- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Vízpart, vakáció és hardverek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS #16846 üzenetére
A 7600-as VGA erősebb a 6800K-tól. 6600K-tól meg pláne.
Prociban kicsit gyengébb, de itt most arról beszélünk, hogy egy konvertálás pl. 42 vagy 45 mp lesz
Míg a játékélmény azért nem mindegy.
Bár ami a 6800K-n szaggatna az valószínű a 7600-on is fog, de akkor is erősebb és fejlettebb a VGA rész a 7600-ban.Nagyon jó a 6800K (6600K is, de ott csak 256 db Radeon mag van, míg a 6800K-ban 384 db), de én biztosan a 7600-at venném meg. Engem a 65W (45W) fogyasztás is motiválna a 100W-hoz képest (6800K, 6600K), bár az is biztos, hogy nem azzal a mínusz 35W-al mentjük meg a brazíliai esőerdőt...
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS #16841 üzenetére
Szia,
Egy szigorúan netezős/letöltős/filmezős gépbe elég a legolcsóbb A4 APU is. Anyós/Apósnál egy A4-4000 van 2 GB RAM társaságában, és azt mondom "netezős/letöltős/filmezős" gépbe pont elég, nem kell több. Esetleg a 2 GB RAM lehet több, de erősebb proci nem kell.
Ha már "komolyabban" játszanál vele (esetleg konvertálnál, tömörítenél is), akkor más a helyzet, akkor (nem kötelező, de) erősen ajánlottA8 vagy A10 APU.
Nekem A10-5700 van és "mindenre" jó.
Driver szinten eddig nem volt gond vele, bár én nem használok catalyst-ot pluszban, csak only driver van a gépen szándékosan.A8-7600-at nem fogod tudni tuningolni. A legkisebb fsb emelésre is instabil lesz (lehet) a rendszer, de 105-106 MHz-nél biztosan. Annyit meg nem ér.
Egy dolgot lehet megpróbálni, ha az alaplap BIOS engedi, az IGP órajelet megemelni, vagy ezt a catalyst-ban babrálni.
Esetleg ezzel párhuzamosan a proci órajelét csökkenteni, hogy beleférjen a 65W TDP keretbe.
VGA rész többet, proci rész kevesebbet fog fogyasztani, de jól tudjuk, hogy a játékhoz főleg VGA kell.
Na persze 1400 MHz-en ez már nem igaz
Érdemes lépésről lépésre haladni, de a proci órajelét a windowsban is lehet csökkenteni, lehet "trükközni".http://prohardver.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/hsz_43145-43145.html
Ha ezt nem akarod akkor célszerű az IGP MHz emelésével legalább a proci turbót kikapcsolni a BIOS-ban.
A10-5700-on próbáltam és működik, "jobban" megy a játék fix 3400MHz (proci) / 800MHz (IGP) mellett, mint 3400/3700MHz/760MHz-en.De attól tartok, ha egy játék 720 MHz-es IGP-nél (A8-7600) szaggat akkor 756/800/844 MHz-en is szaggatni fog, szóval szerintem nem sok értelme van ennek, de próbálkozni persze mindig lehet
-
atti_2010
nagyúr
válasz
MiklosSaS #8407 üzenetére
Ne vedd olyan komolyan nem úgy gondoltam, de ilyen több helyen vérző gondolatot kár leírni, egyrészt nem jó APU-hoz van hasonlítva másrészt abban a tartományban ahol az Intel fejlődik grafikában nem olyan nehéz nagyot produkálni, harmadjára az a teszt egyáltalán nem korrekt mert FPS nincs feltüntetve csak hogy menyivel volt jobb az AMD, de felbontás sincs írva ami még nagyobb gond.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
MiklosSaS #8359 üzenetére
Ok, kotrok egy átalakítót valahol!
Catalyst 12.6 beta - Ezzel is volt némi gond, kdbsync.exe hibával indult a win, de végül az AMD APP SDK Runtime eltávolításával eltűnt a hiba. Nem tudom, hogy ezzel most mit okoztam, mindenesetre így sem, úgy sem fut.
Miket javasoltok, hogy maximálisan kihasználódjon az igp, meg a cpu?
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
MiklosSaS #8357 üzenetére
Nekem egyből produkálta. Felraktam a 13.5 betat, bootolás, win töltés képernyő bejött, majd jel off, és csak hallottam, hogy belépett a windows-ba, látni már nem lehetett.
Úgyhogy csökkentett módban leszedtem a Catalystot, és felraktam egy régebbit.
Lehetséges, hogy DVI csatin keresztül menne a jel?
-
katt777
félisten
válasz
MiklosSaS #7551 üzenetére
Nem állítottam, hogy lenne. De ha nem a monitorod lekapcsolásával van problémád, akkor biztosan félreértettem valamit.
Vartanus: Intelnél soha nem probléma 4 RAM-mal tuningolni.
Sajna az ASUS V lapjához nincs Virtu, csak a +10k Pro-hoz, ami kicsit gáz ahhoz képest, hogy Intel fronton viszont van. Úgy fest, ASRock X4 marad a jelölt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
MiklosSaS #6740 üzenetére
Az 1,45V az nem sok hanem rengeteg, nem csoda hogy 70 fokon sínylődik, próbáld 1,4V -on turbó van? Nekem 1,3 V-on megy turbó kikapcsolva és 4100 Mhz re húzva mind a 4 mag 60 fokot alig nyaldossa. Szerintem ha nincs tuning azt a 8 magosat is lehet jóval kisebb feszen is járatni.
-
Dany007
veterán
válasz
MiklosSaS #6734 üzenetére
Nekem is vam egy TX3-am csak nincs mar meg az amd-s rogzitoje
Hat egyre kivancsibb vagyok milyen homersekleteim lesznek. Momdjuk nalam a "haz" joval szellosebb mint az atlag.
Egyik oldalon egy 12cm-es venti fujja be a levegot 1200rmp-n, vele szemben meg egy 8centis szivja ki 1400-on. A ketto kozott feluton van a proci. Igy a jelenlegi c2d se ment 40-45 fok fole soha, terhelve se... Na majd meglatjuk talan mar este osszeall. -
atti_2010
nagyúr
-
-
diablo1984
veterán
válasz
MiklosSaS #6253 üzenetére
lehet, de a szorzózás menteseket könnyebb! a ph-s tesztben is húzták, asszem még a gpu nélküli 740-est is!
(#6255) miklosss2012 : akkor minek húzni? a GPU abban is játékhoz a gyenge láncszem, ha húzod a procit és a GPU-t, akkor is valszeg kevés lesz játékra, de netezni, hd filmekhez, stb kiváló lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged