- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Házi hangfal építés
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Köszönöm szépen!
Este énis ránézek ezen a felbontáson.Kezd valóra válni az a variáció amit ÉN vártam az FM2-től.
Legalábbis pár játék teszt alapján hoz egy 965BE-t alapórajeleset persze
Mondjuk itt pedig az merül fel hogy van értelme csak vérfrissítés miatt cserélni? vagy csak egy csöppnyi plussz miatt.. -
tamikomac
aktív tag
Van olyan 4 magos Trinity (Richland) tulaj aki F1 2011-el játszik? 1680x1050 vagy 1920x1080-ban HIGH, no AA beállítással mérne nekem egy gyári benchmarkot? Nagyon köszönöm!
-
TaylorPro
addikt
Win 8 max energia takarékosság be, idle 34C. Háttérben megy a netrádió.
-
-
Def26
félisten
Múltkor mondta valaki hogy a kaveri apuban hd7750van. Ezek szerint az majd mehet cf -be egy dgpu hd7750 -el?
-
TaylorPro
addikt
Felhúzva 4.5GHz-re, tovább nem akarom piszkálni. Core voltage 1.368, IGP extreme, ram 2400MHz dual, max hőfok 62C. Szerintem nagyon jó ez így, főleg hogy nem egy elit hűtőm van.
-
TaylorPro
addikt
Játék alatt nem lép ki, ram 2400Mhz-en, max hőfok 54C. Nézek egy kis tuningot és mára ennyi. Windows élmény index 4GHz-en és turbón is ugyan annyi.
-
katt777
félisten
válasz
TaylorPro #9380 üzenetére
Csökkent fesszel lehet tuningolni (ameddig bírja), nem fog túlmelegedni. Az i5-2500K-m a szükséges alapfeszen (jóval a lap auto beállításai alatt) elvitt 4.1GHz-et, és nem melegedett jobban a proci, mint 3.8-on. Ennyi bele kellene, hogy férjen még gyári hűtéssel is, nekem is az volt rajta akkor, és a stress-teszt is lefutott. A Ninja3 meg vitte passzívban.
-
TaylorPro
addikt
válasz
katt777 #9378 üzenetére
Nem is fogom tuningolni, nem az én műfajom. Ahhoz jobb hűtés kellene. Nem akarom szénné égetni a gépem fölöslegesen. Még fesz csökkentést is csináltam hogy még hűvösebb legyen. Ha így nem bír valamit akkor vagy VGA megy bele, vagy majd jön a Kaveri.
IGP extreme 1013MHz, ennyit tud maxon gyárilag.
-
TaylorPro
addikt
Megnéztem gyári turbóval mit tud. 4,4GHz, IGP extreme. 5 perc stressz teszt 67C, tovább nem engedtem, annyira nem bika a hűtőm. Most jelenleg 4GHz-en van, 1,296 core voltage, IGP extreme, ram 2400MHz. Stressz teszt max hőfok 57C. Szóval kevésbé melegszik mint az 5800, elégedett vagyok. Most nyomok egy játék tesztet. Ha nem kapcsol ki a Witcher 2 közben akkor rendben van és így marad a Kaveriig.
-
katt777
félisten
Nem lettem okosabb.
Valakinél megy esetleg CF? Érdekelne, mennyire működőképes, főleg Oblivionban, mert ott a HD3870CF anno szarra sem volt jó, tehát hiába nézem az újabb játékok tesztjeit. nV SLI-nél 2 olcsóbb kari simán veri a drágább 1 erősebbet, és itt is azt látom, hogy 7790CF veri a 7970-et...
Ja, és 7790 már DX11.2 kompatibilis?
-
katt777
félisten
válasz
TaylorPro #9372 üzenetére
Ja, csak AMD procit nem éppen az ott élők vesznek.
Kíváncsi vagyok a tesztekre, de az nV-s DX11.2 probléma, az Intel pasztázása és chipset-bakija, valamint a hosszú távra tervezés miatt nőttek az AMD konfig esélyei, bármennyire nem tetszik is a dolog. Meghasonlok, vazze.
Ja, AMD-s konfigra lehet W7-et telepíteni, vagy etetni kell vele a drivereket (pl. AHCI) menet köznem, mint régen?olta: Nézek. Hol itt a procituning?
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #9364 üzenetére
Igaz, elnéztem, bocs.
A Single rész tényleg nem mérvadó semmilyen játéknál multis teljesítményt illetően.
TaylorPro: Mi a pozitív egy 4.1GHz-en és alapfeszen járó propci 70°C-os melegedésében?
Tényleg, valaki linkeljen már, légyszí, valami komolyabb teszteredményt, ami elérhető 5800K-val v. inkább 6800K-val.
Ninja 3 menne a procira nálam, és nem tudom, kihozható-e annyi tuning, mint az i5-ből, azaz 5GHz körül kellene lennie. Nem tudom, az alapból 100W-os 6800K mennyit zabálna 20-25% tuninggal, a takarékosabb i5 beérte 128W-tal (és itt, 130-140W körül van vége a Ninjának, igaz, ez stress teszttel jött össze). Nem kötözködésből kérdezem, hanem szeretnék tisztán látni, mielőtt döntök.
-
TaylorPro
addikt
Toltam egy stabilitás tesztet. Alap órajel 4,1GHz, feszültségek alapon, igp extreme, ram dual 2400MHz. Hőfok 64C. Itt az 5800 közelített 70C-hoz. Csak fesz csökkentéssel volt alacsonyabb hőfok, és a 2400MHz-et nem szerette. Este játék teszt. Eddig pozitív az öszkép.
-
TaylorPro
addikt
6800 installálva. Este teszt. Élmény index grafikus teljesítmény és 3D egy tizedet emelkedett tuning nélkül.
-
katt777
félisten
Shogun 2 kiesik az érdeklődési körömből. Virtu MVP-ben nem javították már ezt a késlekedési problémát? Igaz, eddig sem tapasztaltam mérhető késlekedést; anno Virtuval 3D tesztek és játékok ua. sebességgel futottak, mint anélkül. Persze graf maxon, szóval lehet, hogy pl. 30.7FPS helyett 30.1 volt csak.
agentJ: Full HD-ben magas grafikai összetettséggel nagyon gagyi procit kell venni ahhoz, hogy akár egy jobb VGA-val is CPU-limites legyél. Az említett programoknál a limitet inkább a hálózati üzemmód jelenti, annak kell CPU-erő, vagy pl. strat. háttérszámításokhoz.
Aki szar beállításokkal, v. graf. igénytelen progikkal játszik, az vegyen egy i7-et is, ha már tök fölöslegesen bevásárolt egy erős VGA-t.
(Nem ritka jelenség.)
f_you: Lásd feljebb.
-
agentJ
tag
Sorry,nem akarok senkit se megsérteni,de szerintem enyhén túl van becsülve a proci szerepe egy játékban.
Igaz az A10-em 4,4GHz-en fut,de mellette a Tahiti LE HD7870 100%-on pörög játék közben,Battlefield 3 multiban,és hozza is a minimum 55-60,maximum 80fps-t.
Egyszer néztem CPU kihasználtság naplózást,és sose ment 100%-ra a proci,legfeljebb egy pillanatra.
FullHD-n játszok.
Majd BIOS frissítés után kipróbálom alapórajelen is,de meg vagyok győződve róla,hogy akkor is 100%-on fog járni a kártya.Viszont azt túlzásnak tartom,hogy egy 750K ne hajtana ki egy 7850-t fullHD-n.
-
TaylorPro
addikt
5800 kikapcs, hétfőn 6800 bekapcs. Addig pihen a gépem. Most postázom a procit. 12 ropi a váltás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #9352 üzenetére
A Virtu ugyanúgy működik mindegyik IGP+GPU párosítással. Az általános hátrányok, hogy az IGP memóriájába át kell másolni a VGA puffereit, mielőtt azok megjelennének, ami némi sebességvesztés, illetve vannak olyan játékok, amelyek ezeket a virtualizációs rendszereket nem támogatják (például a Shogun 2 az IGP-t veszi figyelembe, még ha dedikált GPU-d van akkor is, ettől még dGPU-n megy a játék viszont az IGP optimalizációs profilját tölti be magának, tehát a GeForce például a Radeonokhoz szánt optimalizálásokkal fut - mondjuk persze ez a fejlesztő hibája és nem pont a Virtué, de ettől még te jársz rosszul). Ezekkel nem lehet mit kezdeni, de ha így megfelel neked, akkor az rendben van.
Csak a Virtu a megoldás, vagy a kijelző kábelének manuális cseréje. Tényleg azt kell mérlegelni, hogy a Virtu és alapvetően a szoftveres átkapcsolásnak a hátrányai megérnek-e neked annyit, hogy ezt használd. -
katt777
félisten
Virtuval megoldható, de én hátrányával még nem találkoztam, a Virtual VSync-et és egyebeket legalábbis nem tekintem annak. AMD konfigban persze gagyibb a megoldás, ha jól emlékszem, de nem a Virtu miatt. Egyébként mindenképpen VirtuMVP-s lap lesz (írtam, hogy az IGPU-t is használni akarom), erre van valami extra megoldás, vagy elég a Virtu?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #9348 üzenetére
Csak szólok, hogy ha veszel egy ilyet, és az alaplapra, vagyis az IGP-re kötöd a monitort, akkor az NV driver korlátozásai miatt nem lesz GPU-s PhysX-ed. Persze, ha nem érdekel, akkor nem gond, de gondoltam szólok, hogy a GeForce driver ezt a funkciót sosem engedélyezi, ha konkurens grafikus vezérlő van a rendszerben.
Esetleg a Virtu lehetőség, de annak az általános hátrányaival számolni kell. -
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #9349 üzenetére
Igen, én tudom, ezért mondtam.
Nem eszem be a szarul beállított netes teszteket, amelyekkel indokolatlanul drága hardvert akarnak egy-egy VGA alá vetetni a maflább vásárlovakkal.
Nem multizok, tehát eleve nem kell csupán a hálózat, és nem a VGA képességei miatt erős v. tuningolt processzor, ugyanígy nem játszom körökre osztott stratégiákkal, amelyeknek megint nem a VGA miatt kell a proci-erő. Amúgy FullHD-be és maximum (adott esetben felülvezérelt) grafikához kell a proci, és ha a 'ti' szintre húzott GTX560-at ki tudtam hajtani egy 3.7GHz-es E5800-zal, akkor ilyen szempontból a 6800K-tól sem tartok.
Ha meg igénytelenebb (pl. csak DX9) v. régebbi játékot vennék elő, akkor úgyis a VGA-t szabályozom le, mert nem vagyok az a típus, aki valami gyengébb GPU-igényű játékot látva elkezd siránkozni, hogy vazze, 70%-ban van csak kihajtva a VGA-m, és csak 150FPS-em van.
Ja, Oblivion-ban DX9 ellenére így is meglesz szerintem a kihajtás.
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #9347 üzenetére
Köszi, de pontosan tisztában vagyok vele, hogy a 6800K is bőven kihajtja a GTX760-at, amely ráadásul nem is csúcs VGA. Az AMD IGP pedig mindenképpen jól jöhet régebbi alkalmazásoknál, vagy ha vmi régi program éppen nV-n nem futna, de az általam használt progiknál az avulást 3:1 arányban az AMD nyerte, ezért (és 6 más okból) VGA-ban nem nagyon esélyes.
Egyéb: Tuningolva mennyit fogyaszt egy K-s proci? 1.28V-tal i5-tel 4.5GHz-em volt, és nem sok jót olvastam ezeknek az új AMD prociknak a tuningolhatóságáról. Intelben +1GHz simán benne van, ehhez az 5800K-nak v. a 6800-nak 5GHz körül/felett kellene szaladniuk, de én 4.5-4.6GHz-es max. teszteredményeket láttam, ami egy alapból 4.1-4.4GHz-es 6800K-hoz nem kicsit sovány eredmény (lényegében értelmetlen a szorzózármentesség).
-
Gézengúz
addikt
válasz
katt777 #9333 üzenetére
Aidában úgy néz ki, hogy leveszi a feszt is, és szerintem le is veszi másképpen nem lenne 30 fokos a CPU 21 fokos szobában 800-at forgó TX2 mellett....
Mondjuk ami nekem feltűnő az az, hogy elég sokszor ugrik indokolatlanul 4000-re és ilyenkor persze ehhez igazítja a feszt is...Pedig nincsenek terhelő körülmények
-
katt777
félisten
válasz
BlueAthlon #9318 üzenetére
Kösz az infót!
Még attól tartok, hogy nV karival mennyire fog zökkenőmentesen együttműködni a konfig. Szeretnék egy GTX760-at bele az Intel konfighoz (+ 650ti boost) képest megspórolt pénzből. -
Gézengúz
addikt
válasz
diablo1984 #9302 üzenetére
Hát ebben nem vagyok biztos, volt előtte GT520-am, aminek 29 a MAX. TDP-je...ennek hiába, hogy 65, üresben az akkori géppel csak 10W-tal evett többet, (a GT520-nál) nem mindegy, hogy ez már 28nanon készül..+ harmadolja a GPU frekvenciát is üresjárati időre és 1V alá megy ilyenkor a feszkója is...
Szóval ha a GT520 evett üresben 10-et akkor ez 20-at mondjuk, akkor összesen még mindig 55 körül kéne lennie, ehelyett inkább 75-80W..
A tápom egy régi Chieftech, 400W de még nem 80+-os...Ez mennyire játszhat közre?
-
BlueAthlon
senior tag
Egyébként úgy néz ki, szereztem rendes memóriát, így a következő lépés a 6800K-val kapcsolatban ez lesz:
125-ös host clock mellett ,
36X CPU = 4500 Mhz.. ( elég bőven az IGP mellé ).
20X NB = 2500 Mhz..
1013 IGP = 1266 Mhz..
2133 memória = 2666 Mhz.. ( lehetőleg CL10-12-12-31-2T-vel ).Hétvégén megnézzük, bírja-e őket...
-
Johnie
tag
válasz
bmwfan199410 #9321 üzenetére
Szerintem a 15.000 Ft-os HD 6570 megfelelője
-
bmwfan199410
csendes tag
Hello. Amd A8 5600k-nak a Radeon hd 7650d-s apus vga-jat melyik videókártyához lehetne hasonlítani?
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
katt777 #9316 üzenetére
Szia,
FM2A85X Extreme4-M-et vettem vagy 2-3 hete egy 6800K-val. Gyárilag P1.20-as biossal jött a lap ( a ricsit hivatalosan a P1.50-től támogatja ), de minden probléma nélkül elindult vele a gép ( felismerte a CPU-t is gond nélkül, 6800K-nak ). Indulás után egyből a BIOS-ba belépvén a netes frissítési metódust segítségül hívván gyorsan fel is tette magának legújabb elérhetőt ( P1.70 ) és minden probléma nélkül üzemel vele azóta is...
Az IGP-nek kb 2/3 részt a memória sebessége számít, 1/3 részt az időzítése, tehát a 2133 CL11-el jobban jársz.
-
katt777
félisten
válasz
El Kebir #9315 üzenetére
Na, akkor írok a webshopba. PCX-ről akarok rendelni, nem tudom, mennyire megbízhatóak.
Közben találtam bios-t. Április 17-én jött ki az 1.4, már 1.6 van, talán sanszos, hogy jók a most kapható lapok.RAM-okból melyik érné meg jobban, a CL11 2133MHz, vagy a CL9 1866MHz? Tudom, hogy nagy bukó a nagyobb késleltetés, de a gyorsabb RAM meg jobb, és nincs teszteredményem.
-
El Kebir
őstag
válasz
ADAM1337 #9313 üzenetére
akkor megkérdezik a nagykert is, hogy milyet küldenek... (pl hdd-t így rendeltem, kiskerben megmondtam milyen pontos típust szeretnék, ha olyat tudnak hozni, akkor jöhet, ha nem akkor viszlát, ment is a telefon a na'kerhez, hogy milyet adnak... nem csak "olyat veszek, amilyen van" ...
)
szerk. szerk.
-
katt777
félisten
válasz
El Kebir #9308 üzenetére
Eszerint akkor igen. Csak kérdés, hogy Mo-on v1.4-es biosszal rendelkező vannak-e már, vagy ha nem, akkor a lap egyáltalán nem működik együtt a procival, azaz használhatatlan a cucc, vagy elindul esetleg hibás felismeréssel, és frissíthetem a biost?
Valakinek ilyen jellegű tapasztalata? -
katt777
félisten
Hi!
X4 A10 6800K-t, ha AsRock FM2A85X Extreme 4 lapba szeretnék tenni, megy automatikusan, vagy bios frissítés kell hozzá? Fontos lenne tudnom, mert másik proci híján nincs lehetőségem bios frissítésre, ha megrendelem a cuccot. -
Vartanus
őstag
válasz
Gézengúz #9301 üzenetére
Ha kicsit rászánod az időd lehet hogy alultudnád feszelni,nekem is kellet kis idő mire kitapasztaltam 4gigán hogy lehet alulfeszelni üresben nem is nagyon megy 30W fölé.A TDP keret szbályozást is csak egyszer kéne beállítani rendesen,mikor beállítottad meg az alulfeszt is,lemented a biosporfilt egy usbs pendrivera és utána bármikor betudod tölteni.
Azért ahogy már írták neked ott az nVidia dVGA ami jelntősen emeli a fogyasztást minimum 40W-al.
-
korcsi
veterán
Akinek nincs dVGA-ja, az készítene egy képet a ccc-ről, megköszönném. Régi windowsom van, intel+radeon kombóm volt, talán még az amd driver se lett újra rakva, és olyan szegényesnek tűnik nekem a menü, nincs overdrive meg semmi extra, még brazoson is bővebb volt ha emlékeim nem csalnak.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Vartanus #9300 üzenetére
Okosat mondasz, már olvastam róla, de nem akarok UEFI szinten kolbászolni a biosban...állandóan...Nekem az kell, hogy ha kell akkor menjen, nem érdekel mennyit fogyaszt, de ha üres akkor aludjon és ne egyen semmit, jelen pillanatban a fogyasztásmérő nem ezt mutatja, sokallom a nyugalmi 75-80W-ot...
Egy SSD, egy 750K, egy Gt640 videókari, egy 2 terás winyó, 2*2Gb RAM..Nem ezt várnám hanem olyan 45-50W-ot...
Közben láttam Llanora csináltak ilyet remélem lesz Trinityre is...
Na meglett ez is de már késő van hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest