolva. Nem megy a tévé se a hűtő se fűtésben víz csordogálása se semmi... Alapesetben viszont totál nulla a hangja. Elég ha valaki motoszkál a lakásban, vagy az asszony mosogat vagy csak megy a hűtő már semmit se lehet kihallani a gépből. Sőt, a házimozi rendszer hátsó kis ventije hangosabb, mint a gép. (amit hallok nagyon az a vinyók írása... Pedig tettem be 5cm hangszigetelést is, de a ventik nyílásain keresztül keményen kihallatszik. De ezzel sajnos nem tudok mit csinálni, SSD kéne)Úgyhogy én teljesen megvagyok ezzel elégedve. A teljesítmény is megfelelő. Persze én nem gamer gépnek vettem. A fogyasztás fontosabb.
-
TaylorPro
addikt
Üdv! Érdemes az A10-et folyamatos bekapcsolt turbóval használni? Amit akarok venni Asus alaplapot ott van egy ki-be kapcsoló.
-
Vartanus
őstag
válasz
Dany007 #7320 üzenetére
Hogy üzemel a tvszekrény konfigod?
Azt kaptad teljesítményben,amit vártál?
Nem tudom raktál-e már föl hőmérséklet adatokat idle és load,azért kérdem,mert megihletett a géped és a nappaliba én is lehet csinálnék ilyetszerencsére van asztalos ismerős
Atti:
Ezen jelenséggel én is gyakorta találkozok,hogy a User Guide-ot csak dísznek tekintik a deszka dobozában -
Dany007
veterán
válasz
deminos #7317 üzenetére
Itt vannak pl 3Dmark 11 és 3D mark Vantage eredmények.
Van külön simán az 5800k IGP-vel, meg Dual-ban is. Persze minimális eltérések lehetnek. De azonos beállítás mellett szerintem ezekhez lehetne viszonyítani. Mert ha tényleg valami nem megy, akkor ott elvileg látványos különbségnek kell lennie és az látszódni fog az eredményeken. -
Vartanus
őstag
Hmm mindig tudtam,hogy nem szabad erre a DG-ra alapoznom...ahányan már itt szenvedtek/nek a topikban ezzel...
Szvsz most nyerő páros a 750K+7790ami az ár/teljesítmény arányban igen jó és még mi halandók is megtudjuk fizetni
-
atti_2010
nagyúr
-
deminos
aktív tag
válasz
Dany007 #7313 üzenetére
Megpróbálkozunk vele, aztán publikálom ide, hátha kiderül valami belőle.
#7314 atti_2010: Volt az alaplapi VGA kimenetbe és volt a videókártyára is dugva. Az eredmény szinte ugyanaz.
Amúgy van valami különleges vagy rejtett dolog amit be kell állítani, kapcsolni egy ilyen rendszer beüzemelésénél?
-
deminos
aktív tag
Nem teljesen ugyanabban a cipőben járunk szerintem. Dual módban sokat gyorsul minden játék, ezzel a részével nincs gond. Azzal van a probléma, hogy dual módban egyszerűen nem hozza azt a szintet, amit másnál ugyanez a konfig igen, sőt néhány játéknál még a -mások által - csak apuval felállított szintet sem hozza. Ami finoman szólva is katasztrófa.
Magyarán: Csak apuval megy valahogy, dualban szépet gyorsul, de még csak közelében sincs a mások által publikált eredményeknek. -
vendingo
veterán
Haveromnak van egy A10 5800-as cpu + 4gb ram a gépében, de a WoT csak minimumon döcög neki. Esetleg ha valaki Wot-ozna közületek megnézné, hogy milyen beállításokkal mennyi az FPS-e? Előre is köszi!
Elvileg ennek a konfignak simán vinnie kéne, de gyakorlatilag nem... -
Hurkaleves
őstag
naszóval. 1.26 voltal -> 4.4ghz-n nem bootol.
1.3 voltal bootol, de de prime-ban egy mag az elején elszáll, eközben a cpuz már 1.48V-ig is elmegy.
pedig 1.48V mellet azért illő lenne tudni a 4.4Ghz-et, ugye?
ebből az jön le, hogy valóban a bios-ban beállított érték a mérvadó illetve amit a AOD mutat...
viszont az fura, hogy a lap mennyire stabilan tartja a feszt miközben az ezelőtti lapjaim azért droppoltak.
vagy manapság ez már tök normális, hogy ilyen egyszinten tartja a feszt? vagy az AOD nem írja ki a kis eltéréseket?
mert igaz kiír ingadozásokat mert váltogatja a proci a frekiket és a feszt és a frissítése a proginak elég lassú ezért egyszer. 4.2ghz egyszer 2.2 egyszer 1.4 meg 2.8...
minden esetre most visszaállítottam 4.2Ghz-re és adtam neki némi plusz feszt, hogy tuti legyen azaz 1.27 voltot, most így hagyom. -
TaylorPro
addikt
Üdv!
Ahogy becsordogál a pénz megveszem a konfigot:
Üdv!
Lenne egy új konfig, erről kérném a véleményeket. Ki mit venne esetleg mást bele.
Alaplap: F2A85-M
Proci: AMD A10 5800K
Ram: Kingston 2x4GB DDR3 2400MHz
Vélemények? Cserélnétek valamit?
-
Dany007
veterán
válasz
Hurkaleves #7298 üzenetére
Nekem is ugyanezt játszotta el. Szerintem a CPU-Z ír ki hülyeségeket.
Próbáld még Aida 64-gyel. Az nekem korrektül azt írta ki loadba amit a bios és amit biosban beállítottam. Plusz az AOD is jól írta ki. Egyedül a CPU-Z írt ki olyat, hogy 1,9V meg még többet is... Asszem volt, hogy 2,0 akárhány volt fölé is ment. Holott elvileg max 1,9v-ot lehet adni a cpu-nak. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Hurkaleves #7300 üzenetére
Nézd meg 4,4Ghz -en, 1,4V már úgy is kellene működjön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest