- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Steam Deck
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
El Kebir #15785 üzenetére
Egyetértek
Ha mindenki az első hiba után rögtön adná el akkor szerintem Inteles gépek is jócskán mennének vissza.
Nekem is az FM1-es gépen először 32-es W7 volt majd újrahúztam a 64-es verzióra,ami folyton vacakolt. Ujrahúztam megint,azóta tökéletes(kopp-kopp) és igazából csak 4-5óra időbe telt(mig a kis A4 3300-as procival minden felment). Aki ilyenkhez lusta az rakassa össze a szervizbe akkor tuti jó.
-
kop8
őstag
válasz
El Kebir #15773 üzenetére
a mediaplayer is szaggat a gyári, de viszont észrevettem ha már az egeret elkezdem mozgatni mikor szaggat akkor megjavul és megy rendesen a film!
Olyan mint ha egy idő után lecsökkenne a gép teljesítménye és elkezd akadozni a kép....
3dmark06 nál is elkezdi ugyanezt már az első vga tesztnél, ami érdekes hogy ma raktam fel a 64bites win7-et a 32-es helyett és akkor még jó volt a 3dmark, meg egyuttal felraktam a legújabb biost a lapomhoz ami beta, lehet az a baja
-
szabolcs77
tag
válasz
El Kebir #15766 üzenetére
értem. betettem egy tök alap pcie vga kártyát, ami a régi alaplapon is benne volt
MSI R5450-MD1GD3H/LP
(http://hu.msi.com/product/vga/R5450MD1GD3HLP.html)és ez meg szépen megjeleníti az 1920*1200as felbontásban mindkettő monitort.
egy alaplapi bios frissítés megoldhatja a problémát? vagy használjam így, és amíg ez a monitor van addig legyen benn egy külön vga kártya? játékra nem használom, csak munkára, ahol nincs izmos vga kártyára szükség.
-
szabolcs77
tag
válasz
El Kebir #15763 üzenetére
ok köszi. mondjuk van itthon egy pcie 1gb-os vga kártya, lehet azzal is letesztelem, csak akkor minek APU-s CPU. bár ez még mindig olcsóbb, mint egy monitor csere.
Igaz munkára használom a gépet, ahol nem izzad meg a vgaszerk.: monitor driver fent van, de a samsung.com-on csak egy 2009es van fent. sajnos az sem változtatott semmin, azon kívül, hogy a pontos típust ismeri fel a win
szerk2.: nem hiszem, hogy az alaplap lenne szűk keresztmetszet, mert kipróbáltam egy gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplapos géppel és ott ugyanez volt a helyzet.
-
Vartanus
őstag
válasz
El Kebir #15720 üzenetére
Sok gyártó pedig pont a DP-ot hagyja le az alaplapról.....sosem értettem,hogy miért exkluzivitás a DP, holott a HDMI-vel ellentétben még licencdíj sincs.Mégis a legtöbb alaplapon csak a DVI,HDMI,D-Sub port van általában. Manapság a D-Subot hanagyolni kéne és helyette a DP,HDMI,DVI hármast kéne föltenni a lapokra szvsz.
-
lm83
őstag
válasz
El Kebir #15336 üzenetére
Elvileg a win7 felrakott mindent.
Vagy mire gondolsz?
A lemezen nem találtam semmi pluszt.A kártyára van dugva, azt írja arra kell.
De alaplapiröl sem megy.Viszont ami még érdekes, dvi-hdmi-vel befagy ha BIOSba akarok lépni.
Ha vga kábelt használok akkor van kép, de a kártyára ilyenkor is a dvi-re dugom csak vga adapterrel. -
Gézengúz
addikt
válasz
El Kebir #10567 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett....Az egész onnan indult, hogy a radeonok-nál DVI esetén nem jön ki a hang, ami szerintem irtó blama...Se többet se kevesebbet nem akarok ennél mondani...Nem indok, hogy majd DP-on kijön, hiszen sok kártyán nincs rajta még most se..Nem, hogy monitorokon vagy tévéken...Ezen tulajok miért ne használhatnának egy DVI-HDMI kábelt LCD tévével való összekötésre (amin NVIDIA esetén simán átmegy a hang is) Értesz?
-
Gézengúz
addikt
válasz
El Kebir #10560 üzenetére
na de nekem ne mondd, hogy nincs olyan monitor amin van hangszóró, simán egy kábellel mehetne a kép és hang...vagy mint nekem a BX2450-en, van rajta mini jack hangkimenet, amin ki is jön a hang akár DVI-al akár HDMI-vel van összekötve..
nem értem ezt a hozzáállást Radeon részről...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
El Kebir #10547 üzenetére
Ez a hülyeségük tud néha játékoknál is problémát jelenteni. Mióta AMD-t használok HDMI-s monitoron azóta egy csomó játéknál hiába 1920*1080 a felbontás csak fekete keretben hajlandó megjeleníteni. Tipikusan ilyen a Crysis 1-2 de még van egy pár én sokat szívtam vele
És más felbontásoknál is előjön nemegyszer.
-
atidadi
csendes tag
válasz
El Kebir #9821 üzenetére
a ram beállításokba még kezdő vagyok mert most váltottam egy intel 775 ös konfigrol át erre és idáig bárkit kérdeztem nemigen válaszoltak vagy segítetek de azért kösz a válaszokat a gyártó honlapján néztem hogy az asrock a75 pro4-m alaplaphoz milyen ramokat ajánl és közte volt az enyém is kingmax teszteltem a ramot amemtest86+ al de nem volt hiba.
-
atidadi
csendes tag
válasz
El Kebir #9818 üzenetére
próbáltam már emelni a feszt 1.65 re fel toltam és ugyan azt csinálta az időzítéséknél is próbáltam állattani de az sem jött be igy maradtam 1333 mhz mert ot nem hibázik de azt végkép nem értem hogy lehet eladni ramot így hogy a ramon 1600 as matrica van a dobozon amiben volt azon meg 1333 nak van megjelölve .az aida is 1333 nak látja.
-
katt777
félisten
válasz
El Kebir #9315 üzenetére
Na, akkor írok a webshopba. PCX-ről akarok rendelni, nem tudom, mennyire megbízhatóak.
Közben találtam bios-t. Április 17-én jött ki az 1.4, már 1.6 van, talán sanszos, hogy jók a most kapható lapok.RAM-okból melyik érné meg jobban, a CL11 2133MHz, vagy a CL9 1866MHz? Tudom, hogy nagy bukó a nagyobb késleltetés, de a gyorsabb RAM meg jobb, és nincs teszteredményem.
-
katt777
félisten
válasz
El Kebir #9308 üzenetére
Eszerint akkor igen. Csak kérdés, hogy Mo-on v1.4-es biosszal rendelkező vannak-e már, vagy ha nem, akkor a lap egyáltalán nem működik együtt a procival, azaz használhatatlan a cucc, vagy elindul esetleg hibás felismeréssel, és frissíthetem a biost?
Valakinek ilyen jellegű tapasztalata? -
diablo1984
veterán
válasz
El Kebir #8685 üzenetére
jah, megnéztem és igen, offset van és kész! semmi választási lehetőség!
másikhoz: a turbo-t ugy hogy turbo nem fogja megtalálni, vagy a cpu fícsörök között vagy az energy saving mode lehet, passz! bios frissítés után 1-2 dolog megváltozott a biosban a fene sem tudja, hogy mi mit jelent, de a turbo nálam sosem volt turbo!
-
diablo1984
veterán
válasz
El Kebir #8677 üzenetére
valahogy rémlik, hogy nekem az offset-es részt nem lehetett állítani, bár nem most túrkáltam utoljára a biosban, de ilyen rész határozottan nem volt benne semmi varázsige hatására, hogy 1,35V és kész, plusszolni és minuszolni lehetett a feszt, hülye megoldás, de ilyen! a turbót ki kell kapcsolnia, asszem az nem ezen a részen van, felülről asszem a 3. fülön a deszka fícsörjei között találja meg!
-
Def26
félisten
válasz
El Kebir #7879 üzenetére
Jah ismerem, párszor már a pi**aba küldtem de most jól jön a rajongása mert nagyon szimpatizálok ezekkel a procikkal. Úgy érzem teljesen felesleges ennél erősebb gép. Mostanában már csak konzolon játszok és a nextgent is tervezem megvenni. Ezekkel a procikkal meg azért lehet kompromisszumokkal játszani.
5800k -t terveztem de eszembe jutott mi lenne ha megvárnám a 6800k -t.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
El Kebir #7656 üzenetére
Azt gondoltam én is, h valami szoftveres gubanc van csak azt nem, h pontosan hol. Azért ide írtam, mert mindkét programnál ugyanúgy fellép a probléma (a rendszer újratelepítése előtt egyikkel sem volt gond), így szerintem nem valamelyik programmal hanem a catalysttal, esetleg valami win-es dologgal akadhat össze.
Mindenesetre köszi a segítséget, nem maradt más, minthogy újrarakjam a win-t (valószínű még mindig így úszom meg a leggyorsabban...)
-
Findzs
addikt
válasz
El Kebir #5606 üzenetére
köszönöm, próbálgatom akkor tuningolni
egyébként 2133 -an megy csak 2400 -on már nem futnak le a tesztek
de majd kísérletezgetek mert jó kis stabil ram ez nem is szívesen cserélném csak hát piszkál, hogy mennyivel lenne több 1013 as gpu órajel + 2400 ram mellett a kapott fps egy-két játékban -
SOAD19
addikt
válasz
El Kebir #5477 üzenetére
HD filmnél is ki tudom akasztani a dolgot, ha beletekerek a filmbe pl (nagy pixeles lesz a kép, ill. szétesik).
A cpu-z szerint megy az igp? Nem kellene írnia mást is?
Valamivel, csak megnézhető, hogy mi számolja a megjelenítéshez szükséges dolgokat?!
Most olvasom, a gpu-z-t, tényleg, köszi!
No, itt egy kép, felraktam a flash Playerből a 11.2-est, ahogy ajánlotta egyikőtök, de így se lett jó:
-
SOAD19
addikt
válasz
El Kebir #5473 üzenetére
Köszi!
Lehet ez lenne a gond, hogy nem az igp dolgozik...
Driver szerintem jó lett felrakva. Innen letöltöttem ezt, ami elméletileg leszedi, és feltelepíti a megfelelő drivert.
Azt nem tudom, valahogy leellenőrizni, hogy dolgozik-e az igp?
Az UVD-t meg passzolom, még hallani se hallottam róla.A cpu-z ezt mutatja: [link]
Gyanúsnak tűnik...
-
Pingvin1985
tag
válasz
El Kebir #5308 üzenetére
Értem, és hogyan érdemes beállítani? Pl.: 1,2V VCore, és az offsetet csökkentgetem, és nézem ,hogy stabil-e, vagy offsetet beállítom 0-ra, és csak a Vcore-t módosítgatom? De tulajdonképpen mi értelme van az offsetnek, miért nem elég csak a cpu feszt megadni, és azt állítani? (Ezelőtt S775-ös Intelem volt, ahhoz vagyok szokva.)
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
El Kebir #5269 üzenetére
Most egy darabig 0-1 max 3%-on ment a proci,de most megint 0-10% között ugrál össze vissza úgy hogy csak a böngészőt használtam.
A feladat kezelő szerint semmi nem terheli a procit. Az nem lehet,hogy mivel 2 monitort használok egyszerre amiatt terheli jobban?A másik monitor tv.Thomas1:Nem állítottam semmit sem.Megnéztem az uefi-t ott nem találtam semmit. Egyedül a Turbo CPB volt diasble-n azt vissza raktam auto-ra. Reboot után 2100Mhz-en ment a proci és akkor nem is volt gondja annak az oldalnak a megjelenítésével,de most megint 700Mhz-n megy és az oldal is vacakol.
kopidoo: Fura. Te használod az ET6-ot?
-
Vicoo
senior tag
-
Vicoo
senior tag
válasz
El Kebir #4733 üzenetére
Jaja, ez engem meglepett. Nemsoká meglesz az 5800K+6670 gépem. Néztem egy tesztet (persze rohadtul nem jegyeztem meg hol, talán toms hardware) hogy ha olyan szoftvert használok ami gpu gyorsítást is használ, akkor az APU önmagában is kb egy i5 gyorsaságával kódol videót. De lehet hogy csk 6670 mellett olyan gyors . Nos így már mindjárt jobban hangzik
-
Thomas1
addikt
válasz
El Kebir #4729 üzenetére
Aero kilövését próbáltam, 0 siker.
Böngésző nem fut.
1 monitorom van, uefi-ben is le van tiltva a több kimenet.
Képfrissítés 60 Hz.Most egy WinPE-t "szerzek" be éppen, megpróbálom azzal, hogy legalább kizárhassam a jelenlegi Win7-et.
Szerk.: Pár kilengés van a GPU-Z-ben, amikor 307 MHz-en megy, de csak egy pillanatra, és ritkán.
-
PREM1Z
tag
válasz
El Kebir #4617 üzenetére
Koszi szepen igen a masodlagos idozitesekre gondoltam, de aki meg kuldott kepet azoknak is koszi a segitseget. 1866on inditottam amiket megadtal idozitesekkel cl10en be is bootol semmi problem nincs vele, de a memtestet ratolom es kb 3 perc utan kis csikok jelennek meg es mintha befagyna az egesz,szal probalgatnom kell meg. Esetleg az lehet problema hogy olyan tapom van amin meg csak 4 pines cpu tapcsati van es nem 8?
-
olta
aktív tag
válasz
El Kebir #4635 üzenetére
Processzor orajel: 4200 Mhz@4300 Mhz
NB: 2000 Mhz@2200 Mhz
memoria: 2133 11-12-11-30@2400 11-12-11-30De ezek kozul az NB semmit nem jelentett, kulon-kulon merve a +100 Mhz processzor 30 pontot hozott pluszba elso mereshez (1,8%), a memoria 167 pontot (11%), egyutt pedig 220 pont (14%)
Ezert is irtam, hogy finomitottam a memorian, mert csak annak van kimutathato erteke
-
echterion
nagyúr
válasz
El Kebir #3781 üzenetére
Én nem azt szerettem volna, hogy mind menjen, és azt sem írtam, hogy nem tudnak két monitort kezelni, hanem az a kettő nem megy egyszerre, amit a jelenlegi modern monitorok és HDTV-k támogatnak. Ezt a Llano előtt minden gyártó meg tudta oldani, vajon ennél miért nem sikerült nekik? Illetve a vga-kon vajon miért sikerült ezt megoldani?
Szerinted mindenki elolvassa az alaplap kézikönyvét vásárlás előtt? Ez olyan kb., mintha elolvasnád bankszámlanyitás vagy autóhitel felvétele előtt a bank ászf-jét, esetleg egy életbiztosítás kötése előtt a biztosítóét. Nem életszerű.
Persze, azóta mindig megnézem, de úgy gondolom, ez olyan infó, aminek illene a honlapon is kint lenni. Persze a gyártók ezt másképp gondolják, mint azt a mellékelt példa mutatja is. Ez van.(#3780) atti_2010: Veled nem megyek még egyszer bele ebbe, egy elvakult fanatikussal nem állok le vitázni, az olyan lenne, mintha a falhoz beszélnék. De legalább már az aláírásodból kivetted...
-
echterion
nagyúr
válasz
El Kebir #3778 üzenetére
Nem gond? Akkor neked mások az igényeid. Nekem szükségem van arra, amit éveken át minden vga-val tudtam használni: a két kimeneten egyszerre legyen kép. És nem tudom, te hol olvastál erről, de egy tesztben vagy ismertetőben sem láttam, amiket vásárlás előtt elolvastam. Az meg külön vicc, hogy egy alaplap honlapját böngészve egy ilyen info nincs rajta, csak ha letöltöm a manual pdf-es verzióját, akkor van esélyem észrevenni ezt (már amelyiknél jelzik). Valahogy eszembe se jutott, hogy ez nem tud egyszerre menni mindig. Még az integrált inteles vackok is tudták ezt előtte, meg a korábbi amd-s igp-s lapokban is működött gond nélkül, ez a htpc-be szánt cucc meg nem tudja? Ez egy rossz vicc volt az amd-től. És remélem, a Trinity-nél ezt nem k*rták el.
-
echterion
nagyúr
válasz
El Kebir #3776 üzenetére
Csak pár alaplapban lehetett a kettő kimenetet egyszerre használni. A legtöbben vagy az egyikre, vagy a másikra lehetett csak képet küldeni. Volt egy Asrock meg egy Gigabyte lap, amiben ment egyszerre mindkettő, ezeken kívül szinte az összesben csak külön-külön mentek.
(#3768) zsola32: Köszi az infót. Akkor az energiagazdálkodás is megy rendesen nálad, ugye?
-
attiati
veterán
válasz
El Kebir #3417 üzenetére
legalább háromszor felhoztam a témát, hogy konkrétan kinek hol melyik asrock lapja, mivel támasztható alá és hol vannak azok a külföldi problémás fórumok...
és mindig az a válasz, hogy jó, akkor vállald be, te tudod, de ne sírj majd... és most is ez lesz a válasz
Elfüstöltek az itx-es lapok, és írjátok, hogy egyik-másik low-end fm2 lapnál aggasztó a kialakítás és felhasznált megoldás. Nem értek hozzá, csak nem értem, hogy miért kell kerülni úgy általánosan az összes fm2 asrock lapot.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
El Kebir #3134 üzenetére
Idővel kijön belőle, valamint melegen ajánlom a Frostbyte 2 motorral szerelt játékokat is ( Legújabb NFS, MoH, Battlefield 3, stb... ) , ugyanis hihetetlenül érzékenyek az instabil hardverre. Cryengine 3 szintúgy.
Míg a 3dmark, Uninige és társai bőven szaladgáltak oda-vissza 2000+NB / 2400-as RAM mellett anno, ezek rövid időn belül fagytak, kékhalált okoztak, etc...
-
Vartanus
őstag
válasz
El Kebir #3096 üzenetére
Az felhasználói kézikönyvben az általad írt 15. oldalon ennyi van a ramoknál:
"Important
DDR3 memory modules are not interchangeable with DDR2, and the DDR3 standard
is not backward compatible. Always install DDR3 memory modules in DDR3 DIMM
slots.
To ensure system stability, memory modules must be of the same type and density.
Due to chipset resource usage, the system will only detect up to 31+ GB of memory
(not full 32 GB) when all DIMM slots have 8GB memory modules installed." ezek közül melyik írja azt amit mondtál? Lehet én siklottam át fölötte. -
törölt tag
válasz
El Kebir #2637 üzenetére
Hoppáré, az fel sem tűnt, hogy ez nem kit. Persze dual channel memóriában gondolkodom. Hülyeség, amit linkeltem.
Igazándiból az érdekelne, hogy a mostani rendszerem lecserélésével (C2D E4500, 2x1GB DDR2, Radeon 3850) legalább ugyanilyen számítási teljesítményem legyen, nyilván a proci résznél még az A4 is megeszi az E4500-at reggelire, azonban GPU résznél is szeretnék egy 3850 szintet. Tudom, hogy ezt az A4 még nem üti meg, de ha megjelennének az új generációs APU-k, akkor lecserélném az A4-et valami komolyabbra, attól függően lesz-e rá pénzem.
Azért gondoltam, hogy addig ezzel az A4-gyel is kihúzom egy két régebbi játékban, meg esetleg most a FC3-mal, később már csak a GTA V érdekelne, de ahhoz nyilván kevés lesz az A4, addigra kellene az új generációs APU.
Az 5800K azért nem érdekel annyira, mert a következő generációs APU-k lesznek a nagy durranás a GCN miatt szerintem, és azok körbe fogják verni az 5800K-t is.Azt lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a Kaveri?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Formula-1 humoros
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest