- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janika77
csendes tag
üdv.Kérdésem az lenne melyik FM 2-es proci tudná kihajtani ezt a kártyát?[link] Az igp megléte csak annyira izgat amennyire a virtu mvp-vel együtt tud működni.Nem DUAL-ra gondolok.Az tudom,hogy fail.A ki-be kapcsolgatásra gondolok amikor nincs szükségem a dvga-ra.
Köszönöm előre is -
Dany007
veterán
Fm1 és Fm2-es hűtők kompatibilisek egymással? Csak mert össze vissza írnak mindenfélét...
A gyártó oldalán azt írja kompatibilisek, ellenben a termék dobozán már csak az FM1 támogatás van írva... S: -
InterFox
senior tag
Nincs, majd letöltök egyet, később visszanézek az eredményekkel.
-
InterFox
senior tag
Feltettem a driver-ét, most stabil.
Ebbe bele izzadtam, de Skyrim Abszolút Max-on 8XAA ULTRA árnyékok és hatások alatt 32-40 FPS-t tol ki magából! -
InterFox
senior tag
Megjött a kártya.
Azonnal felajánlotta, hogy akarok e DUAL.G-t?
Amúgy a 6670-et tényleg nem szabad frissíteni?
Illetve driver-t telepíteni neki? -
Dany007
veterán
válasz
diablo1984 #6383 üzenetére
Köszönöm. Én is így sejtettem =/ A ramok mindenképpen kellene. Úgyhogy inkább marad a gyári hűtés első körben. Aztán ha nem tetszik majd kitalálok valami mást.
-
diablo1984
veterán
válasz
Dany007 #6382 üzenetére
ahogy nézem a képet és az én lapomat(nekem az LE változat van, amin csak 2 memóslot foglal helyet), a másik kettő meg még közelebb van a proci foglalatához, mert túl rajta már az atx csati meg ilyenek vannak, az kb annyira van, mint neked a képen!
nálam itt mindkét memóra rálóg a freezer, szóval tarajos memók itt kizárva teljesen!ahogy nézem, nem azonos a nyák, de 2 slotot nálad is takarna, de lehet a 3.is fedésbe kerülne.....szerintem mindenképpen próbáld rá a lapra a hűtőt, mielőtt ramosítanál!
-
Dany007
veterán
válasz
diablo1984 #6380 üzenetére
És akkor hogy is mennek nálad a ramok?
Mert, ahogy a képen piros vonallal jelöltem, kb addig ér be a freezer 64 pro. Vagyis az első két slotot totál betakarja. Max a második kettőben van hely. Ugye 2x4GB lesz.
Már csak az a kérdés, hogy dualban megy-e úgy, hogy ramok csak a D3-D4 slotokban vannak? Vagy csak úgy megy dualban, hogy D1-D3, D2-D4. (saját elnevezés sry).@InterFox: Oh ha látni se bírod akkor nem muszáj.
Csak kérdezted én meg írtam egyet... : ) De nem probléma.
-
diablo1984
veterán
válasz
Dany007 #6376 üzenetére
nekem az 5600k-s van, és LE-s alaplap, freezer64-es toltam rá, totálisan ráér a ramslotokra nálam, igaz 2 slot van, de azt takarja! amúgy nálam a freezert 50%-on forgatom kb 1000-es fordulaton, hangtalan és jelenleg 24 fokos a proci, terhelve is harmincpárat ír az aida64, szerintem ez jó rá! nem melegedős fajta, ahhoz képest, hogy 100W-os, nálam turbon 3900-ra is felteszi magát, igaz még a biosban nem volt időm turkálni, de majd be szeretném állítani(ha lehet?), hogy alapból ne 1400-re vegye vissza a procit, hanem kár 1000 alá!
ezt vajon be lehet állítani az asusnál?
-
Simid
senior tag
Milyen procival? Mert ugyanebbe a lapba nekem is mennek minden gond nélkül a 2400-as beast ramok, de 750K-val, IGP nélkül. Szóval pont nem ér semmit a gyors ram (későbbi fejlesztés miatt vettem én is). A kérdés az, hogy IGP mellett megy-e stabilan.
Dany007: Ha nem zavar a hangja a gyárinak akkor végűlis elég. Nekem szintén mATX lapban a Xigmatek Gaia csak az első slotot takarja de azt is elég magasan. A beast nem férne be alá, de amúgy is a 2-4 slot ajánlott dualra, szóval nem gond.
-
Dany007
veterán
Milyen hűtőt használtok az A10 5800K-hoz? Gyári mennyire elegendő? Tuningolni nem nagyon akarok, max csak azt a 4,2-t kihasználni.
Arctic cooling Freezer 64 pro-t, viszont brutál nagydarab ez a hűtős. Sajnos annyira, hogy pont ráér a ramokra. És mivel a corsair vengeance ramok bordái is kinyúlnak felfelé, pont beleütközne a hűtő... =/ Asus f2a85m-ről van szó. mATX alaplap. Ahogy mértem ez a hűtő pont betakarja a két közelebb eső ram slotot. Igaz így még a két hátsó slot szabadon maradna a fekete-kék, de nem tudom ha azokba rakom a ramot akkor megy-e dualban? Nem csak a fekete-fekete és a kék-kék-ben?
Vagy ne költsek külön hűtőre jó lesz a gyári is? : )@InterFox:
Engem GTA4 érdekelne de csak IGP-vel.
1440-ben min... esetleg 1080p-ben... már ez már lehet sok lenne neki.
-
Findzs
addikt
válasz
atti_2010 #6340 üzenetére
raktam össze pár hete egy asrock fm2a85 extreme 4-m -et 2x4gb 2400mhz -es predatorokkal
gép összerak, uefibe belép, xmp prfil 2400mhz betölt, és azóta is így használják játékokra a gépet
semmi fesz. emelés sehollehet egyedi a dolog mindenesetre azóta döntöttem én is a mellett, hogy lecserélem az 1866 memóriáimat 2400 mhz -esekre
ha összejön a csere majd írok, hogy megy -e vagy nem
-
night17
csendes tag
Annyit tudok, h rakoncátlan ez az alaplapi telepitő, mert különböző menüpontok vannak, asus al suite feltelepit, lesz egy bios frisitő progi, ott befrissited, tökéletesen működik, végülis ennyit csináltam, meg persze másik monitor, igen valószínűleg a probléma oka az volt
-
night17
csendes tag
Srácok, ez eszméletlen, hazahoztam a gépet, mivel havoromnál szereltük, biosba belép minden tökéletesen fut, ramok belőve stabil 2133mhz-re. Fogalmam sincs mi lehettt a gond, talán a túl öreg monitor pasz, a lényeg h megoldódott... Köszönök minden apró segítséget, hálám üldözzön titeket mig utol nem ér
-
night17
csendes tag
Nos befrissitettem, az alaplapot, az elmondottak alapját, motherboard disc, majd feltettem az all suite-et... semmi változád
-
MiklosSaS
nagyúr
Megrendeltem ma a kis A4-5300-ast, most kellene nezni valami olcso alaplapot hozza. A gigabyte az itt is franya ?
-
night17
csendes tag
válasz
diablo1984 #6355 üzenetére
Bocsi az kimaradt, most teszem fel.
-
night17
csendes tag
sajnos per pillanat nem, miért akkor mi változna?
-
night17
csendes tag
Hidd el megvolt az alaplap telepitő...
-
night17
csendes tag
Nem nem, felejtős semmi fesz, hogyan adhatnék neki amikor, nem jó a biosom? Lehet srácok az lesz a megoldás, hogy az ipon-al felveszem a kapcsolatot h hibás a termék, mert hasonlóról szerintem még senkisem hallott vagy olvasott, vázolom h i futott le ma. Alaplap + 2133mhzes 8gb (2*4Gb) kinkston hyperx beast cl11+ 1tb vinyó+ dvd iró+ a10 5800k. megjött összeraktuk, betoltuk neki a win7 64bitet már a legelején akartam h nosza akkor bootolj, belép bios, és láss csodát fekete képernyő+ digitális óra, kurzort mozgat kockánként előjövő háttér ( ez mode) és semmi reagálás, nyomok neki egy mem ok! gombot. Gép elindul, bootol a lemez felnyomom kb 15 perc alatt a win-t, irja h 1333mhz-a ramok frekvenciája... Tulajdonképpen ezzel elmondtam mindent amit tudni illik, értetlenül állok a dolgok előtt, nem egy két napot töltötem forumozással, h olyan gépet tegyek össze ami számomra megfelel, és hogy kompatibilis legyen egymással minden, igaz ez az én hibám talán mohóságom h túl magas frekvenciájú ramot vettem, mert néztem videót amin azt hirdetik az igp, profitál a magasabb frekijü ramokból. a történet ennyi.
-
night17
csendes tag
Srácok ma jött meg az alaplap, ipon-ról rendeltem!
-
night17
csendes tag
Irtátok h bios update, na most van egy ilyen h win alól, okés meglátjuk, letöltöttem és tudjátok mit irt ki?! nem támogatott az alaplapod. erre nemtudsz gombot varni ilyen nincs...
-
night17
csendes tag
Én már irtam a fórumra, mielőtt megrendeltem volna, leszavaszták 2400mhz-en nincs stabil memória erre a platformra... gondoltam jó akkor alább veszünk, de ez számomra is meghökkentő, hogy a bios teljesen kivan fagyva vagy a jóisten tudja h mivan vele, érdekesség képpen megemlitem, hogy a digitális óra vált, de a mögötte lévő, képernyőn babrálni nem tudok....
-
night17
csendes tag
Tök frankó husom, hogy valakinek problémája van, mert egész hónapban ezért melóztam, + nincs egy forintom sem, mert apám anyám nem tette alám stb... te meg jösz ezzel h mit meg mennyire megy neked, segits inkább, ne magad futtasd... azoknek pedig köszönöm akik segiteni szeretnének!
-
night17
csendes tag
De ha belépek a biosba, ott mit nyomjak? mert ugye lapból nem reagál semmire, csak az enterre, illetve a ctrl+alt+del bill. kombinációkra
-
InterFox
senior tag
Az aktuális témához hozzászólva, poén, hogy a kis 15e-es alaplapommal semmi gond nincs, míg a drága példányok hullanak mint a legyek. (vagy nagyon finnyásak)
Amúgy délután írtak, hogy nem szerdán hanem holnap jön a kártya, tehát holnap este számíthattok egy kiadós A10 5800K + 6670 teszt maratonra.
Milyen játékokat akartok látni a tesztben, ezeken kívül?
Skyrim
Crysis 1-2-3
Dark Souls
Fallout 3 és NV
Path of Exile
Torchlight 2
Emulátorok -
Dany007
veterán
válasz
diablo1984 #6328 üzenetére
Nem csak te értetted félre. Én is azt hittem, hogy biosig jut és ott is kifagy.
-
night17
csendes tag
Letöltöttem az asus hivatalos weboldaláról a legeslegújabb 5202-es bios frissitést, de a kiterjesztése .CAP na hát ezzel nem tudok mit kezdeni, HOGYAN KELL TLEPITENI? Miaz az XMP?
-
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #6328 üzenetére
Na igen, de én maximum csak virtualboxban telepítettem volna wint.
A dual biost erre találták ki, nem? -
night17
csendes tag
A rendszer áll, stabil! A biosban nemtudok csinálni semmit, illetve csak 1333Mhz-nek látja a ramokat, tökmindegy melyik, slotban vannak. Nincs benne különálló VGA!!!
-
diablo1984
veterán
válasz
atti_2010 #6326 üzenetére
az olvasás nem megy ma nekem az biztos!
tehát akkor be tud a win tölteni a gépen, vagy nem? nem az volt, hogy a bios is használhatatlan és a win sem tölt?vagy valamit csúnyán félre értettem....
Tutu7030: lehet, de win alól sokkal egyszerűbb, pláne ha a win stabilan is fut, akkor ilyen instabil rendszernél talán az a biztos ha nem biosból frissítjük, mert teszem azt csak fél perc múlva fagy, akkor cumi....
night17: akkor a win ok, a bioshoz nem férsz hozzá? tolj rá egy stabilitás tesztet, hogy nem-e szarja össze magát, majd keresd meg az asus dvd-jén a frissítő progit, meg nem mondom, hogy mi a neve, mert annyi vacakot toltak rá, hogy én is telepítettem fel mindet, hogy megnézzem mi mire jó, egyikben láttam a frissítés opciót! most laptopról írok, azért nem tudom megnézni melyik is volt az, de ottvan!
-
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #6325 üzenetére
Win nélkül nem is lehet biost frissíteni?
Kezd elmenni a kedvem ettől az FM2/APU rendszertől.(ráadásul itt van ez a memória mizéria is..) -
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984 #6325 üzenetére
Ha feláll a rendszer másik táppal akkor minek cserélje ki a memóriákat?
-
night17
csendes tag
2 tápot próbáltunk ki, nem mai gyerekek, de a rendszer feláll velük, aztmondjátok lehet ez is a probléma oka? letöltöttem az asus hivtalos oldaláról a frissitést, de valami .cap kiterjesztésű nemtudok vele mit kezdeni, várom a válaszokat
-
Dany007
veterán
-
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984 #6320 üzenetére
Mert ennyire semmilyen memória nem lehet inkompatibilis, az hogy nem megy 2 csatornán vagy 2133 Mhz -en az más kérdés de itt nem erről van szó, azért persze meg lehet próbálni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984 #6317 üzenetére
nem hiszem hogy memória inkompatibilitásról lenne szó. Fentebb írtam, 1333 Mhz-en bármilyen ram el kellene induljon Bios szinten.
-
night17
csendes tag
Jó rendben, áramtalanit, elem kivesz, pár perc majd újra, a sima vga-n keresztül csatlakozom a monitorra... egy ram kék slotba, ugyanaz a felállás, két rammal is.... a bios frissitésen gondolkozom, egyenlőre több információra lenne szükségem, itt van egy tag akinek ugyanilyen alaplapja volt/van, ő tőle várok leginkább nyomatékos instrukciókat, de várok mindenféle lehetőséget... na próba indul... köszönöm h ennyien segitetek
-
Dany007
veterán
válasz
diablo1984 #6306 üzenetére
Itt egy lista (pdf), hogy milyen frekis ramok kozul melyik tipust kedveli az alaplap. Én is pont ilyen lapot akarok venni. Jo lenne rajonni a hiba okara. esetleg az a memok! funkcio nem segithet?[link]
Szerk.: a linkelt pdf 7. oldalán található a 2133- as tamogatott ramok tipuslistája. Nem sok van.
De sztem ettol meg nem kene fagynia a biosnak... vsgy igen? :/ -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #6311 üzenetére
Azt mondta az előbb, hogy egy modullal is ugyan az a helyzet....
Igy nem ajánlatos biost frissíteni -
night17
csendes tag
Kipróbáltam, a kék slotban mind a kettőt, uyanaz a felállás biosban még mindig csak a digitális óra és kurzormozgatásra kockánként hozza elő a meglévő biost, ami totálisan kivan fagyva, sajnos kezdő vagyok ebben a témában nemtudom hogyan kell biost frissiteni, régen próbálkoztam de akkor még floppyról kellet, de azsem ment, kérlek segitsetek, köszönöm!
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
night17 #6304 üzenetére
1. Egyetlen modul berak az első kék slotba.
2. Elindít, megnéz.
3. Ha jó, 1333-on windowst előhoz.
4. A legfrissebb, 5202-es BIOS letölt, felrak, utána is tesztel.
5. Ha jól mutat, 2 kék slotba a két modul berak.
6,1333-on elindít, megnéz.
7, Ha jól mutat, 2133-as XMP profil beállít.
8, Tesztel...Predator 2400 asok mellett Beast 2400-asok is voltak benne nálam gond nélkül ette őket ( a két kék slotban ). A két ram teljesen ugyanarra az alapokra épül, a hűtőjük más csupán...
-
night17
csendes tag
Sziasztok! NAGYON nagy problémám lenne, szakértői választ szeretnék. Mai nap jött meg az alaplapom. Asusf2a85-m a helyzet a következő nem ismeri fel a KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 2133MHz CL11 KIT KHX21C11T3K2/8X típusú memóriát, csak 1333mhz-en fut, de a legdurvább hogy amikor belépek a biosba egy fekete képernyő fogad a digitális órával, ahogyan mozgatom az egeret a fekete kép kockánként kezd kitisztulni és láthatóvá válik a bios,de be van fagyva az egész bios, kérlek titeket segítetek, nagyon fontos lenne! Köszönöm
egy a10 5800k val hajtom a szekeret, legalábbis szeretném
-
InterFox
senior tag
Itt a Skyrim videó, HD és Meshes mod-al!
[link]
Annyira durván telibe kaptam! -
InterFox
senior tag
Az új játékoknál nem szereti az élsimítást és ezzel az alaphűtéssel vagy a CPU-t emelem vagy az IGP-t, a kettő együtt biztos újrainduláshoz vezet.
------------------------
(#6299) atti_2010:Azért nem fogok évente új APU-t venni...
Azt tervezem, hogy 2 évente veszek majd új APU-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Google Pixel topik
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest